فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 81، مهر و آبان 1396)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال نوزدهم شماره 6 (پیاپی 81، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیر قادری، مرجان عالمی خواه، محمد امین کریمی، نگیسا بش کار، امید ساعد، مصطفی غلامی، محمدرضا داوودی، مراد رسولی آزاد صفحات 422-429
    مقدمه
    رابطه ی بین خرده سیستم های فعال ساز رفتاری با وابستگی به مت آمفتامین و اپیوئیدها که شایع ترین مواد مورد سوءمصرف در ایران هستند، هنوز مشخص نشده است.هدف این پژوهش مقایسه ی خرده سیستم های فعال ساز و سیتم بازداری رفتاری در بیماران وابسته به مت آمفتامین و مواد اپیوئیدی با افراد سالم بود.
    روش کار
    در این مطالعه ی مورد-شاهدی، بیماران وابسته به مت آمفتامین و مواد اپیوئیدی (25 نفر در هر گروه) که در شش ماه اول سال 1391 به کلینیک های خودمعرف ترک اعتیاد سطح شهر مشهد برای درمان وابستگی مراجعه کرده بودند با نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و با 25 فرد سالم همتا در مقیاس بازداری و فعال سازی رفتاری (BAS/BIS) مقایسه شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون مجذور خی، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نمرات خرده مقیاس سایق سیستم فعال ساز رفتاری (BAS-DR) در بیماران وابسته به مت آمفتامین بالاتر از اپیوئیدی بود (01/0>P) و بین افراد سالم و دو گروه بیمار، تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0P). نمرات سومین خرده مقیاس سیستم فعال ساز رفتار یعنی تنوع طلبی (BAS-FS) در بیماران وابسته به مواد اپیوئیدی کمتر از افراد سالم بود (05/0>P) و تفاوتی بین افراد سالم و وابسته به مت آمفتامین وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    تفاوت در خرده مقیاس های BAS در بیماران وابسته به مواد مختلف با افراد سالم، سندرم نقص پاداش را در این اختلالات تایید می کند. هم چنین وابستگی به مت آمفتامین و اپیوئیدها باعث تغییر در عملکرد خرده سیستم های فعال ساز رفتاری در طول زمان می شود.
    کلیدواژگان: حساسیت به تقویت، سیستم فعال ساز رفتاری، مت آمفتامین، مواد اپیوئیدی
  • علی افشاری، پریا پیامی، بهرام پیمان نیا صفحات 430-436
    مقدمه
    آکنه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است که حدود 85 درصد افراد جامعه را در دوره هایی از زندگی درگیر نموده و می تواند بر جنبه های مختلف فردی و اجتماعی شخصیت افراد تاثیر بگذاردکه از آن جمله می توان به خودپنداره، عزت نفس و کمال گرایی اشاره کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی خودپنداره، عزت نفس و کمال گرایی با شدت آکنه در نوجوانان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه ی مقطعی-توصیفی در سال 1392 بر روی دانش آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان شهرستان جلفا بر روی 200 نوجوان مبتلا به آکنه با نمونه گیری هدفمند انجام شده است. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های خودپنداره ساراسوت (1984)، عزت نفس روزنبرگ (1965) و چندبعدی کمال گرایی هویت و فلت (1991) بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش همزمان تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که خودپنداره (36/0- =r و 01/0≥P) و عزت نفس (83/0- =r و 01/0≥P) رابطه ی منفی معنی داری با شدت آکنه دارند. در حالی که کمال گرایی رابطه ی مثبت معنی داری با شدت آکنه دارد (58/0=r و 01/0≥P). هم چنین در پیش بینی شدت آکنه، عزت نفس دارای بیشترین میزان تعیین کنندگی می باشد (75/0- =β و 01/0≥P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، نوجوانان در برابر اثرات روانی- اجتماعی ناشی از آکنه بسیار آسیب پذیر هستند. بر این اساس به نظر می رسد توجه به مراقبت های روانی در کنار درمان پزشکی آکنه، ضروری است.
    کلیدواژگان: آکنه، خودپنداره، عزت نفس، کمال گرایی
  • محسن دوستکام، سپیده پورحیدری، احمد منصوری صفحات 441-450
    مقدمه
    طبق نظریه های شناخت اجتماعی، سوگیری های پردازش اطلاعات نقش مهمی در تعبیر و تفسیر روابط میان فردی و تعاملات اجتماعی بازی می کنند. این نظریه ها هم سو با نظریه های شناختی، بر پردازش اطلاعات یعنی شیوه ی ادراک محرک های بیرونی تاکید دارند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی سوگیری تعبیر چهره های مبهم در افراد با خصیصه ی شخصیتی پارانویید انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش علی-مقایسه ای در 1392-1391، تعداد 40 دانشجوی پسر با خصیصه ی شخصیتی پارانویید و 40 فرد بهنجار مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسش نامه ی بالینی چندمحوری میلون-3 (1994) و تصاویر چهره های مبهم برای سوگیری ادراکی (2012) در مورد شرکت کنندگان اجرا گردید. داده های پژوهش با استفاده از آزمون یومن ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین افراد با خصیصه ی شخصیتی پارانویید و بهنجار در سوگیری تعبیر چهره های مبهم (0001/0=P) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    افراد با خصیصه ی شخصیتی پارانویید سوگیری بیشتری نسبت به افراد بهنجار در تعبیر چهره های مبهم دارند. نتایج این پژوهش بیانگر اهمیت توجه به سوگیری تعبیر افراد با خصیصه ی شخصیتی پارانویید یا حتی مبتلا به اختلال شخصیت پارانویید است زیرا این سوگیری می تواند اثرات چشمگیری بر الگوهای رفتاری افراد داشته باشد و سبب تخریب عملکرد آن ها شود. هم چنین، سوگیری نسبت به پردازش نشانه های منفی به نظر می رسد عمده ترین عنصر شناختی دخیل در روابط بین فردی باشد.
    کلیدواژگان: خصیصه پارانویید، چهره های مبهم، سوگیری تعبیر
  • هدی خطیبی مقدم، فاطمه محرری، علی رحمانی فرد، مجید خادم رضاییان صفحات 451-460
    مقدمه
    اختلالات روان پزشکی در حال کسب رتبه های برتر در ایجاد بار ناشی از بیماری ها می باشند. بدون شک، شناخت عوامل تاثیرگذار و روند آن ها می تواند به پیشگیری و کنترل آن ها کمک نماید. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اپیدمیولوژیک اختلالات روان پزشکی منجر به بستری در شهر مشهد می باشد.
    روش کار
    این مطالعه ی مقطعی در بازه ی زمانی اول فروردین 1389 لغایت 29 اسفند 1394 در بیمارستان روان پزشکی ینا شهر مشهد انجام شده است. داده های جمعیت شناختی ثبت شده مربوط به بیماران بستری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 انجام شد.
    یافته ها
    در این بازه ی زمانی، 43770 مرتبه بستری رخ داده بود که بعد از تجمیع موارد بستری مجدد به 4333 مورد رسید. میانگین سنی بیماران 5/12±2/42 سال و بالاترین میزان شیوع در گروه سنی 50-59 سال (9/351 در 100000 نفر) بود. اکثر بیماران را افراد مذکر (75%،3234)، متاهل (60%، 2523) و بی کار (71%، 2740) تشکیل می دادند. در هر دو جنس، شایع ترین علت بستری مربوط به اختلالات خلق بود(51% موارد بستری زنان و 37% موارد بستری مردان، 001/0>P). در طول مطالعه روند شیوع موارد منجر به بستری به صورت کاهشی بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شیوع بیماری های روان پزشکی منجر به بستری روند کاهشی داشته است که می تواند حاکی از عملکرد مناسب سیستم بهداشتی-درمانی باشد. ادامه ی فعالیت های بهداشتی-درمانی موجود و تمرکز بیشتر بر اختلالات خلقی (به عنوان شایع ترین علت بستری) و طراحی مداخلات هدف مند برای گروه های پرخطر (مردان متاهل بی کار) می تواند اثربخشی آن ها را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اختلالات روان پزشکی، بستری
  • محمد جواد احمدی زاده، مهدی امیری، الهام طاهری صفحات 461-465
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای عناصر دیداری و شنیداری و ساختاری در مناطق جنگی دوره ی دفاع مقدس برای اختلال استرس پس از ضربه انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع کتابخانه ای و تحلیل محتوا است و محتوای مورد نظر مربوط به مناطق عملیاتی جبهه ی جنوب می باشد. با استفاده از روش دلفی و با کمک روش نمونه گیری در دسترس از میان فیلم های دفاع مقدس، تعداد 33 فیلم انتخاب و تحلیل شدند. چک لیست های عناصر دیداری، شنیداری و ساختاری محقق ساخته ی ارزیابی شده توسط 24 رزمنده در ارزیابی فیلم های مورد نظر استفاده شدند. تحلیل محتوایی اطلاعات با روش های آمار کیفی و تحلیل محتوایی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل محتوای فیلم های دفاع مقدس نشان داد که در حوزه های دیداری، شنیداری و ساختاری، موارد متنوع و گسترده ای موجب ایجاد علایم اختلال استرس پس از ضربه در رزمندگان شده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، عناصر دیداری، شنیداری و ساختاری، می توانند بر ابتلا به اختلال استرس پس از ضربه در رزمندگان موثر باشند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از ضربه، دیداری، ساختاری، شنیداری
  • اکرم اصلانی، احمد خسروی، مریم فرجام فر، محبوبه پورحیدری صفحات 471-480
    مقدمه
    بارداری تجربه ای پراسترس تلقی می شود. اضطراب و هیجانات زن باردار در ابتدای بارداری، تاثیر مستقیمی بر نتایج بارداری خواهد داشت. هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد راه حل-محور بر استرس دوران بارداری می باشد.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی بر روی 60 مادر باردار 17-20 هفته با سطح استرس بالا و مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بجنورد در سال 1394 انجام شد. غربالگری استرس با پرسش نامه ی استاندارد استرس ادراک شده کوهن (PSS-14) انجام گرفت و مادرانی که نمره بالاتر از8/21 کسب کردند وارد مطالعه شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. آموزش گروهی مدیریت استرس طی 4 جلسه ی 90 دقیقه ای هفتگی برای گروه آزمون اجرا شد. گروه شاهد مراقبت های معمول سیستم بهداشتی درمانی را دریافت کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری تی تست و تی زوجی و آزمون مجذور خی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره ی استرس ادراک شده در گروه آزمون به صورت معنی داری در پس آزمون کاهش پیدا کرد (002/0P<). مقایسه ی میانگین اختلاف نمره ی استرس قبل و بعد از مداخله در دو گروه نشان می دهد که میانگین تغییرات نمره در گروه آزمون به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی آموزش مدیریت استرس با رویکرد راه حل-محور در کاهش استرس زنان باردار، ضرورت برگزاری کارگاه های آموزشی در دوران بارداری، با هدف توانمند کردن مادران در مدیریت استرس در دوران بارداری و ارتقای بهداشت روان در بارداری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، استرس، رویکرد راه حل، محور، زنان باردار
  • فیروزه درخشانپور، نجمه شاهینی، احمد حاجبی، محمدعلی وکیلی، اعظم سادات حیدری یزدی صفحات 481-490
    مقدمه
    کودک آزاری، هم چنان به صورت یک معضل چشمگیر اجتماعی و بهداشتی عمومی در کشورهای در حال توسعه، وجود دارد. مطالعات انجام شده در این خصوص، اطلاعات ارزشمندی با توجه به زمینه و ماهیت این پدیده و تاثیر آن بر بهداشت عمومی جامعه فراهم می آورند. این مطالعه با هدف تعیین مشخصات جمعیت شناختی و عوامل خطر کودک و والدین در زیرگونه های کودک آزاری در یک بخش حمایت روانی-اجتماعی انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه ی مقطعی در بازه ی زمانی 1390 تا 1392 در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه شامل 519 کودک آزاردیده بود که به بخش حمایت روانی-اجتماعی جهت انجام تحقیقات بیشتر ارجاع داده شده بودند. داده های مربوط به مشخصات جمعیت شناختی و عوامل خطر با استفاده از پرسش نامه جمع آوری گردیدند. داده ها با آمار توصیفی، رگرسیون لجستیک و نرم افزارSPSS نسخه ی 16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین تمام موارد، 315 مورد (7/60%) پسر بوده و 355 مورد (4/68%) زیر شش سال داشتند. در کل، در 152 مورد (3/29%)، والدین به اختلال روانی مبتلا بودند. بیشترین نوع کودک آزاری، به صورت غفلت از کودک بود (77%). سوءاستفاده و آزار فیزیکی کودکان بیشتر در بین مادرانی که شاغل بودند صورت پذیرفته بود. هم چنین نتایج مطالعه نشان داد که آزار فیزیکی کودکان در بین والدین با تحصیلات پایین تر، به میزان کمتری مشاهده می شود. هم چنین این نوع آزار، در بین کودکان با والدین مبتلا به اختلالات روانی و خانواده های تک والدی، شایع تر است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مشخصات جمعیت شناختی کودک و والدین و برخی عوامل خطر مرتبط، تاثیر چشمگیری بر زیرگونه های کودک آزاری دارند.
    کلیدواژگان: تک والد، حمایت روانی، اجتماعی، عامل خطر، کودک آزاری، مشخصات جمعیت شناختی
  • مسعود صیامی، عاطفه سالاری، هادی صمدیه صفحات 491-495
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی سبک زندگی و سلامت روانی دبیران تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی زن و مرد شهرستان بیرجند بود.
    روش کار
    جامعه ی آماری این مطالعه علی-مقایسه ای تمام دبیران تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی شهر بیرجند در سال تحصیلی 94-1393 بودند. برای این منظور تعداد 198 نفر (99 نفر دبیر تربیت بدنی و 99 نفر دبیر غیر تربیت بدنی) به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شده و به پرسش نامه های سلامت عمومی گلدبرگ (1972) و سبک زندگی نوربخش، آتش پور و مولوی (1384) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی گروه های مستقل انجام شد.
    یافته ها
    بین نمرات سبک زندگی و ابعاد آن (فعالیت بدنی، عقاید و نگرش ها، بهداشت و روابط خانوادگی) با نمره ی سلامت روانی ارتباط معنی دار و معکوسی وجود دارد (05/0>P) و بین ابعاد سبک زندگی (فعالیت های اوقات فراغت، تغذیه، فیزیک و ظاهر) و سلامت روانی رابطه معنی داری وجود ندارد. هم چنین بین دبیران تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی از نظر سبک زندگی و سلامت روان، تفاوت معنی داری وجود داشت و میانگین نمره ی سبک زندگی و سطح سلامت روان دبیران تربیت بدنی بیشتر از دبیران غیر تربیت بدنی بود. علاوه بر این بین دبیران زن و مرد از نظر سلامت روانی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>P) و مردان از سلامت روان بالاتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، دبیران تربیت بدنی از سطح سلامت روان بالاتر و سبک زندگی بهتری نسبت به سایر دبیران برخوردارند بنابراین به نظر می رسد که ورزش باید به عنوان جزیی از برنامه ی تربیت عمومی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، سبک زندگی، سلامت روانی
|
  • Amir Ghaderi, Marjan Alamikhah, Mohammad-Amin Karimi, Negisa Bashkar, Omid Saed, Mostafa Gholami, Mohammadreza Davoudi, Morad Rasouli-Azad Pages 422-429
    Introduction
    The relationship of behavioral activation subsystems with methamphetamine and opioids dependency, which are the most commonly used illicit substances in Iran, is still unclear. The purpose of this study was to compare the behavioral activation subsystems and behavioral inhibition system of opioid and methamphetamine dependents with those of healthy subjects.
    Materials And Methods
    In this case-control study, two groups of methamphetamine and opioids dependents (25 cases on each group) were selected through purposeful method from patients admitted to substance rehabilitation centers of Mashhad, Iran, during March to September 2012. A group of 25 healthy cases (non-addict) were also matched as the control group. Data was collected using Carver and White’s BAS/BIS scales and analyzed using Chi-square test, one-way analysis of variance, and multivariate analysis of variance.
    Results
    The methamphetamine-dependents group had a higher BAS-DR subscale score than the opioid dependent group (P0.05). The BAS-RR scores of the methamphetamine-dependents group were higher than the other two groups (P0.05). There was no difference between the three groups in terms of scores of behavioral inhibition system (P
    Conclusion
    The difference of BAS subscales of patients with different substance dependencies from those of healthy subjects confirms the role of reward deficiency syndrome in the substance use disorder. Also, methamphetamine and opioid dependencies were found to have a duration-dependent impact on the behavioral activation subsystems.
    Keywords: Reinforcement sensitivity, Behavioral activation system, Methamphetamine, Opioids
  • Ali Afshari, Pariya Payami, Bahram Peyman Nia Pages 430-436
    Introduction
    Acne is one of the most common skin diseases that affect nearly 85% of people in different periods of life. It can affect various individual and social aspects of personality, including self-concept, self-esteem and perfectionism. The purpose of this study was to investigate the relationship between self-concept, self-esteem and perfectionism with acne severity in adolescents.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on junior high school and high school students in Jolfa city, western part of Iran (2013). In this study, 200 adolescents with acne were selected through purposeful method of sampling. The instrument used in the study included Saraswot self-concept questionnaire (1984), Rosenberg Self-Esteem Questionnaire (1965), and Hewet and Felt Multidimensional Perfectionism (1991). Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    The findings of the study showed that self-concept and self-esteem had a significant negative relationship with acne severity (r= -0.36, r= -0.83, P≤0.01 respectively). On the other hand, perfectionism has a significant positive relationship with the severity of acne (r= 0.58, P≤0.01). Also, the results showed that in predicting the severity of acne, self-esteem plays a very important role (β= -0.75, P≤0.01).
    Conclusion
    According to the findings of the study, adolescents are vulnerable to the psychosocial effects of acne. On this basis, considering mental health care along with medical treatment is necessary in acne treatment.
    Keywords: Acne, Perfectionism, Self-concept, Self-esteem
  • Mohsen Doustkam, Sepideh Pourheidari, Ahmad Mansouri Pages 441-450
    Introduction
    According to the social cognitive theories, information processing biases can play an important role in social perception, interpretation of interpersonal relationships, and social interactions. These theories along with cognitive theories emphasize on information processing i.e. the way in which people perceive and interpret external stimuli in different ways. Therefore, the purpose of this study was to investigate interpretation bias towards vague faces in individuals with paranoid personality traits.
    Materials And Methods
    In this causal-comparative study (2012-13), 40 individuals with paranoid personality disorder traits and 40 normal individuals referred to the Counseling Center affiliated with Ferdowsi University of Mashhad in Iran were selected by using simple randomized sampling. The participants completed Millon Clinical Multiaxial Inventory (MCMI-III; 1994) and vague facial images for perceptive bias (2012). Data were analyzed by Mann-Whitney U test.
    Results
    The results showed that there was significant difference between individuals with paranoid personality disorder traits and normal individuals in terms of interpretation of vague faces (P=0.0001).
    Conclusion
    Individuals with paranoid personality traits have more biases than normal individuals in terms of interpreting vague faces. The results of this study indicated the importance of attention to cognitive biases among individuals with paranoid personality traits or paranoid personality disorder because such biases can significantly influence behavioral patterns in individuals, and consequently degrade their functioning. Also, bias towards the processing of negative signs appears to be the most important cognitive element is involved in interpersonal relationships.
    Keywords: Interpretation bias, Paranoid traits, Vague faces
  • Hoda Khatibi Moghaddam, Fatemeh Moharreri, Ali Rahmani Fard, Majid Khadem Rezaiyan Pages 451-460
    Introduction
    Psychiatric disorders are gaining top rank in causing the burden of diseases. Certainly understanding the risk factors and their trends can help prevent and control them. This study aimed to investigate the epidemiologic characteristics of psychiatric disorders leading to hospitalization in Mashhad city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out at the Ibn-e-Sina Psychiatric Hospital in Mashhad, Iran, from March, 21th, 2010 to March 19th, 2016. All of the recorded data for admitted patients during this period have been included. SPSS software version 16 was used for data analysis.
    Results
    In this study, 43770 hospital admissions had occurred which was reduced to 4333 cases after aggregating readmissions. The mean age was 42.2 ± 12.5 years, and the highest prevalence rate was observed in the age group of 50-59 years (352 in 100000 of the population). Most admitted patients were male (75%, 3234), married (60%, 2523) and unemployed (71%, 2740). The most common admission cause was mood disorders in both genders (51% of females and 37% of males, P
    Conclusion
    The decreasing level of the psychiatric hospitalization can imply the proper functioning of the health system. The continuation of existing activities, focusing on mood disorders (as the most common cause of admission) and designing targeted interventions for high-risk groups (married unemployed men) can increase their effectiveness.
    Keywords: Epidemiology, Hospitalization, Psychiatric disorders
  • Mohammad Javad Ahmadizadeh, Mahdi Amiri, Elham Taheri Pages 461-465
    Introduction
    This study aimed analysis of visual, auditory and structural contents in war zones during holy defense (Iran-Iraq war) for Posttraumatic Stress Disorder (PTSD).
    Materials And Methods
    This research has the librarian content analysis method and it intended all contents are related to south warfronts. So, 39 holy defense movies were chosen and analyzed through convenient sampling and Delphi method. Research instrument were the researcher made checklists of visual, auditory and structural components which evaluated and approved by 24 warriors. All of acquired data analyzed by statistical qualitative methods and content analysis.
    Results
    The content analysis of holy defense movies showed that wide and various components in each fields of visual, aural and structural contexts developing stress disorder in warriors.
    Conclusion
    Based on the results, different visual, auditory and structural components can impact on stress disorder in warriors.
    Keywords: Auditory, Posttraumatic stress disorder, Structural, Visual
  • Akram Aslani, Ahmad Khosravi, Maryam Farjamfar, Mahboubeh Poorheidari Pages 471-480
    Introduction
    Pregnancy is viewed as a stressful experience. Anxiety and excitement at the beginning of pregnancy will have a direct impact on pregnancy outcomes. This study aimed at investigating the effect of group training of stress management with a solution-focused approach on pregnancy stress.
    Materials And Methods
    This clinical trial conducted on sixty highly stressed pregnant women with the gestational age of 17-20 weeks who referred to healthcare centers in Bojnourd in 2015. Cohen Perceived Stress Scale (PSS-14) was used to screen highly stressed mothers and those who scored above 21.8 were selected for the study and were randomly assigned into two intervention and control groups. The intervention group received group training of stress management for 4 weekly 90-minute sessions. The control group received routine healthcare. Data analyzed through t-test, paired t-test, chi-square and SPSS software.
    Results
    The mean score of perceived stress in the intervention group significantly decreased on the post test (P
    Conclusion
    Considering the effectiveness of solution-focused stress management training in reducing the stress of pregnant women, it is suggested that educational workshops be held during pregnancy to help mothers manage their stress during pregnancy and to promote their mental health during pregnancy.
    Keywords: Group training, Pregnant women, Solution-focused approach, stress
  • Firoozeh Derakhshanpour, Najmeh Shahini, Ahmad Hajebi, Mohammad Ali Vakili, Aazam Sadat Heydari Yazdi Pages 481-490
    Introduction
    Child abuse remains a significant public health and social problem in developing countries. Studies on this subject could provide valuable information regarding the scope and nature of this phenomenon and its impact on public health. This study aimed to determine the demographic characteristics and risk factors of children and parents involved in subtypes of child abuse in a psychosocial support department.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in a pediatric hospital in Bandar Abbas, Iran from 2011 to 2013. The understudy population consisted of 519 child abuse cases that had been referred to psychosocial support departments for further investigations. Data regarding demographic characteristics and risk factors were collected using a questionnaire. Data analyzed through descriptive statistics, Logistic regression and SPSS software version 16.
    Results
    From the total, 315 (60.7%) were boys and 355 (68.4%) were under 6 years. A total of 152 (29.3%) parents had mental disorders. The most common type of abuse in children was neglect (77%). Physical abuse was more commonly done by working mothers. Study results also revealed that physical abuse was less prevalent among children of less educated mothers and fathers. Physical abuse was also more common among children of parents with mental disorders and single parent families.
    Conclusion
    This study showed that demographic characteristics of the child and parents and some related risk factors have a significant effect on child abuse subtypes.
    Keywords: Child abuse, Demographic characteristics, Psychosocial support, risk factor, Single-parent
  • Masoud Siyami, Atefeh Salari, Hadi Samadieh Pages 491-495
    Introduction
    This study aimed to compare the lifestyle and mental health of male and female physical training and non-physical training teachers in Birjand city.
    Materials And Methods
    This is a causal-comparative study. The statistical population consisted of all physical training and the other teachers of Birjand city in the academic year of 2014-2015. So, 198 cases (99 physical training teachers and 99 non-physical training teachers) were selected by randomized cluster sampling. They responded to Goldberg (1972) General Health Questionnaire and Noorbakhsh et al. (2005) Lifestyle Scale. The data were analyzed using Pearson correlation coefficient statistical test and independent T-test.
    Results
    There is a significant and inverse relationship between lifestyle and its dimensions (physical activity, beliefs and attitudes, health and family relationships) and the score of mental health (P
    Conclusion
    According to the results of the research, the physical training teachers have higher mental health and better life style compared to the other teachers so it seems that exercise should be considered as part of the general education program.
    Keywords: Life style, mental health, Physical training