فهرست مطالب

Govaresh - Volume:14 Issue: 1, 2009

Govaresh
Volume:14 Issue: 1, 2009

  • 72 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/02/07
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقالات پژوهشی
  • الهام جعفری، اکرم پورشمس، هومن خادمی، علیرضا سجادی، اکبر فاضل تبار ملکشاهی، گوهر شاد گوگلانی، رضا ملک زاده صفحات 7-14
    زمینه و هدفسرطان سلول سنگفرشی مری در شرق گلستان یکی از بالاترین میزان های بروز رادر جهان دارا می باشد. برای شناسایی علل آن مطالعات مقطعی و مورد - شاهدی متعددی انجام شده است. با توجه به برتری مطالعات کوهورت (همگروهی) برای شناسایی عوامل خطر ساز بیماری ها، اجرای یک مطالعه کوهورت آینده نگر با پیگیری ده ساله مورد توجه قرار گرفت.
    روش بررسی68024 نفر از ساکنان شرق استان گلستان در محدوده سنی 75-40 سال به مطالعه دعوت شدند. در روستاها تمام افراد و در شهر گنبد به طور تصادفی، به روش خوشه ایسیستماتیک بر اساس شماره خانوار، انتخاب شدند.
    یافته هاجمعا 50045 نفر مراجعه کردند که 21241 نفر مرد (42%) و 28804 نفر زن (58%) بودند. میانگین سنی افراد مراجعه کننده 1/9 ± 12/52 سال و 9/23% آنان شهری و 1/76% روستایی بودند.
    نتیجه گیریشرق استان گلستان هنوز از مناطق بروز بالای سرطان سلول سنگفرشی مری در جهان به شمار می رود. انجام مطالعه کوهورت بلند مدت ده ساله به کاهش بروز این بیماری از طریق شناخت وکنترل عوامل خطر ساز آن کمک می نماید.
    کلیدواژگان: کوهورت، سرطان مری، سرطان معده، گلستان، ایران، بیماری های مزمن
  • رضا باقریان، طاهره پورکاظم، ابوالقاسم نوری، پیمان ادیبی * صفحات 15-22

    زمینه و هدفسوء هاضمه عملکردی از اختلالات بسیار شایع دستگاه گوارش است که به عنوان یک اختلال روان- تنی مورد توجه قرار گرفته است. تاثیر مداخلات روانشناختی بر بهبود علائم این بیماری هنوز ناشناخته مانده است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اضافه نمودن آموزش کنترل استرس به درمان معمول بر بهبود علائم در بیماران مبتلا به سوء هاضمه عملکردی مقاوم به درمان است.
    روش بررسیدر یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی 28 بیمار مقاوم به درمان با تشخیص قطعی سوء هاضمه از بیمارانی که به صورت پی در پی به درمانگاه مرکز پزشکی نور اصفهان مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل اختصاص داده شدند. گروه مداخله علاوه بر درمان های طبی معمول طی 7 جلسه تحت آموزش کنترل استرس قرار گرفت در حالی که گروه کنترل تحت درمان های طبی معمول و دارونمای روانشناختی قرار داشت. همه بیماران توسط مقیاس ارزیابی کلی علائم (GOS)1، پرسشنامه های نشانه های فشار روانی کوپر (CSI)2، افسردگی بک و اضطراب کتل در مقاطع قبل از مداخله و سه هفته پس از مداخله ارزیابی شدند. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کواریانس، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته هانتایج تحلیل کواریانس تفاوت معناداری بین دو گروه در نمرات مقیاس علائم بیماری سوء هاضمه عملکردی (39/8F= و 007/0< P)، مقیاس استرس کوپر (8/10F= و 003/0< P)، مقیاس افسردگی بک3 (87/12F= و 001/0< P) و مقیاس اضطراب کتل4 (031/11F= و 003/0< P) را نشان داد.
    نتیجه گیریبه طور کلی یافته های این پژوهش تایید می کند که احتمالا ترکیبی از مداخلات روانشناختی مبتنی بر کاهش استرس و درمان های معمول طبی یک رویکرد موفق در درمان بیماران مبتلاء به سوء هاضمه عملکردی است.

    کلیدواژگان: آموزش کنترل استرس، استرس، بیماری سوء هاضمه عملکردی، مداخلات روانشناختی، مقاوم به درمان
  • سیدمهدی میرناصری، فاطمه یودخانی، بهار الله وردی، فریده سیاوشی، غلامرضاخاتمی صفحات 23-26
    زمینه و هدف
    جایگزینی میکروب هلیکوباکترپیلوری در معده در اوایل کودکی روی می دهد و یکی از شایعترین عوامل عفونی در انسان می باشد که با ایجاد آسیب نسبی در دستگاه گوارش فوقانی باعث مستعد کردن فرد به زخم معده، دئودنوم، لنفوم و کانسر معده می شود. روش های تهاجمی تشخیصی این عفونت از طریق کشت و بررسی پاتولوژی نمونه حاصل ازانجام آندوسکوپی می باشد و روش های غیر تهاجمی آن تست تنفسی با کربن نشاندار و سرولوژی است. با توجه به اینکه کیت های سرولوژی موجود در کشور برای بزرگسالان ساخته شده است، ما تصمیم گرفتیم که مقایسه ای با تستهای استاندارد داشته باشیم تا ارزش تشخیصی آنها را مشخص نمائیم.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت Cross sectional بر روی 100 کودکان و نوجوانان 18 6 ساله مراجعه کننده به بخش گوارش بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام شد. از بیمارانی که در آندوسکوپی آنها، التهاب، زخم و گاستریت ندولر داشته و فاقد سابقه سوختگی، مصرف NSAID و استرس منجر به زخم بودند، نمونه بیوپسی از ناحیه آنتروم معده جهت بررسی و پاتولوژی برداشته شد و در همان زمان 3 سی سی خون وریدی برای انجام آزمون سرولوژی IgG به روش الایزا از ایشان گرفته شد.
    یافته ها
    100 کودک شامل 60 پسر و 40 دختر به مطالعه وارد شدند. (32) 91% از کودکان مورد مطالعه دارای سابقه بیماری گوارشی و 29% از بیماران سابقه بیماری گوارشی را در خانواده ذکر می نمودند که در 1/17% موارد پدر خانواده سابقه بیماری گوارشی را داشته است. التهاب، زخم واروزیون به ترتیب در 94%، 31% و 34% بیماران مشاهده شد. در 53% موارد التهاب در معده و بصورت ندولر بوده است. محل زخم 17% در معده و محل اروزیون در 23% در دئودنوم بوده است. آزمون اوره آز، سرولوژی و پاتولوژی به ترتیب در57%، 23% و 29% مثبت گزارش شد. حساسیت و اختصاصی بودن تست سرولوژی نسبت به پاتولوژی به ترتیب 55% و 61% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    تست سرولوژی در کودکان از حساسیت و ویژگی پایینی نسبت به تست های تشخیصی استاندارد تهاجمی هلیکوباکترپیلوری برخوردار است.
    کلیدواژگان: پاتولوژی، سرولوژی، کشت، هلیکوباکترپیلوری
  • بهزاد حجاری زاده، آرش رشیدیان، علی اکبر حق دوست، سیدموید علویان صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    به منظور پوشش دهی ایمنی علیه هپاتیت B در نوجوانان و جوانان تا سن 25 سال، برنامه ایمن سازی سراسری هپاتیت B برای متولدین 1368 تا 1371 در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است. اولین برنامه از این سری در سال 86-85 در سه مرحله برای متولدین سال 68 انجام شده است. این مطالعه با هدف برآورد و تحلیل هزینه صرف شده از طرف نظام سلامت کشور در این برنامه صورت گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه از دیدگاه نظام سلامت انجام شد. متغیرهای هزینه ای در این مطالعه شامل هزینه های مصرفی، هزینه های پرسنلی، هزینه تبلیغات، هزینه حمل و نقل و هزینه های سرباری بود. اطلاعات لازم برای برآورد هزینه های مصرفی، ناظران ستادی و تبلیغات از اطلاعات جاری مرکز مدیریت بیماری ها و مصاحبه با کارشناسان مربوطه به دست آمد. هزینه های پرسنلی تزریق واکسن، ناظران استانی و واحدهای سیاری در یک یا چند دانشگاه (شامل دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، گلستان، کرمان و ایران) محاسبه شد و به کل کشور تعمیم داده شد. برای برآورد هزینه حمل و نقل و هزینه های سرباری از ضرایبی که در راهنماهای سازمان بهداشت جهانی توصیه شده بود استفاده گردید. پوشش برنامه با استفاده از گزارش های دانشگاه های علوم پزشکی کشور محاسبه شد. آزمون های حساسیت انجام گردید.
    یافته ها
    مجموع هزینه صرف شده در سه مرحله این برنامه 615/83 میلیارد ریال محاسبه گردید که از این مبلغ 24٪ صرف هزینه های مصرفی، 42٪ صرف هزینه های پرسنلی، 31٪ صرف هزینه حمل و نقل، 1/0٪ صرف هزینه تبلیغات و 3٪ صرف هزینه های سرباری شده است. هزینه صرف شده به ازای تزریق هر دوز واکسن 21000 ریال بوده است که این رقم درصورت بالا رفتن پوشش برنامه و استفاده از دوز واکسن زیر 20 سال حداقل تا 17500 ریال کاهش یافته و درصورت پایین آمدن پوشش برنامه و استفاده از دوز واکسن بالای 20 سال حداکثر تا 23000 ریال افزایش خواهد یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که هزینه صرف شده در این برنامه در مقایسه با برنامه های مشابه در کشورهای توسعه یافته بسیار پایین تر است که با ایجاد تغییراتی به ویژه در دوز واکسن می تواند کاهش یابد. هزینه صرف شده برای تبلیغات در این برنامه ناچیز بوده که لازم است به آن بیشتر توجه شود. نتایج این مطالعه می تواند به عنوان پشتوانه ای در درخواست تامین اعتبار برای برنامه های واکسیناسیون مقطعی به کار رود و وزارت بهداشت را در تامین اعتبار مورد نیاز برنامه یاری دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل هزینه، واکسیناسیون، هپاتیت B، مطالعه نظام سلامت، ایران
  • صادق مسرت، مهدی صابری فیروزی*، ناصر ابراهیمی دریانی، رضا ملک زاده صفحات 35-38

    عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عفونت شایع در ایران است. درخواست روش های غیر منطقی برای تشخیص و تجویز غیر منطقی دارو برای ریشه کنی این عفونت در بیماران با سوء هاضمه غیر زخمی یکی از معضلات بهداشتی جامعه ماست. درمان تمام بیماران با سوء هاضمه بدون زخم نه تنها بار اقتصادی بالائی به سیستم بهداشتی تحمیل می کند، بلکه باعث مقاومت میکروبی و عوارض ناخواسته بالینی می شود. انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران این موضوع را در جلسات خود مطرح کرد و تهیه یک دستور العمل برای رویکرد به دیس پپسی را پیشنهاد داد. بنابراین منابع علمی و مقالات چاپ شده از منطقه ما بررسی شد و یک دستور العمل تهیه شد. بر اساس مستندات فعلی، ما درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری را تنها برای بیماران با زخم پپتیک، بیماران با سرطان معده و بستگان درجه 1 و تنها بیماران با لنفوم مالت (MALT) توصیه می کنیم.
    ما پیشنهاد می کنیم که از روش استاندارد تست اوره تنفسی(UBT)، بیوپسی از طریق آندوسکوپ و یا آزمایش آنتی ژن میکروب در مدفوع برای تشخیص بیماری و ریشه کنی آن استفاده شود. روش سرولوژی روش مناسبی برای تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری حتی برای تشخیص اولیه عفونت توصیه نمی شود. با توجه به تاثیر ناچیز درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بیماران با سوء هاضمه غیر اولسری، این درمان را برای آنها توصیه نمی کنیم.

    کلیدواژگان: سوء هاضمه، سوء هاضمه غیر اولسری، عفونت هلیکوباکترپیلوری، ریشه کنی
  • مقالات گزارش مورد
  • حسن سلمان روغنی، عظیم فروزان صفحات 39-46
    مسمومیت با سرب تظاهرات گوناگونی دارد. به گونه ای که تشخیص ممکن است مشکل باشد. این تظاهرات شامل اختلالات عصبی، مشکلات کبدی، صفراوی و درد شکم می شوند. نه تنها اعتیاد به تریاک بلکه مسمومیت با سرب نیز می تواند باعث مشکلات صفراوی شود. هنگامی که هر دو علت هم زمان وجود داشته باشند، تشخیص مشکل می شود.
    بیمار مورد بحث آقایی 46 ساله با سابقه مصرف تریاک است که به دلیل دردهای کولیکی شکمی جهت بررسی ارجاع شده بود.
    در اولین بستری از درد شکم، یبوست و ضعف شکایت داشت. در بررسی های آزمایشگاهی کم خونی و افزایش آنزیم های کبدی نشان داده شد و در سونوگرافی اتساع مجرای مشترک صفراوی (CBD)1 نمایان بود. بنابراین برای بیمارERCP 2 انجام شد که بیانگر مجرای صفراوی مشترک بود از این رو برای بیمار اسفنکتروتومی انجام شد. بعد از 2 هفته بیمار با همان علائم بازگشت اما بعضی علائم عصبی مانند اختلال در راه رفتن، لرزش و ضعف عضلات پروگزیمال، کم خونی اختلالات تست های کبدی و اختلالات الکترولیتی نیز به وجود آمده بود که از این رو با توجه به این علائم سطح سرب اندازه گیری شد که بالا بود (μg/dl 90) و بدین جهت تشخیص مسمومیت با سرب داده شد.
    گرچه تریاک می تواند منجر به بیماری در مجرای مشترک صفراوی شود، اما بیمار ما نشان داد که مسمومیت با سرب حتی با وجود مصرف تریاک، باید در شخصی که با علائم و نشانه های اشکال در مجرای مشترک صفراوی مراجعه کرده است در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مسمومیت با سرب، تریاک، مجرای مشترک صفراوی، درد شکم، کم خونی
  • کاظم انوری، علی تقی زاده کرمانی، مرجانه میرصدرایی، کامران غفارزادگان صفحات 47-49
    آدنوکارسینوم معده یکی از علل مرگ ناشی از سرطان در قرن بیستم است.
    به ندرت، برخی بیماران با تظاهرات بالینی خارج شکمی مراجعه می کنند. ما در این مقاله، دو مورد را با تظاهرات بالینی نامعمول گزارش می کنیم.
    بیمار اول یک مرد 52 ساله است که با شکایت توده بیضه و مورد دوم خانمی 51 ساله که با درد منتشر استخوانی، پتشی وپورپورا در ناحیه تنه مراجعه کرده است. مورد اول برای توده بیضه ارکیدکتومی شد که گزارش آسیب شناسی اولیه سمینوما نشان داد و در بررسی های بعدی آدنوکارسینوم معده متاستاتیک ثابت شد. این بیمار کموتراپی شد اما پاسخ تسکینی مناسب به دست نیامد. بیمار دوم به خاطر پان سایتوپنی بیوپسی مغز استخوان شد که متاستاز سلول های نگین انگشتری وجود داشت. بعدا با بیوپسی آندوسکوپیک، ثابت شد که این سلول ها منشا سرطان معده دارند.
    سرطان معده ممکن است با علائم متاستاز به مناطق غیر معمول مثل بیضه یا مغز استخوان مراجعه کند. با توجه به میزان بروز بالای سرطان معده، پزشک باید این بدخیمی را در تشخیص های افتراقی در بیماران با کارسینوم متاستاتیک به مناطق غیر معمول در نظر داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوم معده، متاستاز مغز استخوان، توده بیضه
  • گزارش همایش های علمی، خلاصه مقالات دیگر
  • خلاصه مقالات منتشر شده در مجلات بین المللی گوارش و کبد
    صفحه 51
  • خلاصه مقالات فارسی منتشر شده در نشریات علمی و پژوهشی داخل کشور
    صفحه 53
  • راهنمای درمان (قابل تجدید نظر) دارویی ضد ویروس آنفلوانزای A با منشاء خوکی
    صفحه 55
  • نامه به سردبیر
    بهار الله وردی، غلامرضا خاتمی، محمود احمدی، امین قربانی واقعی، سعید فروغی، محمد مهدی میرناصری صفحه 59
  • بخش انگلیسی
  • مهری نجفی ثانی، احمد خداداد، فاطمه فاموری صفحه 62
  • خلاصه مقالات به انگلیسی
    صفحات 66-72
|
  • Ekham Jafari, Akram Pourshams, Houman Khademi, Alireza Sadjadi, Akbar Fazeltabar, Malekshah, Goharshad Gouglani, Reza Malekzadeh Pages 7-14
    Background
    The incidence rate of Esophageal Squamouse Cell Cancer (ESCC) in eastern part of Golestan province in Iran is among the highest ones in the world. In order to discover the factors interplay in high rate of ESCC incidence, several case-control and cross-sectional studies were established in this area.As a cohort study has priority in detecting risk factors of a disease, a 10-year prospective cohort study was conducted in this area.
    Materials And Methods
    68,024 individuals of residents in eastern part of Golestan province in the range of 40-75 year-old were invited to participate in the study. In rural areas, all the eligibled subjects were invited while in Gonbad city; a randomized systematic clustering sampling was conducted based on family numbers.
    Results
    Of 50045 subjects, recruited in the study, 21,241 (42%) and 28,804 (58%) individuals were male and female, respectively. The mean age of participants was 52.12 ± 9.1 years. About 23.9% and 76.1% of participants were residents of Gonbad city and rural areas, respectively.
    Conclusion
    Eastern part of Golestan province has one of the highest incidence rates of ESCC in the world. A 10-year cohort study could lower the incidence rate of ESCC by identifying and controlling the related risk factors.
  • Reza Bagherian, Tahereh Pourkazem, Abolghasem Nouri, Peyman Adibi Pages 15-22
    Background

    Non-ulcer dyspepsia (NUD) is one of the common gastrointestinal disorders considered as a psychosomatic disorder. The effectiveness of psychological intervention in improving symptoms of this disease remains unclear. The objective of this study was to assess the effects of add-on stress management training on symptoms of NUD.Materials and

    Methods

    In a randomized clinical trial, 28 consecutive patients with treatment-resistant NUD were selected from referrals to Noor Hospital, Isfahan and they were randomly assigned to the intervention group or the control group. The intervention group received a usual care plus a 7-session stress management training while the control group received a usual care plus psychological placebo. All patients were assessed by the Global Overall Symptoms (GOS) scale, Cooper Stress Inventory, Beck Depression Inventory and Cattell Anxiety Inventory at pretreatment and three weeks after treatment.Analysis of covariance was used to analyze the data.

    Results

    The results of covariance showed significant differences between the two groups in the Global Overall Symptoms (GOS) scale (F=8.39, p‹0.0007), Cooper Stress Inventory (F=10.8, p‹0.003), Beck Depression Inventory (F=12.87, p‹0.001) and Cattell Anxiety Inventory (F=11.031, p‹0.003).

    Conclusion

    Globally, the findings proved that combination of psychological intervention-based stress reduction plus routine medical care would be the successful approach in treating symptoms of NUD.

  • Seyedmohammadmehdi Mir, Nasseri, Fatemeh Yourdkhani, Bahar Allahverdi, Farideh Siavoshi, Golamreza Khatami Pages 23-26
    Introduction
    Helicobacter pylori infection is likely acquired was in childhood. Helicobacter pylori is recognized as a cause of gastritis and peptic ulcer. Our objective to investigate some noninvasive tests, particularly serum H pylori IgG, for the diagnosis of H pylori infection in comparison with the gold-standard invasive test, esophagogastroduodenoscopy with biopsy (histology and rapid urease test).
    Materials And Methods
    We studied 100 patients (age range: 6-18 years) who underwent esophagogastroduodenoscopy with biopsy (histologic examination) for a suspicious upper gastrointestinal disease, in all of them serum Hpylori immunoglobulin G was measured and result of this were compared with those of the gold standard esopahgogastrodudenoscopy with biopsy.
    Results
    Of 100 patients (60 males, 40 females), 91% had history of gastrointestinal disease and 29% had positive family history for gastrointestinal disease. gastritis, ulcer and erosion were found respectively in 94%, 31%, 34% of patients. Rapid urease test, serology and histology were positive respectively in 57%, 23%, and 29% of patients. In comparison with histology sensitivity of serology was 45% and it's specificity was 71%.
    Conclusion
    serum Hpylori IgG test has a low sensitivity and specificity in children in comparison with the gold standard invasive test.
  • Behzad Hajarizadeh, Arash Rashidian, Aliakbar Haghdoost, Seyedmoayad Alavian Pages 27-34
    Background
    In order to extend HBV immunization to twenty-five-year old adolescents, Ministry of Health and Medical Education (MOH & ME) in Iran has decided to implement HBV mass vaccination campaign for adolescents who were born from 1989 to 1992. The first three-round campaign covering 1989 born adolescents was implemented in 2007 in Iran. This study was conducted for cost estimation and analysis of HBV vaccination campaign for adolescents implemented in 2007 in Iran.Materials and
    Methods
    This cost analysis study was conducted applying health system perspective. The cost variables considered in this study were recurrent costs, personnel costs, publicity costs, transportation costs and overhead cost. We gathered the required data to estimate recurrent costs, national-level supervision and publicity from existing data and through interview with experts in MOH & ME. To estimate vaccine administration cost, provincial supervision cost and outreach team's costs, we gathered the data from one or some of the provinces, then, we expanded the results to the country. We used recommended proportions by WHO to estimate transportation and overhead costs. We used administrative data reported from universities of medical sciences to estimate vaccination coverage. Sensitivity analysis was applied.
    Results
    Total cost for three rounds of the campaign was estimated as 83615 billion IR Rials including 24% for recurrent costs, 42% for personnel costs, 31% for transportation costs, 0.1% for publicity costs and 3% for overhead costs. Total cost was estimated as 21000 IR Rials per dose administered. Sensitivity analysis indicated that increasing campaign coverage and using under 20 year-old vaccine dosage will decrease the cost to 17500 IR Rials per dose administered. On the other hand, decreasing campaign coverage and using above 20 year-old vaccine dosage will increase the cost to 23000 IR Rials.
    Conclusion
    The costs in this campaign are much lower than that in similar programs in developed countries and will be even decreased if some revisions, particularly in vaccine dosage are considered. Publicity costs have been too low and needs more attention in future campaigns. The findings in this study provided evidence to support the resource value, which MOH & ME will be requested for future campaigns.
  • Sadegh Massarrat, Mehdi Saberi, Firoozi, Naser Ebrahimi, Daryani, Reza Malekzadeh Pages 35-38

    Helicobacter pylorus (HP) is a common infection in Iran. Inappropriate laboratory tests for its diagnosis such as serology and irrational drug prescription for HP treatment in patients with non-ulcer dyspepsia is a drastic obstacle in our country. Treating every patient with dyspepsia without peptic ulcer or precancerous lesions, not only results in high economic burden on health system, but also causes antimicrobial resistance and undesirable clinical outcomes. The Iranian Society of Gastroenterology and Hepatology discussed this topic in a meeting and suggested preparing a guideline for approach to dyspepsia in Iran. Then, the literatures were reviewed and the published data in our area were searched and a practical guideline was developed. According to the present evidences, we suggest HP treatment only for patients with peptic ulcer, infected gastric cancer patients and their first degree relatives and also for MALT lymphoma. We suggest standardized urea breath test, endoscopic biopsy or stool antigen test for diagnosis of HP infection and its eradication. Serology is not a suitable diagnostic method for evaluation of HP infection even prior to the treatment. Because of ineffectiveness, we dont suggest HP eradication treatment for non-ulcer dyspepsia.

  • Hasan Salman, Roghani, Azim Foroozan Pages 39-46
    Lead poisoning has several clinical manifestations so the diagnosis may be troublesome. These manifestations consist of anemia, neurologic abnormalities, liver and biliary tract problems and abdominal pain. Not only opium addiction, but also lead toxicity can cause biliary tract problems.When both etiologies occur at the same time, the diagnosis is difficult. A 46 year old opium addicted man with colicky abdominal pain was referred for more evaluation. In the first hospitalization, he complained of abdominal pain, constipation and weakness. Laboratory data revealed anemia and elevation of ALP. Sonographic exam revealed dilatation of CBD. ERCP revealed also dilation of CBD without concomitant CBD stone. Sphincterotomy was done. After 2 weeks, he came back with the same presentation, but some neurologic abnormalities such as gait disturbance, tremor and proximal weakness were added to his problems. Blood lead level was checked that revealed severe elevation (90 mcg/dl) and the patient was managed properly with lead toxicity diagnosis.Although opium can lead to common bile duct disease, our case, indicated that lead poisoning must be considered even in opium addicted patients, who come with symptoms and signs of common bile duct problems.
  • Kazem Anvari, Ali Taghizade, Kermani, Marjaneh Mirsadraee, Kamran Ghafarzadegan Pages 47-49
    Adenocarcinoma of the stomach was the leading cause of cancer-related death worldwide through most of the 20th century. Usual presentations of gastric cancer include anorexia, epigastric pain or discomfort and weakness. Rarely, patients present with unusual clinical manifestations. In this article, we report two cases with uncommon presentations of gastric adenocarcinoma. The first patient was a 52-year-old male presented with testicular mass, and the second case was a 51- year-old female presenting with diffuse bone pain, petechiae and purpura on the skin of abdomen. In the first case, the initial pathologic specimen was provided from testicular mass (orchiectomy) and for the second case, bone marrow biopsy was done. The initial reports for these cases were seminoma and metastatic signet ring carcinoma, respectively. Chemotherapy was done for both.Gastric adenocarcinoma rarely presents with unusual clinical manifestations. Chemotherapy in one out of two cases showed good palliative results.
  • Mehri Najafi, Sani, Ahmad Khodadad, Fatemeh Famouri Page 62
    Cystic fibrosis is an inheritant autosomal recessive disease. It is associated with mutations in Cystic Fibrosis Trans Regulator gene (CFTR) and has different presentations.We report two 2 month old female patients, products of a twin delivery presented with anemia, edema, hypoalbuminemia and pneumonia.After some work ups, diagnosis of cystic fibrosis was confirmed. This is an uncommon and interesting presentation of cystic fibrosis, which occurred simultaneously in one twin.