فهرست مطالب

مجله بیمارستان
سال دهم شماره 3 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مریم غیاثی پور، ابوالقاسم پوررضا، محمد عرب، محمود محمودی، علی ابوترابی صفحه 9
    زمینه و هدف
    پرداخت های غیر رسمی در بخش بهداشت و درمان، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یک مانع عمده در راه اصلاح سیستم نظام سلامت به شمار می آید. پرداخت های غیر رسمی شکلی ازفساد سیستماتیک بوده و اثرات نامطلوب بسیاری بر عملکرد نظام سلامت دارد.دراین مطالعه، فراوانی و میزان پرداختهای غیررسمی در بیمارستانهای عمومی آموزشی دانشگاه علوم پژشکی تهران در سال 88 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی (توصیفی - تحلیلی)،روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بوده است که درنهایت از میان ترخیص شدگان بخش های ICU، CCU، جراحی،اورژانس و داخلی بیمارستانهای عمومی آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران 300 نفر به طور تصادفی انتخاب و در یک مصاحبه تلفنی ساختارمند شرکت داده شدند.
    نتایج
    نتایج حاصل از پژوهش بیانگرآن بودند که 21 درصد از افراد مورد مطالعه پرداخت غیر رسمی به کارکنان بیمارستان داشته اند. 3/7 درصد از افراد با درخواست پرداخت غیر رسمی از سوی کارکنان بیمارستان روبرو بوده اند. میان مدت اقامت و میانگین کل پرداخت غیر رسمی ارتباط معنی داری مشاهده گردید. فراوانی پرداخت غیر رسمی و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری دارند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسدآموزش بیماران و کارکنان بیمارستان، افزایش سطوح درآمد کارکنان، بهبود کمیت و کیفیت ارائه خدمات سلامت و تلاش در خصوص تغییر عقاید تثبیت شده ای که پرداخت های غیر رسمی را ضروری می دانند، در کنترل پرداختهای غیر رسمی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: پرداختهای غیر رسمی، عوامل موثر بر پرداختهای غیر رسمی، پرداختهای زیر میزی، بیمارستان آموزشی
  • فربد عبادی فرد آذر، عزیز رضاپور، پروین عباسی بروجنی، حسین صفری پلنگی، مهشید معینی نایینی صفحه 23
    زمینه و هدف
    نظام پیچیده مراقبت های بهداشتی درمانی مستلزم فعالیت های پیشگیری و درمانی هماهنگی است که باید یک ساختار سازمانی مدیریت، آن را تحت مقتضیات و شرایط اجتماعی و سیاسی به عهده بگیرد. برنامه ها، بدون استثنا با بررسی نیاز مردم و تقاضای مراقبت بهداشتی و درمانی آغاز می شود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کاربردی در سال 1388 انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل خانوارهای شهر نائین استان اصفهان در سال 1388 بود. در این مطالعه برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای در 3 بلوک بهداشتی هر کدام به تعداد130 خانوار استفاده شد. توصیف و تحلیل داده ها با بهره گیری از روش های آماری و به کمک نرم افزار SPSS12صورت گرفت.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بین ویژگی های جمعیتی جامعه مورد مطالعه (سن پدر خانوار، سن مادر خانوار، شغل پدر و مادر خانوار، میزان تحصیلات پدر و مادر خانوار، تعداد فرزندان، درآمد کل خانوار، نوع بیمه تحت پوشش خانوار و منطقه محل سکونت خانوار) و بهره مندی از خدمات درمانی سرپائی رابطه آماری معناداری وجود داشت. همچنین بین ویژگی های جمعیتی فوق و تقاضا برای خدمات تشخیصی و بستری و خرید دارو نیز رابطه آماری معناداری مشاهده شد. متوسط بار مراجعه به پزشک عمومی 1/08، پزشک متخصص 1/44، دندانپزشکی 0/6، خرید دارو 2/52، خدمات تشخیصی 1/32، و بستری 0/44 محاسبه شد. هزینه متوسط برای دریافت خدمات درمانی در شهر نائین 366296 ریال و برای خدمات درمانی شهر های دیگر 454585 ریال محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    با عنایت به وجود نارضایتی جامعه مورد مطالعه در ارتباط با خدمات بستری موجود در شهر نائین و متعاقبا تمایل به مراجعه به شهرهای دیگر در راستای دریافت خدمات و اثرگذاری منفی آن بر تقاضا و همچنین شاخص های کارائی مراکز درمانی نائین از یک طرف و تحمیل هزینه های گزاف و صرف زمان های زیاد برای دریافت خدمات در شهرهای دیگر، سیاست گذاران بهداشتی درمانی باید توجه بیشتری را به کیفیت خدمات ارائه شده توسط مراکز درمانی موجود در شهر نائین، انجام مطالعات مورد نیاز در زمینه مداخلات پیشگیری در سطح یک و دو و متناسب با شایع ترین بیماری ها و نیازهای متفاوت گروه های سنی مختلف در جامعه، سازماندهی گروه های مختلف بازار هدف، تغییرات محیطی، برنامه ریزی نظام مند، نحوه آموزش جامعه و ارائه خدمات مطلوب در گروه های بیماری که بیشترین بار بهره مندی را ایجاد می کنند و کاهش احساس عدم اطمینان موجود نسبت به مراکز درمانی سرپایی، تشخیصی و بستری موجود در شهر نائین مبذول نمایند.
    کلیدواژگان: بهره مندی، تقاضا، خدمات سلامت
  • علی رضاییان، اکرم هادیزاده مقدم، محمد جواد ناییجی صفحه 33
    زمینه و هدف
    با جود اینکه در مورد اهمیت نقش هوش عاطفی و خلق و خوی کادرهای درمانی در رضایت بیماران توافق کلی وجود دارد، اما شواهد تجربی کمی در این خصوص وجود دارد و تبیین نظری روشنی صورت نگرفته است. در راستای رفع این شکاف نظری، هدف مقاله حاضر، ارائه الگویی از رضایت بیماران در بیمارستانها با تمرکز بر نقش هوش عاطفی، هوش معنوی و هیجان پذیری مثبت و منفی کادرهای درمانی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی است و جامعه آماری آن، پزشکان و پرستاران 2 بیمارستان دولتی و 2 بیمارستان خصوصی استان تهران و بیماران آنها می باشند. داده های تحقیق از 228 آزمودنی گردآوری شده است که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. ابزار اصلی گردآوری داده های تحقیق، پرسشنامه است که پایایی تمامی پرسشنامه ها بالاتر از سطح قابل قبول (0/7) بوده است. برای تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون t، و روش تحلیل مسیر استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج تحقیق بیانگر این است که ویژگی های روحی و عاطفی در کادرهای درمانی، قدرت تبیین 39 درصد از رضایت بیماران را دارا می باشند (0/39 (R2=که در مطالعات رفتاری، بسیار قابل توجه می باشد. از میان متغیرهای مستقل تحقیق، به ترتیب هوش عاطفی، هیجان پذیری مثبت و هوش معنوی، بیشترین تاثیر مثبت را بر رضایت بیماران دارند و هیجان پذیری منفی دارای تاثیر منفی بر رضایت بیماران می باشد. همچنین، برقراری ارتباط اثربخش با بیمار، عملکرد شغلی و انسجام بین کادر درمانی در مدل نقش متغیر میانجی را ایفا می کنند.
    نتیجه گیری
    پرستاران و پزشکان به علت دشواری کار و مواجه بودن با مشتریانی که از بیماری رنج می برند، باید از خلق و خوی مناسب و سطح بالایی از هوش عاطفی و معنوی برخوردار باشند تا بتوانند علاوه بر انجام وظایف کاری، رضایت نهایی بیماران را نیز کسب کنند.
    کلیدواژگان: رضایت بیمار، هوش عاطفی، هیجان پذیری، هوش معنوی، بیمارستان
  • محمد علی نادی، نسرین قهرمانی صفحه 42
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین رهبری خدمتگزار با اعتماد به ناظر، اعتماد به سازمان و رفتار مدنی اجتماعی در بین پرستاران بیمارستانهای دولتی شهر شیراز بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر کاربردی و از دسته مطالعات همبستگی بود که بصورت مقطعی و در سال 1389 انجام گرفت. نمونه آماری پژوهش حاضر را 250 نفر از پرستاران بیمارستانهای دولتی شهر شیراز تشکیل می دادند که بر اساس فرمول تعیین حجم مطالعات همبستگی انتخاب شدند. در راستای گردآوری داده های پژوهش از 3 پرسشنامه: 1- رهبری خدمتگزار تیلور(2002)،2- اعتماد به ناظر و اعتماد به سازمان رادر(2003)، و 3- رفتار مدنی اجتماعی لایدن(2008) استفاده گردید. تحلیل داده های پژوهش در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار spss18 انجام گرفت.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد که بین رهبری خدمتگزار و اعتماد به سازمان(0/01p< و0/440=r) و رهبری خدمتگزار و رفتار مدنی اجتماعی (0/01p< و0/144=r) و اعتماد به سازمان با رفتار مدنی اجتماعی (0/01p< و0/145=r) رابطه معنادار آماری وجود دارد. همچنین رهبری خدمتگزار توان پیش بینی رفتار مدنی اجتماعی پرستاران را دارا بود.
    نتیجه گیری
    ادراک پرستاران بیمارستانهای مورد مطالعه از رهبری خدمتگزار، همبستگی مثبتی با اعتماد به سازمان و رفتار مدنی اجتماعی دارد. همچنین این پژوهش نشان داد بیمارستان هایی که به عنوان رهبری بر اساس خدمت گزاری ادراک می شوند، سطوح بالاتری از اعتماد به سازمان و رفتار مدنی اجتماعی را نشان خواهند داد. علاوه بر این، یافته ها از دیدگاه گرین لیف مبنی بر اینکه رهبری خدمتگزار پیشایندی از اعتماد به سازمانهاست، و جنبه های دیگری از مدلهای رهبری خدمتگزار، حمایت کردند.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار، اعتماد به ناظر و سازمان، رفتار مدنی اجتماعی
  • معصومه نجفی قره بلاغ، شهرام توفیقی صفحه 69
    زمینه و هدف
    عملکرد اقتصادی هر سازمانی به شدت متاثر از آگاهی و نگرش اقتصادی هیئت تصمیم گیری آن است. به لحاظ جایگاه فلسفی و اقتصادی بیمارستانها در بهداشت ودرمان کشور، پژوهش حاضر به منظور سنجش نگرش اقتصادی مدیران (اعضای شبکه تصمیم گیری) بیمارستانهای آموزشی، تامین اجتماعی و خصوصی تهران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- مقطعی بوده، جامعه آماری آن را رئیس، مدیر، مدیر پرستاری، رئیس امور مالی و اداری بیمارستان تشکیل می دهند. حجم نمونه 55 نفر، به روش نمونه گیری ساده از جامعه محدود انتخاب، اطلاعات مورد نظر در محورهای شیوه های پرداخت، هزینه و تکنیک های تحلیل هزینه، شیوه های تامین مالی، بیمه و بودجه با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS پردازش گردید.
    نتایج
    طیف های نگرش پاسخگویان در محورهای اقتصادی به صورت زیر تعیین گردید:شیوه های پرداخت: گروه های مرتبط با تشخیص، کارانه، قرارداد، حقوق ثابت و موردی.
    شیوه های تامین مالی: گروه های مرتبط با تشخیص، بودجه بر مبنای جمعیت، کارانه، سرانه، بودجه ثابت.
    تکنیکهای تحلیل هزینه: هزینه-اثربخشی، هزینه- مطلوبیت، هزینه- کارایی و هزینه- منفعت.
    شیوه های بودجه ریزی: بودجه عملیاتی، بودجه برنامه ای، بودجه برمبنای جمعیت، بودجه برمبنای صفر، بودجه تاریخچه ای.
    کارکردهای بیمه: حذف رابطه پولی پزشک و بیمار، بررسی انتظارات بیمه شدگان، نظارت بر کیفیت خدمات و اعتبار بخشی مراکز، تعیین تعرفه و سرانه، تعیین گایدلاینهای پزشکی.
    عوامل تعیین کننده حق سرانه بیمه: قیمت تمام شده خدمات، کیفیت خدمات، تورم، شاخص قیمت کالای سلامت، تقاضای خدمات، الگوی مصرف، پرداخت مستقیم بیمار، توان پرداخت مردم.
    نگرش پاسخگویان با متغیرهای میزان آگاهی، رشته تحصیلی، سن و سابقه کار مرتبط بوده است.
    نتیجه گیری
    بررسی نگرش اقتصادی مدیران، حاکی از چشم انداز های نوین در عرصه های کلیدی عملکرد بیمارستان می باشد، بنا براین توسعه دانش مرتبط با مدیریت بیمارستانی از یک طرف، و بستر سازی اجرایی نمودن الگوهای جدید برگرفته از نگرش های مدیران از طرف دیگر ضروری است.
    کلیدواژگان: نگرش، اقتصاد بیمارستان، شبکه مدیریت
  • بهرام محقق، محسن اسدبیگی، احمد براتی مارنانی، مهدی بیرجندی صفحه 79
    زمینه و هدف
    خدمات داروئی مراکز بهداشتی درمانی، نقش مهمی در ارتقاء سلامت مردم ایران ایفا می کنند. در راستای اصلاحات نظام سلامت، اخیرا رویکرد برون سپاری در خدمات داروئی نیز اجرا شده است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر اجرای برون سپاری داروخانه های مراکز بهداشتی درمانی روستائی بر رضایت مندی بیماران در مقایسه با رویکرد دولتی (موارد واگذار نشده) بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع شبه تجربی با طرح پس آزمون و با گروه کنترل است. برای این منظور همه 19 مرکز بهداشتی دارای داروخانه واگذار شده به بخش خصوصی به عنوان گروه مداخله و تعداد 19 مرکز بهداشتی دارای داروخانه دولتی -که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند- به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. داده های مربوط به رضایتمندی بیماران سرپائی با روش مصاحبه و با استفاده از یک پرسشنامه شش سئوالی گردآوری شدند. برای تحلیل داده ها، از نرم افزارهای Excel 2003 و SPSS ver.16 استفاده شد.
    نتایج
    میانگین کلی رضایت مندی از خدمات داروئی داروخانه های واگذار شده و واگذار نشده(دولتی) به ترتیب 5/28و 5/75 (ازحداکثر نمره 6) بود (p<0.001). شایع ترین عامل نارضایتی مربوط به صرف وقت ناکافی توسط کارکنان داروخانه ها برای مشاوره بیماران بود.
    نتیجه گیری
    رویکرد برون سپاری داروخانه های مراکز بهداشتی درمانی روستائی علی رغم وعده اش برای بهبود کیفیت مراقبتها، منجمله افزایش رضایت مندی بیماران، ممکن است ناکام بماند. لذا می بایست تمهیدات لازم مثل تنظیم قراردادهای روشن و جامع فراهم و مکانیسم های موثر مانند نظارت و ارزشیابی اجرا شوند.
    کلیدواژگان: مراکز بهداشتی درمانی روستائی، خدمات داروئی، برون سپاری، رضایت مندی بیمار
|
  • Ghiasipour Maryam, Poorreza Abolghasem, Arab Mohammad, Mahmoodi Mahmood, Abutorabi Ali Page 9
    Background
    Informal health payment in several middle and low income countries is a serious impediment to health care reform. This payment is effectively a form of systemic corruption. Informal health payments have adverse impact on access and utilization of health services, efficiency, quality and equity. Informal payments lead to false information about the real costs of disease and the patient share of these costs and consequently wrong government policies. The objective of this paper is analyses of informal payments among hospitals covered under Tehran University of medical sciences (TUMS) 2009.
    Materials and Methods
    In this cross- sectional study, we used random sampling and selected finally 3 hospitals. Then in a simple random sampling, we recruited 300 discharged patients from general,surgery, emergency, ICU & CCU wards. All of the data are collected by interview and questionnaire.We analyzed data with Chi- Square, T-test, Annova, Bonferroni.
    Results
    According to the findings, Of the total 300 respondents in the study sample, about 3.7% had requested informal payment. 21% of respondents reported at least one informal payment. Cash payments constituted the bulk of total informal payment (88.8%). In the majority of the cases, the Patient paid for appreciation (55.6%). All of the people who had paid informal payment, it has been paid to the servant and maid, Only in one case, in addition to the servant and maid, the Guardian has also been paid. None of the socio-economic characteristics of the family, Insurance status, type of referral, payment form (voluntary or solicited) were related to the size of informal payments. And there is a relationship between length of stay and size of informal payment (p-value=0.015). There isnt relationship between these factors- except marital status(p-value=0.042) - and frequency of informal payments.
    Conclusion
    It seems that training about informal payments properly, increasing health sector resources, increasing official income levels, improving quantity and quality of health services and Trying to change the opinions which believes informal payments are necessary (changing culture) can be effective in controlling informal payments.
    Keywords: Informal payment, Under the table payment, Predictors of Informal Health Payments
  • Farbod Ebadifardazar, Aziz Rezapour, Parvin Abbasi Broujeni Hosein Safari, Mahshid Moeeni Naeeni Page 23
    Background
    Health care system is a complicated system that needs to harmonized prevention and medical activities. It should be authorized by a management-based organizational structure in social and political conditions. Health programs absolutely should be started by need assessment of people and their demand on the health care services.
    Materials And Methods
    This is an applied study which was conducted in 2009 year. Study samples included community household dwellers that have been lived in the state of Isfahan- Naeen province.Random quota sampling method was used for selecting samples throughout of 3 blocks in health centers which included 130 household dwellers in each block. Statistical methods and SPSS software version (12) were used to this data analyses.
    Results
    According to the results, there was significant correlation between socioeconomic components (age of father and mother in a household, job status, education level of household dwellers, number of children, income amount, and types of insurance and living place) with the outpatient services benefit. There was significant correlation between demographic status with demand in diagnostic, inpatient services, and medicine purchased. Furthermore, the average of referral to GPs,specialist, dentist, pharmacists, and outpatient diagnostic services were 1.08, 1.44, 0.6, 2.52, 1.32 and 0.44, respectively. The average costs for receiving medical services were 366296 RLs in the Naeen city; although, but it was calculated 454585 RLs for receiving medical services in other cities.
    Conclusion
    Regarding dissatisfaction among participated people in this study, availability of inpatient services, interesting to refer to clinics into other cities in order to receive health services and also the negative effect on demand, in other hands, considering efficiency indexes in Naeen’s health centers and imposing huge costs and spending long times to receive those services in other cities, it makes health-policy makers give more attention to quality of deliver services through health centers. It is recommended to do more studies in assessing the preventative interventions in level 1 and 2 in the health systems as consider as to common diseases, need assessments of different age groups in society,organizing different target groups in marketing, environmental changes, systematic planning, society training, delivering desirable services to target groups, reducing uncertainty feeling of outpatient,diagnostic and inpatient medical centers in Naeen city.
    Keywords: Utilization, Demand, Health services
  • Ali Rezaian, Akram Hadizadeh Moghadam, Mohammad Javad Naeiji Page 33
    Background
    Although there is consensus on importance of Emotional Intelligence (EI) anddispositional to patients’ satisfaction, there are a few researches that have been performed in this area.To cover the theoretical gap, the aim of current study is reviewing the empirical research in linking emotional intelligence, spiritual intelligence, and positive & negative affectivity related to patients’ satisfaction, in order to propose a comprehensive model.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study. Statistical population included nurses,physicians and their patients in two public and two private hospitals. Data gathered from the total number of 228 participants. Random sampling procedure was conducted to select individuals in each hospital. The data gathering instrument was questionnaire that reliability for all of items was greater than 0.70. Kolmogrov-Smirnov test, T-test and path analysis is applied to data analyze.
    Results
    The results suggest that spiritual and emotional medical staff’ characteristics explained 71 per cent of the variance in the rate of patients’ satisfaction (R2=0/39) that is a sizeable amount in behavioral studies. Emotional intelligence, positive affectivity, and spiritual intelligence, have positive effects and negative affectivity which has negative effects on patients’ satisfaction. Also effective ommunications with patient, job performance, and cohesiveness among medical staff, have a mediator role in the model.
    Conclusion
    Since nurses and physicians frequently suffer from stressful hard work, they should have particular intelligence and disposition to gain in both performance standards and the ultimate patients’ satisfaction.
    Keywords: Patient's satisfaction, Emotional intelligence, Affectivity, Spiritual intelligence, Hospital
  • Mohammad Ali Nadi, Nasrin Ghahremani Page 42
    Background
    The aim of the study was exploring the association between employee perceptions of servant leadership and leader trust, as well as organizational trust and community citizenship behavior among the nurses in public hospitals in Shiraz province.
    Materials And Methods
    This study applied as a correlation study that was conducted like as a cross-sectional research in 2010. The sample of study consisted of public hospitals’ nurses in Shiraz metropolitan area from whom 250 people were selected throughout the formula of set size correlation studies. Three different types of questionnaires were used which included; 1- Taylor's Servant Leadership Assessment (2002), 2- Ruder's Leader and Organizational Trust Inventory (2003), and 3-Liden's Community Citizenship Behavior Assessment (2008). Data analyses were followed in the two levels of descriptive and inferential by using software spss18.
    Results
    Research finding showed that there are significant correlation relationships (P<0/01) between Servant Leadership and Organizational Trust (r= 0/440), Servant Leadership and Community Citizenship Behavior (r= 0/144) and Organizational Trust and Community Citizenship Behavior (r=0/145). Also, servant leadership has had the power of prediction to nurse's community citizenship behaviors.
    Conclusion
    Perceptions of servant leadership between studied hospitals’ staff had positive correlation with organizational trust as well as community citizenship behaviors. The study also found that organization perceived as a servant-led exhibited had higher levels in both organizational trust and community citizenship behaviors in comparison to organization perceived as a non-servant-led.Therefore, findings lead to support of Greenleaf’s view that servant leadership is an antecedent in organizational trust, and other aspects of servant leadership models.
    Keywords: Servant leadership, Trust, Community citizenship behavior
  • Najafi Gharebolagh M., Tofighi S Page 69
    Background
    Economic efficiency in any organization is based on economic attitude of the decision maker’s board. Hospitals are important organizations in terms of health economic and activities related to decision making in an economic attitudes. Regarding the efficiency of Iranian hospitals and their wasteful performance, the present study intended to describe and analyze the economic attitude among decision makers in hospital boards.
    Materials And Methods
    A cross-sectional approach was taken to the study of efficiency among hospitals. Study has focused on the board of decision maker's mentality about economic concepts particularly those relevant to the health and hospital economics. Teaching hospitals affiliated in Tehran, Iran and Shahid Beheshti Medical Science Universities, and hospitals affiliated with Social Insurance Organization and private hospitals in Tehran were determined as the sample of this study.Executive principals and managers in hospitals are together within the head nurses, accounting and administration officer were considered as members of decision makers board in hospitals. Total of 55 people interviewed as study population. Collected data was processed through SPSS software.
    Results
    Attitude spectrum among decision makers in hospitals board in the following dimensions were:Payment
    Methods
    Diagnosis Related Groups (DRG), Fee for Service (FFS), contract, salary, and per case. Financing methods included: DRG, Population Based Budget, FFE, Per capita, fixed (ordinary) and budget. Cost analysis methods composed: cost- effectiveness, cost- utility, cost- efficiency, and cost- profit. Budgeting methods were: Performance Based Budgeting, Plan Based Budgeting,Population Based Budgeting, zero Based Budgeting, and Historical/ Intermental Budgeting.Insurance system Performances included: Elimination of funding relationship between patient,Examination the expects of insured people from services, Supervision on Quality of services,Accreditation of service provider centers, determination of TAREFE and per capita, determination of medical guidelines. Per Capita determining Factors were: Cost accounting price, Inflammation, health price index, Demand on health service, Pattern of consumption, Out of pocket payment, Ability to pay.
    Conclusion
    Assessing managers’ attitude suggest a new prospective in crucial areas of hospital performance. These attitudes would be scientific weather the domain of knowledge will be expanded,so the development of relevant knowledge in hospital management area to make executive in a new patterns to the managers’ attitudes.
    Keywords: Attitude, Hospital economy, Management network
  • Bahram Mohaghegh, Mohsen Asadbaygi, Ahmad Barati Marnani, Mehdi Birjandi Page 79
    Background
    The pharmaceutical services in Rural Health Centers (RHCs), plays a crucial role topromote the Iranian people health. Aligning with health reforms, the outsourcing approaches on medicinal services have been run, recently. The aim of this study was to determine whether the outsourcing approach in RHC's pharmacies comparison with the governmental approach has been effective on patient's satisfaction.
    Materials And Methods
    This study is a quasi-experimental post-test only, including a control group. All of 19 RHCs with outsourced pharmacies and also 19 randomly selected RHCs in governmental pharmacies sector considered as an intervention and control groups, respectively. Outpatient's satisfaction data were collected through interview by using a 6-items questionnaire. To data analyzing Excel 2003 and SPSS ver. 16 software were employed.
    Results
    The overall mean satisfaction from pharmaceutical services of outsourced and nonoutsourced (i.e. governmental) pharmacies were 5.28 and 5.75 points (out of maximum 6 points) respectively (p<0.001). Inadequate time taken to outpatient consults by pharmacie's staff was the most common factor which associated with dissatisfaction.
    Conclusion
    The approach of outsourcing RHC's pharmacies, despite its promise to positive ffect on quality of care, might be failed the user's satisfaction. Thus, essential arrangements like omprehensive and detailed contracts should be provided. Meanwhile, effective mechanisms such as monitoring and evaluation should be considered.
    Keywords: Rural health centers, Pharmaceutical services, Outsourcing, Patient's satisfaction