فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 84، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمود دلفان، امیر رشیدلمیر، احمد ابراهیمی عطری، آرش سعادت نیا صفحات 229-241
    زمینه و هدف
    AgRP یک پپتید اشتهاآور قوی است که از هسته های کمانی هیپوتالاموس ترشح می شود و در کنترل وزن نقش مهمی ایفا می کند. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه تاثیر دو نوع برنامه: 1. کاهش وزن طبق برنامه دوازده روزه پیشنهاد شده توسط محققان، 2. کاهش وزن سنتی (به همراه سونا) بر مقادیر AgRP پلاسمای کشتی گیران تمرین کرده بود.
    روش بررسی
    30 کشتی گیر تمرین کرده (سن 33/3 ± 33/24 سال، شاخص توده بدنی 38/2 ±90/24 کیلوگرم]وزن بدن بر مجذور قد[به متر و درصد چربی بدن 01/3 ± 92/12)، به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تجربی یک، برنامه رژیم غذایی دوازده روزه پیشنهادی به همراه سه جلسه تمرین کشتی در هفته و گروه تجربی دو، برنامه رژیم غذایی سنتی و سونا را تجربه کردند و گروه کنترل بدون رژیم غذایی بودند. از آزمودنی ها در 2 نوبت، قبل و پس از اجرای برنامه، خون گیری به عمل آمد. درصد چربی بدن آزمودنی ها به روش سه نقطه ایی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دو گروه تجربی کاهش معنا دار در وزن خود داشتند (001/0> p)، کاهش معنا دار درصد چربی بدن، فقط در گروه تجربی یک مشاهده شد (001/0 > p)، مقادیر پلاسمایی AgRP در گروه تجربی دو نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار داشت (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    برنامه کاهش وزن دوازده روزه پیشنهاد شده، بهتر از برنامه کاهش وزن سنتی است. این برنامه علاوه بر اینکه تغییر معنادار در سطوح پلاسمای AgRP آزمودنی ها به وجود نیاورد، همچنین باعث کاهش معنادار درصد چربی بدن آنان شد.
    کلیدواژگان: AgRP، کشتی گیران نخبه، کاهش وزن، مدیریت وزن
  • سید محمدحسن عادل، شهلا مجیدی، فرزانه احمدی، محمد داودی، مهدی عیسی پور مقدم، صفرعلی طهماسبی، حبیب حی بر، محمد نوری زاده صفحات 243-252
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه یافتن دقت تشخیصی سی تی آنژیوگرافی مولتی اسلایس 64 در مقایسه با آنژیوگرافی مرسوم در انسداد و تنگی عروق پیوندی پس از عمل پیوند عروق کرونری می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت گذشته نگر و آینده نگر انجام شد. اطلاعات مربوط به بیماران در سالهای1387-1390 از پرونده آنان در بیمارستان های دانشگاهی و غیر دانشگاهی اهواز، به دست آمد و اطلاعات سال های1390-1391 از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی با علایم درد قفسه سینه و یا ایسکمی در تست غیر تهاجمی به دست آمد. در این مطالعه،143 گرافت شریانی و وریدی از 53 بیمار که تحت CABG قرار گرفته بودند، مورد بررسی با سی تی آنژیوگرافی قرار گرفته و با آنژیوگرافی مقایسه شدند و نتایج بانسخه 17 نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی مردان 10+4/59 و زنان 8+9/59سال بود. 34% بیماران زن و 66% مرد بودند. حساسیت، ویژگی، ارزش مثبت، ارزش منفی و دقت تشخیصی به دست آمده توسط سی تی آنژیوگرافی مولتی اسلایس در مقایسه با آنژیوگرافی مرسوم از قسمت های پروگزیمال،میدل و دیستالگرافت هایوریدی و شریانی به ترتیب: 95%، 100%،100%، 86%، 96% و100%، 100%،100%، 100%، 100% و 71%، 96%،93%، 83%، 86% بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از سی تی آنژیوگرافی در تشخیص انسداد و تنگی گرافت های وریدی و شریانی موثر بوده و می تواند میزان آنژیوگرافی مرسوم را در بیماران پس ازCABG کاهش دهد.
    کلیدواژگان: CABG، گرافت وریدی و شریانی، سی تی آنژیوگرافی، آنژیوگرافی مرسوم
  • ساناز شریفی، ویدا مسرت، امین صفارفر، سمیرا شاه سیاه، محمد امین کاوسی، مهدی پورمهدی، حسین مسافری، سیدآرمان محققی صفحات 253-261
    زمینه و هدف
    تحلیل داخلی ریشه در مراحل اولیه ممکن است که نمای رادیوگرافی نداشته باشد. معمولا برای ارزیابی این ضایعه از رادیوگرافی های پری اپیکال داخل دهانی استفاده می شود که یکی از مشکلات بزرگ آن کسب اطلاعات تشخیصی محدود می باشد. با توجه به محدودیت های تکنیک های داخل دهانی در کشف زودرس ضایعات تحلیل داخلی ریشه، در این مطالعه دقت توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی (CBCT) که روشی جدید در ارزیابی فک و صورت است، در مقایسه با رادیوگرافی پری اپیکال در تشخیص این ضایعات مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    60 دندان پرمولر تک ریشه ای به صورت مزیودیستال برش داده شد و با فرز روند در 30 دندان در نواحی کرونال و اپیکال (به صورت تصادفی) تحلیل داخلی ایجاد شد و 30 دندان باقیمانده به عنوان گروه کنترل منظور شد. دندان ها در آکریل خودپخت مانت شدند. از هر دندان رادیوگرافی پری اپیکال و CBCT گرفته شد. دو متخصص رادیولوژی فک و صورت وجود یا عدم وجود تحلیل در تصاویر پری اپیکال و CBCT از هر دندان را مورد بررسی قرار دادند.
    یافته ها
    CBCT در تمام موارد توافق کامل با واقعیت دارد، اما رادیوگرافی پری اپیکال در برخی موارد خصوصا در ضایعات 3/1 اپیکال ریشه توافق متوسطی با واقعیت داشته و نتایج آن تفاوت معناداری با واقعیت دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که خصوصا در نواحی اپیکال، CBCT نسبت به رادیوگرافی پری اپیکال دقت تشخیصی بالاتری در کشف ضایعات تحلیل داخلی ریشه دارا می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل ریشه، توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی
  • عفت مهرابی، مهدی کارگرفرد صفحات 263-267
    زمینه و هدف
    چاقی یک مشکل جدی برای سلامت عمومی است. بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری ریوی با پدیده چاقی ارتباط مستقیم دارند و درصد قابل ملاحظه ای از مرگ و میرهای سالانه را موجب می شود. بنابراین به نظر می رسد که چاقی و درصد چربی بدن با مشکلات تنفسی همراه است. لذا هدف این مطالعه بررسی پارامترهای اسپیرومتری دانش آموزان دختر راهنمایی چاق در مقایسه با وزن طبیعی آنهاست.
    روش بررسی
    283 دانش آموز دختر راهنمایی شهرستان اصفهان (سن 88/0± 79/12 سال، شاخص توده بدنی 9/39±20 کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی خوشه ایانتخاب و بر اساس صدک های شاخص توده بدنی (CUT OFF، BMI) و سن انتخاب و در سه گروه چاق (50 نفر) برابر با صدک ≤BMI95، اضافه وزن (62 نفر) برابر با صدک 95≥BMI≤85، و وزن مطلوب (171 نفر) برابر با 85≥BMI≤15 قرار گرفتند. پارامترهای اسپیرومتری با استفاده از اسپیرومتری مدل جی گر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین ظرفیت ها و حجم های ریوی در سه گروه دانش آموزان با وزن طبیعی، اضافه وزن و چاق متفاوت بود، بطوری که افزایش معناداری در عملکرد ریوی دانش آموزان با وزن طبیعی و کاهش معناداری در گروه های اضافه وزن و چاق مشاهده شد. نتایج آزمون تعقیبی LSD نیز نشان داد که عملکرد ریوی دانش آموزان گروه طبیعی بزرگتر از دانش آموزان اضافه وزن و چاق است.
    نتبجه گیری: نتایج نشان داد که چاقی بر روی عملکرد ریوی تاثیر ویژه ای دارد و باعث کاهش ظرفیت ها و حجم های ریوی می شود. با این حال هنوز مکانیسم دقیق آن به خوبی مشخص نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتری در این حیطه می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، وزن طبیعی، پارامترهای اسپیرومتری
  • محمد جواد طهماسبی بیرگانی، فاطمه سیف، محمدرضا بیاتیانی، ناهید چگنی، داوود خضرلو، منصور ذبیح زاده، سید محمد حسینی صفحات 269-273
    زمینه و هدف
    هدف از رادیوتراپی رساندن دوز لازم به تومور و حفاظت ارگانهای سالم اطراف تومور است. بدین منظور و جهت ایجاد توزیع دوز مناسب از تعدیل کننده ها و یا جبران کننده های اشعه استفاده می شود. بنابراین دانستن ضریب تضعیف ماده مورد استفاده برای محاسبات درمان ضروری است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، جیوه به عنوان ماده ای مناسب برای شیلدینگ در رادیوتراپی معرفی شده است و همچنین یک روش جدید برای محاسبه ضریب تضعیف خطی مواد بر اساس فیزیک برهمکنش فوتون با ماده و محاسبات انتگرالی پیچیده ارائه شده است که به وسیله آن می توان ضریب تضعیف هر ماده دلخواه را با توجه به ضخامت ماده و انرژی مورد استفاده، محاسبه نمود. در قسمت عملی، دوزیمتری در حضور شیلد و بدون شیلد در میدانها با ابعاد مختلف (15x15،10x10،6x6) برای شیلدهای جیوه با ضخامتهای متفاوت در انرژی 6Mv دستگاه شتاب دهنده زیمنس انجام شد.
    یافته ها
    تغییر ضخامت ماده جاذب، کیفیت اشعه را تغییر می دهد. تغییرات ضریب تضعیف با ضخامت ماده جاذب را طبق رابطه ارائه شده در این مقاله می توان به دست آورد و همچنین تغییرات آن را به ازای هر ضخامت می توان بیان نمود، اما تغییر میدان درمانی تاثیر محسوسی بر ضریب تضعیف ندارد.
    نتیجه گیری
    تغییرات ضریب تضعیف با ضخامت ماده جاذب قابل صرف نظر کردن نیست و برای درمان دقیق در رادیوتراپی بایستی لحاظ گردد. به عبارت دیگر استفاده از یک عدد به عنوان ضریب تضعیف برای ضخامتهای مختلف جبران کننده ها یا تعدیل کننده های اشعه در رادیوتراپی صحیح نیست و تغییرات ضریب تضعیف با ضخامت ماده جاذب بایستی در سیستمهای طراحی درمان مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ضریب تضعیف خطی، ضخامت ماده جاذب، رادیوتراپی
  • سعید طباطبایی، ریحانه فاتح، سیدحسام دانشگر، محمد نوروززاده صفحات 279-284
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژیک شکستگی های هیپ می باشد. شکستگی هیپ یکی از انواع شایع شکستگی اندام تحتانی است که عوارض مهمی دارد. به نظر می رسد که تفاوت های اقلیمی، فرهنگی، نژادی و اقتصادی بر میزان شیوع آن موثر است به همین علت تهیه آمار مطابق با منطقه ما می تواند مقدمه بررسی علل زمینه ساز آن باشد.
    روش بررسی
    با مراجعه به بایگانی بیمارستان های امام خمینی (ره) و رازی شهر اهواز تعداد 594 پرونده مربوط به بیماران مبتلا به شکستگی هیپ در سال های 1380_1386 بررسی شد و اطلاعات مورد نیاز در فرم هایی ثبت گردید و سپس نتایج این اطلاعات از طریق نسخه 13 نرم افزار SPSS استخراج گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 99/64 با انحراف معیار 9/21 سال بود. 55% بیماران را مردان و 45% را زنان تشکیل می دهند. مکانیسم حادثه در 83% بیماران افتادن ساده و در 16% تصادف بود. 46% بیماران شکستگی اینترتروکانتریک و 9/53% شکستگی گردن فمور داشتند. 56% از بیماران سن زیر 75 سال داشتند. 5/10، نیز شکستگی همراه در اندام داشتند. طبق آمارهای به دست آمده، ارتباط معناداری بین جنسیت (p=0.018) و مکانیسم حادثه (p=0.036) با نوع شکستگی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    میانگین سنی شکستگی هیپ در مطالعه ما نسبت به کشورهای غربی 10 سال کمتر است و درصد مردان بیشتر از زنان می باشد. در سنین پایین تروماهای با انرژی بالا، با شکستگی هیپ ارتباط معنادار دارد.
    کلیدواژگان: شکستگی هیپ، اپیدمیولوژی، اینترتروکانتریک، گردن فمور
  • منصور ذبیح زاده، محمد امین مصلح شیرازی، لیلا کارگر، نسیم شمس صفحات 285-297
    زمینه و هدف
    اشکال پروتکل انجمن فیزیک پزشکی آمریکا (AAPM، TG43) برای دزیمتری براکی تراپی این است که اثر وجود ناهمگنی های بافتی (استخوان، ریه،...) بر توزیع دوز به هنگام به کارگیری پارامترهای دزیمتری حاصله در نرم افزارهای طراحی درمان در نظر گرفته نمی شود. هدف از این تحقیق بررسی اختلافات دوز با و بدون وجود این ناهمگنی ها در براکی تراپی با چشمه ایریدیم-192 است.
    روش بررسی
    با استفاده از روش شبیه سازی مونت کارلو کد MCNP4C توزیع دوز چشمه ایریدیم-192 میکروسلکترون با آهنگ دوز بالا جاگذاری شده در مرکز فانتوم همگن آب محاسبه شد. در شبیه سازی جداگانه ناهمگنی-های استخوان، ریه، هوا و بافت نرم در نظر گرفته شد. تاثیر فاصله ناهمگنی ها از چشمه و اثر موقعیت چشمه در داخل فانتوم بر توزیع دوز ارزیابی شد.
    یافته ها
    کاهش دوز بعد از ناهمگنی استخوان و افزایش دوز بعد از ناهمگنی های هوا و ریه محاسبه گردید. ناهمگنی بافت نرم تاثیر معناداری بر توزیع دوز نشان نداد. ولی با افزایش فاصله چشمه از مرکز فانتوم، به دلیل کاهش پراکندگی میزان دوز کاهش پیدا می کرد.
    نتیجه گیری
    وجود ناهمگنی های استخوانی، ریه و هوا به خصوص در نزدیکی محل کاشت چشمه ایریدیم-192 می تواند توزیع دوز را در مقایسه با فانتوم همگن آب تغییر دهد. در نرم افزارهای طراحی درمان آینده برای تخمین دقیق-تر دوز می بایستی اثر این ناهمگنی ها بر توزیع دوز در نظر گرفته شود. به علاوه برای دستیابی به دوز دقیق، دزیمتری باید در فانتوم با اندازه کافی بزرگ برای ایجاد میزان صحیح پراکندگی انجام شود.
    کلیدواژگان: دوز جذبی، ناهمگنی های بافتی، براکی تراپی، شبیه سازی مونت کارلو
  • سیدعلی حسین صابری، محسن شفیعی، سید محمد حسینی، سیدمحمود لطیفی صفحات 299-306
    زمینه و هدف
    سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان می باشد. یکی از روش های درمان این بیماری رادیوتراپی می باشد.مکانیسم های مختلف شامل تنظیم سیکل سلولی، ترمیم DNA و آپوپتوزیس در پاسخ به تابش پرتویی در سلول ها فعال می شوند. با بررسی وضعیت مکانیسم ها و مارکرهای بیولوژیکی، می توان پاسخ سلول های فرد به پرتوتابشی(حساسیت پرتویی) را ارزیابی کرد و با توجه به حساسیت پرتویی فرد، برنامه درمانی متناسب با بیمار تنظیم نمود هدف از این مطالعه ارزیابی حساسیت پرتویی در بیماران مبتلا به سرطان سینه و کمک به طراحی دقیقترپروتوکل های درمانی دررادیو تراپی است.
    روش بررسی
    در این پژوهش با استفاده از روش RT-qPCR، میزان بیان ژن RAD51 درسلول های لنفوسیت خونی در بیماران مبتلا به سرطان سینه و افراد سالم به دست آورده شد.ارتباط بیان ژنRAD51 در بیماران با پارامترهای کلینیکی به کمک آزمون های آماری غیر پارامتریک (Mann-Whitney and Kruskal-wallis tests) در نرم افزارSPSS17مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیان ژن RAD51 در بیماران بعد از تابش پرتویی افزایش معنا داری(p:0/006، هشت برابر) نسبت به افراد سالم نشان داد. رابطه معنا داری بین بیان ژن RAD51 با گیرنده رشد اپییدرمال Neu/HER2 (P: 0/024)، وسن بیماران(P: 0/03) یافت شد.
    نتیجه گیری
    بیان ژنRAD51 درسلول های لنفوسیت خونی می تواند مارکر بیولوژیکی مناسبی جهت سنجش حساسیت پرتویی در بیماران سرطان سینه باشد.
    کلیدواژگان: RAD51، حساسیت پرتویی، بیان ژن، سرطان سینه، رادیوتراپی
  • رضا آخوندزاده، احمد رضا مهتدی، شعله نسیون پور *، مهدی عسکری، هدیه دانشیار صفحات 307-312
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از اعمال جراحی مثل لاپاراسکوپی که دارای ریسک کمتری هستند، رواج بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل بیماران سریعتر ترخیص میشوند. اما تهوع و استفراغ بعد از آن به علت کشش پرده پریتوئن و تحریک دیافراگم بسیار آزاردهنده است. لازم است که شیوه های درمانی مناسبی برای کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی بکار برده شود. در این مطالعه اثر تزریق بوپی واکائین در حفره پریتوئن در کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی کوله سیستکتومی با نرمال سالین بررسی شد.

    روش بررسی

    این مطاله یک کار آزمایی بالینی دوسوکور تصادفی، 50 بیمار وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بعد از اتمام عمل جراحی در حفره پریتوئن، در گروه اول 0.5 سی سی به هرکیلوگرم نرمال سالین o.45%و درگروه دوم mg 0.5 بوپیواکائین 0.5% به هر کیلوگرم وزن بدن تززریق شد. سپس در ساعت 1و2و 6 و12 میزان تهوع و استفراغ بررسی شد.

    یافته ها

    هر دو گروه از نظر میزان تهوع و استفراغ با هم مقایسه شدند. میزان تهوع در گروه بوپی واکایین در ساعت 1و2 کاهش یافت (01/0 = Pv). ولی در ساعت 6 و 12 تغییری مشاهده نشد. در ضمن در میزان استفراغ بعد از عمل هیچ گونه تغییری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بوپی واکائین بر کاهش میزان تهوع بعد از عمل موثر بوده است. این دارو نیز به راحتی در دسترس می باشد. لذا توصیه می شود که در لاپاراسکوپی کله سیستکتومی از آن استفاده گردد.

    کلیدواژگان: لاپاراسکوپی، بوپی واکائین، تهوع، استفراغ
  • منصور ذبیح زاده، سیده سحر عارفیان، نسیم شمس صفحات 313-324
    زمینه و هدف
    در برهمکنش های فوتون با ماده، افزایش عدد اتمی ماده هدف و کاهش انرژی فوتون تابشی جذب فوتوالکتریک را در آن ماده افزایش می دهد. در مطالعه حاضر فاکتور افزایش دوز (Dose Enhancmenet Factor) تومور پر شده با نانوذرات (Nano Particles) برای براکی تراپی با چشمه ایریدیم- 192 مطالعه شد.
    روش بررسی
    محاسبات مونت کارلو برای تعیین افزایش دوز ناشی از چشمه ایریدیم- 192 با کد MCNP4C انجام شد. مدل مخلوط آب- نانوذرات برای توزیع یکنواخت نانوذرات طلا، گادلینیوم، آهن و تیتانتیوم با غلظت های 7، 18 و mgr/gr 30 در حجم توموری که در فاصله cm 5/1 از چشمه در مرکز فانتوم آب قرار داده شده در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    فاکتور افزایش دوز برای نانوذرات طلا برابر با 049/1، 122/1، 201/1 و برای نانوذرات گادلینیوم برابر با 033/1، 083/1 و 136/1 به ترتیب با غلظت های 7، 18 و mrg/gr 30 تخمین زده شد. میزان افزایش دوز برای آهن و تیتانیوم قابل ملاحظه نبود. افزایش فاصله شعاعی تومور از چشمه (از 5/1 تا cm 5) فاکتور افزایش دوز را (تا 3/22%) افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما پیش گویی می کند که پرکردن تومور با نانوذرات با اعداد اتمی بالا مانند طلا به دنبال پرتوگیری از چشمه براکی تراپی با آهنگ دوز بالای ایریدیم-192 دوز جذبی تومور را به دلیل افزایش برهمکنش های فوتوالکتریک افزایش داده و منجر به بهبود بهره درمانی می شود. فاصله شعاعی تومور از چشمه به دلیل کاهش انرژی میانگین در اثر تضعیف و افزایش غلظت نانوذرات و نیز به دلیل افزایش جذب فوتوالکتریک فاکتور افزایش دوز را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: فاکتور افزایش دوز، چشمه براکی تراپی ایریدیم، 192، شبیه سازی مونت کارلو، نانو ذرات
  • نهضت عبدالرسولی، حمید رجبی معماری*، محمد رعایایی اردکانی، محمد علی ابراهیمی، نازنین ابراهیمی صفحات 325-334
    زمینه و هدف

    اینترفرون ها وسیله دفاعی بدن علیه ویروس ها هستند که به سرعت در بدن تولید شده، سلول های اطراف را به تولید پروتئین هایی که تکثیر ویروس را مهار، یا پاسخ ایمنی و رشد سلولی را کنترل می کنند، تحریک می کنند. با توجه به اهمیت دارویی اینترفرون آلفا b2 انسانی در ایران و جهان، تولید این دارو در داخل کشور و از طریق بیوشیمیایی امکان پذیر اما بسیار مشکل می باشد. زیرا تولید این پروتئین توسط سلول های سالم بسیار کم انجام می شود. هدف از این تحقیق، همسانه سازی (Cloning) و بیان ژن اینترفرون آلفا b2 انسانی در باکتری اشرشیاکلی در یک سیستم بیانی مناسب جهت امکان هدایت پروتئین تولید شده به فضای پریپلاسمی باکتری است. بیان در پریپلاسم، فضای عالی برای تشکیل پیوند های صحیح و پیچش صحیح ایجاد می کند. ناخالصی پروتئین و فعالیت پروتئازها در پریپلاسم کمتر از سیتوپلاسم است و تخریب و تجزیه پروتئین ها در پریپلاسم کمتر اتفاق می افتد.

    روش بررسی

    ژن اینترفرون آلفاb2 پس از تکثیر با آغازگرهای اختصاصی در ناقل بیانی (+)pET-26b تحت کنترل پروموتور T7 و پپتید نشانه پریپلاسمی pelB و با استفاده از آنزیم های برشی NcoI و XhoI کلون گردید و به باکتری اشرشیاکلی سویه DE3)BL21)منتقل گردید. همسانه سازی ژن اینترفرون آلفا در ناقل بیانی (+) pET-26b با استفاده از Colony PCR، هضم آنزیمی و تعیین توالی، تایید شد. سپس بیان ژن اینترفرون آلفا با استفاده از آنالیز بلات نقطه ای در فضای پریپلاسمی و به صورت پروتئین کل در زمان های مختلف پس از القاء با IPTG مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از آنالیز بلات نقطه ای تایید شد که پروتئین نوترکیب اینترفرون آلفاb2 در سیستم بیانی اشرشیاکلی تولید و وارد فضای پریپلاسمی باکتری شده است.

    نتیجه گیری

    این تحقیق می تواند امکان تولید پروتئین مهم اینترفرون آلفا 2b انسانی نوترکیب را در شکل صحیح خود و با صرف هزینه های بسیار پائین تر فراهم آورد.

  • سمیرا شاه سیاه، حمد یزدی زاده، پژمان پوراکبر جهاندیده، منصور جعفرزاده، سحر جلالی، بهناز تولایی صفحات 335-344
    زمینه و هدف
    MTA سفید و سمان پرتلند دارای ساختار شیمیایی مشابه هستند. هدف از این تحقیق بررسی واکنش التهابی بافت استخوانی خرگوش نسبت به این دو ماده می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی 20 عدد خرگوش نر ایرانی یکساله به 5 گروه 4تایی تقسیم شده و در داخل استخوان تیبیای آنها مواد MTA سفید و سمان پرتلند کاشته شد. به این صورت که در بافت نرم 3 سوراخ با فاصله 2 سانتی متر و عمق و قطر 2 میلی متر ایجاد شد که در سوراخ اول و دوم مواد مذکور کاشته و سوراخ سوم به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. سپس نمونه ها دردوره های زمانی7، 60،30،15و90 روز مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفتند و از هر گروه قبل از نمونه گیری cc5 خون جهت آزمایش ESR گرفته شد. نتایج حاصله توسط تست های Kruskal-Wallis و Mann-Whitney مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در دوره های زمانی مشابه، آنالیز آماری نشان داد که بین مواد کاشته شده در سوراخهای اول و دوم با سوراخ کنترل از نظر واکنش بافتی دارای اختلاف معنادار هستند، ولی در ارزیابی دوبه دو مواد کاشته شده اختلاف معنادار به دست نیامد. در دوره های زمانی مختلف واکنش بافتی استخوان دارای اختلاف معنادار هستند.
    نتیجه گیری
    از مشاهدات می توان نتیجه گرفت که مواد به کار برده شده (MTA و Portland cement) از نظر واکنش بافتی دارای سازگاری نسجی مشابهی بوده و گذشت زمان باعث بهبود التهاب پس از کاربرد مواد میشود
    کلیدواژگان: سلول های التهابی، تیبیا، MTA سفید و سمان پرتلند
|
  • Mahmoud Delphan, Amir Rashid Lamir, Ahmad Ebrahimi Atri, Arash Saadat Nia Pages 229-241
    Background And Objective
    AgRP is a powerful orexigenic peptide which is secreted by the arcuate nucleus of the hypothalamus، and plays an important role in weight control. The aim of the present study was to compare the effect of two weight loss protocols (1. a researcher recommended weight loss protocol، 2. Traditional weight loss protocol) on resting plasma concentration of AgRP in elit wrestlers. Subjects and
    Methods
    Thirty elite wrestlers (age 24. 33± 3. 33 years، BMI 24. 90±2. 38 Kg. m2 and body fat percentage 12. 92±3. 01) were randomly divided into three groups (two experimental groups and one control group). Experimental group I: used a twelve-day diet protocol which was suggested by researchers، along with three wrestling exercise sessions on a week. Experimental group ІІ: used traditional diet protocol and sauna، and control group was without diet protocol. Blood samples were collected before and 12-hours after the protocols. Subject’s percent of body fat was measured using the 3-point method.
    Results
    Both the experimental groups had a significant weight reduction (P>0. 001). The experimental group I showed significantly reduction in percent of body fat (P>0. 001). The levels of plasma AgRP increased in the experimental group II (P>0. 01).
    Conclusion
    The twelve-day weight loss protocol is more effective than the traditional weight loss protocol. Not only it did not have a significant effect on AgRP level، it also decreased body fat percentage.
    Keywords: AgRP, Elite wrestlers, Weight loss, Weight management
  • Seyed Mohammad Hassan Adel, Shahla Majidi, Farzaneh Ahmadi, Mohammad Davoodi, Mehdi Isa Pour Moghaddam, Safar Ali Tahmasebi, Habib Hybar, Mohammad Noorizadeh Pages 243-252
    Background And Objective
    Conventional coronary angiography is the gold standard technique for evaluation of coronary bypass grafts stenosis. This study was carried out to find diagnostic accuracy of multisclice 64 CT angiography in diagnosis of bypass graft stenosis rather than conventional coronary angiography. Subjects and
    Methods
    This prospective and retrospective study was performed in university and private hospitals in Ahvaz، Iran from 2007 to 2012. All data were collected from patients with past history of coronary artery bypass surgery (CABG) who presented with chest pain or ischemia according to noninvasive test had indication for conventional coronary angiography. Arterial and venous grafts from 143 patients were assessed by CT angiography and conventional angiography was takenfrom 53 patients with history of CABG. All data was collected and analyzed bySPSS version 17.
    Results
    The mean age of men was 59. 4±10 and women 59. 9±8 years (34% were females and 66% were males). Sensitivity، specificity، positive and negative predictive value and diagnostic accuracy in CT angiography were respectively 95، 100، 100، 86 and96% in proximal and 100،100،100،100،and 100% in middle part; and 71، 96،93،83 and 86% in distal part of arterial and vein graft bypass in comparison with invasive conventional coronary angiography.
    Conclusion
    Diagnosis of occlusion and stenosis of arterial and venous bypass grafts by CTangiography is accurate and effectiveand may be decrease conventional coronary angiography among patients with CABG
    Keywords: CABG, Arterial, Venous Graft, CT angiography, Conventional Coronary Angiography
  • Sanaz Sharifi, Vida Maserrat, Amin Saffarfar, Samira Shah Siah, Mohammad Amin Kavosi, Mehdi Pur Mehdi, Hossein Mosaferi, Seyed Arman Mohagheghi Pages 253-261
    Background And Objective
    Internal root resorption (IRR) in early stages، may have no radiographic facing. For evaluating of these lesions، intraoral periapical radiography is ususally used. One of the most limitations for this method is its low diagnostic detective information power. The aim of this study was to compare the diagnostic accuracy of cone beam computed tomography (CBCT) with periapical radiograghy in early internal root resorption. Subjects and
    Methods
    Sixty single root premolar teeth were cut mesiodistal and devided randomly into two groups (30 teeth in each). The test group was subjects to artificial IRR in coronal and apical region by round bur. The control group was left untreated. The samples were manted on self cure acrylic resin. CBCT and periapical radiography captured from all teeth. Two blinded radiologists assessed the presence or absence of IRR in each tooth.
    Result
    Complete agreement in diagnois and prescence of IPR was made by CBCT. However، with periapical radiography only 1/3 of apical lesions were diagnosed.
    Conclusion
    The finidengs of this study demosmntrated that CBCT has a higher accurcy in detecting internal root resorption lesions particularly in apical sites than periapical radiography.
    Keywords: Root resorption, Cone beam computed tomography
  • Effat Mehrabi, Mehdi Kargar Fard Pages 263-267
    Background And Objective
    Obesity is a serious problem threatening public health. It is an important risk factor for many pulmonary diseases، and a significant cause of mortality among people. Therefore، it seems that obesity and the % of body fat are associated with respiratory problems. The present study was undertaken to examine spirometric parameters in obese female students at middle school، compared to normal weight. The data were analysed by post hoc test (LSD). Subjects and
    Methods
    Two hundred and eighty three students from middle school students in Isfahan (aged 12. 79±0. 88، with body mass index of 39/3±20 Kg/m2) were selected in a cluster random way and were categorized، based on the percentile body mass index (CUT OFF، BMI) and age، into three groups of obese (n=50) with a percentile of 95≥BMI، overweight (n=62) with a percentile of 85≥BMI≤95 and optimal weight (n=171) with a percentile of 15≥BMI≤85. Spirometric parameters were measured using spirometric model of Jager.
    Results
    Least significant difference post hoc test results also showed that lung function in normal students was greater than overweight and obese students.
    Conclusion
    Results showed that obesity particularly influences pulmonary function and significantly decreases pulmonary capacity and volume. However، its exact mechanism is not well-understood and requires further elaborative studies.
    Keywords: Obesity, Normal weight, Spirometric parameters
  • Mohammad Javad Tahmasebi Birgani, Fatemeh Seif, Mohammad Reza Bayatiani, Nahid Chegeni, Davoud Khezerloo, Mansour Zabihzadeh, Seyed Mohammad Hosseini Pages 269-273
    Background And Objective
    The aim of radiotherapy is deliver enough doses to the tumor and protecting organs at risk that are around the tumor. In order to get appropriate dose distribution one can use radiation modifiers and compensators. So knowing attenuation coefficient of absorbers is necessary for treatment calculations.
    Materials And Methods
    In this study mercury was introduced as suitable material for radiotherapy shielding. A new method is presented by physics of interaction of photon with matter and complex integration calculation to calculate attenuation coefficient for any material with different thickness and energies.
    Results
    Radiation quality changes with thickness of absorber and this variation were significant. However، changes in field sizes did not produce any significant variations.
    Conclusions
    Variation of attenuation coefficient with thickness of absorber can not be ignored and it is necessary for accurate radiotherapy treatment. On the other hand using one number as an attenuation coefficient for radiotherapy compensators or modifiers is not accurate enough and variation of attenuation coefficient with thickness of absorber must be considered in radiotherapy treatment planning systems.
    Keywords: linear attenuation coefficient, thickness of absorber, radiotherapy
  • Saeid Tabatabaei, Reihaneh Fateh, Seyed Hesam Daneshgar, Mohammad Nowroozzadeh Pages 279-284
    Background And Objective
    Hip fractures are associated with considerable morbidity and mortality. It seems that these fractures are affected by race، culture and geographic differences. Understanding the predisposing factors that contribute to hip fracture in our region can be valuable for future treatment planning. The aim of this study was، therefore، to evaluate the incidence of hip fracture in our region Subjects and
    Methods
    In this retrospective study، characteristics of the patients (age، sex، mechanism of the fracture)، with inter-trochantric and femoral neck (intra- and extracapsular) fractures were collected from their medical files at Imam khomeini and Razi hospitals of Ahvaz. Data were analyzed by SPSS program and Fisher exact test، and P < 0. 05 was considered as a significant difference.
    Results
    This study included 594 hip fractures. The mean age was 64. 99±21. 9 years. Fifty-five percent of the patients were male. Falling down was the mechanism of fracture in 83% of our patients and high energy trauma 16%. Forty-six percent of the patients had intertrochantric and (53. 9%) had femoral neck fractures. Fifty-six percent of the patients were under the age of 75. Eleven percent of the patients had separate extremity fractures. The patients were divided into separate age groups and analyzed based on type of their fracture. (P<0. 75). Trauma mechanism had significant positive correlation with separate extremity fractures (P <0. 001).
    Conclusion
    According to our study، the mean age of the hip fracture is 10 years younger than western countries with a higher incidence in males. In younger patients، high energy trauma has positive correlation with hip fractures.
    Keywords: Hip fracture, Intertrochantric, Femoral neck, epidemiology
  • Mansour Zabihzadeh, Mohammad Amin Mosleh Shirazi, Leila Kargar Pages 285-297
    Background And Objective
    The possible defect of recommended protocol by the American Association of Physicists in Medicine (AAPM، TG43) for dosimetry in the field of brachytherapy is that this protocol does not consider tissue heterogeneities (such as bone، lung، …) when applying resulted dosimetry parameters in treatment planning systems. The purpose of this study was to evaluate dose differences with and without heterogeneities in brachytherapy with iridium source (Ir -192) Subjects and
    Methods
    Dose distribution from microselectron HDR Ir-192 source located in center of the homogeneous water phantom calculated by MCNP-4C simulation method. In different simulations، heterogeneities of bone، lung، air and soft tissue were considered. The effect of source positioning in phantom and distance between source and heterogeneities on dose distribution were evaluated.
    Results
    The calculated dose، due to heterogeneity of bone، was reduced، while those due to air and lung were increased? Heterogeneity of soft tissues has no meaningful effect on the dose distribution. Increasing distance from center of phantom decreases dose due to decrease of scattering.
    Conclusion
    Heterogeneities of bone، lung، and air especially in the near distance from Ir-192 source implanted position can change the dose compared to the water homogeneity phantom. In future Treatment Planning System (TPS) TPS، for accurate dose estimation، the effect of heterogeneities on dose distribution should be considered. Furthermore، in order to acquire the exact dose، due considerations of correct amount of scattering، dosimetry must be carried out on a large enough phantoms.
    Keywords: Absorbed dose, Tissue heterogeneities, Brachytherapy, Monte Carlo simulation
  • Seyed Ali Hossein Saberi, Mohsen Shafiee, Seyed Mohammad Hosseini, Seyed Mahmoud Latifi Pages 299-306
    Background And Objective
    Breast cancer is one of the most common cancers among the women. One of the radical method for treatment of breast cancer is radiotherapy. Radiation induces different responses in cells، including cell cycle checkpoint activation، DNA repair and apoptosis. To check cellular responses and radiosensitivity in each patient، DNA repair mechanism and proteins، as biological markers، can be evaluated. Based on the repair capacity and radiosensitivity of cells in each patient we can design a treatment planning using radiation therapy The purpose of this study was to evaluate to the radiosensitivity in breast cancer patients to improve treatment planning Subjects and
    Methods
    A quantitative reverse transcriptase PCR-based assay for measurement of the expression level of RAD51 in lymphocyte cells for all breast cancer patients and healthy controls. Statistical analyses were performed using SPSS17 software. The relation between the expression level of RAD51and clinical characteristics of patients was analyzed by using the nonparametric Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    The expression level of RAD51 significantly up regulated in the peripheral blood lymphocytes of patients (P= 0. 006، 8 Fold change) compared to healthy controls. A significantcorrelation between the expression level of RAD51 and HER2/neu (P=0. 024) as well as patients age (P= 0. 03).
    Conclusion
    Expression level of RAD51 in lymphocyte cells can be a useful biological marker for evaluation of radiosensitivity in breast cancer.
    Keywords: RAD51, Gene expression, Breast cancer, Radiotherapy, Radiosensitivity
  • Reza Akhondzadeh, Ahmad Reza Mohtadi, Sholeh Nesioonpour, Mehdi Askari, Hedieh Daneshyar Pages 307-312
    Background And Objectives

    Nowadays، using laparoscopic surgery، including lower risks،is becoming more common. so patients can go home early. However، nausea and vomiting after surgery because of irritation of the diaphragm and peritoneal stretch is very annoying. appropriate method of treatment is necessary to reduce nausea and vomiting after laparoscopic surgery. In this study، effectiveness of intraperitoneal administration of bupivacaine to reduce nausea and vomiting after laparoscopic cholecystectomy surgery was assessed. Subjects and

    Methods

    in this randomized، double blind clinical trial 50 patients were enrolled. Patients were randomly divided into two groups. In the normal saline group، 0. 5 ml/kg of 0/45% normal saline and in bupivacaine group، 0/5 mg/Kg bupivacaine 0/5% was injected into the peritoneal cavity at the end of surgery. The incidences of nausea and vomiting were compared at 1، 2، 6 and 12 hrs after surgery.

    Results

    Both groups were compared in terms of nausea and vomiting. Nausea decreased in bupivacaine group in 1 and 2 hours after surgery (p value =0/01). but no changes was observed at 6 and 12. no change was observed in vomiting after surgery.

    Conclusion

    The results of this study showed that bupivacaine is effective in reducing post-operative nausea. This drug is also easily available. It is recommended that it be used in laparoscopic cholecystectomy

    Keywords: Laparoscopy, Bupivacaine, Nausea, Vomiting
  • Mansour Zabihzadeh, Seyedeh Sahar Arefian, Nasim Shams Pages 313-324
    Background And Objective
    On the base of photon interactions with material، increase of atomic number and decrease of emitted photon energy increases photoelectric absorption. In the current study، the dose enhancement factor (DEF) of loaded tumor with nanoparticles (NPs) was studied using 192Ir HDR brachytherapy source. Subjects and
    Methods
    Monte Carlo calculations were performed with MCNP4C code to determine the DEF from 192Ir source. The NPs-water mixture model was simulated. Uniform distribution of NPs into the tumor volume located 1. 5 cm from center of source centered in the water phantom with 7، 18 and 30 mgr/gr concentrations of 79Au، 64Ga، 26Fe and 22Ti، was considered.
    Result
    DEF of 1. 049، 1. 122، 1. 201 and 1. 033، 1. 083 and 1. 136 were estimated for 79Au and 64Gd with concentrations of 7، 18 and 30 mgr/gr، respectively. Increasing of tumor doses was not significant due to loading of 26Fe and 22Ti. Increase the radial distance of source from the tumor (from 1. 5 to 5 cm) increases the DEF (up to 22. 3%).
    Conclusion
    Our data predicate that loading of tumor with high-Z NPs such as gold NPs increase the absorbed dose of tumor irradiated to 192Ir HDR brachytherapy source due to increase of photoelectric interactions. Increase of atomic number and concentration of NPs and radial distance of tumor from the source increase DEF. Loading of the tumor volume with NPs during radiation therapy improves therapeutic ratio.
    Keywords: Dose enhancement factor, 192Ir brachytherapy source, Monte Carlo simulation, Nanoparticles
  • Nehzat Abdolrasouli, Hamid Rajabi Memari, Mohammad Roayaei Ardakani, Mohammad Ali Ebrahimi, Nazanin Ebrahimi Pages 325-334
    Background And Objective

    Interferons are part of the body''s defense system against viruses. These proteins are generated in the body، and then they trigger the cells around them to produce inhibitor proteins against virus replication. The purpose of this study was cloning and expression of the human interferon alpha-2bgene in preplasmic space of Escherichia coli. Subjects and

    Methods

    In this research، Alpha 2b interferon gene was cloned in a pET-26b (+) expression vector، under the control of T7 promoter and pelB periplasmic signal peptide sequence using NcoI and XhoI restriction enzymes. The expression vector was transformed into Escherichia coli strain BL21 (DE3). Cloning of alpha interferon gene confirmed using colony PCR، digestion and DNA sequencing. Gene expression of alpha interferon was examined by SDS-PAGE and Dot blot analysis. Also the possibility of periplasmic targeting was determined using SDS-PAGE and dot blot analysis at 15 hrs after induction.

    Results

    The results showed that Alpha 2b interferon was produced in bacterial expression system and targeted to periplasmic space.

    Conclusion

    Our study showed that the production of pharmaceutical recombinant protein in preplasmic space of bacterial expression system is fissible and can be ustilized as a cheaper source and more efficient than conventional expression systems.

    Keywords: Interferon, α2b, pET, 26b(+), Escherichia coli, IPTG
  • Samira Shah Siah, Mohammad Yazdizadeh, Pejman Pour Akbar Jahandideh, Mansour Jafarzadeh, Sahar Jalali, Behnaz Tavalaei Pages 335-344
    Background And Objective
    White MTA، and Portland cement have similar chemical structures. The aim of this study was to evaluate the inflammatory reaction of rabbit bone tissues to implanted white MTA، and Portland cement. Subjects and
    Methods
    In this in vivo study، twenty 1-year old male Iranian rabbits (experiment white Specie)، were divided into 5 groups (4 in each group). After preparation of 3 holes (distance 2 cm- depth and diameter 2 mm) in tibia، the allocated groups received an intra-bony implant of the test materials (White MTA، or Portland cement) and the third hole، with no implant، was created to evaluate inflammatory reaction related to surgical trauma. Samples were processed for histological study after 7، 15، 30، 60، and 90 days. Furthermore، blood samples were taken for evaluation of systemic inflammation for ESR test. The results were analyzed using Kruskal-Wallis and Mann–Whitney tests.
    Results
    At similar time points، statistical analysis revealed significant difference between implanted material (white MTA، Portland cement) in the first and second holes with control hole due to bone tissue reaction but pair-wise evaluation Between all of implanted material found no significant differences. In different times bone tissue reaction showed significant differences.
    Conclusions
    The finding of this study demonstrated a similar tissue compatibility between both implantable materials and improvement of tissue healing occur with similar time profile after material implanting.
    Keywords: Inflammatory cells, Tibia, White MTA, Portland cement