فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:21 Issue: 3, 2016

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس صارمی *، محدثه رجبی صفحات 114-121
    سابقه و هدف
    مصرف اسیدهای چرب امگا 3 می تواند باروری و سندروم متابولیک را در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک تغییر دهد که ممکن است مزایای تمرین ورزشی را زیاد نماید. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین مقاومتی و مکمل امگا 3 بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین و شاخص های قلبی متابولیکی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 30 زن مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (سن: 29/4±16/28 سال، نمایه توده بدن: 47/1±31/25 کیلوگرم/متر مربع) به طور تصادفی به گروه های تمرین مقاومتی و دارونما (10 نفر)، تمرین مقاومتی و مکمل امگا 3 (300 میلی گرم در روز) (10 نفر) و کنترل (10 نفر) اختصاص داده شدند. برنامه تمرین مقاومتی 60-50 دقیقه در روز، سه روز در هفته و برای 8 هفته بود. سطوح سرمی هورمون آنتی مولرین، ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره ی تمرین ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی و تحلیل واریانس مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از 8 هفته تمرین مقاومتی، کلسترول تام، تری گلسیرید، LDL- کلسترول و شاخص مقاومت به انسولین به طور معنی دار کاهش یافت (05/0P<). تحلیل داده ها نشان داد که مکمل سازی با امگا 3 همراه با تمرین مقاومتی منجر به بهبود بیشتر در شاخص های متابولیکی و سطح هورمون آنتی مولرین می شود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که تمرین مقاومتی و مکمل سازی با امگا 3 می تواند اثرات مفیدی بر کارکرد تخمدان و شاخص های متابولیکی در یک دوره ی دو ماهه داشته باشد. بر اساس نتایج این مطالعه مصرف روزانه امگا 3 و تمرین مقاومتی برای افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، امگا 3، کارکرد تخمدان
  • غزاله سلطانیان، محمود نجفی *، پروین رفیعی نیا، زهرا میرفیضی صفحات 122-129
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر گروه درمانی شناختی- رفتاری بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش شبه آزمایشی، متشکل از 20 زن مبتلا به آرتریت روماتوئید، که به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند، انجام گرفت. هر دو گروه قبل از شروع جلسات پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) را در یک جلسه تکمیل نمودند. سپس گروه آزمایش در 8 جلسه گروه درمانی شناختی- رفتاری شرکت نمودند. در انتها مجددا هر دو گروه پرسشنامه فوق را تکمیل نمودند. همچنین به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که گروه درمانی- شناختی رفتاری باعث افزایش معنادار میانگین نمرات کیفیت زندگی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که گروه درمانی شناختی- رفتاری می تواند بر افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید موثر باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، کیفیت زندگی، آرتریت روماتوئید
  • فرخنده خدابخش نژاد، فریبرز معیر *، نفیسه خسروی دهقی صفحات 130-137
    سابقه و هدف
    بوپرنورفین مشتق گیاه خشخاش و در طبقه بندی اپیوم هم وجود دارد. به منظور بیهوشی، تسکین و سم زدایی در ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل احتمال عوارض زیان آور مصرف داروهای اپیوئیدی، این مطالعه تغییرات هیستوپاتولوژیک مصرف دارو بر بافت بیضه موش های صحرایی نر را مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی تعداد 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل 2 میلی لیترآب مقطر و گروه های درمان یک و دو به ترتیب روزانه 30 و 45 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داروی بوپرنورفین را به صورت تزریق داخل صفاقی و به مدت 21 روز دریافت کردند. موش ها پس از اتمام دوره به روش آسان کشی معدوم و بیضه موش ها خارج گردید تا پس از وزن شدن و تهیه اسلاید و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، مورد بررسی ریزبینی قرار گیرند. از روش آماریKruskal-Wallis با ضریب اطمینان 05/0P< استفاده شد.
    یافته ها
    وزن بیضه در گروه درمان دو نسبت به گروه های کنترل و درمان یک، کاهش و نکروز لوله های اسپرم ساز و افزایش بافت بینابینی این لوله ها در گروه درمان دو نسبت به دو گروه دیگر افزایش معنی داری را نشان داد. تعداد لوله های سمی نیفر، سلول های لایدیگ، ضخامت لایه ژرمینال اپیتلیوم، ضریب اسپرمیوژنز و شاخص تمایز لوله ای در گروه های درمان یک و دو نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در پی مصرف داروی بوپرنورفین احتمال ناباروری به دلیل کاهش روند اسپرماتوژنز و نکروز لوله های سمی نیفر افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: بوپرنورفین، اسپرماتوژنز، ناباروری، هیستومورفومتری، موش صحرایی
  • فاطمه طاهری، الهه هنرکار شفیع، احمدرضا درستی * صفحات 138-145
    سابقه و هدف
    ناامنی غذایی و گرسنگی، تبعات جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به همراه دارد. از این رو پایش امنیت غذایی و به کارگیری راه کارهای مناسب برای کاهش ناامنی غذایی در جامعه ضروری است. این مطالعه با هدف سنجش شیوع ناامنی غذایی و بررسی عوامل مرتبط با آن در روستای قهی از توابع استان اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 92 کودک زیر 7 سال انجام شد. در ابتدا وضعیت تغذی های کودک از طریق اندازه‏گیری قد و وزن کودکان توسط بهورز آموزش دیده بررسی شد. سپس داده های مربوط به وضعیت اجتماعی- اقتصادی، اطلاعات تغذی های و وضعیت امنیت غذایی خانوار با استفاده از پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک و پرسشنامه USDA طی مصاحبه حضوری با مادر کودک جمع آوری شد. برای ارزیابی میزان بهره ی هوشی کودکان، از آزمون ترسیم آدمک گودیناف استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع ناامنی در جامعه ی مورد بررسی 50% بود. ارتباط معنی‏داری بین امنیت غذایی با جنس کودک (01/0P<) و شغل مادر (04/0P<) مشاهده شد به طوری که با شاغل بودن مادر، ناامنی غذایی افزایش یافت. ناامنی غذایی ارتباط مستقیمی با بعد خانوار و ارتباط معکوسی با میزان بهره ی هوشی کودک، میزان تحصیلات والدین و وضعیت اقتصادی خانوار داشت (05/0P<). همچنین مشاهده شد کودکانی که در خانواده های ناامن غذایی زندگی می‏کردند، بسامد مصرف میوه، سبزی و گوشت کمتری داشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    ناامنی غذایی در جامعه ی مورد بررسی شایع بود و با عوامل اجتماعی- اقتصادی رابطه داشت. عواملی مانند سطح بالاتر تحصیلات پدر و مادر و وضعیت اقتصادی بهتر، موجب کاهش ناامنی غذایی در خانوارهای مورد بررسی شد. همچنین کودکانی که در خانواده های ناامن بودند، بهره ی هوشی پایین‏تری داشته و مواد مغذی کمتری مصرف می‏کردند.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، بهره ی هوشی، وضعیت اجتماعی، اقتصادی، وضعیت تغذیه ای
  • مژده وزیری، علیرضا ملک پور، فاطمه ملک پور *، یوسف محمدیان صفحات 146-152
    سابقه و هدف
    یکی از پیامدهای فشار شغلی، تاثیر بر عملکرد شغلی است. هدف مطالعه ی حاضر، تعیین همبستگی فشارهای روانی-اجتماعی با عملکرد شغلی معلمان و ارایه مدل تحلیل مسیری است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و مقطعی روی 80 نفر پرستار در استان ایلام انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی فرسودگی شغلی مسلش و پرسشنامه ی سبک زندگی ارتقادهنده ی سلامت بود. روایی و پایایی این پرسشنامه ها در مطالعات قبلی تایید شده بود. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 20) و آزمون همبستگی پیرسون، نمودار پراکنش، آزمون t مستقل و آزمون tukey انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان فشار شغلی و عملکرد در بین معلمان در سطح متوسط است. بین میزان فشار شغلی معلمان با مقطع تدریس و سوابق کاری مختلف از لحاظ آماری اختلاف معنی داری یافت گردید (05/0P<). بین فشار شغلی کل و هر سه حیطه ی فشار شغلی (حیطه ی سازمانی- اجتماعی، وظیفه و فردی) با عملکرد شغلی همبستگی منفی معنی داری یافت شد (05/0P<). بر اساس مدل تحلیل مسیری، مهم ترین متغیرهای تاثیرگذار بر عملکرد شغلی به ترتیب فشار شغلی در حیطه ی فردی (57 درصد)، فشار شغلی در حیطه ی سازمانی اجتماعی (37 درصد) و فشار شغلی در حیطه ی وظیفه (30 درصد) بود. همچنین طبق مدل، 43 درصد تغییرات عملکرد شغلی ناشی از فشار شغلی کل است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی فشارهای شغلی روانی- اجتماعی بر عملکرد معلمان، نیاز است اقداماتی برای کاهش فشارهای روانی- اجتماعی معلمان اعمال شود.
    کلیدواژگان: فشار شغلی، عملکرد شغلی، معلمان، مدل تحلیل مسیری
  • مجتبی حبیبی، سجاد الله دادی *، لیلا محمدی، نیکزاد قنبری صفحات 153-160
    سابقه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ساختار عاملی، پایایی و روایی نسخه فارسی پرسشنامه وابستگی لیدز (LDQ) در بین افراد وابسته به مصرف مواد و الکل در ایران صورت گرفت. همچنین نمرات LDQ در مورد تعدادی از عوامل دموگرافیک مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مقیاس LDQ به زبان فارسی ترجمه و سپس ترجمه وارون شد و مقایسه آن با نسخه اصلی صورت گرفت. پس از اجرای مقدماتی روی 20 آزمودنی، اصلاحات لازم انجام شد. تعداد 281 آزمودنی وابسته به مصرف مواد و الکل از زندان، خوابگاه و کمپ‎های مختلف به پرسشنامه پاسخ دادند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه‎ ویژگی های دموگرافیک، پرسشنامه وابستگی لیدز(LDQ)، پرسشنامه آزمون تشخیص اختلالات مصرف مواد (DUDIT) و پرسشنامه شدت اعتیاد (SDS) استفاده شد. داده ها از طریق نرم‎افزار LISREL نسخه 8/8 و آزمون های آماری مناسب تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بارهای عاملی همه سوال‎ها روی مولفه اصلی رضایت ‎بخش بود. پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ و آزمون دونیمه کردن گاتمن به ترتیب 90/0 و 86/0 به دست آمد. بررسی روایی همگرا از طریق محاسبه ضریب همبستگی مقیاس LDQ با مقیاس های DUDIT و SDS، 61/0 و 37/0 به دست آمد. سن شروع کمتر، سابقه مصرف در خانواده، مصرف همزمان چند ماده و روش مصرف تزریق، بیشترین شدت وابستگی را ایجاد می‎کنند.
    نتیجه گیری
    LDQ از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و بنابراین ابزار مناسبی جهت استفاده در بین جمعیت وابسته به مصرف مواد و الکل در ایران است. توجه به عوامل دموگرافیک موثر بر شدت وابستگی در برنامه ریزی های پیشگیری و درمان این اختلال لازم است.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، پرسشنامه وابستگی لیدز، مواد، الکل
  • زهرا هاشمی، معصومه علیدوستی * صفحات 161-166
    زمینه و هدف
    درحال حاضر بخش قابل توجهی از سیستم های تولیدی بصورت نوبت کاری فعالیت می کنند که سبب افزایش خستگی و اختلالات خواب می شود و می تواند بر سلامت افراد موثر باشد، از آنجا که سلامت کارکنان، باعث افزایش کارایی کل سیستم می شود، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط احتمالی نوبت کاری و کیفیت خواب با سلامت عمومی در کارکنان شرکت فولاد کاویان خوزستان انجام شد
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی، 256 نفر از کارکنان شرکت فولاد کاویان بصورت تصادفی وارد مطالعه شدند ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی معتبر سلامت عمومی(GHQ-28) و پرسشنامه ی کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI)بود. گروه بندی افراد بصورت سلامت عمومی مطلوب- نامطلوب، کیفیت خواب خوب- بد و نوبت کار ثابت و درگردش انجام شد و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های تی مستقل و کای دو انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین سن و سابقه کار به ترتیب 9/6±6/33 و 4/6±8/9 سال بود. رابطه بین سلامت عمومی با نوبت کار و اختلال خواب معنی دار بود و درصد بیشتری از افراد با سلامت عمومی نامطلوب، در شیفت های در گردش بودند و کیفیت خواب بدی داشتند(05/0>p).
    نتیجه گیری
    ارتباط شیوع اختلالات نوبت کاری و سلامت عمومی در افراد شیفت کار در این مطالعه کاملا مشهود می باشد. لذا برنامه های مداخله ای مانند طراحی صحیح برنامه شیفت کاری و آموزش در جهت پیشگیری یا کاهش مشکلات خواب و سلامت عمومی در افراد شاغل در شیفت های در گردش پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، کیفیت خواب، نوبت کاری، شرکت فولاد
  • فرناز ترابی *، رامینا ابراهیم، رسول حمایت طلب صفحات 167-173
    سابقه و هدف
    اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) یک اختلال رفتاری در کودکان و نوجوانان است که با یک یا ترکیبی از عوامل از جمله بیش فعالی، عدم توجه و تکانش گری شناخته می شود. این اختلال ممکن است به فرایند مهارت حرکتی آنان نیز آسیب وارد نماید. هدف تحقیق حاضر، تعیین اثر 6 هفته تمرین تناوبی پرشدت بر سروتونین سرم و مهارت های ادراکی- حرکتی پسران مبتلا به ADHD بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 پسر نوجوان مبتلا به اختلال بیش فعالی/ نقص توجه به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی پرشدت و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی به مدت 6 هفته به تمرین پرداختند. برنامه تمرینی شامل 3 جلسه در هفته دویدن رفت و برگشت مسافت 20 متر با تعداد تکرارهای 4 نوبت در هفته های اول و دوم؛ تعداد تکرارهای 5 نوبت در هفته های سوم و چهارم و تعداد تکرارهای 6 نوبت در هفته های پنجم و ششم بود. در ابتدا و پایان هفته ی ششم، شاخص های تن سنجی، سطح سروتونین و نمرات مهارت ادراکی- حرکتی مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های t زوجی و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری (05/0P£) انجام شد.
    یافته ها
    پس از پایان 6 هفته، میانگین سطح سروتونین سرم (025/0=P) و میانگین نمرات مهارت ادراکی- حرکتی (046/0=P) در گروه تجربی افزایش معناداری داشت. شاخص توده ی بدنی (047/0=P)، درصد چربی بدن (048/0=P) نیز در گروه تجربی به طور معناداری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نشان داد که فعالیت تناوبی پرشدت می تواند به عنوان یک روش غیردارویی، تاثیر مثبتی بر افزایش سطح سروتونین سرم و بهبود مهارت ادراکی- حرکتی نوجوانان مبتلا به ADHD داشته باشد.
    کلیدواژگان: سروتونین، اختلال بیش فعالی، نقص توجه، مهارت حرکتی، ورزش
|
  • Abbas Saremi *, Mohadeseh Rajabi Pages 114-121
    Background And Aim
    Consumption of omega-3 fatty acids can alter the fertility and metabolic syndrome in polycystic ovarian syndrome, which may enhance the benefits of training. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks resistance training and omega3 supplementation on anti-mullerian hormone level and cardiometabolic parameters in women with polycystic ovarian syndrome.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study with pretest-posttest design, thirty PCOS patients (age: 28.16±4.29 y, body mass index: 25.31±1.47 kg/m2) were randomly assigned to resistance training (n=10), omega-3 supplementation plus resistance training (n=10) or control (n=10) groups. Resistance training program was performed 50-60 min/d, 3d/wk, for 8 weeks. Serum levels of anti-mullerian hormone, body composition and metabolic parameters were assessed before and after the training period. Data was analyzed using t-test and analysis of variance.
    Results
    After an 8 weeks resistance training total cholesterol, LDL-cholesterol, triglycerides and insulin resistance index were significantly decreased (pž
    Conclusion
    These results suggest that resistance training and omega-3 supplementation can have beneficial effects on ovarian function and metabolic indices over a two-month period. Based on the results of this study, a daily consumption of omega-3 and resistance training is suggested for patients with polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Resistance training, Polycyctic ovarian syndrome, Omega, 3, Ovarian function
  • Ghazaleh Soltanian, Mahmoud Najafi *, Parvin Rafienia, Zahra Mirfeizi Pages 122-129
    Background And Aim
    The aim of the present study is to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on quality of life in patients with rheumatoid arthritis.
    Materials And Methods
    This research was a quasi-experimental study, consisting of 20 women with rheumatoid arthritis that purposive sampling method was selected and randomly divided into experimental and control groups. Both groups before the start of session completed in one session the World Health Organization Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF). The experimental group participated in eight sessions of cognitive-behavioral group therapy. In the end, both groups again completed the questionnaire. In addition, the analysis of data was used multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    The findings showed that cognitive-behavioral group therapy caused a significant increase in mean quality of life scores in the experimental group compared with the control group.
    ž
    Conclusion
    These findings indicated that cognitive-behavioral group therapy can be effective in enhancing the quality of life in patients with rheumatoid arthritis.
    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Quality of life, Rheumatoid arthritis
  • Farkhondeh Khodabakhsh Nejad, Fariborz Moayer *, Nafiseh Khosravi Dehaghi Pages 130-137
    Background And Aim
    Buprenorphine is opium poppy derivative. From curative qualities, this drug is used for the swoon, relief of the acute pain, and in addiction treatment centers. Because of possibility appearance of harmful problems that are created following to using of amphetamine drugs, in this survey the histopathological effects administration of buprenorphine, on testis of male rats were evaluated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 male Wistar rats were randomly divided to three groups: control group received 2ml of distilled water and first and second treatment groups received 30 and 45 mg/kg buprenorphine every day intraperitoneally for 21 days. The rats were killed humanly at the end of treatment period and their testes were removed and weighed. For histopathological evaluations, tissue sections stained by Hematoxylin and Eosin (H&E). The result obtained for the 3 groups were compared using nonparametric Kruskal-Wallis test. P
    Results
    The volume of testis in the treatment group 2 in comparison with control and treatment group 1 showed a decrease and necrosis of seminiferous tubules and increasing of interstitial tubules in treatment group 2 in comparison with the other two groups showed a significant increase. Number of seminiferous tubules, leydig-cells, thickness of germinal epithelium, spermiogenesis index, tubules differentiated index in treatment groups 1 and 2 was significantly lower than the control group (pž
    Conclusion
    Using buprenorphine drug can increase infertility to reasons, decrease spermatogenesis and necrosis on seminiferous tubules.
    Keywords: Buprenorphine, Spermatogenesis, Infertility, Histomorphometry, Rat
  • Fatemeh Taheri, Elaheh Honarkar Shafi, Ahmad Reza Dorosty* Pages 138-145
    Background And Aim
    Food insecurity is accompanied with a lot of physical, mental and socio-economic consequences. Therefore, monitoring food security and implementing suitable strategies is essential to reduce food insecurity in the society. The present study was designed to determine food insecurity prevalence and its association with the relevant factors in village of Qehi located in Esfahan province.
    Materials And Methods
    This study was performed on 92 children under the age of seven. First, a trained worker assessed the nutritional status of participants through measuring their heights and weights. Then, data about socio-economic status, nutritional information and food security status of the households were collected using general information, FFQ and USDA questionnaires during face-to-face interviews with mothers. Goodenough Draw-A-Person test was used to assess participants’ intelligence quotient level.
    Results
    The prevalence of household food insecurity in the studied population was 50%. There was a significant association between food security and children sex (P=0.01). Food insecurity was more in households whose mother was employed (P=0.04). We observed a positive association between food insecurity and number of members in the household and negative associations between food insecurity with children’s IQ, parental education level and household economic status (Pž
    Conclusion
    Food insecurity was prevalent among the households in the studied population and it was associated with socio-economic factors. Factors such as higher level of parental education and economic status led to decrease food insecurity in the households. Children belonged to food-insecure households had lower IQ and less frequently consumed nutritious foods.
    Keywords: Food security, Intelligence quotients, Socio, economic status, Nutritional status
  • Mojdeh Vaziri, Alireza Malekpour, Fatemeh Malekpour *, Yousef Mohammadian Pages 146-152
    Background And Aim
    One of the consequences of job stress is its impact on job performance. The aim of current study is assessment correlation among psychosocial stressor’s and performance among teachers and presentation of path analysis model.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytical study that carried out among 468 school teachers of Hashtrood city. Nordic psychosocial stressors questionnaire and job performance questionnaire were used for collection data. For statistical analysis SPSS software version 16 and statistical test of independent t-test, ANOVA, Pierson correlation and path analysis using regression were used.
    Results
    Result showed job stress and job performance were at moderate level. Mean of job stress among different teaching degree and work experience were statistically significant (Pž
    Conclusion
    Job stress can negative impact on job performance so that need measures to reduce job psychosocial stresses of teachers.
    Keywords: Job stress, Job performance, Teachers, Path analysis model
  • Mojtaba Habibi, Sajjad Alahdadi *, Leila Mohammadi, Nikzad Ghanbari Pages 153-160
    Background And Aim
    The current study was conducted in order to assess factor structure, validity and reliability of the Persian version of Leeds Dependence Questionnaire in alcohol and substance dependent individuals in Iran. We also assess LDQ scores about a number of demographic factors.
    Materials And Methods
    LDQ was translated to Persian and subsequently it was translated reversely. Furthermore, it was compared with original scale. We made essential changes after using scale among 20 participants. 281 alcohol/substance dependent individuals from prison, dormitory and various rehabilitation camps were chosen and completed the questionnaire. Questionnaires of demographic information, LDQ (Leeds Dependence Questionnaire), Drug Use Disorders Identification Test (DUDIT) and Severity of Dependence Scale (SDS) were used in order to obtain data. Data were analyzed via LISREL8.8 software and appropriate statistical tests.
    Results
    Factors power of all questions with respect to target factor was persuading. Scale reliability by Cronbach’s Alpha and Guttman scores were measured as 0.90 and 0.86 respectively. Assessment of convergent validity by computing correlation coefficient of LDQ scale with DUDIT and SDS was obtained 0.61 and 0.37. Lower starting age, using history of the family, taking several substances simultaneously and the using method of injection made the most dependency.
    ž
    Conclusion
    LDQ maintains acceptable reliability and validity. Hence, it appears plausible that this questionnaire is a suitable approach in order to assess alcohol and substance dependency among afflicted individuals in Iran. Regarding to demographic factors affecting on dependence severity is necessary for plans of prevention and treatment of this disorder.
    Keywords: Validity, Reliability, Leeds Dependence Questionnaire (LDQ), Substance, Alcohol
  • Zahra Hashemi, Masoumeh Alidosti * Pages 161-166
    Background And Aim
    At present a considerable part of manufacturing systems as shift work. That is increased fatigue and sleep disorders, which can affect human health. Since the health of staff that has increased the efficiency of the whole system. This paper aimed to determine the relationship between shift work and Sleep Quality with public health in Kaavian steel companies Khozestan.
    Materials And Methods
    A descriptive cross-sectional study design was used randomly with a sample of 256 staffs Kavian Steel companies. Data were collected using valid 28-item General Health Questionnaire (GHQ-28) and Pittsburgh Sleep Quality index (PSQI). Staffs were combined into groups based upon public health (favorable-unfavorable), sleeping quality (good-bad) and working shift (fixed-flexible). All statistical analysis was performed using SPSS16, and Independent t-tests, and chi-square.
    Results
    The mean age and working experience of staffs were 33.6±6.9, 9.8±6.4, respectively.
    The results showed that there was a significant relationship between public health-sleep disturbance and shift work. And sleep disturbances were mostly reported in shift workers with an unfavorable general health (p> 0.05).
    ž
    Conclusion
    The main conclusion to be drawn from this study is that shift working is adversely affecting the sleep quality and general health. Therefore, this study and suggested strategies appropriate to formulate the optimal shift and education in order to eliminate or reduce the adverse effects of shift work systems is necessary.
    Keywords: Public health, Shift work, Sleep quality, Steel company
  • Farnaz Torabi *, Romina Ebrahim, Rasool Hemayattalab Pages 167-173
    Background And Aim
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is a behavioral disorder in children, which is characterized by one or a combination of three factors including hyperactivity, inattentiveness and impulsiveness. This disorder may damage there motor skills. The aim of this study was to investigate the effectiveness of 6 weeks high intensity interval training on serum serotonin and perceptual motor skills in adolescent boys with ADHD.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental, 20 adolescent boys with ADHD were randomly allocated to high intensity interval training and control groups. The training group, trained for 6 weeks. The training protocol included running sweep at the distance of 20 meters, 3 times a week, with the repetitions of 4 times at the first and second week, the repetitions of 5 times at the third and fourth week and the repetitions of 6 times in the fifth and sixth week. At the beginning and end of the sixth week, anthropometric indices, serotonin levels and scores of perceptual motor skills were assessed. Data were analyzed by paired t-test and analysis of covariance. The level of statistical significance was set at p≤0.05.
    Results
    After 6 weeks, the average of serum serotonin levels (p=0.025), and the mean scores of perceptual motor skills (p=0.046) in experimental group were significantly increased. Body mass index (p=0.047) and body fat percent (p=0.048) were decreased significantly in experimental group.
    ž
    Conclusion
    The present study revealed that high intensity interval training as a non-pharmacological method has a positive impact on serum serotonin levels and perceptual-motor skills in adolescents with ADHD.
    Keywords: Serotonin, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Motor skills, Exercise