فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 79، مهر و آبان 1391)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 79، مهر و آبان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/26
  • تعداد عناوین: 13
|
  • صفحه 0
  • فاطمه صداقت، سمیرا ربیعی، رضا راست منش صفحه 341
    زمینه و هدف
    افزایش سطح کورتیزول بدنبال استرس، در پرخوری استرسی و نهایتا چاقی، نقش دارد. از سویی دیگر، افراد دارای سطح سرمی بالای ویتامین C، نشانه های استرس بدنی و ذهنی کمتری نشان می دهند و سطح کورتیزول پایین تری دارند. هدف مطالعه حاضر تعیین رابطه بین سطح سرمی کورتیزول و ویتامین C با چاقی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 140 زن سالم (46 زن چاق و 94 زن دارای وزن طبیعی) 17 تا 44 ساله به روش نمونه گیری متوالی و آسان انتخاب شد. چاقی به صورت Kg/m2 30 ≤ BMI و چاقی شکمی به صورت دور کمر 88 ≥سانتی متر تعریف شد. سطح سرمی ویتامین C به روش شیمیایی و سطح کورتیزول با روش الایزا اندازه گیری شد. از آنجایی که افسردگی، اضطراب و نگرش غذایی منجر به افزایش ترشح کورتیزول می-شوند، نقش آنها به عنوان فاکتورهای مخدوش کننده در این مطالعه در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون t و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ارتباط معناداری بین سطح سرمی ویتامینC با BMI مشاهده نشد (07/0=P). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوش گر، زنانی که در بالاترین سهک سطح سرمی کورتیزول قرار داشتند، احتمال کمتری برای چاقی عمومی (نسبت شانس: 2/0، 05/0=P) و چاقی شکمی (نسبت شانس:2/0، 02/0=P) داشتند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر ارتباط معکوسی بین سطح سرمی کورتیزول صبحگاهی با چاقی عمومی و شکمی وجود داشت، در حالی که رابطه ای بین سطح سرمی ویتامین C با چاقی مشاهده نشد. تا جایی که ما می دانیم، این نوع مطالعه برای اولین بار در زنان ایرانی انجام شده است و مطالعات بیشتری برای تعیین ماهیت این رابطه نیاز است.
    کلیدواژگان: چاقی، کورتیزول، ویتامین C، زنان، ایران
  • معصومه دلارام، سید احمدرضا رئیسی دهکردی صفحه 355
    زمینه و هدف
    از آنجایی که ترس از ناشناخته های دوران بارداری و زایمان سبب افزایش مداخلات پزشکی می شود و روز به روز شاهد افزایش این مداخلات به خصوص در زمان زایمان هستیم، این پژوهش با هدف «تعیین تاثیر مشاوره با زنان اول زا بر پیامد حاملگی» انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی در مراکز بهداشتی- درمانی شهرکرد بر روی 64 زن باردار با داشتن شرایط اول زا بودن، قرار داشتن در سه ماهه سوم و نداشتن سابقه سقط صورت گرفت. مادران به طور تصادفی در دو گروه مشاوره و بدون مشاوره قرار گرفته و در گروه اول با هر مراجعه درباره علایم شروع زایمان، مشکلات ناشی از زود بستری شدن، فواید زایمان طبیعی و مضرات سزارین و آشنایی با مراحل زایمان با مادر مشاوره شد. گروه دوم در این مدت مراقبت های معمول را دریافت کرده و سپس پیامد حاملگی در مادر و نوزاد پس از زایمان ثبت گردید. تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS (نسخه 16) انجام و میزان 05/0 P< معنادار تلقی شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین دو گروه مشاوره شده و بدون مشاوره در سن حاملگی بر اساس LMP (01/0P=)، سونوگرافی(03/0P=) و معاینه فیزیکی نوزاد (008/0P=)، پذیرش با شروع دردهای زایمانی (04/0P=)، میزان دیلاتاسیون سرویکس در هنگام پذیرش (01/0P=)، دریافت اکسی توسین (04/0P=)، طول مدت مرحله اول زایمان (04/0P=) و نوع زایمان (01/0P=) وجود داشت. وزن، قد، دور سر و آپگار نوزاد در دو گروه از تفاوت معناداری برخوردار نبود.
    نتیجه گیری
    مشاوره با زنان اول زا سبب بهبود پیامد مادری و جنینی می شود. این اقدام جهت خانم های باردار اول زا در سه ماهه سوم حاملگی پیشنهاد می-گردد.
    کلیدواژگان: مشاوره، زنان اول زا، سه ماهه سوم بارداری، پیامد حاملگی
  • سودابه بساک نژاد، فهیمه پلویی شاپورآبادی، ایران داودی صفحه 365
    زمینه و هدف
    اضطراب یکی از شایع ترین اختلال روانپزشکی دوران کودکی است. انواع اختلالات اضطرابی می تواند نقش مهمی در ارتباط بین کودکان مبتلا و والدین بگذارد. مطالعه کنونی در جهت بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خانواده در کاهش مشکلات اضطرابی کودکان 4 تا 6 ساله مهد کودک-های شهر اهواز بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون پیگیری با گروه شاهد است. جامعه آماری این پژوهش شامل مادران کودکان 4 تا 6 ساله مهد کودک های خصوصی شهر اهواز بود که به روش تصادفی مرحله ای انتخاب شدند و به ابزارهای تحقیق شامل مقیاس کودکان پیش دبستانی اسپنس (فرم گزارش والد) و مصاحبه ساختار یافته روانپزشکی پاسخ دادند. 50 نفر از مادرانی که نمره اضطراب کودکشان یک انحراف معیار بالاتر از میانگین بود، به طور تصادفی انتخاب و سپس به دو گروه آزمایش و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمایش طبق برنامه درمانی آموزش مدیریت اضطراب در 12 جلسه 120دقیقه ای شرکت کردند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهند که مداخله آزمایشی در کاهش انواع اختلالات اضطرابی کودکان مضطرب پیش دبستانی موثر بوده و پی گیری یک ماهه در گروه آزمایش نشان می دهد که مداخله درمانی می تواند اثر مداخله ای خود را در طول زمان نیز حفظ کند.
    نتیجه گیری
    روش آموزش مدیریت اضطراب خانواده روشی فرهنگ نابسته برای کاهش اضطراب کودکان در سنین پیش دبستانی و حل تعارضات بین والد و کودک می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت اضطراب خانواده، مادران، کودکان مضطرب، مهدکودک
  • لیلا عرب، محمود راهدار صفحه 375
    زمینه و هدف
    گروه نسبتا وسیعی از آلودگی های انگلی روده ای، از طریق آب و خاک و مواد غذایی نظیر سبزیجات به انسان منتقل می شوند. خوردن سبزیجات خوراکی خام به همراه غذا که در اغلب جوامع ایرانی از عادات رایج تغذیه ای می باشد، ضمن مین درصد قابل توجهی از ویتامین ها و مواد ضروری برای بدن همواره احتمال خطر آلوده نمودن افراد به انواع آلودگی های انگلی را در صورت عدم کفایت در ضدعفونی کردن، به دنبال دارد. هدف این مطالعه پی-بردن به وضعیت و نوع آلودگی سبزیجات در مزارع سبزی کاری شهرستان رامهرمز می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 20 مزرعه از مزارع کشت سبزی در 5 نقطه شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز شهرستان رامهرمز، انتخاب شد. نمونه ها با استفاده از سانتریفیوژ با روش تغلیظی- رسوبی همراه با شوینده آنیونی، آزمایش شدند. تعداد کل نمونه ها 140 مورد می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 49درصد از نمونه سبزیجات به انواع انگل های بیماری زا و غیربیماری زا، آلوده هستند. بیشترین میزان آلودگی مربوط به لارو نماتودها (44 درصد) و کمترین میزان آلودگی مربوط به همینولپیس نانا (8/1 درصد) و تریکواسترونژیلوس (8/1درصد) می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که منبع اصلی آلودگی انگلی سبزیجات، کودهای انسانی می باشد. آموزش نحوه شستشوی سبزیجات خوراکی روزانه در مناطقی که آلودگی وجود دارد، می تواند در ارتقای بهداشتی جامعه و کنترل بیماری های انگلی موثر باشد و بایستی از استفاده از کودهای انسانی در کشاورزی پرهیز گردد.
    کلیدواژگان: انگل، آلودگی سبزیجات، رامهرمز
  • اردشیر ارضی، نسرین عاقل، زهرا نظری، مصطفی حسینی صفحه 383
    زمینه و هدف
    با توجه به آثار جانبی شدید داروهای ضد درد سنتتیک، کاربرد گیاهان داوریی که دارای عوارض کمتری هستند در این مورد منطقی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد درد عصاره هیدروالکلی برگ انجیر خوراکی و مقایسه آن با داروهای ضد درد مورفین و آسپیرین می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، موش های صحرایی نر از نژاد ویستار در نه گروه 6تایی دسته بندی شدند: گروه کنترل منفی دریافت کننده سرم فیزیولوژی (ml/kg5)، به دو گروه کنترل مثبت به ترتیب مورفین (mg/kg5/2) و آسپیرین (mg/kg300) از طریق داخل صفاقی تزریق شد. گروه های آزمایش تحت تزریق داخل صفاقی (mg/kg200،400،600،800،1000) عصاره هیدروالکلی برگ انجیر خوراکی قرار گرفتند، و یک گروه دریافت کننده بهترین دوز موثر عصاره (mg/kg800) به همراه نالوکسان (mg/kg1) به صورت داخل صفاقی تزریق و مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر ضددرد دوزهای مختلف عصاره با استفاده از روش فرمالین مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره هیدروالکلی برگ انجیر خوراکی باعث کاهش معنادار(05/0p<) درد در دوزهای 600، 800،mg/kg 1000 در مقایسه با گروه کنترل منفی شد. اثر ضد درد عصاره (mg/kg800) در فاز اول درد بیشتر از آسپیرین و کمتر از مورفین و اثر ضد درد مزمن آن در فاز دوم درد کمتر از آسپیرین و مورفین بود.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی برگ انجیر روی هر دو فاز حاد و مزمن درد موثر می باشد. با توجه به اینکه نالوکسان اثر ضد درد عصاره را فقط در فاز دوم درد کاهش داد، می توان نتیجه گرفت که ممکن است عصاره اثر ضد درد (فاز دوم) خود را تا حدودی از طریق گیرنده های اوپیوئیدی اعمال نماید.
    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی برگ انجیر، آسپیرین، مورفین، نالوکسان، فرمالین، درد حاد، درد مزمن، موش صحرایی
  • سارا ضیاغم، زهرا عباسپور، محمدرضا عباسپور، محمدحسین حقیقی زاده، ایران رشیدی صفحه 393
    زمینه و هدف
    به دنبال گرگرفتگی، دومین، شایع ترین و پر دردسرترین عارضه یائسگی، آتروفی واژن است که سبب ایجاد علایمی مانند: خشکی ولو و واژن، درد هنگام مقاربت، و واژینیسموس یا خارش واژن می شود که می تواند به طور معناداری کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر شیاف واژینال هیالورونیک اسید با ویتامین E در درمان آتروفی واژن در زنان یائسه است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور در مرکز بهداشتی 17 شهریور اهواز از شهریور ماه تا دی ماه سال 1389 انجام شد. تعداد 40 زن یائسه با علایم آتروفی واژن به صورت تصادفی در دو گروه، جهت دریافت شیاف واژینال حاوی 5 میلی گرم هیالورونیک اسید (20 نفر) یا 1 میلی گرم ویتامین E (20 نفر) برای مدت 8 هفته، قرار گرفتند. ارزش رسیدگی سلول های واژن قبل و بعد از درمان اندازه گیری و در دو گروه مقایسه گردید. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و تی زوجی و با استفاده از نسخه 16 نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. سطح معناداری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که میانگین ارزش رسیدگی سلول های واژن در دو گروه، به طور معناداری بهبود یافته بود (001/0>p) اما میانگین ارزش رسیدگی سلول های واژن در گروه هیالورونیک اسید در مقایسه با گروه ویتامین E بالاتر بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    هیالورونیک اسید و ویتامین E سبب افزایش بلوغ اپیتلیوم واژن می شوند، اما بهبودی در گروه هیالورونیک اسید بیشتر بوده است. لذا شیاف واژینال هیالورونیک اسید می تواند در زنان دچار آتروفی واژن که نمی خواهند یا نمی توانند استروژن درمانی موضعی را دریافت کنند، استفاده شود.
    کلیدواژگان: یائسگی، آتروفی واژن، هیالورونیک اسید، ویتامین E
  • نجمه حمید، فریده نرگسی صفحه 403
    زمینه و هدف
    این پژوهش جهت مقایسه حافظه فعال در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی و کودکان بهنجار انجام شد.
    روش بررسی
    طرح پژوهش حاضر از نوع مقایسه ای و علی پس رویدادی است. از میان دانش آموزان کلاس دوم دبستان مدارس شهر اهواز با استفاده از نمونه گیری خوشه ایابتدا 59 دانش آموز مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی انتخاب و به شیوه تصادفی از میان آنها 42 نفر برگزیده شدند. سپس 42 کودک بهنجار به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسش نامه کانر، آزمون هوش ریون و مجموعه آزمون های سنجش حافظه فعال گترکول بوده است. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    میان عملکرد حافظه فعال کودکان مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی و کودکان بهنجار تفاوت معناداری وجود داشت (001/0P<). کودکان دارای اختلال نقص توجه - بیش فعالی نسبت به کودکان بهنجار به طور معناداری نمرات پایین تری در حافظه فعال و خرده مقیاس های آن شامل فراخنای ارقام مستقیم، فراخنای کرسی، فراخنای ارقام وارونه و مسایل حساب کسب کردند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه – بیش فعالی در مقایسه با کودکان بهنجار به طور معناداری نقص بیشتری را در عملکرد حافظه فعال و زیر مقیاس های آن نشان دادند.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، حافظه فعال، کودکان
  • مسعود دهدشتیان، محمدحسن آل طیب، بهروز بیدانی، مرضیه سجادی، زهرا سلیمی، فرزانه نصرآبادی صفحه 413
    زمینه و هدف
    درماتیت آتوپیک یک بیماری پوستی ارثی، مزمن و عودکننده است. هرچند عقیده بر آن است که شیر مادر اثر محافظتی بر ایجاد آسم و درماتیت آتوپیک دارد، برخی محققان این ایده را مطرح کرده اند که تغذیه با شیر مادر ممکن است شیرخوار را در خطر ابتلای به درماتیت آتوپیک قرار دهد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول زندگی بر ایجاد درماتیت آتوپیک در شیرخواران تا یک سالگی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه همگرویی گذشته نگر، والدین شیرخوارانی که برای واکسیناسیون سرخک، سرخجه و اریون در یک سالگی به 4 مرکز بهداشتی شهرستان اهواز مراجعه کرده بودند، در مورد تغذیه انحصاری و یا غیرانحصاری کودکشان در شش ماه اول زندگی با شیر مادر مورد پرسش قرار گرفتند. بر این اساس شیرخواران به 2 گروه تقسیم و هر گروه تا رسیدن به 511 مورد پی گیری و فراوانی درماتیت آتوپیک در هر گروه بررسی شد.
    یافته ها
    در مجموع 3/22 درصد دچار درماتیت آتوپیک شده بودند. فراوانی درماتیت آتوپیک در گروه تغذیه شده انحصاری با شیر مادر 35/15 درصد و در گروه تغذیه غیرانحصاری 25/29 درصد بود. برای گروه تغذیه انحصاری 36/19 درصد و در گروه با تغذیه غیرانحصاری 64/29 بود.
    نتیجه گیری
    درماتیت آتوپیک در شیرخواران با تغذیه غیر انحصاری از شیر مادر شیوع بالایی دارد. تغذیه انحصاری با شیر مادر نه تنها با کاهش فراوانی درماتیت آتوپیک در شیرخواران همراه است، بلکه در مواردی که سابقه خانوادگی آتوپی وجود دارد، تغذیه انحصاری با شیر مادر شانس بروز درماتیت آتوپیک را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: تغذیه با شیر مادر، درماتیت، شیرخواران
  • محسن خرمی، سیدعبدالحسین مهدی نسب، امیر حسین ذاکری صفحه 421
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه نتایج درمانی شکستگی های ناپایدار حلقه لگنی به دو روش جراحی و غیرجراحی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های امام خمینی (ره) و رازی اهواز بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی و آینده نگر در مدت 5 سال انجام شد و بیماران 18تا 45 ساله با شکستگی های ناپایدار لگنی(Tile B،C) بستری و توسط دو روش درمان شده اند: 1- جااندازی باز و ثابت کردن داخلی2- جااندازی بسته و کشش استخوانی. کلیه بیماران به طور متوسط 22 ماه تحت پی گیری قرار گرفتند و نتایج بیماران در هر دو گروه براساسMajeed score بررسی گردید.
    یافته ها
    در مجموع 40 بیمار مطالعه و پی گیری شدند، در گروه با درمان جراحی میانگین امتیاز در شکستگی نوعB 53/7 ± 55/83 (خوب) و در نوعC 36/12±81/75 (خوب) بود. در گروه با درمان کشش متوسط امتیاز در شکستگی های نوع =B01/9±36/78 و در نوعC =3/8±11/64 (متوسط) بود. میانگین اسکور در کل بیماران در گروه جراحی و غیرجراحی به ترتیب 11/11± 3/79 و 19/11± 95/71 بود که اختلاف معنادار را نشان می دهد. (044/0 =P)
    نتیجه گیری
    درمان جراحی و غیرجراحی های شکستگی های Tile B نتایج عملکردی مشابه و قابل قبولی دارد. ولی در شکستگی های نوع Tile C، درمان جراحی، نتایج عملکردی بهتری نسبت به درمان غیرجراحی داشت.
    کلیدواژگان: نتایج درمان، شکستگی ناپایدار حلقه لگن، جااندازی باز، ثابت کردن داخلی، کشش استخوانی
  • زری طحان نژاد، دیان دایر *، شیوا پورمحمد صفحه 431
    زمینه و هدف

    با توجه به نقش آنتی اکسیدانی روی در بدن، کمبود روی می-تواند به عنوان یکی از عوامل زمینه ای مستعدکننده بروز و پیشرفت سرطان مطرح شود. در این مطالعه میزان کمبود روی در بیماران مبتلا به انواع لوسمی و لنفوم در مقایسه با افراد نرمال مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    50 فرد مبتلا به انواع لوسمی و لنفوم به عنوان جمعیت بیمار و 50 فرد سالم به عنوان جمعیت شاهد انتخاب شدند. محدوده سنی هر دو گروه بیمار و شاهد در دامنه 10 تا 30 سال قرار داشت. روش اتمیک ابزورپشن جهت اندازه گیری غلظت روی مورد استفاده قرار گرفت. روش های آماری t-test و همبستگی پیرسون جهت آنالیز آماری استفاده شدند.

    یافته ها

    میانگین غلظت سرمی روی در جمعیت افراد بیمار برابر با (g/Lμ) 3/730 و در افراد نرمال برابر با (g/Lμ) 6/935 بود که تفاوت این دو از نظر آماری معنادار بود (05/0p<). در هر دو گروه بیمار و نرمال میانگین غلظت سرمی روی در دو جنس زن و مرد تفاوت معناداری نشان نمی داد(1= p، 77/0=p). در هر دو گروه بیمار و نرمال غلظت سرمی روی با افزایش سن رابطه معناداری نداشت (34/0=p و 19/0 =r) و (27/0= p و 18/0 =r)

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که در افراد مبتلا به لوسمی و لنفوم مساله کمبود روی یک مشکل جدی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: کمبود روی، لوسمی، لنفوم، سرطان
  • معصومه نظری نسب، نیلوفر خواجه الدین، عبدالامین شانه ساز، عباس پزشکی صفحه 439
    زمینه و هدف
    در پژوهش حاضر، بررسی اثر افزون سیتالوپرام به آنتی-سایکوتیک های تیپیک در کاهش علایم منفی بیماران اسکیزوفرنی، مورد نظر بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد.40 بیمار اسکیزوفرنی(طبق معیارهای DSM-IV –TR) بستری در بخش روان پزشکی زنان و مردان بیمارستان گلستان، انتخاب شدند و به دو گروه مساوی تقسیم شدند. یک گروه از بیماران سیتالوپرام (با دوز 20 میلی گرم در هفته اول و 40 میلی گرم در هفته های بعدی) و گروه دیگر دارونما (با دوز مشابه) دریافت نمودند. بیماران طی 6 هفته مطالعه، توسط symptom scale) (Positive & negative PANSS scale هفتگی مورد ارزیابی قرار گرفتند و تاثیر سیتالوپرام و دارونما بر علایم منفی بررسی شد. افسردگی با مقیاس افسردگی همیلتون رد شد.
    یافته ها
    میانگین سنی 22/37 سال و 60 درصد بیماران مورد مطالعه مرد بودند (24n=) در گروه درمانی سیتالوپرام در کاهش علایم منفی تفاوت معناداری با گروه دارونما نداشت. بهبودی معناداری در کاهش نمرات بیماران در زیر گروه سایکوپاتولوژی عمومی و مجموع نمرات PANSS وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سیتالوپرام در کاهش علایم منفی بیماران اسکیزوفرنی موثر نمی باشد. افزودن سیتالوپرام به آنتی سایکوتیک های تیپیک در کاهش نمرات بیماران در زیر گروه سایکوپاتولوژی عمومی و مجموع نمرات PANSS موثر بود و به خوبی تحمل شد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، علایم منفی، سیتالوپرام
  • گزارش مورد
  • علی احمدزاده، آذین احمدزاده، محمدرضا فتحی، آرش احمدزاده صفحه 449
    سندروم کورنلیا د لانگه بیماری ارثی نادری است که با تاخیر شدید رشد، میکروسفالی، آنومالی در اندام ها و قیافه دیس مورفیک و بسیار خاص به همراه عقب ماندگی ذهنی مشخص می شود. علت این سندروم هنوز روشن نیست. اما تقریبا در 50 درصد موارد، ناشی از جهش های ژن NIPBL (The Nipped- B-like) است. در این جا ما دومین مورد این سندروم را 19 سال بعد از گزارش نخست معرفی می کنیم. بیمار دختر 15 ماهه ای بود که به دلیل عفونت مجاری ادرار در سرویس ما بستری شده بود. او دارای قیافه ای دیس-مورفیک و خاص، میکروسفالی، تاخیر رشد و تکامل و نقایص اندام های فوقانی و تحتانی به همراه کیست و هیپوپلازی کلیه بود.
    کونلیا د لانگه سندروم ارثی نادری است که با آنومالی های مادرزادی شدیدی همراه است. تشخیص آن عملا بر پایه یافته های بالینی خاص آن است. پیش-آگهی آتی آن خوب نیست.
    کلیدواژگان: کورنلیا د لانگه، میکروسفالی، نقص اندام
|
  • Fatemeh Sedaghat, Samira Rabiei, Reza Rastmanesh Page 341
    Background And Objectives
    Through hyperactivation of hypothalamic-pituitary-adrenal axis and subsequent elevation of serum cortisol levels, chronic stress might lead to stress-induced hyperphagia and obesity. There are less physical and mental stress signs in people with high level of serum vitamin C. The aim of this study was to assess the relationship between serum vitamin C and cortisol with obesity.Subjects and
    Methods
    In this case-control study, 140 healthy women (46 obese and 94 normal weight) 17-44 years old, were recruited using convenient random sampling method. Controls were old-matched. General obesity was defined as BMI≥ 30 Kg/m2 and central obesity as WC≥88 cm. Serum vitamin C and cortisol levels were measured using chemical and ELISA methods, respectively. Since anxiety, depression and eating attitude may be associated with oversecretion of cortisol, we considered them as confounders in our study. The data were analyzed by t-test and logistic regression using SPSS software.
    Results
    There were no significant relationship between serum vitamin C levels with BMI (P=0.70). After adjusting for confounders, women in the highest titres of serum cortisol levels were less likely to have general (OR=0.2, P=0.05) and central obesity (OR=0.2, P=0.02).
    Conclusion
    In this study, there were a significant inverse relationship between serum morning cortisol levels with central and general obesity, while there were no associations between serum vitamin C levels and obesity. To the best of our knowledge, this type of study has never been conducted before in Iranian women; and more studies are required to delineate the nature of these relationships.
  • Masoumeh Delaram, Seyed Ahmad Reza Raesi Dehkordi Page 355
    Background And Objective
    Since the fear of unknown events in pregnancy and delivery increases medical interventions, this study was carried out to assess the effects of counseling nulliparous women during their third trimester on pregnancy outcomes.Subjects and
    Methods
    This quasi-experimental study was carried out on 64 nulliparous women without abortion in their third trimester. The women, visitng Shahrekord Health Centers, were allocated randomly into counseling and non-counseling groups. In counseling group, pregnant women were counselled about the symptoms of beginning of labor, the problems could be resulted from the early admission, the benefits of normal delivery and the complications of cesarean section and familiarity with the stages of labor. The non-counseling group received the standard prenatal care. Then, maternal and neonatal outcomes were recorded. The data were analysed State the statistical method used (version 16) and P<0/05 was considered significant.
    Results
    There was a significant difference in gestational age based on LMP (P=0.01), sonography (P=0.03), physical examination of infants (P=0.008), admission due to labor pains (P=0.04), dilatation at the time of admission (P=0.01), Taking the oxytocin (P=0.04), duration of first stage of labor (P=0.04) and mode of delivery (P=0.01) between two groups. No differences were found in weight, height, circumference and apgar score of newborns in two groups.
    Conclusion
    Counseling with nulliparous women improved the maternal and neonatal outcomes. The findings suggest counselling nulliparous women during their third trimester of pregnancy has favorable effects on pregnacny outcome.
    Keywords: Counseling, Nulliparous women, Third trimester, Pregnancy outcome
  • Soodabeh Bassak Nejad, Fahime Poloi Shahpor Abadi, Iran Davoudi Page 365
    Background And Objective
    Anxiety is a common psychiatric disorder among children. Various types of anxiety disorders, generalized anxiety disorder, social phobia, specific phobia and obsessive- compulsive disorder play an important role in the relationship between children and their parents parents. This research studied the efficacy of family anxiety management training (FAM) among mothers with anxious children 4 to 6 years in preschools in Ahvaz. Subjects and
    Methods
    In this control-follow up group study was conducted among mothers with 4 to 6 child in private kindergarten in Ahvaz. The samples included 50 mothers who obtained the higher scores in Spence anxiety scale (parent form), and randomly divided into two groups. They received 10 sessions of family anxiety management training.
    Results
    The results showed that during pre-test mean of anxiety scale was 89.1 and after post-test was reduced to 58.08. In addition, differences between all subgroups of anxiety were significant. After 1 month follow-up, the mean of control group did not change.
    Conclusion
    Family anxiety management training is a new and free-culture method to reduce anxiety among kindergarten children.
    Keywords: Family anxiety management training, Mothers, Anxious children, Kindergarten
  • Leila Arab ‚ Mahmoud Rahdar Page 375
    Background And Objective
    Relatively large group of parasitic infections are transferred to human through water, soil and foodstuffs such as vegetables. Eating raw vegetables with edible food is common in nutritional habits among most Iranian societies. While providing a significant percentage of essential vitamins and materials, eating raw vegetables with inadequate disinfection conditions carries risk to infection various parasitic infections. The aim of this study was to understand the situation and type of contamination in farm vegetables of Ramhormoz city.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 20 cultivated vegetables farms were selected from five area: north, south, west, east and centre of Ramhormoz Samples were examined using sediment concentration with anionic detergent. The total number of samples was 140. For data analysis, SPSS software was used.
    Results
    The results showed that 49% of vegetables were infested with various pathogenic and nonpathogenic parasites. The highest infestations was associated with nematodes larva (44%) and the lowest were related to Hymenolepis nana (1/8%) and Trichostrongylus (1/8%).
    Conclusion
    The findings of this study showed that the main sources for parasitic infestations in vegetables are from human compsites. Education of people on how to wash edible vegetables in areas where there is a parasitic infestations, can promote community health and effectively control parasitic diseases. In addition, the use of human compost in agriculture should be avoided.
    Keywords: Parasite, Vegetables contamination, Ramhormoz
  • Ardeshir Arzi, Nasrin Aghel, Zahra Nazari, Mostafa Houseini Page 383
    Background And Objective
    Whereas the available synthetic analgesic drugs have side effects, it seems tobe logical to using herbal medicines with few side effects. The purpose of this study was the evaluation of analgesic effect of hydroalcoholic extract of ficuscarica leaf and comparing it with morphine and aspirin.
    Materials And Methods
    This study was done on male rats of Wistar species. The animals were divided into nine groups (n= 6 rats). A negative control group received a single intraperitoneal dose of normal saline (5ml/kg). Two positive control groups received morphine (2.5 mg/kg) and aspirin (300 mg/kg) intraperitoneally, respectively. Five treatment groups received a single intraperitoneal dose of 200, 400, 600, 800 and 1000 mg/kg of hydroalcoholic extract of Ficuscarica leaves, and a group received hydroalcoholic extract (800mg/kg) with naloxon (1mg/kg). In this study, the analgesic effects were investigated via formalin test.
    Results
    The results showed that the 600, 800, 1000 mg/kg of extract had analgesic effects significantly different in comparison with negative control group. Our results showed that the analgesic effect (800 mg/kg) was less than aspirin on the second phase of pain and morphine on both pain phases. Naloxone could reduce the analgesic effect of extract on the second phase of pain.
    Conclusion
    The hydroalcoholic extract of Ficuscarica leaf contains analgesic effects in both pain phases. It can be concluded that Ficuscarica leaf extract may induce its effect through opioid receptors activation.
    Keywords: Hydroalcoholilc extract, Ficuscarica, Morphine, Aspirin, Naloxone, pain, Formalin, Rat
  • Sara Ziagham, Zahra Abbaspoor, Mohammad Reza Abbaspour, Mohammad Hossein Haghighizadeh, Iran Rashidi Page 393
    Background And Objective
    Following hot flashes, the second, most common and bothersome menopausal complaint is vaginal atrophy. This symptoms causes vaginal or vulvar dryness, dyspareunia, vaginismus or itching that can significantly affect quality of life. The aim of this study was to compare the effectiveness of vaginal perssaried containing sodium hyaloronate or vitamin E for the treatment of atrophic vaginitis.Subjects and
    Methods
    This randomized, double-blind clinical trial study was carried out at 17 Shahrivar health center (an educational center in Ahvaz, Iran) from August to December 2010. Forty postmenopausal women with symptoms of vaginal atrophy were randomized in two groups to administer vaginal perssaries of 5 mg sodium hyaloronate (n=20) or 1mg vitamin E (n=20) for 8 weeks. Vaginal maturation was measured and compared in both groups. The data were analyzed using independent t-test and Paired t test, in SPSS version 16.0. P-values less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    The results showed that the vaginal maturation values were significantly improved at both treatment groups (P<0.001). However, the mean maturation value in sodium hyaluronate group was significantly higher when compared with vitamin E group (P<0.001).
    Conclusion
    Sodium hyaluronate and vitamin E increased maturation of vaginal epithelium, but improvement was greater in sodium hyaluronate group. Therefore, sodium hyaluronate vaginal pessary is suggested as an ulternative in women who do not want to or cannot use estrogen treatment of vaginal atrophy.
    Keywords: Menopause, Vaginal Atrophy, Sodium hyaluronate, Vitamin E
  • Najmeh Hamid, Farideh Nargesi Page 403
    Background And Objective
    The aim of this research was to study the working memory between Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and normal children.Subjects and
    Methods
    The research method was causal comparison and expose factor. From a total population of Ahvaz male schoolchildren, 59 students were screened for ADHD. Then, 42 students with ADHD were selected randomly. In addition, 42 normal students were randomly selected as control group. The instruments were Canner’s Questionnaire, Raven Progressive Matrices Test and Working Memory Index (WMI). We used MANOVA to analyze the data.
    Results
    The results revealed that there was a significant difference between working memory capacity in ADHD and normal children (P<0.001). In ADHD children, the rate of working memory performance and its subscales were significantly lower than normal children.
    Conclusion
    The working memory performance and its subscales were significantly lower than normal children were.
    Keywords: ADHD, Working memory, Children
  • Masoud Dehdashtian, Mouhamad Hassan Aletayeb, Behrouz Bidani, Marzieh Sajadi, Zahra Salami, Farzaneh Nasrabadi Page 413
    Background And Objective
    Atopic dermatitis is an inherited, chronic and relapsing skin disease. Although it is generally believed that breast-feeding has a protective effect on developing asthma and atopic dermatitis, nowadays, some researchers question this idea and suggest that breast feeding may be a risk factor for atopic dermatitis. The purpose of this study was to determine the effect of exclusive breast feeding in the first 6 month of life on development of atopic dermatitis in infants till one year of age. Subjects and
    Methods
    In this retrospective cohort study, parents of infants who visited four health centers in ahvaz, the capital of Khozestan province, Iran, for MMR vaccination at 12 months of age were questioned about the kind of their infants feeding till 6 months age. Infants were divided to two groups, exclusive and non-exclusive breast- fed. The number of cases for each group was followed till 511 infants were reached. Frequency of atopic dermatitis in each group was investigated.
    Results
    Atopic dermatitis was noted in 22.3% of them. The prevalence of atopic dermatitis in non-exclusive breast fed infants was higher (P<0.001). The frequency of atopic dermatitis in exclusively and non-exclusively breast-fed infants was 15.35 and 29.25 % respectively. Odds ratio for exclusively breast fed infants was 19.36%, 95%CI (11.35%-19.58%) and for non-exclusively breast fed infants was 29.64%, 95%CI (25.26-34.07).
    Conclusion
    Exclusive breast feeding not only decrease the frequency of atopic dermatitis in infants, but also decrease the risk of development of atopic dermatitis in infants with positive family history for atopia.
    Keywords: Breast feeding, Dermatitis, Infants
  • Mohsen Khorrami, Seyed Abdolhossein Mehdi Nasab, Amir Hossein Zakeri Page 421
    Background And Objective
    The aim of this study was to evaluate the functional outcome of unstable pelvic ring factures (Tile B and C) and to compare the outcomes of surgical and non- surgical treatment methods in the patients admitted to Emam Khomeini and Razi hospitals in Ahwaz, Iran. Subject and
    Methods
    This prospective–cross sectional study was carried out during five years period from 2006-2010. Patients with unstable pelvic ring fractures (Tile B and C types) treated by open reduction and internal fixation (ORIF) or closed reduction and skeletal traction. The mean follow up time was 22 months and the results of both groups were evaluated by Majeed scoring system.
    Result
    A total of 40 patients with unstable pelvic ring fracture (20 patients had type B and 20 others had type C (Tile classification) were included. The mean score in type B fracture treated non-operatively was 78.36±9.01 (good) and in surgical group was 83.55±7.53 (good). In type C, mean score in non- surgical group was 64.11±8.3 (fair) and in surgical group was 75.81±12.36 (good). Mean score in all patients treated surgically was 79.3±11.11 and in non-surgically treated was 71.95±11.19 that shows a significant difference (P=0.044).
    Conclusion
    No significant difference was observed between surgical and skeletal traction treatment for type B pelvic ring fractures, but surgical treatment was associated with a rate of more good results than skeletal traction in type C pelvic fractures.
  • Zari Tahan Nejad, Dian Dayer, Shiva Pour Mohammad Page 431
    Background And Objective

    With regard to antioxidant role of zinc in the body, zinc deficiency may be considered as one of the factors for development and progression of cancer. In this study, we evaluated zinc deficiency in patients who suffered from different types of leukemia and lymphoma in comparison with normal subjects.Subjects and

    Methods

    Our case population included 50 patients who suffered from different types of leukemia (ALL, AML) or lymphoma. Our control group were 50 normal subjects within the same range of age (10-30 year). Atomic absorption method was used in order to determine serum zinc concentration.

    Results

    The mean value of serum zinc concentration was 730.3(µg/L) in patient group and 935.6) µg/L) in normal group. The difference was significant (P<0.05). In both patient and normal groups mean zinc concentration in men was not statistically different from women (P=1.00, p=0.77). There was not a significant relation between age and zinc concentration in both patient and normal group (P=0.34, r=0.19) and (P= 0.27, r=0.18).

    Conclusion

    The results obtained in this study indicate that zinc deficiency is a serious problem among leukemic and lymphatic patients.

    Keywords: Zinc deficiency, Lymphoma, Leukemia, Cancer
  • Masome Nazari Nasab, Nilofar Khajeddin, Abdol Amin Shanesaz, Abbas Pezeshki Page 439
    Background And Objectives
    Through hyperactivation of hypothalamic-pituitary-adrenal axis and subsequent elevation of serum cortisol levels, chronic stress might lead to stress-induced hyperphagia and obesity. There are less physical and mental stress signs in people with high level of serum vitamin C. The aim of this study was to assess the relationship between serum vitamin C and cortisol with obesity.Subjects and
    Methods
    In this case-control study, 140 healthy women (46 obese and 94 normal weight) 17-44 years old, were recruited using convenient random sampling method. Controls were old-matched. General obesity was defined as BMI≥ 30 Kg/m2 and central obesity as WC≥88 cm. Serum vitamin C and cortisol levels were measured using chemical and ELISA methods, respectively. Since anxiety, depression and eating attitude may be associated with oversecretion of cortisol, we considered them as confounders in our study. The data were analyzed by t-test and logistic regression using SPSS software.
    Results
    There were no significant relationship between serum vitamin C levels with BMI (P=0.70). After adjusting for confounders, women in the highest titres of serum cortisol levels were less likely to have general (OR=0.2, P=0.05) and central obesity (OR=0.2, P=0.02).
    Conclusion
    In this study, there were a significant inverse relationship between serum morning cortisol levels with central and general obesity, while there were no associations between serum vitamin C levels and obesity. To the best of our knowledge, this type of study has never been conducted before in Iranian women; and more studies are required to delineate the nature of these relationships.
    Keywords: Obesity, Cortisol, Vitamin C, Women, Iran
  • Ali Ahmadzadeh, Azin Ahmadzadeh, Mohammadreza Fathi, Arash Ahmadzadeh Page 449
    Cornelia de Lange syndrome (CdLS) is a rare hereditary disease, characterized by severe growth retardation, microcephaly, and limb anomalies, distinctive dysmorphic features and mental retardation. The etiology is not still clear. However, it is caused by mutation of the nipped- B- like (NIPBL) gene in approximately 50% of cases. Here, we report our second case of CdLS from Ahvaz after 19 years. The patient was a 15- month girl admitted in our center due to urinary tract infection. She had characteristic dysmorphic features, microcephaly, growth and developmental retardation, upper and lower limb defects, associated with renal cyst and dysplasia. CdLS is a rare hereditary syndrome with severe congenital anomalies. The diagisis is practically based on the characteristic phenotype. The further prognosis is poor.
    Keywords: Cornelia de Lange, microcephaly, limb defect