فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هفتم شماره 10 (دی 1395)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هفتم شماره 10 (دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آقاعلی قاسم نیان *، المیرا نورمحمدی، احمد آزاد صفحات 836-847
    پیش زمینه و هدف
    عملکرد بازیکنان بسکتبال با ویلچر بر قدرت اندام فوقانی متکی است. به خوبی ثابت شده است که تمرین های قدرتی موجب هایپرتروفی و بهبود قدرت عضلانی می شود، اما آثار آنابولیک و کاتابولیک تمرینات قدرتی بالاتنه در بازیکنان بسکتبال با ویلچر تاکنون مطالعه نشده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تغییرات فاکتور رشد شبه انسولینی یک (IGF-1)، کورتیزول سرم و عملکرد بازیکنان زن بسکتبال با ویلچر به دنبال 8 هفته تمرین قدرتی بالاتنه بود.
    مواد و روش کار
    18 بازیکن بسکتبال با ویلچر (سن=6/2±51/29 سال و وزن= kg59/14±35/66 ) به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به عنوان گروه کنترل(تمرینات معمول بسکتبال با ویلچر) و گروه تجربی (تمرینات منظم بسکتبال با ویلچر+ تمرینات قدرتی بالاتنه) انتخاب شدند. هر گروه در یک برنامه تمرین 8 هفته ای شرکت کرد. قبل و پس از 8 هفته تمرین، نتایج مقادیر سرمی فاکتور رشد شبه انسولینی یک، کورتیزول و آزمون های عملکردی با روش های آماری تی تست مستقل، تی تست زوجی و کوواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    در فاکتور رشد شبه انسولینی-1، کورتیزول و آزمون عملکردی(مثل پرتاب پنالتی، پرتاب از زاویه های چپ و راست و پرتاب سه امتیازی) تفاوت معنی دار بین گروهی مشاهده نشد. اما عملکرد پرتاب بیس بالی در گروه تجربی به طور معنی داری بهتر از گروه کنترل بود (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس این نتایج می توان گفت تمرینات قدرتی بالاتنه در بازیکنان زن بسکتبال با ویلچر، مهارت های وابسته به قدرت را بهبود می بخشد، اما نمی تواند به آثار کاتابولیکی و یا آنابولیکی منجر شود.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد شبه انسولینی یک، کورتیزول، تمرین قدرتی بالاتنه، بسکتبال با ویلچر
  • جهانگیر کرمی، علی زکی یی *، پیمان حاتمیان، اشکان باقری صفحات 848-855
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت هیجان ها در سلامت روان پژوهش حاضر باهدف مقایسه مشکلات تنظیم هیجان و سبک های عاطفی در بین افراد سیگاری و غیر سیگاری انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این پژوهش توصیفی مقایسه ای در بین اصناف شهر کرمانشاه انجام گرفت. روش نمونه گیری پژوهش، تصادفی بود که 152 نفر به عنوان سیگاری و 152 نفر نیز به عنوان غیر سیگاری در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشکلات تنظیم هیجانی مقیاس – DERS و پرسشنامه سبک های عاطفی هوفمن و کاشدان بود. برای تحلیل داده های پژوهش از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری و نرم افزار SPSS_21 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که بین افراد سیگاری و غیر سیگاری در مشکلات تنظیم هیجان و سبک های عاطفی تفاوت معنی داری وجود دارد و مشکلات تنظیم هیجان به شکل معنی داری در گروه افراد سیگاری بیشتر بود (001/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که مشکلات تنظیم هیجان و سبک های عاطفی در مصرف سیگار نقش دارند، بنابراین با توجه به نتایج این پژوهش می توان گفت که از دلایل احتمالی گرایش افراد به سیگار، ناتوانی در به کارگیری راهبردهای مثبت تنظیم هیجانی و کاستی های زیاد در حوزه هیجان ها است.
    کلیدواژگان: سیگار، تنظیم هیجان، سبک های عاطفی
  • سمیرا زیدعلی، کیومرث صفی نژاد *، حمید گله داری صفحات 856-862
    پیش زمینه و هدف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری خودایمن، دمیلینه کننده و تخریب کننده سیستم اعصاب مرکزی است. آسیب شناسی این بیماری تاکنون مشخص نشده است، اگرچه شواهدی حاکی از تاثیر عوامل محیطی بر افراد دارای استعداد ژنتیکی وجود دارد. پروتئین TNFRSF6B در انسان توسط ژن tnfrsf6b تولید می گردد. یکی از عملکردهای بیولوژیکی TNFRSF6B، عمل کردن به عنوان تله مرگ و جلوگیری از مرگ سلولی تحت شرایط خاص است. چند نمونه از مطالعات انجام شده، نشان داده است که پلی مورفیسم rs6062314 ژن tnfrsf6b با خطر ابتلا به MS همراهی دارد. هدف از این مطالعه بررسی همراهی پلی‎مورفیسم rs6062314 در ژن tnfrsf6b در جمعیت مردان مبتلا به مالتیپل‎اسکلروزیس تک‎گیر در استان خوزستان بود.
    مواد و روش کار
    نوع مطالعه موردی- شاهد بوده و در این مطالعه 100 نفر شامل تعداد 50 مرد مبتلا به MS با سطح پایین و متوسط بیماری 3≥EDSS و 50 مرد سالم در این مطالعه با استفاده از روش های مولکولی شامل استخراج DNA و Sequencing PCR- موردبررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی آللی و ژنوتیپی rs6062314 T/C ژن tnfrsf6b در بین بیماران مبتلا به MS و کنترل تفاوت معنی داری وجود نداشت (P=0/268) و (P=1 /0) و برای آلل OR=3/128، 95% CI = (0/61 – 15/89) C می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که ارتباطی بین پلی مورفیسم rs6062314 SNP ژن tnfrsf6b و بیماری MS وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، پلی مورفیسم rs6062314، SNP، ژن tnfrsf6b، خوزستان
  • ندا عاصمی زواره *، کریم عسگری، احمد چیت ساز صفحات 863-870
    پیش زمینه و هدف
    مداخلات روان شناختی می تواند به واسطه بهبود وضعیت روانی، اجتماعی و خانوادگی سهم به سزایی در کاهش علائم بیماران مبتلا به اختلالات روانی داشته باشند. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد شناختی- رفتاری بر کاهش علائم نورولوژیک بیماران زن مبتلا به سرگیجه روان تنی بود.
    مواد و روش کار
    این پژوهش به روش مورد-شاهدی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه انجام شده است. نمونه شامل 28 بیمار زن مبتلا به سرگیجه روان تنی با تشخیص متخصص مغز و اعصاب بود که به شیوه ی در دسترس انتخاب شدند و به شکل تصادفی در دو گروه آزمایشی (14 نفر) و گواه (14 نفر) گمارده شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه VSS (فرم کوتاه مقیاس علائم سرگیجه) استفاده شد که در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری توسط افراد تکمیل گردید. آموزش شناختی- رفتاری مدیریت استرس طی 10 جلسه ی 2 ساعته و به مدت 5/2 ماه در گروه آزمایش انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات علائم نورولوژیک در گروه آزمایش به طور معنی داری نسبت به گروه گواه کاهش پیدا کرد )05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اثر بخشی مداخله ی شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر کاهش علائم نورولوژیک بیماران زن مبتلا به سرگیجه روان تنی بود.
    کلیدواژگان: مدیریت شناختی، رفتاری استرس، علائم نورولوژیک، سرگیجه ی روان تنی
  • پونه چوخاچی برادران، بهزاد برادران * صفحات 871-881
    پیش زمینه و هدف
    گیاهان دارویی از زمان قدیم به عنوان منبع اصلی ترکیبات ضد سرطانی موردمطالعه قرار می گرفت. اثرات ضد سرطانی گیاه دارویی گل میمونی شاه بیلی بر روی سلول های سرطان پستان موشی رده 4T1 موردبررسی قرار نگرفته بود به همین خاطر در این مطالعه اثرات سایتوتوکسیک عصاره گیاه دارویی شاه بیلی بر روی القاکنندگی آپوپتوز در رده سلولی 4T1 مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    اثر سایتوتوکسیکی عصاره گیاه دارویی گل میمونی شاه بیلی بر روی رده سلولی 4T1 با استفاده از تست MTT و تریپان بلو بررسی شد. برای بررسی اثر القاء کنندگی آپوپتوز این گیاه تست DNA Fragmentation انجام گردید.
    یافته ها
    بر اساس این تحقیق عصاره گیاه دارویی گل میمونی شاه بیلی باعث تغییر مورفولوژی رده سلول های 4T1 شد. بنابراین عصاره این گیاه باعث توقف رشد سلولی در رده سلولی 4T1 شده که این مهارکنندگی رشد وابسته به دوز و زمان است. IC50 به دست آمده از این عصاره برای رده سلولی L929 در زمان های 24 و 48 ساعت به ترتیب 1.06 ± 226.5 و 1.05 ± 217.5 بود. همچنین برای رده سلولی 4T1 به ترتیب 1.11 ± 133.6 و 1.08 ± 104.6 شد. نتایج تست DNA fragmentation نشان داد که این عصاره باعث شکسته شدن DNA در رده سلولی 4T1 می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این آزمایش ها به ما نشان داد که عصاره گیاه دارویی گل میمونی اثر مهارکنندگی بر روی رده سلولی 4T1 دارد. همچنین مشاهده شد که این عصاره در invitro باعث القا آپوپتوز در رده سلولی 4T1 شد و ممکن است این عصاره در درمان سرطان پستان مفید باشد. مکانیسم عمل این عصاره که از آن طریق باعث القاء آپوپتوز می شود هنوز به صورت کامل مشخص نگردیده است.
    کلیدواژگان: گل میمونی، سرطان سینه موشی، سایتوتوکسیک، آپوپتوز، 4T1
  • مریم غفاردوست، بهزاد شالچی *، حسن بافنده قراملکی صفحات 882-892
    پیش زمینه و هدف
    اگرچه اختلال های عاطفی و مصرف مواد هم زمان با هم رخ می دهند، بااین حال اغلب نقش اختلالات عاطفی در اعتیاد نادیده گرفته شده است. افراد با سایکوپاتولوژی عاطفی میزان بالایی از همبودیی با اختلال مصرف مواد را نشان می دهند. یافته ها بیان کرده اند که سیستم های عاطفه مثبت و منفی ممکن است به صورت متفاوتی جنبه های مختلف مصرف مواد را میانجی گری کنند. پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی آموزش تنظیم عاطفه بر عواطف مثبت و منفی زنان مبتلا به اختلال مصرف متامفتامین انجام شد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه ی پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به اختلال مصرف مواد، حاضر در مرکز اقامتی میان مدت باغ فرشته بوده که با توجه به معیارهای ورود و خروج تعداد 39 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی در دو گروه تقسیم شدند و درنهایت گمارش این افراد به گروه گواه و آزمایش به صورت تصادفی صورت گرفت و مداخله روی گروه آزمایش اجرا شد. گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکرده و در فهرست انتظار قرار گرفت. داده های پژوهش توسط مقیاس عاطفه مثبت و عاطفه منفی جمع آوری شده و جهت تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس با نرم افزار آماری SPSS22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشانگر این است که آموزش تنظیم عاطفه بر روی عواطف منفی تاثیر معنی داری نداشت (p=0/61). ولی این آموزش موجب افزایش معنی دار عواطف مثبت زنان مبتلا به اختلال مصرف مواد شد (p=0/03).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشانگر این است که بدتنظیمی عاطفه یکی از عوامل خطرزا برای مصرف مواد می باشد. با توجه به اینکه این افراد بیشتر در معرض عواطف منفی و کم تر در معرض عواطف مثبت می باشند، در چنین موقعیت هایی احتمالا برای تنظیم این حالت های عاطفی مواد را انتخاب می کنند. بنابراین آموزش تنظیم عاطفه می تواند شیوه ی درست تنظیم عواطف را به آن ها یاد داده و در کاهش مشکلات آن ها موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: آموزش تنظیم عاطفه، عواطف، اختلال مصرف متامفتامین، زنان
  • احمد پارسایی فر، ولی الله دبیدی روشن *، زهره مظاهری صفحات 893-901
    پیش زمینه و هدف
    علی رغم تائید تاثیر تمرین ورزشی اجباری در کاهش سمیت قلبی ناشی از دوکسوروبیسین، نقش فعالیت بدنی اختیاری در کاهش سمیت قلبی ناشی از دوکسوروبیسین به ویژه در سالمندان هنوز به درستی بررسی نشده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر حفاظت قلبی فعالیت بدنی اختیاری بر تغییرات بیان ژن زنجیره سنگین میوزین قلبی ناشی از القاء دوکسوروبیسین در رات های مدل سالمند بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع تجربی بود که در آن 24 رات نر 12 هفته ای، با میانگین وزنی 23± 250 گرم، پس از القاء سالمندی از طریق تزریق درون صفاقی روزانه 100 میلی گرم/ کیلوگرم محلول دی گالاکتوز به مدت 9 هفته، به صورت تصادفی به سه گروه سالمند+ سالین (AS)، سالمند+ دوکسوروبیسین (AD) و سالمند+ دوکسوروبیسین+ فعالیت بدنی اختیاری (ADWR) تقسیم شدند. فعالیت بدنی اختیاری بر روی چرخ گردان هم زمان با 6 هفته آخر القاء سالمندی اجرا شد. در 15 روز پایانی روزانه 1 میلی گرم/ کیلوگرم دوکسوروبیسین و سالین (دوز تجمعی 15 میلی گرم/کیلوگرم) به صورت درون صفاقی به رات های دریافت کننده دوکسوروبیسین و سالین تزریق شد. 48 ساعت بعد از آخرین تزریق دوکسوروبیسین، بطن چپ قلب جدا و با روش Real time – PCR، بیان ژن های زنجیره سنگین میوزین قلبی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دوکسوروبیسین باعث افزایش بیان ژن زنجیره سنگین میوزین بتا و کاهش بیان ژن زنجیره سنگین میوزین آلفا قلبی در گروه AD شد. بااین وجود، 6 هفته فعالیت بدنی اختیاری، تغییرات ناشی از دوکسوروبیسین در بیان ژن های زنجیره سنگین میوزین قلبی در گروه ADWR را کاهش داد.
    بحث و نتیجه گیری
    فعالیت بدنی اختیاری ابزاری موثر در کاهش اثرات سمیت قلبی ناشی از دوکسوروبیسن در افراد سالمند است.
    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، سالمندی، سمیت قلبی، زنجیره سنگین میوزین، فعالیت بدنی اختیاری
  • نجمه رنجی *، سعید رهبر تکرمی صفحات 902-913
    پیش زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و یکی از عوامل مرگ ومیر عفونت های بیمارستانی بخصوص در بیماران با سوختگی های شدید می باشد. یکی از مکانیسم های مقاومت دارویی در سودوموناس آئروژینوزا، جهش در ژن های تنظیم کننده منفی سیستم افلاکس پمپ MexXY می باشد. در این مطالعه نقش جهش های ژن mexZ در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین در جدایه های سودوموناس آئروژینوزا در استان گیلان بررسی شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی 45 جدایه سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های کلینیکی از بیمارستان ها و آزمایشگاه های شهر رشت و لاهیجان در بازه زمانی 1393 تا 1395 جدا گردید و به کمک روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شد. مقاومت جدایه ها نسبت به چهار آنتی بیوتیک به روش کربی بوئر و تعیین MIC بررسی گردید. سپس از روش PCR-sequencing جهت شناسایی جهش های ژن mexZ در سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین استفاده شد.
    یافته ها
    از 45 جدایه سودوموناس آئروژینورا، همه نمونه ها به سه آنتی بیوتیک سفکسیم، سفالوتین و تری متو پریم مقاوم بودند. درحالی که 17 جدایه مقاوم به سیپروفلوکساسین بودند. بالاترین میزان MIC سیپروفلوکساسین، 1024 μg/ml تعیین گردید. همچنین آنالیز PCR-sequencing نشان داد که هشت جدایه دارای جهش های بدمعنی ازجمله R143P و L111E در ژن mexZ بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه جهش در mexZ به عنوان یک تنظیم کننده منفی mexXY، می تواند یکی از علل مقاومت به سیپروفلوکساسین در بعضی از نمونه های جداشده از استان گیلان باشد. به نظر می رسد جهش در mexZ باعث تغییر تمایل پروتئین mexZ در اتصال به DNA در بعضی از جدایه ها شده باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، سیپروفلوکساسین، mexXY، mexZ
  • مهدی خادم، رضا طالبی *، رضا ثمره ای صفحات 914-922
    پیش زمینه و هدف
    عفونت گوش یکی از مهم ترین بیماری های مزمن عفونی در تمام جهان می باشد و این احتمال وجود دارد که استفاده از ابزارهایی نظیر هندزفری سبب تغییر فلور میکروبی شده و زمینه فعالیت میکروب های پاتوژن را فراهم نماید. در این پژوهش فلور میکروبی گوش افراد استفاده کننده از هندزفری با سایر افرادی که از هندزفری استفاده نمی کنند موردبررسی و مقایسه قرار گرفته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه از گوش تعداد 24 نفر در رده سنی 20 تا 30 سال بدون در نظر گرفتن جنسیت که به صورت مداوم و حداقل به مدت سه سال از هندزفری استفاده کرده اند و همچنین 24 نفر افرادی که اصلا از هندزفری استفاده نکرده اند نمونه برداری انجام گرفت. نمونه ها بر روی محیط های عمومی و اختصاصی کشت داده شد و با استفاده از آزمون های تشخیصی ، باکتری ها شناسایی گردید.
    یافته ها
    باکتری های جداشده از گوش افرادی که از هندزفری استفاده نکرده اند شامل : لاکتوباسیل، استافیلوکوس اپیدرمایدس، استافیلوکوکوس ساپرو فیتیکوس ، استرپتوکوک های نان همولیتیک و باکتری های جداشده از گوش افرادی استفاده کننده از هندزفری شامل استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلو کوکوس اپیدرمایدیس ، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، استرپتوکوکوس ویریدانس، استرپتوکوک های گروه D ، گونه های کورینه باکتریوم، استرپتوکوک های نان همولیتیک، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیا کلی بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که استفاده از هندزفری باعث تغییر فلور میکروبی گوش ازنظر جنس و فراوانی می شود که نتایج آنالیز داده ها در آزمون کای دو (05/0p<) نیز نشان دهنده معنی دار بودن این اختلاف است.
    کلیدواژگان: هندزفری، فلور میکروبی گوش، عفونت گوش
  • علی رضایی گل میشه *، رجبعلی صدرخانلو، حسن ملکی نژاد، عباس احمدی صفحات 923-934
    پیش زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال اندوکرین زنان می باشد و هایپرپلازی آندومتر و متعاقب آن کاهش باروری و عدم موفقیت بارداری، افزایش موارد ابتلا به فیبروز بافت رحم و سرطان رحم از عوارض رایج آن است. بروز هایپرآندروژنمی دارای نقش محوری در پاتوفیزیولوژی این سندرم بوده و ایجاد هایپرآندروژنمی تجربی از روش های متداول القای PCOS تجربی می باشد. داروهای آنتی آندروژن مانند فلوتامید در رژیم درمانی این سندرم معمول هستند. با توجه به شواهد موجود در مورد اثرات آنتی آندروژن رسپتوری لوپئول، اثربخشی آن در کاهش عوارض رحمی سندرم PCOS در مقایسه با فلوتامید موردمطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی تعداد 40 سر موش سفید کوچک آزمایشگاهی ماده نابالغ، به چهار گروه کنترل (C)، گروه PCOS (P)، گروه PCOS +لوپئول (L) و گروه PCOS +فلوتامید (F) تقسیم شدند. از تزریق روزانه mg/kg 60 DHEA به مدت 20 روز جهت القای این سندرم در سه گروه به غیراز گروه کنترل استفاده شد. پس از 20 روز، درمان در سه گروه با حامل دارو یا لوپئول یا فلوتامید به مدت 15 روز انجام گرفت. در طول دوره تیمار تغییرات وزن حیوانات به دقت اندازه گیری و ثبت گردید. در پایان تیمار نمونه های رحمی جهت بررسی های هیستوپاتولوژیک تهیه شده و مقاطع میکروسکوپی جهت ارزیابی های هیستومورفومتریک، کلاژن بافتی و شمارش ماست سل ها با متدهای H&E، AZAN و تولوئیدن بلو رنگ آمیزی و بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان دهنده افزایش معنی دار وزن متوسط (گرم) در گروه P (71/1 ± 09/28) نسبت به گروه C (58/1± 17/24) و کاهش معنی دار آن در گروه های L (86/0 ± 02/25) و F (92/1 ± 82/25) نسبت به گروه P در پایان دوره تیمار بود (P<0.05). همچنین افزایش معنی دار ضخامت متوسط آندومتر (میکرومتر)، میانگین درصد کلاژن بافتی (%) و تعداد متوسط ماست سل (n) در واحد سطح مقطع بافت رحم در گروه P (به ترتیب 8/63 ± 6/331، 65/1±60/14، 89/0 ± 02/3) نسبت به گروه C (1/28 ± 3/235، 41 /1 ± 10/8، 55/0 ± 47/1) و کاهش معنی دار این شاخص ها در گروه L (3/51 ± 8/199، 90/0 ± 07/4، 69/0 ± 02/1) و F (4/41 ± 6/194، 39/0 ± 21/5، 60/0 ± 31/1) مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که لوپئول همانند فلوتامید می تواند عوارض رحمی ناشی از تجویز DHEA در سندرم تخمدان پلی کیستیک تجربی شامل هایپرپلازی، هایپرفیبروز و افزایش تعداد ماست سل ها را تخفیف دهد. این یافته می تواند در تایید اثرات آنتی آندروژن رسپتوری لوپئول باشد. لوپئول می تواند به عنوان یک ترکیب درمانی برای مطالعات تکمیلی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لوپئول، فلوتامید، هایپرفیبروز رحمی، دهیدرواپی آندروسترون
|
  • Dr Aghaali Ghasemnian *, Elmira Normohamadi, Ahmad Azad Pages 836-847
    Background and Aims
    Wheelchair basketball players rely on upper body strength. It is well established that strength training potentiates muscle hypertrophy and improves strength. But the anabolic and catabolic effects of upper body strength training have not yet been studied in female wheelchair basketball players. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of a 8 week upper body strength training on serum IGF-1 and cortisol, and performance in female wheelchair basketball players.
    Materials and Methods
    Materials And Methods
    18 female wheelchair basketball players volunteered (age=29.51±2.6 years, weight =66.35±14.59 kg) to participate in this study. They were randomly assigned into either a control (regular wheelchair basketball training) or an experimental (regular wheelchair basketball training upper body strength training) group. Either group participated in an 8week training program. Pre and post exercise serum IGF-1, cortisol and also performance tests results were analyzed using independent t- test, dependent t- test and covariance.
    Results
    There were no significant differences between group in post-test IGF-1 , cortisol and performance test( penalty shoot, left and right side shoot and three point shoot), except baseball style throwing which was significantly better in the experimental group than the control(P
    Conclusion
    Based on these results it can be said that upper body strength training can improve strength dependent skills in wheelchair basketball players, but does not result any significant anabolic and catabolic effects.
    Keywords: IGF-1, cortisol, upper body strength training, wheelchair basketball
  • Jahangir Karami, Ali Zakiei *, Peiman Hatamian, Ashkan Baghri Pages 848-855
    Background and Aims
    Given the significance of emotions in mental health, the present study aimed to compare the emotional dysregulation and affective styles among smokers and nonsmokers.
    Materials and Methods
    This descriptive and comparative study was conducted on the guilds of Kermanshah. The simple random sampling was used as the basic sampling technique whereby 152 smokers and 152 nonsmokers were selected. To collect the required data, the difficulties in emotion regulation scale (DERS) and the affective style questionnaire (ASQ) were exploited. As for data analysis, the multivariate analysis of variance was utilized. Additionally, the SPSS 21 was employed for data analysis.
    Results
    The results of the present study revealed that there was a significant difference between the smokers and nonsmokers in terms of the emotional dysregulation and affective styles. Besides, the results demonstrated that the emotional dysregulation was significantly higher among the smokers (p
    Conclusion
    Given the results of the present study, it was concluded that the emotional dysregulation and affective styles played roles in smoking. Accordingly, it was concluded that two possible reasons for one’s tendency towards smoking were one’s inability to use positive strategies for regulating emotions and numerous shortcomings in affection.
    Keywords: nicotine, emotional regulation, emotional style
  • Samira Zaidali, Kyumars Safinejad *, Hamid Galehdari Pages 856-862
    Background and Aims
    Multiple Sclerosis (MS) is an autoimmune, demyelinating and neurodegenerative disease of the central nervous system (CNS). The pathogenesis of this disease is still unknown, although there are evidences of environmental factors affecting subjects with genetic predisposition factors. TNFRSF6B protein in human is coded by the tnfrsf6b gene. One of the biological functions of TNFRSF6B is that it acts as death decoy and prevents cell death under certain circumstances. Some examples of studies have shown that rs6062314 (tnfrsf6b) polymorphism is associated with risk of MS. The aim of this study was to investigate the association of rs6062314 polymorphism in tnfrsf6b gene in men population with sporadic multiple sclerosis in Khuzestan province.
    Materials and Methods
    The type of study was case-control and 100 unrelated subjects including 50 patients with low and moderate levels of MS (EDSS ≥ 3) and 50 healthy men were enrolled and molecular techniques were used; in addition, extraction of DNA, PCR, and direct sequencing were studied.
    Results
    The genotype and allele frequencies of rs6062314 (tnfrsf6b) between MS patients and controls did not differ significantly (P-value=0.268 and P CC=1.0 and OR = 3.128, 95% CI = 0.61-15.89 for C allele).
    Conclusion
    Our results showed that there was no association between rs6062314 (tnfrsf6b) SNP polymorphism and MS disease.
    Keywords: Multiple Sclerosis, rs6062314 polymorphism, tnfrsf6b gene, khuzestan
  • Neda Asemi Zavare *, Karim Asgari, Ahmad Chitsaz Pages 863-870
    Backgrounds & Aims: Psychological interventions can have a decreasing effect on the symptoms of patients with somatoform disorders via improving psychological, social and familial status of the patients. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of cognitive behavioral stress management (CBSM) reducing neurological signs in patients with somatoform vertigo.
    Materials and Methods
    This was a case-control research with pre-test, post-test and follow up phases. The sample consisted of 28 patients with somatoform vertigo according to the diagnosis of neurologist. They were randomly selected and then assigned into two groups of experimental and control. The DASS test was used on both groups in all phases. The experimental group received CBSM for 10 sessions, each session 2 hours, for a period of 2.5 months. The data was analyzed by ANCOVA via SPSS.
    Result
    The mean of neurological signs was significantly decreased in the experimental group (p
    Conclusion
    It is suggested that cognitive behavioral stress management have had a positive effect on decreasing neurological signs in patients with somatoform vertigo.
    Keywords: cognitive behavioural stress management, somatoform vertigo, neurological signs
  • Pooneh Chokhachi Baradaran, Behzad Baradaran* Pages 871-881
    Background and Aims
    Medical plants have been intensively studied as a source of antitumor compounds. The antitumor effects of the Scrophularia oxysepala medicinal plant extract is not studied on the 4T1 mouse breast cancer cell lines. In the present study, cytotoxic effects of the Scrophularia oxysepala extract were investigated on viability of 4T1 cells, mouse breast cancer cell line.
    Materials and Methods
    The cytotoxic effects of Scrophularia oxysepala on 4T1 cells were studied using MTT assay, Trypan blue staining, and DNA fragmentation assay were done at selected concentrations of the plant extract.
    Results
    According to the findings, the Scrophularia oxysepala medicinal plant extract (stems and leaves) can alter cells morphology. So the Scrophularia oxysepala extract inhibits cell growth albeit in a time and dose dependent manner and results in degradation of chromosomal DNA.
    Conclusion
    Our data well established the anti-proliferative effect of Scrophularia oxysepala extract, and clearly showed that the plant extract can induce apoptosis in vitro, but the mechanism of its activities remained unclear.
    Keywords: Scrophularia oxysepala, mouse breast cancer, Cytotoxicity, apoptosis, 4T1
  • Maryam Gaffardoust, Behzad Shalchi *, Hasan Bafande Garamaleki Pages 882-892
    Background and Aims
    Although affective disorders and substance use disorders (SUDs) frequently co-occur, the role of affective dysregulation in addiction is often overlooked. Individuals with affective psychopathology have been shown to demonstrate high rates of comorbid SUDs. These findings have suggested that the PA and NA systems may differentially mediate different aspects of substance use. The present study is an attempt to determine the effect of affect regulation training on positive and negative effects of women with methamphetamine use disorder.
    Materials and Methods
    The study is a semi-experimental one using a pretest-posttest scheme and a control group. The population was comprised of all women with substance use disorder in Baghe Fereshteh medium-term stays accommodations center; 39 of whom were selected as a sample based on inclusion and exclusion criteria. Then, they randomly were divided into two groups and randomly were assigned to experiment and control groups. The experiment group received intervention, but the control group didnt receive any intervention and were on the waiting list. The data were collected using the Positive and Negative Affect Schedule (PANAS). The data were analyzed through descriptive statistics and analysis of covariance using SPSS22.
    Results
    The findings revealed that affect regulation training has no significant impact on negative affects (p=0.61). This training, however, results in a significant increase in women’s positive affects (p=0.03).
    Conclusion
    The findings also demonstrated that affect deregulation is one of dangerous factors for drug abuse. Considering the facts that drug abusers are more exposed to negative emotions and less to positive ones, in such situations they are likely to take drugs to control these emotional states. Hence, affect regulation training makes drug abusers conscious of the appropriate ways of affect regulation and helps to reduce their problem.
    Keywords: Affect regulation Training, Affective, Methamphetamine use disorder, Women
  • Ahmad Parsaeifar, Valiollah Dabidi Roshan *, Zohreh Mazaheri Pages 893-901
    Background and Aims
    Despite confirmed effectiveness of forced exercise training in reducing doxorubicin-induced cardiotoxicity, the role of voluntary physical activity in reducing doxorubicin-induced cardiotoxicity, especially in the elderly, still has not been investigated properly. The aim of this study was to investigate the protective effect of cardiac protection caused by voluntary physical activity on myosin heavy chain gene (MyHC) expression changes induced by doxorubicin in the aging model rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, after induction of aging, 24 twelve-week old male rats with an average weight of 250±25g received 100 mg/kg D-galactose solution for 9 weeks through intraperitoneal injection. They were randomly divided into three groups: aging saline (AS), aging doxorubicin (AD), and aging doxorubicin voluntary physical activity (ADWR). Voluntary physical activity was carried out during the last 6 weeks of aging, on a running wheel.
    In the last 15 days, 1 mg/kg doxorubicin and saline (cumulative dose of 15 mg/kg) was peritoneally injected to the rats receiving doxorubicin and saline. Forty eight hours after the last injection of doxorubicin, the left ventricle was isolated, and gene expression of cardiac myosin heavy chain was measured using Real time - PCR.
    Results
    Doxorubicin increased beta myosin heavy chain gene expression and decreased alpha-cardiac myosin heavy chain gene expression (MyHC) in the AD group. However, voluntary 6-week physical activity decreased doxorubicin-induced changes in MyHC gene expression in the ADWR group.
    Conclusion
    Voluntary physical activity is a tool effective in reducing doxorubicin-induced cardiotoxicity in the elderly.
    Keywords: Doxorubicin, Aging, Cardiotoxicity, Myosin heavy chain, Voluntary physical activity
  • Najmeh Ranji *, Saeid Rahbar Takrami Pages 902-913
    Background and Aims
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen and one of mortality causes of nosocomial infections specifically in severely burned patients. One of the drug resistant mechanisms in pseudomonas aeruginosa is mutation in negative regulator genes of mexXY efflux pump system. In this study, the role of mexZ mutations was investigated in ciprofloxacin resistant development in Pseudomonas aeruginosa isolates in Guilan province.
    Materials and Methods
    In this study, 45 strains of pseudomonas aeruginosa isolated from different clinical samples of Rasht and Lahijan hospitals and laboratories between 2014 to 2016 were identified by biochemical tests. The antibiotic resistance and susceptibility of the strains were investigated by Kirby Bauer method and MIC determination. Then PCR-sequencing was performed to assess MexZ gene mutations in ciprofloxacin resistant strains.
    Results
    From 45 isolates of pseudomonas aeruginosa, all were resistant to cefixime, cephalothin and trimethoprim; whereas 17 isolates were ciprofloxacin resistant. The highest MIC of ciprofloxacin was determined 1024 µg/ml. Also, PCR-sequencing analysis showed that 8 isolates had missense mutations in MexZ gene such as L111E and R143P.
    Conclusion
    In this study, mutation in mexZ as negative regulator of mexXY can be a reason of multi-drug resistance in some strains in Guilan province. It appears that mexZ mutation led to affinity modification in mexZ protein binding to DNA in some isolates.
    Keywords: Ciprofloxacin, MexXY, MexZ, Pseudomonas Aeruginosa
  • Mehdi Khadem, Reza Talebi *, Reza Samarei Pages 914-922
    Background and Aims
    Ear infection is one of the most important infectious chronic diseases throughout the world, and it is likely that the use of tools such as hands-free causes the transfer of microbial flora and aids the activity of pathogenic microbes. This study compares the ear microbial flora of hands-free users with those who have never used the hands-free in Urmia.
    Materials and Methods
    In this study, regardless of the gender, the ears of 24 people (within the range of 20 to 30 years old) who have continuously used hands-free for 3 years and also the ears of 24 people who have never used hands-free were sampled. The samples were cultured in general and specific environment and by using diagnostic tests, the bacteria were identified.
    Results
    The bacteria isolated from the ears of those who have never used hands-free included: Lactobacillusus, Staphylococcus epidermidis, staphylococcus saprophyticus and non-hemolytic Staphylococcus, and the bacteria isolated from the ears of hands-free users included: Staphylococcus epidermidis, staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aurous, D-non hemolytic streptococcus and viridians streptococcus.
    Conclusion
    This investigation showed that the use of hands-free causes the transfer of the type and abundance of microbial flora in ears. The result of Chi-square data analysis (P
    Keywords: hands-free, ear microbial floor, ear infections
  • Ali Rezaei Golmisheh *, Rajabali Sadrkhanlou, Hassan Malekinejad, Abbas Ahmadi Pages 923-934
    Background and Aims
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in women of reproductive ages that may contribute to uterine complications such as endometrial hyperplasia and hyperfibrosis. Hyperandrogenemia is the key factor in the pathophysiology of PCOS. Based on recent finding concerning anti-androgen effects of Lupeol, we aimed to study the effects of this triterpenoid on uterine damages of hyperandrogenemia and compare them with Flutamide.
    Materials and Methods
    Forty prepubertal female albino mice aged 25 days were randomly assigned to experimental groups. Control group (n=10) received 0.1 ml/day sesame oil (IP) for 35 consecutive days. The rest of animals received 60 mg/kg B.W./day DHEA dissolved in 0.1 ml sesame oil for twenty days and afterward for fifteen days each group (n=10) was treated either sesame oil[group PCOS(P)], Lupeol 40 mg/kg B.W. (group L) or Flutamide 10 mg/kg B.W. (group F). Weight gains were recorded weekly. At the end of treatment animals were humanly euthanized under deep ether anesthesia and uterine samples were collected. Histological sections were prepared and stained with H&E, AZAN and Toluidine blue methods for histomorphometric, fibrosis and mast cells count analyses. Fibrosis quantification was performed based on image analysis using Matlab software (V. 8.1.0).
    Results
    At the end of treatment period, group P demonstrated remarkable increase of body weight whereas Lupeol and Flutamide treatment decreased weight gain significantly (P
    Conclusion
    We conclude that Lupeol is able to reduce uterine hyperfibrosis and endometrial hyperplasia induced by DHEA in mice and these are similar to effects of Flutamide. These effects of Lupeol could be in part because of its anti- androgen receptor effects.
    Keywords: Lupeol, Flutamide, Uterine Hyperfibrosis, Dehydroepiandrosterone