فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 5, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه ابی زاده، نرگس حسین مردی*، شیما ابراهیمی، مهیار جان احمدی، آسیه شجاعی، فرشته معتمدی صفحات 228-234
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اثرات صمغ وشا (Dorema ammoniacum) بر کنترل تشنجات القا شده توسط پنتیلن تترازول (PTZ) در موش های صحرایی نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در مدل کیندلینگ شیمیایی، پس از تزریق داخل صفاقی PTZ با دوز mg/kg 30 هر 48 ساعت، مراحل مختلف تشنج (مراحل 1 تا 5) به تدریج ظاهر شده و شاخص های تشنج شامل S4L (Stage 4 latency)، SS (Seizure stage) و (SD (Seizure duration در طول 20 دقیقه پس از تزریق، ثبت می شد. سپس اثر تجویز صمغ وشا با دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، نیم ساعت قبل از تزریق PTZ بر شاخص ها، بررسی و با داروی ضد صرع فنوباربیتال (mg/kg 30) مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تجویز صمغ وشا، سبب کاهش معنی دار SS و SD و افزایش معنی دار S4L می شود (P<0.001 و P<0.01). اثرات صمغ وشا در کنترل علایم تشنج در حدود 60-50 درصد اثرات ضد تشنجی فنوباربیتال بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند که صمغ وشا دارای اثرات ضد تشنجی در مدل صرعی کیندلینگ شیمیایی است. با توجه به تاثیر صمغ وشا در افزایش S4L و کاهش متوسط SS و SD می توان نتیجه گرفت که این صمغ از گسترش فعالیت شبه صرعی در سیستم عصبی جلوگیری کرده و سبب خاموش کردن فعالیت بیش از حد نورون ها می شود.
    کلیدواژگان: صرع، کیندلینگ شیمیایی، پنتیلن تترازول، صمغ وشا
  • محمد مهدی سلطان دلال، سونیا سید امیری، محمدکاظم شریفی یزدی* صفحات 235-243
    سابقه و هدف
    یرسینیا انتروکلی تیکا یک باکتری گرم منفی است که سویه هایی از آن در ایجاد اسهال در انسان دخیل هستند. با توجه به نقش نشانگرهای ویرولانس در بیماری زایی و عدم اطلاع کافی در خصوص تاثیر فاکتورهای محیطی مانند pH و دما بر این نشانگرها در گونه های یرسینیا، این مطالعه با هدف تعیین اثر pH و دما بر نشانگرهای ویرولانس یرسینیا انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی و در طی دو مرحله روی 12 سویهی ویرولان و 7 سویهی غیرویرولان یرسینیا از گونه های انتروکلی تیکا، اینترمدیا، کریستنسنی و فردریکسنی که از منابع مختلف جدا شده بودند، انجام شد. در مرحله ی اول مطالعه، تاثیر pH و دما بر رشد باکتری و در مرحله ی دوم، تاثیر pH و دما بر مارکرهای ویرولانس با استفاده از تست های اتواگلوتیناسیون، وابستگی به کلسیم، کریستال ویوله، استفاده ازسالیسین- اسکولین، تهاجم سلولی Hep-2 و RPMI-1640 بررسی شد.
    یافته ها
    pH و دما، هر یک به طور مستقل، بر میزان رشد باکتری ها موثر بودند، درحالی که تاثیر متقابلی بر یکدیگر نداشتند. در ضمن، ویرولان و غیر ویرولان بودن سویه، بر میزان رشد موثر بود. نتایج نشان داد که دما بر ویرولانس موثر بوده درحالی که pH، تاثیری بر کاهش ویرولانس در باکتری نداشته است. همچنین، 3 آزمون کریستال ویوله، RPMI-1640 و تهاجم سلولی جهت نشان دادن خاصیت ویرولانس سویه های یرسینیا، همخوانی بیشتری داشتند. در ضمن، تعدادی از سویه ها توانسته بودند در تمامی سطوح تیماری، ویرولانس خود را حفظ کنند که این مساله ممکن است به علت پایداری پلاسمید ویرولانس این سویه ها باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان داد که بر رشد باکتری، pH و دما، ولی بر ویرولانس باکتری، تنها دما تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: یرسینیا انتروکلی تیکا، ویرولانس، pH، دما
  • محتشم غفاری، مصطفی نصیرزاده*، محمد علی گل، فرشته داوودی، معصومه نجاتی فر، سپیده کبیری، سپیده نژادمحمد صفحات 244-250
    سابقه و هدف
    پوکی استخوان، میلیون ها نفر را در سراسر جهان متاثر کرده و خطر شکستگی را به شکل فزاینده ای افزایش می دهد. از جمله توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از پوکی استخوان، افزایش فعالیت بدنی است. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی وضعیت فعالیت بدنی دانشجویان و تعیین کننده های آن در خصوص پیشگیری از پوکی استخوان، مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی، طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی توصیفی- مقطعی حاضر در 239 نفر از دانشجویان دختر دانشکده ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با نمونه گیری سرشماری و با رضایت آگاهانه و داوطلبانه ی شرکت کنندگان انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی روا و پایا (شامل 8 سوال مشخصات دموگرافیک، 24 سوال در قالب سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی و 13 آیتم جهت سنجش فعالیت بدنی) بود. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS-18 و آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز رگرسیون چند متغیره، تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    میانگین فعالیت بدنی دانشجویان 223.59±226.41 دقیقه در هفته بود. بین میانگین نمره ی فعالیت بدنی با حساسیت درک شده در خصوص پوکی استخوان و موانع درک شده در خصوص فعالیت بدنی، رابطه ی معنی داری دیده شد (P>0.05). در این مطالعه، بین فعالیت فیزیکی و سایر متغیرها، رابطه ی معنی داری دیده نشد. آنالیز رگرسیون چند متغیره، موانع درک شده را قوی ترین پیش بینی کننده برای انجام فعالیت بدنی نشان داد (P<0.001، بتا برابر 0/032).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد عوامل دیگری در فعالیت بدنی دانشجویان موثر باشند. بنابراین پیشنهاد می گردد مطالعات آتی با یک دید کل نگر به شناسایی تعیین کننده های مرتبط با فعالیت بدنی بپردازند.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، پوکی استخوان، الگوی اعتقاد بهداشتی
  • زهرا حیدری، ریحانه سریری، مجتبی صلوتی* صفحات 251-258
    سابقه و هدف
    در حال حاضر پژوهش های بسیاری روی تولید نانوداروهای هدفمند جهت کاربرد آنها در درمان اختصاصی سرطان، انجام می گیرد. در این تحقیق، به منظور تولید نانودارویی با زیست سازگاری، اتصال و جذب سلولی بالاتر به عنوان عامل فوتوترمال تراپی هدفمند سرطان سینه، دو روش کونژوگاسیون مستقیم و غیرمستقیم، مقایسه گردید.
    مواد و روش ها
    نانومیله های طلا با طول موج جذبی 700 نانومتر طی دو روش مستقیم و غیر مستقیم به مولکول بومبسین، کونژوگه شدند. در روش مستقیم که روش متداول می باشد، پس از اتصال کوالان بومبسین به نانوذرات طلا، نانومیله ها پلی اتیلن گلیکوله گردیدند. در حالی که در روش غیر مستقیم، ابتدا نانومیله های طلا توسط پلی اتیلن گلیکول روکش شده و سپس مولکول های بومبسین توسط پیوند کوالان به نانوذرات متصل گردید. در مرحله ی آخر، دو کونژوگه ی حاصل از نظر پایداری در خون، زیست سازگاری، اتصال اختصاصی و جذب سلولی با یکدیگر مقایسه گردیدند تا بهترین روش، جهت تولید نانو دارویی با ویژگی های بهینه، به دست آید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد هر دو نانو داروی تولید شده، پایداری بالا و مشابهی در خون دارند ولی نانو داروی تولیدی به روش غیرمستقیم، زیست سازگاری بالاتری از خود نشان داد. به علاوه، نانو داروی تولید شده به روش غیرمستقیم، حدود چهار برابر اتصال و جذب سلولی بالاتری نسبت به کونژوگه ی روش مستقیم از خود نشان داد.
    نتیجه گیری
    کونژوگاسیون غیرمستقیم، نانو دارویی با زیست سازگاری، اتصال و جذب سلولی بالاتر تولید کرده و روش مناسب تری جهت تولید نانو داروهای هدفمند می باشد.
    کلیدواژگان: نانوداروی هدفمند، کونژوگاسیون مستقیم، کونژوگاسیون غیرمستقیم، زیست سازگاری، جذب سلولی، اتصال سلولی، سرطان سینه
  • مرجان شاهی، محمدعلی محمدی فر*، محمود نجفی صفحات 259-266
    سابقه و هدف
    اصطلاح ناگویی هیجانی (Alexithymia) اولین بار در سال 1972 توسط سیفنئوس (Sifneos)، برای توصیف خوشه ایاز نشانگان شامل کاهش توانایی برای نامیدن و ارتباط برقرار کردن با عواطف و پریشانی عاطفی، نشانگان جسمانی و افکار با جهت گیری بیرونی مطرح شد. مطالعه ی حاضر با هدف پیش بینی ناگویی هیجانی بر اساس اضطراب و سرشت و منش، در دانش-آموزان دبیرستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. نمونه شامل 300 (152 دختر و 148 پسر) دانش آموز دبیرستانی شهرستان سمنان بود که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. در این پژوهش، از سه پرسشنامه ی ناگویی هیجانی تورنتو، پرسشنامه ی سرشت و منش کلونینجر و پرسشنامه ی صفت- حالت اضطراب، استفاده شد.
    یافته ها
    صفت و حالت اضطراب و سه زیر مقیاس خود راهبری، همکاری و پایداری سرشت و منش، نقش معناداری در پیش بینی ناگویی هیجانی دارند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها بیانگر نقش و اهمیت سطح اضطراب و ویژگی های شخصیتی سرشت و منش در شناسایی بهتر افراد مبتلا به ناگویی هیجانی و حتی پیشگیری از بروز این مشکل می باشد.
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، سرشت و منش، اضطراب
  • سید اسماعیل حسن پور*، صدرالله معتمد، عبدالحمید قلی زاده پاشا صفحات 267-273
    سابقه و هدف
    ضایعات مادرزادی ایجاد شود. در مواردی که عمق زخم ها به ناحیه ی استخوانی رسیده یا بافت های زیرین را نیز درگیر کرده است، اغلب به پوشش فوری با بافت های عروق دار به صورت فلپ های گوناگون نیاز است. ضمن انجام فلپ های موضعی، یکی از مسایلی که اغلب جراحان با آن مواجه می شوند، پیدایش گوش سگی (dog-ear) در انتهای زخم است. پیدایش گوش سگی به علت افزایش تراکم بافت لبه های زخم در حین اعمال جراحی فلپ های انتقالی (transposition) در ناحیه ی پایه ی فلپ شایع است. این عارضه، در تنه و اندام ها، اغلب به علت عدم اهمیت پایه ی فلپ، در همان مرحله ی اول، با رزکسیون مستقیم قابل درمان است. اصلاح گوش سگی در صورت و اسکالپ، به جهت باریک بودن پایه ی فلپ و احتمال آسیب عروقی پایه ی فلپ، باید به صورت تاخیری و در مرحله ی دوم انجام گردد (1). با روش ارایه شده در این مقاله، اصلاح گوش سگی در همان مرحله ی اول با حفظ خون رسانی فلپ (شبکه ی عروقی همراه گالیا) انجام می گیرد. ضمنا با این روش، در مناطقی که اعصاب حسی یا حرکتی نیز در ناحیه ی پایه ی فلپ در محل گوش سگی می باشند، مثل ناحیه ی فرونتال یا ناحیه ی تمپورال، از آسیب به آنها خودداری می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت گذشته نگر، برای بررسی میزان موفقیت این روش در برداشتن گوش سگی در 16 بیمار که به علت دفکت های اسکالپ، با فلپ چرخشی اسکالپ توسط مولف ترمیم شده بودند، انجام شد. روش عمل به این صورت بود که در قسمت داخلی فلپ ها، رزکسیون پوست و زیر جلد تا زیر فولیکول مو انجام گرفت ولی لایه گالیا و عروق و اعصاب حفظ شده و با پلیکاسیون این قسمت به زیر فلپ پوست ترمیم شد.
    یافته ها
    16 بیمار با میانگین سنی 40 سال، بررسی شدند. بیماران همگی مرد بودند. اندازه ی دیفکت بطور متوسط 190 سانتی متر مربع بود و به مدت حداقل 6 ماه، پیگیری شدند. عوارضی از قبیل نکروز فلپ، اختلال حسی- حرکتی ملاحظه نگردید. در این سری از بیماران، نیاز به عمل مجدد بعد از برداشتن گوش سگی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با انجام روش ارایه شده در این بررسی، درمان گوش سگی بدون عارضه ی خون رسانی فلپ و بدون اختلال حسی و حرکتی، نیاز به عمل دوم را هم مرتفع می کند.
    کلیدواژگان: گوش سگی، فلپ های چرخشی، فلپ های انتقالی، دیفکت پوست سر
  • علی طاهری*، سمیرا جلالی نژاد، سید ولی حسینی، آذین احمدی، فاطمه ناصری صفحات 273-280
    سابقه و هدف
    مهیاوه یک محصول سنتی ایران است که به واسطه ی فرآیند تخمیر تهیه می شود. با توجه به احتمال رشد میکروارگانیسم ها در حین تخمیر، اطمینان از ایمنی این چاشنی غذایی ایرانی، بسیار حایز اهمیت است.
    مواد و روش ها
    مهیاوه از ماهی هشینه تهیه شد و تعداد باکتری کل، باکتری های هالوفیل، قارچ و مخمر هالوفیلیک و باسیلوس ها و لاکتوباسیل ها بررسی شدند. کلنی های خالص، مورد آزمون های رنگ آمیزی گرم، تست کاتالاز، اکسیداز، تخمیر کربوهیدرات، فسفات، کوآگولاز، کاهش نیترات، تخمیر قند، تولید اسید، گاز دی اکسیدکربن، تجزیه ی سیترات و مورفولوژی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد باکتری های کل در هفته ی اول تولید 102×8/7 واحد تشکیل کلنی در گرم بود که پس از 2 ماه به 102×7/2 واحد رسید. جمعیت باکتری باسیلوس سابتیلیس و باسیلوس لیچنی فورمیس، اختلاف معنی داری با سایر باسیلوس ها داشت (P<0.05). لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس آلیمنتاریا، 59/9% کل جمعیت باکتری های اسید لاکتیک را تشکیل می دادند. جمعیت باکتری های میکروکوکوس و استافیلوکوکوس، 70% جمعیت را تشکیل می داد. میکروکوکوس لوتئوس، اختلاف معنی داری با سایر گونه های میکروکوکوس داشت (P<0.05). گونه ی استافیلوکوکوس لنتوس، بالاترین جمعیت این جنس را داشت که اختلاف معنی داری با سایر جنس ها داشت (P<0.05). در جمعیت مخمر، جنس های کاندیدا، ساکارومایکوپسیس، پیچیا و موکور، شناسایی شدند. ساکارومایکوپسیس و کاندیدا، بالاترین جمعیت را داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، غیر از باسیلوس سرئوس، عامل پاتوژن و باکتری بیماری زایی که نگرانی ایجاد کند، مشاهده نشد. بنابراین شاید بتوان گفت مهیاوه از نظر میکروبی ایمن بوده و مشکلی برای استفاده ندارد. ولی، از آنجا که برخی باکتری های یافت شده در سس ماهی ایرانی، توانایی دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه و تولید آمین های بیوژن را دارند، پیشنهاد می گردد مطالعات جامع تری روی این محصول انجام شود تا میزان ایمنی آن با اطمینان بیشتری بیان گردد.
    کلیدواژگان: مهیاوه، باکتری های نمک دوست، استافیلوکوکوس، میکروکوکوس، باسیلوس
  • محمد حسنوند، غلامرضا گودرزی*، صیاد خانی زاده صفحات 281-286
    سابقه و هدف
    انتروتوکسین های A و B استافیلوکوکوس اورئوس، عوامل اصلی مسمومیت غذایی در جهان می باشند. تقریبا 20 تا 55 درصد از بالغین سالم، در بخش قدامی بینی خود، با استافیلوکوکوس اورئوس، کلونیزه می باشند. انتقال استافیلوکوکوس اورئوس های تولیدکننده ی انتروتوکسین به شیرینی جات، از طریق محصولات لبنی آلوده و یا بینی کارکنان تولیدکننده، می تواند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد. بر همین اساس، هدف از تحقیق حاضر، تعیین فراوانی ژن های انتروتوکسین های (A و B (sea و seb در بین سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرینی و بینی کارکنان تولیدکننده ی آنها در شهرستان خرم آباد، در سال 1391 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی- توصیفی، در مجموع 300 نمونه ی شیرینی به همراه 91 نمونه سواب بینی از کارکنان تولیدکننده، به طور تصادفی جمع آوری گردید. نمونه ها بر اساس دستورالعمل های موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و آزمون های میکروب شناسی، از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس، ارزیابی گردیدند. توزیع ژن های sea و seb در بین ایزوله های مورد آزمایش، به روش PCR تعیین و به کمک آزمون Chi-square، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج کشت نشان داد که 11/3% از شیرینی های خامه ای (n=150) و 2/6% از شیرینی های خشک (150n)، به استافیلوکوکوس اورئوس، آلوده بودند (P<0.05). به علاوه، 48/16% از افراد مورد آزمایش، حامل باکتری در بینی خود بودند. فراوانی ژن sea در بین سویه های جدا شده از شیرینی های خامه ای، شیرینی های خشک و بینی، به ترتیب 2/88%، 4% و 15% به دست آمد (P<0.05). این در حالی بود که ژن seb فقط در 2 سویه (11/8%) جدا شده از شیرینی های خامه ای ردیابی شد.
    نتیجه گیری
    مصرفی شیرینی خامه ای در مقایسه با شیرینی خشک، احتمال آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس را 4/6 برابر افزایش می دهد (O.R=4.6). پاستوریزه کردن و نگهداری مواد لبنی در یخچال، کنترل میکروبی مداوم شیرینی جات و غربالگری کارکنان تهیه کننده ی آنها، می تواند خطر مسمومیت استافیلوکوکی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین A و B، شیرینی جات، واکنش زنجیره ای پلیمراز، مسمومیت غذایی، خرم آباد
|
  • Marzieh Abizadeh, Narges Hosseinmardi *, Shima Ebrahimi, Mahyar Janahmadi, Asie Shojaii, Fereshteh Motamedi Pages 228-234
    Background And Aim
    The purpose of this study is to investigate the effect of Dorema ammoniacum on PTZ induced seizures in male rats.
    Materials And Methods
    In chemical kindling، animals received pentylenetetrazol، 30mg/kg/48h، intraperitoneally and five different stages of seizure were appeared gradually and seizure parameters including maximum seizure stage (SS)، stage 4 latency (S4L)، and seizure duration (SD) were measured during 20 min after PTZ injection. Subsequently، the effects of Dorema ammoniacum (50 and 100mg/kg)، injected 30 min before PTZ، on these parameters were evaluated and compared with antiepileptic drug، phenobarbital (30 mg/kg، IP).
    Results
    Results showed that Dorema ammoniacum decreased SS and SD and increased S4L significantly (P<0. 001، P<0. 01، respectively). This antiepileptic effect was as much as 50%-60% of phenobarbital effects.
    Conclusion
    On the basis of obtained results it may be concluded that Dorema ammoniacum has anticonvulsant effect on PTZ induced kindling model of epilepsy. Considering that Dorema ammoniacum increased the latency of seizure stages occurrence and reduced duration of different seizure stages (SD) and seizure stage (SS)، it may prevent spreading of epileptiform activity in the nervous system and contribute to turn off excessive neuronal firing.
    Keywords: Epilepsy, Chemical Kindling, Pentylenetetrazole, Dorema ammoniacum
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Sonya Seyed Amiri, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi * Pages 235-243
    Background And Aim
    Yersinia species are gram negative bacteria that are responsible to cause diarrhea in humans. Due to insufficient knowledge on the effect of pH and temperature in virulence properties of Yersinia spp, this study was conducted to evaluate these factors on virulence properties Yersinia.
    Materials And Methods
    This was an experimental study performed in two stages on 12 virulence and 7 non-virulence such as Y. enterocolitica, Y. intemedia, Y. fredeniksenii, and Y. kristensenii, which were isolated from different sources. In the first part the impact of pH and temperature on bacterial growth and in the second part of the study the effects of pH and temperature on virulence characteristics of Yersinia spp. were studied by using auto- agglutination test, dependence on calcium, crystal violet, esculin and salicin tests, invasion of Hep-2 cell and RPMI-1640.
    Results
    Temperature and pH were effective on bacterial growth independently without influencing each other. The results showed that temperature was effective on virulence characteristics while pH did not reduce the virulence effect. Furthermore, crystal violet, RPMI-1640 and invasion of Hep-2 cell were more effective in virulence factor. Besides some strains maintained the virulence property during the growth, this might be due to stability of plasmid in such strain.
    Conclusion
    The results showed that both pH and temperature were effective on the growth, but only temperature is effective on virulence properties.
    Keywords: Yersinia enterocolitica, Virulence, pH, Temperature
  • Mohtasham Ghafari, Mostafa Nasirzadeh *, Mohammad Aligol, Fereshteh Davoodi, Masoumeh Nejatifar, Sepideh Kabiri, Sepideh Nezhadmohammad Pages 244-250
    Background And Aim
    Osteoporosis is a public health problem that affects millions of people worldwide and the growing risk of fracture increases. Increased physical activity is one of the recommendations of World Health Organization for prevention of osteoporosis. This study assesses the determinants of physical activity in prevention of osteoporosis among students, based on health belief model.
    Materials And Methods
    Students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences participate in this descriptive-analytical study. The total number of participants in this study was 239 students who were studied with informed consent and voluntary. Instrument for data collection, was a valid and reliable questionnaire (including 9 demographic characteristics questions, 24 questions in health belief model constructs and the 13 question measured the physical activity. Data were analyzed SPSS version 18 Pearson correlation, t-test, ANOVA and multiple regression analysis.
    Results
    Mean degree of physical activity was 223.59±226.41 minutes per week. Between mean degree of physical activity and perceived susceptibility to osteoporosis and perceived barriers of physical activity, there was a significant relationship (P<0.05). In this study there was no significant relationship between physical activity and other constructs of HBM (P>0.05). According to multiple regression analysis, perceived barriers was the strongest predictor for physical activity (Beta=0.032, P<0.001).
    Conclusion
    Based on results of this study, it seems that there are some other factors that contribute to student's physical activity; we recommend future studies with a holistic view to identify other determinants of physical activity.
    Keywords: Physical activity, Osteoporosis, HBM
  • Zahra Heidari, Reyhaneh Sariri, Mojtaba Salouti * Pages 251-258
    Background And Aim
    These nanomaterials are currently under investigation and developing for applications related to cancer therapy. To improve efficiency for targeted treatment of malignant tumors, we compare the two conjugation methods (direct and indirect) for production of bombesin-gold nanorods conjugate against gasterin release peptide receptor as a targeted photothermal therapy agent for breast tumor.
    Materials And Methods
    Bombesin conjugated with gold nanorods using the direct and indirect methods was used. The attachment of bombesin to gold nanorods and in vitro stability of two conjugates in mouse blood was studied by UV/vis spectroscopy. Cell toxicity for both of conjugate was investigated by MTT test. Selective binding and cellular uptake studies were performed with the T47D cell line. Results obtained of two conjugates compared to introduce best conjugation method.
    Results
    UV-vis spectroscopy confirmed the conjugation of bombesin with gold nanorods in two methods. The stability assessment proved same and high stability of two conjugates in mouse blood up to 4 h. Cytotoxicity study showed higher biocompatibility of indirect conjugate of bombesin and gold nanorods in comparison with its direct conjugate. In vitro studies showed that indirect conjugate of bombesin and gold nanorods have four-fold binding and cellular uptake in comparison with its direct conjugate.
    Conclusion
    These results show that the indirect conjugation was better than the direct conjugation to produce targeted nanodrug with low cytotoxicity, high binding and cellular uptake for photothermal therapy of breast cancer.
    Keywords: Targeting nanodrug, Indirect conjugation, Direct conjugation, Biocompatibility, Cellular uptake, Cellular Binding, Breast cancer
  • Marjan Shahi, Mohammad Ali Mohammadyfar *, Mahmood Najafi Pages 259-266
    Background And Aim
    The present study aimed to predict alexithymia on the basis of anxiety, temperament and character in high school students.
    Materials And Methods
    The research design was correlational which is categorized as descriptive research methods. The sample included 300 (152 girls, and 148 boys) high school students of Semnan city, which selected by clustering random sampling. In this research, three questionnaires namely Toronto’s alexithymia, Kloninjer’s temperament and character, and trait and state anxiety questionnaires were administered.
    Results
    Analyzing data indicated that trait and state anxiety, self-directiveness, cooperativeness, persistence of temperament, and character personality characteristics were significant predictors for prediction of alexithymia.
    Conclusion
    On the basis of results it can be concluded that anxiety level and temperament and character of personality characteristics are important variables for identifying people who are affected by alexithymia. Therefore, they can be considered for prevention of problem.
    Keywords: Alexithymia, Temperament, character, Anxiety
  • Seyed Esmail Hassanpour *, Sadrollah Motamed, Abdolhamid Gholizadeh Pasha Pages 267-273
    Background And Aim
    Trauma, burn, neoplastic resections, congenital lesions and etc. cause scalp defects. Full thickness involvement or bone exposure needs coverage with vascularized tissues or flap. Repairing with local flaps causes dog ears. This problem is more prevalent in the base of the transposition scalp flaps. Dog-ear in trunk or extremities can be repaired in the same surgery but in scalp due to possibility of pedicle injury, correction of dog-ear is postponed to second stage. This article explains a new technique to repair dog-ear of scalp flap in the first surgery without injury to neurovascular plexus of the flap.
    Materials And Methods
    This retrospective study consisted of 16 male patients with scalp defects. The dog-ear of the scalp flaps was corrected by this technique. At first the skin and subcutaneous layers were removed. Galea and neurovascular plexus were preserved, next galea was plicated under the flap and skin defect was repaired.
    Results
    The mean age of patients was 40 years. The mean size of defects was 190 cm. No complication or necrosis was detected during follow up period of at least 6 month.
    Conclusion
    This technique is suggested for dog-ear correction in scalp flaps without sacrifice of neurovascular bundles and in the same surgery.
    Keywords: Dog, ear, Rotation flap, Transposition flap, Scalp defect
  • Ali Taheri *, Samira Jalalinezhad, Seyed Vali Hosseini, Azin Ahmadi, Fatemeh Nasery Pages 273-280
    Background And Aim
    “Mahyaveh” is a traditional fish sauce that is produced by the fermentation process in Iran. As the microorganisms can grow in fermentation process, safety assurance of this Iranian food condiment is very important.
    Materials And Methods
    Mahyaveh is produced from Sardinella sp. Fish and the viable cell numbers of total bacteria, halophilic bacteria, fungi, halophilic yeasts and lactic acid bacteria from 7 homemade samples were counted. Test of gram coloration, catalase, oxidase, fermentation of carbohydrate, phosphate, coagulase, nitrate reduction, production of acid and CO2, beside morphological study, used for recognition of the bacteria.
    Results
    The viable cell numbers of total bacteria in the first week of production were determined to be in the range of 8.7±102 CFU/g and after 2 month it reached to 7.2±102 CFU/g. Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis showed significant difference by the other bacillus sp. (P<0.05). Lactobacillus plantarum and Lactobacillus alimentaria consist 59.9% of total lactic acid bacteria. Micrococcus sp. and Staphylococcus sp. constitute the 70% of the total bacterial community. Micrococcus luteus showed the significant difference by the other species of the micrococcus (P<0.05). Staphylococcus lentus had the highest community in the staphylococcus sp. (P<0.05). Candida sp., Saccharomycopsis sp., Pichia sp., and Mucor was recognized as yeast.
    Conclusion
    High concentration of pathogenic bacteria, coliforms and spore producing bacteria were not recognized in the Mahyaveh and the safety of the Mahyaveh could be confirmed but additional study is essential.
    Keywords: Mahyaveh, Staphylococcus sp., Micrococcus sp., Acid lactic bacteria
  • Mohammad Hassanvand, Gholamreza Goudarzi *, Sayyad Khanizadeh Pages 281-286
    Background And Aim
    Staphylococcus aureus enterotoxins A and B are the major causes of food intoxication worldwide. S. aureus is colonized in the anterior part of nares in approximately 20-55% of healthy adults. The transmission of enterotoxigenic S. aureus to sweetmeat by pre-contaminated dairy products or nares of processing workers can raise food poisoning risk. Therefore, the aim of this study was to examine the frequency of enterotoxin A and B genes (sea and seb) among the S. aureus strains isolated from confectionary products and nares of its processing workers in Khorramabad city (2012).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 300 specimens of confectionary products as well as 91 swab samples from nares of confectionery processing workers were randomly collected. The samples were subjected to detect S. aureus according to The Institute of Standards and Industrial Research of Iran (ISIRI) and conventional microbiological tests. The distribution of sea and seb genes among the tested isolates were determined by PCR and analyzed via chi-square test statistically.
    Results
    Our culture results showed that 11.3% of cream-filled pastries (n=150) and 2.6% of cookies (n=150) were contaminate with S. aureus (P<0.05). Furthermore, nasal carriage rate was yielded 16.48%. The prevalence of sea gene among the S. aureus strains isolated from cream-filled pastries, cookies and nasal carriers were 88.2%, 4% and 15%, respectively (P<0.05). While seb gene was only detected in two S. aureus strains (11.8%), which were isolated from cream-filled pastry samples.
    Conclusion
    Consuming cream-filled pastries in comparison with cookies, may increase the possibility of contamination with S. aureus up to 4.6 times (O.R=4.6). Pasteurization and refrigeration of dairy products, constant microbial control of confectionary products and screening of processing workers can decrease the risk of staphylococcal intoxication.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Enterotoxin A, B, Confectionary products, PCR, Food intoxication, Khorramabad