فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - پیاپی 38 (آذر ماه 1382)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
پیاپی 38 (آذر ماه 1382)

  • 90 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1382/11/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهری غفوریان بروجردنیا، راضیه محمدجعفری، علی خدادادی صفحه 1
    سرخجه نوعی بیماری ویروسی خفیف است که بیشترین شیوع را در کودکان و جوانان دارد. عفونت سرخجه ای مادر در ماه های اولیه آبستنی اختلالات جدی و شدیدی را در جنین ایجاد می نماید. هدف از انجام این بررسی تعیین شیوع ایمنی نسبت به سرخجه در زنان باردار ساکن اهواز می باشد. برای این منظور میزان ایمنی نسبت به سرخجه در یک نمونه 250 تایی از زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های زنان که بطور تصادفی انتخاب شده بودند، تعیین گردید. نمونه برداری از خون صورت گرفت و سپس آزمایش الیزا جهت تعیین آنتی بادی ضد سرخجه از کلاس IgG بر روی تمام نمونه های سرمی جدا شده از خون انجام شد. نتایج نشان داد 92 درصد از زنان باردار در گروه های سنی مختلف نسبت به سرخجه مصون و 8 درصد حساس بودند. %95 دامنه اطمینان برای نسبت افراد مصون برابر(95.4%-88.6%) بدست آمد. نسبت مصونیت در زنان باردار خاه دار 8/92 درصد زنان باردار شاغل7/90 درصد بود که تفاوت معنی داری را از نظر آماری نشان نمی دهد (P=0.29).
    با توجه به بالا بودن درصد مصون زنان باردار نسبت به سرخجه در شهر اهواز و در صورتیکه درصد مصونیت در سایر مناطق این استان و دیگر قسمت های این کشور بالا باشد، بنظر می رسد واکسیناسیون عمومی ضروری نمی باشد ولی توصیه می گردد جهت جلوگیری از وقوع سندرم سرخجه مادرزادی وضعیت ایمنی دختران قبل از ازدواج و یا حداقل قبل از آبستنی مشخص تا درصورت مصون نبودن بر علیه سرخجه واکسینه شوند. همچنین آگاهی دادن دختران جوان در دبیرستان ها نیز می تواند قدمی مفید در این راستا باشد
    کلیدواژگان: سرخجه، سرواپیدمیولوژی، زنان باردار، واکسیناسیون
  • محمدعلی عقابیان، حمیدرضا خسروی، مهدی غیاثی نژاد، نادر ریاحی عالم صفحه 9
    این مقاله اثرات تحریک قشر حرکتی داوطلبان سالم با استفاده از گرادیانهای معمولی تصویر گیری روی دستگاه T5.1استاندارد را گزارش می کند. یکنواخت سازی میدان مغناطیسی اصلی با کویلهای مربوط بعد از قرار گرفتن بیمار درون میدان مغناطیسی برای بدست آوردن حداکثر یکنواختی انجام شد. تکنیک تصویر گیری مورد استفاده بر اساس تکنیک گرادیان اکو بوده و پروتکل خاص آن در این پروژه طراحی و پیاده سازی شد. تحریک قشر حرکتی بوسیله حرکت انگشت شست غالب به سمت بالا، پایین، چپ و راست درون یک صفحه پلاستیکی که یک مسیر L مانند درون آن تعبیه شده و با روش تکرار شونده می باشد. تصاویر بدست آمده با این روش با استفاده از برنامه SPM که نرم افزار آماری بکار رفته در بسیاری از آزمایشات MRI و PET در دنیا می باشد، مورد بررسی قرار گرفتند. در خلال تحریک، افزایش سیگنال قابل مشاهده ای (%5-%2) در قشر حسی حرکتی مربوطه، با نسبت s/N بهینه برای اندازه گیری های با اندازه وکسل کوچک (ضخامت برش کم) بدست آمد. تصویر گیری عملکردی با پروتکل طراحی شده ارتباط آناتومیکی افزایش سیگنال با ماده خاکستری قشر حسی حرکتی را بخوبی نشان می دهد. با استفاده از اطلاعات بدست آمده در این پروژه، امکان انجام تصویر گیری عملکردی توسط توالی پالس های بهینه شده و دستگاه T 1. 5 استاندارد فراهم شده است.
    کلیدواژگان: تصویرگیری عملکردی، گرادیان اکو، قشر حسی، حرکتی انگشت و FMRI
  • سهیلا نیک اخلاق، نادر صاکی صفحه 18
    یافته های مطالعه رتروسپکتیو 223 کودک با جسم خارجی مری بررسی شد. تشخیص جسم خارجی بر اساس یافته های بالینی یا رادیولوژیکی بوده و در تمام موارد بیهوشی عمومی داده شده است. شایعترین محل استقرار جسم خارجی مری ناحیه پشت کرکوئید و ابتدای مری است و سکه شایعترین جسم خارجی مری (4/%54) گزارش شده است. %2/2 بیماران بیش از یک جسم خارجی در مری داشته اند و در 7/2%مشکلات تنگی مری مشاهده شده است. جراحی باز گردن در 2 مورد جهت خارج کردن جسم خارجی مری انجام شده است. عوارض در 10% بیماران مشاهده شده ولی مرگ و میر گزارش نشده است.
    کلیدواژگان: جسم خارجی مری، بچه ها، اندوسکپی رژید، درمان
  • محمدکاظم غریب ناصری صفحه 24
    سدر یا کنار از خانواده عناب، گیاهی همیشه سبز است که در استان خوزستان نیز رشد می کند. پودر برگ آن معروف به سدر عموما جهت شستشو موی سر استفاده شده، اجزا مختلف آن دارای خاصیت ضد درد، ضد میکروب است. عصاره برگ آن تون ایلئوم و نیز انقباض نوار معده موش صحرائی را کاهش می دهد. هدف این تحقیق، بررسی اثر عصاره آبی - الکلی برگ سدر بر فعالیت مکانیکی رحم موش صحرائی می باشد. رحم موش صحرائی باکره بالغ درون حمام بافت با حجم 10 میلی لیتر حاوی محلولهای تایرود استاندارد و یا (DeJalon). و(30°C) با کشش اولیه 5/0 گرم قرار داده شد. انقباضات رحم به روش ایزومتریک در حضور کلرو پتاسیم (mM40)، تحریک الکتریکی 1ms،20v،30hz) به مدت 10 ثانیه) و هورمون اکسی توسین (100mu/ml) ثبت و بررسی گردید. در آزمایشات اکسی توسین، به موشها 24 ساعت قبل، 1 میلی گرم در میلی لیتر استروژن بصورت زیر جلدی تزریق گردید. نیروی انقباضی رحم بصورت گرم نیرو به ازا 100 میلی گرم بافت محاسبه و مقایسه شد. عصاره آبی الکلی برگ سدر با روش پرکلاسیون با الکل %70 تهیه شد. بعد از دوره سازگاری، بافت در معرض سه محرک فوق درغیاب عصاره و نیز در حضور غلظتهای 125/0، 25/0، 5/0، 1، 2، 4 و 8 میلی گرم در میلی لیتر به مدت 1 تا 3 دقیقه قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که عصاره حاضر بصورت وابسته به غلظت، انقباض حاصل از کلروپتاسیم، تحریک الکتریکی و اکسی توسین را در رحم(به ترتیب P<0.001، P<0.0001 و (P<0.0001 کاهش می دهد. از نتایج می توان نتیجه گیری نمود که عصاره برگ سدر احتمالا با انسداد کانالهای کلسیمی وابسته به ولتاژ نوع L موجب مهار انقباض رحم می شود. با این وجود، تعیین دقیق مکانیسم اثر عصاره نیازمند تحقیق ببیشتری در این زمینه است.
    کلیدواژگان: کنار (سدر)، موش صحرایی، رحم، اکسی توسین، تحریک الکتریکی، کلرور پتاسیم
  • هیبت الله کلانتری، فریدون طالبی طادی صفحه 32
    سدیم والپروات دارویی است که در درمان و کنترل انواع صرع و تشنج بکار می رود، یکی از عوارض این دارو سمیت کبدی آن می باشد که به دلیل گستردگی و طولانی بودن دوره درمان، بر آن شدیم تا با مطالعه و بررسی اثر کبدی عصاره خار مریم و ویتامینE، در سمیت کبدی ناشی از این دارو بپردازیم. بدین منظور عصاره گیاه با دوزهای 100، 200 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم و ویتامینE دوزهای 200، 400 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم یک ساعت قبل از دریافت دوز سمی سدیم والپروات (500 میلی گرم بر کیلوگرم) به مدت یک هفته از راه خوراکی تجویز شدند، 24 ساعت بعد از آخرین دوز، عمل خونگیری و کالبد شکافی جهت انجام مطالعات بیو شیمیایی و هیستو پاتولوژیک صورت پذیرفت. همچنین در این تحقیق اثر مصرف توام داروهای محافظتی، هر کدام با دوز 100 میلی گرم بر کیلو گرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده، بروز سمیت کبدی را در گروه دریافت کننده سدیم والپروات (گروه کنترل مثبت) و اثر محافظت کبدی عصاره با دوز 800 میلی گرم بر کیلو گرم و ویتامین E با دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم و در مقایسه با گروه کنترل مثبت از نظر فعالیت آنزیم های کبدی و همچنین هیستوپاتولوژی کبدی، محافظت کبدی نشان دادند که این آثار وابسته به دوز بودند. همچنین تجویز عصاره با دوز 100 میلی گرم بر کیلو گرم همراه ویتامین E اثر محافظتی قابل توجهی را نشان داد.
    کلیدواژگان: خار مریم، ویتامین E، سدیم والپروات، سمیت کبدی، موش سفید کوچک
  • شهرزاد یکتا طلب، محمد ابراهیم پارسانژاد، شهربانو جهانمیری صفحه 43
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بوده است که با هدف بررسی تاثیر روان درمانی گروهی بر میزان افسردگی و اضطراب زنان نازا مراجعه کننده به درمانگاه های زنان و زایمان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفته است. آبستنی و تولید مثل یکی از عمیق ترین امیال زنان بشمار می رود و موجب احساس تمامیت و کمال در زن می گردد. نازایی و بر آورده نشدن این نیاز اثرات اجتماعی، بیولوژیکی، اقتصادی و روانی بسیار دارد که منجر به بحران و بروز دوره هایی از افسردگی و اضطراب می گردد. توجه به جنبه های روانی نازایی موجب بهبود کیفیت زندگی زوج نازا و بالابردن سازگاری آنان با مشکل موجود خواهد شد و تاثیر بسزائی بر پیگیری درمان و پیش آگهی آن نیاز دارد. در این پژوهش از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف 60 زن نازا انتخاب شدند که 30 نفر از آنان بعنوان گروه آزمایش در 12 جلسه روان درمانی گروهی شامل: آموزش و تمرین عضلانی و استفاده از فرآیند گروه جهت حل بحران شرکت نمودند. با استفاده از پرسشنامه و آزمون استاندارد بک و هامیلتون اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده است. یافته های پژوهش نشان داد که در گروه آزمایش میانگین نمره افسردگی بعد از روان درمانی گروهی از 5/21 به 7/6 و میانگین نمره اضطراب 45.1 به 28.2 کاهش یافته است در حالی که میانگین نمره افسردگی و اضطراب در گروه کنترل دو ماه بعد از پیش آزمون تغییر آماری معنی داری را نشان نداده است. همچنین میانگین کاهش نمرات افسردگی و اضطراب رابطه ای با شغل میزان تحصیلات و در آمد زن و شوهر، نحوه سکونت، مدت درمان، تعداد درمانهای انجام شده، تشخیص نازائی بر اساس آگاهی زن، نحوه واکنش همسر و خانواده همسر داشته است و تنها میانگین کاهش نمرات افسردگی با سن زن رابطه نداشته است بطوریکه در خانمهای جوانتر بیشتر بوده است. نتایج حاکی از آن است که روان درمانی گروهی را می توان برای کلیه زنان نازای افسرده و مضطرب با خصوصیات جمعیت شناختی متفاوت به شیوه ای موثر بکار برد.
    کلیدواژگان: روان درمانی گروهی، افسردگی، اضطراب، نازائی
  • مظفر سرافراز، حسین رکایی صفحه 50
    التهابات گوش میانی شایعترین عفونت میکروبی و بالاترین دلیل مصرف داروئی آنتی بیوتیکی در کودکان محسوب می گردد. علی رغم تمامی پیشرفتها هنوز یکی از شایعترین موارد انتخابی جراحی، V.T گذاری برای افیوژن گوش میانی است. علاوه بر ریسک فاکتورهای شناخته شده ای مانند بزرگی آدنوئید، شکاف کام، مراکز نگهداری کودکان، آلرژی، سن و جنس، امروزه به علاوه از جمله مصرف سیگار در خانواده، ایدز و آلودگی های صنعتی نیز اشاره می شود. این مطالعه بصورت آینده نگر بمدت دو سال کلیه بیماران جراحی شده بدلیل اتیت سروز را از نظر وجود عوامل مستعد کننده مورد بررسی قرار داده است. جنس مذکر، نگهداری کودکان در مراکز و شیرخوارگاه ها، بزرگی آدنوئید، شکاف کام، مصرف سیگاردر خانواده، بیماری های سیستمیک و بدخیمی های نازوفارنکس، عواملی بودند که مورد ارزیابی قرار گرفته و فراوانی آنها بررسی گردید. فراوانی بیشتر بیماری نزد جنس مذکر و کودکان بین سنین 6-4 سال وجود داشت، بزرگی آدنوئید در بیشتر بیماران قابل تشخیص بود. بر اساس نمونه برداری از ناحیه نازوفارنکس نفر از بالغین در حالی که هیچگونه علامتی از ضایعه فضا گیر این ناحیه را نداشتند دچار سرطان نازوفارنکس بودند. یکی از بالغین در این بررسی دچاربیماری وگنر بود. در بررسی نقش مصرف سیگار در خانواده (مصرف غیر فعال سیگار توسط کودک) از طریق مقایسه کودکان مبتلا به اتیت سروز با یک گروه شاهد، فراوانی بیشتر نزد کودکان با مشکل گوش مشخص گردید. وجود داشت که مصرف سیگار در خانواده و آلرژی علاوه بر بزرگی لوزه سوم و شکاف کام در 15 بیمار که برای بار دوم تحت عمل جراحی V.T قرار می گرفتند بعنوان عوامل مستعد کننده وجود داشتند. توجه به کودکان در سنین شیوع بیماری بخصوص در پسر بچه ها، بررسی بیماری های سیستمیک و بویژه سرطانهای ناحیه نازوفارنکس دربالغین و همچنین اهمیت دادن به نقش مصرف سیگار بصورت غیر فعال توسط کودکان بعنوان عوامل مستعد کننده این بیماری مورد تاکید است. همچنین انجام معاینات در کودکان مستعد به بیماری مانند: بچه های ساکن در شیر خوارگاه ها و مراکز نگهداری و بیماران دچار شکاف کام می تواند در تشخیص زود هنگام بیماری نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: افیوژن گوش میانی، لوزه سوم، شیپور استاش، اوتیت سروز، جراحی نازوفارتکس
  • پیمان عشقی، علی اکبر رزلانسری، مسعود رودباری صفحه 58
    عفونت با ویروس هپاتیت هپاتیت C یک مسئله مهم بهداشتی در دنیا تماس با هپاتیت C دربیماران تالاسمی ماژور تقریبا غیر قابل اجتناب است. در سالهای اخیر مطالعات محدودی دلالت بر این نکته دارند که عفونت با هپاتیت C می تواند به عنوان یک فاکتور مستقل در ایجاد عدم تحمل گلوکز و دیابت ملیتوس عمل کند. در تعداد دیگری از مطالعات این رابطه رد شده است هدف این مطالعه بررسی این نکته بود که آیا عفونت مزمن با هپاتیت C می تواند تحمل گلوکز را در بیماران تالاسمی ماژور 20-7 ساله مختل نماید. کلیه 33 بیمار 20-7 ساله هپاتیت (+)C تالاسمی ماژور زاهدان که عفونت آنها با روش ایمونواسی آنزیمی الیزا غربالگری و با روش نسل دوم RIBA تایید شده بود به عنوان گروه مطالعه و 33 بیمار هپاتیت (-)C تالاسمی ماژور را که از نظر سن، سطح سرمی فریتین، تعداد تزریقات خون، مدت زمان عدم مصرف منظم دسفرال و آزمایشهای آنزیم های عملکرد کبدی با یکدیگر یکسان بودند به عنوان گروه شاهد، مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفتند. از تمامی بیماران آزمایش تحمل گلوکز خوراکی استاندارد انجام شد. نتایج بدست آمده بدین قرار بود: اولا اختلافی بین بیماران تالاسمی ماژور هپاتیت (+)C و هپاتیت (-)C از نظر اختلال در آزمایش تحمل گلوکز خوراکی وجود نداشت (12-7سال: 5.9%و 12> سال: 21.5% 0.05P یافته های ما نشان می دهد که عوفنت مزمن با هپاتیت C ریسک اختلال در تحمل گلوکز را در بیماران تالاسمی ماژور 20-7 ساله افزایش نمی دهد و دیابت شیرین را نباید در فهرست تظاهرات خارج کبدی عفونت هپاتیت C در این گروه سنی قرار دارد.
    کلیدواژگان: هپاتیت C، تالاسمی ماژور، دیابت شیرین وابسته به انسولین، آزمایش تحمل گلوکز خوراکی
  • ناهید شهبازیان، تقی رازی، محمدعلی نظری صفحه 67
    آدنوئید سیستیک کارسینوما از بدخیمی های نادر غدد بارتولن می باشد. تشخیص بدخیمی های بارتولن بدلیل عمقی بودن تومور و اشتباه تشخیص با ابسه بارتولن معمولا به تعویق می افتد. لذا اگر بیمار با سن بالاتر از 40 سال با توده بارتولن مراجعه نماید و توده مشکوک باشد، یا چنانچه با تشخیص پروسه خوش خیم به درمان کنسرواتیو جواب ندهد باید بیوپسی انجام گردد. مورد نادری که در اینجا معرفی می شود خانم 50 ساله ای است که با شکایت وجود توده، با سابقه 6-5 ساله در ناحیه دستگاه تناسلی خارجی که اخیرا رشد ناگهانی پیدا کرده بود مراجعه نموده و بجز احساس فشار در ناحیه، علامت دیگری نداشت. در آزمایشات بیمار سدیمانتاسیون بالا و کم خونی وجود داشت. بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت جواب پاتولوژی آدنوئید سیستیک کارسینومای باتولن گزارش شد.
    کلیدواژگان: بارتولن، آدنوئید سیستیک، کارسینوما، ولوو
  • حشمت الله شهبازیان، ناهید شهبازیان صفحه 71
    دختر بچه 13 ساله ای با نارسایی انتهایی مزمن کلیه بدلیل سندرم باردت- بیدل معرفی می گردد. بیمار با ضعف شدید، بی حالی، تهوع و استفراغ، تنگی نفس و درجاتی اختلال هوشیاری مراجعه نموده بود. در معاینه تمام علائم اصلی این سندرم یعنی پلی داکتیلی، رتینو پاتی پیگمانته، چاقی تنه ای، عقب ماندگی ذهنی و عدم تکامل جنسی وجود داشت. در بررسی های پاراکلینیکی کم خونی شدید، کراتی نین 8 میلی گرم در دسی لیتر، هیپر کالمی و اسیدوز متابولیک داشت. با توجه به شواهد بالا و کوچک و آتروفیک بودن کلیه ها در سونوگرافی و با توجه با اینکه بیمار حاصل یک ازدواج فامیلی بود تشخیص سندروم باردت- بیدل مسجل گردید.
    کلیدواژگان: سندرم باردت، بیدل، رتینوپاتی پیگمانته، نارسایی مزمن کلیه، پلی داکتیلی
|
  • Ghafourian Boroujerdnia M., Mohammad Ghafari R., Khodadady A Page 1
    Rubella is a viral disease which is mostly observed in children and teenagers. Infection in early pregnancy may cause sever derangement in fetus. In order to determine the prevalence of immunity to rubella in pregnant women of Ahwaz city, specific antibody against rubella assessed with Elisa method in 250 serum samples of pregnant women of different age groups residing in Ahwaz. The result showed that 8% of these women were sensitive and 92% were immune to rubella. %95 confidence interval for immune women was %88.6-%95.4. The percentage of immune women were 92.8 and 90.7 in houholds and employers, respectively. There was no significant difference between immune housholds and employers. In conclusion with regarding to the high immunity of pregnant women to rubella virus infection, public vaccination against rubella is not recommended in Ahwaz city. However, immune status in premarriage wemen or at least before their pregnancies should be determined so that in case of their sensivity, they would be vaccinated against rubella.
  • Oghabian M. A, Khosravi H. R, Ghiasinejad M., Riahi Alam N Page 9
    In this paper we present the effects of activation of motor cortex on functional Magnetic Resonance images (fMRI) for a healthy volunteer. This experiment was performed using a routine gradient system of a 1.5 Tesla MR unit. Shimming of magnetic field was done in order to obtain a suitable homogeneity of the field prior to data acquisition. Gradient echo protocol was used and modified based on the requirements for a T2* sensitive technique. Motor cortex activation was carried out using thumb movement in a L-shape plastic frame toward various directions, up, down, left, and right. Series of rest and activation images were analyzed using SPM (Statistical Parametric Mapping) program as is achieved by other researcher on PET/fMRI studies. Functional imaging using the designed protocol showed an increase of image intensity in the gray matter associated to motor and sense cortex. An increased intensity of about 2% was obtained in the correlation coefficient test results. Consequently, the feasibility of doing fMRI studies was confirmed using a routine 1.5 Tesla MRI system.
  • Nikakhlagh S., Saki N Page 18
    The findings of a retrospective analysis of the 223 children admitted with diagnosis of esophageal foreign bodies that were managed at the hospital are reported. In the majority of cases, ingestion of the foreign body was either witnessed or suspected. Removal was completed with the use of general anesthesia with endotracheal intubation. The postcricoid area was the commonest site for impaction. Coins (%54.4) were the commonest foreign body. Approximately 2.2 % of children had more than one foreign body. 2.7 % of children had esophageal anomalies. External approach for the retrieval of foreign bodies was necessary in two patients. Complications occurred in 10% of patients; there were no death.
  • Gharibnaseri M.K Page 24
    The Zizyphus spina-christi from Rhamnaceae grows in south of Iran and its leaf powder is used for hair washing. Its antifungal, antimicrobial activities have been also reported. The sweet fruit of that is eaten fresh or dried. We have previously demonstrated that, the Zizyphus spina-christi hydroalcoholic leaf extract reduces the ileum and stomach muscles tone in rats. The aim of present study was to investigate the effect of Zizyphus spina christi leaf hydroalcoholic extract on isolated rat uterus. To achieve this aim, uterine horns of adult virgin rats were placed in an organ bath containing 10 ml either standard Tyrode’s or De Jalon's solution (30 ° C) with 0.5 g initial tension, which bubbled with pure O2. The uterine contractility was recorded by an isometric transducer in presence of either KCl (40 mM), oxytocin (100 μU/ml) or performance of electrical stimulation (30 Hz, 20 V, 1ms for 10 seconds). Rats for oxytocin experiments were treated with single estrogen (Premarin) injection (1mg/Kg, s.c.) 24 hr prior the experiments. Contraction forces were calculated as gram for 100 mg of uterine weight. Extract was prepared using percolation method with 70% alcohol for 72 hr. After equilibrium period (45-60 min), the tissue was exposed to three above uterus stimulants in presence and absence of extract with final concentrations in the organ bath: 0.125, 0.25, 0.5, 1, 2, 4 and 8 mg/ml for 1 to 3 min. The results indicated that, the extract significantly reduced uterine contractions induced by KCl, electrical stimulation and oxytocin (P < 0.001) in a dose-dependent manner. In conclusion, it is postulated that the extract may contain voltage dependent calcium channel blocker. However, further work is required to determine the mechanisms of action.
  • Kalantari H., Talebi F Page 32
    Sodium valproate is an effective antiepileptic drug which is widely used in therapy.One of its side effects is liver toxicity.The aim of this study was to verify the protective effects of Silybum marium and vitamin E in hepatotoxicity caused by sodium valproate.In this study the crude extract of Silybum marianum in doses of 100, 200 and 800mg/kg and vitamin E in doses of 100, 200 and 400 mg/kg were orally administered to mice one hour before the toxic dose of sodium valproate (500mg/kg) for one week. The positive control group received toxic dose of sodium valproate (500mg/kg) and the negative control groups received normal saline and seasame oil. On the 8th day, blood samples were taken for measurment of enzyme activities such as SGOT & SGPT and also liver tissues were taken for histopathological study.Results showed that significant hepatoprotection was observed in doses of 800mg/kg of Silybum marianum and 400mg/kg vitamin E. Also it has been observed that the adiuvant dose of Silybum marianum and vitamin E in doses of 100mg/kg were synergistically effective.In conclusion, this herbal extract and vitamin E can protect liver damage caused by sodium valproate in mice.
  • Yektatalab Sh, Parsanezhad M.E., Jahanmiri Sh Page 43
    This is a quasi- experimental study of assessing the effect of group psychotherapy on anxious and depressed infertile women whom seen at outpatient departments of Shiraz university of medical sciences. The study subjects in the project were 60 infertile women. They were selected by objective-oriented sampling and were randomly divided into two groups of treatment and control. A questionnaire was filled out, in two parts, as to the gathering criteria on the degree of anxiety and depression.The first part was prepared by the researcher and the second was adopted from Hamilton scale and Beck depression inventory test. All the research samples were evaluated by pre- tests. 30 infertile women were divided into 3 groups of 10 and they attended a 12- session group psychotherapy, each session lasting for 2 hours every 5 days. It included relaxation exercise,education and use of group psychotherapy,both the treatment and the control groups filled out the questionnaire again and the level of anxiety and depression was estimated.The analysis of collected data was carried out by means of suitable tests.Results indicated that group psychotherapy decreased the women’s anxiety and depression. The mean decrease of anxiety and depression level revealed no significant relation to the woman’s level of education, that of her husband’s, woman’s job,that of her husband’s,woman’s monthly income,that of her husband’s, her own knowledge of infertility diagnosis, duration and number of treatments, and reaction of the husband and his family to her infertility. Yet, there was a significant relation between the woman’s age and the mean decrease of depression level. Group psychotherapy proved to be more efficient with younger females. These results show that effective group psychotherapy can be used in reducing infertile woman’s anxiety and depression regardless of demographic variables.
  • Sarafraz M., Rekabi H Page 50
    Otitis media is the most common microbial infection in children and the main reason of antibiotic usage in this group. Now the ventilation tube (V.T) insertion surgery is accounted the most common selective surgery. In addition to risk factors like adenoid hypertrophy, cleft plate, allergy, sex and …., another factors such as passive smoking, AIDS and industrial pollutions are also exist.Two years of prospective study was carried out to find out and examine the existance of risk factors in all patients who were suffering from middle ear effusion and cured by surgical operations. These factors which were found from the carried out studies are: male, sex, the nursaries school centers, adenoid hypertrophy, cleft plate, passive smoking, systemic disorders and nasopharyngeal carcinoma. In this study Otitis Media with Effusion (OME) was more common in male than female and the peak incidence occur between 4-6 years of age. In most cases, OME associated with Adenoid hypertrophy. Two adult cases without any symptoms of nasopharyngeal mass have nasopharyngeal carcinoma based on guided biopsy from Rosen muller fossa and one case have Wegner granulomatosis. In comparing of case and control groups, passive smoking is more freqent in group of cases. passive smoking associated and Allergy are found in 15 patient which become candidate for second time V.T inserten. We advise, in Cunjunction with evaluation OME in high risk children(children at peak age incidence and sex male) and systemic disorders and malignancy (especially. naopharynx) in adult,to consider in mind the role of passive smoking in children with OME. Inaddition, programmed follow up and screening of children at risk for OME (g. Nursary school, cleft palate) can help us in early diagnosis and Prevention of advanse sequelae of OME.
  • Eshghi P., Razlansari A.A., Roodbari M Page 58
    Hepatitis C virus (HCV) infection is an important health problem all over the world. Contact with HCV is nearly unavoidable in patients with thalassemia major (TM). Some studies suggest that HCV infection may be an independent risk factor for development of glucose intolerance and diabetes mellitus (DM). In fewer studies this relationship has not been found. The aim of this study is to investigate whether chronic HCV infetion can impair glucose tolerance in patients with TM. We compared all 7-20 years old HCV(+) TM patients in Zahedan (n=33) with 33 HCV(-) TM patients, matched for age, ferritin levels, number of blood transfusions, liver function test (SGPT, SGOT) and number of years with no desferal use. we checked our patients for HCV infection by ELIZA and RIBA-2[liotech Inc.] as HCV infection testing algorithm for diagnosis of asymptomatic persons which is recommended by CDC. We performed standard oral glucose tolerance test (OGTT) in all of them. Prevalence of impaired OGTT was not different among thalassemic patients with and without HCV infection (6% versus 9%, p> 0.05) and prevalence of impaired OGTT was the same among different age groups (in 7-12 y: 5.9% and >12 y: 21.5%, p>0.05). Prevalence of impaired OGTT was more among HCV(+)thalassemic patients with family history of DM (28.6 % versus 0 %, p< 0.01). Our findings suggest that chronic HCV infection does not increase the risk of glucose intolerance among thalassemic patients 7-20 years old, and DM should not be listed among extrahepatic manifestations of HCV infection in this age group.
  • Shahbazian N., Razi T., Nazari M.A Page 67
    Adenoid cystic carcinoma is one of the rare neoplasm of Bartholine gland. Usually the diagnosis of Bartholine neoplasm is delayed because of deep location of the tumor and its false diagnosis as bartholine abscess. So if the patient is older than 40 years old and the mass is suspicious or if the mass which was supposed as benign in nature dosent response to conservative therapy, the biopsy or excision of the tummor must be done. One of the rarest case which is presented here, is the 50 - years old women who presented with a mass for 5-6 years at vulva. This mass abruptly enlarged and the only symptom was pressure filling in prinea. the paraclinical findings was only elevated ESR and mild anemia. The mass was excised and pathologic report was adenoid cystic carcinoma of Bartholine gland
  • Shahbazian H., Shahbazian N Page 71
    The presenting pt is a 13 years old girl who developed ESRD due to Bardet - biedl syndrome. She was complaining of sever weakness, lethargy, nausea, vomiting, dyspnea and decreased level of consciousness. Physical examination revealed all sings of this syndrome, which includes polydactyly, pigmented Retinopathy, truncal obesity, mental retardation, underdevelopment of sexual characteristics. In lab, sever anemia, serum creatinin 8mg/d, hyperkalemia and metobolic acidosis revealed. According to above mentioned evidences, and small size kidneys in ultrasonograghy, and also with attention to this point that she is a product of a familial marriage, diagnosis of Bardet – Biedl syndrome is documented.