فهرست مطالب

آب و فاضلاب - پیاپی 38 (تابستان 1380)

مجله آب و فاضلاب
پیاپی 38 (تابستان 1380)

  • 98 صفحه، بهای روی جلد: 4,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1380/05/15
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات علمی
  • سید اویس ترابی، مسعود تجریشی صفحه 2
    در این مقاله مدل عددی ساده ای برای تحلیل زیرتراوش گوره به همراه نمایش حوزه جریان به صورت پی سه لایه ای به دست آمده است. برای ارزیابی اعتبار مدل سه لایه ای، داده های پیزومتری مربوط به گوره جزیره اسنی (واقع در کوئینسی از ایالت ایلی نویز آمریکا) در این مقاله مورد استفاده قرارگرفته و نتایج سازگاری قابل قبولی را نشان می دهد. در انتهای مقاله به عنوان مطالعه موردی، وضعیت گوره های رودخانه سیستان (واقع در استان سیستان و بلوچستان ایران) از لحاظ مساله زیرتراوش با استفاده از این مدل مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته و مقطع بحرانی در این رودخانه از لحاظ پدیده زیرتراوش که می تواند باعث شکست گوره و سیل گرفتگی دشت گردد، تعیین شده است.
  • روحا کسری کرمانشاهی، حسین پورمقدس، آراس میرخان صفحه 16
    از آنجا که زاینده رود اصفهان یکی از منابع مهم آب در قسمت مرکزی ایران می باشد، مطالعاتی در زمینه شناسایی، شمارش و جداسازی باکتری های بیماری زا و ارتباط آنها با عوامل فیزیکی و شیمیایی مانند اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD) و دما انجام پذیرفت.
    در این بررسی دو جایگاه برای نمونه گیری از آب انتخاب شد که این امر به علت ریختن پساب های صنعتی و فاضلاب های شهری به این قسمت ها بوده است.
    1- پل شهرستان 2- حد فاصل بین پل شهرستان و پل بزرگمهرجهت جداسازی باکتری های بیماری زا از روش نمونه گیری از آب های سطحی استفاده شد. در این راستا ابتدا تعداد کل باکتری ها به روش شمارش کلنی (کلنی کانت) و همزمان با متد استاندارد بیشترین تعداد محتمل (M.P.N) و با استفاده از محیط کشت های اختصاصی، باکتری های شاخص آلودگی احتمالی و مدفوعی آب نظیر کلیفرم ها، استرپتوکوکوس فیکالیس، شمارش شده است. اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD) و دما نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که کوکسی گرم مثبت مانند: استرپتوکوکوس فیکالیس در همه فصول و استافیلوکوکوس ارئوس در بهار، تابستان و پاییز، جداسازی شدند. باسیل های گرم منفی جداسازی شده، اشیرشیاکلی، سالمونلاتیفی، کلبسیلاپنومونیه، شیگلاسوننی، پروتئوس مورگانی و سراشیامارسه سنس و پسودوموناس انروژینوزا بودند. با اندازه گیری 5BOD و درجه حرارت مشخص شد که دما در افزایش تعداد و نوع باکتری آلوده کننده دارای یک ارتباط کاملا«مستقیم می باشد، زیرا این باکتری ها در طی فصل گرما حداکثر و در فصل سرما حداقل بودند. اما افزایش 5BOD با افزایش تعداد باکتری ها دارای ارتباط مستقیم نسبی بوده است. در این مطالعه MPN کلیفرم ها (Fc) و استرپتوکوکسی مدفوعی (Fs) و نسبت آنها (Fc/Fs) تعیین نمود که آلودگی زاینده رود از نوع مدفوع انسانی است.
  • علیرضا مامن پوش، سید فرهاد موسوی صفحه 23
    با اینکه کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد و کمبود آب از مشکلات عمده توسعه کشاورزی آن به حساب می آید، ولی در عین حال از میزان آب در دسترس به نحو مطلوبی استفاده نمی شود. از منابع آبی مهم و مهار شده می توان آب های ذخیره شده در پشت سدها و شبکه های آبیاری مدرن زیر دست آنها را نام برد که اکثرا” به علت های مختلف به طور صحیح مورد استفاده و بهره برداری قرار نمی گیرد. بنابراین برای کاهش مشکل کم آبی می توان با بهره گیری از منابع آب های مهار شده و مدیریت بهتر درشبکه های آبیاری، صرفه جوئی قابل ملاحظه ای انجام داد و بر میزان سطح زیر کشت و تولیدات کشاورزی افزود.
    در مقاله حاضر قسمتی از شبکه آبیاری مدرن استان اصفهان (شبکه سمت راست نکوآباد) مورد بررسی قرار گرفته و مطالعاتی در زمینه بررسی روند آبگیری شبکه از رودخانه در سال های مختلف، آبگیری مزارع از شبکه، اندازه گیری بازده انتقال و کاربرد آب در مزارع، نحوه بهره برداری از آب های زیرزمینی و الگو و تراکم کشت در محدوده شبکه صورت پذیرفته است.
    نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از تغییر میزان ورودی آب به شبکه در سال های مختلف، منطبق نبودن شروع بهره برداری کانال ها در برخی موارد با نیازها، عدم آگاهی کامل بهره بردارن از نیاز آبی محصولات و در خواست خرید آب، بازده پایین کاربرد آب در مزارع به دلیل وفور آب، پایین بودن بازده انتقال در انهار سنتی و گاهی بتنی به دلایل مختلف و عدم همکاری بهره برداران در استفاده از آب های زیرزمینی است. در نهایت، با توجه به نتایج موارد فوق و نقش سازمان های کشاورزی) تحقیقاتی، ترویج و امور زیر بنایی (و آب منطقه ای در رسیدن به اهداف احداث شبکه، پیشنهادهایی شده است.
  • غلامرضا رخشنده رو، مرتضی گلکاری، سید سعید تاج صفحه 33
    در سال های گذشته آلودگی های ناشی از دفع انواع فاضلاب اعم از خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره در کشورمان موجب شده است تا تصفیه و کنترل این آلاینده ها از اولویت های مهم حفاظت، مدیریت و برنامه ریزی محیط زیست باشد. در همین راستا مسنولان امر مبادرت به وارد کردن تکنولوژی روش های مختلف تصفیه فاضلاب و از جمله سیستم لجن فعال به کشور نموده اند. هر چند که امروزه در خصوص طراحی این سیستم ها با توجه به در دسترس بودن منابع مختلف پیشرفت های خوبی حاصل شده است، اما کمبود تجربه و عدم آشنایی کافی به مسائل اجرایی، راهبری و نگهداری سیستم های تصفیه و هزینه های گزاف مورد نیاز معضلی است که انتخاب آنها را عمدتا«با دشواری همراه ساخته است. بنابراین برای جلوگیری از به هدر رفتن وقت و سرمایه بهینه یابی اقتصادی سیستم های رایج تصفیه فاضلاب در ایران و علی الخصوص لجن فعال موضوعی ضروری و اجتناب ناپذیر است.
    در این مقاله بهینه یابی اقتصادی سیستم لجن فعال با استفاده از یک برنامه کامپیوتری دینامیکی انجام گرفته است تا بتوان چند مرحله ای بودن این سیستم و ساختار خاص ارتباطی بین این مراحل را مدل نمود. در این برنامه کامپیوتری هزینه های اجرایی، بهره برداری، نگهداری و تعمیر واحدهای مختلف یک تصفیه خانه فاضلاب با سیستم لجن فعال با توجه به نقشه های اجرایی آن و همچنین با استفاده از نمودارها، آمار و ارقام بین المللی موجود ارزیابی گردیده است. سپس بهینه یابی اقتصادی با در نظر گرفتن ترکیب های گوناگونی از واحدهای مختلف این سیستم صورت پذیرفته است. در انتها با توجه به سرمایه گذاری های کلان کشور در امر تصفیه فاضلاب و لزوم صرفه جویی اقتصادی در این زمینه، پس از بررسی مشکلات، راه کارها و پیشنهاداتی مطرح شده است.
  • پروین رمضانی صفحه 41
    جهت تشخیص خوردگی آب چاه ها و آب های سطحی که برای استفاده آب مشروب شهر رشت وارد شبکه شهری می شود، یک سری آزمایشات کمی و کیفی در دو سال متوالی (1378-1376) بر روی آب چاه های شماره 1 تا 7 و آب ورودی و خروجی تصفیه خانه و آب رودخانه گیله رود تقاطع سنگر انجام گرفت. در این بررسی مقادیر2CO آزاد آب و pH و قلیائیت کل و اکسیژن محلول و T.D.S و کلسیم و حرارت بر طبق روش های استاندارد متد اندازه گیری شد و نتایج زیر حاصل گردید: آب چاه های هلال احمر و بیمارستان رازی و خاچکین و کوی کارگران (سیته) و اتوبوسرانی و شاقاجی و شاخه گیله رود و چاه ژاندارمری شالکو خورنده نبوده ولی آب چاه امامزاده هاشم کمی خورنده و آب خروجی تصفیه خانه پس از عملیات کلرزنی و فلوکولاسیون و سایر عملیات بهسازی در تصفیه خانه تغییر کیفیت داده و جزء آب های خورنده محسوب می گردد.
  • محمد میرزایی، داود رضا عرب، سید امین سارنگ صفحه 46
    سد 15 خرداد با ارتفاع 3/54 متر از کف رودخانه از نوع خاکی غیر همگن با هسته رسی در 12کیلومتری شمال شهر دلیجان واقع در استان مرکزی بر روی رودخانه قمرود احداث گردیده است. هدف از احداث این سد تامین آب کشاورزی پایین دست و شرب شهر قم می باشد.
    سد مزبور در سال 1373 به بهره برداری رسید و پس از گذشت حدود 2 سال از بهره برداری، کیفیت آب مخزن تغییر نمود و شوری آن افزایش یافته به طوری که هدایت الکتریکی آب (EC) آن از مقدار 1000 میکروموس بر سانتی متر در سال 1373 به مقدار 4000 میکروموس بر سانتی متر در سال 1378 رسیده است. از عوامل مؤثر بر افزایش EC مخزن می توان به خشکسالی پیاپی سال های اخیر، لایه بندی حرارتی و نمک، تبخیر شدید از سطح دریاچه سد، ورود رودخانه های شور و دربند شور، واکنش شیمیایی کف مخزن با آب سد اشاره نمود. بر اساس مطالعات صورت پذیرفته توسط نگارندگان به منظور پیش بینی میزان EC سد با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (ANN) بر اساس الگوی هواشناسی سال هیدرولوژیکی 77-76 به حداکثر 3550 میکروموس بر سانتی متر و الگوی 78-77 حداکثر به 4050 میکروموس بر سانتی متر خواهد رسید. از دیگر تاثیرات زیست محیطی احداث این سد می توان به اثرات آن بر آب های زیرزمینی دشت های پایین دست، وضعیت کشاورزی و شرایط اجتماعی اشاره کرد.
    جهت بهبود کیفیت آب سد و کاهش اثرات منفی بر محیط زیست روش هایی از قبیل شست و شوی مخزن، مدیریت بهره برداری کیفی، انحراف و یا اصلاح رودخانه های شور و دربند شور، ممانعت از برداشت های غیر مجاز آب های زیرزمینی، انتقال آب از سرشاخه های دز به مخزن سد، جلوگیری از نفوذ فاضلاب شهر دلیجان به سد و کنترل کود شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی در بالادست سد مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: سد 15 خرداد، زیست محیطی، قم، شوری، EC
  • زمان شامحمدی حیدری، جابر سلطانی صفحه 54
    منطقه سیستان با مساحتی بالغ بر 8000 کیلومترمربع، به عنوان بخشی از استان سیستان و بلوچستان، در جنوب شرقی کشور و در جوار مرز افغانستان واقع شده است. تنها منبع آب منطقه، رودخانه هیرمند است که از داخل کشور افغانستان سرچشمه می گیرد و عموما«خشکسالی و کم آبی منطقه ناشی از کمبود آب این رودخانه است. کم آبی هیرمند نیز ناشی از دو پدیده است: یکی خشکسالی های طبیعی که در طول دوره آماری بیش از یک قرن، 14 بار به صورت بحران زا رخ داده، که می توان به آخرین آنها در سال 79-1378 اشاره نمود. در این سال، آورد سالانه رودخانه حدود 22/0 میلیارد مترمکعب بوده و خسارات متاثر از آن فقط در بخش کشاورزی 220میلیارد ریال برآورد گردیده است. دومین عامل ایجاد خشکسالی، ذخیره و برداشت آب در افغانستان است.
    خشکسالی را می توان از لحاظ محدودیت آبی «نبود یا کمبود محسوس و معنی دار آب تعریف کرد» و هر فرایند و یا برنامه ای که به ایجاد زمینه برای افزایش ذخایر آب شیرین و نیز تداوم استفاده از آن منجر شود، مبارزه با خشکسالی و کم آبی به شمار می آید. لذا برای بررسی راه کارهای مبارزه با خشکسالی در منطقه سیستان، در این مقاله ابتدا پیرامون ویژگی های اقلیمی، پتانسیل های آبی و خاکی منطقه بحث می شود. سپس با توجه به ویژگی های خاص منطقه، از جمله وابستگی 100درصد منطقه سیستان به منابع آب های مرزی، و نیز تبخیر قابل ملاحظه سالانه منطقه، در خصوص روش های کاهش آن، احداث سازه های ذخیره آب، تغییر روش های زراعی، ایجاد رشته های دانشگاهی (زراعت در مناطق خشک) و جایگزینی مدیریت خطر پذیری به جای مدیریت بحران، پیشنهادها و راه حل های مناسب ارائه گردید است.
    کلیدواژگان: رودخانه هیرمند، سیستان، خشکسالی، سیلاب، رسوب، کم آبی
  • ولی الله مدرسی صفحه 65
    بزرگراه شهید کلانتری که ارتباط بین مراکز استان آذربایجان شرقی و غربی را با کوتاه ترین مسیر از طریق عرض دریاچه ارومیه ممکن می سازد، پروژه عظیمی است که در توسعه اقتصادی و اجتماعی دو استان اهمیت به سزایی را دارا می باشد.
    عملیات خاکریزی بزرگراه از دو ساحل شرقی و غربی در حجم عظیمی انجام گرفته و در وسط دریاچه حدودا«به طول هزار و دویست متر دهانه آبگذر بازمانده که ارتباط فعلی بین دو طرف توسط دو شناور بزرگ انجام می گیرد و برای تکمیل پروژه و اتصال دو طرف به همدیگر نیاز به ایجاد پل در آبگذر فوق می باشد. برای احداث پل ضروری است که مطالعات هیدرولوژی و هیدرولیکی حوضه دریاچه ارومیه و برآورد جریانات موجود بین دو قسمت دریاچه در محل آبگذر و نهایت مطالعه رفتار هیدرودینامیکی دریاچه ارومیه در ارتباط با بزرگراه انجام گیرد. این مقاله در راستای اهداف فوق به تحقیق پرداخته و به نتایج زیر رسیده است: 1- برآورد طول مناسب برای دهانه آبگذر بزرگراه2- برآورد حداکثر اختلاف ارتفاع سطح آب احتمالی بین دو طرف بزرگراه3- برآورد تخلیه مورد نیاز برای دبی های ورودی طغیانی با احتمال هزار ساله4- تعیین کد سازه های کنار دریاچه جهت ایمنی از آب گرفتگی در اثر طغیان دریاچه با احتمال هزار ساله
    کلیدواژگان: حوضه آبریز، آبگذر، رفتار هیدرودینامیکی، احتمال 1000 ساله، بیلان آبی، هیدرومتری، زمان برگشت 1000 ساله
  • مهشید لولویی ترجمه: مهشید لولویی صفحه 73
    یکی از مسائل مورد توجه سال های اخیر، حذف ترکیبات سمی از فاضلاب ها، خاک و آب زیرزمینی و رساندن آنها به غلظت های بسیار پایین در حد میکروگرم بر لیتر یا کمتر می باشد. از آنجا که رعایت حدود آستانه در طرح های تصفیه بیولوژیکی الزامی است، به این جهت بایستی از روش هایی استفاده نمود که بتواند ترکیبات سمی را در غلظت های پایین تر از حد آستانه حذف نماید، روش هایی مانند جریان نهرگونه1.
    روش های بیولوژیکی جدیدی برای حذف آلاینده های مقاوم و رساندن آنها به غلظت های جزیی وجود دارد. حذف حلال های کلره، مانند تتراکلرواتان (PCE) و تری کلرواتان (TCE) از طریق روش هایی هم چون هالوژن زدایی تنفسی2 تحت شرایط بی هوازی یا سوخت و ساز مشترک3 تحت شرایط هوازی از این جمله اند.
    نتایج موفقیت آمیز کاربرد این روش ها، فهم بهتر آنها را جهت حذف مشابه سایر مواد شیمیایی در مقادیر جزیی، هم در سیستم های بیولوژیکی هوازی و هم بی هوازی جهت تصفیه فاضلاب ها و پخش در زمین های بهداشتی می طلبد
  • گزارشات
  • صفحه 84
  • معرفی کتاب
  • صفحه 85
  • صفحه 85
  • مصاحبه
|
  • Torabi, S.O., Tajrishy, M Page 2
    In this article a computer model (LEVEEWRC) of underseepage analysis through levees on hree-layer foundations is presented. To test and verify this model, field data from the piezometer reading of the Mississippi River levees during flood events were used. This result showed that the model can be used to predict the potential of piping or sand boils.At the end of this article, applications of the proposed models were shown for the Sistan River levees. The results show the potential of sands boils and / or piping problems being present in the Sistan River at some cross – sections, however further field investigation is recommended.
  • Kermanshahi, K. , Pourmoghadas, H. , Mirkhan, A Page 16
    Since Zayandehrood of Isfahan is an important source of water in central part of Iran, therefore an investigation was under taken for identification, enumeration and isolation of pathogenic bacteria, and their correlation with physicals and chemicals factors such as biochemical oxygen demand (BOD) and temperature. In this study two sites were chosen for sampling. They are as follows: 1) Shahrestan Bridge, 2) the distance between Sharestan Bridge and “Bozorgmehr “Bridge.Total bacteria, fecal coliform and fecal streptococci were counted using MPN standard methods. B.O.D and temperature were determined. The results showed that the gram positive cocci (Streptococcus faecalis) were is isolated in the all of seasons, while staphylococcus aureus isolated only in spring, summer and autumn. The gram negative bacilli isolated were Escherichia coli, Salmonella typhi, klebsiella pneumoniae, Shiglla sonnei, Proteus morganii, Serratia marcescens and pseudomonas aeruginosa. The measurement of B.O.D and temperature revealed the temperature have the direct correlation with increasing of number and type of pollutant bacteria, because these microorganismes were maximum during hot season and were found minimum in cold season. But increasing B.O.D had relative direct correlation with increasing number of bactria. In this study the M.P.N of coliform (Fc) and faecal streptococci (Fc) and their ratio (Fc/Fs) determined that the pollution of Zayandehrood river is human base origin.
  • Mamanpoush, A.R., Mousavi, S.F Page 23
    Most regions of our country have an arid or semi-arid climate. However, available water is not efficiently used in agriculture. One of the major sources of water is that stored behind dams, which is used through modern irrigation networks downstream the reservoirs.Usually, this important source of water is not properly used. Therefore, by improving the management of an irrigation network, more water can be saved. Hence, the cultivated area can be extended which would result in higher amount of crop yield.In this study, due to far extension of the Isfahan modern irrigation network, only some branches of the network located in Mobarakeh and Falavarjan area (the Nekoabad network), were selected and the following objectives were investigated: study of the annual records of water intake from the river during various years, within-the-year water intake to the fields, measurement of conveyance and water application in integrated and non-integrated farms, ground water operation and shallow wells distribution, cropping pattern and intensity within the network district, changes in the network over the years of operation, network maintenance during operation and non-operation months, and, the reasons for malfunctioning of the water structures caused by some farmers and the situation of canal destruction.The results of this study showed that varition in inflow within the network during recent years are primarily due to disagreement between the beginning date of canal operation and water demand. Insufficient information about crop water requirements, low field application efficiency due to easy access to abundant water, low conveyance efficiency in traditional channel occasionally is due to various reasons, among them the abuse of ground water resources by operators and undesirable conditions in maintenance of channel. Some recommendations were made for the roles of Agricaltural Organizations and Regional Water Authority of Isfahan.
  • Rakhshandehroo, G.R., Golkarim., Taj, S.S Page 33
    In the past years, environmental pollution brought about due to the disposal of different wastes such as municipal, industrial, and agricultural wastes in Iran has converted the treatment and control of these contaminants to an important priority in protection, management, and planning of the environment. In this regard, authorities in the country have imported a variety of technologies for wastewater treatment systems including activated sludge system. Although there exists many references for design of such systems and a good progress in this regard has been made, but lack of experience and / or knowledge in construction, operation, and maintenance of treatment systems in addition to their high cost is still a dilemma that makes it very difficult to select a suitable system. Therefore, in order to save time and capital, it is necessary and inevitable to optimize the common wastewater treatment systems in Iran, specially activated sludge from an economical perspective.In this paper, the activated sludge system for treatment of municipal wastewater has been optimized using a dynamic computer program such that the special intorrolation of different stages in the system can be properly modeled in this program construction, operation, maintenance, and repair costs of different units in an activated sludge treatment system have been evaluated using civil, mechanical, electrical, and construction plants for every structure and available standard charts and tables in the literature. Optimization has been performed with different combinations of the distinet units in the system. At the end, considering the increasing investment of the country in wastewater treatment plants and the need for economical considerations, complexities are investigated, explanations are presented, and some recommendations are made in that regard.
  • Ramezani, P Page 41
    It is important that water and wastewaters should not corrode the structures, fitting or mechanical equipment with which they come in contact. In this investigation the corrosion and precipitation effect of Rasht’s water supply resources was ٍ‏studied. The qualitative and quantitative parameters such as; pH, Dissolved Oxegen, CO2, TDS, temperature, Alkalinity, etc. were measured done during two hydrological years (1997-1999). The name of resources and the results are summarized below. Shaghagi, Razi, Khachekins. Helal Ahmers, and Jandarmeri Shalko’s well water were not corrosive, Emamzadehhashem well water could be corrosive. The out going water of Rasht’s water treatment plant after operation and treatment can be classified as corrosive in cold water pipes.
  • Mirzaeim. , Arab, D. R., Sarang, S.A Page 46
    The 15th of Khordad dam, with a height of 54.3m is constructed on the Qomrud river, 12km from city of Delijan. It is heterogeneous and has a clay core. Its main purpose is to provide water for downstream farms and drinking water of Qom city. The operation of the dam began in 1996 and two years later its water quality changed. The EC of water increased from 1ds/m in 1996 to 4ds/m in 1999. The possible causes for this variation include recent droughts, thermal stratification, intense evaporation from water surface, entrance of Shur and Darbande- Shur rivers, and chemical reaction of reservoir bed and water. To predict EC changes, Artifical neural network (ANN) is used. Based on weather forecasting, maximum EC in 1997-1998 would be 3.55 ds/m and is 1998-1999 would be 4.05ds/m other environmental effects of this dam include uprising of groundwater, downstream agriculture and social conditions. To improve water quality and reduction of negative effects on environment methods such as reservoir flushing, better management of water quality, diversion of Shur and Darband – Shur rivers from entering the reservoir, prevention of groundwater exploitation in the area, transfer of fresh water from Dez-watershed, and controlling wastewater entrance of Delijan city are proposed.
  • Shamohammadi – Haidariz._Soltani_J Page 54
    Sistan area, with an area of 8000 km2, is located in southeast of Iran in Sistan and Balouchestan province. The only source of water in the region is Hirmand river, which originates from Afghanistan. Drought and water deficit in the area is because of inadequate discharge of this river. There are two reasons for this water shortage: natural droughts, which have occurred 14 times in the last century (the last one was in 1999-2000). In that year, the river delivered 0.22 billion cubic meters, and its damages were more than 220 billion Rials in the agricultural sector. The second reason is water storage and use in Afghanistan.Drought can be defined as sensible and significant storage of water, and every process or program that increases fresh- water storage is a kind of alleviating drought and water shortage. To study different measures, some characteristics of the sistan area is reviewed. Based on the dependence of the area to Hirmand river, and high evaporation losses from water surfaces measures such as building more hydraulic structures to store water, change of agricultural practices, teaching courses like farming in dry regions, and substitution of risk management instead of water –crisis management are recommended.
  • Modaresi, V Page 65
    Shahid kalantarie’s highway makes connection between two both side of west and east Azarbaijan centers possible, taking the shortest route on the width of the lake. It is the great project which has the significance effects on both province’s social and economical development. The highway’s soil loading operation’s has been done from the both eastern and western bank.The water course’s span has been opened for the length of 1200 Meter in the middle of the lake, in which the present connecting between two sides are being done by two floating vessels. For compeleting project and joining two sides to each other, there is a need for making bridge over the water course.For the construction of the bridge some studies on hydraulic and hydrological of the lake’s basin and also estimation on existing currents between two parts of the lake on the site of the water course was necessitated finally on hydrodynamic’s behaviour for connecting high way on Uromie’s lake must be carried out.This study has done and following results were achieved:1- Estimation of the proper length for highway’s water course’s span.2- Estimation on extreme difference of the probable water level elevation between two side’s of the highway.3- Necessary discharging estimation for the rate of flow of the flood inlet with one thousand year probability.4- Determining structure’s code on lake’s side for safeguarding of the water coverage due to lake’s flooding with one thousand year probability.