فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال پانزدهم شماره 6 (پیاپی 105، بهمن و اسفند 1395)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال پانزدهم شماره 6 (پیاپی 105، بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رسول عابدان زاده*، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحه 619
    زمینه و هدف
    یکپارچگی و تفسیر بازخورد حسی به اجرای تکالیف هماهنگی دو دستی کمک می کند. هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی تاثیر دریافت اطلاعات حسی و تفاوت های سنی بر انتقال فاز نسبی در تکلیف هماهنگی دو دستی بود.
    روش بررسی
    برای این منظور، 15 پسر بزرگسال (میانگین سنی: 3/9±25) و 15 مرد سالمند (میانگین سنی: 6/12±66/06) که همگی دست راست بودند، به صورت در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان، اجرای تکلیف بر روی دستگاه هماهنگی دو دستی را با فرکانس 0/075 هرتز و با الگوی هماهنگی برون مرحله شروع کرده و به تدریج هر 5 ثانیه، 25/0 هرتز به فرکانس افزوده شد تا جایی که انتقال فاز نسبی در جهت الگوی درون مرحله رخ داد. فرکانس پایانی 5 هرتز اتخاذ شد. این تکلیف تحت 8 وضعیت حسی متفاوت اجرا شد. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس مرکب با سنجش مکرر و آزمون های تی وابسته برای مقایسه های دو به دوی اثرات تعاملی با تصحیح بونفرونی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که اثرات اصلی حواس و گروه و همچنین اثر تعامل های دوگانه بینایی- شنوایی، بینایی- حس عمقی، شنوایی- حس عمقی و شنوایی گروه معنی دار (0/05>P) گزارش شدند. نتایج نشان داد بزرگسالان جوان بیشتر متکی به بینایی و حس عمقی و افراد سالمند بیشتر متکی به حس عمقی و شنوایی برای اجرای الگوی برون مرحله بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های حاضر بر تاثیر مثبت اطلاعات آوران ناشی از بینایی، شنوایی و حس عمقی بر سرعت انتقال فاز نسبی دلالت کرده و نشان دادند که اجرای تکلیف هماهنگی دو دستی حاضر تحت کنترل سیستم حلقه بسته می باشد.
    کلیدواژگان: اطلاعات حسی، هماهنگی دو دستی، انتقال فاز نسبی
  • محمود برجعلی، مسلم عباسی، آرزو اسدیان، نادر اعیادی صفحه 635
    زمینه و هدف
    به دلیل مواجه بیماران سرطانی با مسائل وجودی، پژوهش حاضر درصدد بررسی اثربخشی معنادرمانی گروهی بر اضطراب مرگ و امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر آزمایشی از نوع نیمه تجربی است. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به انجمن بیماری سرطان شهرستان تهران بودند. نمونه شامل 24 نفر از بیماران مبتلا به سرطان معده بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. بعد از اجرای پیش آزمون بر روی هر دو گروه، مداخله آزمایشی در طی 10 جلسه 5/1 ساعته به صورت یک جلسه در هر هفته به اجرا در آمد و پس از اتمام برنامه درمانی، پس آزمون اجرا گردید. برای جمع آوری داده ها از مقیاس امید به زندگی میلر (MHS) و مقیاس اضطراب مرگ تمپلر(DAS) استفاده شد. از تحلیل کوواریانس برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که نمرات پیش آزمون اضطراب مرگ گروه آزمایش پس از آموزش معنادرمانی گروهی بصورت معناداری کاهش یافت(50/9 در برابر50/5). همچنین یافته ها نشان دادند که، نمرات پیش آزمون متغیر امید به زندگی گروه آزمایش نیز پس از دریافت آموزش معنادرمانی گروهی بصورت معناداری افزایش یافت(118 در برابر 127). همچنین نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که معنادرمانی 58٪ بر اضطراب مرگ و 83٪ بر امید به زندگی گروه کنترل تاثیر داشته است(P<0/001).
    نتیجه گیری
    بنابر یافته های این مطالعه، آموزش معنادرمانی گروهی بر کاهش اضطراب مرگ و بهبود امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده موثر است.
    کلیدواژگان: معنادرمانی گروهی، اضطراب مرگ، امید به زندگی، سرطان معده
  • شهلا حجت، عیدی علیجانی، رضا محمودخانی کوشککی، ندا دادور، اکبر قلاوند، مهرنوش ذاکرکیش صفحه 647
    زمینه و هدف
    تمرینات ورزشی و گزنه از روش های مورد استفاده برای کنترل هایپرگلیسمی و دیس لیپیدمی در بیماران دیابتی می باشند. هدف مطالعه حاضر مقایسه اثر مصرف گزنه و تمرینات هوازی و ترکیبی بر کنترل قند خون و پروفایل لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع دوم می باشد.
    روش بررسی
    در تحقیق نیمه تجربی حاضر 40 زن مبتلا به دیابت نوع دوم (60-40 سال) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به 4 گروه 10 نفره (مصرف گزنه، تمرینات هوازی، ترکیبی و کنترل) تقسیم شدند. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از دوره ی مداخله، خونگیری به صورت ناشتا انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تی زوجی و تحلیل واریانس دو سویه استفاده شد (0/05≤ P).
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون تفاوت معنی داری در سطوح قند خون ناشتا و لیپوپروتئین پرچگال بین گروه های مورد مطالعه مشاهده شد (0.05>P). آزمون تعقیبی نشان داد که کاهش معنی داری در سطح قند خون ناشتا و افزایش معنی داری در لیپوپروتئین پرچگال بین گروه های مداخله تمرین هوازی و ترکیبی نسبت به گروه کنترل وجود داشت (0/05>P). همچنین سطح قند خون ناشتا در گروه ترکیبی نسبت به گروه گزنه به صورت معنی داری کاهش یافته بود در حالی که سطح لیپوپروتئین پرچگال به صورت معنی داری افزایش یافته بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی و مصرف پودر گزنه روش های موثری در کنترل قند خون و پروفایل لیپیدی بیماران دیابتی نوع دوم می اشند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع II، تمرینات هوازی، گزنه، قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی
  • فائزه زینبوند*، محمدرضا تابنده، مریم کلاهی صفحه 663
    زمینه و هدف
    ترانس سینامیک اسید (CA)، محصول دآمیناسیون فنیل آلانین در تمام بافت های گیاهی و جزء اصلی و فعال مواد غذایی گیاهی مورد استفاده انسان است. ترانس سینامیک می تواند رشد سلول های تومور های مختلف انسان مانند سرطان روده بزرگ، لوسمی، تومور کبدی و همچنین ملانوم را مهار کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر و مکانیسم عمل ترانس سینامیک بر آپوپتوز سلول MCF-7 سرطان پستان است.
    روش بررسی
    به منظور بررسی اثر و مکانیسم عمل ترانس سینامیک، سلول های سرطان سینه با غلظت های مختلف ترانس سینامیک (10،0، 50، 100 و 200 میلی مولار) به مدت 24 ساعت تیمار شدند. زنده مانی سلول ها با استفاده از روش MTT بررسی شد. شاخص های آپوپتوز شامل قطعه قطعه شدن DNA و تظاهر فسفاتیدیل سرین در لایه بیرونی غشای پلاسمایی به ترتیب با استفاده از تست های TUNEL و فلوسایتومتری و ارزیابی اتصال Annexin V، ارزیابی گردید.
    یافته ها
    مقدار LC50 ترانس سینامیک در سلول های MCF-7 بر اساس ارزیابی زنده مانی به روش MTT، حدود 50 میلی مولار تعیین شد. تیمار سلول ها با دوز 100میلی مولار ترانس سینامیک سبب القا معنی دار شاخص های آپوپتوز گردید. بطوری که سلول های TUNEL+ و سلول های مراحل انتهایی آپوپتوز Annexin V+ و Propium Iodide (PI+) بطور معنی داری افزایش یافتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که ترانس سینامیک اسید با القای آپوپتوز دارای فعالیت ضد توموری موثری در برابر سلول های MCF-7 است. این نتایج می تواند در درک بهتر مکانیسم ضد سرطانی ترانس سینامیک و تایید بی خطر بودن استفاده آن به عنوان یک داروی جایگزین و مکمل در درمان سرطان مفید باشد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، ترانس سینامیک اسید، سلول های سرطان سینه MCF-7
  • ناهید چگنی*، صالح بویری پور، ساسان رزمجو قلایی، فواد گلی احمدآبادی صفحه 677
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از گیر اندازی نوترون توسط بورن روشی جایگزین جهت درمان برخی از سرطان هاست که به روش رادیوتراپی سنتی پاسخ نمی دهند. با توجه به اینکه تنها نوترون های انرژی متوسط (اپی ترمال) برای اهداف درمانی مفید و کاربردای اند، داشتن حداکثر فلاکی نوترون اپی ترمال مد نظر است. لذا در این تحقیق به بررسی اثر ضخامت مبدل فوتونوترون و انرژی فوتون تابشی بر میزان شار تولید شده و انرژی نوترون های خروجی پرداخته است.
    روش بررسی
    در این تحقیق به روش شبیه سازی مونت کارلو با استفاده از کد MCNPX6.2، یک چشمه ی فوتونی مدادی تک انرژی با انرژی های 13، 15، 18، 20، 25MeV به شعاع 2mm مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بهینه سازی طراحی هدف فوتونوترون، هدف تنگستنی با ضخامت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شار نوترون تولید شده برای تمام ضخامت ها و انرژی فوتون تابشی دارای پیکی در حدود انرژی 0.46MeV بود. با افزایش ضخامت تا 2cm ، شار نوترونی افزایش و سپس با افزایش بیشتر ضخامت یک روند کاهشی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    انرژی فوتون تابشی و ضخامت هدف تنگستنی بر شار نوترونی کل، طیف انرژی و انرژی میانگین نوترونها تاثیر قابل توجهی دارند که با توجه به طیف انرژی نوترون مورد نیاز باید انتخاب شوند. استفاده از یک لایه تنگستن به ضخامت 2 سانتیمتر و انرژی فوتون برخوردی 15MeV جهت تولید حداکثر شار با حداقل میانگین انرژی نوترونی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: رادیوتراپی، درمان به روش گیراندازی نوترون با بور، هدف فوتونوترون
  • فریده شیشه بر*، شبنم محمدی نزاد، میثم براتی، هادی صادقی، آناهیتا منصوری صفحه 685
    زمینه و هدف
    اندازه گیری دور کمر یک روش آسان و مقرون به صرفه برای ارزیابی چاقی و خطرات سلامت است. چندین ناحیه برای اندازه گیری دور کمر مورد استفاده قرار می گیرند اما تفاوت این نواحی در کشور ما تاکنون بررسی نشده است و پروتکل جهانی پذیرفته شده ای برای اندازه گیری دور کمر وجود ندارد. هدف این مطالعه مقایسه شش ناحیه مختلف اندازه گیری شده دور کمر می باشد.
    روش بررسی
    دور کمر در شش ناحیه متداول شامل: باریک ترین محل دور کمر(1)، پائین آخرین دنده (2)، وسط فاصله آخرین دنده و تاج ایلیاک (3)، بالای تاج ایلیاک(4)، ناف (5)، یک سانتیمتر بالای ناف (6) در 292 زن و 223 مرد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس مقادیر تکرار شونده و بدنبال آن آزمون Benferroni برای بررسی تفاوت های دو به دو بین نواحی مختلف اندازه گیری دور کمر استفاده شد.
    یافته ها
    مقادیر میانگین نواحی اندازه/گیری شده در مردان(8/8±85/8) 4> (10/1±84/8) 5 > (9/9±84/4) 3 > (10/3±83/1) 6 > (9/3±81/0)1 > (10/1±80/9) 2، و در زنان (12/3±87/7) 4 > (12/2±86/6) 5 > (11/2±85/3) 6> (10/9±82/4) 3> (10/3±78/7) 2 > (10/3±78/6) 1 بود. در زنان بین تمام نواحی بجز بین باریک ترین محل دور کمرو بلافاصله پائین آخرین دنده تفاوت معنی دار وجود داشت (0/001>p). در مردان بین تمام نواحی اندازه گیری شده تفاوت معنی دار وجود داشت (0/01>p). شیوع چاقی شکمی (>80 /90 سانتی متر) در نواحی مختلف اندازه گیری دور کمردر مردان در محدوده 28/7-16/06 % و در زنان در محدوده 72/9-43/5 % قرار داشت.
    نتیجه گیری
    مقادیر اندازه گیری شش ناحیه مختلف دور کمر در هر دو جنس متفاوت است. شیوع چاقی شکمی تخمین زده شده در اندازه گیری نواحی مختلف دور کمر بسیار متفاوت است.
    کلیدواژگان: دور کمر، محل اندازه گیری، چاقی
  • ریحانه شیخان*، حمیدرضا حسن آبادی، فضل الله میردریکوند، محمدعلی سپهوندی صفحه 697
    زمینه و هدف
    جنگ موجب بروز مشکلات برای افرادی می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم در جنگ درگیر بوده اند، از جمله این افراد همسران جانبازان هستند. از اختلالات شایع در این گروه می توان به افسردگی اشاره داشت. با توجه به نقش مهم نشخوار فکری در آغاز و تداوم افسردگی هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر فراوانی نشخوارهای فکری افسره ساز در همسران جانبازان بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع پیش آزمون – پس آزمون تک گروهی بود. نمونه پژوهش شامل 20 خانم در بازه سنی 39 تا 58 سال بود. پس اعلام برگزاری کلاس های اموزش مهارت زندگی ویژه همسران جانبازان در خانه سلامت اراک در نخستین جلسه شرکت کنندگان به سیاهه نشخوار فکری پاسخ دادند. مهارت های زندگی طی 10 جلسه2 ساعته توسط دو مربی آموزش داده شد. در نهایت در جلسه آخر مجددا سیاهه نشخوار فکری جهت پاسخگویی در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
    یافته ها
    بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در مولفه های سردرگریبانی، نشخوار فکری، و نشخوار فکری نتایج افسردگی تفاوت معناداری وجود داشت و پس از اموزش مهارت های زندگی میانگین پس آزمون کاهش یافته است. به علاوه، بر اساس یافته های پژوهش ارتباط معناداری بین وضعیت اشتغال و نشخوارهای فکری افسرده ساز به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی دستیابی به خوداگاهی و شیوه درست کنترل احساسات و مقابله با استرس را ممکن می سازد و از این طریق موجب کاهش نشخوارهای افسده ساز می گردد. با این حال پژوهش های آتی می توانند تاثیر آموزش مهارت های زندگی را بر باورهای فراشناختی مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: نشخوار فکری، افسردگی، مهارت های زندگی، همسران جانبازان
  • مجید مردانیان قهفرخی*، عبدالحمید حبیبی، مجید محمدشاهی، مهدی زارعی صفحه 707
    زمینه و هدف
    تاثیر همزمان ورزش و رژیم های غذایی متفاوت بر آیریزین به عنوان موضوع جدید مطرح است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار نوع رژیم غذایی متفاوت بر سطح سرمی آیریزین در مردان دارای اضافه وزن انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، 8 مرد دارای اضافه وزن (میانگین سنی 1/6±23 سال و میانگینBMI 47/ ± .29/23)، در چهار جلسه مجزا به فاصله یک هفته به آزمایشگاه فیزیولوژی مراجعه کردند. در هر جلسه بعد از خوردن یکی از غذاهای معمولی، پر کربوهیدرات، پر پروتئین و پر چرب، 30 دقیقه با شدت 60-70 درصد حداکثر ضربان قلب روی تردمیل دویدند. سه نمونه خونی در حالت ناشتا، دو ساعت پس از مصرف غذا (قبل از ورزش) و بعد از ورزش گرفته شد. از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس دو طرفه و مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    آنالیز آماری داده ها نشان داد مصرف چهار نوع غذای متفاوت قبل از ورزش موجب کاهش غلظت آیریزین شد، که این کاهش تنها در گروه رژیم پر چرب معنی دار بود (0/038>P). بعلاوه در طی ورزش پس از مصرف هر چهار نوع رژیم متفاوت، آیریزین افزایش معنی دار یافت (پر کربوهیدرات 0/049=P، پر پروتئین 0/001=P، پر چرب 0/003=P و معمولی0/021=P).
    نتیجه گیری
    علی رغم کاهش آیریزین پس از مصرف رژیم های غذایی مختلف، به نظر می رسد فعالیت ورزشی به دنبال رژیم های غذایی متفاوت می تواند موجب افزایش معنی دار آیریزین سرم مردان جوان دارای اضافه وزن شود. با این حال فعالیت هوازی به دنبال رژیم غذایی پر پروتئین نسبت به سایر رژیم های غذایی افزایش معنی داری در آیریزین سرم نشان داد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی حاد، رژیم غذایی، آیریزین، اضافه وزن
  • علیرضا مخبر دزفولی*، فاطمه رضایی، مسعود صادقی صفحه 717
    زمینه و هدف
    مدل های شناختی معتقدند که شناخت به صورت سلسله مراتبی سازمان یافته است طوری که طرحواره های ناسازگار از طریق پردازش شناختی سطحی، رفتار را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف این مطالعه تعیین نقش واسطه ای شناخت ناکارآمد بین طرحواره های ناسازگار اولیه و وسواس فکری-عملی بود.
    روش بررسی
    آزمودنی های این پژوهش مقطعی-توصیفی، 500 نفر از کارکنان شرکت فولاد خوزستان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، انتخاب شدند. در این مطالعه، پرسش نامه ی وسواس فکری- عملی (OCI-R)، پرسش نامه ی باورهای وسواسی در حیطه ی شناخت (OBQ-44)، مقیاس نگرش ناکارآمد (DAS)، فرم کوتاه 90 سوالی پرسش نامه ی طرحواره های یانگ و پرسش نامه ی افکار خودآیند منفی (NAT) استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و معادله سازی ساختاری به وسیله ی نرم افزار های 19SPSS و 19AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی به خوبی برازش شده است. در این مدل، طرحواره های ناسازگار اولیه و شناخت ناکارآمد اثر مستقیم و معناداری بر وسواس فکری-عملی داشتند (0/001>P) و شناخت ناکارآمد به طور معناداری بین طرحواره های ناسازگار اولیه و وسواس فکری-عملی میانجی گری کرد (0/31-0/14=CI).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که طرحواره های ناسازگار اولیه، پردازش سطحی شناختی را هدایت می کند. بنابراین، پیشنهاد می شود در درمان وسواس فکری-عملی بر طرحواره های ناسازگار اولیه و شناخت ناکارآمد توجه شود.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، شناخت ناکارآمد، وسواس فکری-عملی
  • آرمان رستم زاد*، علی یار پادروند صفحه 733
    زمینه و هدف
    مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام در میان ایزوله های بالینی، در بیشتر موارد ناشی از آنزیم های بتالاکتامازی است. هدف این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی وبررسی میزان ژن های بتالاکتامازی blaCTX-M-15 و blaFOXM در نمونه های بالینی کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیمارستان های شهر اصفهان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، در طی یک دوره یک ساله از شهریور 1393 تا 1394 تعداد 80 نمونه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بسری در بیمارستان های الزهرا و غرضی تهران جدا شد. این سویه ها بوسیله تست های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی تشخیص داده شدند و الگوی مقاومت آنها نسبت به 10 آنتی بیوتیک مختلف با روش آگار دیسک دیفیوژن مشخص گردید ،و سویه های تولید کننده آنزیم های بتالاکتامازی، با روش های فنوتیپی و دیسک ترکیبی شناسایی گردیدند. و میزان ژن های بتالاکتامازی blaCTX-M-15 و blaFOXM در آنها به روش PCR تعیین گردید.
    یافته ها
    نتیجه آنتی بیوگرام نشان داد که بیشترین میزان مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول به میزان 55 درصد و کمترین میزان مقاومت نسبت به ایمی پنم به میزان 5/7 درصد بود. از تعداد 80 نمونه مورد بررسی، 31 ایزوله (75/38%) از طریق تست تایید فنوتیپی و دیسک ترکیبی بعنوان مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف شناخته شدند. نتایج حاصل از PCR نشان داد که تعداد 17 ایزوله (7/32%) دارای ژن blaCTX-M-15 و 9 ایزوله (3/17%) دارای ژن blaFOX بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش میزان بالای آنزیم های ESBL را در میان جدایه های کلبسیلا نشان داد، از این رو برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش مقاومت در میان نمونه های کلینیکی، مدیریت صحیح درمان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، بتالاکتاماز وسیع الطیف
  • میثم شعبانی نیا*، فرشته شهیدی، حمید رجبی، ایرج نظری صفحه 745
    زمینه و هدف
    عملکرد اندوتلیومی عروق بر فشارخون تاثیر دارد و در این راستا نسبت L-Arg/ADMA از اهمیت برجسته ای برخوردار است. تاثیر تمرین ورزشی بر فشارخون نیز تایید شده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین ورزشی هوازی بر نسبت L-Arg/ADMA در بیماران مرد میانسال مبتلا به پرفشارخونی است.
    روش بررسی
    در مطالعه نیمه تجربی حاضر به ترتیب 12 و 24 مرد میانسال سالم (سن:2/8049/66، قد: 66/416/174، وزن: 65/1208/81) و مبتلا به پرفشارخونی انتخاب شدند. افراد بیمار در دو گروه 12 نفره کنترل(سن:53/208/52، قد: 81/575/173، وزن: 8/2680/08) و تمرین ورزشی هوازی(سن: 3/0150/54، قد: 5/98177/01، وزن: 13/1586/09) قرار گرفتند. تمرین شامل 12هفته دویدن هوازی با شدت 60 درصد ضربان قلب ذخیره و سه جلسه در هفته روی تردمیل به مدت 12دقیقه بود که تا هفته ششم هر هفته 3 دقیقه و پس از آن هر دو هفته 3 دقیقه به زمان آن اضافه شد به گونه ای که زمان تمرین در 2 هفته آخر به 36 دقیقه رسید. فشارخون استراحت و نسبت L-Arg/ADMA قبل و بعد از دوره تمرینی سنجیده شد. اندازه گیری متغیرهای خونی به روش الایزا، طبیعی بودن توزیع داده ها با آزمون شاپیروویلک و تفاوت های بین گروهی به وسیله آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح آلفای 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد نسبت فوق در افراد سالم از بیماران بیشتر است (5/099=t و 0/0001=P). همچنین تمرین هوازی زیربیشینه باعث کاهش معنی دار فشارخون سیستولی (8/698=F و0/008=P) و افزایش نسب L-Arg/ADMA شد(10/741=F و 0/004).
    نتیجه گیری
    بنابراین به نظر می رسد فشار خون و عملکرد اندوتلیومی عروق مختل شده در بیماران مبتلا به پرفشارخونی بواسطه مشارکت در تمرینات منظم هوازی بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: فشار خون، نسبت ال آرژینین به دی متیل آرژینین نامتقارن، تمرین هوازی
  • عبدالعظیم شهرویی*، مهناز مهرابی زاده هنرمند، سید محمدحسن عادل، مهران شهرویی، شهریار شهرویی صفحه 757
    زمینه و هدف
    استرس یکی از عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی است و همچنین باعث کاهش سلامت عمومی بیماران قلبی-عروقی می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله مدیریت استرس به شیوه شناختی-رفتاری بر سلامت عمومی بیماران قلبی-عروقی شهر اهواز بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش از روش پژوهش تجربی میدانی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه استفاده شد. برای انتخاب آزمودنی ها از نمونه در دسترس استفاده گردید. بدین صورت که 30 نفر از بیماران قلبی-عروقی جهت شرکت در پژوهش، انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و گروه گواه (هر کدام 15 نفر) قرار گرفتند. همه شرکت کنندگان به پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی-رفتاری قرار گرفت. سپس در مرحله پس آزمون هر دو گروه به پرسشنامه های پژوهش پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که مداخله مدیریت استرس به شیوه شناختی-رفتاری به گونه معنی داری سلامت عمومی افراد گروه آزمایش را در مقایسه با گروه گواه، بهبود بخشیده است (0/001≥ p).
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان میدهد مداخله مدیریت استرس به شیوه شناختی-رفتاری میتواند به عنوان یک روش روان درمانی انتخابی و همچنین مکمل درمانهای پزشکی در بیماران قلبی-عروقی باشد و در بهبود سلامت عمومی بیماران فلبی- عروقی سودمند باشد. بنابر این، در نظرگرفتن این نوع درمان به عنوان بخشی از برنامه درمانی بیماران قلبی-عروقی می تواند سودمند باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت استرس، شیوه شناختی، رفتاری، سلامت عمومی، قلبی-عروقی
|
  • Rasool Abedanzadeh*, Behrouz Abdoli, Alireza Farsi Page 619
    Background And Objective
    Integration and interpret of sensory feedback helps to performing of bimanual coordination tasks. The purpose of present research was to study of the effect of sensory information and age differences on the transition of the relative phase in bimanual coordination task.
    Subjects and
    Methods
    Fifteen male young adults (25±3.9 y) and 15 male elder (66.06±6.12 y), all of whom right-handed, were selected by available sampling method. Participants started performing the task with bimanual coordination device with anti-phase pattern at frequency 0.75 Hz which was increased by 0.25 Hz in 5-seconds steps and as far as the transition occurred toward in-phase pattern. The final frequency considered was at 5 Hz. The task was performed under 8 sensory conditions. Data analyzed by mixed analysis of variance with repeated measures and paired-samples t-test with Bonferroni correction for pair comparisons of the interaction effects.
    Results
    The findings revealed that main effects of senses and group and also the interaction effects between vision-audition, vision-proprioception, audition-proprioception and audition-group were significant (P
    Conclusion
    These results showed the positive effect of afferent information on the speed of the relative phase. In addition, these findings suggest that bimanual coordination task performed under close-loop control system.
    Keywords: Sensory information, Bimanual coordination, Relative phase transition
  • Mahmoud Borjali, Moslem Abbasi, Arezo Asadian, Nader Ayadi Page 635
    Background And Objective
    Due to facing the cancers with existential issues, this study aims is to investigate the effectiveness of logo therapy on the anxiety of death and life expectancy in patients with stomach cancer.
    Subjects and
    Methods
    This study is quasi-experimental. The study population included all patients with stomach cancer in 1394 who visited Tehran Cancer Association. The sample consisted of 24 patients with stomach cancer selected by available sampling method and were randomly assigned into experimental and control groups. After running the pretest on both groups, the experimental intervention group underwent ten weekly 90-minute logo-therapy sessions. After completion of the treatment program, post-test was taken. Data were collected from Miller life expectancy scale (MHS) and Templar Death Anxiety Scale (DAS). Analysis of covariance was used for data analysis.
    Results
    The experimental group pre-test scores of death anxiety were significantly reduced after the training of logo therapy (9.50 versus 5.50). The pre-test scores of life expectancy variables in experimental groups, after receiving the logo therapy training significantly increased (118 versus 127). In addition results of the analysis of variance showed that logo therapy training effectively reduced death anxiety (58%)and life expectancy (83%) in the experimental group (P
    Conclusion
    According to the findings of this study, logo therapy training is effective in reduceing death anxiety and improves the life expectancy in patients with stomach cancer.
    Keywords: Logo therapy, anxiety of death, life expectancy, patients with Stomach cancer
  • Neda Dadvar, Akbar Ghalavand, Mehrnoosh Zakerkish, Shahla Hojat, Eydi Alijani, Reza Mahmoudkhani Kooshkaki Page 647
    Background And Objectives
    Exercise and supplementation with urtica dioica powder are usable methods for control hyperglycemia and dyslipidemia in diabetic patients. The aim of this study was to compare eight weeks of aerobic training and urtica dioica supplementation alone and combination on glycemic control and lipid profile in women with type II diabetes.
    Subjects and
    Methods
    In this semi-experimental study, 40 females (40-60 years old) with type II diabetes, were randomly divided into four equal groups (aerobic training, urtica dioica supplementation, combination of aerobic training and urtica dioica supplementation and non-treated control (n=10). Twenty four hr before and 48 hr after the intervention period, fasting blood sugar and high density lipoprotein (HDL-C) were measured. For statistical analysis paired t-test and two way ANOVA (P ≤ 0.05).
    Results
    In the post-test significant difference in fasting blood sugar level and HDL-C were observed between groups (P
    Conclusions
    According to these findings aerobic training and supplementation with urtica dioica powder are effective complementatry intervention methods for controlling blood glucose and lipid profile in type II diabetic patients.
    Keywords: Type II Diabetes, Aerobic Training, Urtica Dioica, Fasting Blood Sugar Lipid Profile
  • Faezeh Zeinivand*, Mohammadreza Tabandeh, Maryam Kolahi Page 663
    Backgound and
    Objective
    Trans-cinnamic acid (CA), a deamination product of phenylalanine in all plant tissues, is the main active ingredient used by the human from plant-containing foods. CA can inhibit the growth of various human tumor cell lines such as colorectal, leukemia, hematoma, as well as melanoma. This study aims to investigate the effect and action mechanism of CA on apoptosis of MCF-7 breast cancer cells.
    Subjects and
    Methods
    MCF-7 breast cancer cells treated with different concentrations of CA (0, 10, 50, 100 and 200 mM) for 24 h. Cell viability was determined using MTT assay. Apoptosis markers including DNA fragmentation, phosphatidylserine exposure at the outer leaflet of the plasma membrane measured using TUNEL and flow cytometery and Annexin V affinity.
    Results
    Viability assay showed that the IC50 of CA in MCF-7 cells was about 50 mM. CA at dose of 100 mM significantly induced the apoptosis after 24 h treatment as assessed by TUNEL cells and evidence of late apoptotic cells with Annexin V and propium iodide (PI). [provide data here] [with P values].
    Conclusion
    The results showed that CA with apoptotic activity is an effective anti tumor against MCF-7 cells. CA can inhibit the growth of MCF-7 cells by inducing cell apoptosis. The results can be helpful in understanding the anticancer mechanism of CA and gain further support for its safe use as an alternative and complementary drug in cancer therapy.
    Keywords: Apoptosis, MCF-7 Cancer cell line, Trans cinnamic acid
  • Nahid Chegeni *, Saleh Boveiry Pour, Sasan Razmjoo Ghalaee, Foad Goliahmadabadi Page 677
    Background And Objective
    Nowadays boron neutron capture applies as an alternative method to treat some cancers which do not respond to traditional radiation therapy. Considering that the epithermal neutron energy are useful for therapeutic purposes, achieve the maximum flux of the epithermal neutron has always been concerned. The aim of this study was to evaluate the effect of the converter thickness and the photon energy incident on the neutron flux output and energy generated.
    Materials And Methods
    In this study, using Monte Carlo simulation MCNPX6.2 code, a single pencil photon beam with energies 13, 15, 18, 20, 25 MeV and 2 mm diameter were employed. To optimize the design of the photoneutron target, tungsten target was tested at different thicknesses.
    Results
    The maximum of the neutron flux for all thicknesses and beam energy occurred at neutron energy peak 0.46MeV. Increasing thickness up to 2 cm showed the neutron flux was increased with increases in thickness and followed a downward trend.
    Conclusion
    The photon energy and the thickness of the tungsten target have a significant impact on the total neutron energy, energy spectrum and the average energy neutrons which depending on the neutron energy spectrum required should be selected. The use of a tungsten layer with a thickness of 2 cm and the 15MeV photon energy for production of maximum neutron flux with a minimum average energy is suggested.
    Keywords: radiotherapy, BNCT, photo neutron target
  • Farideh Shishehbor *, Anahita Mansouri, Shabnam Mohammadinezhad, Meysam Barati, Hadi Sadeghi Page 685
    Background And Objective
    The measurement of waist circumference (WC) is a simple and cost-effective method for health risk assessment and obesity. Several sites for WC measurements are used. However, there is no previous study to investigate the differences in WC measured at various sites in our country, and there is no universally accepted method of WC measurement. The aim of this study was to compare measured six different sites of WC in adults.
    Subjects and
    Methods
    WC was measured at six conventional sites, as follows: the narrowest waist (WC1), below the lowest ribs (WC2), the midpoint between the lowest rib and the iliac crest (WC3), above the iliac crest (WC4), umbilicus (WC5), 1 cm above umbilicus (WC6) in 292 females and 223 males. Differences in WC across sites were tested using repeated measures ANOVA and Bonferroni pairwise comparisons were computed to identify specific difference between paired sites.
    Results
    The mean values of WCs were WC2 (80.9±10.1) 80/90 cm) in different WC sites, ranging from 16.6 to 28.7% in males and 43.5 to72.9% in females.
    Conclusion
    WC values at six sites showed significant difference in both sexes. The estimated abdominal obesity prevalence (>80/90 cm) ranged dramatically according to measurement site.
    Keywords: Waist circumference, Measurement site, Obesity
  • Reyhane Sheykhan *, Hamidreza Hasanabadi, Fazlolah Mirdrikvand, Mohamadali Sepahvandi Page 697
    Background And Objective
    Physical and psychological problems for people who are directly and indirectly involved in the war, including veterans and their spouses. Given the important role of depressive rumination in the initiation and persistence of depressive, The purpose of this study was to evaluate the effect of life skills training on the frequency of depressive rumination in the spouses of veterans.
    subjects and
    Methods
    The study was a pretest - posttest single group. The sample consisted of 20 women in the age range 39 to 58 years. After the announcement of a special life skills training classes for spouses of veterans at Arak health house, In the first session, participants responded to rumination Inventory. Life skills during 10 sessions of 2 hours was taught by two instructors. Finally, at the last session, the participants responded to rumination inventory.
    Results
    Results showed that the between pre-test and post-test in components Uncertainty, rumination, depression rumination Results, There was significant difference. In addition, based on the findings, the relationship between employment status and depressive rumination was not significant.
    Conclusion
    Life skills training leads to achieve self-awareness and control of emotions and the right way to deal with stress makes, Through this mechanism can be reduced depressive rumination. However, future research can investigate impact of life skills on metacognitive beliefs.
    Keywords: rumination, depression, life skills, spouses of veterans
  • Majid Mardaniyan Ghahfarrokhi *, Abdul Hamid Habibi, Majid Mohammad Shahi, Mehdi Zarei Page 707
    Background And Objective
    The concurrent effect of exercise and diet on various factors such as Irisin is raised as a new subject. The present study was done with the aim of investigating the effect of acute aerobic exercise following four different diets on Irisin serum levels in overweight men.
    Subjects and
    Methods
    In this quasi-experimental study, 8 overweight men (aged 23± 6.1 y and BMI 23.29 ± 0.47), who attended our physiology lab in four separate sessions at weekly intervals were the subjects of this study. In each session, after eating usual food, high carbohydrate, high-protein and high-fat, the subjects performed a treadmill test for 30 min with 60-70% of maximum heart rate. Three blood samples were taken in fasting, two hr after a meal (before exercise) and after exercise. Statistical
    Methods
    one-way ANOVA, two-way ANOVA with repeated measure were used to analyze data.
    Results
    Statistical analysis of the data showed that consuming four different types of food before exercise reduces the irisin concentration, and this reduction was significant only in high-fat diet (P≤0.038). In addition, during exercise, after consumption four different diets, irisin increased significantly (high-carbohydrate P=0.049, high-protein P=0.001, high-fat P=0.003, usual food P=0.021).
    Conclusion
    Despite the reduction in irisin after eating different diets, exercise following different diets can cause significant increase in serum irisin in overweight young men. However aerobic activity followed a high-protein diet, more than other diets, showed a significant increase in serum irisin.
    Keywords: acute aerobic exercise, diet, irisin, overweight
  • Alireza Mokhber Dezfuli *, Fatemeh Rezaei, Masoud Sadeghi Page 717
    Background And Objective
    Cognitive models state that cognitions are organized hierarchically, so that the underlying maladaptive schemas affect behavior via superficial cognitive processes. This study aimed to determinate the mediating role of dysfunctional cognition between early maladaptive schemas and obsessive compulsive disorder.
    Subjects and
    Methods
    The subjects of this descriptive-cross-sectional research were 500 employees of Khuzestan steel company who were selected via multi-phases random sampling method. In this study the Obsessive-Compulsive Inventory-Revised (OCI-R(, the Obsessive Beliefs Questionnaire-44 (OBQ-44), the Dysfunctional Attitude Scale (DAS), the Early Maladaptive Schemas’ Questionnaire-Short Form (SQ-SF) and the Automatic Thoughts Questionnaire (ATQ) were used. Data was analyzed by using Pearson correlation and structural equation modeling via SPSS19 and AMOS19.
    Results
    Results showed that the proposed model fit clinical sample extremely well. In this the model early maladaptive schemas and the dysfunctional cognition had significant direct effect on obsessive compulsive (P
    Conclusion
    Present study showed that early maladaptive schemas affect surface- level of cognitive processes. This study suggests that it is better to attend to early maladaptive schemas and dysfunctional cognition in treating obsessive compulsive disorder. Keywords: Early maladaptive schemas, Dysfunctional cognition, Obsessive compulsive.
    Keywords: early maladaptive schemas, dysfunctional cognition, obsessive compulsive
  • Arman Rostamzad*, Aliyar Padervand Page 733
    Background And Objective
    Resistance to beta lactam antibiotics resulted from betalactamases enzyme production The aims of this study were to determine the antibiotic resistance pattern in Klebsiella pneumonia isolates and frequency of blaCTX-M-15 and blaAMPC in clinical specimen isolated from hospitals in Isfahan City.
    Subjects and
    Methods
    In this cross-sectional study we evaluated 80 Klebsiella pneumonia isolates from September 2014 to September 2015, isolated from patients at Alzahra and Gharazi hospitals in Isfahan city, Iran. Samples were identified using routine microbiological and biochemical tests. The antibiotic resistance pattern of isolates to 10 different antibiotics has done by disk diffusion method and ESBL producing strains were characterized by phenotypic method, combination disk and frequency of blaCTX-M-15 and blaFOX genes were characterized by polymerase chain reaction (PCR) for detection.
    Results
    The antibiogram result showed that, the highest rate of resistant (55%) was related to Co-trimoxazole and the lowest rate of resistant was related to Imipenem (7.5%), among 80 specimens, 31 isolates (38.75%) were detected as ESBL producing by phonotypic and double disk tests, and results of PCR showed that, 17 isolates (32.7%) were consist of blaCTX-M-15 gene and 9 isolates (17.3%) were consist of blaFOXM gene.
    Conclusion
    Our data showed the high rate of ESBL enzymes among Klebsiella isolates. Therefore, for infection control and preventing of distribution of resistant among clinical isolates, correct management of treatment is necessary.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Extended Spectrum Beta Lactamases
  • Meisam Shabaaninia *, Fereshteh Shahidi, Hamid Rajabi, Iraj Nazari Page 745
    Background And Objective
    Endothelial function has an effect on blood pressure and meanwhile, the ratio of L-Arginine/Asymmetric Dimethylarginine (L-Arg/ ADMA) is important. In addition, the effect of exercise training on blood pressure has been established. The present study intends to examine LArg / ADMA ratio in patients with hypertensive middle-aged men and the effect of aerobic training on it.
    Subjects and
    Methods
    In this quasi-experimental study, 12 normo-tensive and 24 hypertensive middle-aged men (age: 49.66  2.8 y, height: 174.16  4.66 cm, weight: 81.08  12.65 Kg) were selected. The hypertensive subjects were further sub-divided into two groups. 12 for control (age: 52.08  2.53 y, height: 173.75  5.81 cm, weight: 80.08  8.26 Kg) and 12 for aerobic training (age: 50.54  3.01 y, height: 177.01  5.98 cm, weight: 86.09  13.15 Kg). The training included 12 wks treadmill aerobic running with 60 % heart rate reserve, three times-a-week for 12 min each session. each week up to the 6th week 3 min and then every two weeks 3 min were added to the training time. So that training in the last two weeks was 36 min. Blood pressure and samples for the measurement of L-Arg/ADMA ratio were taken before and after the training period. Blood variables were measured by ELISA method. Normality of distribution of data was assessed with the Shapiro-Wilk test and between subjects differences was assessed with independent t-test and analysis of variance with repeated measures.
    Results
    Results showed that the L-Arg/ADMA ratio is more in patients than in healthy subjects (t=5.099, P=0.0001) and sub maximal aerobic training significantly reduced systolic blood pressure (F=8.698, P=0.008) and increased L-Arg /ADMA (F=10.741, P=0.004).
    Conclusion
    It seems that endothelial function in patients with hypertension is impaired and these patients can do aerobic training to relieve pressure and improve endothelial function.
    Keywords: Hypertension_L-Arg - ADMA_Aerobic training
  • Abdolazim Shahroie, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand, Seyed Mohammad Hassan Adel, Mehran Shahroie, Shahriar Shahroey Page 757
    Background And Objective
    Stress is a risk factor for cardiovascular disease and also reduced general health in patients with cardiovascular diseases. The purpose of the present research was to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral stress management intervention on dimensions of general health in the patients with cardiovascular diseases in Ahvaz city, Iran.
    Subjects and
    Methods
    In this study, the research method was experimental test-retest type with controls group. The available sampling method was used for selecting the subjects, so that 30 individuals from the cardiovascular patients were selected to participate in the survey and divided randomly into two groups: experimental and control (each 15 persons). All the participants responded to the 28-material General Health Questionnaire (GHQ-28). The experimental group were subjected to 10 sessions of the stress management training by the cognitive-behavioral method. Then, in the post-test stage, both group responded to research’s questionnaires.
    Results
    The results of covariance analysis showed that the cognitive-behavioral stress management intervention had a positive significant effect on the general health of the treatment group (P
    Conclusion
    The findings show that the cognitive-behavioral stress management intervention can be effective as a selective psychotherapy method and also as a supplement in the medical treatments of the cardiovascular patients and the improvement of general health in patients with cardiovascular diseases. So, it is benefit to consider this kind of option as a part of the treatment plan for the patients with cardiovascular diseases.
    Keywords: Cognitive-behavioral, Stess management, General health, Cardiovascular