فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:25 Issue: 113, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید نجات حسینی، علی عماری، محمدمسعود وکیلی صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    امروزه چاقی مشکلی رایج است که باعث بدشکل شدن شکم و نارضایتی افراد از ظاهر اندام شان می شود. این پژوهش به بررسی یک تکنیک جراحی نوین بر پایه برشی ویژه به منظور اصلاح شلی پوست پهلو و عارضه گوش سگی (dog ear) و لیپوساکشن شدید در خانم های دارای شکم بدشکل پرداخته است.
    روش بررسی
    در سال های 1393 تا 1394، 25 خانم برای انجام این مطالعه برگزیده شدند. همه ی آنها شاخص توده بدنی بیش از 28 کیلوگرم بر مترمربع، افتادگی پهلو، برجستگی شکم و پهلو یا چربی اضافی و شلی پوست شکم یا پهلو داشتند. جهت اصلاح شلی پهلو راس برش 5 تا 7 سانتی متر به داخل کشیده شد.
    یکی از نکته های این تکنیک نوین حفظ پارامدین پرفوراتور بود.
    یافته ها
    همه ی خانم ها 33 تا 62 سال سن داشتند (میانگین سنی 2/7±47 سال). متوسط میزان لیپوساکشن 2350 میلی لیتر (1700 تا 3200 میلی لیتر) و متوسط میزان پوست برداشته شده 62/23 در 08/16 سانتی متر (بین 19 در 15 تا 27 در 18 سانتی متر) بود. میزان اصلاح گوش سگی، برآمدگی و چربی زیرپوست در ماه های دوم و چهار پس از عمل بررسی شد. در ماه دوم پس از عمل بین شاخص توده بدنی و اصلاح چربی شکم و پهلو ارتباط معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    لیپوساکشن شدید شکم و پهلوها را می توان با حفظ پارامدین پرفوراتور بی خطر در ابدومینوپلاستی انجام داد. این روش نتایج زیبایی خوبی در شکم و پهلو دارد و از ایجاد برجستگی (گوش سگی) در انتهای برش و پهلو جلوگیری می کند. از این رو به کار بردن این روش ابدومینوپلاستی در درمان بیماران چاق (دارای شاخص توده بدنی بالا) توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ابدومینو پلاستی، چین پوستی، گوش سگی (dog ear)، زنان خاورمیانه، لیپوساکشن وسیع
  • ارسلان دمیرچی، حسین چیتی، سقراط فقیه زاده، محمود حکمی زنجانی صفحات 13-23
    زمینه و هدف
    سبک زندگی توام با کم تحرکی و شیوع سندروم های متابولیک به ویژه پیش دیابت، یکی از چالش های مهم سلامت در جهان بوده و اخیرا محققان توجه خاصی به استفاده از علوم ورزشی جهت یافتن روش های نوین پیشگیری و درمانی کرده اند. بر همین اساس هدف این مطالعه بررسی تاثیر تمرین ترکیبی بر اختلال قند ناشتا، اختلال تحمل گلوکز و هموگلوبین گلیکولیزه در بیماران پیش دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، در مجموع 30 بیمار پیش دیابتی به مدت 8 هفته در دو گروه 15 نفری (تمرین) تحت یک برنامه ی استاندارد تمرینات بدنی هوازی 40 تا 70 درصد VO2max و مقاومتی50 تا 70 درصد (1RM) و گروه 15 نفری (شاهد) قرار گرفتند. تغییرات در سطوح سرمی قند ناشتا، تحمل گلوکز دو ساعته و HbA1c بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در انتهای این مطالعه سطوح سرمی قند ناشتا، تحمل به گلوکز دو ساعته و درصد HbA1c در گروه تمرین به طور معنی داری بهبود یافتند. ولی گروه شاهد هیچکدام از شاخص های گلوکز مورد مطالعه کاهش معنی دار نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تمرین ترکیبی هوازی و مقاومتی بر اختلال قند ناشتا، اختلال تحمل به گلوکز و هموگلوبین گلیکولیزه بیماران پیش دیابتی اثر بخش بوده و به عنوان روش موثر توانسته بیماران پیش دیابتی را به هدف درمانی و وضعیت طبیعی FBS ، OGTT و HbA1c نزدیک نماید و احتمالا از پیشرفت آن و ابتلا به عوارض متعدد دیابت نوع 2 پیشگیری کند. با این حال مطالعات بیشتر جهت نتیجه گیری قطعی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیش دیابت، افزایش قند خون ناشتا، اختلال تحمل گلوکز، هموگلوبین A گلیکولیزه، تمرین مقاومتی و هوازی
  • علیرضا صادقی، مریم جامه شورانی، شیما اکبری، سعیده مظلوم زاده، ایوب پزشکی صفحات 24-31
    زمینه و هدف
    سندرم بهجت یکی از بیماری های واسکولیتی مزمن است که ارگان های مختلفی از جمله چشم را درگیر می کند. از آنجا که درگیری چشم به علت التهاب می تواند منجر به کوری در افراد شود، لذا شناخت عواملی که با تشدید التهاب در ارتباط هستند امری مهم است. در سال های اخیر تاثیر احتمالی عناصر معدنی همچون روی در بیماری های التهابی مطرح شده است. هدف از این مطالعه بررسی سطح روی در بیماران بهجت با درگیری چشمی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی 75 بیمار مبتلا به بیماری بهجت انجام شد که در 3 گروه با یوییت فعال، بدون یوییت و یوییت بهبود یافته قرارگرفتند. از تمامی بیماران نمونه خون وریدی جهت اندازه گیری سطح روی به روش الایزا اخذ شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار spss مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    سطح سرمی روی در گروه با یووییت فعال 89/44±130، در گروه با یوییت بهبود یافته 92/26 ±147 و در گروه بدون یوییت 92/24 ±146 بود. هرچند در گروه با یوییت فعال سطح سرمی روی کمتر از دو گروه دیگر بود، ولی از نظر آماری این تفاوت معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه در گروه با یوییت فعال کاهش معنی دار سطح روی مشاهده نشد. لذا برخلاف مطالعات مشابه، نمی توان ارتباط کمبود روی با بیماری بهجت و اثر آن در تشدید التهاب چشمی را بیان نمود. احتمال می رود مطالعات بیشتر با جامعه آماری وسیع تر و روش های دقیق تر اندازه گیری به حصول نتایج دقیق تر و قابل اعتمادتر در این زمینه کمک نماید.
    کلیدواژگان: سندرم بهجت، یوییت، فلز روی
  • مجید شیرانی، فروزان گنجی، زهرا کیوانی هفشجانی صفحات 32-40
    زمینه و هدف
    تکرر ادرارشبانه به عنوان شایع ترین علامت در مردان با هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) مطرح می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر دانه گیاه اسپند در مقایسه با تامسولوسین بر تخفیف این علایم در بیماران مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات اجرا شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی یک سوکور، 90 نفر با تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات و با LUTS (Lower urinary tract symptoms)، بر اساس معیارهای پرسشنامه بین المللی بیماری های پروستات (IPSS)، به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول کپسول خوراکی دانه اسپند، گروه دوم داروی تامسولوسین به همراه مصرف خوراکی دانه اسپند و گروه سوم داروی تامسولوسین دریافت کردند و پس از 4 هفته مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از SPSS 22 و آزمون های توصیفی، کروسکال والیس، ویلکاکسون و من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین IPSS گروه دوم 4/4±0/12 با گروه اول 3/5±9/14 و با گروه سوم 7/3±5/16 اختلاف معنی داری داشتند (001/0P=). اگرچه بعد از مداخله، بیماران گروه دوم کمترین میانگین در اکثر شاخص های IPSS را داشتند اما این تفاوت فقط در مورد تکرر ادرار، ادرار شبانه و قطع و وصل ادرار معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    استفاده از دانه اسپند در تخفیف علایم تکرر ادرار شبانه در بیماران مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات می تواند مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: اسپند، تکرر ادرار شبانه، هیپرپلازی خوش خیم پروستات، تامسولوسین
  • تورانداخت بلوچ نژاد مجرد، مهرداد روغنی، پرستو کاظملو صفحات 43-57
    زمینه و هدف
    بیماری آلزایمر یکی از شایع ترین انواع بیماری های نورودژنراتیو است که در نتیجه تجمع خارج سلولی پپتید بتا آمیلوئید و اختلال در عملکرد نورون ها بوجود می آید. در این مطالعه، نقش گیرنده های نیکوتینی استیل کولین، پروتئین کیناز B (PKB) و پروتئین کیناز
    Mζ (PKMζ) در اثرات حفاظتی اسید رزمارینیک در موش های صحرایی آلزایمری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    حیوانات به 6 گروه: 1) شم- 2) بتا آمیلوئیدی- 3) بتا آمیلوئیدی پیش درمان شده با اسید رزمارینیک (25 میلی گرم بر کیلوگرم)- 4) بتا آمیلوئیدی پیش درمان شده با اسید رزمارینیک و مهار کننده PKMζ - 5) PKB و 6) گیرنده نیکوتینی استیل کولین تقسیم شدند. دو هفته پس از جراحی، مطالعات رفتاری (درصد تناوب در ماز Y و زمان تاخیر حین عبور در رفتار اجتنابی غیر فعال) و بافتی(اندازه گیری میزان مالون دی آلدئید (MDA) و دانسیته نورونی هیپوکامپ) انجام شد.
    یافته ها
    پیش درمان حیوانات بتا آمیلوئیدی با اسید رزمارینیک، موجب بهبود قابل ملاحظه ای در اختلالات رفتاری و بافتی مرتبط با هیپوکامپ شد. مهار گیرنده های نیکوتینی استیل کولین و PKB در این گروه، زمان تاخیر حین عبور (001/0P<) را کاهش و میزان MDA هیپوکامپ
    (001/0P<) را افزایش داد. به علاوه، مهار کننده PKB، دانسیته ی نورونی هیپوکامپ را در حیوانات بتا آمیلوئیدی پیش درمان شده با اسید رزمارینیک کاهش داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه به نظر می رسد که در مدل تجربی بیماری آلزایمر، اثرات حفاظتی اسید رزمارینیک منتج از خاصیت آنتی اکسیدانی آن و تا حدودی از طریق گیرنده های نیکوتینی استیل کولین، PKB وPKMζ اعمال می شود.
    کلیدواژگان: اسید رزمارینیک، استرس اکسیداتیو، گیرنده های نیکوتینی استیل کولین، پروتئین کیناز B، پروتئین کیناز Mζ
  • علیرضا عبدانی پور، بهناز شاهسوندی، مسعود دادخواه، محسن علیپور، هادی فیضی صفحات 58-68
    زمینه و هدف
    آپوپتوز شکلی از مرگ برنامه ریزی شده سلولی است و استرس اکسیداتیو یکی از عوامل شناخته شده ای است که منجر به آپوپتوز می گردد. گرلین یک پپتید 28 اسیدآمینه ای است که شواهدی دال بر اثرات آنتی آپوپتوتیک آن وجود دارد.هدف از این مطالعه بررسی اثر گرلین بر بقا و میزان آپوپتوز سلول های استرومایی مغز استخوان در محیط کشت است.
    روش بررسی
    سلول های استرومایی مغز استخوان (BMSCs) در سه گروه کنترل ، تحت تاثیر پراکسید هیدروژن با و بدون تیمار با دوزهای مختلف گرلین 1/0-1-10-100 میکرومولار) در زمان های 24 و 48 ساعت کشت داده شدند. به منظور یافتن بهترین دوز و زمان تاثیر گرلین بر تکثیر این سلول ها با روش MTT میزان بقای سلول ها تعیین گردید. میزان آپوپتوز در سلول ها با استفاده از روش تانل بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از کشت BMSCs نشان داد که این سلول ها دارای ظاهری فیبروبلاستی با قابلیت اتصال به ظروف کشت و توانایی تقسیم بسیار بالا هستند. تیمار با گرلین سبب افزایش تکثیر و بقای سلول ها هم در شرایط عادی و هم در سلول های تحت استرس ناشی از H2O2 گردید. بهترین دوز و زمان تاثیر گرلین بر تکثیر سلول ها در دوز 100 میکرومولار و زمان 48 ساعت بود. همچنین تیمار با گرلین با این دوز، میزان آپوپتوز در سلول ها را به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    به کارگیری هورمون گرلین باعث افزایش فعالیت تکثیری سلول های BMSC و افزایش بقا و کاهش میزان آپوپتوز در سلول های BMSC می شود.
    کلیدواژگان: گرلین، سلول های استرومایی مغز استخوان، آپوپتوز
  • محمد همتی نفر، عباسعلی گائینی صفحات 67-78
    زمینه و هدف
    تمرین ورزشی اثرات مفیدی روی عضله ی قلبی دارد و می تواند به تشکیل کاردیومیوسیت های جدید منجر شود. از طرف دیگر، Sca-1 یکی از مهم ترین نشانگرهای سطحی سلول های بنیادی قلبی است که می تواند به تعمیر عضله ی قلبی به دنبال آنفارکتوس میوکارد (MI) منجر شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شدت های گوناگون تمرین ورزشی بر بیان ژن Sca-1 در رت های مبتلا به MI بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع بنیادی کاربردی می باشد. به این منظور، ابتدا رت های نر نژاد ویستار تحت عمل جراحی بستن شریان کرونری LAD قرار گرفتند و سپس توسط اکوکاردیوگرافی ایجاد MI تایید شد. چهار هفته پس از جراحی، رت های مبتلا به MI به صورت تصادفی در گروه های تمرین ورزشی با شدت های کم (LIT)، متوسط (MIT)، زیاد (HIT) و انفارکتوس میوکارد بی تمرین (MI-SED) به اضافه گروه شم (Sham) قرار گرفتند و پروتکل های تمرین ورزشی را به مدت شش هفته اجرا کردند. داده ها با آزمون های ANOVA یک طرفه و بونفرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین گروه ها در مقادیر کسر تزریقی، کسر کوتاه شدگی و mRNA Sca-1 تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P≤). در گروه های تمرین ورزشی، مقادیر کسر تزریقی و کسر کوتاه شدگی نسبت به گروه MI-SED افزایش معناداری داشت. اما با وجود این، مقادیر آنها در مقایسه با گروه Sham به شکل معناداری کمتر می باشد (05/0P≤). همچنین، در مقادیر mRNA Sca-1، گروه LIT در مقایسه با گروه MI-SED افزایش معناداری داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    در مجموع، به نظر می رسد تمرین ورزشی تناوبی با شدت کم با بهبود عملکرد قلبی، تاثیر بارزتری بر بیان mRNA Sca-1 در رت های مبتلا به MI دارد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، نارسایی قلبی، شدت تمرین ورزشی، ژن Sca، 1
  • غلامرضا شبانیان، سعید حیدری سورشجانی، محمود رفیعیان، میترا سعادت، محمدرضا شبانیان صفحات 79-90
    زمینه و هدف
    سوختگی درجه 2 عوارض متعددی همچون عفونت، سپتی سمی و ظاهر ناخوشایند پوست در اغلب موارد به همراه دارد و از آنجایی که عفونت و سپتی سمی از علل عمده ی مرگ بیمارستانی می باشد، این مطالعه با هدف تعیین اثر درمانی پوست میوه ی بلوط (جفت) بر بهبود زخم سوختگی درجه 2، طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، 60 سر موش در سه گروه تصادفی تقسیم شدند. برای گروه اول وازلین،گروه دوم پماد سیلورسولفادیازین 1 درصد و برای گروه سوم عصاره هیدروالکلی جفت در پایه وازلین استفاده شد. عصاره گیری به روش ماسراسیون و با اتانول70 درصد تهیه شد. پس از ایجاد سوختگی درجه 2 و تایید پاتولوژیست، مساحت زخم به مدت یک ماه و با استفاده از نرم افزار AutoCAD اندازه گیری شد. زخم از لحاظ پاتولوژی بررسی شد و داده ها توسط 18SPSS و با استفاده ازآزمون های آماری آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری و کروسکال والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    کاهش مساحت زخم در گروه های جفت 01/72 درصد، سیلورسولفادیازین 95/65 درصد و وازلین 12/59 درصد به دست آمد.
    اگر چه میانگین بهبود زخم و کاهش مساحت زخم در گروه جفت بیشتر بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P>). میانگین تعداد فولیکول های موی زخم، تعداد غدد سباسه زخم و رگزایی زخم در گروه جفت بالاتر و شدت التهاب زخم کمتر از گروه های دیگر بود. ولی اختلاف معنی داری بین گروه جفت و سیلورسولفادیازین از نظر فاکتورهای مذکور مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    جفت می تواند اثرات درمانی نسبتا مطلوبی در بهبود زخم سوختگی درجه 2 در مقایسه با سیلور سولفادیازین و وازلین داشته باشد.
    کلیدواژگان: بلوط، سوختگی، سیلورسولفادیازین، پوست میوه ی بلوط (جفت)
  • یاسر محمودی مورد راز، رضا چمن، سید علی اصغر ملک حسینی، اصغر شریفی، سید عبدالمجید خسروانی، محمد طاهر رضا نژاد، مریم حسنی، رضا محمدی، سید سجاد خرم روز صفحات 91-102
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش مهم ناقلین بینی استافیلوکوکوس اورئوس در بیمارستان ها در انتقال باکتری به سایر پرسنل و بیماران،. از این رو هدف از این مطالعه بررسی فراوانی نسبی ناقلین بینی، تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ژنوتایپینگ استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از پرسنل بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با روش agr تایپینگ بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی تعداد 347 نمونه از بینی پرسنل بیمارستان شهید بهشتی یاسوج جهت شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس جمع آوری شد. برای تعیین سویه های مقاوم به متی سیلین از دیسک سفوکسیتین و تکثیر ژن mecAاستفاده شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نسبت به 15 آنتی بیوتیک و به روش دیسک آگار دیفیوژن بررسی گردید. agr تایپینگ جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس با روشMultiplex-PCR انجام شد.
    یافته ها
    تعداد 93 ایزوله (8/26 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس از بینی پرسنل جداسازی شد که از این میان 9 ایزوله (37/5 درصد) به عنوان سویه های مقاوم به متی سیلین شناسایی گردید. گروه های agrI (9/40 درصد) و agrIII (9/40 درصد) گروه های غالب بودند. تمام ایزوله ها به پنی سیلین (100 درصد) مقاوم بودند. مقاومت به اریترومایسین (9/12 درصد) و کوتریموکسازول (38/5 درصد) بود. غالب ایزوله ها نسبت به سایر آنتی بیوتیک ها حساس بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن میزان مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده، به نظر می رسد که حذف وضعیت ناقلین در این افراد امکان پذیر است. همچنین استافیلوکوکوس ارئوس دارای گروه های agrI و agrIII در کلونیزاسیون باکتری در بینی افراد نسبت به سایر گروه های agr دخالت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ناقلین بینی، agr typing، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • علی مردی، علیرضا عبدانی پور، علیرضا بیگلری، رضا نجات بخش صفحات 103-112
    زمینه و هدف
    آسیب طناب نخاعی باعث از بین رفتن آکسون ها و مرگ سلول ها از طریق نکروز و آپوپتوز و در در نهایت منجر به اختلال در عملکرد حسی و حرکتی می گردد. هدف از تحقیق بررسی والپروئیک اسید بر روی مهار آپوپتوز و بهبود حرکتی در موش مدل ضایعه نخاعی بود.
    روش بررسی
    برای ایجاد ضایعه نخاعی از مدل کانتیوژن استفاده شد. تعداد 20 سر موش درای ضایعه نخاعی به طور مساوی به 2 گروه تقسیم شدند: در گروه کنترل منفی هیچ تزریقی انجام نشد و در گروه درمان شده 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن مدت یک هفته تزریق داخل صفاقی والپروئیک اسید انجام شد. گروه لامینکتومی نیز به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد. بعد از 28 روز موش ها کشته شدند و منطقه ضایعه دیده خارج شد و درصد سلول های اپوپتوتیک با روش تانل مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین درصد حفره ایجاد شده در 4200 میکرومتر طول ضایعه (در نواحی مرکزی، بالا و پایین تر از ضایعه) در هر نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون رفتاری (BBB- test) به مدت 4 هفته (روز سوم و پایان هر هفته) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون رفتاری نشان داد، نمره آزمون رفتاری گروه درمان شده در مقایسه با گروه درمان نشده به طور معناداری افزایش و میزان آپوپتوز کاهش یافت. همچنین درصد حفره ایجاد شده در گروه درمان شده به طور معناداری نسبت به گروه درمان نشده کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان می دهد که والپروئیک اسید از سلول های عصبی حفاظت می کند و بطور موثر حرکات رفتاری را موش مدل ضایعه نخاعی بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: والپروئیک اسید، آسیب نخاعی، آپوپتوز
  • شهره محبی، مریم حسن، الهه گرجی صفحات 113-121
    زمینه و هدف
    عفونت های باکتریایی مشکل جدی و رو به رشدی در سراسر دنیا محسوب می شوند و آنتی بیوتیک ها نیز رایج ترین داروهای مورد استفاده در دنیا هستند. در دهه های اخیر، استفاده ی نامناسب از این داروها منجر به بروز پدیده ی مقاومت ضد میکروبی گردیده است. مروری بر منابع نشان می دهد حلقه ی ایزاتین و ایندول از قطعاتی هستند که در طراحی ترکیبات ضد میکروبی توجه محققان زیادی را به خود جلب نموده اند. بنابراین در این مطالعه به منظور ارزیابی ساختمان- فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی، با روش هیبریداسیون مولکولی، ترکیباتی طراحی شدند که هیبریدی از مشتقات ایزاتین و ایندول با حلقه ی هیدانتوئین می باشند.
    روش بررسی
    ترکیبات طراحی شده با بازده مناسب تهیه شده و ساختار آن ها به کمک طیف سنجی IR، Mass، NMR تایید گردیدند.
    تعیین اثر ضد باکتریایی و ضد قارچی آن ها به ترتیب بر روی سوش های استاندارد گرم منفی و گرم مثبت و قارچ آسپرژیلوس نیجر به کمک روش Broth microdilution انجام شد.
    یافته ها
    از میان ترکیبات سنتز شده، مشتق ایندولی 5 بیشترین اثر را بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا با حداقل غلظت مهاری 25/31 میکروگرم بر میلی لیتر نشان داد.
    نتیجه گیری
    ترکیبات طراحی شده در مطالعه ی حاضر اثرات ضد باکتریایی امید بخشی از خود نشان دادند به ویژه ترکیب شماره 5 بر روی سویه سودوموناس آئروژینوزا که عامل عفونت های فرصت طلب بیمارستانی می باشد. از طرفی ترکیبات مورد تست دارای طیف اثر مناسبی بودند، بدین جهت که بر روی هر دو سویه گرم مثبت و گرم منفی اثر ضد باکتریایی نشان دادند.
    کلیدواژگان: هیدانتوئین، فعالیت ضد باکتری، فعالیت ضد قارچی، تهیه
  • حسین دانافر، حمیدرضا خیری منجیلی، الهه عطاری، علی شرفی صفحات 122-134
    زمینه و هدف
    کورکومین از مشتقات پلی فنولیک می باشد که خواص ضد سرطانی و ضد التهابی دارد و هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی قابل استفاده و تزریق است. به این منظور، نانوذرات مزوحفره ی سیلیکایی- نانومیله طلا به عنوان یک سیستم نویددهنده برای دارورسانی موثر مولکول کورکومین استفاده شد و نانومزوسپورهای طلا دردسترس سلول های سرطانی سینه قرار داده شد.
    روش بررسی
    ویژگی های نانوذرات سنتزی با تکنیک های مختلف از قبیل میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، آنالیز جذب و واجذب گاز نیتروژن و تکنیک تفرق نور پویا (DLS) مشخص گردید. همچنین تاثیرات کاربرد این ابزار بر خواص دارویی ضد سرطان این مولکول در محیط کشت سلولی، با روش آزمون سمیت سلولی MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. کارآیی نانو سامانه دارویی تولید شده در لاین سلول سرطان سینه انسانی (MCF-7) و 4T1 آزمایش گردید.
    یافته ها
    میانگین اندازه نانو سامانه مزوحفره ای کمتر از 30 نانومتر بود که مشابه با داده های حاصل از تکنیک روش تفرق دینامیک نور به دست آمد، میزان درصد قرارگیری کورکومین در داخل نانو سامانه مزوسپوری در حدود 80 درصد بود، ایزوترم جذب- وا جذب نیتروژن AuNR@msio2 و CUR@ AuNR@msio2 نشان می دهد که مساحت ویژه نانوذراتAu@msio2 در حدود m2g-1834 بود که با قرار گیری دارو این مساحت ویژه به حدودm2g-1 234 کاهش یافت. دوز کشندگی (LD50) برای نانوکورکومین مزوسپوری برای MCF-7 در زمان 48 ساعت 5/19 میکرومولار و برای 4T1 6/14 میکرومولار بود. همچنین میزان بقای سلول های مذکور پس از تیمار با ساختارهای مزوسپوری در غلظت های مختلف تغییر زیادی نکرد که نشان از عدم سمیت نانو سامانه مزوسپوری دارد.
    نتیجه گیری
    نانوذره مزوسپوری نسبت به داروی آزاد، آپوپتوز بیشتری را در سلول های سرطان سینه سبب می شوند.
    کلیدواژگان: کورکومین، نانومزوسپور طلا، سرطان سینه، سیستم دارورسانی، تست سمیت سلولی
|
  • A. Amari, Mm Vakili Pages 1-12
    Background And Objective
    Nowadays obesity is a common problem.Obesity can cause abdominal deformation and dissatisfaction regarding body appearance. This study explored the use of a new surgical technique based on a special incision to reform flank skin laxity and dog ear with aggressive liposuction in women with abdominal deformities.
    Materials And Methods
    From May 2014 to February 2016, 25 women were chosen for this study. All women had a body mass index of greater than 28 kg/m2 in addition to flank folding, bulging and excess fat, abdominal and flank skin sagging and laxity. The new incision apex was tucked 5-7 centimeters into the medial of the inferior flap. An important point in this new technique was that the paramedian perforator was preserved.
    Results
    All women were between 33 and 62 years old (mean age of 47 ± 7.2 years old). The average amount of liposuction aspirate was 2,350 mL (1700-3200 mL) and the size of the average excised skin ellipse was 23.62×16.08 cm (from 19×15 to 27×18 cm). There was a significant association between body mass index and resolved abdomen and flank fat in the second month after surgery. Dog ear, skin laxity, bulging and fat deposit correction were assessed and scored two and four months after surgery.
    Conclusion
    Aggressive abdominal and flank liposuction can be safely done while preserving the paramedian perforator. This yields a good cosmetic result in the abdomen and flank and prevents bulging in the incision end and flank. The use of this abdominoplasty technique is recommended for patients with high body mass indexes.
    Keywords: Aggressive Liposuction, Flank Skin Laxity, Dog Ear, Obesity
  • A. Damirchi, H. Chiti, S. Faghihzadeh, M. Hakmai Zanjani Pages 13-23
    Background And Objective
    Lifestyles comprising of physical inactivity coupled with the prevalence of metabolic syndrome and pre-diabetes are the major global public health challenges. Recently, sport sciences have garnered attention as to find new methods for the prevention and treatment of diabetes. Accordingly, the aim of this study is to evaluate the effect of combined exercise on impaired fasting glucose, impaired glucose tolerance and HbA1c in pre-diabetic patients.
    Materials And Methods
    30 men with pre-diabetes voluntarily took part in this study and were divided into two groups: pre-diabetes exercise and pre-diabetes control. The pre-diabetes exercise group participated in an aerobic (40 to 70 percent of VO2max) and resistance exercise (50 to 70 percent of 1RM) program for 8 weeks. The control group continued their daily activities and normal life. Changes in the serum levels of fasting glucose, two-hour glucose tolerance and HbA1c were then compared between the groups.
    Results
    At the end of the study, fasting glucose levels, two-hour glucose tolerance and the percentage of HbA1c were significantly improved in the pre-diabetes exercise group. Fasting glucose levels, two-hour glucose tolerance and the percentage of HbA1c did not decrease in the control group.
    Conclusion
    Aerobic and resistance exercise are effective on impaired fasting glucose, impaired glucose tolerance and glycosylated hemoglobin A in pre-diabetes patients. This effective method could bring pre-diabetes patients closer to their therapeutic targets regarding FBS, OGTT and glycosylated hemoglobin A. In this study aerobic and resistance exercise possibly prevent the progression of pre-diabetes and multiple complications of type 2 diabetes. However, further studies are needed to draw firm conclusions.
    Keywords: Prediabetes, Hyperglycemia, Impaired Glucose Tolerance, Glycosylated Hemoglobin A, Aerobic, Resistance Exercises
  • Ar Sadeghi, M. Jameshorani, Sh Akbari, S. Mazloomzadeh, A. Pezeshki Pages 24-31
    Background And Objective
    Behcet's syndrome is a chronic vasculitis disease that affects multiple organs, including the eyes. Since the involvement of eyes due to inflammation can lead to blindness, therefore it is important that the identifying factors that are associated with increased inflammation be recognized. In recent years the potential role of mineral elements such as zinc in inflammatory conditions has been suggested. The aim of this study was to evaluate the level of zinc in Behcet's disease with eye involvement.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 75 patients with Behcet's disease who were divided into three groups consisting of active uveitis, without uveitis and improved uveitis. Venous blood samples were collected from all patients to measure zinc levels using ELISA. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The mean serum zinc level was 130 ± 89/44 in patients with active uveitis, 147 ± 92/26 in the group with improved uveitis and 146 ± 92/24 in the control group. In patients with active uveitis serum zinc levels were lower than the other two groups but this difference was not statistically significant.
    Conclusion
    In this study, there was no significant reduction in serum zinc levels in active uveitis group. Therefore, unlike similar studies, we could not find evidence to claim that Behcet's disease is associated with zinc deficiency and its effects on the exacerbation of ocular inflammation at least in our patients. Therefore, further studies with a larger population of patients and more accurate methods of measurement can be helpful to elucidate such relation.
    Keywords: Behcet's disease, Uveitis, Zinc
  • M. Shirani, F. Ganji, Z. Keivani Hafshejani Pages 32-40
    Background And Objective
    Nocturia is considered as the most common symptom in men with benign prostatic hyperplasia. This study aimed to determine the effects of Peganum harmala seeds in comparison with tamsulosin in alleviating symptoms in patients with benign prostatic hyperplasia.
    Materials And Methods
    In this single blind clinical trial study, 90 patients diagnosed with BPH and LUTS (lower urinary tract symptoms) based on the international prostate standard survey (IPSS), were divided into three groups. The first group received oral capsules of Peganum harmala, the second group was administered tamsulosin with oral Peganum harmala seeds while the third group received tamsulosin. All groups were evaluated after 4 weeks. The data were analyzed via SPSS 22 using descriptive, Kruskal-Wallis, Wilcoxon and Mann-Whitney tests.
    Results
    The results showed that the difference between mean IPSS scores was significant after the intervention (P = 0.001). The mean IPSS scores of the three groups were significantly different (P = 0.001) (the first group 41.9± 5.3, the second group 21.0 ± 4.4 and the third group 16.5 ± 3.7). Patients in the second group had the lowest average on most indicators of IPSS but the difference was only significant in urinary frequency, nocturia and intermittency (P
    Conclusions
    The results of this study indicate that Peganum harmala seeds may be useful in reducing nocturia symptoms in patients with benign prostatic hyperplasia.
    Keywords: Lower urinary tract symptom, Peganum harmala Nocturia, Benign prostatic hyperplasia, Tamsulosin
  • T. Baluchnejadmojarad, M. Roghani, P. Kazemloo Pages 43-57
    Background And Objective
    Alzheimer’s disease (AD) is one of the most common neurodegenerative diseases and results from the extracellular accumulation of b-amyloid peptides and the resulting neuronal dysfunction. In this study, the role of nicotinic acetylcholine receptors, protein kinase B (PKB) and protein kinase M (PKM) were evaluated in order to examine the mechanism of the protective effects of rosmarinic acid in a rat model of Alzheimer’s disease.
    Materials And Methods
    Animals[vog1] were divided into 6 groups consisting of 1) Sham, 2) Beta amyloid, 3) Rosmarinic acid pretreated beta amyloid (25 mg/kg), 4-6) Rosmarinic acid and PKM inhibitor, PKB inhibitor and acetylcholine receptor inhibitor pretreated beta amyloid. Two weeks post-surgery, behavioral (alternation percent in Y maze and step through latency in passive avoidance task) and histochemical (hippocampal malondialdehyde and neuronal density measurement) studies were performed.
    Results
    Pretreatment of beta amyloid animals with rosmarinic acid considerably alleviated the behavioral and histochemical disturbances related to the hippocampus. In this group, nicotinic acetylcholine receptors and PKB inhibitors decreased step through latency (p
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it seems that in this experimental model of Alzheimer’s disease the protective effects of rosmarinic acid were derived from its antioxidant properties and partially via nicotinic acetylcholine receptors, PKB and PKM.
    Keywords: Rosmarinic acid, Oxidative stress, Nicotinic acetylcholine receptors, Protein kinase B, Protein kinase
  • Ar Abdanipour, B. Shahsavandi, M. Dadkhah, M. Alipour, H. Feizi Pages 58-68
    Background And Objective
    Apoptosis is a form of programmed cell death and oxidative stress is one of the factors that lead to apoptosis. Ghrelin is a 28 amino acid peptide and its antiapoptotic effects have been shown previously. The aim of this study was to evaluate the effect of ghrelin on cell survival and apoptosis of rat bone marrow mesenchymal stem cells (BMSCs).
    Materials And Methods
    BMSCs were cultured as control and H2O2 treated groups with and without different doses of ghrelin (0.1-1-10-100 µM) for 24 and 48 hours. To find out the best dose and time of effect for ghrelin, MTT was used to determine cell survival. BMSC apoptosis rate was detected using the TUNEL technique.
    Results
    Cultured BMSCs showed that the cells are fibroblastic in appearance and adherent to culture dishes as well as being capable of having a very high proliferation rate. Ghrelin treatment increased proliferation and cell survival in both normal and H2O2 exposed BMSCs. The best dose and time that ghrelin could affect cell proliferation was 100µM and 48 hours respectively. Treatment with ghrelin significantly reduced apoptosis in BMSCs in this dose and time.
    Conclusion
    Ghrelin treatment causes an increase in BMSCs proliferation and reduction of H2O2 induced apoptosis in these cells.
    Keywords: Apoptosis, Ghrelin, H2O2, BMSC, Rat
  • M. Hemmatinafar, Aa Gaeini Pages 67-78
    Background And Objective
    Exercise training (ET) has cardioprotective effects and can induce new cardiomyocyte formation in physiological cardiac remodeling. Sca-1 is one of the most important surface markers of cardiac stem cells, which repair heart muscle following myocardial infarction (MI). The purpose of this study was to investigate the effects of exercise training intensity on the gene expression of Sca1 in rats with MI.
    Materials And Methods
    Male Wistar rats underwent LAD coronary artery ligation surgery, the occurrence of MI was then confirmed by echocardiography. Four weeks after surgery, the rats with MI were divided randomly into groups including low-intensity training (LIT), moderate intensity training (MIT), high-intensity training (HIT), MI-Sedentary (MI-SED) and a sham group (Sham). Training groups performed exercise training protocols for 6 weeks. The rats were sacrificed after the exercise training interventions and the data obtained from their cardiac tissues were analyzed via one-way ANOVA and Bonferroni tests.
    Results
    Results showed that values of ejection fraction, fractional shortening and Sca-1 mRNA have a significant difference among all groups (P
    Conclusion
    It seems that low-intensity interval training improves cardiac function and is more effective on the mRNA levels of Sca-1 in rats with MI.
    Keywords: Myocardial infarction, Heart Failure, Exercise training intensity, Sca-1 gene
  • G. Shabanian, S. Heidari-Soureshjani, M. Rafieian-Kopaei, M. Saadat, M. Shabanian Pages 79-90
    Background And Objective
    Second-degree burns are associated with several complications such as infection, septicemia, and unpleasant skin appearance and are one of the main causes of in-hospital mortality. Therefore, this study was designed to determine the therapeutic effects of Q. persica fruit skin on the healing of second-degree burn wounds.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 mice were randomly assigned into three groups. Vaseline was used for group 1, 1% Silver sulfadiazine (SSD) cream was used for group 2, and Vaseline-based Quercus persica L. hydroalcoholic extract was used for group 3. After the development of second-degree burns with a pathologist’s confirmation, the wound area was measured for a month by AutoCAD software. The wound was pathologically examined and data were analyzed by repeated measures ANOVA and Kruskal-Wallis using SPSS 18.
    Results
    Decrease in wound area was 72.01% in the Quercus persica L. group, 65.95% in the SSD group, and 59.12% in the Vaseline group. Mean wound recovery was higher in the Q. persica fruit skin group but not significant (P>0.05). The mean number of wound hair follicles and sebaceous glands and mean wound angiogenesis were higher while wound inflammation intensity was lower in Quercus persica L group, but no significant difference in these variables was seen between the Quercus persica L and SSD groups (P>0.05).
    Conclusion
    Quercus persica L. had relatively acceptable therapeutic effects on the healing of second-degree burn wounds compared to SSD and Vaseline.
    Keywords: Quercus persica L, Burn, Silver Sulfadiazine, Quercus persica L. fruit skin
  • Y. Mahmoudi Mourderaz, R. Chaman, Aa Malekhosseini, A. Sharifi, Sa Khosravani, M. Taher Rezanejad, M. Hassani, R. Mohammadi, Ss Khoramrooz Pages 91-102
    Background And Objective
    Based on the important role of nasal carriers of Staphylococcus aureus in hospital settings and their importance in the transmission of bacterium to patients and other personnel, the aim of the present study was to determine the frequency of nasal carriers, antibiotic resistance patterns and genotyping of S. aureus isolated from personnel of Shahid Beheshti hospital in Yasuj city (Iran) using the agr typing method.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 347 nasal samples were collected from the healthcare workers of Shahid Beheshti Hospital in order to identify S. aureus. Cefoxitin containing disks and detection of the mecA gene were used for the identification of methicillin resistant isolates. The antimicrobial susceptibility patterns of isolates were tested against 15 different antibiotics using the Disc Agar Diffusion method. The Multiplex-PCR method was used for the agr typing of S. aureus isolates.
    Results
    Ninety-three (26.8%) of personnel were nasal carriers of S. aureus, among them 9 isolates were identified as MRSA. Among agr groups, agrI (40.9%) and agrIII (40.9%) were the prominent genotypes. All of the isolates (100%) were resistant to Penicillin. The resistance rate to erythromycin and co-trimoxazole were 12.9% and 5.38% respectively. Most of the isolates were sensitive to other antibiotics.
    Conclusion
    Based on the low resistance rate of S. aureus, it appears that the eradication of nasal carrier states could be possible. S. aureus agr types I and III have an important role in nasal colonization in comparison to other agr types.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Nasal carrier, Agr type, Antibiotic resistance
  • A. Mardi, Ar Abdanipour, Ar Biglari, R. Nejatbakhsh Pages 103-112
    Background And Objective
    Spinal cord injury (SCI) leads to the loss of axons and cell death via necrosis and apoptosis, eventually resulting in sensory and motor dysfunction. The aim of this study was to evaluate the effects of valproic acid on the inhibition of apoptosis and the improvement of motor function in the rat model of spinal cord injury.
    Materials And Methods
    Contusion model was used to induce SCI. Twenty contused rats were equally divided into two groups, the negative control group did not receive any injections but the treatment group received valproic acid (400 mg/kg intraperitoneally) daily for one week. The laminectomy group was considered as a positive control. Rats were killed 28 days post injury and their damaged spinal cord was removed and examined for apoptotic positive cells using TUNEL-assay. Also, the cavity volume (mm3) percentage at 4200 μm length of the spinal cord (including rostral and caudal regions from the injury epicenter) was assessed for each sample. Subsequently, behavioral testing (BBB test) was performed for 4 weeks (the third and final day per week).
    Results
    The results of BBB-open-field locomotor score showed a significant improvement in the group that was treated with valproic acid relative to the untreated group. The results acquired from TUNEL-assay showed that the apoptosis rate in the valproic acid treated rats was significantly decreased compared to the control group. Also, the percentage of cavity volume in the valproic acid treated group compared to the control (untreated) group showed a significant decrease.
    Conclusion
    Our findings showed that Valproic acid protects neural cells and effectively ameliorates locomotor function in SCI rats.
    Keywords: Valproic acid, Spinal cord injury, Apoptosis
  • Sh Mohebbi, M. Hassan, E. Gorji Pages 113-121
    Background And Objective
    Bacterial infections are an important and growing problem across the world. During the last few decades, the inappropriate consumption of antibiotics has led to increased antimicrobial resistance. A survey of literature demonstrates that isatin and indole rings are among the most favorable compounds with a potential for antimicrobial activity. Therefore in this study some novel isatin and indole derivatives coupled with hydantoin moiety were synthesized using a hybridization approach in order to evaluate the relationship between structure and antibacterial/antifungal activity.
    Materials And Methods
    The derivatives were prepared in good yields and their structures were confirmed using H-NMR, IR, and Mass Spectrometry. The antibacterial/antifungal activity of compounds was evaluated using the Broth Microdilution method on a series of gram positive and gram negative bacterial strains and Aspergillus niger.
    Results
    Among the tested compounds, the indole derivative #5 exhibited the highest activity against Pseudomonas aeruginosa with a MIC value of 31.25 µg/mL.
    Conclusion[vog1] : These synthesized derivatives showed effective antibacterial activity mainly against Pseudomonas aeruginosa. On the other hand the tested compounds had appropriate spectrum effect ,because they showed antibacterial effect on both positive and negative strains.
    [vog1] the English conclusion s the hould be written as Persian conclusion.
    Keywords: Hydantoin, Antibacterial, Antifungal, Preparation
  • H. Danafar, Hr Kheiri Manjili, E. Attari, A. Sharafi Pages 122-134
    Background And Objective
    Curcumin is a polyphenolic anti-cancer and anti-inflammatory agent and can be used both orally and by injection. In this study, nanoparticles of silica mesopore- gold nano were synthesized as a new drug delivery system. For this aim, gold nanoparticles as a promising system for effective drug delivery of curcumin was used and nano gold were delivered to breast cancer cells .
    Materials And Methods
    The synthetic nanoparticles characteristics were determined with different techniques such as transmission electron microscopy (TEM), nitrogen gas desorption, absorption analysis and dynamic light scattering techniques (DLS). The anti-cancer effects of this system were evaluated in cell culture, using MTT cytotoxicity test. The efficiency of this system was tested on human breast cancer (MCF-7) and 4T1 cell lines.
    Results
    The mean size of nano system was less than 30 nm, similar to the data obtained from Dynamic light scattering technique. The amount of curcumin loading in nano- system was about 80 percent. Isotherm - nitrogen adsorption AuNR@msio2 and CUR @ AuNR @ msio2 show that specific area of nano-Au @ msio2 was about -1834 m2g but by creating medication this particular area decrease to 234 m2g-1. IC50 for curcumin loaded mesoporous silica nanoparticles for MCF-7 at the time of 48 hours and 4T1 were 19.5 and 14.6 micro molar respectively. The survival rate of the cells after treatment with different concentrations did not change considerably in the nano structures which demonstrate the lack of toxicity of nanoparticles.
    Conclusion
    The nanoparticle caused apoptosis in breast cancer cells more than free drug.
    Keywords: Curcumin, Gold, Breast cancer, Drug delivery systems, Cell toxicity test