فهرست مطالب

جنگل و مرتع - پیاپی 48 (پاییز 1379)

فصلنامه جنگل و مرتع
پیاپی 48 (پاییز 1379)

  • 84 صفحه، بهای روی جلد: 1,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1379/08/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • یادداشت سردبیر
    صفحه 4
  • توسعه انسانی در واپسین سال قرن بیستم
    غلامرضا نوروزی صفحه 6
  • دیدگاه مدیران و کارکنان نسبت به اثر بخشی آموزش
    ناصر توکلی صفحه 15
    یکی از مهمترین اهداف مدیریت منابع انسانی تهیه برنامه های آموزشی جهت پرورش کارکنان در حین خدمت است. چون صنعت و فن آوری، دانش و بینش و تخصص و مهارت های موجود در سازمان های اجتماعی روز به روز تکامل بیشتری می یابند و به موازات آن، افراد سازمانی هم به خاطر اشتغال مداوم به کار، فرصت فراگیری پیشرفت های علمی و عملی جدید را ندارند، از این رو، وظیفه اداره کنندگان نیروی انسانی است که در ایجاد سیستمی پرتوان جهت آموزش کارکنان و هم آهنگ ساختن معلومات و آگاهی های آنان با آخرین شیوه های علمی بکوشند.
    پژوهش حاضر تحت عنوان دیدگاه مدیران و کارکنان نسبت به اثربخشی آموزش های کوتاه مدت در سازمان جنگل ها و مراتع کشور می باشد. پس از تجزیه و تحلیل، رابطه بین آموزش های کوتاه مدت با رضایت شغلی، تعلق خاطر کارکنان آموزش دیده، افزایش دانش و مهارت های فنی، شناخت مسایل کاری و حل مساله در کار، مشخص گردیده است.
  • طراحی الگوی اصلاح ساختار تعاونی های جنگل نشین
    ایرج ملک محمدی صفحه 20
  • تهیه فتوموزاییک رقومی
    سعید سارویی صفحه 27
    امروزه گسترش فن آوری رایانه به نقطه ای رسیده است که با استفاده از الگوریتم های پیچیده و با بهره گیری از روش های سنتی در فتوگرامتری و تفسیر بصری عکس های هوایی، حداکثر بهره وری از توان کارتوگرافیکی و تصویر عکس ها را فراهم نموده است. این قابلیت با پیشرفت سرویس های اسکن تجارتی و ارزان برای رقومی سازی عکس ها بهبود یافته است.
    در مطالعه حاضر، با هدف بررسی روش های تهیه موزاییک عکس های هوایی به روش رقومی، تعداد 28 قطعه عکس هوایی مربوط به جنگل آموزشی - پژوهشی دانشکده منابع طبیعی واقع در خیرودکنار نوشهر با مقیاس اسمی 1:20000 به وسیله دستگاه اسکنر با توان تفکیک 300 dpi رقومی شدند...
  • درختان دیر زیست گیلان
    سودابه کروری، محمد متینی زاده، بابا خانجانی، عباس اکبرزاده، فرهبد رستم پور صفحه 35
    در شماره 47 مجله جنگل و مرتع قسمت اول معرفی پاره ای از درختان دیرزیست استان گیلان که در مناطق قسمت غربی، شمال غربی و جنوب استان تا شهرستان مرزی آستارا مستقر بودند به چاپ رسید و مقدمه ای کوتاه در خصوص جغرافیا، تاریخ و مسائل اجتماعی اقتصادی استان مزبور نیز آورده شد.
    مقاله حاضر دهمین مقاله تحقیقاتی و مطالعاتی در راستای معرفی درختان زیرزیست ایران است. زیستگاه این درختان زیرزیست شامل... است. بدیهی است در طی زمان، ممکن است درختان دیرزیست دیگری نیز در استان گیلان شناسایی گردد.
  • بررسی تنوع گیاهان در مناطق با سه شدت چرا
    احمد امراللهی، علی زارع صفحه 44
    امروزه تنوع زیستی به خاطر اهمیت آن زیاد مورد توجه قرار گرفته است. مبارزه بیولوژیک، حفظ ذخایر ژنتیکی، کنترل اکوسیستم های مرتعی و بررسی اثر مدیریت های چرا بر گیاهان، با شناسایی تنوع در آن امکان پذیر خواهد بود. در این پژوهش به منظور بررسی تنوع گونه ای در سه سایت با مدیریت چرای مختلف شامل: الف) سایت بدون چرا (منطقه قرق) ب) سایت با چرای متوسط (منطقه کلید) ج) سایت با چرای بی رویه (منطقه بحران) در دشت نیز، شاخص های مختلف که در برگیرنده مفاهیم مختلف تنوع گونه ای است (غنا، تنوع و یکنواختی) مورد ارزیابی و استفاده قرار گرفته و نتایج حاصله به روش آزمون t تست گردیدند.
    نتایج حاصله بدین صورت است که حداکثر غنای گونه ای در منطقه کلید و حداقل آن در منطقه بحران وجود دارد ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نیست. تنوع و یکنواختی گونه ای در سایت بدون چرا بیشتر از سایت های با چرای متوسط و بی رویه می باشد و در بعضی از اندیکس ها این تفاوت در سطح 5 درصد معنی دار می باشد. استفاده از جوامع گیاهی تا حد تخریب متعادل (چرای متوسط) مجاز بوده و تغییر چندانی در تنوع گیاهان به وجود نمی آید.
  • فندق، گونه با ارزش و ناشناخته جنگل های ایران
    وحید شقاقی افضلی، بهرام دلفان اباذری صفحه 48
    کشور ما به دلیل ویژگی های طبیعی خاص، از لحاظ تنوع گونه (فون و فلور) بسیار غ نی بوده، به طوری که در برخی از رویشگاه های آن توده های منحصر به فردی مثل توده های جنگلی فندق، استقرار یافته است.
    فندق گونه ای است که در برخی از مناطق نیمکره شمالی (از جمله برخی از مناطق ایران) توسعه دارد و در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ترکیه در سطوح وسیعی مورد کاشت قرار گرفته است...
  • توسکا گونه اکولوژیک جنگل های شمال
    حبیب زارع، هاشم حبشی صفحه 55
    جنگل های دامنه شمالی رشته کوه البرز که منطقه رویشی هیرکانی نامیده می شود، یکی از 5 ناحیه رویشی ایران است که گسترشگاه درختان با ارزشی همچون توسکای ییلاقی است. این گونه از 8300 سال پیش وارد جنگل های شمال ایران شده و حدود 6/7 درصد کل حجم سرپای جنگل های شمال را تشکیل می دهد. گونه فوق در اکثر جوامع جنگلی به صورت درخت همراه دیده می شود و علاوه بر آن با گونه های راش، ملج، ون، خرمندی و شمشاد تشکیل جوامع با ارزش و منحصر به فردی را می دهد...
  • بررسی اثر برخی عوامل اکولوژی بر پوشش گیاهی
    علی زارع زردینی صفحه 64
    به منظور دستیابی به رابطه عوامل اکولوژی (بوم شناسی) با پوشش گیاهی مراتع دق فینو، توده های گیاهی در سطوح مختلف ارتفاعی انتخاب گردید. در هر توده معرف پارامترهای مختلف پوشش گیاهی توپوگرافی وادافیک برداشت شد. در بررسی رابطه عوامل اکولوژیک با پوشش مشخص شد که ارتفاع از سطح دریا، شیب و درصد رطوبت اشباع خاک بیشترین تاثیر را بر پوشش گیاهی دارند. با مشخص شدن میزان تاثیر عوامل اکولوژیک بر پوشش گیاهی منطقه می توان پتانسیل تولید در شرایط مشابه اکولوژیک را به دست آورد.
  • منابع طبیعی و آینده سازان
    صفحه 68
  • منابع طبیعی در جهان
    صفحه 72
  • منابع طبیعی در ایران
    صفحه 74
  • خاطرات جنگلبان
    صفحه 76
  • منابع طبیعی و NGO ها
    صفحه 78
  • معرفی کتاب
    صفحه 79
  • مقاله نامه تخصصی
    محمد وحید قلفی صفحه 80