فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و نهم شماره 4 (تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه اقبالیان، محمد کاظم سبزه ای، رامین کریمی، امیر رضا منصف صفحات 240-245
    پیش زمینه و هدف
    ناهنجاری مادرزادی شامل هر نوع نقص آناتومیک در زمان تولد است که ممکن است، عواقب مهم پزشکی، جراحی و زیبایی را به همراه داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ناهنجاری های مادرزادی آشکار و عوامل همراه آن در نوزادان بستری در بخش نوزادان بیمارستان های فاطمیه و بعثت همدان در سال 1394 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه به روش Case series کل نوزادان بستری در بیمارستان های بعثت و فاطمیه همدان در سال 94 که با تشخیص متخصص اطفال دچار ناهنجاری آشکار بودند از نظر متغیر های جنس، وزن، هفته تولد، نوع ناهنجاری، دفعات حاملگی و منسوب بودن والدین مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها چک لیست و نرم افزار مورد استفاده SPSS نسخه 16 بود
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 246 نوزاد مبتلا به ناهنجاری مادرزادی از دو بیمارستان فاطمیه و بعثت همدان مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی نوزادان دختر114( 3/46 % )و نوزادان پسر132(%53.7 )بود. بر اساس یافته های مطالعه حاضر، اکثریت نوزادان وزن کمتر مساوی 2500 گرم(8/63 %) ، اکثریت نوزادان در رتبه دوم (4/44 %) و اول (30 %) تولد، بیشترین ناهنجاری مشاهده شده قلبی (6/39 %)، گوارشی(2/22 %) و کمترین آن مربوط به آنومالی اسکلتی – عضلانی (5/3 %) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    شایع ترین ناهنجاری های آشکار دوره نوزادی، قلبی، گوارشی و ادارای و تناسلی بود. اکثر ناهنجاری ها در زایمان دوم، و فراوانی ناهنجاری در پسران بیشتر از دختران بود.
    کلیدواژگان: ناهنجاری مادرزادی، نوزاد، همدان
  • فریبرز روستا، محسن سکوتی، صمد بهشتی روی، داود صالحی، محمد امین رضازاده ساعتلو * صفحات 246-254
    پیش زمینه و هدف
    پلورال افیوژن سلی شایع ترین شکل سل خارج ریوی است. با پیشرفت فن های آندوسکوپیک، توراکوسکوپی به عنوان یک روش تشخیصی در توبرکلوز پلور مطرح گردیده است. هدف از این مطالعه بررسی تظاهرات توراکوسکوپیک توبرکلوز پلور و ارتباط آن با یافته پاتولوژیک توبرکلوز پلور می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی-تحلیلی، طی مدت 12 ماه 85 بیمار با پلورال افیوژن اگزوداتیو با علت نامشخص موردبررسی قرار گرفتند. بیماران با بیهوشی عمومی تحت توراکوسکوپی قرار گرفتند. بیوپسی های متعدد از پلور اخذ گردید و جهت بررسی پاتولوژیک ارسال گردید.
    یافته ها
    بر اساس پاتولوژی، بیماران به دو گروه با تشخیص نهایی توبرکلوز پلور به عنوان گروه 1 (40 بیمار) و سایر تشخیص ها به عنوان گروه 2 (45 بیمار) تقسیم شدند. یافته های توراکوسکوپی گروه 1 شامل پلورال افیوژن، ندول های متعدد، چسبندگی، نکروز پنیری، ضخیم شدگی، آدم و ندول منفرد پلورال به ترتیب با 100 درصد،70 درصد 67.5، درصد 60 درصد،30 درصد، 17.5 درصد و 2.5 درصد موارد بودند. از میان این یافته ها نکروز پنیری، ندول های متعدد، چسبندگی، ضخیم شدگی و آدم پلورال دارای ارتباط آماری معنی دار با یافته پاتولوژیک نهایی توبرکلوز پلور بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    در موارد شک به TB پلور توارکوسکوپی و مشاهده مستقیم پلور و اخذ بیوپسی های متعدد از پلور روش مناسبی می باشد و در صورت رویت نکروز پنیری، ندول های متعدد، چسبندگی، ضخیم شدگی و آدم پلورال در بررسی های توراکوسکوپیک می توان به وجود سل شک کرد.
    کلیدواژگان: توبرکلوزیس، پلورال افیوژن، توراکوسکوپی
  • مرتضی میلانی، محمدحسین صومی، ابوالفضل اکبرزاده * صفحات 255-263
    پیش زمینه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری باسیل گرم منفی و میکروائروفیل و یکی از شایع ترین عوامل عفونت انسان می باشد. این باکتری با بیماری های مختلفی ارتباط دارد و با داشتن فاکتورهای بیماری زای مانند توکسین ها و عوامل چسبندگی به سلول های اپیتلیال معده متصل می شود. هدف از این مطالعه، بررسی و ردیابی ژن های babA2، babB، oipA در سویه های جداشده از نمونه بیوپسی معده مراجعین به بخش آندوسکوپی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 340 نمونه بیوپسی اخذشده از بیماران در محیط کشت بروسلا آگار کشت شد و تعداد 130 سویه هلیکوباکترپیلوری ایزوله گردید. نمونه برداری از بیماران در طی سال 1359 انجام شد.
    با استفاده از روش CTAB استخراج DNA باکتری ها انجام شد. با استفاده از روش PCR ژن glmM ردیابی شد و جهت تایید تعیین هویت باکتری از این ژن استفاده شد و سپس ژن های babA2، babB، oipA نیز به کمک روش PCR در نمونه های DNA استخراج شده از باکتری ها ردیابی شدند.
    یافته ها
    از مجموع 340 نمونه بیوپسی 130 سویه به تفکیک از (68 مرد و 62 زن) و (21 مورد PUD و 109 مورد NUD) جدا شد. شیوع ژن های babA2، babB و oipA به ترتیب 3/62، 8/73 و 6/54 درصد بود. آنالیز آماری نشان داد که در بیماران مبتلا به PUD به ترتیب ژن های babA2، babB و oipA دارای شیوع 1/13، 8/10 و 9/6 درصد بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    به طورکلی آنالیز اطلاعات ما نشان داد که 13 درصد سویه های جداشده از موارد PUD و 87 درصد از موارد NUD دارای هر سه ژن (babA2، babB، oipA) بودند و ژن oipA ارتباط معنی داری با ایجاد علائم بالینی داشت P <0.05)).
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، PUD، NUD
  • عطیه جلالی فر، شهلا محمد گنجی *، زرین مینوچهر، محمود خانیکی، بهروز عباس زاده موخر صفحات 264-269
    پیش زمینه و هدف
    سرطان کولون و رکتوم (Colorectal cancer)در ایران سومین سرطان شایع محسوب می شود. تغییر در مسیر پیام رسانی WNT به صورت رایج در این سرطان گزارش شده است. از فعالیت های مهم این مسیر می توان به نقش در سرطان زایی، تکثیر سلولی، مهاجرت سلولی و... اشاره کرد. اکسین 2 (axin2) به عنوان یک تنظیم کننده منفی (Negative regulator) در مسیر پیام رسانیWNT/TCF فعالیت کرده و در شکل گیری کمپلکس تخریب بتاکاتنین کمک می کند؛ تحقیقات انجام گرفته نشان داده است که این پروتئین در بسیاری از موارد ابتلا به سرطان CRC دچار جهش شده است. هدف این پروژه مطالعه روی SNP با شناسه rs370618491 نوکلئوتید T2140C در اگزون7 ژن اکسین2 و بررسی نقش احتمالی جهش در این SNP در سرطان کلورکتال است.
    مواد و روش کار
    در این پروژه 147نمونه خون و بافت توموری فریز شده و 25 نمونه شاهد و همچنین 3 رده سلولی سرطان کولورکتال 29HT، 480 SW و 2CACO- استفاده شده است. انتخاب SNP به کمک روش های بیوانفورماتیکی ازجمله استفاده از پایگاه اطلاعات NCBI و Ensemblو ابزار polyphen انجام شده است، استخراج DNA به روش فنول-کلروفرم انجام شده و روش آزمایشگاهی PCR-RFLP استفاده شده است؛ آنالیز آماری اطلاعات دموگرافی و کلینیکی بیماران نیز به کمک نرم افزار SPSS موردبررسی قرار گرفته است .
    یافته ها
    در 1 نمونه از 147 نمونه بیمار (0.68 درصد)، جهش در جایگاه SNP موردنظر مشاهده شد و در سایر نمونه ها ازجمله رده های سلولی موردبررسی جهشی مشاهده نشد. نتایج تحلیل SPSS نشان داد که در این مطالعه سایز تومور(T) با 0.016 P= و درجه انتشار تومور به غدد لنفاوی (N) با 0.001P= با درجه پیشرفت بیماری(grade) ارتباط معنی دار دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    فراوانی این SNP در جمعیت ایرانی پایین است؛ بنابراین علی رغم اهمیت اگزون7 ژن اکسین2 در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال، نتایج آزمایشگاهی هم سو با نتایج مطالعاتی نبود. برخی عوامل ازجمله تنوع بالا در عوامل موثر در ابتلا به سرطان کولورکتال و تنوع ژنتیکی بالا در جمعیت ایرانی می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد. با توجه به اهمیت اکسین2 در مسیر WNT و میزان بالای جهش های مشاهده شده در مطالعات گذشته، بررسی میزان بیان ژن اکسین2 و همچنین کیفیت عملکرد پروتئین آن می تواند در مطالعات آینده حائز اهمیت بوده و موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اکسین2، اگزون7، SNP، سرطان کولون و رکتوم، RFLP
  • مهران صیادی *، حسین تاجیک صفحات 270-281
    پیش زمینه و هدف
    از آنجایی که آلودگی با آفلاتوکسین در مواد غذایی و خوراک دام مشکل جدی برای سلامت انسان و دام است در این پژوهش توانایی کاهش آفلاتوکسینB1توسط باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(ATCC 4356) در محیط شبیه سازی شده ی ترشحات دستگاه گوارش انسان حاوی شیرسترون بررسی گردید.
    مواد و روش کار
    بدین منظور تعداد باکتری cfu/ml 1010×1 و غلظت آفلاتوکسین 5 میکروگرم بر میلی لیتر در نظر گرفته شد که در محیط شبیه سازی شده ترشحات مصنوعی بزاق دهانی، معده و روده کوچک انسان تلقیح گردید. در این پژوهش شش گروه تیمار در بود و نبود باکتری ، شیرسترون، سوسپانسیون شیره دستگاه گوارش بررسی شد. غلظت آفلاتوکسین باقیمانده توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و تخلیص با ستون ایمونوافینیتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری SPSS20تحلیل شد. نتایج نشان داد که کاهش آفلاتوکسین B1 در تمام تیمارها با استفاده از HPLC با حد تشخیص 25/0میکروگرم بر میلی لیتر و حد تعیین کمی 75/0 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. مقادیر بازیافت مایکوتوکسین AFB1 بین 89 تا 94درصد بود منحنی درجه بندی آفلاتوکسین B1با ضریب همبستگی 995/0 در گستره غلظتی1تا10 نانوگرم بر میلی لیتر خطی بود.
    یافته ها
    بیشترین میانگین درصد حذف آفلاتوکسین B1توسط سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در نبود شیر سترون حدود022/0±70درصد و کمترین میزان حذف مربوط به گروه یک به میزان 017/0±86/13بود که تفاوت معنی داری برای شش گروه وجود داشت(P<0/05).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشانگر این بود که باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، عامل زیستی مناسبی برای حذف یا کاهش آفلاتوکسین B1 را در دستگاه گوارش انسان هست و همچنین علاوه بر باکتری، شیره معده و روده کوچک هم در کاهش یا حذف آفلاتوکسین B1موثر می باشند.
    کلیدواژگان: باکتری پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، آفلاتوکسینB1، دستگاه گوارش، سم زدایی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • اصغر توفیقی، حسین ملازاده*، فیروز قادری پاکدل صفحات 282-294
    پیش زمینه و هدف
    در این تحقیق به بررسی تاثیر تمرین استقامتی شدت متوسط بر میزان BDNF در هیپوکمپ و سرم خون موش صحرایی نر پرداختیم. عامل تغذیه ای مشتق مغزی (BDNF) به دلیل نقش مهمی که در شکل پذیری سیناپسی، حافظه و نورون زایی ایفا می کند بسیار موردتوجه است و به عنوان مهم ترین عاملی که در این رخدادها که در اثر ورزش تنظیم می شود شناخته شده است هیپوکمپ یکی از دو ناحیه نوروژنیک مغز است که از ورزش بسیار تاثیر می پذیرد. توزیع نوروتروفین ها در مناطق مختلف مغزی و در سطح بالاتر در هیپوکمپ، صورت می گیرد.
    مواد و روش کار
    برای این پژوهش 20 سر موش صحرایی با وزن حدود 200 گرم و نر از نژاد ویستار تهیه شد. موش ها به دو گروه به ترتیب 1) گروه تمرین 2) گروه بدون تمرین (شاهد) تقسیم شدند، پس از سازش حیوانات با شرایط تمرین، هر تمرین با دوره گرم شدن به مدت 5 دقیقه با سرعت 8 متر در دقیقه آغاز می شد سپس 10 دقیقه بعدی به عنوان دوره آمادگی اول با سرعت 10 متر در دقیقه و تمرین اصلی به مدت 40 دقیقه با سرعت 22 متر در دقیقه در انتها حیوانات با سرعت 8 متر در دقیقه دوره سرد شدن را تجربه کردند. و برای حیوانات هر روز یک ساعت تمرین و در هفته 5 روز تمرین اعمال شد. بعد از اتمام دوره تمرین حیوانات تحت بیهوشی کامل قرار گرفتند خون گیری از قلب انجام شد، سپس با مایع سرم فیزیولوژیک پرفیوژ شده مغز و حیوانات تحت شرایط آزمایشگاهی جراحی شده و هیپوکامپ آن ها به صورت دوطرفه خارج شد. اندازه گیری BDNF با استفاده از کیت الایزا و آنالیز داده ها به روش Tstudent Test صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد 12 هفته تمرین بر روی شاخص نوروتروفیکی مشتق از مغز در 20 سر رت در سرم خون 013/0 P = و بافت هیپوکامپ دوطرفه مغز 049/0 P = تاثیر معنی داری دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق همسو با اکثر تحقیقات نشان داد که (BDNF) در گروه تمرین کرده افزایش محسوسی نسبت به گروه کنترل دارد و نشان داد که ورزش استقامتی شدت متوسط می تواند موجب افزایش نورون زایی در هیپوکامپ موش شود و با توجه به اینکه انعطاف مغز که به وسیله BDNF تعدیل می شود، می تواند مبنای تاثیرات مثبت ورزش روی سلامت مغز باشد. همچنین ورزش استقامتی شدت متوسط بقای نورونی را بهبود می بخشد انجام فعالیت ورزشی سبب افزایش بیان BDNF، افزایش کارآمدی و انعطاف در فضای پیش سیناپسی و سیناپس های تحریکی می شود.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی شدت متوسط، فاکتورنوروتروفیکی مشتق از مغز، هیپوکمپ، موش صحرایی نر
  • مجید کمیجانی، نیما شیخ بیگلو *، سید مهدی قاسمی، فرنام آزاد صفحات 295-304
    پیش زمینه و هدف
    ناباروری یکی از مشکلات اساسی جوامع امروزی بشر است که درصد قابل توجهی از زوج ها را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر اختلالات ژنتیکی و فیزیولوژیکی در سیستم تولیدمثلی زنان و مردان، عوامل عفونی نیز به عنوان بخش قابل توجهی از علل ناباروری در زوج ها مطرح هستند. هدف از این مطالعه بررسی مروری نقش عوامل عفونی (ویروس ها، باکتری ها و پروتوزوئرها) در ناباروری زنان و مردان است.
    مواد و روش کار
    مطالعه مروری حاضر با استفاده از مقالاتی که در بین سال های 2001 تا 2017 در بانک های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Science Direct، Wiley و Springer نمایه شده اند، صورت گرفته است.
    یافته ها
    با توجه به یافته های مقالات موردبررسی قرار گرفته، عوامل عفونی مختلف مانند کلامیدیا تراکوماتیس، نایسریا گونوره آ، مایکوپلاسما ژنیتالیوم، مایکوپلاسما هومینیس، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، اوره آپلاسما پارووم، ترپونما پالیدوم، Human herpesvirus 6، Zika virus، Human papillomavirus، Herpes simplex virus، Human immunodeficiency virus، cytomegalovirus، Hepatitis B virus، Hepatitis C virus، Trichomonas vaginalis، Toxoplasma gondii و... با تحت تاثیر قرار دادن اعضا و قسمت های مختلف دستگاه تولیدمثلی باعث کاهش باروری یا ناباروری در زنان و مردان می شوند.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه ویژه به نقش عوامل عفونی مانند ویروس ها، باکتری ها و پروتوزوئرها در ناباروری و مطالعات بیشتر در این زمینه می تواند در درک بهتر علل ناباروری و همچنین درمان ناباروری در بخش قابل توجهی از زوج های نابارور موثر باشد.
    کلیدواژگان: ناباروری، ویروس ها، باکتری ها، پروتوزوئرها، زنان، مردان
  • جاوید فریدونی*، اسماعیل بنی آدم، نفیسه تدین صفحات 305-316
|
  • Fatemeh Eghbalian, Mohammad Kazem Sabzehei, Ramin Karimi, Amir Reza Monsef Pages 240-245
    Background and Aims
    Congenital anomaly is characterized by any anatomical defects present in a baby at birth that may cause major medical, surgical, or cosmetic consequences. the present study aimed to determine the prevalence of congenital anomalies and related factors among infants in Hamadan Fatemiyeh and Behesht hospitals in 2015.
    Materials and Methods
    this case series study included all subjects diagnosed with obvious abnormalities by a pediatrician who were admitted to Besat and Fatemiyeh hospitals of Hamadan. Gender, weight, birth week, type of anomaly, number of pregnancy and related parents were assessed as risk factors for congenital anomalies. Data collection was performed using checklists and statistical analysis was performed using SPSS, version 16.
    Results
    a total of 246 neonates with congenital anomalies were assessed. Among participants 46.3% (n=114) were female and 53.7% (n=132) were male. According to the findings of this study, the majority of neonates (63.8%) weighted less than 2500 grams. Also, 30% of the subjects were first births and 44.4% were second births. The commonest abnormalities were cardiac (39.6%), gastrointestinal (22.2%) and the least common was musculoskeletal anomalies (3.5%)
    Conclusion
    the obvious congenital abnormalities during infancy include heart defects, renal anomalies, gastrointestinal, and genital abnormalities. In the second pregnancy, male infants are at greater risk for most types of congenital abnormalities than female infants.
    Keywords: congenital anomaly, infant, Hamadan
  • Fariborz Rousta Dr, Mohsen Sokuti, Samad Beheshti Rouy, Davoud Salehi, Mohammadamin Rezazadehsaatlou* Pages 246-254
    Background and Aims
    Pleural effusion is the most common form of extra-pulmonary tuberculosis. With the advancement of endoscopic techniques, thoracoscopy has been identified as a diagnostic procedure for Pleural TB. The aim of this study was to evaluate the thoracoscopic manifestations of pleural tuberculosis and its association with the pathological findings of pleural tuberculosis.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 85 patients with unexplained exudative pleural effusion were studied over a period of 12 months. Patients with general anesthesia underwent thoracoscopy. Multiple biopsies were obtained from pleura and were evaluated using pathological examination.
    Results
    Based on the pathology results, the patients were divided into two groups with the final diagnosis of TB as group 1 (40 patients) and other diagnoses as group 2 (45 patients). Thoracoscopic findings of group 1 included pleural effusion, multiple nodules, adhesion, Caseous necrosis, thickening, pleural edema, and single plurilateral nodules were found in 100%, 70%,67.5%, 60%, 30%,17.5% and2.5% of cases, respectively. Among these findings, caseous necrosis, multiple nodules, adhesion, thickening, and pleural edema had a statistically significant association with the ultimate pathological findings of TB.
    Conclusion
    In cases of suspicion of pleural TB, Thoracoscopy and direct pleural observation and multiple biopsies of the pleura are suitable methods. In the case of caseous necrosis, multiple nodules, adhesions, thickening, and pleural edema may be suspected in the presence of tuberculosis.
    Keywords: Tuberculosis, Pleural effusion, Thoracoscopy
  • Morteza Milani, Mohammad H. Somi, Abolfazl Akbarzadeh * Pages 255-263
    Background and Aims
    Helicobacter pylori is a microaerophilic gram negative bacillus which is one of the most common human infections. This bacterium is associated with various diseases and having multiple virulence genes such as toxins and adhesion factors. Several adhesion factors of bacteria involved in binding to the gastric epithelial cell and cause infection. The purposes of this study were to assess the babA2, babB and oipA genes to H. pylori isolated from Imam Reza Hospital of Tabriz.
    Materials and Methods
    Biopsy specimens obtained from 340 patients (During the year 2016) were cultured on Brucella agar and 130 H. pylori isolates were collected. Genomic DNA of total H. pylori isolates was extracted by using CTAB method. PCR reaction was performed on glmM gene for the confirmation of H. pylori. The presence of the babA2, babB, oipA genes were determined by PCR method.
    Results
    The prevalence of babA2, babB and oipA genes was positive in 62.3%, 73.8% and 54.6%, respectively. The endoscopic observations indicated 21 PUD and 109 NUD cases of total 130 isolations. These findings showed that the prevalence of the babA2, babB and oipA genes in PUD patients were 13.1%, 10.8% and 6.9%, respectively.
    Conclusion
    Our findings showed that the prevalence of all three genes of babA2, babB and oipA in NUD patients is more than PUD patients. The oipA gene has a significant relation in developed clinical outcomes.
    Keywords: Helicobacter pylori, NUD, PUD
  • Atiye Jalalifar, Shahla Mohammad Ganji *, Zarrin Minuchehr, Mahmood Khaniki, Behrooz Abbaszade Moakher Pages 264-269
    Background and Aims
    Colorectal cancer is the third most common cancer in Iran. Wnt pathway changes are commonly reported in this type of cancer. Some of the important activities of this pathway are the role of carcinogenicity, cellular proliferation, cell migration, and so on. Axin2 acts as a negative regulator in the Wnt / TCF signaling pathway and helps in the formation of the beta-catenin destruction complex. Research has shown that this protein is mutated in many cases of CRC cancer. In past studies, the mutation on the exon 7 of this gene is of particular importance because it is linked to PP2A phosphatase and in various scientific sources; mutations in this region have been reported repeatedly in colorectal tumors. The aim of this project is to study SNP with ID rs370618491 nucleotide C2140T in exon 7 of axin 2 gene and to investigate the possible role of mutation in this SNP in colorectal cancer.
    Materials and Methods
    In this project, 147 frozen samples of patients (92 tumor tissues / 55 blood samples) and 25 control samples, and 3 cell lines of colorectal cancer, HT29, SW480 and CACO-2 were used. SNP selection was performed using bioinformatics methods including the use of NCBI, Ensembl databases and polyphen tool; DNA extraction was done by phenol-chloroform method. The PCR-RFLP method was used. The PCR-RFLP method was used and statistical analysis of demographic and clinical data was done using SPSS software.
    Results
    This study showed that in one of 147 patient samples, there was a mutation in our preferred SNP position; in other samples, including cell lines no mutation showed. The results of SPSS 16.0 showed that the incidence of colorectal cancer in men was 55.7% and the mean age of patients over 40 years was 74%. It was also found that the size of the tumor (T) with P = 0.016 and the degree of tumor diffusion to the lymph nodes (N) with P=0.001 had a significant relationship with the grade of cancer progression.
    Conclusion
    The presence one mutation in 147 samples indicates the low frequency of this SNP in the Iranian population. Therefore, despite the importance of exon 7 in axin 2, laboratory results were not consistent with the results of studies. Some factors can influence this outcome, including high variability in factors affecting colorectal cancer and high genetic variation in Iranian population. In addition, it usually comes from bioinformatics studies that provide information about the importance of an issue, not its prevalence in a particular population; therefore, bioinformatics studies alone are not enough and the frequency and clinical effects of a mutation in laboratory methods should also be considered. Due to the importance of axin 2 in the Wnt pathway and the high rates of mutations observed in previous studies, investigating the level of gene expression of axin 2 and the quality of its protein function can be important in future studies.
    Keywords: Axin2, Exon7, SNP, Colorectal Cancer, RFLP
  • Mehran Sayadi *, Hossein Tajik Pages 270-281
    Background and Aims
    Since aflatoxin contamination in food and livestock feed is considered as a serious health problem for human and animal health, this research focused on the ability of Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 in reducing aflatoxin B1 (AFB1) in a simulated human gastrointestinal tract containing Sterilized milk.
    Materials and Methods
    For this purpose, the bacteria count and aflatoxin concentration were adjusted to 1×1010 Cfu/ml and 5 ppm, respectively. In the simulated medium, artificial oral salivary, human small intestine and gastric secretions were inoculated. This study involved 6 treatment in the presence and absence of bacteria, sterilized milk, and gastrointestinal juice suspension. The concentration of residual aflatoxin was determined using high-performance liquid chromatography (HPLC) and purification by Immunoaffinity column. The results were statistically analyzed by SPSS 20 software. The results indicated that reduction of aflatoxin B1 at all treatments were determined using HPLC with a detection limit of 0.25mg/ml and a quantification limit of 0.75 mg/ml. The mycotoxin recovery was 89% and 94% for AFB1 Good linearity was observed for all the analytes of interest, with correlation coefficients 0.995 within their respective linear ranges.
    Results
    The highest percentage of AFB1 removal by probiotic strain of Lactobacillus acidophilus was 70±0.022% in the absence of sterilized milk, where there was a significant difference for the six groups (P
    Conclusion
    The results also revealed that probiotic bacteria cell was a good biological agent for elimination or reduction of AFB1 in the human gastrointestinal tract. In addition to bacteria, gastric juice and small intestine contribute to elimination or reduction of AFB1
    Keywords: Probiotic bacteria, Lactobacillus acidophilus, Aflatoxin B1, toxin binding, Digestive System, detoxification, High-performance liquid chromatography
  • Asghar Tofighi, Hossien Mollazadeh*, Firouz Ghaderi Pakdel Pages 282-294
    Background and Aims
    In this study, we investigated the effect of moderate intensity endurance training on the amount of BDNF in the hippocampus and blood serum of male rats.The brain-derived nutritional agent (BDNF) is very important due to its important role in synaptic plasticity, memory and neuronal function, and is recognized as the most important factor in these sports-induced events.Hippocampus is one of the two neurogenic regions of the brain are very effective in exercising.Distribution of neurotrophins occurs in different regions of the brain and at higher levels in the Hippocampus
    Materials and Methods
    For this study, 20 male Wistar rats with 200 g weigh were prepared.Rats were divided into 2 groups of exercise and untreated (control) group.After adapting the animals to the training conditions, each exercise started with a warm-up period of 5 minutes at a speed of 8 m/ min.Then, 10 minutes later, as the first course at 10 m / min, and the main training for 40 minutes at a speed of 22 m / min, at the end of the animals.The speed of cooling was 8 m / min.And for animals, one hour of exercise per day and five days of training per week was applied.After completing the training period blood samples were taken from the heart of anesthetized animals and then perfused with physiological serum, finally the brain of the rats were operated under the laboratory conditions and the two sides of hippocampus were extracted.BDNF measurements were performed using ELISA kit and data analysis was done using student's t-test.
    Results
    The results of this study showed that 12 weeks of training had a significant effect on the brain-derived neurotrophic index of 20 rats in blood serum (p=0.013) and biphasic hippocampal tissue.(p=0.049)
    Conclusion
    The findings of this study, consistent with most studies, showed that BDNF in the training group there was a significant increase compared to the control group and showed that endurance exercise of moderate intensity could increase neuronal function in the hippocampus of the mouse, and also brain flexion modified by BDNF can be the basis for the positive effects of exercise on brain health.Nitric exercise also improves the moderate intensity of neuronal survival.Exercise can increase BDNF expression, increase efficacy and flexibility in pre-synaptic space and stimulant synapses.
    Keywords: Moderate intensity Endurance training, brain-derived Neurotrophic factor, Hippocampus male rats
  • Majid Komijani, Nima Shaykh-Baygloo*, Seyed Mahdi Ghasemi, Farnam Azad Pages 295-304
    Background and Aims
    Infertility is one of the major problems of today's societies, which affects a significant proportion of couples around the world. In addition to genetic and physiological disorders of female and male reproductive systems, infectious agents are also considered a significant part of the causes of infertility in couples. The purpose of this study was to review the literatures regarding the role of infectious agents (viruses, bacteria and protozoa) in female and male infertility.
    Materials and Methods
    The present review was conducted using articles published in PubMed, Scopus, Science Direct, Wiley and Springer databases between 2001 and 2017.
    Results
    According to the findings of the investigated articles, various infectious agents such as Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Treponema pallidum, Human herpesvirus 6, Zika virus, Human papillomavirus, Herpes simplex virus, Human immunodeficiency virus, cytomegalovirus, Hepatitis B virus, Hepatitis C virus, Trichomonas vaginalis, Toxoplasma gondii, etc can cause reduced fertility or infertility in couples by affecting the different parts of the reproductive system.
    Conclusion
    Special attention to the role of infectious agents such as viruses, bacteria and protozoa in infertility, and further studies in this field can help us to better understand the causes of infertility as well as treatment of infertility in a significant proportion of infertile couples.
    Keywords: Infertility, Viruses, Bacteria, Protozoa, Female, Male
  • Javid Fereidoni *, Ismail Baniadam, Nafisa Tadayyon Pages 305-316
    Background and Aims
    Methodology as a critical factor plays a significant role in achieving the acceptable results in educational fields, particularly in the process of language teaching and learning in applied linguistics. Analyzing the teaching methodology from different perspectives such as satisfaction is also important. Accordingly, the purpose of present paper is to evaluate the satisfaction level the students of medicine about GTM and CLT methods in UMSU.
    Materials and Methods
    To this end, a designed questionnaire was used among 35 students of medicine (17 males and 18 females) as a convenience sample ranging from 19 to 22 years to assess their beliefs about GTM and CLT. The quantitative and descriptive statistical methods were used to evaluate the students’ satisfactions level toward GTM and CLT. The collected data were analyzed using SPSS software, version 17. The Kolmogorov-Smirnov (K-S) test was applied to evaluate the normal distribution of data in different variables (p> 0.05). In order to compare the mean scores of two methods, a paired t-test was used, respectively.
    Results
    The findings indicated that there is a significant difference in students’ perception between GTM and CLT method in the presentation of contents. Students had positive attitudes toward deductive and lectured-based learning, and they were satisfied with GTM. In other four remained options, no significant differences were observed.
    Conclusion
    According to the results, it was revealed that although CLT method is confirmed and suggested by a large number of scholars to be an effective method in language teaching, its state of the practice is not in favor of learners in some cases, mainly among the students of medicine at UMSU.
    Keywords: Teaching style, methodology, learners, satisfaction, GTM, CLT