فهرست مطالب

بیمارستان - سال شانزدهم شماره 2 (تابستان 1396)

مجله بیمارستان
سال شانزدهم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام حق شناس، محمد عرب *، عباس رحیمی، الهام موحد صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    کیفیت خدمات، مقایسه ای است میان آنچه از دیدگاه مشتری باید وجود داشته باشد(انتظارات مشتری) باآنچه که دریافت کرده است. اگرانتظارات مشتری بیش ازادراکات اوباشد، ازدیدمشتری کیفیت خدمات دریافت شده کمتراست ونارضایتی وی رابه دنبال دارد.پژوهش حاضر باهدف تعیین کیفیت خدمات ارائه شده و مورد انتظار بیماران سرپایی دربیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضرازنوع مطالعات توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود که در سال 94 انجام شد.جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران سرپایی مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.نمونه پژوهش طبق فرمول حجم نمونه 225 نفرتعیین شد.برای گردآوری داده های کیفیت خدمات ارائه شده وموردانتظار ازپرسشنامه 22 سوالی استانداردسروکوال استفاده شدوتحلیل داده هادرنرم افزارSPSSبا آزمون های تی زوجی، من ویتنی و کروسیکال والیس صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاکی از این امربودکه در تمام ابعاد کیفیت خدمات ارائه شده شکاف منفی وجودداشت. بیشترین شکاف مربوط به بعد پاسخگویی (97/0-) وکمترین شکاف مربوط به بعدعوامل محسوس (69/0-) بود. همچنین درخصوص ارتباط متغیرهای دموگرافیک با کیفیت خدمات درک شده، میان نوع بیمه دربعدقابلیت اطمینان وهمدلی و بیمه تکمیلی با بعد عوامل محسوس وقابلیت اطمینان ارتباط معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    شکاف منفی (انتظارات بالاتر از ادراکات) در تمام ابعاد کیفیت نشان داد که ارتقای کیفیت در همه ابعاد لازم است. به ویژه دربعد پاسخگویی ضروری است تدابیری دراین زمینه اتخاذ شود. اصلاح فرآیندهای مدیریتی، کاهش زمان انتظار و افزایش انگیزه در کارکنان به منظورپاسخگویی مناسبتربه بیماران ازاین تدابیراست
    کلیدواژگان: سروکوال، کیفیت خدمات، بیمار سرپایی، درمانگاه
  • سارا صالحی، فرناز خاتمی، سیامند انوری، نگار امیدی، مجتبی صداقت سیاهکل، محمد عفت پناه * صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    تصمیم گیری در خصوص توقف یا ادامه درمان، پس از آگاهی از عوارض و خطرات احتمالی از حقوق بیماران می باشد. از طرفی دیگر، ترک بیمارستان با مسئولیت شخصی می تواند سلامت بیماران را تهدید نماید. لذا این مطالعه جهت تعیین علل ترک با مسئولیت شخصی، به منظور جلوگیری از اثرات منفی آن بر بیماران و افزایش هزینه ها انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 342 بیماری که با مسئولیت شخصی بیمارستان را ترک کرده بودند وارد مطالعه شدند. حداکثر تا 48 ساعت پس از ترک، با بیماران تماس تلفنی برقرار و با کسب رضایت، در مورد علل ترک و آگاهی از خطرات و عوارض احتمالی مورد پرسش قرار گرفتند. همچنین علل ترک بیمارستان با مسئولیت شخصی در سه حیطه بیمار، شرایط بیمارستانی و علل ترکیبی طبقه بندی گردید.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد 48.5% بیماران با دلایل شخصی (حیطه بیمار)، 26% به دلیل نارضایتی از خدمات (شرایط بیمارستانی) و 25.5% به دلیل ترکیبی از علل بیمارستان را با مسئولیت شخصی ترک کردند. بیشتر بیماران ترک با مسئولیت شخصی در اورژانس بستری بودند (0.001>p). از طرفی یافته ها حاکی از وجود ارتباط بین نوع بیماری (0.037=p) و شیفت مراجعه بیماران (0.002=p) با نوع ترخیص بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، بنظر میرسد برنامه ریزی جهت تامین و حفظ نیروی انسانی، آموزش با تاکید بر پرسنل جدیدالورود، نظارت بر عملکرد کادر درمان و ساماندهی سیستم تریاژ از اقدامات کنترلی ضروری در ترک با مسئولیت شخصی میباشند
    کلیدواژگان: ترک با مسئولیت شخصی، رضایت آگاهانه، نوع بیماری
  • زهرا میدانی، غلامعباس موسوی، یاسر حمیدیان *، مهرداد فرزندی پور، اکبر علی اصغرزاده، زهرا ناظمی بیدگلی صفحات 27-35
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت کنترل هزینه های مراقبت بهداشتی، ضرورت توزیع مناسب منابع و تجهیزات حوزه سلامت و بهره برداری مناسب از منابع بیمارستانی از طریق کاهش خدمات غیرضروری در بیمارستان ها، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان ضروری بودن سی تی اسکن های مغز انجام شده در بیمارستان شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بر اساس معیار های کالج رادیولوژیست های آمریکا (ACR) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شیوه ی مقطعی-گذشته نگر و با هدف تعیین میزان ضروری بودن سی تی اسکن مغز بیماران بخش های تریاژ جراحی و داخلی بیمارستان آموزشی در شهر کاشان انجام شد. پرونده پزشکی 361 بیمار توسط پزشک عمومی و بوسیله چک لیست مبتنی بر معیار های ACR بررسی شد و در سه حیطه ضروری، احتمالا ضروری و غیرضروری طبقه بندی شد. داده ها با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی و کای اسکوئر در نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    نتایج
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد سی تی اسکن های مغز انجام شده در310 مورد(9/85%) ضروری، 38 مورد(5/10%) احتمالا ضروری و 13مورد(6/3 %) غیرضروری بوده اند. بیشترین سی تی اسکن های مغز غیرضروری (4/17 %) در بیماران با تشخیص آتاکسی و کمترین میزان (صفر %) در بیماران با تشخیص سردرد بود.
    نتیجه گیری
    براساس معیارهای ACR سی تی اسکن های مغز بصورت مناسب و مقتضی مورد استفاده قرار نمی گیرند. برای ترسیم وضعیت بهره برداری اقدامات رادیولوژی در سطح کشور ضروری است راهنما های بالینی ملی در این زمینه تدوین شود. سپس برای شناسایی عوامل موثر بر میزان بررسی بهره برداری از اقدامات رادیولوژی و اجرای مداخلات هدفمند، انجام مطالعات وسیعتری در انواع بیمارستانها و گروه های تشخیصی و مدالیته های رادیولوژیکی مختلف ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: بهره برداری، غیر ضروری، هزینه، تریاژ، رادیولوژی، مغز
  • ابراهیم جعفری پویان *، گلرخ عتیقه چیان، آمنه سرادار صفحات 36-45
    زمینه و هدف
    بیمارستانها به دلیل ماهیت کاری خود مستقیما تحت تاثیر حوادث و بحرانها قرار دارند که ارائه خدمات در آنها تنها با پرسنل آگاه که توانایی و اعتماد بنفس لازم برای مواجهه با بحرانها را داشته باشند امکانپذیر است. هدف از این پژوهش تعیین خودکارآمدی مدیران ارشد بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقابله با حوادث و بلایا بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی و کاربردی بود که در سال 1394 در کلیه بیمارستان های دولتی وابسته و خصوصی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. جامعه پژوهش تمامی مدیران ارشد بیمارستان ها بودند و داده ها از طریق پرسشنامه ای محقق ساخته که از نظر روایی و پایایی تایید شده بود، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد.
    نتایج
    سطح خودکارآمدی مدیران ارشد بیمارستانها در مواجهه با بحرانها در حد متوسط ارزیابی شد (101 از 130) که در بین مردان متاهل با سابقه حضور در شرایط بحرانی بیشتر بود. همچنین در بین مدیران اورژانس و مسن تر نیز تا حدی (بطور حاشیه ای) بالاتر بود. با این وجود، متغیرهایی همچون سابقه شرکت در دوره های آموزشی مدیریت بحران و عضویت در سیستم فرماندهی رابطه ای با خودکارآمدی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط خودکارآمدی افراد با سن و سابقه حضور در شرایط بحرانی، به نظر می رسد باید در انتخاب افراد برای این نوع شرایط به این متغیرها دقت بیشتری لحاظ گردد. همچنین، دارا بودن تجارب موفق در اداره موقعیت های چالش برانگیز باعث ارتقاء سطح خودکارآمدی مدیران می گردد. از این رو، استفاده از روش هایی همچون شبیه سازی و یا انجام مانورها می تواند به آشنا ساختن مدیران با شرایط احتمالی در هنگام وقوع سوانح کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، بحران و بلایا، مدیران، بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • مبین سخنور *، علی محمد مصدق راد صفحات 46-57
    زمینه و هدف
    فرهنگ سازمانی نقش بسزایی در بهره وری بیمارستان ها دارد. موفقیت یا شکست برنامه ها و استراتژی های تغییر سازمانی تا حدود زیادی به فرهنگ سازمانی بستگی دارد. این مطالعه با هدف شناسایی نوع فرهنگ سازمانی بیمارستان های شهر تهران در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی در 18 بیمارستان دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی شهر تهران انجام شد که به صورت سهمیه ای- تصادفی از میان 114 بیمارستان شهر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته شامل هشت بعد و 32 سوال استفاده شد که به صورت تصادفی طبقه بندی شده در اختیار 696 نفر از کارکنان رسته های اداری، پشتیبانی، تشخیصی و درمانی بیمارستان قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و با آزمون های آماری تحلیلی نظیر اسپیرمن، مان ویتنی و کروسکال والیس انجام شد.
    نتایج
    میانگین امتیاز فرهنگ سازمانی بیمارستان های شهر تهران برابر با 62/3 از شش امتیاز بود (فرهنگ متوسط). بین فرهنگ سازمانی و نوع مالکیت بیمارستان ها ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (002/0=p). میانگین امتیاز فرهنگ سازمانی به ترتیب در بیمارستان های تامین اجتماعی و خصوصی بیشتر بود.بعد توجه به جزئیات در بیمارستان های دولتی و تامین اجتماعی بیشترین امتیاز و بعد مشتری مداری در بیمارستان های خصوصی بیشترین امتیاز را کسب کرده بود. بیشترین و کمترین میانگین امتیاز فرهنگ سازمانی به ترتیب مربوط به بخش های اداری و پشتیبانی بیمارستان ها بود.
    نتیجه گیری
    فرهنگ سازمانی در بیمارستان های شهر تهران در حد متوسط ارزیابی شد. بنابراین، پیشنهاد می شود که مدیران بیمارستان ها با استفاده از برنامه های مهندسی فرهنگ سازمانی به منظور افزایش بهره وری سازمان های خود، فرهنگ سازمانی به ویژه ابعاد انسجام، کار گروهی و خلاقیت سازمانی آن را ارتقا دهند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، بیمارستان های دولتی، بیمارستان های خصوصی، بیمارستان های تامین اجتماعی، کارکنان
  • افسانه کرامت *، فروزان الفتی، سعید آصف زاده، نسرین چنگیزی، مسعود یونسیان صفحات 58-69
    زمینه وهدف
    بدلیل سیاستهای جمعیتی کنونی در ایران و به دنبال آن افزایش تعداد تولد ، این مطالعه با هدف تعیین وضع موجود زایمان ایمن و ارائه الگو بر اساس حاکمیت بالینی جهت ارتقا کیفیت آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه ترکیبی اکتشافی Mixed Method ) ) بود که در سال 1393 دربلوک زایمان چهار بیمارستان در استانهای قزوین و سمنان انجام شد و شامل دو مرحله بود. مرحله اول ، بررسی وضع موجود:تبیین زایمان ایمن، بررسی متون، تهیه دو چک لیست، ارزیابی وضع موجود بر اساس ارزیابی ارتقا مستمر کیفیت و تضمین کیفیت و مرحله دوم ارائه الگو: ارائه الگوی زایمان ایمن بر اساس نتایج مرحله قبل در 7 محور حاکمیت بالینی، تایید الگو در پانل به شیوه گروه اسمی بود.
    نتایج
    درتضمین کیفیت، بیمارستان (4) بیشترین امتیاز (1431) وبیمارستان (2) کمترین امتیازراکسب نمود (1237).بیمارستانها در ارزیابی مستمر کیفیت، بستری در بخش مراقبتهای ویژه (001/ 0
    نتیجه گیری
    جهت ارتقاء کیفیت در بلوک زایمان، اعتبار بخشی بیمارستانها باید بر اساس اصول حاکمیت بالینی انجام شود. علاوه بر ارزیابی به روش تضمین کیفیت و اعتبار بخشی سالانه، ارزیابی به روش ارتقا مستمر کیفیت براساس حاکمیت بالینی ضروری است. الگوی زایمان ایمن در 7 محور حاکمیت بالینی ارائه شد.
    کلیدواژگان: الگو، زایمان ایمن، حاکمیت بالینی، ارتقا کیفیت
  • قهرمان محمودی *، معصومه عبدی تالارپشتی صفحات 70-81
    زمینه و هدف
    حوادث و سوانح یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جوامع و سومین علت مرگ و میر بعد از بیماری های قلبی عروقی و سرطان در دنیا به شمار می رود که می تواند باعث بروز صدمات و ضایعات غیرقابل برگشت و تحمیل هزینه های سنگین بر جامعه شود لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی سوانح و حوادث در شش ماه اول سال 1392 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کاربردی به روش توصیفی و تحلیلی در 6 ماهه اول سال 1392 انجام گردید. جامعه پژوهش1952 نفر از مصدومین ارجاع شده به بخش اورژانس بیمارستان های منتخب مازندران بودند. جهت جمع آوری داده ها از پرونده های در دسترس با استفاده از چک لیست مرکز مدیریت بیماری ها و نیز مصاحبه و مشاهده استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماریSPSS نسخه 17 و با روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های کای اسکور و رگرسیون) تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بروز حوادث منجر به جرح یا فوت در مراجعین به بیمارستان های مورد مطالعه با سن افراد حادثه دیده (03/0 P= )، جنسیت افراد حادثه دیده (04/0 P=)، نوع حادثه (001/0>P)، محل حادثه (005/0 P=)، و نحوه انتقال (001/0> P)، رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه نوع و محل حادثه، نحوه انتقال مصدوم به بیمارستان و سن و جنس رابطه معناداری با حوادث و فوت داشتند. لذا به طراحان و سیاستگذاران حوزه های مرتبط با سلامت پیشنهاد می شود که، آموزش صحیح قوانین به نسل حاضر، تعبیه کیسه هوا و ارتقا ایمنی در تمام خودروها، طراحی سیستم امدادرسانی متناسب جاده ای و نظارت دقیق بر اجرای آن، توسعه و تجهیز کمی و کیفی مراکز پزشکی برنامه ریزی نمایند
    کلیدواژگان: حوادث، سوانح، جرح، فوت
  • رقیه بایرامی، حسین ابراهیمی پور، علیرضا رضازاده * صفحات 82-90
    زمینه و هدف
    اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان نخستین خط مراقبت و درمان در برخورد با بیماران اورژانس خارج بیمارستانی، از اهمیت قابل توجهی در سیستم مراقبت بهداشتی درمانی برخوردار است. برنامه ریزی در خصوص یافتن نقاط ضعف و قوت و بهبود کیفیت اورژانس پیش بیمارستانی از طریق بررسی مشکلات این بخش ها امری مهم و ارزشمند تلقی می شود. مطالعه حاضر با هدف «تبیین چالش های پایگاه های شهری اورژانس 115 مشهد» انجام شد.
    مواد و روش ها
    با رویکرد کیفی چهارده نفر از پرسنل پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی شهر مشهد به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم گرینهیم و لاندمن(2004) و با نرم افزار ATLAS.ti مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    نتایج
    با تجزیه و تحلیل داده ها، سه درون مایه ی اصلی « چالش های مربوط به منابع انسانی» (ویژگی های فردی نیروی انسانی، نا رضایتی کارکنان) ،«چالش های سازمانی»(چالش های ساختاری، کمبود نجهیزات و کمبود نیروی انسانی) و« چالش های اجتماعی فرهنگی»( چالش های محیطی- اجتماعی و چالش های فرهنگی) استخراج شد.
    نتیجه گیری
    نارضایتی پرسنل، چالش های ساختاری، کمبود تجهیزات، کمبود نیروی انسانی و چالش های اجتماعی – فرهنگی از مهمترین چالش های سیستم اورژانس پیش بیمارستانی بود. استقلال سازمانی، ایجاد ردیف سازمانی، اصلاح قوانین و مقررات اداری در ارتباط با محدوده خدمات قابل ارائه توسط پرسنل فوریت ها، توجه به امکانات رفاهی و همکاری و مشارکت سایر سازمان ها نظیر صدا و سیما و راهنمایی و رانندگی در جهت ارتقاء خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در سطح جامعه می تواند در کاهش چالش های موجود در بخشهای اورژانس بیمارستانی موثر باشد
    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، ارائه خدمات بهداشتی، پرسنل، مطالعه کیفی
|
  • Elham Haghshenas, Dr Mohammad Arab *, Dr Abass Rahimi, Dr Elham Movahed Pages 9-17
    Background
    The quality of services is a comparison of the customer´s perspective (expectations) with what it has received. If the expectations are more than perceptions, the quality of received services is not sufficient based on customer´s view which resulted in his/her dissatisfaction. The present study performed with the purpose of determining the quality of provided and excepted services to outpatients among hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences.
    Material and
    Methods
    The present study is a descriptive- analytics and cross sectional one which has been done in 2015. The study population included all outpatients attending hospital clinics affiliated to Tehran University of Medical Sciences.The sample size was calculated 225 participants based on formula. In order to data gathering in quality of provided and expected services, a 22-items standard questionnaire of Servqual was utilized. Data analysis performed by SPSS using paired t-test, Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    The study findings represented that there was a negative gap in the quality of services provided. The highest gap was related to accountability (-0.97) and the lowest gap related to tangibles factors (-0.69) .Moreover, regarding to relationship between demographic variables with perceived service quality, there were significant relationship between insurance type with reliability and empathy dimensions and supplementary insurance with tangibles factors and reliability.
    Conclusion
    Negative gap (higher expectations than perception) in all aspects of quality improvement is required in all dimensions. Especially, it is necessary to adopt some strategies in the accountability dimension. Reforming management processes, reducing waiting times and increasing employee's motivation in order to achieve appropriate accountability are in this kind of strategies.
    Keywords: Servqual, Quality of services, Outpatient, Clinic
  • Sara Salehi, Dr Farnaz Khatami, Dr Siyamand Anvari, Dr Negar Omidi, Dr Mojtaba Sedaghat Siyahkal, Dr Mohammad Effatpanah * Pages 19-26
    Background
    Decision to stop or continue the treatment after awareness about complications and risks is patient's rights. On the other hand, patient`s discharge against medical advice could threaten patient's health. This study aimed to determine the causes of patient`s discharge against medical advice to prevent negative effects on patients and health costs.
    Materials And Methods
    In this study, 342 patients who left hospitals regarding discharge against medical advice were enrolled. Up to 48 hours of leaving hospital, the patients were received telephone contact, and if consented, were asked about the potential causes and whether or not the explanation of nurses or physician about the risks and side effects of discharge against medical advice. Furthermore, causes of discharge against medical advice were categorized as patient, hospital condition and combined causes.
    Results
    Study findings revealed that 48.5% of patients with personal reasons, 26% because of dissatisfaction with the service and 25.5% due to a combination of causes left the hospital. Most of the patients were in emergency department (p
    Conclusion
    Given to the study results, it seems that planning for providing and maintaining human resources, training staff especially new entrance, monitoring medical team performance and organizing the triage system are essential in patient`s discharge against medical advice.
    Keywords: Discharges against medical advice, Informed Consent, Type of disease
  • Dr Zahra Meidani, Gholamabas Moosavi, Dr Yaser Hamidian *, Dr Mehrdad Farzandipour, Dr Akbar Aliasgharzadeh, Zahra Nazemi Bidgoli Pages 27-35
    Background
    Regarding to the importance of controlling health care expenditure, necessity for proper distribution of health care resources and appropriate utilization of hospital resources through inappropriate services reduction for patients, this study aimed to assess suitability of brain CT scans, based on American College of Radiologists (ACR) appropriateness criteria in Shahid Beheshti Hospital affiliated to Kashan University of Medical Sciences (KAUMS).
    Materials And Methods
    This cross sectional and retrospective study was conducted in internal and surgery triage unites of an academic hospital in KAUMS to determine the appropriateness of brain CT scans. A General physician reviewed 361 medical records of patients through the check list based on ACR appropriateness criteria. Collected data was classified in three areas including appropriate, possibly appropriate and inappropriate. Data was analyzed using SPSS through descriptive statistics such as Index of dispersion and chi-square test.
    Results
    Study findings revealed that among delivered CT scans, 310 (85.9%) appropriate, 38(10.5%) possibly appropriate and 13(3.6%) were inappropriate. The maximum and the minimum inappropriate brain CT scans rate 4 (4.17 %) were related to patients with Ataxia and zero (0 %) were related to patients with Headache, respectively.
    Conclusion
    Based on ACR appropriateness criteria, Brain CT scans were not utilized appropriately. In order to depict utilization review of radiology procedure in Iran, Developing a national guideline is necessary. To detect the effective factors regarding formulating targeted intervention, more comprehensive studies in various hospitals, different specialty and radiology modality seems necessary.
    Keywords: Utilization, Inappropriate, Expenditure, Triage, Radiology, Brain
  • Dr Ebrahim Jaafaripooyan *, Dr Golrokh Atighechian, Ameneh Saradar Pages 36-45
    Background
    Hospitals directly affected by disasters and crises which will be provided services facing with crises by well-informed and high performing personnel. This study aimed to determine self-efficacy level in disasters among senior managers of hospitals.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-analytical and applied one which was conducted in all public and private hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2015. Study population was all senior managers of hospitals and data was collected by a researcher-developed, valid and reliable questionnaire. Data analyzed using descriptive and Inferential statistics.
    Results
    Self-efficacy facing with crisis was assessed on average level (101 out of 130) and high among married men with previous experience in disasters. Also, self-efficacy level reported high among aged and position of ED managers. Nevertheless, there was no significant relationship between self-efficacy and participation in educational course and hospital ICS membership.
    Conclusion
    Given the relationship of self-efficacy with the aged and prior experience in disasters, these variables should be considered in selecting proper people for these positions. Moreover, having successful experiences dealing with challenges enhances the level of Self-efficacy among managers. Hence, using some techniques such as simulation or providing maneuvers can acquaint managers with the possible conditions facing with disasters.
    Keywords: Self-efficacy, Disasters, Managers, Hospital, Tehran University of Medical Sciences
  • Mobin Sokhanvar *, Dr Alimohammad Mosadeghrad Pages 46-57
    Background
    Organizational culture has a crucial role in hospitals’ productivity. The success or failure of strategies and plans in organisational change depend on organizational culture. This study aimed to examine the organizational culture of Tehran hospitals in 2014.
    Material and
    Methods
    This descriptive-analytical study was carried out in 18 hospitals (public, private and semi-public hospitals) that were selected out of 114 hospitals of Tehran using quota- randomized sampling method. About 696 employees in diagnostic, curative, administrative and logistic departments participated in the study. Data was collected through a valid and reliable questionnaire and analyzed using SPSS20. Spearman, U Man- Whitney and Kruskal- Wallis statistical tests were applied.
    Results
    The mean score of organizational culture was 3.62 out of 6 (moderate). There was a significant relationship between organizational culture and the type of hospitals (p=0.002). The mean score of organizational culture was higher in Private and Semi-public ecurity hospitals respectivey. Attention to details and customer orientation dimensions were high in public and semi-public hospitals and private hospitals respectively. The most and the least mean score of organizational culture was related to administrative and support services units.
    Conclusion
    Organization culture was evaluated in moderate status in hospitals of Tehran city. Thus, it is recommended that hospital managers improve hospitals 'organizational culture specially in creativity, innovation, integration and teamwork dimensions using organizational engineering culture plans.
    Keywords: Organizational culture, Teaching hospitals, Private hospitals, Semi-public ecurity hospitals, Hospital staff
  • Dr Afsaneh Keramat *, Dr Forozun Olfati, Dr Saeed Asefzadeh, Dr Nasrin Changizi, Dr Masoud Yunesian Pages 58-69
    Background
    Because of the current population policies adopted in Iran followed by increasing the number of births, this study aimed to investigate the current situation of safe delivery and proposed a model based on clinical governance.
    Materials And Methods
    This study is a combinatorial-exploratory research (Mixed Method) conducted in four hospitals in Qazvin and Semnan provinces including two stages in 2014. The first stage was the assessment of current situation; clarifying safe delivery, reviewing literatures, providing two checklists, assessment of current situation based on assessment of continuous quality improvement and assurance of the quality and the second stage was presenting the model including codification of safe delivery model in seven axes of clinical governance, the approval of the model on the panel using nominal group technique.
    Results
    In quality assurance, hospital (4) and hospital (2) obtained the maximum score (1431) and minimum score (1237) respectively. All hospitals in continuous quality assessment, admission in the intensive care unit (P
    Conclusions
    In order to improve the quality of Maternity ward, hospital's accreditation also should be based on the principles of clinical governance. In addition to evaluations based on quality assurance and annual accreditation, assessment using continuous quality improvement methods based on clinical governance is essential. The proposed model includes seven axes of clinical governance.
    Keywords: Model, Safe delivery, Clinical Governance, Quality improvement
  • Dr Ghahraman Mahmodi *, Masoomeh Abdi Talarposhti Pages 70-81
    Background
    Accidents are one of the important health problems in the medical community and the third cause of death after cardiovascular disease and cancer in the world, which can cause irreversible damage and lesion, impose heavy costs and depreciation. Therefore, this study aimed to identify epidemiological aspects of the accidents in the first six months in 2012.
    Materials And Methods
    This applied, descriptive and analytical study was conducted during the first 6 months of 2012. Study population was 1952 injured who referred to emergency department to selected hospitals of Mazandaran Province. Data collection performed using checklist of Center for Disease Control as well as interviews and observations. Data was analysis through SPSS version 17 using descriptive and interfere (x2 and Regression) tests.
    Results
    Study results revealed that there was a significant relationship between incidents leading to injury or death among referred to hospitals with age (p=0.03), gender (p=0.04), type of incident (p
    Conclusion
    Regarding to the significant variables such as the type and location of accident, type of transfer the injured to the hospital, age and gender with accidents and death, planning appropriate education of law to youth, providing air bag and safety improvement of all cars, planning relevant road assistance system, accurate monitoring to its implementation, qualitative and quantitative development of medical centers recommended to Policy makers in health issues.
    Keywords: Accidents, Injury, Mayhem, Death
  • Dr Roghieh Bayrami, Dr Hossein Ebrahimipour, Alireza Rezazadeh * Pages 82-90
    Background
    Pre hospital emergency medical service (EMS) as the first line of emergency care and treatment in the out- of -hospital has a considerable importance in the health care system. Planning on finding about strengths and weaknesses and improve the quality of EMS by exploring the problems of this section has considerable important.This study aimed to explore the challenges of pre hospital emergency medical service in Mashhad.
    Materials And Methods
    A qualitative study was done with 14 personnel working in EMS sites in Mashhad using purposeful sampling. Data was collected by semi structured interview and analyzed using conventional content analysis approach according to Graneheim and Lund man 2004 with ATLAS.ti software.
    Results
    Three general themes were identified including 1) "challenges in Human resources"( Individual characteristics of human resources and personnel's dissatisfaction 2) "challenges in organization" (Structural challenges, lake of equipment and human resource limitation 3) "socio-cultural challenges"(Environmental-social challenges and cultural challenges) were determined.
    Conclusion
    personnel's dissatisfaction, structural challenges, human resource limitation, lake of equipment and Environmental-social challenges were the most important challenges in pre-hospital emergency system. Organizational independence , create organizational rows, regulation of laws and administrative regulations reform in relation to the range of services offered by emergency personnel, attention to the facilities and cooperation And the participation of other organizations, such as media and traffic to enhance pre-hospital emergency services at the community level can be effective in reducing the challenges in hospital emergency system.
    Keywords: pre hospital emergency medical services, delivery of health care, personnel, qualitative study