فهرست مطالب

برنامه ریزی و بودجه - پیاپی 123 (زمستان 1392)

فصلنامه برنامه ریزی و بودجه
پیاپی 123 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی طیب نیا*، حسین امیری، فاطمه راویشی صفحات 3-26
    اثرات زیان بار تورم های مزمن و بالا بر اقتصاد باعث شده است که دولت مردان و مقامات پولی کشورها همواره درصدد رفع این پدیده و کاهش و کنترل تورم برآیند. بدین منظور پیش بینی نحوه حرکت شاخص تورم از اهمیت به سزایی برخوردار است، بنابراین ارایه الگوی اقتصادی مناسب جهت پیش بینی تورم از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. در همین راستا، پژوهش حاضر سعی در ارایه الگویی مناسب جهت پیش بینی تورم مبتنی بر منحنی فیلیپس کینزگرایان جدید پرداخته است. در ابتدا با استفاده از تحلیل الگوهای قیمت گذاری و مباحث چسبندگی دستمزدها و قیمت ها به استخراج منحنی فیلیپس آینده نگر خالص و پیوندی کینزگرایان جدید پرداخته شد. به این صورت که با توجه به داده-های فصلی دوره زمانی 1383-1370 الگوهای اقتصادسنجی فیلیپس آینده نگر خالص و پیوندی کینزگرایان جدید با رویکرد گشتاورهای تعمیم یافته و فیلیپس پیوندی کینزگرایان جدید با رویکرد خودتوضیح برداری با وقفه های گسترده تخمین زده شد، سپس به برآورد الگوی تورم به روش خودرگرسیو میانگین متحرک اقدام شد، در نهایت دوره زمانی 1386-1383 به سه دوره کوتاه مدت یک فصل رو به جلو، میان مدت شش فصل رو به جلو و بلندمدت دوازده فصل رو به جلو تقسیم شد و عملکرد این چهار الگو در پیش بینی تورم در این دوره ها با یکدیگر مقایسه شدند. طبق نتایج به-دست آمده الگوی ARMA(3،3) برای پیش بینی تورم در کوتاه مدت، الگوی فیلیپس پیوندی کینزگرایان جدید در میان مدت و الگوی ARDL(1،0) با رویکرد منحنی فیلیپس کینزگرایان جدید در بلندمدت برای پیش بینی تورم پیشنهاد شدند.
    کلیدواژگان: منحنی فیلیپس کینزگرایان جدید، پیش بینی تورم، ارزیابی پیش بینی، روش گشتاورهای تعمیم یافته، روش خودتوضیح برداری با وقفه های گسترده، روش خودرگرسیو میانگین متحرک
  • ابوالفضل شاه آبادی*، بهزاد امیری صفحات 27-42
    فقر مسئله ای است که از سالیان دور وجود داشته است و علی رغم رشد اقتصادی کشورهای جهان و اجرای سیاست های گوناگون مبارزه با فقر، همچنان زندگی افراد زیادی را احاطه کرده است و کاهش آن به یکی از اهداف بسیار مهم سیاست گذاران اقتصادی کشورهای جهان تبدیل شده است. بخش مالی به دلیل ارتباط با سایر بخش های متفاوت هر جامعه، نقش مهمی ایفا می کند و از راه هایی مانند تسهیل مبادلات، اعطای اعتبارات، کاهش ریسک و ارایه سایر خدمات مالی می تواند فقر را تغییر دهد. هدف این مقاله بررسی تاثیر توسعه مالی بر کاهش فقر در کشورهای اسلامی عضو گروه دی هشت طی دوره 1990 تا 2010 با استفاده از روش داده های ترکیبی نامتوازن است. به دلیل ساختار اقتصادی کشورهای مورد بررسی که تکیه بر ثروت های حاصل از فروش منابع طبیعی دارند و اینکه توسعه مالی در این کشورها در راستای بسط بازارهای عوامل جدید تولید و نوآوری نیست، نتایج نشان دهنده تاثیر بی معنی توسعه مالی بر فقر است. نتایج همچنین تاثیر منفی و معنی دار متغیر رشد درآمد بر فقر را نشان می-دهد. همچنین به دلیل اینکه متغیر سرمایه انسانی در جریان رشد اقتصادی دارای سهم بسیار اندک می باشد (به دلیل عدم هماهنگی سیاست های کلان اقتصادی با سیاست های آموزشی)، سرمایه انسانی نیز تاثیر منفی و بی معنی بر فقر دارد. همچنین متغیرهای تورم و آزادی اقتصادی نیز تاثیر مثبت و معنی دار بر فقر دارد. دلیل چنین نتیجه ای برای متغیر آزادی اقتصادی نیز به ساختار متکی بر منابع طبیعی کشورهای مورد بررسی بر می گردد که با توجه به سهم پایین سرمایه انسانی در جریان تولید، بهبود آزادی اقتصادی تنها در آزادی تجارت بین الملل و قوانین بازارهای مالی و تجاری است و حال آنکه بهبود قوانین بازار کار، ساختار قضایی و امنیت، حقوق مالکیت و غیره که موجب بهبود منافع اقشار ضعیف است، مشاهده نمی گردد.
    کلیدواژگان: توسعه مالی، فقر، گروه دی هشت، سرمایه انسانی، داده های ترکیبی
  • علی رئیس پور، جمشید پژویان* صفحات 43-68
    مقاله حاضر به بررسی اثرات مخارج ملی سلامت و تغییرات سطوح جزیی آن بر رشد اقتصادی و بهره وری عوامل در ایران می-پردازد. بدین منظور از مدل تعمیم یافته سولو جهت توضیح نوسانات بهره وری استفاده شد. در این راه ضمن بررسی ادبیات موضوعی و چارچوب علمی اثر گذاری و اثر پذیری مخارج ملی سلامت بر بهره وری نیروی کار، نتایج تجربی حاصل از بررسی مدل داده های تابلویی 28 استان کشور در دوره سال های 1389-1379 به قضاوت و بررسی گذاشته شد. نتایج حاکی از آن بود که مخارج هزینه ای دولت در حوزه سلامت دارای آثار پایدار مثبت بر بهره وری نیروی کار می باشد، این در حالی است که سرمایه-گذاری های دولت در زیرساخت های سلامت تاثیری بر بهره وری عوامل نداشته است. سرمایه گذاری های بهداشتی دولت در مجموع 3/6 درصد از کل رشد اقتصادی ناشی شده از بهبود بهره وری عوامل در این دوره را تبیین می نماید. نکته حایز اهمیت آن است که مخارج جاری بهداشتی دولت 20 برابر اثر گذاری بیشتری در مقایسه با مخارج عمرانی بهداشتی دولت در این دوره داشته است. از آنجایی که رشد و تغییر بهره وری عوامل تولید به خصوص نیروی کار در سطح استانی دارای اثرات سرریز و متقابل بر هم می باشد، عدم توجه به رشد متوازن باعث حداقل و کوچک تر شدن اثر سرمایه گذاری های بهداشتی دولت می شود، بنابراین تخصیص آتی بودجه های حوزه سلامت با توجه به ویژگی های منطقه ای و سطوح توسعه یافتگی استانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بهره وری عوامل، سرمایه گذاری بهداشتی دولتی، داده های تلفیقی پویا، رویکرد منطقه ای، مدل سولو، رشد اقتصادی
  • سیاوش جانی* صفحات 69-86
    بررسی ها نشان می دهد در صورتی که دستمزدها بر اساس بهره وری تعیین شود، افزایش بهره وری (که میزان آن بین بنگاه ها متفاوت است) با افزایش تفاوت در دستمزدها، موجب نابرابری بیشتر درآمدها در جامعه می شود. به همین منظور در این مطالعه پس از برآورد بهره وری کل عوامل تولید، رابطه بهره وری و شاخص نابرابری درآمدها به همراه سایر متغیرهای موثر بر توزیع درآمد در یک الگوهای اقتصادسنجی برای دوره 1388-1353 در ایران برآورد گردید. نتایج نشان داد نابرابری درآمدها (علاوه بر تاثیرپذیری از متغیرهایی چون بیکاری و تورم)، رابطه مستقیمی با تغییرات بهره وری کل عوامل تولید (و بهره وری نیروی کار) دارد. از طرفی زمانی که سهم حقوق و دستمزد از درآمد کل در نتیجه رشد بهره وری افزایش می یابد، نابرابری درآمدها به صورت معنی داری بیشتر می شود، این نتایج (با توجه به رابطه مثبت حقوق و دستمزد با بهره وری) حاکی از آن است که افزایش بهره وری با افزایش نابرابری در حقوق و دستمزد، موجب نابرابری بیشتر درآمدها در ایران شده است.
    کلیدواژگان: نابرابری توزیع درآمد، سهم حقوق و دستمزد از کل درآمد، بهره وری کل عوامل تولید، نرخ تورم، نرخ بیکاری
  • عبدالله خانی*، حمیده افشاری صفحات 87-102
    در این پژوهش، رابطه بین ساختار دموکراسی و دیکتاتوری مدار بنگاه های اقتصادی، ساختار غیر رقابتی بازار و بازده غیرعادی ارزیابی شد. این ارزیابی از طریق بررسی رابطه میان مهمترین معیار برای این ساختار در ادبیات پژوهش در بازار مالی ایران، یعنی سهامداران نهادی و رقابت بازار محصول با بازده غیرعادی صورت گرفت. این موضوع با استفاده از داده-های استخراج شده از اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس اوراق بهادار تهران و پرونده های مالیاتی 78 بنگاه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از مدل کرهارت و رگرسیون داده های ترکیبی انجام شد. نتایج، بیانگر آن بود که بین ساختار دموکراسی بنگاهی- درصد سهامداران نهادی - و بازده غیرعادی در بازار غیر رقابتی رابطه معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر، در بازار غیر رقابتی، هر چه ساختار دموکراسی بنگاه یا همان حاکمیت بنگاهی، بیشتر مطلوب باشد، بازده نیز بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: ساختار دموکراسی بنگاهی، ساختار دیکتاتوری مدار، سهامداران نهادی، بازده غیرعادی، رقابت بازار محصول
  • زهرا کریمی موغاری*، معصومه محمودیان صفحات 103-128
    انباشت سرمایه یکی از اولین ضروریات حرکت در مسیر توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه است. ساختار نهاد دولت بر شیوه فراهم آوردن انباشت سرمایه موثر است و در مقابل سازوکار فراهم آوردن این انباشت، بر مسیر طی شده به وسیله دولت ها و شکل ساختارهای نهادی نقش تعیین کننده دارد. با اینکه جهانی شدن اقتصاد تاثیر مثبتی بر رشد اقتصاد و اشتغال جهان داشته و بخش بزرگی از این اثر در کشورهای در حال توسعه و به ویژه در صنایع نساجی و پوشاک و چرم به روز یافته است، اما تمامی کشورهای در حال توسعه قادر به حضور فعال در بازارهای شدیدا رقابتی نبوده اند. طی سه دهه گذشته، ترکیه در تولید و صادرات نساجی و پوشاک جهان سهمی فزاینده یافته، در حالی که ایران بخش بزرگی از تولید و اشتغال خود را در این بخش از دست داده است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل نهادی- تطبیقی، مشخص شد که قابلیت رقابت در صنعت نساجی، تحت تاثیر زنجیره ای از علل ساختاری در طول زمان کسب شده است. شیوه تامین مالی انباشت سرمایه و مسیر طی شده برای توسعه صنعتی در ایران و ترکیه تحت تاثیر مسیرهای تاریخی و به تبع آن سیاست های صنعتی متفاوتی قرار داشته و سطح متفاوتی از کارآیی و ظرفیت نهادی را در دو کشور ایجاد نموده است. پیامد این فرآیند در عملکرد صنعت نساجی دو کشور قابل مشاهده است. وابستگی به درآمد نفت و بازتوزیع رانت های نفتی در ایران مانع از شکل گیری صنایع رقابتی شده، اما در ترکیه تلاش برای حضور فزآینده در بازارهای جهانی به تقویت توان رقابتی، به ویژه در صنایع نساجی و پوشاک منجر شده است
    کلیدواژگان: انباشت سرمایه، عملکرد نهادی، صنعت نساجی، ایران، ترکیه
  • محمدرضا جوادی یگانه، محمود متوسلی، سمیه توحیدلو* صفحات 129-160
    دوره مشروطه و سال هایی که منتهی به آن شده، شاهد بروز و ظهور سازمان ها و نهادهای اقتصادی بسیاری بر اثر مواجه شاه و روشنفکران با غرب بوده است. تلاش های بی شماری به جهت اصلاح امور اقتصادی صورت گرفته و با توجه به حضور و فعالیت چشم گیر تجار، می توان این دوره ها را دوره های فعال اقتصادی نامید؛ اما در این میان آنچه کمتر دیده شده و به آن پرداخته شده، ویژگی های رفتاری و سبک زندگی ایرانیان به خصوص در شهرها بوده است. سوژه انسانی و نیز مباحث مستقیم مربوط به اقتصاد معیشتی امر مغفول در اسناد تاریخی و تحلیل های تاریخی پس از آن است. توجه به این مهم که اوضاع اقتصادی چگونه بر افراد سهل یا تنگ می گرفته، ماجرایی است که جزء به اختصار و تنها در زمان های قحطی روایت نشده است. این پژوهش تلاش دارد که ابتدا چهره ای از ایرانی دوره پایانی قاجار به لحاظ سبک زندگی و استفاده از کالاهای فرهنگی و یا ضروری ارایه دهد. از طرف دیگر بر اساس اندک داده هایی که از قیمت ها و اوضاع اقتصادی از ابتدای دوره ناصری تا برآمدن رضاخان در اسناد، سفرنامه ها و کتب تاریخی متعدد وجود دارد، تصویری از وضعیت اقتصادی، سبد مصرفی و درآمدی خانوارهای ایرانی ارایه دهد. در نهایت الگوی تورم سالانه، دلایل پیدایش تورم های حاد مقطعی، اوضاع روستاییان و شهرنشینان در قبال تورم موجود و نیز برخی اسناد از ویژگی های درآمدی مردم در آن دوران از نتایج این پژوهش بوده است.
    کلیدواژگان: دوره مشروطه، سبک زندگی، سبد مصرفی، سبد درآمدی، نرخ تورم
  • مسعود بنافی*، محمد نوروزی صفحات 161-195
    دولت ها از انواع سیستم های اجتماعی پیچیده محسوب می شوند که هدایت و کنترل این نوع سیستم ها همواره با دشواری های فراوانی همراه است. سیاست مداران و خط مشی گذاران ملی برای کسب نتایج مطلوب، مداخلات هدفمندی در این سیستم ها دارند. تدوین و حاکم سازی اسناد بالادستی، گونه هایی از این تلاش های هدفمند برای دستیابی به پیامدها و اثرات مورد انتظار در عرصه عملیاتی است که به منظور نیل به تغییرات ملموس، قابل مشاهده و برنامه ریزی شده صورت می پذیرد، اما در فرآیند پیاده سازی و عملیاتی شدن این اسناد بالادستی، چالش ها و مشکلاتی رخ می دهد که نتایج حاصله را متفاوت از دستاوردهای مورد انتظار می سازد. این پژوهش با رویکردی تحلیلی- انتقادی، بر اساس نظریه سیستم ها به واکاوی چالش های موجود در فرآیند عملیاتی سازی اسناد کلان برنامه های عملیاتی با تاکید بر نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته و نشان می دهد که نتایج مورد انتظار از مداخلات هدفمند، چگونه ناکام می مانند. در نهایت ضمن ارایه ملاحظات، پیشنهادهای سیاستی و اجرایی در این راستا ارایه گردید. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که تربیت مدیران، متخصصان و دانش پژوهانی که در حل و تحلیل تناقض های کیفی- کمی در اسناد عالی و برنامه های معین و مقام اجرا توانایی کافی داشته باشند، بسیار مفید خواهند بود؛ ضمن اینکه تاسیس نهادی برای رصد و پایش شاخص های کلان ملی و نحوه عملیاتی شدن این شاخص ها و محوریت آن در سطح ملی و بین دستگاه های دولتی و خصوصی ضروری است. بازتعریف شاخص های ترکیبی مناسب، عملیاتی سازی مناسب شاخص های آماری و کمی به منظور جلوگیری از تناقض های سیاستی، اجرایی، همزبانی و همزمانی در اجرا از دیگر پیشنهادهای سیاستی این پژوهش است.
    کلیدواژگان: سیستم، جعبه سیاه، اسناد بالادستی، خط مشی، سند چشم انداز، برنامه پنج ساله توسعه، برنامه بودجه سالیانه
|
  • Ali Taiebnia *, Hossein Amiri, Fatemeh Ravishi Pages 3-26
    The harmful effects of chronic high inflation in the economy led the governments and country’s monetary authorities seek to reduce or eliminate this phenomenon. Therefore it’s very important to predict how inflation moves providing an appropriate economic model is a crucial factor to forecast inflation، so on. In this regard، in the present research، we attempt to generate a appropriate model for forecasting inflation using New Keynesian Phillips Curve. At first، purely forward-looking New Keynesian Phillips Curve and hybrid New Keynesian Phillips Curve to be estimated by the analysis of pricing models and the discussions of stickiness of wages and prices. This means that، we estimate purely forward-looking New Keynesian Phillips Curve، hybrid New Keynesian Phillips Curve by generalized method of moments and also estimate hybrid New Keynesian Phillips Curve by autoregressive distributed lag method and autoregressive moving average for the period Q - Q. For the evaluation of the performance of the different models over various forecast horizons، finally، we construct series of -step، -step and -step-ahead out-of-sample forecasts over the period. The results show that the hybrid New Keynesian Phillips Curve provides relatively more accurate forecast of inflation in Iran compared to the other models for middle forecast horizon while they are outperformed by the time series model (ARMA()) only for the short forecast horizon and by ARDL () for long forecast horizon.
    Keywords: New Keynesian Phillips Curve, Inflation Forecasting, Forecast Evaluation, Generalized Method of Moments, Autoregressive Distributed Lag Method, Autoregressive Moving Average
  • Abolfazl Shahabadi *, Behzad Amiri Pages 27-42
    Poverty is an issue that has been for many years and despite the world economic growth and the implementation of various policies against to poverty، it is also surround many people''s lives and its decrease has become into one of the most important objectives of economic policymakers world. Financial sector for links with other different sectors of society plays important role and it can change the poverty through ways such as; to facilitate exchange، credit، reducing risk and providing other financial services. The aim of this paper is to investigate the effect of financial development on reducing poverty in Islamic countries are members of group D8 using an unbalanced panel data approach for the period 1990-2010. Due to the economic structure based on natural resources in the members of group D8 and in these countries financial development is not in order to develop markets of new factors production and innovation، the results indicate that the effect of financial development on poverty is insignificant. Also، the results show the variable revenue growth has negative and significant effect on poverty. Also، because the variable of human capital has very small share in economic growth (due to Lack of coordination of macroeconomic policies and education policies) the human capital variable has negative and insignificant effect on poverty. Also، the variables such as inflation and economic freedom have positive and significant effect on poverty. This result for the economic freedom variable is due to structure of the economy of countries of group d8 that relies on natural resources. In that economy human capital has small share in economy، improvement in the economic freedom is just in rules of international trade and financial and business markets while we do not see improvement in rules of labor markets، Judicial structure، Property Rights that these are in favor of the poor.
    Keywords: Financial Development, Poverty, Group of D8, Human Capital, Panel Data
  • Ali Raeispour, Jamshid Pajooyan * Pages 43-68
    This paper examines the impact of public health expenditures and economic changes on Iran. To do so،it shall use a solo model، a model to explain variations in national health and productivity of an input. It reviews the scientific literature and the effectiveness and accountability of the public health expenditure & labor productivity; empirical results of panel 28 provinces of the data model in the period of a judge and review the impact during 1379-89. The results indicate that the cost of health expenditure has positive effects on labor productivity are constant، while the investments in infrastructure، health، impact on productivity of ink has been. 6. 3 % of GDPr growth embodied on productivity improvements، results from total government health investment growth in action. It is important to note that the current government health spending is 20 times greater than the impact of government health expenditure in the course of construction are. At the regional level، as well as different patterns of growth resulting from improvement has been seen that this can be interpreted by considering the characteristics of each province.
    Keywords: Factor Productivity, Public Health Investment, Dynamic Pool Data, Regional Approach, Solow Model, Economic Growth
  • Siavash Jani * Pages 69-86
    The studies show if the wages are assigned by productivity، with wage discrepancy increase، income inequality will be caused by productivity increase. So by estimating total productivity the relation between productivity and income inequality index will be estimated by using econometrics model in Iran during (1974-2009). The results show that not only income inequality has a relation with unemployment and inflation but also has positive relation with total factor productivity (and labor productivity) on the other hand when the share of wage and salary caused by productivity growth increase، the income inequality will increase significantly. According to the positive relation of productivity with wage and salary these results show that productivity increase will cause income inequality by expanding inequality of wage and salary.
    Keywords: Income Distribution Inequality, Share of Wage, Salary of Total Income, Total Factor Productivity, Inflation Rate, Unemployment Rate
  • Abdollah Khani *, Hamideh Afshari Pages 87-102
    In this study، the relationship between structure of democracy and dictatorship firms، structure of non-competitive market and abnormal returns is assessed. For this purpose، we evaluate relationship the main criteria of the democracy structure in research literature on Iran''s financial market- institution investors- and product market competition with abnormal return. It uses data that extracted from information published by the Stock Exchange of Tehran and tax records for 78 firms listed in Tehran stock exchange، also using multivariate regression، named Carhart''s four factor models (1997). The results indicate that there is a significant correlation between the structure of democracy - the percentage of institutional shareholders - and abnormal returns in a non-competitive market. In other words، in the non-competitive market، whatever the democratic structure of the firm is more desirable becomes greater efficiency.
    Keywords: Firm\'s democracy structure, Firm\'s dictatorship structure, Institution investors, abnormal return, noncompetitive industries
  • Zahra Karimi Moughari *, Masoumeh Mahmoudian Pages 103-128
    Capital accumulation is one of the first requirements of development. Capital accumulation methods play a crucial role in the governance and institutional structures. Globalization has a positive impact on the world production and employment. A large part of this effect can be seem in developing country، especially in textile، clothing and leather industries، whereas in many industrialized countries that were concentrated on high value added goods and services، production of such labour intensive activities is declined and a large amount of related jobs has been destroyed. However، all developing countries are not able to have an active presence in highly competitive global markets. During the past three decades، Turkey has increased her share in the world textile and clothing production and exports، while Iran has lost a large part of its production and employment in these sectors. This paper investigates the causes of great changes of competitiveness of textile industries in Turkey and Iran by an institutional approach; as competitive capability in textile industry has been affected by chain of structural causes during the time and passed trajectory of industrial development in these countries created different institutional capacity. Since mid 1970s، these countries implemented two different strategies that the outcome is observable in the textile industries'' performance. Dependence on oil revenues and distribution of oil rent prevented Iran from formation of competitive industries، whereas efforts for increased presence in international markets، particularly in textile and clothing، led Turkey to boost exports.
    Keywords: Capital Accumulation, Textile Industries, Institutional Performance, Iran, Turkey
  • Mohammad Reza Javadi Yeganeh, Mahmoud Motavaseli, Somayeh Tohidlou * Pages 129-160
    During constitutional era and the years leading up to it، many economic organizations has formed because of exposure of king and intellectuals to the west. Also it can be seen economic reform and merchant activities in this period، But less spoken aboat lifestyle and behavioral characteristic of people. This article attempts to present an image of the Persian people in Gajar in terms of lifestyle and use of cultural or essential goods. And also based on limited data in documents، travelogues and numerous historical books from prices and economic situation of Gajar period is offered a view of the economic situation of Iranian households. Finally، the results of this paper can be pointed to a model of annual inflation، reasons of serious inflation sectional appearance، the rural and the urban situation regarding the inflatin and characteristic of income of people during documents.
    Keywords: constitutional era, Lifestyle, Consumption, Income Basket, Inflation Rate
  • Masoud Banafi *, Mohammad Noruzi Pages 161-195
    Governments are considered as complex social systems. Handling and controlling these systems are very intricate. In order to achieve ideal results، national politicians and policymakers intervene purposefully in these systems. Arranging Meta documents and accrediting them are considered of these purposeful efforts to reach the expected outcomes in operational level and to achieve objective، observable and planned changes. However، some challenges are arisen in the process of implementation and operationalization of these Meta documents which make the obtained results different from what were expected. Focusing on Islamic Republic of Iran''s state، this study scrutinizes the challenges in the process of operationalization of Meta policies into executive programs by employing system theory and indicating how the expected results of purposeful interventions fail. Finally، in addition to providing considerations، this study presents policy and practical implications in this area. The results of this study show that training managers، experts and scholars who have enough competencies in solving and analyzing the qualitative-quantitative paradoxes in Meta documents and in supportive programs and implementation is very effective. Moreover، establishing an institution for observing and monitoring national indices based on appropriate statistical and quantitative data and its centrality to public and private organization is very necessary. Redefinition of appropriate composite indices، appropriate operationalizing of statistical and quantitative indices in order to avoiding policy and implementation paradoxes and creating companionship and synchronism in implementation level are the other implications of this study.
    Keywords: System, Black Box, Meta Documents, policy, Vision Statement, Five, Year Development Plan, Annual Budget