فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:25 Issue: 109, 2017

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:25 Issue: 109, 2017

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نیما حیدری اورنجقی، حسن اژدری زرمهری، المیرا قاسمی داشکسن، مهین گنج خانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    محرومیت از غذا باعث افزایش بیان ژن گیرنده ی1 اورکسین در هیپوتالاموس می شود. از سوی دیگر محرومیت حاد از غذا منجر به بی دردی شده و اورکسین هم نقش اساسی و شناخته شده ای در تعدیل درد دارد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین اثر آنتاگونیست گیرنده ی 1 اورکسین بر بی دردی ناشی از محرومیت غذایی حاد (12 ساعته) در موش بزرگ آزمایشگاهی نر توسط آزمون صفحه داغ انجام شد.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه هشت تایی شامل: گروه های کنترل، محرومیت غذایی بدون جراحی و گروه های تحت جراحی استریوتاکسی شامل گروه حلال، محرومیت غذایی و حلال، محرومیت غذایی و انتاگونیست گیرنده ی اورکسین تقسیم شدند.
    12 ساعت قبل از آزمون، غذا از دسترس حیوانات گروه های محرومیت غذایی خارج شد اما آب به صورت آزادانه در اختیار حیوانات قرار داشت. تمامی گروه ها تحت آزمایش با صفحه داغ قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری one-way ANOVAبا تست تعقیبی Tukey استفاده گردید.
    یافته ها
    مطابق نتایج این تحقیق، تزریق آنتاگونیست گیرنده ی 1 اورکسین بروز رفتارهای دردی در آزمون صفحه داغ را در زمان های
    5 (05/0P<)، 15 (05/0P<)، 30 (01/0P<)، و 60 (001/0P<) دقیقه افزایش داد.
    نتیجه گیری
    اورکسین در تعدیل درد ناشی از اثر محرومیت غذایی نقش دارد.براساس نتایج این تحقیق پیشنهاد می شود که تغییر رفتارهای دردی در جوندگان به دنبال محرومت غذایی می تواند مربوط به افزایش میزان اورکسین یا افزایش بیان ژن گیرنده ی1 اورکسین باشد.
    کلیدواژگان: محرومیت غذایی، اورکسین، SB، 334867، آزمون صفحه داغ، موش صحرایی
  • پریسا زارعی، مهدی صادق، محمدرضا پالیزوان صفحه 11
    زمینه و هدف
    با توجه به موثر بودن کانابینوئیدهای گیاهی بر مدل های صرع و تشنج، در مطالعه ی حاضر تاثیر تزریق دی- آرشیدونیل گلیسرول
    (2-AG) را به عنوان یک کانابینوئید درونزاد مهم بر شاخص های تشنج های تونیک- کلونیک القا شده توسط پنتیلن تترازول (PTZ)
    بررسی کردیم.
    روش بررسی
    مطالعه روی موش های صحرایی نر نژاد ویستار (180 تا 200 گرم) انجام شد. مدل تشنج تونیک- کلونیک با یک تزریق داخل صفاقی PTZ (80 میلی گرم بر کیلوگرم) ایجاد و رفتارهای تشنجی به مدت 30 دقیقه بررسی شد. تزریق داخل صفاقی 2-AG (1 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت محلول در دی- متیل سولفوکساید (DMSO) حدود 15 دقیقه قبل از تزریق PTZ انجام شد. در گروه شاهد حجم مشابه DMSO حدود 15 دقیقه قبل از PTZ تزریق شد. تاخیر زمانی رسیدن به هر یک از مراحل تشنج، مدت زمان هر مرحله، تعداد دفعات وقوع هر مرحله و میزان مرگ ناشی از تشنج تونیک- کلونیک برای تحلیل استفاده شد.
    یافته ها
    تزریق PTZ به همراه DMSO در مقایسه با PTZ به تنهایی سبب افزایش معناداری در تاخیر زمانی رسیدن به مرحله ی 1 و 2 تشنج شد (05/0P<)، اما بر تاخیر مراحل 3 تا 5 و دوره زمانی آنها اثر معناداری نداشت. تزریق داخل صفاقی 2-AG به همراه DMSO قبل از تزریق PTZ در مقایسه با تزریق PTZ به همراه DMSO تاثیر معناداری بر تاخیر زمانی و دوره زمانی تشنج های نداشت. اما درصد وقوع هر یک از مراحل تشنج همچنین درصد مرگ پس از تشنج تونیک- کلونیک را کاهش داد. میانگین مرحله تشنجی رخ داده نیز کاهش معناداری را نشان داد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تزریق 2-AG می تواند در کاهش شاخص های تشنجی ناشی از PTZ موثر باشد.
    کلیدواژگان: کانابینوئید، تشنج، DMSO، پنتیلن تترازول
  • مریم جامه شورانی، عفت رفیعی، حسن نیشابوری، کوروش کمالی صفحه 23
    زمینه و هدف
    در دوران مدرن کنونی، بیماری کبدچرب غیرالکلی باری عمده بر دوش سیستم های سلامت در سراسر دنیا محسوب می گردد. از سوی دیگر، نبود یک روش درمانی ویژه و موثر دانشمندان را در جهت یافتن درمان های نوین تشویق کرده است، که در این بین پروبیوتیک ها اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر پروبیوتیک در درمان بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، در مجموع 90 بیمار با کبد چرب غیرالکلی به مدت 8 هفته پیاپی در دو گروه 45 نفری تحت یک برنامه ی استاندارد فعالیت بدنی و محدودیت غذایی بدون درمان دارویی (گروه شاهد) و درمان دارویی با کپسول فامیلاکت 500 میلی گرم در روز، به علاوه فعالیت بدنی و محدودیت غذایی (گروه مورد) قرار گرفتند. درصد تغییر در شاخص توده ی بدنی، فشارخون، و سطوح سرمی قند ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول (توتال، LDL، HDL)، AST و ALT بین گروه ها مقایسه شد.
    یافته ها
    در انتهای مطالعه در گروه فامیلاکت شاخص های توده ی بدنی، قند ناشتا، کلسترول، LDL، AST و ALT به طور معنی داری بهبود یافتند. در گروه شاهد تنها پارامتری که کاهش معنی دار نشان نداد، LDL سرم بود. مقایسه بین گروهی نشان دهنده ی کاهش معنی دار بیشتر در شاخص های کلسترول و LDL در گروه فامیلاکت بود. با این وجود در گروه شاهد تغییرات در فشار خون و سطوح HDL به طور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فامیلاکت پروبیوتیکی ایمن و موثر در بهبود قند خون، شاخص توده ی بدنی و پروفایل چربی (به جز HDL) و کاهش ترانس آمینازهای کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بوده است. با این حال مطالعات بیشتر و بررسی هیستولوژی جهت نتیجه گیری قطعی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، فامیلاکت، کبد چرب غیرالکلی
  • حبیب یاری بیگی، محمد تقی محمدی صفحه 36
    زمینه و هدف
    طبق مطالعات قبلی، التهاب و استرس اکسیداتیو نقش بسیار مهمی در پاتوفیزیولوژی نفروپاتی دیابتی دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات محافظتی کروسین به عنوان یک ضدالتهاب و آنتی اکسیدان قوی، بر عملکرد کلیه و استرس اکسیداتیو در مدل تجربی نفروپاتی دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی موش های صحرایی نر نژاد ویستار (190 تا 220 گرم) به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند (6=n هرگروه): نرمال، نرمال درمان شده، دیابتی، دیابتی درمان شده. موش ها با تزریق داخل وریدی استرپتوزوتوسین 40 میلی گرم بر کیلوگرم دیابتی شدند. حیوانات درمان شونده کروسین را با دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی به مدت هشت هفته دریافت کردند. در پایان مطالعه، نمونه های خونی جهت ارزیابی میزان گلوکز و کراتینین سرم جمع آوری شدند. همچنین میزان مالون دی آلدهید (MDA) و نیترات کلیه نیز سنجیده شد.
    یافته ها
    هیپرگلایسمی مزمن (گلوکز خون بیشتر از400 میلی گرم در صد میلی لیتر) باعث افزایش معنی دار کرآتینین حیوانات دیابتی (45/0±51/4 میلی گرم بر دسی لیتر) در مقایسه با گروه نرمال (09/0±72/0 میلی گرم بر دسی لیتر) گردید (0001/0>P). همچنین هیپرگلایسمی منجر به کاهش مقدار نیترات (37 درصد) به همراه افزایش تولید مالون دی آلدهید (19/0±13 میکروگرم بر میلی گرم پروتئین) نسبت به گروه نرمال (54/0±22/10 میلی گرم بر دسی لیتر) گردید. کروسین به طور معنی داری سبب کاهش میزان کراتینین سرم (13/0±12/1 میلی گرم بر دسی لیتر)، (0001/0>P)، به همراه گلوکز سرم (9 درصد) در حیوانات دیابتی شد. در نهایت مقدار مالون دی آلدهید به طور معنی داری تا 29درصد در موش های دیابتی درمان شده در مقایسه با حیوانات درمان نشده کاهش یافت (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد کروسین از طریق مهار استرس اکسیداتیو و کاهش اکسیداسیون لیپیدها در جلوگیری از نفروپاتی دیابتی نقش دارد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، کروسین، نفروپاتی دیابتی، استرس اکسیداتیو، هیپرگلایسمی
  • ساره کاظمیان، اکبر کریمی، علی اصغر پیله وریان، علیرضا قندی صفحه 50
    زمینه و هدف
    در طب سنتی از موسیر به عنوان ماده ی غذایی موثر در تقویت قوای جنسی مردان یاد شده است. با توجه به مشکلات باروری ناشی از اختلالات تولید اسپرم در برخی از مردان و لزوم یافتن روش های درمانی در دسترس، موثر و کم خطر، تحقیق حاضر به منظور «بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی موسیر بر روی بیضه و فرایند اسپرماتوژنزی در موش سوری نژاد Balb/C » صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، تعداد 60 سر موش سوری نر بالغ با میانگین وزن 1±23 گرم انتخاب شد و به پنج گروه مساوی کنترل، شاهد و سه گروه تجربی تقسیم بندی شد. به گروه های تجربی 5/0 میلی لیتر عصاره ی هیدروالکلی موسیر با دوزهای 200،400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم/روز به صورت یک روز در میان و تا 13 جلسه تزریق شد. گروه کنترل هم حجم گروه تجربی سرم فیزیولوژی دریافت نمود. گروه شاهد دریافتی نداشت. بعد از جداسازی بیضه، ارزیابی داده های وزن بیضه، تعداد سلول های جنسی، قطر خارجی و داخلی توبول ها، مساحت و تراکم لایه ی ژرمینال با تحلیل واریانس یک طرفه آنوا و آزمون های توکی و دانت انجام شد.
    یافته ها
    بررسی ها وجود تفاوت معنی دار افزایشی در تعداد اسپرماتوگونی ها، اسپرماتوسیت های اولیه، اسپرماتیدها، قطر داخلی و خارجی توبول ها و مساحت لایه ی ژرمینال بین گروه های تجربی با گروه کنترل را نشان داد. همچنین مقایسه ی نسبت وزنی بافت بیضه بین گروه های تجربی سوم و کنترل و مقایسه ی قطر داخلی توبول ها بین گروه های تجربی اول و سوم تفاوت معنی دار افزایشی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    عصاره ی هیدروالکلی موسیر با افزایش سلول های جنسی در بافت بیضه، به تقویت قوای جنسی موش سوری نر کمک می کند.
    کلیدواژگان: موسیر، موش سوری، اسپرماتوژنز، ناباروری، بیضه
  • صفورا صفاری، پروین تراب زاده، علی کریمی صفحه 63
    زمینه و هدف
    افدرا ماژور علاوه بر درمان پرفشاری خون و سرماخوردگی بر ضعف عضلانی نیز موثر می باشد. از آن جایی که تاکنون اثرات آن در دوران بارداری بررسی نشده است، در این پژوهش اثرات بیولوژیکی عصاره ی آبی گیاه افدرا ماژور بر روی رشد و نمو کمی جنین موش Balb/C در روز های سوم تا ششم بارداری مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه 50 سر موش به طور تصادفی به 6 گروه مساوی، کنترل (عدم تزریق)، شم (تزریق آب مقطر) و 4 گروه تجربی تقسیم شدند. دوز کشنده LD50 در شرایطin vivo، 3086 میلی گرم بر کیلوگرم تعیین و دوز تزریقی 300 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم انتخاب شد. تزریقات در روزهای 3 تا 6 به صورت درون صفاقی انجام و موش ها در روز 15 بارداری تشریح شدند. برای اطمینان، تجربیات فوق2 بار تکرار شد. داده ها با نرم افزار 21 SPSSو تست Duncan مورد سنجش قرار گرفت. 001/0P< سطح آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در دوز 500 میلی گرم بر کیلوگرم تمام جنین ها آتروفیه شدند و کاهش ضخامت لایه ی میومتر و آشفتگی در نظم طبیعی لایه ی آندومتر رحم نیز مشاهده شد. اما در دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم اندازه ی فرق سر- نشیمنگاهی (CR)، وزن جنین و وزن جفت گروه تجربی در مقایسه با دیگر گروه ها کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس مشاهدات، به نظر می رسد مصرف گیاه افدرا ماژور در دوران بارداری خطرآفرین است و علاوه بر سقط زایی، اثر منفی بر رشد و نمو جنین دارد که شاید بتوان در آینده از این خاصیت افدرا ماژور به عنوان قرص ضد بارداری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: افدرا ماژور، رشد و نمو جنین، وزن جفت، وزن جنین، جنین موش
  • معصومه حسینی، علی ملتی، سید سعید موسوی، دکنر محمدحسین مقیمی، علی رمضانی صفحه 74
    زمینه و هدف
    گزارشات متعدد حاکی از تاثیر چاقی بر افزایش شیوع سرطان پستان در جوامع مختلف است. روش های آزمایشگاهی مختلفی برای پی بردن به مکانیسم های مولکولی و مارکرهای بیوشیمیایی دخیل در بروز سرطان پستان که اغلب ناشناخته هستند به کار برده شده است. در مطالعه ی حاضر، به بررسی ارتباط پروفایل پروتئینی بافت توموری پستان در زنان و شاخص توده ی بدنی (BMI) پرداخته شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی- تحقیقی، بیوپسی بافت توموری از 10 زن مبتلا به سرطان پستان داکتال مهاجم برداشته شد.
    بیماران در دو گروه BMI بالا (میانگین 41/33) و پایین (میانگین 04/26) قرار گرفتند. آنالیز پروتئین های هموژنه بیوپسی تومور پستان با فن آوری پروتئومیکس انجام شد. در این روش تفکیک پروتئین ها با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی، آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار Image master 2D platinium6.0، و آزمون t با سطح اطمینان 95 درصد و شناسایی هویت پروتئین های موردنظر با اسپتکروفتومتری جرمی MALDI-TOF MS/MS انجام گرفت.
    یافته ها
    از بین لکه های پروتئینی، بیان گلیسرآلدهید 3- فسفات دهیدروژناز در بافت توموری گروه BMI بالا نسبت به گروه BMI پایین افزایش معنی داری داشت (01/0P<). در مقابل، بیان سیتوکراتین 19 در بافت توموری گروه BMI بالا در مقایسه با گروه دیگر کاهش معنی داری نشان داد (01/0P<). پروتئین Apo A-1 فقط در بافت توموری گروه BMI پایین و HSP27 فقط در دربافت توموری گروه BMI بالا بیان شده بودند.
    نتیجه گیری
    افزایش گلیسرآلدئید-3- فسفات دهیدروژناز در فعال کردن مسیر سیگنالینگ PI3K/AKT دخیل بوده که همراه با سایر مولکول های پروتئینی شناسایی شده در بیوپسی پستان سرطانی زنان با BMI بالا در روند مکانیسم های مولکولی گسترش سرطان پستان دخیل هستند که انجام مطالعات بیشتر ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: پاتوژنز، پروتئوم، سرطان پستان، شاخص توده ی بدنی
  • مهدی عظیم بیک، سید لطیف موسوی گرگری، شهرام نظریان صفحه 85
    زمینه و هدف
    اشریشیا کلی انتروهموراژیک (Enterohemorrhagic Escherichia coli) عامل بیماری اسهال و کولیت هموراژیک در انسان می باشد. اولین مرحله برای عفونت زایی، اتصال EHECاز طریق پروتئین اینتیمین به سلول های اپیتلیال روده ای می باشد که پروتئین اینتیمین نقش کلیدی را در این محله بازی می کند. ایمونوژن در برگیرنده ی پروتئین اینتیمین می تواند اتصال EHECرا مهار و از اسهال جلوگیری کند. انکپسولاسیون آنتی ژن ها در حامل های خاص از قبیل نانوژل های کیتوسانی، نه تنها آنها را در برابر عوامل محیطی محفاظت کرده بلکه غلظت های مناسب از آنتی ژن را در محیط فراهم کرده و فعالیت زیستی را افزایش می دهد. هدف از این تحقیق بررسی ایمنی زایی نانوژل های کیتوسانی بارگذاری شده با پروتئین علیه EHEC بود.
    روش بررسی
    پروتئین در E.coli بیان و تخلیص شد. نانوژل های کیتوسانی از طریق میانکنش کیتوسان با تری پلی فسفات (TPP) به عنوان یک اتصال دهنده متقاطع تهیه شدند. نانوژل ها با اینتیمین بارگذاری و خصوصیات ساختاری آنها با SEM و DLS بررسی گردید. نانوژل ها و پروتئین های محلول به ترتیب از مسیر خوراکی و تزریقی به موش های Balb/C انتقال یافتند. تیتر آنتی بادی ها با روش الایزا تعیین شد. گروه های موش ایمن و غیر ایمن با باکتری E.coli O157:H7 مورد چالش شدند.
    یافته ها
    ظرفیت بارگذاری نانوژل ها پس از 48 ساعت انکوباسیون، 100 درصد بود. متوسط اندازه ی نانوذرات 218 نانومتر بود. ایمن سازی موش ها القای پاسخ آنتی بادی IgG سرمی را القا کرد.
    نتیجه گیری
    حفاظت بخشی موش های ایمن شده از مسیر خوراکی بهتر از مسیر تزریقی بود.
    کلیدواژگان: نانوژل، کیتوسان، E، coli O157:H7، اینتیمین، ایمونوژن
  • رقیه نصیری، الهه محمد اسماعیل، غزال امیری، مریم نصیری صفحه 100
    زمینه و هدف
    اختلال طیف اوتیسم (ASD) اختلال عصب شناختی پیچیده ای است که منجر به افت عمده در تعاملات اجتماعی می شود. گزارش شده است قصه خوانی، الگوهایی از مهارت های ارتباطی و رفتاری و شیوه های مناسب برخورد در موقعیت های مختلف ارتباطی را در رابطه افراد مختلف با کودکان ASD ارائه داده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی قصه خوانی بر تعاملات اجتماعی کودکان پسر ASD انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. جامعه ی آماری این پژوهش همه دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی ASD مدارس دولتی و نیمه دولتی شهر کرج در سال 1394 بودند. در مجموع 24 دانش آموز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه آزمایش 120 جلسه 30 دقیقه ای تحت تاثیر متغیر قصه خوانی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. تعاملات اجتماعی کودکان ASDبه وسیله ی مقیاس الگوریتم رفتار فعلی ADI-R مورد اندازه گیری قرار گرفت. داده ها با استفاده ازنرم افزار 19 SPSSو با روش کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که قبل از مداخله، میانگین و انحراف معیار تعاملات اجتماعی گروه قصه خوانی 055/1±75/28 بود، اما پس از مداخله میانگین و انحراف معیار تعاملات اجتماعی گروه قصه خوانی 53/2±91/19 شد. نتایج نشان داد که قصه خوانی به طور معناداری منجر به افزایش تعاملات اجتماعی کودکان ASD شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده قابلیت کاربرد قصه خوانی و ساختار آن در بهبود تعاملات اجتماعی کودکان ASD را نشان داد.
    کلیدواژگان: کودکان اوتیسم، قصه خوانی، تعاملات اجتماعی
  • فاطمه جویبار، حسین فتاحی، فرشاد ساداتی صفحه 109
    زمینه و هدف
    نیترات و نیتریت در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی مصرف گسترده ای دارند. مطالعه ی حاضر جهت بررسی اثرات هیستوپاتولوژیکی نیتریت سدیم بر بافت کبد و اندازه گیری همزمان میزان آنزیم های کبدی و نیتریک اکساید در خون موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار را به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی شامل گروه کنترل و گروه های تجربی دریافت کننده ی دوز 100 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم نیتریت سدیم تقسیم و نیتریت سدیم را به صورت روزانه به مدت 60 روز در آب آشامیدنی دریافت کردند. در انتها با رعایت اصول اخلاقی، نمونه خون برای بررسی فاکتورهای AST، ALPو ALT و میزان نیتریک اکساید جدا گردید. پس از کشته شدن موش های صحرایی بافت کبد هم جهت بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیکی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین بیرون آورده شد و نتایج به دست آمده مورد بررسی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    مصرف نیتریت سدیم در گروه دریافت کننده ی هر دو دوز باعث افزایش معناداری در آنزیم های AST ،ALP، ALT و نیتریک اکساید در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0≥P). در گروه دریافت کننده ی دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم اتساع و احتقان سینوزوییدها، همراه با ارتشاح سلول های التهابی تک هسته ایی و پرولیفراسیون سلولی جدار سینوزوئیدها وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نیتریت سدیم با افزایش میزان نیتریک اکساید و تاثیر بر هپاتوسیت ها به عنوان یک فاکتور خطر برای کبد محسوب و می بایستی مواد مناسب و سالم در صنایع غذایی جایگزین گردد.
    کلیدواژگان: هیستوپاتولوژی، نیتریت، آنزیم های کبدی، نیتریک اکساید، سمیت کبدی
  • مرجان حشمتی، محمدرضا جلالی ندوشن، فرهاد جعفری، فرزانه مرادی صفحه 120
    زمینه و هدف
    سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی اندوکرین محسوب می شود که شایع ترین نوع تمایز یافته ی آن کارسینوم پاپیلری تیروئید PTC است. تاکنون در مورد نقش CD10 در تعیین پیش آگهی کارسینوم پاپیلری تیروئید پژوهش های کمی صورت گرفته که نظر یکسانی در این مورد نداشته اند. در این پژوهش سعی شده است تا ارتباط میان بیان بیومارکر CD10 با سن و جنس بیماران، اندازه تومور، درگیری گره های لنفاوی و تهاجم کپسولی به عنوان عوامل پیش آگهی PTC تعیین شود.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی که، از نوع توصیفی- تحلیلی بود، اطلاعات درباره سن، جنس، اندازه ی تومور و درگیری گره های لنفاوی از پرونده 85 بیمار تیروئیدکتومی شده در سال های 1390 تا 1393 در بیمارستان شهید مصطفی خمینی با تشخیص کارسینوم پاپیلری تیروئید استخراج شد. برشی 4 میکرومتری از بلوک پارافینی تهیه شده و با روش ایمونوهیستوشیمی بیان CD10 بررسی شد. برش دیگری با روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین (H&E) رنگ آمیزی شد و با میکروسکوپ نوری تهاجم کپسولی بررسی گردید.
    یافته ها
    در این بررسی 24/88 درصد از بیماران زن و 76/11 درصد آن ها مرد بودند. 2/41 درصد نمونه ها CD10 مثبت بودند. میان بیان CD10 و اندازه ی تومور، درگیری گره های لنفاوی و تهاجم کپسولی ارتباط معنی دار وجود داشت. اما بیان CD10 با سن و جنس بیماران رابطه نداشت.
    نتیجه گیری
    بیان انکوپروتئین CD10 با افزایش سایز تومور، درگیری گره های لنفاوی و تهاجم کپسولی ارتباط دارد و می تواند در برآورد پیش آگهی کارسینوم پاپیلری تیروئید به کار رود.
    کلیدواژگان: سرطان پاپیلری تیروئید، CD10، پیش آگهی
  • زهرا حیدری، فرهاد طارمیان، جواد خلعتبری صفحه 130
    زمینه و هدف
    چند عاملی بودن سبب شناسی اعتیاد باعث شده امروزه در فرایند درمان و بهبود این اختلال، گرایش به کاربرد همزمان چند روش درمانی به وجود آید. هدف از این مطالعه، بررسی اثربخشی پروتکل تعدیل یافته آلفا- تتا نوروفیدبک بر میزان اشتیاق به مصرف مواد بیماران مرد وابسته به مواد افیونی بود.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر با استفاده از طرح پیش آزمون پس آزمون، 20 بیمار وابسته به مواد افیونی مراجعه کننده به مراکز متادون درمانی، پس از پاسخ دهی به پرسشنامه ی تمایل به مصرف مواد، به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. بیماران گروه آزمایش همزمان با متادون درمانی، بیست جلسه نوروفیدبک دریافت کردند و بیماران گروه کنترل تنها تحت درمان دارویی قرار گرفتند. سپس هر دو گروه بار دیگر به پرسشنامه ی فوق پاسخ دادند. داده ها نیز با روش مقایسه ی میانگین تغییرات تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که نوروفیدبک در کاهش میزان اشتیاق به مصرف مواد گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل که فقط دارو مصرف می کردند موثرتر است (0001/0< P و d=18).
    نتیجه گیری
    روش درمانی نوروفیدبک همزمان با درمان دارویی، در کاهش میزان اشتیاق به مصرف افراد وابسته به مواد افیونی موثرتر از درمان دارویی به تنهایی است.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، وابستگی به مواد افیونی، اشتیاق به مصرف، درمان دارویی، متادون، سوء مصرف مواد
|
  • N. Heidari Oranjaghi, H. Azhdari Zarmehri, E. Ghasemi Dashkasan, M. Ganjkhani Page 1
    Background And Objective
    Food deprivation increases the expression of orexin-1 receptor gene in the hypothalamus. On the other hand, food deprivation induces analgesia and orexin has a fundamental and well known role in pain modulation. This study aimed to determine the role of orexin receptor 1 antagonist in analgesic effect of acute food deprivation (12 h) by hot plate test in male rats.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats were divided into 5 groups (n=8), control, food deprivation without surgery, stereotaxic surgery with vehicle, vehicle and food deprivation and food deprivation and orexin receptor 1 antagonist groups. 12 hours before the hot plate test, food was removed from the animals’ proximity, but water was freely available. All groups were tested using the hot plate. Data were analyzed statistically by one-way ANOVA with Tukey post hoc test.
    Results
    According to our findings, orexin receptor 1 antagonist injection increased pain related behaviors at the time of 5(P
    Conclusion
    Orexin plays an important role in feeding state–induced pain modulation. Based on our results, change in pain behavior induced by food deprivation may be related to change in orexin expression or in orexin receptors density.
    Keywords: Food Deprivation, Orexin, SB, 334867, Hot Plate, Rat
  • P. Zareie, M. Sadegh, Mr Palizvan Page 11
    Background And Objective
    In spite of various and effective anti seizure drugs available, 30% of epileptic patients are not adequately treated with current medications. Based on the effectiveness of phytocannabinoids on epileptic and seizure models, in this study the effects of 2-achidonoylglycerol (2-AG) injection, as an important endocannabinoid, on tonic-clonic seizures induced by pentylenetetrazol (PTZ) was examined.
    Materials And Methods
    The study was performed on male wistar rats (180-200 g). Tonic-clonic seizures were induced through a single intra-peritoneal injection of PTZ (80 mg/Kg) and then seizure behavior was monitored for 30 minutes. The intra-peritoneal injection of 2-AG (1 mg/Kg) in dimethyl solfoxide (DMSO) was performed 15 minutes before the PTZ injection. In the sham group an equivalent volume of DMSO was injected 15 minutes before PTZ. Data on the delay of seizure stage occurrence, duration of the stages, number of occurrences for each stage and mortality rate due to tonic-clonic seizures were collected for analysis.
    Results
    PTZ injection in association with DMSO significantly increased the delay for seizure stages 1 and 2, in comparison with just a PTZ injection (P
    Conclusion
    It seems 2-AG injection could be effective in reducing seizure parameters in seizures induced by PTZ.
    Keywords: Cannabinoid, Seizure, DMSO, Pentylenetetrazol
  • M. Jameshorani, E. Rafiee, H. Neishaboori, K. Kamali Page 23
    Background And Objective
    In the modern era, nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is a huge burden on the shoulders of health systems around the world. On the other hand, lack of a specific and effective therapeutic approach has persuaded scientists to look for new treatments, among which probiotics have recently raised interest. The aim of this study was to investigate the effect of probiotics in non alcoholic fatty liver disease treatment.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial, 90 patient were enrelled with NAFLD and divided into two groups: 45 patients in the diet and exercise group, and 45 patients received 500 mg/d Familacat capsules in addition to diet and exercise. Then the serum level changes of FBS, Triglycerides, Cholestrol, AST and ALT as well as weight and blood pressure were compared between the groups.
    Results
    In the FamiLact group, BMI, FBS, cholesterol, LDL, AST and ALT had improved significantly. In the control group, the only insignificantly changed variable was serum LDL. Comparison of the groups showed a significantly better improvement in the FamiLact group in terms of cholesterol and LDL changes. However in the control group, changes in blood pressure and HDL levels were significantly better.
    Conclusion
    FamiLact is a safe and effective probiotic in improving blood sugar, BMI and lipid profile values (except for HDL) in patients with NAFLD.
    Keywords: Probiotic, FamiLact, NAFLD
  • H. Yaribeygi, Mt Mohammadi Page 36
    Background And Objective
    Based on previous studies, inflammation and oxidative stress play a crucial role in the pathophysiology of diabetic nephropathy. Therefore, we aimed to examine the protective effects of crocin, as a potent anti-inflammatory and antioxidant, on kidney function and oxidative stress in an experimental model of diabetic nephropathy in male wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, male wistar rats (190-220 g) were randomly divided into four groups (each n=6); normal, normal treatment, diabetic, diabetic treatment. The rats were made diabetic by an intravenous injection of streptozotocin (40 mg/kg). Treated rats received crocin intraperitoneally with a dose of 40 mg/kg/day for eight weeks. Blood samples were collected for measurement of blood glucose and creatinine levels. The Malondialdehyde (MDA) and nitrate contents of kidney also were assessed.
    Results
    Chronic hyperglycemia (blood glucose >400 mg/dL) significantly increased the blood creatinine of the diabetic group (4.51±0.45 mg/dL) compared with normal rats (0.72±0.09 mg/dL, P
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, it is appeared that crocin has a role in the prevention of diabetic nephropathy through inhibition of oxidative stress and reducing lipid oxidation.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Crocin, Diabetic Nephropathy, Oxidative Stress, Hyperglycemia
  • S. Kazemian, A. Karimi, A. Pilevariyan, Ar Ghandi Page 50
    Background And Objective
    In traditional medicine, the shallot plant is recognized as an effective food for the amplification of male sexual ability. This study was performed in order to find an available, effective and low-risk treatment for fertility problems due to sperm production disorders.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 adult male mice with an average weight of 23±1 grams were selected and randomly divided into 5 equal groups, including a control group, a sham group and 3 experimental groups. The experimental groups received 0.5 ml hydroalcoholic extract of shallot three different doses of 200, 400 and 800 mg/kg/day hydroalcoholic extract of shallot every other day resulting in a total of 13 injections. The sham group received the same volume of normal saline and the control group did not receive anything. After removing the testicles, data was collected on testicular mass, germ cell numbers, external and internal diameter of tubules and germinal layer area and density. The data was evaluated with one-way ANOVA variance analysis and Tukey and Dunnett tests.
    Results
    Significantly increased spermatogonia, primary spermatocytes, spermatids and internal and external diameters of tubules and germinal layer area were seen in experimental groups compared with controls. Furthermore comparison of testis weight ratio between the third experimental group and controls and comparison of the internal diameter of tubules among the first and third experimental groups showed a significant increase.
    Conclusion
    The results showed that hydroalcoholic shallot extract increases the number of germ cells in mice testes and helps amplify the sexual ability of male mice.
    Keywords: Shallot, Spermatogenesis, Mouse, Testis, Infertility
  • S. Saffari, P. Torabzadeh, A. Karimi Page 63
    Background And Objective
    The beneficial effects of Ephedra Major in treating hypertension, common cold and muscle weakness have been reported. As there are no previous studies that assess its effects during pregnancy, we aimed to assess the biological effects of Ephedra Major extract on the quantitative development of Balb/C mouse embryos during the third to sixth days of pregnancy
    Materials And Methods
    In this study, 50 female Balb/C mice were randomly divided into 6 equal groups consisting of a control group (no injection), a sham group (injection of saline) and 4 experimental groups. The in vivo LD50 was determined as 3086 mg/kg and the injection doses were chosen at 300 and 500 mg/kg. Injection was done on the third to sixth days by enema. Then the mice were dissected on the 15th day of pregnancy. The experiment was performed twice. Data were analyzed by Duncan test in SPSS21. P
    Results
    All embryos were atrophied in the group receiving 500 mg/kg Ephedra Major. We observed reduced myometrial thickness and disruption in the natural order of the endometrial layer. In the group receiving 300mg/kg, a significant decrease (P
    Conclusion
    According to our observations, it seems that using this herb during pregnancy is hazardous. In addition to abortion, it may have a negative effect on embryonic development.
    Keywords: Ephedra Major, Embryonic development, Embryonic weight, Placental weight, Mouse Embryo
  • M. Hosseini, A. Mellati, Ss Mousavi, Mh Moghimi, A. Ramezani Page 74
    Background And Objective
    Several reports indicate the effect of obesity on the rise of breast cancer prevalence in different societies. Several laboratory methods have been applied in order to understand molecular mechanisms and biochemical markers associated with breast cancer, many of which are still unknown. In this study, we investigate the relation between protein profile of breast tumor tissue and body mass index (BMI) in women with invasive ductal breast cancer.
    Materials And Methods
    In this descriptive analytical study, 10 patients diagnosed with invasive ductal breast cancer were chosen and divided into two groups based on their BMI, higher mean (33.41) and lower mean (26.04). Homogenized tumor proteins were analyzed with proteomics system. In this method, two-dimensional electrophoresis and MALDI-TOF MS / MS were used. Statistical analysis was done by t-test and Image master 2D platinum 6.0.
    Results
    In this study, glyceraldehyde 3-phosphate dehydrogenase expression increased significantly in the biopsy of the higher mean BMI group in comparison with the lower mean BMI=26.04 group (P
    Conclusion
    The findings of this study indicate some differences in protein spectrum between the biopsies of lower and higher mean BMI groups of breast cancer patients. Furthermore the four proteins mentioned in the results probably influence molecular mechanisms linking obesity to breast cancer, but more studies are needed.
    Keywords: Pathogenesis, Proteome, Breast Cancer, Body Mass Index
  • M. Azimbeyk, Sl Mousavi Gargari, Sh Nazarian Page 85
    Background And Objective
    Enterohemorrhagic Escherichia coli (EHEC) can cause diarrhea and hemorrhagic colitis in humans. The attachment of EHEC to intestinal epithelial cells is the first step of infection which the protein Intimin plays a key role in this process. An immunogen consisting of Intimin can inhibit the attachment of EHEC and prevent diarrhea. Encapsulation of antigens in particular carriers such as chitosan nanogels not only protects them from degradation in environmental conditions but also provides the effective concentrations of antigens in targets and increases bioactivity. The aim of this study was the investigation of immunization against EHEC using chitosan nanogels loaded with protein.
    Materials And Methods
    The protein was expressed in E.coli and purified. Chitosan nanogels were prepared by reacting chitosan with tripolyphosphate (TPP) as a crosslinking agent .The nanogels were loaded with Intimin and their structures were characterized by SEM and DLS. Nanogels and solution protein were introduced in Balb/C mice by oral and parenteral routes respectively. Antibody titers were determined by ELISA. Immunized and nonimmunized mice were tested with E.coli O157:H7.
    Results
    Loading efficiency of the nanogels was 100% after 48h of incubation. The average particle size was 218 nm. Immunization of mice induced serum IgG antibody response. The protection of immunized animals via oral route was better than parenteral route.
    Conclusion
    Chitosan nanogels loaded with Intimin can be used as an effective vaccine against EHEC.
    Keywords: Keywords: Chitosan nanogel, E.coli O157:H7, Intimin, Immunogen
  • R. Nasiri, E. Mohammad Esmail, Gh Amiri, M. Nasiri Page 100
    Background And Objective
    Autism Spectrum Disorder (ASD) is a complex neurological disorder that leads to the loss of social interactions. It is reported that storytelling provides templates for communication, behavior skills and the proper way of communication in diverse states with different people for autistic children. This study aimed to investigate the effectiveness of storytelling on the social interaction of boys with ASD.
    Materials And Methods
    This Quasi-experimental study with a pre and post-test were designed for this project. Elementary school students diagnosed with ASD in governmental and nongovernmental schools located in the city of Karaj in the year 2015 comprised the study population. Overall, 24 students were selected by convenience sampling and were randomly assigned into two groups. The examination group was provided 120 storytelling sessions for 30 minutes and the control group received no intervention. Social interactions of the children were measured by current treatment algorithm (ADI-R (. SPSS-19 software and covariance method were used for data analysis.
    Results
    Before and after intervention the mean and standard deviation of social interaction storytelling group was 28/75 ±1/055 and 19/91±2/53, respectively.
    Conclusion
    The results showed that storytelling lead to a significant increase in social interactions of children with ASD. The application of storytelling could benefit the social interactions of autistic children.
    Keywords: Autistic spectrum children, Storytelling, Social Interaction
  • F. Juibar, H. Fattahi, F. Sadaty Page 109
    Background And Objective
    Nitrite is widely used in food, pharmaceutical and chemical products. This study was performed to examine the effects of sodium nitrite on liver histopathology and enzyme and nitric oxide in adult Wistar male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 adult male Wistar rats were randomly divided into three experimental groups of 10, consisting of one control group and two experimental groups (one group receiving 100 mg/kg/day and the other 300 mg/kg/day of sodium nitrite in drinking water for 60 days). Blood samples were collected to determine serum levels of AST, ALT, ALP and nitric oxide. After sacrifying the rats, the rat’s liver tissues were removed for histopathological evaluation (using Hematoxylin-Eosin staining). The obtained results were analyzed statistically.
    Results
    Use of sodium nitrite in both experimental groups caused a significant increase in serum AST, ALT, ALP and nitric oxide compared to the control group) p ≥0.0 (. In the group receiving 300 mg/kg/day of sodium nitrite, dilatation and congestion of hepatic sinusoids with infiltration of mononuclear inflammatory cells in addition to sinusoid cell proliferation was observed.
    Conclusion
    Sodium nitrite increases nitric oxide levels and damages hepatocytes, therefore it is a risk factor for liver disease and should be replaced with a suitable and healthy substance in the food industry.
    Keywords: Histopathology, Nitrite, Liver Enzyme, Nitric oxide, Rat
  • M. Heshmati, Mr Jalali, Nadoushan, F. Jafari, F. Moradi Page 120
    Background And Objective
    Thyroid cancer is the most common endocrine malignancy. The most common well-differentiated form of thyroid cancer is papillary carcinoma (PTC). Few studies on determining the role of CD10 in PTC prognosis have been performed, furthermore they have been controversial. This study was designed to determine the correlation of CD10 expression with age, gender, tumor size, lymph node involvement and capsular invasion as prognostic factors of PTC.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional descriptive-analytic study. Data concerning age, gender, tumor size and lymph node involvement were derived from the medical records of 85 patients diagnosed with PTC that underwent thyroidectomy in Mostafa Khomeini Hospital between 2011 and 2014. With the help of four micrometer sections made from paraffin embedded blocks, CD10 expression was assessed by immunohistochemistry. Another section was stained with Hematoxylin & Eosin and capsular invasion was evaluated by light microscope.
    Results
    In this study 88.24% of patients were female and 11.76% were male. 41.2% of samples were CD10 positive. A significant correlation between CD10 and tumor size, lymph node involvement and capsular invasion was found. There was no significant correlation between CD10 expression and the age or gender of patients.
    Conclusion
    CD10 oncoprotein expression is correlated with increased tumor size, lymph node involvement and capsular invasion. Therefore CD10 can be used to assess PTC prognosis.
    Keywords: Papillary Thyroid Carcinoma, CD10, Prognosis
  • Z. Heidari, F. Taremian, J. Khalatbari Page 130
    Background And Objective
    Currently mulitifactorial etiology of addiction have caused concurrent use of different methods in treatment process. The aim of this study was to evaluate the efficacy of modified alpha-theta protocol on drug craving among male Opioid addicts.
    Materials And Methods
    By using a pretest-posttest method, 20 opiate dependent patients who were referred to methadone treatment centers, were randomly assigned to an experimental or control group after completing a “Desire for Drug Questionnaire”. The experimental group received 20 sessions of neurofeedback therapy during their methadone treatment. The Control group received only methadone medication. Finally, the participants in both groups completed “the Desire for Drug Questionnaire” for the second time. Data was analyzed using the mean of differences method.
    Results
    The results showed that in comparison to control group, modified alpha-theta protocol is more effective in decreasing the intensity of craving (d=18, P
    Conclusion
    Neurofeedback therapy in tandem with medication is more effective than only using medication for reducing opioid craving.
    Keywords: Neurofeedback, Opioid Dependency, Craving, Methadone Treatment, Alpha, Theta Protocol