فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:21 Issue: 4, 2016

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 4, 2016

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/08/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داود سنوقی، شیرین فریور، پریسا صحرانورد، مرضیه ابراهیمی * صفحات 174-185
    سابقه و هدف
    سلول های سرطانی، مجموعه ای از فاکتورهای مختلف را به محیط پیرامونی خود آزاد می کنند که می توانند به تغییر عملکرد سلول های موجود در ریز محیط تومور و همچنین سلول های دورتر از ناحیه ی توموری منجر شوند. هدف این مطالعه، بررسی اثر محیط رویی حاصل از رده سلولی ملانوما A375 بر ملانوسیت های انسانی در شرایط آزمایشگاهی است.
    مواد و روش ها
    محیط رویی از کشت 48 ساعته رده سلولی ملانوما A375 تهیه شد. ملانوسیت ها در گروه تست، در فلاسک T-25 کشت و به مدت 22 روز با محیط رویی حاصل از ملانوما A375 تیمار شدند. در گروه کنترل، همین تعداد سلول در حضور محیط کشت کامل (DMEM حاوی 10% FBS) کشت داده شدند. خصوصیات ریخت شناسی سلول ها با استفاده از میکروسکوپ نوری معکوس بررسی و نرخ رشد سلول ها به کمک روش شمارش مستقیم سلول ها محاسبه شد. سپس میزان بیان ژن های تشخیصی ملانوما (S100A4، S100A14، MITF و TYR) و ژن های مرتبط با فرآیند گذار از حالت اپیتلیالی به حالت مزانشیمی (EMT) شامل CDH1، CDH2، SNAI1، SNAI2، TWIST1 و TGF-β1 به وسیله ی Real-Time PCR و میزان مهاجرت سلول ها به کمک آزمون خراش، در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. از ملانوما A375، به عنوان کنترل مثبت استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تیمار ملانوسیت ها با محیط رویی ملانوما A375، سبب تغییر شکل ملانوسیت ها، افزایش 62/1 برابری در میزان تکثیر این سلول ها (001/0P=)، افزایش معنی دار بیان ژن های S100A14 (003/0P=) و TGF-β1 (001/0P=)، کاهش معنی دار بیان ژن CDH1 (048/0P=) و افزایش معنی دار در قابلیت مهاجرت این سلول ها شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، مولکول های آزادشده از رده سلولی ملانوما A375 ، می توانند برخی از ویژگی های مولکولی و عملکردی ملانوسیت ها را در جهت القای بدخیمی تغییر دهند.
    کلیدواژگان: ملانوما، ملانوسیت، محیط رویی، مرحله گذار از حالت اپیتلیالی به حالت مزانشیمی
  • جهانگیر کرمی، پیمان حاتمیان * صفحات 186-191
    سابقه و هدف
    توجه به متغیرهای مرتبط با استرس تحصیلی در دانشجویان می تواند در شناخت بیشتر ماهیت این متغیر راهگشا باشد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی خودکارآمدی و کمال گرایی با فرسودگی تحصیلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پ‍ژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی دانشجویان دوره ی کارشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 95-1394 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، نمونه ای به تعداد 360 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. سپس داده ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها شامل: پرسشنامه های باورهای خودکارآمدی عمومی (GSE-10)، مقیاس کمال گرایی اهواز (APS) و پرسشنامه ی فرسودگی تحصیلی برسو بود.
    یافته ها
    بعد از این که داده ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند، نتایج حاصل نشان داد که خودکارآمدی، رابطه ی منفی و معناداری با فرسودگی تحصیلی دارد. همچنین نتایج حاکی از آن است که کمال گرایی مثبت به طور منفی و معنی دار و کمال گرایی منفی به طور مثبت و معنی دار با فرسودگی تحصیلی در ارتباط است.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که خودکارآمدی و کمال گرایی، توان پیش بینی فرسودگی تحصیلی در دانشجویان را دارند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، کمال گرایی و فرسودگی تحصیلی
  • سجاد رشید، احمدرضا کیانی *، کاظم خرمدل، بهجت محمدنژادی، بهناز عبدالهی، فرنوش مکارمی مقدم صفحات 192-198
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی حمایت اجتماعی ادراک شده، تعلق پذیری خنثی و احساس بار بودن با افکار و رفتارهای خودکشی در دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. نمونه ها شامل 295 دانشجوی در حال تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند. شرکت کنندگان پرسشنامه ی نیازهای بین فردی، حمایت اجتماعی ادراک شده و مقیاس تجدید نظر شده ی رفتارهای خودکشی را تکمیل کردند. داده های پژوهش توسط شاخص های آمار توصیفی، تحلیل همبستگی پیرسون، ضریب تفکیکی، رگرسیون چند متغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر حاکی از ارتباط سازه های نیازهای بین فردی، به ویژه عامل ادراک بار بودن با افکار و رفتارهای خودکشی در دانشجویان است. همچنین بین مولفه ی حمایت اجتماعی ادراک شده، به ویژه حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده و دوستان با افکار و رفتارهای خودکشی و همچنین تعلق پذیری خنثی و ادراک بار بودن همبستگی معنی داری وجود دارد؛ ولی با این حال، با کنترل نیازهای بین فردی از طریق همبستگی تفکیکی، همبستگی حمایت اجتماعی ادراک شده و رفتارهای خودکشی از بین می رود که حاکی از شباهت دو سازه ی نیازهای بین فردی و حمایت اجتماعی ادراک شده می باشد. با این حال، حتی با کنترل حمایت اجتماعی ادراک شده، باز هم همبستگی نیازهای بین فردی و رفتارهای خودکشی، معنی دار بود که از این بین نیز عامل ادراک بار بودن به طور معنی داری توانایی تبیین بهتری را در قیاس با تعلق پذیری خنثی داشت، هر چند که تعلق پذیری خنثی به طور معنی دار هر چند ناچیزی قادر به پیش بینی رفتارهای خودکشی بود.
    نتیجه گیری
    نطریه بین فردی-روان شناختی خودکشی تا حدود متوسطی قادر به پیش بینی و تبین افکار و اعمال خودکشی است.
    کلیدواژگان: خودکشی، حمایت اجتماعی ادراک شده، تعلق پذیری خنثی، ادراک بار بودن، نظریه بین فردی روانشناختی
  • آرزو باقری، مهسا سعادتی * صفحات 199-209
    سابقه و هدف
    دو مولفه تاثیرگذار بر تئوری های مرتبط با کاهش باروری که توجه بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران را به عوامل موثر بر آنها معطوف نموده، ترجیحات باروری و فاصله ی ازدواج تا فرزندآوری است. بدین منظور هدف از مطالعه ی حاضر بررسی عوامل موثر بر فاصله ی مطلوب ازدواج تا فرزندآوری، میان جوانان در آستانه ی ازدواج است.
    مواد و روش ها
    اطلاعات 12500 زن و مرد جوان در آستانه ی ازدواج کلیه استان های کشور که به مراکز مشاوره قبل از ازدواج در سال 1393 مراجعه نمودند، براساس یک مطالعه ی مقطعی، با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای طبقه بندی شده و پرسشنامه ی ساختار یافته، جمع آوری شد. در این مقاله به منظور مدل سازی متغیر پاسخ فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری براساس متغیرهای پیش بین جنس، محل سکونت، سن، سطح تحصیلی، وضع فعالیت، تعداد فرزندان ایده آل، سطح درآمد خانوار و ترجیح جنسی از روش های پارامتری تحلیل بقا استفاده و با توجه به تفاوت میزان باروری در استان های مختلف، مدل ها در 4 طبقه استانی ارایه گردید.
    یافته ها
    از آن جا که در این مطالعه پیش فرض متناسب بودن مخاطرات در مدل کاکس برقرار نبود، از مدل های بقای پارامتری برای تحلیل داده ها استفاده شد. در کلیه ی طبقات استانی، مدل لگ نرمال براساس معیار کفایت مدل آکائیک از میان مدل های نمایی، وایبل، و لگ لجستیک انتخاب و پارامترهای مدل بر پایه ی آن تفسیر شد. علاوه بر متغیرهای سن و وضع فعالیت که در کلیه ی طبقات استانی بر فاصله ی مطلوب ازدواج تا فرزندآوری در سطح 5% اثری معنی دار داشتند، متغیرهای جنس، تعداد فرزندان ایده آل، سطح درآمد خانوار و ترجیح جنسی نیز در طبقات اول تا سوم استانی بر این فاصله دارای اثر معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    در کلیه ی طبقات استانی با افزایش سن جوانان، زمان بقای مطلوب بی فرزندی کاهش می یابد که دلیل این مساله را می توان ترس آنان از نابارور شدن به دلیل تاخیر در فرزندآوری دانست. همچنین جوانان دانشجو، فاصله ی مطلوب فرزندآوری بزرگتری دارند؛ بنابراین به نظر می رسد علاقه ی جوانان به ادامه ی تحصیل بیش از گذشته منجر به تاخیر در فرزندآوری می شود.
    کلیدواژگان: بقای مطلوب بی فرزندی، جوانان، مدل بقای پارامتری، مدل لگ نرمال
  • مریم سادات دانشپور، بهاره صداقتی خیاط، کامران گیتی، فریدون عزیزی * صفحات 210-218
    در چند دهه اخیر، تلاش برای شناسایی نقش تغییرات ژنتیکی و اثر آنان بر پیشگیری و بروز بیماری ها یکی از اساسی ترین اهداف علم پزشکی شده است. از آنجا که راهنمایی و دستورات پزشکی بر اساس خصوصیات میانگین تنظیم می شود که نمی تواند برای تعداد زیادی از انسانها مصداق داشته باشد، لذا پزشکی فرادقیق یا پزشکی شخص محور (precision medicine or personal medicin) جهت استفاده از یکسری خصوصیات ژنتیکی، ژنومیکی، اومیک، اپی ژنتیکی، بالینی و آزمایشگاهی هر فرد استفاده می شود. با پایان پروژه ژنوم برنامه ریزی های گسترده ای در جهت شناخت هر چه بیشتر این کتاب ژنتیکی انجام گردید. نسخه اصلی ژنوم همچون کتابی ویراستاری نشده و غیر قابل خواندن است لذا محققان در سراسر دنیا سعی در استخراج و دسته بندی اطلاعات آن دارند. قابل توجه است که هر فرد اطلاعات شخصی خود را در این کتاب به همراه دارد و هیچ دو نسخه ی کاملا مشابهی از آن یافت نمی شود. بانک های ژنتیکی بزرگی چون HapMap و پروژه 1000 ژنوم به مطالعات گسترده ژنومی کمک می نمایند که خوانش این کتاب عظیم را هر چه دقیق تر انجام دهند. در ایران نیز بررسی گسترده ژنومی بر روی جمعیت مطالعه قند و لیپید تهران به عنوان بزرگترین و قدیمی ترین مطالعه آینده نگر انجام گردیده است تا توسط محققان ایرانی گامی کوچک در راستای شناخت ژنوم جمعیت ایرانی برداشته شود. در این مقاله در صدد هستیم که پس از بررسی نقش یافته های مطالعات گسترده ژنومی در پزشکی فرادقیق، به معرفی این مطالعه گسترده ژنومی در ایران بپردازیم.
    کلیدواژگان: مطالعه گسترده ژنومی، پزشکی فرادقیق، مطالعه قند و لیپید تهران
  • میثم شریفی *، شبنم بزمی صفحات 219-223
    سابقه و هدف
    رعایت حقوق بیماران موجب بهبود ارتباط بین بیماران و کارکنان مراکز درمانی و ارتقای کیفیت خدمات سلامت می گردد. این مطالعه جهت بررسی میزان رعایت منشور حقوق بیمار از نظر کارورزان در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 137 نفر از کارورزان رشته پزشکی از بیمارستان های امام حسین (ع)، مدرس، طالقانی، لقمان، مفید، شهدای تجریش، لبافی نژاد و مهدیه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 12 سوالی پژوهشگر ساخته بود که روایی آن توسط اساتید رشته و پایایی آن با ضریب کرونباخ آلفای 81 درصد تایید شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس و آزمون Tukey توسط نرم افزار SPSS (نسخه 21) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان رعایت منشور حقوق بیمار در بین تمام بیمارستان ها در 6/41% موارد مطلوب، در 5/55% موارد متوسط و در 9/2% موارد نامطلوب بود. بیشترین میزان رعایت منشور حقوق بیمار مربوط به «امکان ترخیص بیمار با رضایت شخصی» (5/92%) و کمترین میزان مربوط به «مشارکت بیمار در انتخاب روش درمانی» (2/46%) بود. بین بیمارستان های مختلف از نظر رعایت منشور حقوق بیمار تفاوت معنی داری مشاهده شد (013/0P=).
    نتیجه گیری
    میزان رعایت منشور حقوق بیماران در بیشتر بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حد متوسط تا مطلوب است. با این وجود، میزان رعایت این حقوق در بعضی بیمارستان ها در حد مطلوب نیست. لذا توصیه می شود برنامه های آموزشی جهت آشنایی کارکنان و بیماران با منشور حقوق بیمار اجرا شود.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، رضایت بیمار، رازداری، رضایت آگاهانه
  • دانا محمد امین زاده، یوسف اسمری، فریده حسین ثابت * صفحات 224-232
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی رضایت از زندگی براساس سبک های دلبستگی و سبک های اسناد در دانشجویان افسرده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی و به روش همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علامه ی طباطبائی در سال 94-1393 است که تعداد 135 نفر به روش نمونه گیری در دسترس و در دو مرحله انتخاب شدند. بدین معنی که در مرحله اول روی 318 نفر از دانشجویان، تست افسردگی بک اجرا شد و در مرحله دوم دانشجویانی شامل 135 نفر (83 پسر و 52 دختر ) که نمره تست افسردگی بک آنها بالاتر از نقطه برش و واجد شرایط در پژوهش بودند ، به عنوان نمونه اصلی پژوهش انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های رضایت از زندگی، سبک دلبستگی و سبک اسنادی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش با استفاده از تحلیل رگرسیون چند متغیره به روش Enter نشان داد که در بین انواع سبک های دلبستگی، سبک دلبستگی ناایمن- اجتنابی و سبک دلبستگی ایمن برای پیش بینی میزان رضایت از زندگی از ضرایب تاثیر معنی داری برخوردار هستند. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که ابعاد اسناد دهی پایدار- ناپایدار در موقعیت منفی و اختصاصی- کلی در موقعیت مثبت دارای ضرایب تاثیر معناداری هستند و می توانند میزان رضایت از زندگی دانشجویان افسرده را به خوبی پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که سبک دلبستگی ایمن و سبک دلبستگی ناایمن- اجتنابی و نیز سبک های اسنادی پایدار- ناپایدار در موقعیت منفی و اختصاصی- کلی در موقعیت مثبت مولفه های خوبی برای پیش بینی میزان رضایت از زندگی در بین دانشجویان افسرده است.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، سبک دلبستگی، سبک اسناد، افسردگی
  • صدر الله معتمد، بابک معتقدی *، فیض الله نیازی صفحات 233-237
    سابقه و هدف
    استفاده از موقعیت ابروها جهت تعیین خط میانه صورت و اصلاح انحراف بینی، یکی از روش های شایع آنالیز به خصوص حین جراحی محسوب می شود. مدنظر قرار ندادن سایر بیماران جهت برنامه ریزی عمل جراحی و صرف استفاده از نقطه فوق می تواند گمراه کننده باشد. هدف این مطالعه تشریح وضعیت خط مرجع میانی صورت و میزان اطمینان از آن در بیماران نامزد رینوپلاستی بوده است.
    مواد و روش ها
    در یک فاصله زمانی 2 ساله، 200 بیمار که در یکی از مراکز فوق تخصصی ایران نامزد رینوپلاستی اولیه بودند، به طور تصادفی انتخاب و بررسی شدند. اطلاعات آنتروپومتریک مورد نیاز از طریق فتوگرافی و استفاده از نرم افزارهای رایانه ای تهیه شد.
    یافته ها
    در ارزیابی انجام شده، حدود 196 بیمار عدم تقارن در فاصله مربوط به ابرو تا میدلاین داشتند که میانگین آن برابر 5/1 میلی متر بوده است. این میزان مطرح کننده شیوع بالای انحراف ابرو و غیرقرینگی آن است. همچنین جهت انحراف ابرو نسبت به انحراف بینی نیز بررسی و مشخص شد که انحراف استخوان بینی (0036/0P=) و تیپ بینی (0016/0P=) با غیرقرینگی ابرو معنی دار بوده است ولی در مورد غضروف فوقانی بینی (42/0P=) اینچنین نبود.
    نتیجه گیری
    شناخت میزان شیوع انحراف ابرو و اهمیت ارتباط بین موقعیت آن و جهت انحراف بینی پیشنهاد می کند که بیماران از دستکاری ابرو برای پنهان سازی این مساله استفاده می کنند. علاوه بر این، میزان بالای غیرقرینگی ابرو نشان می دهد که برای آنالیز صحیح بیماران نامزد رینوپلاستی، صرف اندازه گیری های مبتنی بر نقطه ی میانی ابرو و گلابلا، می تواند گمراه کننده باشد.
    کلیدواژگان: گلابلا، غیرقرینگی ابرو، رینوپلاستی، انحراف بینی
|
  • Davood Sanooghi, Shirin Farivar, Parisa Sahranavard, Marzieh Ebrahimi * Pages 174-185
    Background And Aim
    Cancer cells release a complex of different factors into their environment that can lead to functional changes in cells within the tumor microenvironment and also farther away from the tumor region. The aim of this study is in vitro evaluation of the effects of conditioned medium derived from A375 human melanoma cell line on the function of human melanocytes.
    Materials And Methods
    The conditioned medium was prepared from A375 melanoma cell line after 48 hours of culture. Melanocytes in the test group were seeded in T-25 flask and treated with the conditioned medium for 22 days. The same number of melanocytes in the control group was cultured in complete medium (DMEM supplemented with 10% FBS). The morphological characteristics by using inverted light microscope, growth rate by direct cell counting, expression levels of melanoma diagnostic markers (S100A4, S100A14, MITF, TYR) and also epithelial-mesenchymal transition (EMT) related markers (CDH1, CDH2, SNAI1, SNAI2, TWIST1, TGF-β) by real-time PCR and migration rate by scratch assay, were studied in both groups. A375 melanoma cell line was used as a positive control.
    Results
    The results showed that melanocytes treatment with A375-conditioned medium leads to alteration of the cells morphological characteristics, 1.62 fold increase in melanocytes proliferation rate, significant increase in S100A14 (*p=0.003) and TGF-β (*p=0.001) expression, a significant decrease in CDH1 (*p=0.048) gene expression and also increase in migration rate of the treated melanocytes (*p
    Conclusion
    Based on results of this study, secreted molecules derived from A375 melanoma cell line, can change the molecular and functional characteristics of melanocytes in order to induce malignant transformation.
    Keywords: Melanoma, Melanocyte, Conditioned medium (CM), Epithelial, mesenchymal transition (EMT)
  • Jahangir Karami, Peiman Hatamian* Pages 186-191
    Background And Aim
    According to stress-related variables among students can be useful in understanding the nature of these variables so the aim of this study was to investigate the relationship between self-efficacy and perfectionism with academic burnout.
    Materials And Methods
    The research method was descriptive-correlation and statistical population included all undergraduate students at Razi University in Kermanshah were in the academic year 1394-1395. The stratified random sampling a sample of 380 people were selected using Cochran formula. Furthermore, data were analyzed using Pearson correlation and regression analysis. The instrument used for data collection; General Self-Efficacy beliefs questionnaire (GSE-10), Ahvaz Perfectionism Scale (APS) and academic burnout questionnaire was Barcoo.
    Results
    After the fata was analyzed using Pearson correlation and regression resolution. The results showed that self-efficacy is a significant negative relationship with academic burnout, the results also indicate that positive perfectionism the negative and significant and negative perfectionism, the predictors positive significant of academic burnout.
    Conclusion
    So it can be concluded that self- Efficacy and perfectionism their can predict academic burnout in students.
    Keywords: Self-efficacy, Perfectionism, Academic burnout
  • Sajjad Rashid, Ahmadreza Kiani *, Kazem Khorramdel, Bahzat Mohammadnezhady, Bahnaz Abdollahy, Farnoosh Makaremi Pages 192-198
    Background And Aim
    The goal of current study is to assess the relationship between perceived social support, perceived burdensomeness and thwarted belongingness with suicidal behavior in college students.
    Materials And Methods
    The research design is descriptive in the form of correlation and prediction. The research sample included 295 college students whom studying in University of Mohaghegh Ardabili, which selected by convenience sampling. The participants completed materials of the Interpersonal Needs Questionnaire (INQ), Suicidal Behavior Questionnaire-Revised and perceived social support inventory. Research data were analyzed by descriptive statistics’ indices, Pearson correlation analysis, separation coefficient, and multi-variant regression by using SPSS.
    Results
    The obtained results suggest that there is a significant relationship between interpersonal needs, especially perceived burdensomeness with suicidal behavior in college students. Also, there is a significant relationship between perceived social support, especially perceived social support from family and friends with suicidal behavior and interpersonal needs, but by controlling interpersonal needs via partial correlation the relationship between perceived social support and suicidal behavior disappeared. Moreover, by controlling perceived social support the relationship between interpersonal needs and suicidal behavior was significant again, which from this construct perceived burdensomeness could explain and predict suicidal behavior better than thwarted belongingness.
    Conclusion
    The observance rate of patients’ bill of rights was at an average to good level in most of Shahid Beheshti University of Medical Sciences’ hospitals. However, this observance rate is at a low level in some hospitals. Therefore, it is recommended to design and implement educational programs for personnel and patients to promote their awareness about patient rights.
    Keywords: Perceived social support, Perceived burdensomeness, Thwarted belongingness, Suicidal behavior, The interpersonal-psychological theory
  • Arezoo Bagheri, Mahsa Saadati * Pages 199-209
    Background And Aim
    Fertility preferences and first birth interval are two effective components on low fertility, which are emphasis by planners and politicians. The aim of this study is to evaluate factors affect on ideal first birth interval among pre-marriage youths.
    Materials And Methods
    A sample of 12500 pre-marriage youth women and men in all provinces who visited pre-marriage counseling centers in 2014, based on cross-sectional survey by multistage stratified sampling method and structured questionnaire was gathered. In this article, ideal first birth interval as a response variable was modeled on gender, place of residence, age, educational level, ideal number of children, job status, family income level and sex preference by parametric survival analysis.
    Results
    Since in this study proportional hazard assumption for Cox model was not met, parametric survival analysis was used. In all provinces, log-normal model between exponential, Weibul and log-logistic was selected and interpreted based on AIC. Age and job status, in all provinces, affected ideal first birth interval significantly (α=0.05). Gender, ideal number of children, family income level and sex preference also affected on this interval in category 1 to 3 of province.
    Conclusion
    In all provinces, the ideal first birth interval decreases by increasing age. This may be due to fear of infertility by delaying childbearing is the cause of this result. Also, university students have longer ideal first birth interval than the other job status levels. Therefore, it seems youth interesting for education, will delay childbearing more than past.
    Keywords: Desired childless survival interval, Youths, Survival parametric model, Log-normal model
  • Maryam S. Daneshpour, Bahareh Sedaghatikhayat, Kamran Guity, Fereidoun Azizi * Pages 210-218
    In recent decades trying to identify the role of genetic changes and their effect on the prevention and disease is one of the most fundamental goals of medicine. Since the physicians’ instructions are based on the specification set is an average that cannot be completely effective for wide range of patient. Therefore, precision medicine or personal medicine have used of certain genetic characteristics, genomics and clinical information for each individual. The end of the genome-wide project did planning for more recognition of genetic pattern. The original version of the genome as a book is not edited and non-readable and many researchers around the world had tried to extract and categorize information. In addition, developing large scale of genomic data banks like HapMap and 1000 genomes project would help make more accurate readings do this great book. Genome-wide study on participant of Tehran lipid and glucose study as Iranian researchers have conducted to the oldest and largest prospective study removed a small step toward understanding the genome of the Iranian population. The prospective of the current review article is reviewing the findings from genome-wide studies in precision medicine in whole of the word in recent years then introduces the genome-wide study on the Iranian population.
    Keywords: Genome wide association study, Precision medicine, Tehran lipid, glucose study
  • Meysam Sharifi *, Shabnam Bazmi Pages 219-223
    Background And Aim
    Respecting patients’ rights leads in improvement of communication between patient and health care providers and promotion of health services. This study is performed to assess the patient's bill of rights observance in the educational hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this descriptive-cross sectional study 137 medical students (interns) were selected form Imam Hosein, Modarres, Taleqani, Mofid, Shohadaye Tajrish, Labbafinejad and Mahdie hospitals by convenience sampling method. We used a questionnaire with 12 questions. Experts of the field confirmed reliability of questionnaire and validity was confirmed by Cronbach’s Alpha coefficient (81%). The obtained data were analyzed by SPSS (v21) using descriptive statistics, analysis of variance and Tukey test.
    Results
    In this study the observance rate of patients’ bill of rights was at a good level in 41.6% of cases, at an average level in 55.5% of cases and at a low level in 2.9% of cases. The best observance rate was for the article “discharge with informed consent” (92.5%) and the lowest observance rate was for the article “participation of patient in selecting treatment alternatives” (46.2%). There was a significant difference between several hospitals in the observance rate of patients’ bill of rights. (p-value = 0.013).
    Conclusion
    The observance rate of patients’ bill of rights was at an average to good level in most of Shahid Beheshti University of Medical Sciences’ hospitals. However, this observance rate is at a low level in some hospitals. Therefore, it is recommended to design and implement educational programs for personnel and patients to promote their awareness about patient rights.
    Keywords: Patient rights, Patient satisfaction, Confidentiality, Informed consent
  • Dana Mohamadaminzadeh, Yousof Asmari, Farideh Hosseinsabet* Pages 224-232
    Background And Aim
    the aim of this study was to predict life satisfaction according to attachment and attribution styles in the depressed students.
    Materials And Methods
    This study was correlative study and statistical population included all male and female students of Allameh Tabataba’i University in 2015 that 318 of students were selected as members of sampling with available sampling method that were selected in two stages: in step one 318 students were selected and for the next step 135 students (83 males and 52 females) that the Beck depression score above the cut-off point and were eligible for the study were selected as a main sample in study. The data collected from questionnaires and colleagues, life satisfaction, attachment style and attribution were used.
    Results
    The results of this study by using multivariate regression analysis showed that the styles of attachment, insecure attachment styles-secure, avoidant attachment style for predicting life satisfaction factors have significant impact, as well as other results showed that the size of attributing stable-unstable position overall in the negative and positive specialized-general the coefficients are statistically significant effect and can be depression students of the life satisfaction well they predict.
    Conclusion
    According to the results it could be said that people who have a secure attachment style, theyre less depressed and more satisfied with their lives and since styles attribution direct emotions of people and the attribution of a stable-unstable negative situations leads to depression and effects on the satisfaction of life.
    Keywords: Life satisfaction, Attachment style, Attribution style, Depressed students
  • Sadrollah Motamed, Babak Motaghedi *, Feizollah Niazi Pages 233-237
    Background And Aim
    Using the position of eyebrow for facial midline determining, and then planning for rhinoplasty, could be another seduction. The aim of this study is to talk about how much we can rely on this line.
    Materials And Methods
    Photographs of 200 rhinoplasty patients were selected randomly from the senior author Dr. S. Motamed. The anthropometrical data extracted from that digitally by using several application based on Adobe Photoshop.
    Results
    In this approach, we found 196 patient had asymmetry in using glabella as the midline point. The direction of eyebrow shift correlated with the direction of nasal deviation for nasal bones (p = 0.0036) and nasal tip (p = 0.0016), but not for upper lateral cartilages (p = 0.42).
    Conclusion
    Understanding the prevalence of eyebrow asymmetry and the patient effort to camouflage with manipulation, can be a guidance signal for surgery planning. In addition, the high prevalence of eyebrow asymmetry brings up better point for midline determination than glabella.
    Keywords: Glabella, Brow asymmetry, Rhinoplasty, Nasal deviation