فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هشتم شماره 7 (مهر 1396)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هشتم شماره 7 (مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم یارمحمدی، زهرا خاموردی، فرناز منصف اصفهانی *، علیرضا سلطانیان صفحات 435-446
    پیش زمینه و هدف
    استفاده از آنتی اکسیدان ها می تواند بر ماندگاری استحکام باند سیستم های ادهزیو تاثیر داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی دو ادهزیو اچ و شستشوی دومرحله ای با حلال های متفاوت بر دوام باند کامپوزیت رزین به عاج درمان شده با پروآنتوسیانیدین بود.
    مواد و روش کار
    80 دندان مولر سالم، بعد از برداشتن مینای سطح اکلوزال با دیسک الماسی، بر اساس نوع حلال موجود در ادهزیو به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند، که در هر گروه نیز نیمی از نمونه ها تحت درمان سطحی با پروانتوسیانیدین قرار گرفته و نیمی دیگر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. بعد از گذشت 24 ساعت پس از آماده شدن نمونه ها طبق دستور کارخانه سازنده و نگهداری در آب مقطر، تحت ترموسیکل و برش قرار گرفتند، نیمی از نمونه ها بلافاصله و نیمی دیگر 6 ماه بعد با دستگاه استحکام باند ریز کششی، مورد آزمایش قرار گرفتند. نحوه شکست نمونه ها با استریو میکروسکوپ و مورفولوژی سطح شکست با SEM بررسی شد.
    یافته ها
    هیچ یک از متغیرهای کاربرد پروآنتوسیانیدین، نوع حلال، و ذخیره سازی به تنهایی اثر معنی داری را بر مقادیر استحکام باند ریز کششی نمونه ها نشان ندادند، ولی در بررسی اثر متقابل کاربرد پروآنتوسیانیدین و نوع حلال، و نیز اثر متقابل کاربرد پروآنتوسیانیدین و ذخیره سازی، تاثیر معنی دار مشاهده گردید (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    کاربرد پروآنتوسیانیدین باعث ثبات باند می گردد و همراه با ادهزیو هایی با پایه الکلی، این اثر افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: پروآنتوسیانیدین، استحکام باند، باندینگ، دخیره سازی
  • قادر مترجمی زاده، علیرضا ماهوری، نازلی کرمی *، فهیمه خمسه لویی صفحات 447-452
    پیش زمینه و هدف
    اضطراب و بی قراری پس از بیهوشی اطفال از دغدغه های بزرگ بوده و ممکن است موجب برانگیخته شدن پاسخ های استرس، تاخیر ترمیم زخم و سرکوب سیستم ایمنی بعد از عمل شود. وجود اضطراب در والدین موجب افزایش اضطراب در کودکان می شود. این اضطراب می بایستی به صورت دوطرفه هم بر روی کودک و هم بر روی والدین کاهش یابد. از تاثیر حضور والدین در حین القاء بیهوشی می توان جهت کنترل اضطراب قبل از القای بیهوشی و شاید بی قراری پس از عمل در کودکان استفاده کرد
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تصادفی آینده نگر 40 کودک 7-2 سال کاندید عمل جراحی استرابیسم در دو گروه با حضور والدین (گروه مطالعه) و بدون حضور والدین (گروه کنترل) وارد مطالعه شدند. میزان درد، آرامش در اتاق ریکاوری با استفاده از FACES Pain rating scale و معیار Ramsay sedation scale بررسی شد. در صورت شدت درد بیشتر از 4، هرکدام از بیماران mg/kg 5/0 پتدین دریافت کرد. میزان پتدین مصرفی در بخش مراقبت های پس از بیهوشی ثبت گردید.
    یافته ها
    بیماران گروه مطالعه به صورت معناداری امتیاز آرام بخشی Ramsay بیشتری در مقایسه با گروه کنترل Vs. 1.2 ±.4; p=0.04) (2.1 ±.7 تفاوت معناداری در میزان درد با استفاده از Faces pain rating scale در طول مطالعه در دو گروه دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    حضور والدین در طول القای بیهوشی عمومی در کودکان می تواند بی قراری پس از عمل را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: حضور والدین، القاء بیهوشی، بیقراری پس از عمل، عمل جراحی استرابیسم
  • فریبا عباسی *، معصومه پورجبلی، کاوه عبدالله زاده صفحات 467-472
    پیش زمینه و هدف
    سرطان ریه شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان در هر دو جنس بوده و عامل به ترتیب 30 درصد و 26 درصد مرگ های ناشی از سرطان در مردان و زنان می باشد. این سرطان اکثرا در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود و درنتیجه جراحی اغلب موفقیت آمیز نمی باشد. به همین جهت تشخیص زودرس، نقش کلیدی در درمان و طول عمر بیماران دارد. هدف این مطالعه تعیین حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و صحت سیتولوژی شست و شوی برونش در مقایسه با بیوپسی برای تشخیص سرطان ریه می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه، صحت تشخیصی سیتولوژی شست و شوی برونش (Bronchial Washing) 215 نفر که نمونه برونش آن ها طی سال های 1391 تا 1393 به آزمایشگاه پاتولوژی بیمارستان امام خمینی ارومیه رسیده بود، بررسی شد.
    یافته ها
    از 215 موردبررسی شده، 52 مورد (24.2 درصد) زن و 163 مورد (75.8 درصد) مرد بودند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و صحت سیتولوژی واشینگ در تشخیص تومورهای ریه، به ترتیب برابر با 32.1 درصد، 96.47 درصد، 89.65 درصد، 59.85 درصد و 65.06 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج فوق، سیتولوژی شست و شوی برونش حساسیت پایینی در تشخیص تومورهای ریه در مقایسه با بیوپسی داشته و توصیه می گردد از روش های دیگر سیتولوژی مانند براشینگ و یا ترکیبی از سیتولوژی واشینگ و براشینگ در تشخیص تومورهای ریه استفاده شود.
    کلیدواژگان: سرطان ریه، سیتولوژی، شست و شوی برونش، بیوپسی
  • محمدرضا ذولفقاری، شادی گلپسندی *، هادی گلپسندی صفحات 473-479
    پیش زمینه و هدف
    چاقی و یائسگی هر دو خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند که با افت ظرفیت فیبرینولیز همراه است. تمرین هوازی با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی همراه است، بااین حال نقش تمرین هوازی بر tPA و PAI-1 به عنوان تنظیم کننده های اصلی سیستم فیبرینولیز در زنان یائسه چاق درک نشده است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی بر فاکتورهای فیبرینولیز در زنان یائسه داری اضافه وزن و چاق می باشد.
    مواد و روش کار
    24 نفر زن یائسه دارای اضافه وزن و چاق (دارای میانگین و انحراف استاندارد سن 02/5±61/53، وزن 74/7±95/74 و BMI 43/3±56/30) به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (12 نفر) و کنترل (12) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته با شدت 60-75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره و مدت 30-60 دقیقه تمرین کرد. در حالت پایه و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی نمونه های خون جمع آوری و سطوح پلاسمایی tPA و PAI-1 به روش الایزا اندازه گیری شد. از آزمون های t مستقل و همبسته برای تحلیل داده ها استفاده و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد، تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار سطوح پلاسمایی PAI-1 شد (05/0P≤)، درحالی که تاثیر بر tPA نداشت (05/0P>). همچنین، تمرین هوازی باعث کاهش تری گلیسرید، LDL و افزایش HDL شد (05/0P≤)، اما تاثیری بر کلسترول تام نداشت (05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    تمرین هوازی با شدت متوسط نقش موثری در کاهش PAI-1 و بهبود نیم رخ لیپیدی در زنان یائسه دارای اضافه وزن و چاق ایفا می کند، بااین حال به نظر می رسد تغییرات tPA پلاسمایی را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، tPA، PAI-1، عوامل خطرزای قلبی عروقی، یائسگی
  • کامران دهقان، زهرا فکور، علی آقایار ماکویی، لیلا آلیلو، مریم بیگلرزاده * صفحات 480-486
    پیش زمینه و هدف
    نوزادان نارس دارای مشکلات تنفسی یا نیازمند مراقبت های خاص، در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بستری می شوند. نوزادان ازنظر بالینی باید شرایط ترخیص را داشته باشند. بعلاوه والدین نیز، در زمینه نگهداری نوزادان، آمادگی کافی را کسب کرده باشند. در مورد نوزادان نارس و با وزن پایین، انتظار عوارض بعدی بیشتر از سایر نوزادان است.
    مواد و روش کار
    نوزادان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه، که حداقل 7 روز بستری شوند و والدین آنان، جهت مطالعه انتخاب شدند. بر اساس پرسشنامه طراحی شده میزان آمادگی والدین جهت ترخیص، در روزهای اول بستری و روز ترخیص، مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس شیرخواران تا سه ماهگی، به صورت تلفنی پیگیری شدند.
    یافته ها
    میانگین آمادگی والدین 121 مورد بستری، در روزهای ابتدایی عدد 38/15، و در روز ترخیص، 19/24 محاسبه شد. نوزادان 43 درصد دختر و 57 درصد پسر بودند که در طی سه ماه پیگیری، 105 مورد (6/86 درصد) به ظاهر نرمال بودند و 11 مورد (9 درصد) تاخیر تکاملی خفیف، 1 مورد (8/0 درصد) هیدروسفالی خفیف، 1 مورد (8/0 درصد) هیدروسفالی شدید، 1 مورد (8/0 درصد) بیماری قلبی، 2 مورد (7/1 درصد) مرگ مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مطالعه ما، آمادگی والدین بعد از آموزش پرستاران، نسبت به آمادگی اولیه تفاوت معنی دار داشت (P< 0/001). نوزادان پیگیری شده اغلب تکامل به ظاهر نرمال داشتند. بستری مجدد حدود 6/25 درصد بوده و شایع ترین علت بستری مجدد، آنمی و در درجه بعدی، آپنه بود. پیگیری کودکان تا حدود 30 ماهگی، وضعیت تکاملی و سایر اختلالات را بهتر مشخص می کند.
    کلیدواژگان: آموزش، پرستار، بخش مراقبت های ویژه نوزادان
  • فاطمه ترک *، محمدرضا ذوالفقاری، سیامک عصری رضایی، فیروز قادری پاکدل صفحات 487-497
    پیش زمینه و هدف
    رادیکال های آزاد نقش مهمی در توسعه بسیاری از بیماری ها دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر بارگیری کوتاه مدت نانوذره سلنیوم و تمرین وامانده ساز بر شاخص های اکسایشی در عضله رت های نر بود.
    مواد و روش کار
    طی یک مطالعه تجربی تعداد 36 سر رت ویستار دوماهه (8±200 گرم) به طور تصادفی به چهار گروه کنترل (12 رت)، نانوسلنیم (12 رت)، تمرین (6 رت) و نانو سلنیوم – تمرین (6 رت) تقسیم شدند. بارگیری نانوسلنیم (1/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) به روش تزریق داخل صفاقی طی 14 روز در گروه های دو و چهار انجام گرفت. سپس از گروه های یک و دو 6 رت انتخاب شده و در حالت استراحت از آن ها نمونه برداری به عمل آمد. گروه های سه و چهار به مدت دو ماه به فعالیت پرداختند. در پایان دوره از گروه های یک و دو در حالت استراحت، و از گروه های سه و چهار بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرین نمونه برداری به عمل آمد. در انتها به منظور بررسی تغییرات متغیرها از آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه (05/0P<) با استفاده از نرم افزار SPSS21 استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون تی افزایش معنی دار ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام و کاهش قابل توجه مالون دی آلدئید را در گروه مکمل نسبت به گروه کنترل را پس از دو هفته مکمل سازی نشان داد. اما تفاوت معنی داری در گلوتاتیون پراکسیداز مشاهده نشد. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه افزایش معنی دار گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام در گروه مکمل نسبت به کنترل و افزایش معنی دار گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و کاهش قابل توجه مالون دی آلدئید را در گروه چهارم نسبت به گروه سوم نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد بارگیری مکمل نانوسلنیوم از میزان استرس اکسایشی ناشی از فعالیت وامانده ساز، کاسته و سیستم آنتی اکسیدانی بدن را تقویت نموده است.
    کلیدواژگان: نانو ذره سلنیوم، تمرینات وامانده ساز، استرس اکسایشی، بافت عضله اسکلتی
  • الناز حسینعلی پور، مجتبی کریمی پور *، معصومه زیرک جوانمرد صفحات 498-506
    پیش زمینه و هدف
    سیکلوفسفامید یک داروی ضدسرطان است که علیرغم کاربردهای کلینیکی فراوان، دارای اثرات سمی از طریق تولید رادیکال های آزاد بر بدن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات محافظتیان استیل سیستئن در بافت کبد موش های صحرایی تحت درمان با سیکلوفسفامید می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 21 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار به طور تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند. گروه کنترل به مدت 15 روز نرمال سالین را به صورت داخل صفاقی دریافت کرد. گروه های تجربی یک و دو تک دوز سیکلوفسفامید را به میزان mg/kg 150 به صورت داخل صفاقی دریافت کردند.7 روز قبل و 7 روز بعد از تجویز سیکلوفسفامید، به موش های این دو گروه به ترتیب نرمال سالین و ان استیل سیستئین با دوز mg/kg 150 تجویز شد. در پایان پس از تشریح، سطح سرمی آسپارات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز اندازه گیری شد و از بافت کبد جهت بررسی های هیستوپاتولوژیک نمونه تهیه شد.
    یافته ها
    در گروه درمان، ان استیل سیستئین به طور معنی داری میزان افزایش یافته ی آنزیم های آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز کبدی ناشی از سیکلوفسفامید را کاهش داد (P<0.05). تجویز سیکلوفسفامید باعث تغییرات پاتولوژیکی در ساختار کبد ازجمله دیلاتاسیون ورید پورت، انفیلتراسیون لکوسیت ها و حجیم شدن هپاتوسیت ها به همراه واکوئل های چربی بود و تزریقان استیل سیستئین تا حد زیادی از این تغییرات ساختاری کبد جلوگیری کرده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که مصرفان استیل سیستئین می تواند اثرات مخرب ناشی از سیکلوفسفامید بر بافت کبد را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ان استیل سیستئین، کبد، سیکلوفسفامید، موش صحرایی، انزیمهای کبدی
|
  • Ebrahim Yarmohammadi, Zahra Khamverdi, Farnaz Monsef Esfehani *, Alireza Soltanian Pages 435-446
    Background and Aims
    Use of the antioxidants can affect the durability of bond strength in some adhesive systems. This study sought to evaluate the effect of two types of the two step etch and rinse adhesive systems with different solvents on durability of resin composite bonding to the treated dentin with proanthocyanidins.
    Materials and Methods
    In this in vitro experimental study, 80 human molar teeth, after removal of the coronal enamel, were randomly divided into 4 groups, based on the type of solvent used in the adhesive. Half of them were treated with proanthocyanidins, and others were considered as the control. Thermocycling and cutting were done on the specimens 24 hours after preparing and water storage. Half of them were immediately subjected to the microtensile bond strength test, and the others after 6 months storage in distilled water. The mode of failures and the fractured surface morphology were examind under a stereomicroscope and scanning electron microscope, respectively.
    Results
    None of the variables including the use of proanthocyanidin, type of solvent and storage had significant effect lonely, but the interaction between the use of proanthocyanidin and solvent type, and the interaction between the use of proanthocyanidin and storage had statistically significant effect on the values of microtensile bond strenght (P
    Conclusion
    Use of proanthocyanidin leads to bond stability and this effect improves significantly accompanying adhesives with ethanolic base.
    Keywords: proanthocyanidins, Bond strength, Adhesive, Storage
  • Ghader Motargemizadeh, Alireza Mahoori, Nazli Karami *, Fahimeh Khamseloei Pages 447-452
    Background and Aims
    Anxiety and emergence agitation are major challenges for anesthesiologists in pediatric anesthesia. Parental presence during induction of anesthesia can be used to treat pre-induction anxiety and emergence agitation in children. The aim of this study was to evaluate the effect of mother presence during induction of anesthesia on emergence of agitation after strabismus surgery
    Materials and Methods
    In this prospective randomized clinical trial, 40 candidates for strabismus surgery aged 2-7 years were divided into study and control group. Pain and sedation were assessed in the post-anesthesia care unit using FACEs pain rating scale and Ramsay sedation scale, respectively.
    Results
    Patients in the study group had significantly higher Ramsay sedation scores compared with the control group (2.1±.7 vs. 1.2±.4; p=0.04). There was no statistically significant difference regarding postoperative FACES in pain rating scale among two study groups.
    Conclusion
    Parental presence during induction of anesthesia can reduce emergence behavior and agitation in selected children undergoing general anesthesia.
    Keywords: Parental Presence, Induction of Anesthesia, Emergence Agitation, Strabismus Surgery
  • Asghar Tofighi, Rogayeh Alizadeh, Javad Tolouei Azar * Pages 453-466
    Background and Aims
    Transforming white adipose tissue to brown adipose tissue is considered a solution to overcome undesirable effects of obesity in human beings. Thus, the aim of this research was to investigate the effect of eight weeks of high intensity interval training (HIIT) on serum amounts of fibroblast growth factor 21 (FGF21) and Irisin in sedentary obese women.
    Materials and Methods
    Twenty sedentary obese women (with the average age of 30.15±2.96 and BMI of 30.34±1.27) were selected and randomly categorized into HIIT group and control group each consisting of 10 members. HIIT program was conducted for 8 weeks, 3 sessions in each week and with 90 percent of target heart rate. Blood samples were taken from both HIIT and control groups (while fasted) before and after the training to measure Irisin, FGF21 and lipid profile. The research data were analyzed by independent and dependent t-statistic tests in the significant level of P
    Results
    The results of the statistical analysis showed HIIT program increased serum amounts of FGF21 and Irisin in sedentary obese women (P
    Conclusion
    According to the results of this research, it seems HIIT program with increasing amounts of Irisin and FGF21 may lead to the transformation of white adipose tissue to brown adipose tissue and therefore, it has a key role in preventing obesity and its negative consequences.
    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), Irisin, FGF21, Lipid Profile, sedentary obese women
  • Fariba Abbasi *, Masumeh Purjabali, Kaveh Adbollahzadeh Pages 467-472
    Background and Aims
    Lung cancer as the most common cancer leads to 30% and 26% of deaths in men and women, respectively. Most patients with lung cancer are diagnosed in advanced stages, so their surgical procedures are not often successful. Therefore, early diagnosis has the key role in treatment and life expectancy of patients. The aim of this study was to determine sensitivity, specificity, positive and negative predictive values and accuracy of bronchial washing cytology in comparison with biopsy in diagnosis of lung cancer.
    Materials and Methods
    In this study, the diagnostic accuracy of bronchial washing was evaluated on 215 consecutive cases whose bronchial samples were taken in Urmia Imam Khomeini hospital during March 2012- March 2015.
    Results
    Among 215 bronchial samples, 52 cases (24.2%) were female and 163 cases(75.8%) were male. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive value and accuracy were 32.1%, 96.47%, 89.65%, 59.85% and 65.06%, respectively.
    Conclusion
    According to the results, bronchial washing cytology has low sensitivity to diagnose of lung tumors, so we recommend other cytological procedures such as bronchial brushing or combination of bronchial washing and bronchial brushing to diagnose lung tumors.
    Keywords: Lung cancer, Cytology, Bronchial washing, Biopsy
  • Mohammadreza Zolfaghari, Shadi Golpasandi *, Hadi Golpasandi Pages 473-479
    Background and Aims
    Obesity and menopause both increase the risk of cardiovascular diseases, associated with fibrinolysis capacity reduction. Aerobic training is associated with reduction risk of cardiovascular disease, but the role of aerobic training on tPA and PAI-1 as main regulators of fibrinolysis system in obese postmenopausal women is not understood. The aim of this study was to investigate the effects of aerobic training on fibrinolysis factors in overweight and obese postmenopausal women.
    Materials and Methods
    A number of twenty four overweight and obese postmenopausal women (age: 53.61±5.02 yrs, weight: 74.95±7.74kg and BMI: 30.56±3.43 kg/m2) were randomly divided into two groups including Aerobic Training (n=12) and Control (n=12). Aerobic training group was trained 3 sessions/wk for eight weeks at 60-75% of max reserve heart rate for 30-60 minutes. Blood samples were collected at baseline as well as 48 hrs after the last training session, followed by measuring tPA and PAI-1 plasma levels by ELISA. Dependent and independent T-tests have used to data analysis, the level of significance has been consider at P≤0/05.
    Results
    Data analysis showed, aerobic training significantly reduced the plasma level of PAI-1 (p≤0/05), however, there were no effects on tPA (P>0/05). Also, aerobic training reduced triglycerides, LDL and increased HDL (p≤0/05), but there were no effects on cholesterol tom (P>0/05).
    Conclusion
    Moderate-intensity aerobic training plays an important role in reducing PAI-1 and lipid profile in overweight and obese postmenopausal women, however, it seems it does not influence on variations of plasma tPA.
    Keywords: aerobic training, tPA, PAI-1, cardiovascular risk factors, menopause
  • Kamran Dehghan, Zahra Fakur, Ali Aghayar Makuei, Leyla Alilu, Maryam Biglarzadeh* Pages 480-486
    Background and Aims
    Premature or low birthweight infants and neonates who need special care (respiratory distress, apnea) are usually admitted to Intensive Care Unit (NICU). The infants should have discharging conditions and parents should acquire sufficient preparedness before going home. Very low birthweight infants and premature ones are expected to have more complications than others.
    Materials and Methods
    Babies stayed at NICU for at least 7 days. Levels of parental preparedness for discharging in first days after hospitalization and on discharging day were investigated according to the questionnaire. Then infants were followed up for 3 months.
    Results
    The average levels of prenatal preparedness in first days after hospitalizing and on discharging day were calculated 15.38 and 24.19. And 43% of neonates were girls and 57% were boys. As said above, they were followed up for 3 months. The results show that 105 cases (86.6%) were apparently normal, 11 cases (9%) had mild developmental delay, 1 case had mild hydrocephaly, and 1 case had severed hydrocephaly. Heart disease was observed in 1 case and 2 cases (1.7 %) died.
    Conclusions
    In this study, level of prenatal preparedness after training by nurses, had significant statistic value compared with the primary preparedness (P
    Keywords: Neonatal Intensive care Unit, nurse, education
  • Fatemeh Tork *, Mohammad Reza Zolfaghari, Siamak Asri-Rezaei, Firouz Ghaderi Pakdel Pages 487-497
    Background and Aims
    Reactive oxygen species have an important role in the development of many diseases. The purpose of this study was to investigate the effect of short term nanoselenium supplementation and exhausted training in oxidation indexes in muscle tissue of male rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study thirty-six male wistar rats aged two months (200±8 g), were randomly divided into four groups: 1- control (n=12), 2- nanoselenium (n=12), 3- training (n=6) and 4- nanoselenium뚶ꊞ⧠ (n=6). Then, they were supplemented with nanoselenium for 14 days (0.1mg/kg/day) by intraperitoneal injection. Six samples of muscle tissue from groups of one and two during their resting time were collected. Training groups campaigned for two months. At the end of two months for 2 first groups during their resting time and in the 2 training groups immediately after last training session, tissue samples were collected. Independent T test and one-way ANOVA with SPSS21 software were used in order to find differences in variables (P˂0.05).
    Results
    T-test showed significant increase in TAC and significant decrease in MDA in the group 2 with no difference in GPx compared to group 1. According to one-way ANOVA, there was a significant increase in GPx and TAC in the group supplement compared to the group control, but there were not any significant difference in MDA and there was a significant decrease in MDA and significant increase in GPx and TAC in group 4 compared to group 3.
    Conclusion
    It appeared that supplementation of nanoselenium reduced the oxidative stress produced by exhausted exercise and consequently antioxidant system was amplified.
    Keywords: nano selenium, exhausted training, oxidative stress, muscle tissue
  • Elnaz Hosseinalipour, Mojtaba Karimipour *, Masoumeh Zirak Javanmard Pages 498-506
    Background and Aims
    Cyclophosphamide is an anticancer drug that, despite its many clinical applications, has toxic effects through production of free radicals on body. The aim of this study was to evaluate the protective effects of N-acetylcysteine in the liver tissue of rats treated with cyclophosphamide
    Materials and Methods
    Twenty-one adult female Wistar rats were randomly divided into 3 groups. The control group received normal saline for 15 days intraperitoneally. Experimental groups1 and 2 received a single dose of cyclophosphamide (150 mg / kg intraperitoneally). 7 days before and 7 days after administration of cyclophosphamide, the mice in these two groups received normal saline and n-acetylcysteine (150 mg / kg). At the end of the study, serum levels of aminotransferase and alanine aminotransferase aspartate were measured and liver tissue was obtained for histopathologic evaluation.
    Results
    In the treatment group, n-acetylcysteine ​​significantly decreased the amount of elevated aminotransferase and alanine aminotransferase catabolism induced by cyclophosphamide (P
    Conclusion
    The results of this study indicated that the use of n-acetylcysteine ​​can reduce the harmful effects of cyclophosphamide on liver tissue.
    Keywords: Nanacetylcysteine, Liver, Cyclophosphamide, Rat, Liver Enzymes