فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هفتم شماره 9 (آذر 1395)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هفتم شماره 9 (آذر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی عیسی زادگان، اسماعیل سلیمانی *، بهروز خسرویان، سیامک شیخی صفحات 735-743
    پیش زمینه و هدف
    انگیزه جستجوی عمل جراحی زیبایی بر اساس ترکیبی از عوامل روان شناختی، هیجانی و شخصیتی است. هدف پژوهش حاضر نیز مقایسه کفایت (شایستگی) اجتماعی و تنظیم شناختی هیجان در افراد متقاضی جراحی زیبایی بینی و افراد عادی بود.
    مواد و روش کار
    این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 116 نفر متقاضی جراحی زیبایی بینی بودند که به 2 کلینیک تخصصی جراحی در سال 1394 در شهرستان ارومیه در طول یک دوره 2 ماهه مراجعه کرده بودند. از این تعداد 20 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی به عنوان گروه اصلی و 20 نفر فرد عادی نیز که با آن ها همتا شده بودند به عنوان گروه مقایسه انتخاب شد. داده ها به وسیله پرسشنامه کفایت اجتماعی و نسخه کوتاه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان جمع آوری گردید و به وسیله تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد بین متقاضیان عمل جراحی بینی و افراد عادی در کفایت اجتماعی و تنظیم شناختی هیجان تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر میانگین مولفه های کفایت اجتماعی و تنظیم شناختی هیجان دو گروه موردمطالعه متفاوت است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بعضی از صفات شخصیتی مانند کفایت اجتماعی و تنظیم شناختی هیجان می تواند نقش مهمی در گرایش به جراحی زیبایی داشته باشد و توجه به آن ها می تواند نقش مهمی در کاهش تقاضای مراجعان داشته باشد.
    کلیدواژگان: کفایت(شایستگی) اجتماعی، تنظیم هیجان، جراحی زیبایی
  • لیقا سعادت، علی زینالی * صفحات 744-752
    پیش زمینه و هدف
    آموزش زندگی خانواده به عنوان یکی از روش های مهم و نسبتا جدید برای بهبود رضایتمندی زناشویی می باشد. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر آموزش زندگی خانواده بر افزایش رضایتمندی زناشویی کارمندان اداره بهزیستی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش همه کارمندان اداره بهزیستی شهرستان ارومیه در سال 1394 بودند. درمجموع 40 کارمند به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 15 جلسه 90 دقیقه ای با روش آموزش زندگی خانواده آموزش دید و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها گروه ها پرسشنامه رضایتمندی زناشویی انریچ را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با روش کوواریانس تک متغیری (آنکووا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که مداخله با استفاده از آموزش زندگی خانواده باعث افزایش رضایتمندی زناشویی کارمندان شد. همچنین نتایج نشان داد که آموزش زندگی خانواده باعث افزایش رضایتمندی زناشویی کارمندان زن و مرد شد (01/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش آموزش زندگی خانواده باعث بهبود رضایتمندی زناشویی کارمندان بهزیستی شد. بنابراین مشاوران و درمانگران می توانند از روش آموزش زندگی خانواده برای بهبود رضایتمندی زناشویی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش زندگی خانواده، رضایتمندی زناشویی، کارمندان، اداره بهزیستی
  • ساسان تالانه *، فرخ قوام، ابراهیم مغیثی، امید اثنی عشری صفحات 753-761
    پیش زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در جوامع بوده و یک سوم کلیه سرطان ها را در زنان به خود اختصاص می دهد. ویتامین D و متابولیت های آن نه تنها برای متابولیسم استخوان ها و عملکرد کلسیم ضروری است بلکه کاهش سنتز و تولید این ویتامین باعث بروز و شدت یافتن سرطان هایی ازجمله پستان و تخمدان و کلون را نیز به دنبال دارد. ما در این تحقیق به بررسی ارتباط آنزیم های برشی FOK1 و BSMI با بیماری سرطان سینه می پردازیم.
    مواد و روش کار
    جامعه ی آماری ما در این تحقیق شامل 180 زن (90 زن بیمار و 90 زن سالم) می باشد، استخراج DNA به کمک روش نمکی انجام گرفت. در مرحله ی بعدی پرایمرهای طراحی شده با کمک PCR به توالی مکمل خود اتصال پیدا کردند و در مرحله ی آخر به کمک روش RFLP، آنزیم های برشی محل های مشخص را بر روی توالی DNA ها برش داده و درنهایت داده ها توسط SPSSV23 و مجذور کای و t-Test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مقایسه پلی مورفیسم ها تراکم ژنوتیپ ها ی به دست آمده از هر دو گروه بیمار و شاهد هیچ اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P=0/422). هم چنین بین این ژنوتیپ ها اختلاف معنی داری در سن ابتلا (P=0/19) و سرعت پیشرفت بیمار (P=0/65) مشاهده نشد در هر دو گروه بین متغیرهای سن و شیردهی و سن اولین حاملگی ارتباط معنی داری نشان داده شد (p<0/05) همچنین بین مصرف قرص ضدبارداری با بروز بیماری ارتباط وجود داشت (p>0/005).
    بحث و نتیجه گیری
    با در نظر نقش گیرنده های ویتامین D در تنظیم چرخه ی سیکل های سلولی و در کل سیستم ایمنی بدن در بیماری سرطان سینه نیاز به بررسی سایر پلی مورفیسم های این ژن با بیماری سرطان سینه پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: سرطان پستان، گیرنده های ویتامین D، پلی مورفیسم، آنزیم برش دهنده
  • لیلا توپچی، علی خادمی * صفحات 762-772
    پیش زمینه و هدف
    بیماری روانی یکی از بیماری های شایع جوامع بشری می باشد و سازمان دهی نحوه برخورد با این بیماران و بهبود کیفیت ارائه خدمات کلینیکی و درمانی برای این بیماران یکی از بایسته های توسعه بهداشتی است. به طوری که بتوان این بیماران را مطابق شاخص های از پیش تعریف شده رتبه بندی نمود. هدف از این مطالعه رتبه بندی بیماران روانی بیمارستان رازی تبریز با استفاده از تکنیک آنتروپی تاپسیس[1] می باشد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش ازنظر هدف، از نوع تحقیقات توصیفی کاربردی- عملی می باشد. در این تحقیق بر اساس مشخصات فردی نمونه100 نفری از بیماران روانی که دارای انواع اختلالات روانی بودند استفاده شده است. پارامترهای سهولت درمان، طول درمان، هزینه های درمان و منافع درمان با استفاده از مطالعات و تحقیقات میدانی و به روش مطالعه اسنادی جمع آوری شده است و بیماران روانی به کمک روش تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس رتبه بندی شدند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود و در این تحقیق از اعداد رتبه ای و آزمون t تک نمونه ای استفاده گردیده است.
    یافته ها
    در این مطالعه یک مقیاس رتبه ای مناسب برای بیماران روانی مرکز درمانی برای شناسایی و ارزیابی بهتر بیماران، به دست آمده است. به طوری که مدل رتبه بندی و دسته بندی بیماران و تشخیص سطوح آنان، اثربخشی شیوه های درمان را افزایش داده است. نتایج حاصله نشان می دهد که بر اساس آزمون t تک نمونه ای، مدل رتبه بندی پیشنهادی باعث افزایش کارایی و شیوه های درمان گردیده است(P≤0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    مهم ترین یافته های حاصل از پژوهش بر اساس نتایج ارائه شده این بود که یک مقیاس رتبه ای جهت ارزیابی و رتبه بندی بیماران روانی به دست آمد و این امر به مراکز درمانی کمک کرده است، شناخت بهتری را نسبت به شناسایی و دسته بندی بیماران خود داشته باشند. به طوری که با رتبه بندی و دسته بندی و اعمال درمان ها و آموزش های گروهی و... برای آن ها باعث افزایش کارایی شیوه های درمان خواهد شد و کاهش قابل توجهی در هزینه و طول زمان درمان داشته است.
    کلیدواژگان: بیمار روانی، اختلال روانی، تکنیک تاپسیس
  • مهران سلیمانی *، کامران دهقان، سیامک داداشی، محمدرضا حسین پور صفحات 773-781
    پیش زمینه و هدف
    اختلالات کارکردهای شناختی به عنوان اجزاء اختلال بیش فعالی/کمبود توجه در نظر گرفته می شود. کارکردهای شناختی می توانند توسط تمرینات توان بخشی شناختی و نوروسایکولوژیک بازترانی شوند. هدف از این مطالعه، بررسی اثربخشی توان بخشی نوروسایکولوژیک ترکیبی بر کارکردهای شناختی کودکان ADHD می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع طرح های شبه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با یک گروه می باشد. شرکت کنندگان این پژوهش تعداد 12 نفر کودک ADHD در دامنه سنی 7-13 سال بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و توسط پرسشنامه کانرز فرم والدین و آزمون عملکرد پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفتند. شرکت کنندگان پژوهش، به مدت 10 جلسه تمرینات توان بخشی نوروسایکولوژیک دریافت کردند. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t زوجی نشان داد که بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون شرکت کنندگان در پرسشنامه کانرز والدین (001/0 < P) و آزمون عملکرد پیوسته (0001/0 < P) تفاوت معنی دار وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که توان بخشی نوروسایکولوژیک ترکیبی با تاثیر بر نواحی مغزی مرتبط با توجه پایدار و بازداری باعث بهبود این کارکردها می شود. همچنین بهبود توجه پایدار و بازداری منجر به کاهش علائم بیش فعالی در کودکان ADHD می شود.
    کلیدواژگان: بیش فعالی، کمبود توجه، توانبخشی نوروسایکولوژیک ترکیبی، کارکردهای شناختی
  • سکینه فیض ابادی *، کیانوش زهراکار، علی محمد نظری صفحات 782-790
    پیش زمینه و هدف
    فرسودگی زناشویی وضعیت دردناک جسمی، عاطفی و روانی است، زوج ها هنگامی متوجه می شوند، علی رغم تمام تلاش هایشان، این رابطه به زندگی شان هیچ معنا و مفهوم ندارد دچار فرسودگی می شوند درواقع انباشته شدن سرخوردگی ها و تنش های زندگی روزمره، سبب فرسایش می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مشاوره مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر فرسودگی زناشویی زنان مراجعه کننده به خانه های سلامت شرق تهران است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانه های سلامت شهرداری سطح شهر تهران جهت دریافت کمک های تخصصی در زمینه مسائل زناشویی و خانوادگی است. نمونه گیری این پژوهش از نوع در دسترس و هدفمند است. به منظور انتخاب نمونه در ابتدا از 60 نفر مراجعه کننده به مراکز و متقاضی شرکت در پژوهش مورد که واجد شرایط: تاهل و داشتن حداقل 3 سال سابقه ی زندگی مشترک-دامنه ی سنی 20-50-عدم دریافت خدمات مشاوره و روان شناختی فردی در طول شرکت در جلسات مشاوره گروهی بودند 40 نفر انتخاب شدند و سپس در مرحله بعدی 30 نفر از این زنان با گمارش تصادفی در دو گروه 15 نفر آزمایش و 15 نفر کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه تحت آموزش مشاوره مبتنی بر کیفیت زندگی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه فرسودگی زناشویی پایین زاست. داده ها توسط نرم افزار spss نسخه 18 و روش آماری تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه آزمایش و شاهد در مرحله پس آزمون وجود داشت (p<0.01). یعنی نمرات فرسودگی در گروه آزمایش کاهش یافته است.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر، شاهدی بر مفید و موثر بودن گروه درمانی مشاوره مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، در مداخلات خانواده است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، مشاوره مبتنی بر کیفیت زندگی، فرسودگی زناشویی
  • روشنک یزدان پناه سامانی، غلامرضا چلبیانلو * صفحات 791-800
    پیش زمینه و هدف
    افزایش شیوع اختلال شخصیت خودشیفته و گسترش رویکردهای روان – زیست شناختی در دهه های اخیر موجب تغییر نگرش نسبت به پیشگیری و درمان این اختلال شده است. بنابراین مطالعه حاضر باهدف تعیین نقش ابعاد سرشت - منش و سیستم های مغزی و رفتاری در پیش بینی ویژگی های شخصیت خودشیفته انجام شد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی از نوع همبستگی بود که به روش تصادفی ساده بر روی 368 نفر از دختران دانشجوی ساکن در خوابگاه های خودگردان دانشگاه ارومیه در سال 1394 انجام شد. ابزار پژوهش شامل: پرسشنامه سیستم فعال ساز و بازداری رفتاری کارور و وایت، پرسشنامه سرشت و منش کلونینجر (TCI125) و پرسشنامه شخصیت خودشیفته آمز (NPI-16). جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 22 و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی همبستگی و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد، شخصیت خودشیفته با سرشت و 4 بعد آن شامل، نوجویی، آسیب پرهیزی، پاداش وابستگی، پشتکار و 2 بعد منش شامل، خودفراروی، همکاری (01/0P<) و همچنین 2 بعد فعال ساز رفتاری شامل پاسخ دهی به پاداش و جستجوی سرگرمی (05/0P<) ارتباط معنی دار دارد و نتایج آزمون رگرسیون نشان می دهد، خودشیفتگی توسط 8 متغیر قابل پیش بینی است.
    بحث و نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیت خودشیفته توسط 6 متغیر از ابعاد سرشت و منش و 2 متغیر از ابعاد سیستم های مغزی و رفتاری قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: سرشت، منش، سیستم های مغزی - رفتاری، شخصیت خودشیفته، دختران، دانشجو
  • سارا قادری جاوید، سیمین غلامرضایی *، فاطمه رضایی صفحه 801
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش حاضر باهدف تعیین میزان اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش استرس ادراک شده و اختلال خوردن در دانش آموزان مبتلابه علائم اختلال خوردن انجام گرفته است.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع طرح آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم مبتلابه علائم اختلال خوردن شهر جوانرود در سال تحصیلی 95-1394 بود؛ به منظور اجرای پژوهش غربالگری انجام گرفت، ابتدا 370 شرکت کننده با دامنه سنی 15 تا 18 سال، پرسشنامه نگرش خوردن گارنر و همکاران (1979) را تکمیل نمودند که از میان آن ها 30 نفر مبتلا به علائم اختلال خوردن با توجه به نمره کسب شده 20 یا بالاتر از پرسشنامه نگرش خوردن انتخاب گردید، سپس 30 نفر منتخب به صورت تصادفی به دو گروه پانزده تایی آزمایش و گواه تقسیم شدند و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و همکاران (1983) را نیز تکمیل کردند. گروه آزمایش 8 جلسه نوددقیقه ای (هفته ای یک جلسه) به مدت 2 ماه به صورت گروهی تحت آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. تحلیل داد های خام با استفاده از spss19 و اجرای آزمون های توصیفی و استنباطی ازجمله آنالیز کوواریانس صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که علائم اختلال خوردن و استرس در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در پس آزمون به طور معنی داری کاهش یافته است (30.37=F، 001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش موید اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش استرس ادراک شده و اختلال خوردن است.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی ذهن آگاهی، استرس ادراک شده، اختلال خوردن
  • علی رشیدی *، علی محتشمی، حسن نظری، فیض الله افتخاری صفحه 811
    پژوهش حاضر به روش علم سنجی، میزان رویت پذیری بین المللی مجله پزشکی ارومیه را در فاصله سال های 2016-2001 بررسی نموده است. جامعه مورد مطالعه این پژوهش شامل 6 عنوان مجله پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی شمال غرب کشور است.
    داده های این بررسی با بهره گیری از جستجوی پیشرفته از نمایه نامه اسکاپوس استخراج و پس از انتقال با صفحه گسترده اکسل با روش داده کاوی حاصل شده است. نتایج پژوهش نشان داد میزان رویت پذیری مقاله های چاپ شده در مجله پزشکی ارومیه در مقایسه با سایر مجلات تحت بررسی از وضعیت مناسب تری برخوردار است. هرچه از سال 2006 به سال های جاری نزدیک تر می شویم تقریبا میزان رویت پذیری همه مجلات افزایش می یابد و روند رشد موارد رویت مجله علوم پزشکی کردستان که رتبه نخست را داراست و مجله پزشکی ارومیه از رشد مستمری برخوردار هستند. در این راستا مجله پزشکی کردستان با 342 بار رویت 29 درصد رویت ها را از مجموع 1307 رویت به خود اختصاص داده است . این مجله تنها مجله از میان شش مجله تحت بررسی است که در نمایه نامه اسکاپوس نمایه می گردد. مجله پزشکی ارومیه با کسب 22 درصد از کل رویت ها و 17 درصد از رویت ها توسط مجلات خارجی در رتبه دوم قرار دارد. به منظور ارتقای نرخ رویت پذیری پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: رویت پذیری، مجله های پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی غرب کشور، اسکاپوس
  • لیلا مقتدر * صفحات 825-835
    پیش زمینه و هدف
    اختلالات اضطرابی از شایع ترین تشخیص ها در اختلالات روانی به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر حضور ذهن آگاهی بر کاهش نشخوار فکری، نگرش ناکارآمد و افکار خودآیند منفی در بیماران مبتلا به اضطراب فراگیر بود.
    مواد و روش کار
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری شامل همه حدود 100 از مراجعین مبتلا به اضطراب فراگیر مراجعه کننده به کلینیک روان شناختی آوای امید رشت در شش ماه اول سال 1395 بودند. برای انتخاب نمونه ها از شیوه نمونه گیری در دسترس استفاده شد. تعداد 30 بیمار مبتلا به اضطراب فراگیر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش قرار داده شدند. برای گروه آزمایش 8 جلسه درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی اجرا و گروه گواه در انتظار درمان ماندند. آزمودنی های دو گروه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه های نشخوار فکری، نگرش ناکارآمد و افکار خودآیند منفی موردبررسی قرار گرفتند. برای تحلیل نتایج از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش نشخوار فکری (0001/0= P)، نگرش ناکارآمد (0001/0= P) و ابعاد افکار خودآیند منفی ازجمله باور به افکار ناکارآمد (0001/0= P، F= 774/145) و فراوانی افکار ناکارآمد (0001/0= P) افراد مبتلا به اضطراب فراگیر گروه آزمایش موثر بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد مداخلات روان شناختی تاثیر قابل توجهی بر کاهش اضطراب فراگیر داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که از این شیوه درمانی در کنار سایر روش های اثربخش روان درمانی و دارودرمانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، نشخوار فکری، نگرش ناکارآمد، افکار خودآیند منفی، اضطراب فراگیر
|
  • Ali Isazadegan, Esmail Soleymani *, Behrooz Khosravian, Siyamak Sheikhi Pages 735-743
    Background and Aims
    Motivation for the cosmetic surgery has its roots in a combination of psychology, emotional, and personal factors. The aim of the present study was to compare the social competence and cognitive emotion regulation in rhinoplasty cosmetic surgery applicants and normal individuals.
    Materials and Methods
    The study was a causal comparative research. Statistical population of the study involved 116 rhinoplasty cosmetic surgery applicants that referred to two cosmetic surgery clinics in 2015 in Urmia city during a two-month period. About 20 people were selected through random sampling as major group and 20 normal individuals were matched with them as comparison group. The data were collected with the short version of Cognitive Emotion Regulation Questionnaire and Social Competence Questionnaire and the data were analyzed through multivariate analysis of covariance.
    Results
    The results of multivariate analysis of covariance showed that there was a significant difference between applicants for rhinoplasty cosmetic surgery and normal individuals in regard to social competence and cognitive emotion regulation. In other words, the mean of components of social competence and cognitive emotion regulation was different in both groups.
    Conclusion
    The results indicated that some personality traits such as social competence and cognitive emotion regulation may have an important role in the tendency to cosmetic surgery and paying attention to them can have an important role in reducing the demands of clients.
    Keywords: social competence, emotion regulation, cosmetic surgery
  • Leigha Saadat, Ali Zeinali * Pages 744-752
    Background and Aims
    Family life education was as a new and important method for improving marital satisfaction. This study aimed to investigate the effect of family life education in increasing marital satisfaction among welfare office employees.
    Materials and Methods
    This Quasi-experimental study included a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population included all welfare office employees of Urmia suburbs in 2015. Totally 40 employees were selected through randomly sampling method and randomly assigned into two groups (each group 20 people). The experimental groups were educated for15 sessions of 90 minutes by family life education and the control group didn’t receive any treatment. In order to collect data all groups completed the Enrich marital satisfaction questionnaire as a pre-test and post-test. The data were analyzed using the SPSS-19 software and by univariate analysis of covariance (UNCOVA) method.
    Results
    The findings showed that intervention with using the family life education led to increase marital satisfaction among employees. Also, the findings showed that family life education led to increasing the marital satisfaction among male and female employees. (P
    Conclusion
    The results showed that family life education method led to increase marital satisfaction among welfare office employees. Therefore, counselors and therapists can use family life education method to improve the marital satisfaction.
    Keywords: Family Life Education, Marital Satisfaction, Employees, Welfare Office
  • Sasan Talaneh *, Farrokh Ghavam, Ebrahim Mogheisi, Omid Esnaashari Pages 753-761
    Background and Aims
    Breast cancer is one of the most common cancers worldwide and accounts for one third of all cancers in women. Vitamin D and its metabolites have a critical role in bone metabolism and any decrease in synthesis and production of this vitamin causes cancers, including breast and ovarian and colon. In this study, we examined the relationship between FOK1 and BSMI restriction enzymes dealing with breast cancer.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 180 women (90 female patients and 90 healthy women). DNA was extracted using salting out method. In the next stage the designed primers were connected to complementary sequences using PCR and in the last stage, restriction enzymes specific places on the DNA sequences were cut using RFLP. Finally the data were analyzed using SPSSV23, chi-square and t-Test.
    Results
    There was no significant difference considering the density of the obtained genotype polymorphisms in both patients and controls (P = 0.422). There was a significant difference between the genotypes considering age (P=0.19) and slow the disease progression (P = 0.65). In both groups, there was significant association between the variables of age, breastfeeding and age at first pregnancy ( p 0.005).
    Conclusion
    In view of the role of vitamin D receptors in cell cycle control cycles and the whole immune system in breast cancer need to consider other gene polymorphisms with breast cancer is suggested
    Keywords: Breast Cancer, Vitamin Dreceiver's, restriction enzyme, polymorphism
  • Leila Toupchi, Ali Khademi * Pages 762-772
    Background and Aims
    Mental diseases are one of the common civilization complaints. In order to organize the behavior of these patients and promote the quality of provided treatment service for them, it is necessary to improve health care services to them. Then, it would be possible to rank these patients based on predefined criteria. The purpose of the present research was to rank the mental patients of Tabriz Razi hospital by Topsis anthropic method.
    Materials and Methods
    This practical-applied descriptive research included 100 mental patients of Razi Treatment Center who suffered from mental disorders. In order to quantify the qualitative parameters‚ the ordinal number and defined tables and matrices were used. The sampling method was availability. In the present research‚ the ordinal numbers and sample T-test were used.
    Results
    In this research‚ one suitable hierarchical criteria was obtained to recognize and evaluate the patients as well. The obtained results showed that the proposed ranking model had led to increased efficiency of treatment methods (p≤0.005).
    Conclusion
    The most important findings of research based on provided results is that one hierarchical criteria is obtained for evaluation and ranking of the mental patients and also it would be useful for treatment centers in course of recognition and assortment of patients as well. Thus ‚ the ranking and assortment as well as utilizing treatments and team instructions will cause increased proficiency of treatment methods and reduced cost and treatment course.
    Keywords: mental patient ‚ mental disorder ‚ Topsis technique
  • Mehran Soleymani *, Kamran Dehghan, Siamak Dadashi, Mohammad Reza Hossein Pour Pages 773-781
    Background and Aims
    Disorders of cognitive functions are considered as the components of the Attention Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD). Neuropsychological functions could be remediated by neuropsychological and cognitive rehabilitation exercise. This study aimed to determine the effectiveness of combination neuropsychological rehabilitation on cognitive and behavioral function of children with ADHD.
    Materials and Methods
    The present quasi-experimental study designed with a pre-test and post-test group. Participants were twelve children with ADHD and they were in 7-13 age range. They were evaluated with the Conners’ Parents Questionnaire and Continuous Performance Test II. The participants received neuropsychological rehabilitation in 10 sessions. The data were analyzed with paired t-test.
    Results
    It was revealed that there were significant differences between scores of pre-test and post- test in Conners’ Parents Questionnaire (p
    Conclusion
    The results of this study indicated that combination of neuropsychological rehabilitation leads to the improvement of sustained attention and inhibition by affecting the related brain areas. Also, improvement of this cognitive functions reduce behavioral symptoms of ADHD.
    Keywords: ADHD, combination neuropsychological rehabilitation, cognitive functions
  • Sakine Feizabadi *, Kianoosh Zahrakar, Ali Mohammad Nazari Pages 782-790
    Background and Aims
    Marital burn out occurs when couples realize that, despite all their efforts, the relationship in their life has no special meaning. The accumulation of frustrations and tensions eventually lead to burnout. The present study aimed to investigate the effectiveness of quality of life therapy on marital burn out among women .
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study included pretest-posttest and control group. The study population consisted of all married women who referred to health centers in East Tehran in 2011. The sample consisted of 30 married women who had inclusion criteria and were randomized into an experimental group and control group. The experimental group underwent 10 sessions of counseling based on quality of life. Pine’s marital Burnout Questionnaire was used and the data were analyzed by SPSS version 18 statistical method and ANOVA.
    Results
    No significant difference was found between control and experimental groups at post-test (p
    Conclusion
    The result showed that quality of life therapy could decrease the marital burn out. Therefore, it seems beneficial to use this group therapy to decrease marital burn out.
    Keywords: group therapy, counseling based on quality of life, marital burnout
  • Roshanak Yazdanpanah Samani, Gholamreza Chalabianloo* Pages 791-800
    Background and Aims
    The increased prevalence of Narcissistic personality and development of psychobiological approaches in recent decades has led to a shift in prevention and treatment of this disorder. So, current research is aimed at determining the role of temperament-character dimensions and brain-behavioral systems in predicting narcissistic personality characteristics.
    Materials and Methods
    This correlational descriptive study used simple random sampling method and included 368 female students of Urmia University dormitories in 2015. The study tools were Carver & White Behavioral Activation System / Behavioral Inhibition System Scale, Temperament-Character Inventory (TCI 125) and Ames Narcissistic Personality Inventory (NPI – 16). Statistical tests including descriptive statistics, correlation coefficient and regression equation were applied to analyze data with SPSS software version 22.
    Results
    There was a significant correlation between narcissistic and temperament, all four dimensions (NS, HA, RD & P), two dimensions of Character (ST & CO) (p
    Conclusion
    Narcissistic personality characteristics would be predicted by 6 variables of temperament and character dimensions and two variables of brain-behavioral systems.
    Keywords: Temperament_character_Brain – Behavioral Systems_Narcissistic Personality_Students_Girls
  • Sara Ghaderijavid, Simin Gholamrezaie *, Fatemeh Rezaie Page 801
    Background and Aims
    The present study aimed to examine the effectiveness of Mindfulness Based Cognitive Therapy on reduction in perceived stress and eating disorder in students with eating disorder symptoms.
    Material &
    Methods
    Research design was a pretest- posttest experimental design with control group. Statistical population consisted of all female students with eating disorder symptoms in Javanroud high schools in academic year 2015-2016. Participants were screened to ensure that all had eating disorder symptoms and for this purpose 500 participants in the age group of 15 to 18 completed Garner's eating attitudes test(1979) among which 30 participants who scored 20 or higher in the test were selected with eating disorder symptoms. Then 30 selected participants were classified into two experimental and control groups consisted of 15members; these participants completed Cohen's Perceived Stress Scale (1983).The experimental group was trained for 8 ninety minutes sessions lasted two months (1 session per week) by mindfulness based cognitive group therapy. Descriptive and inferential tests including covariance analysis with SPSS were used to analyze data.
    Results
    Variance analysis results showed that eating disorder symptoms and stress in experimental group compared to the control group were reduced in post-test. (P=0/001, F=30.37).
    Conclusion
    Findings supports the effectiveness of Mindfulness Based Cognitive Therapy on reduction in perceived stress and eating disorder.
    Keywords: Cognitive therapy, Mindfullness, Percieved stress, Eating disorder
  • Ali Rashidi *, Ali Mohtashami, Hassan Nazari, Faizollah Eftekhari Page 811
    This article is based on bibliometric features investigating the rate of visibility of Urmia Medical Journal papers between 2001 and 2016. The target population consisted of 6 medical journals of Northwest Medical Universities of Iran.
    The research data were extracted from Scopus database based on advanced search features and then transferred to Microsoft Excel for further data manipulation.
    The result showed that the rate of Urmia Medical Journals visibility compared to other journals under consideration was in favorable condition. As we came closer from 2006 to current years, almost all journals visibility increased. However, the trend of visibility rate for Kurdistan and Urmia journals which take the first and second place get better over time. Kurdistan medical journal with 342 times has taken 29% of total of 1307 citations. The Kurdistan medical journal is the only journal which was indexed in Scopus. Urmia Medical Journal with 22% of total citation and with 17% of foreign citations was in the second place. In order to boost the rate of visibility some practical recommendations were given.
    Keywords: Visibility, Northwest Medical Universitie's journals, Scopus
  • Dr Leila Moghtader* Pages 825-835
    Background and Aims
    Anxiety disorders are the most common diagnoses for mental disorders. This study aims to determine the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on reducing rumination, dysfunctional attitude and negative automatic thoughts in patients stricken with generalized anxiety.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study is done with pretest-posttest module with control group. The statistical population consisted of approximately 100 patients with generalized anxiety who referred to Avaye Omid Psychological Clinic in Rasht in the first six months of 2016 and were selected using available sampling method. Then, 30 patients stricken with the generalized anxiety were selected and randomly divided into two groups as control and experimental groups. Eight sessions of mindfulness-based cognitive therapy were done on the experimental group, and the control group was waiting for treatment. The examinees in two above groups were studied in two stages of pretest and posttest using of rumination, dysfunctional attitude, and negative automatic thoughts questionnaires. The multivariate of covariance was used in the analysis of the results.
    Results
    The covariance analysis showed that the mindfulness-based cognitive therapy on reducing rumination: (F=68/981, P=0/0001), dysfunctional attitude: (F=18/033, P=0/0001) and negative automatic thoughts (attitudes): (F=145/744, P=0/0001) & (frequency): (F=68/524, P=0/0001) was effective on female patients with generalized anxiety in the experimental group
    Conclusion
    It seems that psychological interventions have a significant impact on reducing anxiety. Therefore, it is recommended to use this treatment method along with other effective methods of psychotherapy and medication use.
    Keywords: Mindfulness, based cognitive therapy, rumination, dysfunctional attitudes, negative automatic thoughts, anxiety