فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:25 Issue: 110, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/05/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی اوصالی، سیروس چوبینه، رحمان سوری، علی اصغر رواسی، حسین مصطفوی صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    افزایش سن، عوامل التهابی و سندروم متابولیک از عوامل موثر در کاهش عملکرد شناختی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثرگذاری 12 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط بر سطوح IL-6، IL-10 و حافظه ی میان مدت زنان 50 تا 65 ساله مبتلا به سندروم متابولیک می باشد.
    روش بررسی
    24 زن مبتلا به سندروم متابولیک به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه 12 نفره تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین هفته ی اول سه دوره ی 8 دقیقه ای با فواصل استراحت پنج دقیقه با شدت 60 تا 70 درصد از ضربان قلب ذخیره ای، تمرینات خود را انجام دادند. با سپری شدن هر هفته، یک دقیقه به مدت زمان دوره های تمرین افزوده می شد. میزان سطوح IL-6، IL-10 توسط رادیوایمونواسی، میزان حافظه ی میان مدت نیز توسط آزمون یادداری تصویری مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین IL-6 پس از سه ماه تمرین هوازی نسبت به پیش آزمون به طور معنی داری کاهش یافت، میانگین IL-10 و حافظه ی میان مدت پس از سه ماه تمرین به طور معنی داری افزایش یافت (05/0 >P). همچنین هیچ تغییر معنی داری در سطوح IL-6، IL-10 و حافظه ی میان مدت گروه کنترل در پیش آزمون و پس آزمون مشاهده نگردید (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در اثر تمرین هوازی سه ماهه با شدت متوسط میانگین IL-6 کاهش و میانگین IL-10 افزایش یافت. در نتیجه می توان گفت که احتمالا کاهش میانگین IL-6 و افزایش میانگین IL-10 موجب بهبودی عملکرد حافظه ی میان مدت گردیده است.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، IL، 6، IL، 10، حافظه ی میان مدت، سندروم متابولیک
  • اکرم یعقوبی، کیهان قطره سامانی، سیداسدالله امینی، مصطفی غلامی صفحات 13-23
    زمینه و هدف
    چاقی به عنوان بزرگترین مشکل سلامتی در جهان به ویژه درکشورهای صنعتی در نظر گرفته می شود. در این مطالعه اثر آنتی اکسیدانی زیره ی سبز بر ترمیم آسیب اکسیداتیو ناشی از رژیم پر چرب بررسی و با متفورمین مقایسه شده است.
    روش بررسی
    هشتاد موش صحرایی نر به دو دسته و هر دسته به 4 گروه تقسیم شدند. گروه ها شامل کنترل،دریافت کننده ی رژیم پر چرب، دریافت کننده ی رژیم پرچرب به همراه متفورمین، دریافت کننده ی رژیم پرچرب به همراه عصاره ی زیره سبز بود. وزن مالون دیالدئید (MDA)، کاتالاز و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی FRAP برای کلیه ی نمونه ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در دسته ی اول وزن رت ها در گروه دوم (رژیم پرچرب) نسبت به گروه دریافت کننده ی رژیم معمولی افزایش داشت. همین طور وزن رت های دریافت کننده ی متفورمین عصاره ی زیره سبز نسبت به گروه دوم کاهش داشت. مالون دی آلدئید در رت های گروه دوم نسبت به گروه افزایش، اما FRAP و کاتالاز نسبت به گروه شاهد کاهش یافت. در دسته درمان MDA در گروه دوم نسبت به گروه شاهد افزایش و میزان FRAP و کاتالاز کاهش یافت (05/0P<). مقدار MDA و کاتالاز درگروه متفورمین نسبت به گروه دوم افزایش داشت (05/0P <). مقدار FRAP و کاتالاز در رت های دریافت کننده ی عصاره ی زیره سبز نسبت به گروه دوم افزایش ولی MDA (05/0P<) کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان می دهد عصاره ی هیدروالکلی زیره ی سبز می تواند نقش پیشگیری کننده و درمانی بهتری در برابراسترس اکسیداتیو ناشی از رژیم غذایی پر چرب نسبت به متفورمین داشته باشد.
    کلیدواژگان: مالون دی آلدئید، زیره سبز، آنتی اکسیدان، چاقی
  • سیدعلی اصغر عباسپور، علی عابدی، محمد ماذنی، یاور محمودزاده، محسن علیپور صفحات 24-33
    زمینه و هدف
    گونه های مختلف گیاه آنغوزه، در طب سنتی به منظور درمان بیماری های مختلف به کار رفته است، اما اثرات درمانی آن بر زخم معده به صورت علمی مورد مطالعه قرار نگرفته است. در این مطالعه تاثیر درمانی پودر ریشه گیاه آنغوزه در بهبود زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی نرمورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه 56 سر رت نر (280 تا 320 گرم) در 4 گروه درمانی و 3 گروه کنترل تقسیم شدند. 72 ساعت بعد از ناشتایی به همه ی گروه ها به جز گروه کنترل نرمال، ایندومتاسین (30 میلی گرم بر کیلوگرم) گاواژ گردید. 5 ساعت بعد سوسپانسیون پودر ریشه ی آنغوزه در 4 دوز (1000، 500، 250، 125 میلی گرم بر کیلوگرم) و در گروه کنترل مثبت سوسپانسیون امپرازول (20 میلی گرم بر کیلوگرم)، در گروه کنترل نرمال مقدار برابر آب مقطر به صورت دهانی دو بار در روز به مدت 14روز گاواژ شد و در کنترل منفی هیچ مداخله درمانی صورت نگرفت. پس از پایان دوره کلیه ی حیوانات کشته و معده از نظر زخم هم به صورت میکروسکپی و ماکروسکپی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    دوزهای مختلف پودر ریشه آنغوزه تاثیر درمانی مطلوبی به خصوص در دوزهای 250،500 و1000 بر زخم معده داشتند (100 درصد) و فقط در دوز 125 در33/33 درصد از رت ها زخم همچنان قابل مشاهده بود. در گروه کنترل منفی، هیچ بهبودی در زخم ها مشاهده نشد و همه ی حیوانات در روزهای اولیه از بین رفتند. در گروه دریافت کننده ی امپرازول در 40 درصد از رت ها زخم قابل مشاهده بود. بررسی آماری دو به دو به منظور مقایسه گروه های درمانی تفاوت آماری معنی داری را با گروه امپرازول نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد می کنند که استفاده از پودر ریشه آنغوزه درمقایسه با امپرازول تاثیر بهتری بر بهبود زخم معده ناشی از ایندومتاسین دارد.
    کلیدواژگان: زخم معده، گیاه آنغوزه، ایندومتاسین، امپرازول
  • سید دامون صدوقی، محمد امین عدالت منش صفحات 34-45
    زمینه و هدف
    دیابت فعالیت طبیعی محور هیپوفیز- تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به اثرات ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی کورکومین و اثرات متفاوت میدان های الکترومغناطیس بر سلول های جانوری، این مطالعه به منظور تعیین اثر کورکومین و میدان الکترومغناطیس ضعیف با بسامد پایین بر سطح سرمی هورمون های تیروئیدی در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    49 سر موش صحرایی نر به 7 گروه مساوی تقسیم شدند. شامل: شاهد سالم و شاهد دیابتی (DMSO)، دیابتی 1 (200 میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین)، دیابتی 2 (کورکومین+ میدان الکترومغناطیس 30 گاوس)، دیابتی 3 (کورکومین+ میدان الکترومغناطیس 500 گاوس)، دیابتی 4 (میدان الکترومغناطیس 30 گاوس)، دیابتی 5 (میدان الکترومغناطیس 500 گاوس). گروه های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی آلوکسان دیابتی شدند. کورکومین به مدت 25 روز به صورت داخل صفاقی به گروه های تجربی دیابتی 1، 2 و 3 تزریق شد. گروه های دیابتی 2، 3، 4 و 5 روزانه 60 دقیقه در معرض میدان الکترومغناطیس بودند. در پایان دوره ی تزریق، سطح سرمی هورمون های هورمون های تیروئیدی توسط روش الایزا سنجش شد. تحلیل آماری توسط آزمون های واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی انجام شد (05/0>P).
    یافته ها
    سطح سرمی هورمون های تیروئیدی گروه های دیابتی 1، 2 و 4 در مقایسه با گروه شاهد دیابتی به طور معنی داری افزایش (05/0>P) و در گروه دیابتی 5 به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد کورکومین منجر به افزایش هورمون های تیروئیدی در موش های صحرایی دیابتی می شود. این اثر در کاربرد همزمان با میدان الکترومغناطیس 30 گاوس تشدید می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، کورکومین، میدان الکترومغناطیس، تیروئید، موش صحرایی
  • سارا حسینیان، ابوالفضل خواجوی راد، موسی الرضا حاج زاده، نعما محمدیان روشن، رضا محبتی، سمیرا شهرکی، زهره ناجی ابراهیمی یزد صفحات 46-57
    زمینه و هدف
    سیس پلاتین یکی از مهم ترین داروهای ضد سرطان است که استفاده ی بالینی از آن بدلیل سمیت کلیوی به میزان زیادی محدود شده است و سیاه دانه نیز گیاهی یکساله با اثرات فارماکولوژیک متعدد می باشد که بطور سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده است. در مطالعه حاضر اثرات پیشگیری و پیشگیری- درمان عصاره سیاه دانه بر سمیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین در موش صحرایی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این بررسی اثر تجویز عصاره سیاه دانه و ویتامینE بر تغییر پارامترهای سرمی شامل کراتینین، آلبومین، اسمولاریته، گلوکز و ایندکس کلیوی در موش های صحرایی درمان شده با سیس پلاتین بررسی گردید.
    یافته ها
    تجویز سیس پلاتین موجب تغییر معنی دار پارامترهای سرمی کراتینین، آلبومین، اسمولاریته و ایندکس کلیوی شد. غلظت کراتینین سرم گروه های پیشگیری و پیشگیری- درمان ویتامین E و پیشگیری- درمان عصاره (100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) نسبت به گروه سیس پلاتین کاهش معنی دار نشان داد. اسمولاریته سرم گروه های پیشگیری ویتامینE، پیشگیری و پیشگیری- درمان سیاه دانه (100 میلی گرم بر کیلوگرم) و پیشگیری و پیشگیری- درمان سیاه دانه (200 میلی گرم بر کیلوگرم) در مقایسه با روز دوازده گروه سیس پلاتین کاهش معنی دار نشان دادند. آلبومین سرم روز دوازده گروه پیشگیری- درمان ویتامین E نسبت به گروه سیس پلاتین افزایش معنی دار نشان داد. ایندکس کلیوی در گروه های پیشگیری و پیشگیری- درمان ویتامین E و همچنین گروه پیشگیری- رمان سیاه دانه (100 میلی گرم بر کیلوگرم) در مقایسه با گروه سیس پلاتین کاهش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره ی سیاه دانه و ویتامین E موجب بهبود نسبی در سمیت کلیوی ایجاد شده توسط سیس پلاتین می شود. البته برای روشن شدن ابعاد بیشتری از اثرات محافظتی سیاه دانه بر سمیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: سیس پلاتین، سیاه دانه، ویتامین E، سمیت کلیوی
  • مجید عفتی، محمود خرمی، علی زارعی محمودی آبادی، جواد رئوف سر شوری صفحات 58-70
    زمینه و هدف
    بیماری کبد چرب ناشی از توقف کاتابولیسم و تقویت سنتز چربی می باشد که منجر به تجمع مقادیر زیاد چربی (تری گلیسرید) در سلول های کبد می گردد و عدم درمان مناسب آن منجر به التهاب و سیروز می گردد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر استفاده ی همزمان داروی حصا-آو آتورواستاتین برفاکتورهای بیوشیمیایی در کبد چرب غیر الکلی در مقایسه با مصرف آتورواستاتین به تنهایی در موش های مبتلا به کبد چرب می باشد.
    روش و بررسی
    تعداد 28 سر موش صحرایی با وزن تقریبی 20±180 گرم به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (7 n=) با رژیم غذایی استاندارد و گروه تغذیه شده با رژیم پرچرب به مدت 8 هفته تغذیه شدند. جهت اطمینان از القای کبد چرب، گروه شاهد به همراه 7 سر از گروه پرچرب کشته شدند. تعداد 14 حیوان باقیمانده در دو گروه با آتورواستاتین و آتورواستاتین + حصا-آبه مدت 30 روز تیمار شدند. در ادامه شاخص های بیوشیمیایی (قند، پروفایل لیپید و آنزیم های کبدی) سرم سنجیده و مطالعات بافت شناسی در نمونه های کبدی نیز انجام شد.
    یافته ها
    شاخص های بیوشیمیایی در گروه حصا-آو آتورواستاتین در مقایسه با گروه آتورواستاتین کاهش نشان داد. مطالعه ی بافت شناسی کبد نیز کاهش قابل توجه در میزان چربی بافتی و بهبود بیماری از درجه ی سه به درجه ی یک را در این گروه نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، استفاده از حصا-آبه عنوان مکمل درمانی با کمترین عوارض می تواند در کاهش علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی به ویژه در موارد شدید بیماری نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: رژیم غذایی پرچرب، کبد چرب غیر الکلی، داروی حصا-آ، آتورواستاتین، پروفایل لیپیدی، آنزیم های کبدی
  • نیما حیدری اورنجقی، مهین گنج خانی صفحات 71-82
    زمینه و هدف
    ناحیه ی تگمنتال شکمی قسمتی از ساختار مزولیمبیک است که علاوه بر اثرات آن در انگیزش، خلق و خوی، شناخت، اسکیزوفرنی، اعتیاد و پارکینسون در تنظیم سیستم قلبی عروقی نیز نقش دارد. حضور آوران های کولینرژیک در این ناحیه به اثبات رسیده است اما در مورد نقش آن ها در تنظیم قلب و عروق اطلاعات زیادی موجود نمی باشد. این مطالعه به منظور یافتن نقش سیستم کولینرژیک این ناحیه بر فشار متوسط شریانی و ضربان قلب به وسیله ی ریز تزریق دوزهای متفاوت استیل کولین در این نقطه، بر روی موش های تحت بیهوشی با یورتان انجام شد.
    روش بررسی
    در این بررسی از 50 موش بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار در محدوده ی وزنی 250 تا 300 گرم استفاده گردید. استیل کولین به حجم 100 نانولیتر با استفاده از جراحی استریوتاکسی به ناحیه تگمنتال شکمی به صورت یک طرفه، ریز تزریق گردید. ضربان قلب و فشار متوسط شریانی به طور مستقیم قبل و در طول آزمایشات، توسط سیستم پاورلب ثبت گردید. جهت مقایسه ی میانگین تغییرات در فشارمتوسط شریانی و ضربان قلب از آزمون paired t-test و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    ریز تزریق چهار دوز استیل کولین (5،10،20،40 نانومول در 100 نانولیتر) سبب کاهش میانگین فشارمتوسط شریانی و ضربان قلب وابسته به دوز گردید. البته دوز 20 نانومول استیل کولین با کاهش 61/30 میلی متر جیوه فشار شریانی و کاهش 14 ضربان قلب در دقیقه، بهترین پاسخ فیزیولوژیک بر پاسخ های قلبی عروقی را ایجاد نمود. تزریق همان حجم از نرمال سالین تغییر معناداری در میانگین فشار متوسط شریانی و ضربان قلب ایجاد نکرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی برای اولین بار نشان داد ریز تزریق استیل کولین در ناحیه تگمنتال شکمی اثرات تضعیف کنندگی بر پاسخ های قلبی عروقی دارد.
    کلیدواژگان: ناحیه تگمنتال شکمی، استیل کولین، فشارمتوسط شریانی، ضربان قلب، موش بزرگ آزمایشگاهی
  • غلامرضا ارجمند، نسرین بهرامی نژاد، ثمینه جعفری، سقراط فقیه زاده، ایرج لطفی نیا، محمد شیمیا صفحات 83-93
    زمینه و هدف
    ترس از عوارض درمان های دارویی، یکی از مهم ترین علل تسکین نامطلوب درد بعد از جراحی است. از ین رو مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی (اسانس اسطوخودوس) بر درد بعد از عمل دیسککتومی انجام گرفت.
    روش بررسی
    طی یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی دو سوکور،60 بیمار بر اساس روش تخصیص تصادفی بلوکی به طور مساوی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. میزان درد پس از عمل با استفاده از مقیاس دیداری سنجش میزان درد در 4، 8 و 12 ساعت بعد از آغاز درد پس از
    عمل اندازه گیری شد. در صورت کسب نمره ی 3VAS > ، بیماران گروه آزمون رایحه درمانی استنشاقی با اسانس اسطوخدوس و گروه شاهد رایحه درمانی با پلاسبو (روغن بادام) دریافت کردند. نتایج توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و با استفاده از آزمون های ناپارامتریک تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مقایسه ی تغییرات شدت درد بین دو گروه آزمون و شاهد بعد از مداخله در مرحله ی اول و مرحله ی دوم (4 و 8 ساعت بعد از آغاز درد پس از عمل) معنی دار نبود (01/0 P).
    نتیجه گیری
    نتیجه ی پژوهش حاضر بیانگر این است که استفاده از رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس، بر روی شدت درد بعد از عمل جراحی دیسککتومی در گروه آزمون، در ساعات اول موثر نبوده و توصیه می شود از روش فوق در دردهای حاد با شدت متوسط و به پایین، به عنوان یک روش موثر جهت کنترل درد استفاده گردد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، درد بعد از عمل، اسانس اسطوخودوس، دیسککتومی
  • اکرم کریمی، اکبر اعظمیان جزی، محمد فرامرزی، شهرزاد شهیدی، زهرا اعظمیان جزی صفحات 94-104
    زمینه و هدف
    افزایش هموسیستئین ناشی از نارسایی کلیوی و کم تحرکی بدنی می تواند بیماران همودیالیزی را در معرض ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی قرار دهد. از طرفی تمرینات ورزشی ممکن است بر سطح هموسیستئین و عملکرد بدنی این بیماران تاثیر مطلوبی داشته باشد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین ورزشی هوازی تناوبی حین همودیالیز بر سطح پلاسمایی هموسیستئین و عملکرد بدنی بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی، 16 بیمار همودیالیزی با میانگین سنی (78/9±75/57 سال) به طور تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و تجربی تقسیم شدند. تمرین ورزشی هوازی تناوبی حین دیالیز در گروه تجربی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه انجام شد. شدت تمرینات از
    40 تا 45 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره در هفته ی اول شروع شد و در هفته های پایانی به 65 تا 70 درصد رسید. سطح هموسیستئین و عملکرد بدنی بیماران قبل و بعد از 8 هفته تمرین ورزشی هوازی اندازه گیری شد.
    یافته ها: سطح هموسیستئین پلاسما (029/0=P) و شاخص های عملکرد بدنی شامل: سرعت راه رفتن (001/0=P)، زمان 5 بار برخاست از روی صندلی (001/0=P) و زمان بالا رفتن از پله در گروه تجربی (002/0=P)، پس از هشت هفته تمرین ورزشی هوازی تناوبی حین دیالیز به طور معنی داری بهبود یافت.
    نتیجه‏ گیری: تمرین ورزشی هوازی تناوبی حین دیالیز به واسطه کاهش سطح هموسیستئین ممکن است تاثیر مطلوبی بر وضعیت قلبی- عروقی بیماران همودیالیزی داشته باشد. همچنین، می تواند عملکرد بدنی این بیماران را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، تمرین ورزشی، هموسیستئین
  • سارا جهانگیری، موسوی الرضا تدین فر، محمدحسن رخشانی صفحات 105-112
    زمینه و هدف
    یبوست مشکل غالب معدی- روده ای بعد از بروز سکته ی مغزی می باشد؛ که می تواند سبب افزایش فشار داخل جمجمه شود. در حال حاضر عمده درمان یبوست علامت درمانی شامل مصرف ملین ها و فیبرها می باشد، که این درمان ها خود با عوارض و محدودیت هایی همراه می باشد. لذا باتوجه به اثرات مثبت پروبیوتیک ها در درمان برخی مشکلات گوارشی؛ این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف مکمل سین بیوتیک بر یبوست بیماران سکته مغزی بستری در بخش مراقبت های ویژه ICU انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی دو گروهه، افراد به طور تصادفی به دو گروه مداخله (33n=) و کنترل (33n=) تقسیم شدند و تعداد دفعات اجابت مزاج آنان قبل از مطالعه اندازه گیری شد. بیماران گروه مداخله، علاوه بر درمان روتین، به مدت یک هفته، هر
    12 ساعت، مکمل سین بیوتیک و گروه کنترل تنها درمان معمولی را دریافت کردند. درطول یک هفته مطالعه تعداد دفعات اجابت مزاج بیماران اندازه گیری و ثبت شد.
    یافته ها
    در گروه مداخله میانگین تعداد دفعات اجابت مزاج، بیش از یک بار در روز؛ 22/1، به دست آمد در حالی که در گروه کنترل این مقدار در یک روز 62/0 و در دو روز 24/1، به دست آمد (001/0P=).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مصرف مکمل سین بیوتیک سبب افزایش دفعات اجابت مزاج در بیماران سکته مغزی می شود. لذا پروبیوتیک ها را می توان به عنوان یک درمان غیردارویی در درمان یبوست در این بیماران مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: سین بیوتیک، یبوست، سکته مغزی، ICU
  • زهرا صلاح زاده، نادر معروفی، امیر احمدی، حمید بهتاش، صابر هژیر صحنه، محمد پرنیان پور صفحات 113-122
    زمینه و هدف
    تغییر در انحنای ستون مهره های گردنی از طریق اعمال نیروهای برشی تغییر در بارهای محوری سر و افزایش بارهای فشاری، منجر به استرس های مکانیکی در بخش های مختلف ستون مهره های گردنی می گردد. هدف از این مطالعه مقایسه ی میزان لوردوز کلی و سگمنتال مهره های گردنی فوقانی و تحتانی در زنان مبتلا به گردن درد پاسچرال و با پاسچر جلوآمدگی سر و زنان بدون گردن درد و با پاسچر جلوآمدگی سر و گروه کنترل بود.
    روش بررسی
    45 داوطلب زن شامل 15 زن مبتلا به گردن درد پاسجرال و پاسچر جلو آمدگی سر، 15 زن بدون گردن درد و با اختلال پاسچر جلو آمدگی سر و 15 زن سالم به عنوان گروه کنترل، انتخاب شدند. پاسچر سر و گردن به وسیله ی فتوگرافی و لوردوز کلی و سگمنتال مهره های گردنی با استفاده از تصاویر فلوروسکوپی و به کارگیری روش تانژانت خلفی هاریسون اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری در لوردوز مهره های سگمنتال و کلی مهره های گردن بین سه گروه وجود نداشت. علی رغم عدم تفاوت
    معنی دار، نتایج این مطالعه نشان داد که لوردوز سگمنتال در C5-C6 و C6-C7 در گروه زنان با گردن درد و پاسچر جلوآمدگی سر و زنان بدون گردن درد و با پاسچر جلوآمدگی سر در مقایسه با افراد سالم کاهش و لوردوز C3-C4 در گروه زنان با گردن درد و پاسچر جلوآمدگی سر افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    وجود گردن درد و اختلال پاسچر ناحیه سر و گردن در زنان ممکن است تغییراتی در انحنای کلی و سگمنتال مهره های گردن ایجاد نماید. به نظر می رسد که مطالعات بیشتر در زمینه ی لوردوز سگمنتال مهره های گردنی اطلاعات کامل تری درباره تاثیر عوامل فوق بر انحنای های مهره های گردنی ارائه خواهد داد.
    کلیدواژگان: مهره های گردن، گردن درد، پاسچر جلوآمدگی سر، لوردوز گردن
  • حسین بنکچی، حمید فرهنگی، حبیب الله اسماعیلی، حسن دوستی، مریم فروزان نژاد صفحات 123-136
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستیک حاد شایع ترین بدخیمی کودکان است و حدود یک چهارم کل بدخیمی های اطفال را شامل می شود. هدف از این مطالعه شناسایی پیش آگهی های تاثیرگذار در عود بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد مراجعه کننده به بیمارستان دکتر شیخ مشهد، طی سال های 85 تا 93 با استفاده از مدل های خطرات رقیب بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت گذشته نگر پرونده ی بیماران مبتلا به ALL از فروردین ماه 1385 لغایت اسفندماه 1393 را مورد بررسی قرار داد که شامل 424 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد می باشد. عود سرطان به عنوان پیشامد اصلی و مرگ بدون عود به عنوان خطر رقیب در نظرگرفته شد. مدل های کاکس و زیرتوزیع به وسیله ی تجزیه و تحلیل تک متغیره و چندمتغیره برازش داده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای Stata و R صورت گرفت.
    یافته ها
    احتمالات بقای بدون پیشامد و بقای کلی 5 ساله تمام 424 بیمار به ترتیب 2/70 درصد و 9/81 درصد شد. احتمال بروز تجمعی 5 ساله برای عود و مرگ پیش از عود به ترتیب 12 و 17 درصد به دست آمد. براساس مدل زیرتوزیع متغیرهای گلبول سفید و پلاکت خون بر عود سرطان بیماران موثر شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که مدل های کاکس و خطرات رقیب می توانند نتایج متفاوتی را در تعیین پیش آگهی های موثر بر بقای بیماران لوسمی با وجود خطرات رقیب داشته باشند. همچنین براساس نتایج مدل زیرتوزیع مشخص گردید که بایستی با ارائه سیاست درمانی قابل ملاحظه ای شاهد کاهش مدت زمان پاسخ به درمان و در نتیجه کاهش مرگ ومیر باشیم.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، عود، خطرات رقیب، کاکس، زیر توزیع
|
  • A. Osali, S. Choobineh, R. Soori, Aa Ravasi, H. Mostafavi Pages 1-12
    Backgrounds and
    Objective
    The main important factors in decreasing cognitive performance are aging, proinflammatory and metabolic syndrome. The aim of this research was investigation the effect of twelve week aerobic exercise whit moderate intensity on IL-6, IL-10, and cognitive performance in 50-65 years old women with syndrome metabolic.
    Materials And Methods
    24 women with metabolic syndrome (MetS) voluntarily took part in the study and were divided into two groups: MetS exercise (ME), MetS control (MC). The ME group participated in an aerobic exercise training (AT) program (12 weeks), three sessions per week, each session containing three performance parts and two rest parts. Also blood samples were drawn before and after training to evaluate levels of IL-6, IL-10. Cognitive performance was measured by digit span memory test. Data were analyzed using Pearson coefficient, pried-sample T-Test, and independent samples T-Test.
    Results
    After three months of aerobic exercise, IL-6 levels decrease while IL-10 levels and cognitive performance increased significantly (P
    Conclusion
    These findings indicate that three months of aerobic exercise can increase IL-10 level and decrease IL-6 while ameliorating cognitive performance.
    Keywords: Aerobic exercise, IL-6, IL10, Cognitive performance, Metabolic syndrome
  • A. Yaghoobi, K. Ghatreh Samani, Sa Amini, M. Gholami Pages 13-23
    Background And Objective
    Obesity is a serious global health problem. In this study the effects of cumin extract in rats receiving high fat diets were investigated and compared with metformin.
    Materials And Methods
    Eighty rats were divided into two sets of forty and each set was divided into four groups: the first group was a control group, the second group received a high fat diet, the third group received a high fat diet with metformin and forth group received a high fat diet with an extract of cumin. After treatment Malondialdehyde (MDA), catalase and antioxidant capacity (FRAP) were measured.
    Results
    In the first set, the weight of the second group increased in comparison to the group receiving a normal diet. Weight in rats receiving metformin in combination with cumin extract decreased compared to the second group. MDA in rats belonging to the second group showed a greater increase compared to the control group, however FRAP was decreased.
    Results gathered from the second set are as follows: MDA increased in rats belonging to the second group more than the control group but, FRAP and catalase declined. MDA and catalase increased in the metformin group compared to the second group. PON1 activity, catalase and FRAP in cumin receiving rats increased compared to the second group and MDA declined.
    Conclusion
    The results of the present study suggest that cumin extract has better protective effects against oxidative stress in high fat diet and obesity in comparison to metformin in rats.
    Keywords: Malondialdehyde, Cumin, Antioxidant, Obesity, Metformin
  • Saa Abbaspour, A. Abedi, M. Mazani, Y. Mahmodzade, M. Alipour Pages 24-33
    Background And Objective
    Although Ferula spices have been used in traditional medicine, their therapeutic effects on gastric ulcers have not yet been proven in modern medicine. In this study we examined the healing effects of the root powder of Ferula Ovina against indomethacin-induced gastric ulcers in male rats.
    Materials And Method
    In this experimental study 56 male rats (280-320gr) were randomly divided into four treatment groups (n=8) and three control groups. 72 hours after fasting, indomethacin (30mg/kg) was administered orally in all groups (except in normal control). After 5 hours, the root powder suspension was administered in four doses (125, 250, 500, 1000mg/kg) while in the positive control groups omeprazole (20mg/kg) was administered orally and in the normal control group equal distilled water was administered two times per day for two weeks. In the negative control group, treatment intervention was not performed. After completion of treatment period (two weeks), the animals were killed and stomach ulcers were examined both macroscopically and microscopically.
    Results
    All different concentrations of Ferula root powder suspension were effective in treating gastric ulcers especially 250, 500 and 1000 mg/kg doses which proved to be the most effective (100%). In the 125 mg/kg dose, stomach ulcers were observed in 2 out of 6 mice (33.33%). In the omeprazole group, ulcer healing was observed in 2 of 5 rats (40%). All animals in the negative control group expired without any effect on gastric ulcers. Statistical analysis showed a significant difference between the treatment groups and the omeprazole group.
    Conclusion
    Our results suggest that root powder of Ferula Ovina is more effective in healing indomethacin -induced ulcers in comparison to omeprazole.
    Keywords: Peptic ulcer, Ferula, Indomethacin, Omeprazole
  • Sd Sadoughi, Ma Edalatmanesh Pages 34-45
    Background And Objective
    Diabetes influences the normal function of the pituitary-thyroid axis. According to the antidiabetic and antioxidant effects of curcumin and the different effects of electromagnetic fields on animal cells, this study was done to evaluate the effect of curcumin and weak low frequency electromagnetic fields on thyroid hormone serum levels in male diabetic rats.
    Materials And Methods
    49 male rats were divided into 7 equal groups: control and diabetic control (DMSO), diabetic 1 (200 mg/kg of curcumin), diabetic 2 (curcumin EMF 30 gauss), diabetic 3 (curcumin EMF 500 gauss), diabetic 4 (EMF 30 gauss), diabetic 5 (EMF 500 gauss). Diabetic control and experimental diabetic groups became diabetic only one time by intraperitoneal injection of alloxan. Curcumin was intraperitoneally injected to experimental diabetic groups 1, 2 and 3 for 25 days. Diabetic groups 2, 3, 4 and 5 received daily exposure to an electromagnetic field for 60 minutes. At the end of injection, serum levels of thyroid hormones were measured using ELISA. The statistical analysis was carried out using one-way ANOVA and Post Hoc Tukey tests (p>0.05).
    Results
    Thyroid hormones serum levels of diabetic groups 1, 2 and 4 significantly increased compared to the diabetic control group (p>0.05) and significantly decreased in diabetic group 5 (p>0.05).
    Conclusion
    Findings indicate that curcumin increases thyroid hormones in diabetic rats. This effect was intensified with simultaneous use of a 30 gauss electromagnetic field.
    Keywords: Diabetes, Curcumin, Electromagnetic field, Thyroid, Rat
  • S. Hosseinian, A. Khajavi Rad, M. Hajzadeh, N. Mohammadian Roshan, R. Mohebbati, S. Shahraki, Z. Naji Ebrahimi Yazd Pages 46-57
    Background And Objective
    Cisplatin is one of the most important chemotherapy agents but its clinical use has been restricted due to nephrotoxicity. Nigella sativa (N.sativa) is an annual plant with many pharmacologic properties that has been used as a natural remedy for a number of illnesses. In the present study preventive and preventive-treatment effects of N.sativa extract was evaluated against nephrotoxicity induced by cisplatin in rats.
    Materials And Methods
    In this study, the effects of N.sativa extract and vitamin E administration in rats treated with cisplatin was investigated using serum biochemical parameters including serum creatinine, albumin, osmolarity, glucose and kidney index.
    Results
    The results indicated significant changes in serum concentrations of creatinine, albumin, osmolarity and kidney index in the cisplatin group. Serum creatinine concentration in preventive and preventive-treatment vitamin E and preventive-treatment N.sativa (100, 200 mg/kg) groups was significantly lower than the cisplatin group. Serum osmolarity in preventive vitamin E, preventive and preventive-treatment N.sativa (100, 200 mg/kg) groups showed a significant decrease in comparison to the cisplatin group. Serum albumin concentrations in preventive-treatment vitamin E group were significantly higher than the cisplatin group. Kidney index in preventive and preventive-treatment vitamin E and preventive-treatment N.sativa (100 mg/kg) groups showed a significant decrease compared with the cisplatin group.
    Conclusion
    The current study suggests that N. sativa extract and vitamin E partially improved some serum and urine biochemical parameters and kidney index in cisplatin-induced nephrotoxicity in rats. However more studies are needed to determine the effects of N.sativa on cisplatin-induced kidney toxicity.
    Keywords: Cisplatin_Nigella sativa_Vitamin E Nephrotoxicity
  • M. Efati, M. Khorrami, A. Zarei Mahmoud Abadi, J. Raouf Sarshoori Pages 58-70
    Background And Objective
    Fatty liver disease occurs due to disturbances in lipid metabolism (increased fat synthesis and halting of catabolism) which eventually leads to the accumulation of large amounts of fat (triglycerides) in liver cells, that if left untreated lead to inflammation and cirrhosis. This study aimed to investigate the effect of concomitant use of HESA-A and atorvastatin on biochemical parameters in non-alcoholic fatty liver disease compared with atorvastatin alone.
    Methods and Materials: 28 rats weighing 180±20 g were randomly divided into two groups: a control group (n = 7) with standard diet and a HFD (high-fat diet) group (n=21) which were fed for 8 weeks. To confirm the induction of fatty liver; controls along with seven rats from the HFD group were killed. The remaining 14 animals were divided into two groups. The first group received atorvastatin and the second group received HESA-A in combination with atorvastatin daily for 30 days. Finally, biochemical parameters (glucose, lipid profile and liver enzymes) were measured and histological studies were performed on the liver samples.
    Results
    Biochemical parameters in the HESA-A combined with atorvastatin group were significantly decreased in comparison to the atorvastatin group (p
    Conclusion
    According to the results of this study, the use of HESA-A as a complementary treatment for fatty liver disease without side effects can be integral role in reducing the incidence of non-alcoholic fatty liver disease, especially in severe cases.
    Keywords: high-fat diet, Non-alcoholic fatty liver, HESA-A, Atorvastatin, Lipid profile, Liver enzymes
  • N. Heidari Oranjaghi, M. Ganjkhani Pages 71-82
    Background And Objective
    The Ventral Tegmental Area is a part of the mesolimbic structure. In addition to its role in motivation, mood, cognition, schizophrenia, addiction and Parkinson’s disease, it is involved in the regulation of the cardiovascular system. The presence of cholinergic afferent fibers in the VTA has been demonstrated but there is no specific information about its role in cardiovascular regulation. This study was performed to determine the possible role of the cholinergic system on mean arterial blood pressure (MAP) and heart rate (HR) by microinjection of different doses of acetylcholine into the VTA of urethane anesthetized rats.
    Materials And Methods
    Experiments were performed on 50 male Wistar rats (250–300 g). Acetylcholine was microinjected into the VTA in volumes of 100 nl using a stereotaxic system. Blood pressure and heart rate were recorded before and throughout each experiment by power lab system. The average changes in the mean arterial pressure and heart rate at different intervals, were compared using paired t-test and one-way ANOVA.
    Results
    Acetylcholine microinjections in VTA (Ach 5, 10, 20 and 40 nmol/100 nl) caused a dose related decrease in mean arterial pressure. The best physiological response was elicited by Ach 20 nmol/100 nl that decreased both mean arterial pressure and heart rate (MAP:-30.61 mmHg and HR:-14beats/min). Microinjection of the same volume of saline produced no significant changes in either MAP or HR.
    Conclusion
    We showed for the first time that, microinjection of acetylcholine into the VTA evokes a depressive cardiovascular response.
    Keywords: Ventral tegmental area, Acetylcholine, Blood pressure, Heart rate
  • Gr Arjmand, N. Bahraminezhad, S. Jafari, S. Faghihzadeh, I. Lotfinia, M. Shimia Pages 83-93
    Backgrounds and
    Objective
    Fear of the side effects associated with drug treatments is one of the most common causes of ineffective pain relief after surgery. In this study, we determined the effects of aromatherapy (lavender essential oil) in discectomy postoperative pain.
    Materials And Methods
    In this double-blind clinical trial study, sixty patients were equally divided into two groups based on random allocation block. The rate of postoperative pain was measured by using the visual analog scale at 4, 8 and 12 hours after the onset of postoperative pain. If VAS>3, patients of the intervention group received inhalation aromatherapy with lavender essence while the control group received inhalation aromatherapy with placebo (Almond). The data obtained were analyzed by statistical software SPSS version 22 and using the nonparametric tests.
    Results
    The pain severity changes between the two groups after intervention in the first and second phases (4 and 8 hours after postoperative pain onset) was not significant (p> 0.01), but the third phase (12 hours after postoperative pain onset) was significant (p
    Conclusion
    Results of this study indicates that using aromatherapy with lavender essential oil for pain relief after discectomy surgery in the early hours after pain onset is not effective, but it can be recommended to be administered in acute pain with moderate to mild severity, as an effective way to reduce discomfort.
    Keywords: Aromatherapy, Postoperative pain, Lavender oil, Discectomy
  • A. Karimi, A. Azamian Jazi, M. Faramarzi, S. Shahidi, Z. Azamian Jazi Pages 94-104
    Background And Objective
    Increased homocysteine levels resulting from renal failure and physical inactivity in hemodialysis patients can put them at risk for cardiovascular diseases. On the other hand, exercise training may have a favorable effect on homocysteine levels and physical performance in these patients. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of intermittent intradialytic aerobic exercise training on plasma homocysteine levels and physical performance in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, sixteen hemodialysis patients (with a mean age of 54.75 years) were randomly divided into two equal groups: experimental and control. The experimental group performed intermittent intradialytic aerobic exercise training for 8 weeks, 3 sessions per week, which corresponded to 40 to 45 percent of their maximum heart rate reserve at the first week and reached to 65 to 70 percent during the final week. Homocysteine levels and physical performance were measured before and after the 8 weeks of aerobic exercise training.
    Results
    Plasma homocysteine levels (P=0.029) and physical performance parameters including: Gait speed (P=0.001), Chair-rising time for 5 times (P=0.001) and Stair-climbing time (P=0.002) significantly improved in the experimental group after eight weeks of intermittent intradialytic aerobic exercise training.
    Conclusion
    Intermittent intradialytic aerobic exercise training may have a favorable effect on the cardiovascular condition of hemodialysis patients through reducing homocysteine levels and can improve physical performance in these patients.
    Keywords: Hemodialysis, Aerobic exercise, Homocysteine
  • S. Jahangiri, Mr Tadayonfar, Mh Rakhshani Pages 105-112
    Background And Objective
    Constipation is the predominant gastrointestinal complication experienced after a stroke and can result in increased intracranial pressure. The main treatment for constipation is symptomatic treatment including taking laxatives and increasing dietary fiber; this treatment is associated with complications and limitations. Due to the positive effects of probiotics in the treatment of digestive problems, this study aimed to investigate the effect of synbiotic supplements on the constipation of stroke patients admitted to the ICU.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial, subjects were randomly divided into two groups; intervention (n = 33) and control (n = 32). Defecation frequency was measured before initiating the study. Patients in the intervention group, in addition to routine treatment, received synbiotic supplements, every 12 hours for a week while the control group received only conventional treatment. During the one-week study, the frequency of defecation was measured and recorded.
    Results
    In the experimental group; the average number of defecations was more than once a day; (1.22); while in the control group this value in one day and two days equaled 0.62 and 1.24 respectively (P
    Conclusion
    This study showed that synbiotic supplementation in stroke patients increased the frequency of defecation. Therefore probiotics can be used as a non-drug therapy in the treatment of constipation in these patients.
    Keywords: Synbiotic, constipation, stroke, ICU
  • Z. Salahzaeh, N. Maroufi, A. Ahmadi, H. Behtash, S. Hazhir Sahneh, M. Parnianpour Pages 113-122
    Background And Objective
    Changes in the cervical spine curvature leads to increased shear force and compression stress on cervical spine and axial loading in different cervical segments. The objective of this study was to compare the general and segmental curvature in the upper and lower cervical spine of women with postural neck pain and Forward Head Posture (FHP), women without neck pain but with FHP and healthy women.
    Material and
    Methods
    45 women were divided into three groups: 15 women with postural neck pain and FHP, 15 women without neck pain but with FHP and 15 healthy women. Photography was used to assess neck posture while cervical spine curvature was measured using fluoroscopy imaging and the Harrison Tangent method.
    Results
    There was no significant difference in general and segmental lordosis in the three groups (P>0.05). Despite the lack of significant difference, the results showed that the segmental lordosis in C5-C6 and C6-C7 segments was decreased in patients with cervical pain and FHP and women without cervical pain but with FHP while segmental lordosis in C3-C4 had increased in patients with cervical pain and FHP.
    Conclusion
    The general and segmental cervical lordosis may be altered in women with postural neck pain and women with FHP. More studies are needed to investigate the effect of neck pain and head posture on cervical spine segmental lordosis.
    Keywords: Cervical Spine, Neck Pain, Forward Head Posture, Cervical Lordosis
  • H. Bonakchi, H. Farhangi, H. Esmaily, H. Boosti, M. Forouzannejhad Pages 123-136
    Background And Objective
    Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is the most common malignancy in children, accounting for about a quarter of all malignancies. This study aimed to identify the prognosis of patients with relapsed acute lymphoblastic leukemia in Dr. Sheikh Hospital in Mashhad from 2006 to 2015 using competing risk models.
    Materials And Methods
    Patients with ALL from March 2006 to February 2015 were reviewed retrospectively, yielding 424 children with acute lymphoblastic leukemia. We considered the recurrence of cancer as a main event and death without recurrence as a competing risk. We employed Cox models and sub-distributions by univariate and multivariate analysis. Data analysis was performed using Stata and R softwares.
    Results
    The event free 5-year survival and the overall 5-year survival rates of all 424 patients were 70.2% and 81.9% respectively. The 5-year cumulative incident probability of recurrence and death prior to recurrence were 12 and 17 percent respectively. Based on the subdistribution models, white blood cells and blood platelets have been known to affect the recurrence of cancer.
    Conclusion
    Our results showed that Cox and competing risk models have different results to determine the prognosis factors affecting leukemia patients’ survival despite the competing risks. Also subdistribution models reduce the duration of response to therapy and thus reduce the rate of mortality by providing significant health policies.
    Keywords: Acute lymphoblastic leukemia, Recurrence, Competing Risk, Cox, Subdistribution