فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هجدهم شماره 6 (پیاپی 75، آبان و آذر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا عریضی، احمد عابدی، مریم امینی* صفحات 305-312
    مقدمه
    در مطالعات مختلف بر اهمیت نقش ویژگی های شخصیتی زوجین در رضایت مندی و سازگاری زناشویی بسیار تاکید شده است اما به علت وجود تناقض ها و پیچیدگی های موجود در پژوهش های گذشته، راجع به میزان و نوع رابطه ی بین ویژگی شخصیتی برون گرایی و رضایت مندی زناشویی، پژوهش حاضر بر آن است تا با استفاده از روش فراتحلیل، اندازه ی اثر رابطه ی بین ویژگی شخصیتی برون گرایی و رضایت مندی زناشویی را اندازه گیری نماید.
    روش کار
    در این مطالعه، بین 20 پژوهش مرتبط، 12 پژوهش که از لحاظ روش شناختی مورد قبول بود، انتخاب و با استفاده از ابزار پژوهش (چک لیست فراتحلیل) فراتحلیل بر روی آن ها انجام گرفت. حجم کل نمونه این پژوهش شامل 2535 شرکت کننده بود و 12 اندازه اثر از آن به دست آمد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد اندازه اثر رابطه ی میان برون گرایی زوجین و رضایت مندی زناشویی برابر با 24/0 می باشد (001/0
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان اندازه اثر به دست آمده، ویژگی شخصیتی برون گرایی در زوجین، ارتباط معنی داری با رضایت مندی زناشویی دارد و بنابراین به نظر می رسد زوجین برون گرا به میزان متوسط، رضایت زناشویی بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: برون گرایی، رضایت مندی زناشویی، فراتحلیل
  • هاشم فیروزی، فاطمه امیری، نادره سعادتی*، مهدی رستمی صفحات 313-320
    مقدمه
    کودک آزاری علاوه بر پیامدهای کوتاه مدت مخربی که بر روی کودک به جای می گذارد پیامدهای بلندمدتی را هم به دنبال خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش آزاردیدگی دوران کودکی بر تصویر بدنی و عملکرد جنسی در زنان متاهل شهر اصفهان انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش مقطعی-تحلیلی در سال 1393 بر روی 150 زن متاهل شهر اصفهان، با روش نمونه گیری در دسترس، انجام شد. جهت گردآوری داده ها از مقیاس های خود گزارش کودک آزاری (CASRS)، ترس از تصویر بدن (BICI) و عملکرد جنسی زنان (FSFI) استفاده شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 21 و آزمون های توصیفی، ضرایب همبستگی و رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    عملکرد جنسی با نمره ی کل آزاردیدگی (01/0>P) و با خرده مقیاس های غفلت، آزار جسمی و آزار جنسی، رابطه ی منفی معنی دار دارد (01/0>P). تصویر بدنی با نمره ی کل آزاردیدگی (01/0>P) و با خرده مقیاس های آزار عاطفی (01/0>P)، غفلت (01/0>P) و آزار جنسی (05/0>P) رابطه ی منفی معنی داری دارد. تصویر بدنی و عملکرد جنسی نیز رابطه ی مثبت معنی داری دارند (01/0>P). غفلت (22/0- =β، 003/0>P)، آزار جسمی (26/0=β، 01/0>P) و آزار عاطفی (24/0- =β، 01/0>P) توان پیش بینی معنی داری برای تصویر بدنی و هم چنین غفلت (42/0- =β، 01/0>P)، آزار جنسی (18/0- =β، 02/0>P) و آزار عاطفی (19/0=β، 03/0>P) توان پیش بینی معنی داری برای عملکرد جنسی در زنان مورد مطالعه داشته اند.
    نتیجه گیری
    تجربه ی آزاردیدگی در دوران کودکی در زنان متاهل با اختلال در عملکرد جنسی همراه است و منجر به تصویر ذهنی منفی از خود و کاهش عملکرد جنسی می شود.
    کلیدواژگان: آزاردیدگی، تصویر بدنی، عملکرد جنسی، زنان
  • آزاده شوشتری*، علی محمد رضایی، الهام طاهری صفحات 321-328
    مقدمه
    این پژوهش به منظور تعیین اثربخشی گروه درمانی شناختی-رفتاری بر تنظیم هیجانی، باورهای فراشناختی و نشخوار فکری زنان مطلقه انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این کارآزمایی بالینی شامل تمام زنان مطلقه ی مراجعه کننده به مرکز مشاوره ی سنجش دانش آرامش شهرستان مشهد در سه ماهه ی ابتدایی سال 1394 بود. تعداد 30 زن مطلقه با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه برابر شاهد و آزمون تقسیم شدند. گروه آزمون طی دوازده جلسه ی گروه درمانی شناختی-رفتاری به روش مایکل فری تحت درمان قرار گرفت و بر روی گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نشد. پرسش نامه ی تنظیم هیجانی (CERQ-36) گارنفسکی و همکاران، پرسش نامه ی باورهای فراشناختی (MCQ-30) و پرسش نامه ی نشخوار فکری (RRS-22) نولن هوکسما به عنوان ابزار ارزشیابی استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 21 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون مانکووا نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه ها در تمام متغیرهای تنظیم هیجانی، باورهای فراشناختی و نشخوار فکری وجود دارد (005/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، گروه درمانی شناختی-رفتاری بر تنظیم هیجانی، باورهای فراشناختی و نشخوار فکری، اثربخش است لذا به کارگیری این روش می تواند در زمینه ی کاهش علایم بعد از طلاق در زنان و حفظ و بهبود سلامت روانی آنان، نتایج مفیدی را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، تنظیم هیجانی، طلاق، گروه درمانی
  • سیدمحمدصادق میری وحید، هادی عباسی*، احمد حیدرنیا صفحات 329-337
    مقدمه
    روش های فرافکن و از جمله آن ها آزمون های ترسیمی توجه بسیاری از روان شناسان و درمانگران را برای شناسایی اختلالات روانی کودکان به خود جلب کرده اند. پژوهش حاضر به منظور مقایسه ی شاخص های ترسیمی آزمون ترسیم خانواده ی جنبشی در کودکان عادی و طلاق انجام شد.
    روش کار
    حجم نمونه ی این پژوهش توصیفی علی-مقایسه ای شامل 60 دانش آموز پسر (30 فرزند طلاق و 30 فرزند عادی) در شهر بجنورد در فروردین و اردیبهشت 1394 بود. کودکان طلاق به صورت هدف مند و چندمرحله ای انتخاب شدند. با بررسی پرونده کودکان طلاق، مشارکت معلم و مدیر مدرسه، 30 کودک عادی به عنوان همتا به صورت تناظر یک به یک در مولفه های سن، جنس، پایه ی تحصیلی، تحصیلات والدین، موقعیت اجتماعی-اقتصادی والدین و محل زندگی انتخاب شدند. نقاشی کودکان توسط سه ارزیاب آموزش دیده و ناآگاه نسبت به عضویت گروهی آزمودنی ها، طبق دستورالعمل نمره گذاری آزمون، بررسی و نمره داده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مجذور خی دوطرفه با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 22 استفاده شد.
    یافته ها
    طبق نتایج آزمون، از 26 نشانه ی ترسیمی آزمون ترسیم خانواده ی جنبشی، فراوانی 16 نشانه بین دو گروه، معنی دار بود (05/0>P). بقیه ی نشانه ها دارای تفاوت معنی داری نبودند (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به معنی داری تفاوت بین نشانه های مشکلات روانی (افسردگی، اضطراب، پرخاشگری و روابط میان فردی اعضای خانواده) دو گروه در این آزمون و توان افتراقی بالای این آزمون در تشخیص مشکلات روانی بین کودکان عادی و طلاق، می توان آن را در شناسایی و تشخیص مشکلات روانی کودکان در مدارس و کلینیک های مشاوره به کار برد تا با شناسایی زودهنگام و درمان به موقع، بتوان از تاثیرات منفی بیشتر و مخرب آن ها در آینده ی کودک جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: ترسیم، خانواده، طلاق، کودک
  • سیدسپهر هاشمیان، گیتی شمس*، حسن عشایری، مرتضی مدرس غروی صفحات 338-342
    مقدمه
    قواعد ابراز هیجان، وابسته به شرایط فرهنگی هر فرد، تعیین کننده ی بروز هیجانات مختلف فرد است. بنابراین قواعد، آن چه که فرد از خود بروز می دهد، وابسته به پیش شرط های زیرآستانه ای است که فرهنگ فرد برای او مشخص می کند. بر این اساس، تجربه ی عاطفه به عنوان مولفه ای که نقشی برجسته و تعیین کننده در سلامت روان افراد و بهزیستی روان شناختی دارد می تواند مورد پژوهش قرار گیرد.
    روش کار
    شرکت کنندگان این پژوهش، 560 نفر از شهروندان ایرانی ساکن شهرهای مختلف ایران (تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، اهواز و آبادان) در سال های 1394-1393 بودند که به صورت خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و و هر یک قواعد ابراز هیجانی خاصی را به خود اختصاص می دادند. ابزار پژوهش، پرسش نامه ی قواعد ابراز هیجانی (نسخه ی گسترش یافته) و پرسش نامه ی تجربه ی عاطفه ی مثبت و منفی بود. داده ها توسط نسخه ی 19 نرم افزار SPSS با روش آماری رگرسیون چندگانه مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، هیجان شادی و تنفر، از قواعد ابراز هیجان آشکارانه و هیجان خشم، غم و شادی از قواعد ابراز هیجان سرکوب گرایانه تبعیت می کنند.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج، قواعدی زیرآستانه ای است که در جریان فرهنگی کشور ایران وجود دارد و ورای تجربه ی زیستی که یک هیجان برای فرد به ارمغان می آورد، مورد تایید بودن شکل بروز آن در یک فرهنگ، تجربه ی عاطفه ی مثبت یا منفی را برای کاربران آن فرهنگ با قواعد ابراز هیجان خاص آن، به همراه دارد.
    کلیدواژگان: عاطفه، فرهنگ، هیجان
  • رویا عباسی اصل*، حبیب الله نادری، عباس اکبری صفحات 343-349
    مقدمه
    یکی از مهم ترین اختلالات روان شناختی که همراه با تحولات اجتماعی، بیشتر خود را نشان داده، اختلال اضطراب اجتماعی است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان اضطراب اجتماعی دانشجویان دختر دانشگاه مازندران بر اساس ویژگی های شخصیتی آن ها صورت پذیرفت.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش توصیفی، شامل تمام دانشجویان دختر دانشگاه مازندران در سال تحصیلی 94-1393 بود و تعداد 384 نفر دانشجو از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مربوط به اضطراب اجتماعی از مقیاس اضطراب اجتماعی واتسون و فرند (FNE،SAD) و برای ویژگی های شخصیتی از فرم کوتاه پرسش نامه ی شخصیتی (NEO) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ی 22 و به روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه (هم زمان) انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بعد روان رنجورخویی، پیش بینی کننده ی مثبت و معنی دار اضطراب اجتماعی (000/0P<، 50/0=β) و ابعاد برون گرایی (000/0P<، 32/0- =β) و توافق پذیری (049/0P<، 10/0- =β)، پیش بینی کننده ی منفی و معنی دار اضطراب اجتماعی هستند. ابعاد تجربه پذیری و وظیفه شناسی، توان پیش بینی اضطراب اجتماعی را ندارند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر حاکی از این است که ویژگی های شخصیتی مختلف پیش بینی کننده های متفاوت از سطوح اضطراب اجتماعی دانشجویان دختر می باشند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • میثم عبدالله پور *، زهرا مفخمی، علیرضا رجایی، جواد جوانمرد، مرتضی محمدی صفحات 350-356
    مقدمه
    تحقیقات اخیر نشان داده اند که دامنه ی وسیع عملکرد شغلی می تواند توسط ویژگی های شخصیتی کارکنان تحت تاثیر قرار گیرد. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر ویژگی های شخصیتی در عملکرد شغلی خلبانان نظامی، انجام پذیرفت.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-مقطعی، چهل نفر خلبان نظامی از طریق نمونه گیری خوشه ایاز میان پایگاه های هوایی ایران در شش ماهه ی اول سال 1391 انتخاب شدند و پرسش نامه ی شخصیت تجدید نظر شده ی نئو (فرم 240 سئوالی) در اختیار آنان قرار داده شد. برای به دست آوردن نمرات کارآیی پروازی نیز، هر آزمودنی توسط دو نفر خلبان ارزیاب، ارزیابی گردید. هم چنین برای پیش بینی استند چک پروازی بر اساس متغیرهای پیش بین به کار رفته در مطالعه ی ویژگی های شخصیتی از رگرسیون گام به گام استفاده شد. تحلیل های آماری، با استفاده از نسخه ی نوزدهم نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    مشخص شد که بین چهار ویژگی شخصیتی تخیل (O1)، اعمال (O4)، اعتماد (A1)، و شایستگی (C1) با نمرات استندچک پروازی، به عنوان شاخص موفقیت شغلی خلبانان، رابطه ی مستقیم و معنی دار (05/0>P) وجود دارد. بین ویژگی شخصیتی تواضع (A5) با نمرات استندچک، رابطه مستقیم و معنی دار (01/0P≤) وجود دارد. هم چنین بین ویژگی شخصیتی شتاب زدگی (N5) با موفقیت شغلی نیز رابطه ی معکوس و معنی دار (05/0>P) مشاهده شد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که چهار خرده مقیاس N5، O4، A5 و C1 به ترتیب با تبیین منفی ده، دوازده، بیست و چهار و بیست و یک درصد نمرات استندچک پروازی، سهم قابل ملاحظه ای از پیش بینی موفقیت شغلی خلبانان را به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، ویژگی های شخصیتی خلبانان در پیش بینی موفقیت شغلی آنان، موثر است و می تواند در تحقیقات علمی و به صورت عملی در زمینه ی روان شناسی هوانوردی، به خصوص در استخدام کارکنان و ارزیابی عملکرد آنان، استفاده شود.
    کلیدواژگان: خلبان، موفقیت شغلی، ویژگی های شخصیتی
  • کوکب نمکین، نوشین ملایی*، غلامرضا شریف زاده، سید علیرضا جوادی نیا صفحات 357-360
    مقدمه
    در سال های اخیر بیماری های غیر واگیر هم چون چاقی سهم عمده ای در بیماری ها و مرگ و میر جوامع بشری داشته اند. این بیماری ها با اختلال عملکرد دستگاه های مختلف بدن همراهی دارند. این مطالعه به منظور بررسی مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی در نوجوانان چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با نوجوانان طبیعی انجام گردید.
    روش کار
    این پژوهش تحلیلی مورد- شاهدی بر روی نوجوانان شهر بیرجند انجام پذیرفت. جهت تعیین میزان اضطراب در افراد مورد مطالعه از مقیاس خودسنجی اضطراب زانک و جهت سنجش میزان افسردگی از شاخص های افسردگی کودکان و نوجوانان استفاده شد. در این پژوهش داده ها پس از جمع آوری در نرم افزار SPSS نسخه ی 15 وارد و با آزمون های آماری مجذور خی، آزمون دقیق فیشر و تی مستقل تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    تعداد 204 نوجوان به مطالعه وارد شدند. میانگین نمره ی اضطراب در نوجوانان با اختلال شاخص توده ی بدنی به طور معنی داری بیشتر از نوجوانان طبیعی بود (1/37 در مقابل 1/31) (001/0>P). هم چنین میانگین نمره ی افسردگی در نوجوانان با اختلال شاخص توده ی بدنی به طور معنی داری بیشتر از نوجوانان طبیعی بود (3/14در مقابل 49/5) (001/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین وجود اضطراب و افسردگی و اختلال شاخص توده ی بدنی در نوجوانان، ارتباط معنی داری وجود داشته است و اختلال شاخص توده ی بدنی بر اضطراب و افسردگی نوجوانان، موثر است.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، شاخص توده ی بدنی، نوجوانان
|
  • Hamid Reza Orayzi, Ahmad Abedi, Maryam Amini * Pages 305-312
    Introduction
    It has been emphasized in different studies that personality traits of the couples are important in marital satisfaction and adjustment. However, there have been some inconsistencies and discrepancies in previous researches regarding the possible relationships between extroversion as a personality trait, and marital satisfaction, the present study was aimed at integrating the results of different researches, and assessing the size of effect of extroversion and marital satisfaction, by the use of meta analysis.
    Materials And Methods
    Twelve researches were selected from 20 researches which were acceptable according to their methodology. The selected researches were meta analyzed by a checklist. The total size of sample was 2535, and 12 size of effect was drawn from it.
    Results
    The findings have shown that the size of effect for the relationship between extroversion and marital satisfaction was equal to 0.024 (P>0.001). The size of effect was obtained as medium - low according to Kuhn table.
    Conclusion
    According to the obtained size of effect, extroversion as a personality trait has a significant relationship with marital satisfaction, and hence, it seems that extrovert couples have more marital satisfaction.
    Keywords: Extroversion, Marital satisfaction, Meta, analysis
  • Hashem Firuzi, Fatemeh Amiri, Nadereh Saadati *, Mehdi Rostami Pages 313-320
    Introduction
    In addition to its short-term devastating consequence, child abuse can also lead to long-term consequences. This study aims to investigate the effects of childhood abuse on the body image and sexual function of married women in Isfahan.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study, conducted via convenient sampling method in Isfahan in 2014, on 150 married women. Child Abuse Self-Report Scale (CASRS), Body Image Concern Inventory (BICI), and Female Sexual Function Index (FSFI) were used to collect the data. The collected data were analyzed through descriptive statistics, correlation coefficients and stepwise regression by SPSS 21.
    Results
    Sexual function has significant negative relationships with the total score of sexual abuse (P
    Conclusion
    Childhood abuse is associated with sexual dysfunction in married women. Also, this experience will lead to negative mental self-mage and decreased sexual function as well.
    Keywords: Abuse, Body image, Women, Sexual function
  • Azadeh Shooshtari *, Alimohammad Rezaee, Elham Taheri Pages 321-328
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on divorced women’s emotional regulation and meta-cognitive beliefs and rumination.
    Materials And Methods
    The study population of this clinical trial includes all divorced women referred Sanjesh-e Danesh o Aramesh counseling center in Mashhad in the 2nd quarter of 2015. The sample size includes 30 divorced women who were selected through convenience sampling and then attributed randomly in two groups, 15 as control group and 15 as experimental group. The experimental group was treated with 12 sessions of cognitive-behavioral group therapy. There was no intervention for control group. Garnovski's Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ 36), Meta-Cognitive Beliefs Questionnaire (MCBQ 30), and Ruminative Response Scale (RRS-22) were used to evaluate pretest and posttest status. Data analysis was performed through MANCOVA and univariate covariance analysis by SPSS software version 21.
    Results
    The results of MANCOVA test showed a significant difference between the study groups in dependent variables. In order to determine which dependent variable shows significant difference among groups, univariate covariance analysis was used, which showed a significant difference in all dependent variables among groups (P
    Conclusion
    Based on the results, we can conclude that cognitive-behavioral group therapy influences emotional regulation, meta-cognitive beliefs, and rumination. Hence, this method is effective and useful in alleviating symptoms affecting women after divorce and to sustain and improve their mental health.
    Keywords: Divorce, Emotional regulation, Group therapy, Meta, cognitive beliefs, Rumination
  • Seyyed Mohammad Sadegh Mirivahid, Hadi Abbassi *, Ahmad Heydarnia Pages 329-337
    Introduction
    Projective techniques such as drawing tests to detect psychiatric disorders in children have attracted the attention of many psychologists and therapists. This study aimed to compare the drawing indices of Kinetic Family Drawing Test in intact and divorced children.
    Materials And Methods
    The sample of this descriptive study consisted of 60 subjects (30 intact boy children and 30 divorced boy children) in the city of Bojnord in April and May 2015. Divorced children were selected purposefully and multi-stage. After studying their files, teacher and principal participation, 30 intact children were all homogenized based on their age, gender, educational level, parent’s educational background and socio-economic level, and living condition. Children's drawings were rated by three trained raters, who were kept intentionally unaware of the participants’ group membership, based on test scoring guidelines. The data were analyzed via two-way Chi-sqaure test using SPSS software version 22.
    Results
    According to the test results, the 26 signs Kinetic Family Drawing Test, the frequency of 16 symptoms between the two groups was statistically significant (P0.05).
    Conclusion
    According to the significant difference between the symptoms of mental problems (depression, anxiety, aggression and interpersonal relationships of family members) of the two groups in this test and its high differential power in the diagnosis of mental problems among intact and divorced children, the test can be used to identify and diagnose mental problems of these children in schools and counseling clinics by early identification and timely treatment to prevent children from bad and destructive effect in the future.
    Keywords: Child, Divorce, Drawing, Family
  • Seyyed Sepehr Hashemian, Giti Shams *, Hassan Ashayeri, Morteza Modarres Gharavi Pages 338-342
    ntroduction: Emotional display rule are factors dependent on the cultural background of each person and they have a determinant role in expressing emotion. According to these rules, whatever emotion a person expresses is related to sub-threshold factors determined by personal culture. We aimed to investigate affect experience, which is important in psychological wellbeing and identified as a major determinant of quality of life.
    Materials And Methods
    The participants in this study were 560 Iranian individuals who live in various cities of Iran (Tehran, Abadan, Ahwaz, Shiraz, Isfahan, and Mashhad) in 2014-2015, and were selected through multistage clustering sampling method. Each one has their own specific emotional display rule. Hypotheses were investigated in light of emotional display rule and positive/negative affect. Questionnaires used in this study were Display Rule Assessment Inventory (DRAI) and Positive/ Negative affect (PANAS). Multiple regressions were used to test the study hypothesis and data were statistically evaluated by SPSS 19.
    Results
    Results showed that happiness and disgust are expressed more, and anger and sadness are expressed less.
    Conclusion
    Affect experiences are dependent on the rules which are determined by the culture. If expressing emotion is validated by the culture, the person would experience positive affects; and if not, he would experience negative affects.
    Keywords: Affect, Culture, Emotion
  • Roya Abbasi, Asl *, Habibollah Naderi, Abbas Akbari Pages 343-349
    Introduction
    One of the most important psychological issues reflected more in the social developments is social anxiety disorder. In this context, this paper aims at predicting social anxiety in female students studying in the University of Mazandaran, based on their personality traits.
    Materials And Methods
    The population of this descriptive study consists of all female students in the University of Mazandaran in 2014-2015. The samples are 384 students selected by stratified random sampling. Collecting data of social anxiety, we used Watson and Friend's social anxiety scale (SAD, FNE), and personality inventory short form (NEO) to collect the data of personality traits. The data were analyzed by SPSS 22 and using Pearson's correlation and multiple regression.
    Results
    The results showed that neuroticism was positive and significant predictor of social anxiety (β=0.50, P
    Conclusion
    The results show that different personality traits can predict different aspects of social anxiety in students.
    Keywords: Personality traits, Social anxiety, students
  • Maysam Abdollahpour *, Zahra Mofakhami, Alireza Rajaei, Javad Javanmard, Morteza Mohammadi Pages 350-356
    Introduction
    Resent researches have shown that contextual domain of job performance criteria could be affected by personnel's personality. This study aimed to determine, how personality traits can effect on performance of military pilots.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional research, 40 military pilots were selected in a cluster sampling method and also they fulfilled NEO-PI-R (240 questions form). Each pilot evaluated by two assessor pilots for flight performance scores. Stepwise regression was used to predict flight standardization scores based on predictive variables. All statistical analyzes is done through SPSS software version 19.
    Results
    The results of this study indicated that four subscales of personality traits thus imagination (O1), actions (O4), trust (A1) and competence (C1) were significant valid predictors (P
    Conclusion
    The results show that personality traits can predict the job performance in military pilots.The findings have numerous implications for research and practice in aviation psychology field, especially in the subfields of personnel employment and performance appraisal.
    Keywords: Job success, Personality traits, Pilot
  • Kokab Namakin, Noshin Molae *, Gholamreza Sharifzadeh, Seyed Alireza Javadinia Pages 357-360
    Introduction
    In recent years, non-communicable diseases such as obesity had a major contributor to morbidity and mortality in human societies. These diseases are associated with dysfunction of various organs of the body. This study aimed to evaluate anxiety and depression in adolescents with abnormal body mass index with normal population.
    Materials And Methods
    This is the case-control study conducted on adolescents in Birjand. To determine the level of anxiety, Tzanck self-evaluation scale anxiety and to evaluate depression, kids and adolescents depression inventory were used. Data analyzed through SPSS software version 15 and statistical tests, chi-square, Fisher's exact test and independent t-test.
    Results
    A total of 204 adolescents were enrolled. There is significant difference in mean score of anxiety was observed in obese children and overweight with normal mean of anxiety in adolescents overweight and obese was significantly higher than normal adolescents (P
    Conclusion
    The results of this study have been shown that anxiety and depression have a significant relation with abnormality in body mass index and this abnormality can impact adolescent's depression and anxiety.
    Keywords: Adolescents, Anxiety, Body mass index, Depression