فهرست مطالب

پزشکی کوثر - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 61، پاییز 1390)

مجله پزشکی کوثر
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 61، پاییز 1390)

  • 72 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی علوم پایه
  • ملیحه عسگریان، مرتضی پیری، مریم بنانج، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحه 137
    اهداف
    با توجه به اهمیت هیستامین و نیتریک اکساید در زمینه رفتار اضطرابی در هیپوکامپ پشتی، مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش سیستم نیتریک اکساید هیپوکامپ پشتی در رفتار اضطرابی القا شده با هیستامین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 140 سر موش آزمایشگاهی نر نژاد NMRI انجام شد. موش ها بی هوش شده و دو کانول در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی قرار داده شد. بعد از یک هفته دوره بهبودی، طی سه آزمایش، اثر هیستامین در هیپوکامپ پشتی بر رفتار اضطرابی و اثر L - آرژینین و L-NAME بر پاسخ اضطرابی القا شده با هیستامین بررسی شد. از تست ماز به علاوه ای شکل مرتفع برای سنجش رفتارهای شبه اضطرابی استفاده شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن تست LSD به کمک نرم افزار SPSS 17 تحلیل شد.
    یافته ها
    تزریق هیستامین (9میکروگرم بر موش) به داخل ناحیه CA1 باعث القای اضطراب شد. تزریق L - آرژنین به داخل ناحیه CA1 (1/0 و 5/0 میکروگرم بر موش)، دو دقیقه قبل از دوز موثر هیستامین، اثرات اضطراب زای هیستامین را مهار نمود، اما تزریق L-NAME به داخل ناحیه CA1 (5، 10 و50 نانوگرم بر موش) اثری روی پاسخ هیستامین نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده وجود یک برهم کنش پیچیده بین هیستامین و سیستم نیتریک اکساید است که رفتار اضطرابی را در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی تحت تاثیر قرار می دهد. فعال شدن سیستم نیتریک اکساید، پاسخ اضطراب زای هیستامین را در هیپوکامپ پشتی مهار می کند، اما مهار سیستم نیتریک اکساید در این محل تاثیری بر روی پاسخ هیستامین ندارد.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: نیتریک‎اکساید، هیستامین، هیپوکامپ پشتی، ماز به علاوه ای شکل مرتفع، موش آزمایشگاهی
  • حمیده روحانی نژاد، جلیل فلاح مهرآبادی، محمدرضا پورمند، محمرضا ذوالفقاری، عباسعلی ایمانی فولادی صفحه 145
    اهداف
    استافیلوکوکوس اورئوس یک عامل مهم در عفونت های بیمارستانی است. شیوع مقاومت های آنتی بیوتیکی درمان عفونت های استافیلوکوکی را مشکل کرده است، بنابراین ساخت یک واکسن مناسب ضروری به نظر می رسد. ژن های saCOL2291 و saCOL2581 کاندیدای بالقوه ای برای ساخت واکسن هستند که توالی آنها در بانک ژنی وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین موتاسیون ها در ایزوله های مختلف و تایید پروتئین این دو ژن انجام شد.
    مواد و روش ها
    30 ایزوله کلینیکی استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های ادرار، زخم، موکوس و CSF بیماران بستری در تعدادی از بیمارستان های کشور به صورت تصادفی جمع آوری شد و پس از کشت، DNA ژنومی آنها استخراج شده و سپس توسط PCR تکثیر شدند. نمونه ها سپس تعیین توالی شده و به کمک نرم افزار Puls4 با هم ترازبندی شدند. پس از آن توالی های نوکلئوتیدی توسط نرم افزار Gene runner به توالی های آمینواسیدی تبدیل شدند و توالی پروتئینی آنها با هم ترازبندی و آنالیز شد.
    یافته ها
    پلی مورفیسم در توالی نوکلئوتیدی، تغییراتی را در توالی پروتئینی این دو ژن نشان داد. این تغییرات بیشتر در ناحیه N - ترمینال قرار داشتند و توالی پروتینی ناحیه C - ترمینال حفظ شده بود.
    نتیجه گیری
    هر دو ژن در اکثر گونه های استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین ناحیه حفاظت شده C - ترمینال، کاندیدای خوبی برای تهیه واکسن هستند.
    کلیدواژگان: واکسن، saCOL، استافیلوکوکوس اورئوس
  • سعید ناظری، ژاله شادمان، لاله حقوقی راد، هدی گلاب قدکساز، مهدی هدایتی صفحه 151
    اهداف
    در بیماران دیابتی، هیپرگلیسمی عاملی برای تولید رادیکال های آزاد اکسیژن از طریق اکسیداسیون گلوکز گزارش شده است. در خصوص تغییر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در افراد دیابتی، گزارشات متناقضی وجود دارد. بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و نیز فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز به عنوان اجزای آن در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هدف این مطالعه بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی از نوع شاهد- موردی در فاصله اردیبهشت تا آذر 1388 در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم انجام شد. در این مطالعه 80 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 به عنوان گروه آزمون و 74 فرد سالم به عنوان گروه کنترل به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و میزان فعالیت سرمی آنزیم کاتالاز، سوپراکسیددیسموتاز و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام آنان سنجیده شد. داده ها به صورت میانگین ± انحراف استاندارد توصیف شد و میانگین داده ها در دو گروه با آزمون T مستقل ارزیابی شد. برای آنالیز آماری نیز نرم افزار SPSS 15 استفاده شد.
    یافته ها
    میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و دو جزء اصلی این ظرفیت یعنی فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز در گروه دیابتی نوع 2 کاهش معنی داری نسبت به گروه سالم کنترل داشت (05/0 >p).
    نتیجه گیری
    داده های این تحقیق حاکی از کاهش دفاع آنتی اکسیدانی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. احتمالا فرآیند استرس اکسیداتیو و افزایش تولید رادیکال های آزاد در این امر دخیل بوده و شاید جبران این کمبود با مواد آنتی اکسیدان، راهکار مورد بررسی در مطالعات آینده باشد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام
  • کفایت زریچی بغلانی، مهدی صابری، جواد رسولی ونی صفحه 157
    اهداف
    بروز عوارض عصبی ارگانوفسفات ها، احتمالا با استرس اکسیداتیو مرتبط است. مشتقات گوانین اثرات تغذیه ای و محافظتی بر آستروسیت ها و سایر سلول های مغز اعمال می نمایند. در این مطالعه اثرات استرس اکسیداتیو دیازینون و اثرات محافظتی گوانوزین در مقابل آن در سلول های آستروسیت رده U373MG بررسی شد.
    مواد و روش ها
    سلول های U373MG بعد از کشت، در معرض دوزهای مختلف دیازینون و در زمان های مختلف قرار گرفتند و پارامترهای استرس اکسیداتیو تعیین شد. سپس اثر محافظتی گوانوزین بر میزان گلوتاتیون، فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز ارزیابی شد. مقایسه آماری اثر دوزهای مختلف دیازینون در زمان های مختلف انکوباسیون با آنالیز واریانس دو طرفه و مقایسه گروه های مختلف درمانی با آنالیز واریانس یک طرفه و پس آزمون توکی به کمک نرم افزار Prism انجام شد.
    یافته ها
    دیازینون در دوز 300 میکرومولار فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز را در 72 ساعت به طور معنی داری کاهش داد. پیش درمانی و پس درمانی با گوانوزین کاهش میزان گلوتاتیون سلولی ناشی از دیازینون را مهار نمود و آن را به حدود کنترل افزایش داد، ولی نتوانست کاهش فعالیت سوپراکسیددیسموتاز را مهار نماید. پیش درمانی و پس درمانی با گوانوزین فعالیت آنزیم کاتالاز را به طور معنی داری افزایش داد و سبب مهار اثر کاهنده دیازینون بر کاتالاز شد.
    نتیجه گیری
    دیازینون به صورت وابسته به دوز و زمان برای سلول های رده U373MG سمیت داشته و گوانوزین در مقابل آن اثر محافظتی ایجاد نموده و از کاهش گلوتاتیون و فعالیت آنزیم کاتالاز جلوگیری می نماید. براساس یافته ها، درمان با گوانوزین شاید اثر محافظتی در مقابل سمیت نورونی دیازینون ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، دیازینون، گوانوزین، سلول های رده U373MG، سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز
  • مجید شهرتی، رضا حاج حسینی بغداد آبادی، محمد احمدی، مالک اشتر اسفندیاری، نگار سید سلیمانی، سیاوش قادری سهی، سید مسعود داوری، بیتا نجفیان صفحه 163
    اهداف
    از اثرات دیررس مواجهه با گاز خردل، عوارض پوستی از قبیل اریتم و التهاب، خشکی و خارش پوست است. تاکنون مطالعه ای در زمینه نقش ماتریکس متالوپروتئینازها در ایجاد این ضایعات انجام نشده است. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان ماتریکس متالوپروتئینازها و مهارکننده های آنها در نمونه پوست مصدومین شیمیایی مواجهه یافته با گاز خردل و افراد عادی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1388 روی 75 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، در یکی از بیمارستان های شهر تهران صورت گرفت. 25 نفر از افراد مواجهه یافته با گاز خردل که دارای خشکی پوست مزمن بودند، با 25 نفر دارای خشکی پوست مزمن بدون مواجهه با گاز خردل و 25 فرد سالم مقایسه شدند و میزان ماتریکس متالوپروتئینازها و مهارکننده های نمونه های پوستی هر گروه با روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون من ویتنی یو به کمک نرم افزار SPSS 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    مقدار متوسط ماتریکس متالوپروتئینازهای 8 و 9 و مهارکننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیازهای 1 و 2 در نمونه پوست افراد شیمیایی در مقایسه با افراد سالم به صورت معنی داری بالاتر بود (05/0 >p). میزان ماتریکس متالوپروتئیاز 2 در نمونه پوست مصدومین شیمیایی در مقایسه با افراد سالم کمتر بود(05/0 >p). میزان ماتریکس متالوپروتئیاز 1 در نمونه پوست مصدومین شیمیایی در مقایسه با افراد سالم تفاوت معنی داری نداشت (05/0 نتیجه گیری
    با توجه به بالابودن میزان ماتریکس متالوپروتئینازهای 8 و 9 در نمونه پوست افراد مواجهه یافته با گاز خردل نسبت به جمعیت سالم، احتمال این که پاتولوژی ضایعات تغییر در میزان ماتریکس متالوپروتئینازها و مهارکننده های آنها باشد تقویت می شود.
    کلیدواژگان: گاز خردل، ماتریکس متالوپروتئیناز، ضایعات مزمن پوستی
  • اکرم عیدی، جلال زرین قلم، شمسعلی رضازاده، راضیه عادلی صفحه 169
    اهداف
    عصاره میوه زرشک حاوی انواع فلاونوئیدها است که جزء آنتی اکسیدان ها به شمار می روند. مطالعه حاضر با هدف بررسی توان محافظت کبدی عصاره متانولی میوه زرشک در برابر آسیب کبدی القاشده توسط تتراکلریدکربن در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 36 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. موش ها به صورت تصادفی به شش گروه (تیمارنشده، نرمال، کنترل و سه گروه درمانی با عصاره زرشک) تقسیم شدند و غلظت های 10، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره میوه زرشک به صورت خوراکی همراه با تیمار تتراکلریدکربن (50%، 5/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن) به صورت درون صفاقی به مدت 28 روز دریافت نمودند. پس از خونگیری و جداسازی سرم، میزان فعالیت آمینوترانسفرازهای سرم (ALT، AST)، آلکالین فسفاتاز و پروتئین تام سرم اندازه گیری شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی به کمک نرم افزار SPSS 10 تحلیل شد.
    یافته ها
    تیمار تتراکلریدکربن سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز سرم موش های صحرایی را به صورت معنی داری افزایش داد. تیمار با عصاره متانولی میوه زرشک، سطوح افزایش یافته آنزیم ها را به صورت معنی داری تقریبا تا حد طبیعی تغییر داد. اثر تیمار خوراکی عصاره میوه زرشک نیز بر میزان پروتئین سرم معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی میوه زرشک کبد را در برابر آسیب اکسیداتیو القاشده توسط تتراکلریدکربن در موش های صحرایی محافظت می نماید و این اثر محافظت کبدی می تواند موجب تعدیل آنزیم های سم زدایی کننده و فاکتورهای آنتی اکسیدانی و جاروکنندگی رادیکال های آزاد نسبت داده شود.
    کلیدواژگان: زرشک، تتراکلریدکربن، مسمومیت کبدی، اثر محافظتی، موش صحرایی
  • مقالات پژوهشی بالینی
  • حسین خدمت، شهناز شیربازو *، مرتضی ایزدی، فریبا نخعی، محمد جواد حسینی صفحه 175
    اهداف

    آمیبیاز در ایران آندمیک بوده و میزان آلودگی آن در حدود 8 تا 40% متغیر است. با توجه به مشکلات تشخیصی، بررسی های انجام شده در زمینه آمیبیازیس در ایران پراکنده بوده و در مقایسه با سایر کشورها مطالعات کمتری انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت بالینی و آزمایشگاهی آمیبیاز علامت دار روده ای در یکی از بیمارستان های شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تحلیلی به روش مقطعی روی 159 نفر از بیماران مراجعه کننده به کلینیک گوارش یکی از بیمارستان های تهران که به روش نمونه گیری به صورت سرشماری انتخاب شدند، از فروردین 1386 تا تیر 1388 انجام شد. آزمایش مدفوع و سرولوژی از نظر آمیبیازیس برای تمامی بیماران درخواست شد. ظرف 10 روز از پایان درمان، آزمایش مدفوع و سرولوژی مجدد با شرایط مشابه با دفعه قبل انجام گرفت. داده ها با روش های آماری توصیفی و همچنین آزمون مجذور کای با نرم افزار SPSS 14 تحلیل شد.

    یافته ها

    بیشترین و کمترین شیوع علایم بالینی مربوط به اسهال خونی و استفراغ بود. در مجموع 37 بیمار براساس اولین سری آزمایش مدفوع انجام شده، مبتلا به انتاموبا هیستولیتیکا/دیسپار بودند که 18 نفر کیست و 12 نفر تروفوزوئیت و 7 نفر کیست و تروفوزوئت را با هم داشتند. پس از درمان، در آزمایش دوم، تنها در دو مورد آزمایش مدفوع مثبت و در هر دو مورد کیست گزارش شد.

    نتیجه گیری

    آزمایش مدفوع، آزمایشی بسیار ضعیف برای تشخیص انتاموبا هیستولیتیکا است و توصیه می شود برای تشخیص انتاموبا هیستولیتیکا که تنها نوع پاتوژن است، از روش های دقیق تر مثل سرولوژی یا تست آنتی ژن یا PCR استفاده شود.

    کلیدواژگان: آمیبیازیس، تست مدفوع، تست سرولوژی، علایم کلینیکی، یافته های آزمایشگاهی
  • مهسا فرازنده مهر، ساناز شعبانی، لاله حقوقی راد، مهدی هدایتی صفحه 181
    اهداف
    آدیپوکین ها، پروتئین های مترشحه از بافت چربی هستند که در کنترل متابولیسم بدن شرکت دارند. ویسفاتین از جمله آدیپوکین ها بوده که دارای نقش های بیولوژیکی گوناگون است. در مطالعات گوناگون سطح سرمی ویسفاتین با تغییر در شاخص توده بدنی (BMI)، اختلال تیرویید و سندرم متابولیک همراه بوده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط ویسفاتین با اختلالات عملکرد تیروئید انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1388 روی بیماران مبتلا به اختلالات تیروئیدی مراجعه کننده به درمانگاه مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی انجام شد. 48 بیمار مبتلا به کم کاری تیروئید، 34 بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید و 82 نفر به عنوان گروه شاهد به روش نمونه گیری آسان انتخاب و بررسی شدند. میزان BMI و سطح سرمی هورمون های ویسفاتین، TSH و T4 با روش های ایمونواسی آنزیمی در حالت ناشتا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل، ضریب همبستگی و آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان ویسفاتین سرم در هر دو گروه بیماران مبتلا به پر کاری و کم کاری تیروئید (به ترتیب 77/1 ± 38/9 و 35/1 ± 70/6 نانوگرم بر میلی لیتر) به طور معنی داری از گروه شاهد (12/0 ± 51/2 نانوگرم بر میلی لیتر) بیشتر بود. همبستگی معنی داری بین سطح ویسفاتین سرم با هورمون های TSH، T4 و BMI در بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید یا گروه شاهد وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه افزایش در میزان ویسفاتین سرم را مستقل از تغییرات BMI در بیماران دارای اختلال در عملکرد تیروئید نشان می دهد. براساس یافته های این مطالعه تغییرات ویسفاتین می تواند به عنوان معیاری برای تشخیص و تایید کم کاری و پرکاری تیروئید درنظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ویسفاتین، کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، شاخص توده بدنی
  • سیروس عزیزی، بهروز توانا، شریف نجفی، سیده زهرا امامی رضوی، آزاده جهانگیری، سیمین سجادی، مرضیه کاظمی صفحه 185
    اهداف
    از گذشته رابطه زوایای ستون فقرات کمری و کمردرد مورد توجه بوده است. تاکنون کمتر مطالعه ای به بررسی تمامی زوایای شیب ساکروم، لومبوساکرال، افقی ساکروم، قوس کمری و قوس کمری قطعه ای در میان افراد مبتلا به کمردرد حاد و مزمن و افراد نرمال پرداخته است. هدف از این مطالعه بررسی این زوایا میان سه گروه ذکر شده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی روی بیماران مبتلا به کمردرد مراجعه کننده به کلینیک طب فیزیکی یکی از بیمارستان های شهر تهران در سال 1389 انجام شد. افراد به روش نمونه گیری اتفاقی انتخاب شدند و در سه گروه 35نفری کمردرد حاد، مزمن و افراد نرمال قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و شرح حال و معاینه فیزیکی بیماران در پرسش نامه ها ثبت شد و قد و وزن و دور شکم و BMI بیماران اندازه گیری شد. کلیشه های رادیوگرافی توسط متخصص از نظر زوایای کمری بررسی و ثبت شد. داده ها با آزمون آنووا، آزمون T مستقل و رابطه همبستگی پیرسون به کمک نرم افزار SPSS 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین زاویه شیب ساکروم به طور کلی 18/9 ± 40/42 بود که این اختلاف از نظر جنسیت معنی دار نبود، اما اختلاف بین سه گروه نرمال، حاد و مزمن معنی دار بود. تفاوتی از نظر بقیه زوایا در افراد مبتلا به کمردرد با افراد نرمال وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    زاویه شیب ساکروم در افراد مبتلا به کمردرد نسبت به افراد نرمال بیشتر است. توجه به این زاویه در رادیوگرافی بیماران مبتلا به کمردرد در مراحل اولیه از اهمیت خاصی برخوردار است و اصلاح آن در کاهش علایم بیماران مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: کمردرد مکانیکال، زاویه شیب ساکروم، زاویه قوس کمری
  • گزارش موردی
  • شعبانعلی علیزاده*، محمدرضا ممقانی، عبدالعلی پاکدامن، خدیجه احراری صفحه 191
    مقدمه

    دیورتیکول مکل یکی از شایع ترین آنومالی های مادرزادی دستگاه گوارش است که شیوع آن حدود 2% است و به دلیل دارابودن هر سه لایه طبیعی جدار روده باریک یک دیورتیکل واقعی محسوب می شود. محل معمول آن در فاصله 100سانتی متری از دریچه ایلئوسکال است و در اثر اختلال در بسته شدن طبیعی مجرای امفالومزانتریک در هفته هشتم جنینی ایجاد می شود. این گزارش موردی در رابطه با کودک 16ماهه ای است که به علت درد ناگهانی به دنبال سقوط از ارتفاع 40سانتی متری به یکی از بیمارستان های کودکان شهر تهران منتقل و نهایتا با تشخیص شکم حاد جراحی شد. یافته عمل جراحی پارگی دیورتیکول مکل در قسمت دیستال آن همراه با پریتونیت ناشی از ترشحات روده کوچک بود. بنابراین رزکسیون سگمنتال روده باریک و آناستوموز انجام شد.

    نتیجه گیری

    پارگی دیورتیکول مکل ناشایع است و با توجه به این که احتمال آسیب اعضای توپر شکم بعد از تروما بیشتر است، در موارد مشابهی که بیماران علایم طولانی مدت دارند، باید با حساسیت بیشتری بیمار را تحت نظر گرفت تا اقدام درمانی مناسب و به موقع انجام شود.

    کلیدواژگان: دیورتیکول مکل، تشخیص، عوارض، درمان
  • |
    • Asgarian M., Piri M., Benanj M., Shahin , Zarin Dast M. R. Page 137
      Aims
      Considering the important effect of histamine and nitric oxide on anxiety behavior in dorsal hippocampus، the present study was designed to evaluate the role of nitric oxide system in histamine induced anxiety behavior.
      Materials and Methods
      This experimental study was performed on 140 male NMRI mice. Mice were anaesthetized and two cannulas were inserted into the CA1 region of the dorsal hippocampus. After a one-week recovery، the effect of histamine on anxiety behavior in dorsal hippocampus and the effect of L-arginine and L-NAME on histamine induced anxiety behavior were investigated during three tests. The elevated plus maze test was used to test anxiety-like behaviors. One-way variance analysis followed by LSD test were used for analysis of the data using SPSS 17 software.
      Results
      Intra-CA1 injection of histamine (9µg/mouse) induced anxiety. Intra-CA1 injection of L-arginine (0. 1 and 0. 5µg/mouse) 2min after of effective dose of histamine inhibited the anxiogenic effects of histamine but intra-CA1 injection of L-NAME (5، 10 and 50ng/mouse) had no effect on histamine response.
      Conclusion
      These results show that there are complex interactions between histamine and nitric oxide system that affect anxiety behaviors in the CA1 region of dorsal hippocampus. Activation of nitric oxide system inhibits the anxiogenic response of histamine in the dorsal hippocampus but inhibition of nitric oxide in this site has no effect on histamine response.
    • Rouhani Nejad H., Fallah Mehrabadi J., Pourmand M. R. *, Zolfaghari M. R., Imani Fooladi A. A. Page 145
      Aims
      Staphylococcus aureus is an important nosocomial infectious agent. The prevalence of antibiotic resistance complicates the treatment of staphylococcal infections. Therefore، the development of an effective vaccine against Staphylococcus aureus is important. saCOL2291 and saCOL2581 are potential candidate genes for vaccine development and their sequences are available in Gene Bank. This study was carried out with the aim of determining the mutations in different isolates and confirming the protein of these genes.
      Materials and Methods
      Genomic DNA was extracted from 30 clinical Staphylococcus aureus isolates، randomly obtained from urine، ulcer، mucosa and CSF samples of the inpatients of different Iranian hospitals. The genomic DNA was extracted after culture and the genes were PCR-amplified. The amplicons were sequenced and aligned with Puls4 software. Then، the nucleotide sequences were changed into amino-acid sequences by Gene runner software and the protein sequences were aligned and analyzed.
      Results
      Nucleotide polymorphisms resulted in amino-acid sequence changes. These polymorphisms were located in the N-terminal domains، while the C-terminal domains of these genes were conserved.
      Conclusion
      Both genes are appropriate candidates for vaccine due to their presence in most Staphylococcus aureus species and the existence of conserved C-terminal domain.
    • Nazeri S., Shadman J., Hoghooghi Rad L., Ghadaksaz Golab H., Hedayati M. * Page 151
      Aims
      Hyperglycemia is considered as the source of reactive oxygen species generation through glucose oxidation in diabetic patients. There are controversial reports on changes of total antioxidant capacity in diabetic patients. The aim of this study was to investigate the total antioxidant capacity and superoxide dismutase and catalase activity as its components، in type II diabetic mellitus patients.
      Materials and Methods
      This case-control cross-sectional descriptive study was performed during May-December 2009 in the Research Institute for Endocrine Sciences. 80 type II diabetic mellitus patients as the case group and 74 healthy volunteers as the control group were selected by easy given sampling method and their catalase and superoxide dismutase activity as well as the total anti oxidation capacity was analyzed. Data was described as mean ± SD and data means of the two groups was compared by independent T-test. Data was analyzed by SPSS 15 software.
      Results
      The amount of total antioxidant capacity and catalase and superoxide dismutase activity were significantly decreased in the diabetic group compared to the control group (p<0. 05).
      Conclusion
      The obtained data shows that antioxidant defense is decreased in type II diabetic patients. Oxidative stress and free radical generation probably play role in this situation and use of antioxidants can be studied in future as a solution
    • Zarichi Baghlani K., Saberi M., Rasooli Vani J Page 157
      Aims
      Neurologic complications of organophosphates are probably associated with oxidative stress. Guanine derivatives have protective and nutritional effects on astrocytes and other brain cells. In this study the oxidative stress of diazinon and the protective effect guanosine against diazinon on astrocytes cell line types U373MG were evaluated.
      Materials and Methods
      U373MG cells were exposed to different doses of diazinon at different time intervals after culture and the oxidative stress parameters were determined. Then، the protective effects of guanosine on the glutathione level، superoxide dismutase and catalase activity were evaluated. The statistical comparison of different doses of diazinon in different incubation times was done with two-way variance analysis and the comparison of different therapeutic groups was done with one-way variance analysis and Tukey’s post test by Prism software.
      Results
      Diazinon at the dose of 300 µM could significantly decrease the super oxide dismutase and catalase activity 72 hours after exposure. While، either pre- or post-treatment with guanosine could inhibit the glutathione reduction induced by diazinon and increased the glutathione level approximately near the control value، but had no effect on reduction of super oxide dismutase activity. Guanosine pre- or post-treatment increased the catalase activity significantly and could inhibit the reductive effect of diazinon catalase activity.
      Conclusion
      Diazinon is toxic for U373MG cells in a dose and time dependent manner and guanosine could protect cells through the reservation of the glutathione level and catalase activity. These findings indicate that guanosine treatment may induce protective effects against diazinon neuronal toxicity.
    • M., Hajhosseini Baghdadabadi R., Ahmadi M., Esfandiari M. A., Seyyed Soleimani N., Ghaderi Soha S., Davari S. M., Najafian B. Page 163
      Aims
      Erythema، dryness and itching of skin are of late complications of mustard gas exposure. No study has been performed on the role of matrix metalloproteinase (MMPs) in these injuries. This study was carried out with the aim of comparing the amount of MMPs and their inhibitors (TIMPs) in the skin tissue samples of mustard gas exposed victims and normal people.
      Materials and Methods
      This descriptive study was performed on 75 people who were selected by convenience sampling method in one of Tehran’s hospitals in 2009. 25 mustard gas exposed victims who had chronic xerosis were compared to 25 similar patients without mustard exposure and 25 normal individuals and the MMPs and TIMPs levels was measured in the skin tissue samples of each group by Elisa method. Data was analyzed using Mann-Whitney U test by SPSS 16 software.
      Results
      The average amount of MMPs 8&9 and TIMPs 1&2 in mustard gas exposed victims was significantly higher than normal individuals (p<0. 05) and MMP-2 in mustard exposed victims was significantly lower than normal individuals (p<0. 05). There was no significant difference between the amount of MMP-1in mustard exposed victims compared to normal individuals (p>0. 05).
      Conclusion
      Based on the increase of MMPs 8 & 9 in the skin tissue sample of mustard gas exposed victims compared to normal population، changes in the amounts of MMPs and TIMPs may be highly responsible for the pathology of these injuries.
    • Eidi A., Zarrin Ghalam J., Rezazadeh Sh., Adeli R. Page 169
      Aims
      Barberry fruit extract contains various flavonoids that are considered as antioxidants. The present study was performed with the aim of investigating the hepato-protective potential of the methanolic extract of barberry fruit against carbon tetrachloride induced liver damage in rats.
      Materials and Methods
      This experimental study was performed on 36 male mature Wistar Rats. Rats were randomly divided into 6 groups (non-treated، normal، control and three groups treated with barberry extract) and received 10، 100 and 200 mg/kg of barberry extract along with CCl4 (50% CCl4، 0. 5 ml/kg) intraperitoneally for 28 days. After blood sampling and separation of serum، activity of Aminotransferases (ALT and AST)، Alkaline Phosphatase and total serum protein were measured. Data was analyzed by one way variance analysis and Tukey’s test using SPSS 10 software.
      Results
      Administration of CCl4 significantly increased the serum Alanine Aminotransferase، aspartate aminotransferase and Alkaline Phosphatase levels of rats. Treatment with the methanolic extract of barberry fruit significantly altered these changes to almost normal. Oral treatment with barberry fruit extract did not show a significant effect on serum protein.
      Conclusion
      The extract could protect liver against the CCl4-induced oxidative damage in rats and this hepato-protective effect might be contributed to its modulation on detoxification enzymes and its antioxidant and free radical scavenger effects.
    • Khedmat H., Shirbazou Sh., Izadi M., Nakhaei F., Mohammad Javad Hosseini M. J. Page 175
      Aims

      Amebiasis is endemic in Iran and its infection rate is about 8-40%. Considering the diagnostic problems، studies on amebiasis have been sparse and little study has been performed compared to other countries. This study was done with the aim of assessing the clinical and laboratory characteristics of enteric symptomatic amebiasis in one of Tehran’s hospitals.

      Materials and Methods

      This cross-sectional analytical survey was performed on 159 patients who referred to the GI clinic of one of Tehran’s hospitals who were selected by Census sampling method، between March and June 2009. Stool exam and serologic assessment was performed for all included patients. Ten days after treatment، stool and serology tests were requested again with the same sampling conditions. Data was analyzed by descriptive statistical methods and Chi square test with SPSS 14 software.

      Results

      Highest and lowest frequency of clinical symptoms belonged to dysentery and vomiting. According to the first stool exam، 37 patients were infected with Entamoeba histolytica/dispar. Among them، 18 patients had cysts، 12 patients had trophozoites and 7 patients had both. After treatment، stool exam was positive only in two patients who had cysts.

      Conclusion

      Stool exam is a very poor diagnostic test for Entamoeba histolytica and more accurate methods such as serology or antigen test or PCR are recommended for the diagnosis of Entamoeba histolytica which is the only pathogen type.

    • Fraznde Mehr M., Shabani S., Hoghooghi Rad L., Hedayati M. Page 181
      Aims
      Adipokines are proteins secreted from adipose tissue that are involved in metabolism control. Visfatin is one of the adipokines with different biological roles. Serum levels of Visfatin were found to be associated with BMI، thyroid dysfunctions، and metabolic syndrome in several studies. The aim of this study was to assess Visfatin’s association with thyroid dysfunction.
      Materials and Methods
      This case-control study was performed on patients who referred to the clinic of the Research Institute for Endocrine Sciences of Shahid-Beheshti University in year 2009. 48 patients with hypothyroidism، 34 patients with hyperthyroidism and 82 normal individuals as control group were selected by easy given sampling method and then were studied. BMI and fasting Visfatin، TSH and T4 serum levels were measured by enzyme immunoassay methods. Data were analyzed using independent t-test، Pearson correlation coefficient and one-way ANOVA by SPSS 18 software.
      Results
      Visfatin serum levels in both groups of patients with hyperthyroidism and hypothyroidism (9. 38±1. 77 ng/ml and 6. 70±1. 35 ng/ml، respectively) were significantly higher than the control group (2. 51±0. 12 ng/ml). There was no significant correlation between serum levels of TSH، T4 and BMI and Visfatin serum level in case and control groups.
      Conclusion
      This study shows that the Visfatin level is independent of BMI changes in patients who have thyroid dysfunction. The findings of this study suggest that changes in Visfatin levels may be considered as a criterion for diagnosis of hypothyroidism and hyperthyroidism
    • Azizi S., Tavana B., Najafi Sh., Emami Razavi S. Z. *, Jahangiri A., Sajadi S., Kazemi M. Page 185
      Aims
      The relationship between lumbar spine angles and back pain has been considered from past. Little study has been performed on evaluation of all lumbar angles including sacral inclination، lumbosacral، sacral horizontal، lumbar lordosis and segmental lumbar lordosis angles in patients with acute and chronic back pain and normal individuals. The aim of this study was evaluating these angles in the three mentioned groups.
      Materials and Methods
      This case-control study was performed on back pain patients who referred to the physical medicine clinic of one of Tehran’s hospitals in 2010. Subjects were selected by convenience sampling method and were divided into three normal، acute and chronic back pain groups that each consisted of 35 members. Subjects’ demographic data، history and physical examination were recorded in questionnaires and their height، weight، abdominal circumference and BMI were measured. Radiographic clichés were investigated by a specialist and lumbar angles were recorded. Data was analyzed by ANOVA، independent t-test and Pearson correlation coefficient using SPSS 18 software.
      Results
      The mean range of sacral inclination angle was 42. 40±9. 18 that the difference was not significant in two genders، but was significant in acute and chronic patients and normal individuals. There was no statistical difference regarding other angles among patients and normal individuals.
      Conclusion
      The degree of sacral inclination angle is significantly higher in back pain patients compared to normal people. Paying attention to this angle in patients’ radiographic clichés is of importance and its correction may be beneficial in reducing their symptoms.
    • Alizadeh Sh. A., Mameghani M. R., Pakdaman A. A., Ahrari Kh Page 191
      Introduction

      Meckel’s diverticulum has is one of the most common congenital anomalies in gastrointestinal tract and its incidence is about 2%. Meckel’s diverticulum is a true diverticulum since it consists of all three intestinal wall layers. It’s usually located 100 centimeters from the ileocecal valve and is formed due to failure of omphalomesenteric duct involution at 8th week of gestation. This case report is about a 16-month-old boy that was hospitalized in one of Tehran’s pediatric hospitals due to falling down from 40 cm height and was finally operated with acute abdomen diagnosis. Distal perforation of the Meckel’s diverticulum and peritonitis originating from intestinal secretions was diagnosed during the operation; therefore، segmental ileal resection and anastomosis was done.

      Conclusion

      Meckel’s diverticulum perforation is uncommon and considering that the probability of solid abdominal organs’ injury is higher after trauma، similar cases with chronic signs should be observed closely in order to take appropriate and timely therapeutic measures.