فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 76، آذر و دی 1395)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 76، آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدیجه علوی*، محمدعلی اصغری مقدم، عباس رحیمی نژاد، حجت الله فراهانی، مرتضی مدرس غروی صفحات 5-13
    مقدمه
    پژوهش ها نشان داده اند که امنیت اجتماعی یک عامل آسیب پذیری فراتشخیصی در گستره ای از مشکلات روان شناختی است. از این رو به نظر می رسد ضروری است که پژوهشگران و متخصصان بالینی، این مولفه را در بررسی های آسیب شناسی خود، مورد توجه قرار دهند. برای رسیدن به این مهم، نخستین گام، آماده سازی یک شاخص مناسب برای ارزیابی سازه ی مورد نظر است. هدف مطالعه ی حاضر، بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه ی فارسی مقیاس امنیت و لذت اجتماعی (SSPS) بود.
    روش کار
    فرآیند ترجمه و بازترجمه برای تهیه ی نسخه ی فارسی SSPS انجام شد. 521 نفر از دانشجویان سه دانشگاه در تهران در سال تحصیلی 95-1394 به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس امنیت و لذت اجتماعی به همراه پرسش نامه های مشکلات بین فردی، افسردگی بک و هراس اجتماعی پاسخ دادند. برای بررسی اعتبار مقیاس از اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و اعتبار واگرا استفاده شد. به این منظور نمونه به طور تصادفی به دو بخش 300 نفری برای تحلیل عاملی اکتشافی و 221 نفری برای تحلیل عاملی تاییدی تقسیم شد. برای بررسی پایایی مقیاس از روش های آلفای کرونباخ و ضریب پایایی بازآزمایی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی مقیاس امنیت و لذت اجتماعی حاکی از وجود یک ساختار تک عاملی است و تحلیل عاملی تاییدی نیز موید این ساختار است. ضریب آلفای کرونباخ 91/0 و ضریب پایایی بازآزمایی 82/0 به دست آمد. اعتبار واگرا نیز از راه محاسبه ی همبستگی مقیاس با سه پرسش نامه ی مشکلات بین فردی، افسردگی بک و هراس اجتماعی تایید شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نسخه ی فارسی مقیاس امنیت و لذت اجتماعی از ویژگی های روان سنجی مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: اعتبار، پایایی، مقیاس امنیت و لذت اجتماعی، ویژگی های روان سنجی
  • آوا فتحی زاده، مهدیه سادات خشوعی صفحات 14-21
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی خودتنظیمی و ویژگی های شخصیتی (روان رنجوری، برون گرایی، تجربه پذیری، توافق پذیری و مسئولیت پذیری) با استرس شغلی کارمندان دانشگاه اصفهان انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش توصیفی همبستگی شامل کلیه کارمندان یعنی 1217 فرد شاغل در دانشگاه اصفهان در سال 1394 بود. از این جامعه 200 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی ساده چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از سه ابزار مقیاس خودتنظیمی (براون، میلر، لاوندوسکی، 1999)، فرم کوتاه پرسش نامه ی نئو (کاستا و مک کری، 1990) و مقیاس استرس شغلی (دیویس و رابینز و مک کی، 1991) استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون، رگرسیون همزمان و آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین استرس شغلی با خودتنظیمی و چهار بعد شخصیت یعنی برون گرایی، تجربه پذیری، توافق پذیری و مسئولیت پذیری، رابطه ی منفی معنی دار (01/0>P) و بین استرس شغلی با یک بعد شخصیت یعنی روان رنجوری رابطه ی مثبت معنی داری (01/0>P) وجود دارد. از بین متغیرهای خودتنظیمی و ابعاد ویژگی های شخصیتی، تنها سه متغیرخودتنظیمی (01/0>P)، روان رنجوری (01/0>P) و برون گرایی (05/0>P) می توانند استرس شغلی را پیش بینی کنند. هم چنین بین زنان و مردان در متغیرهای خودتنظیمی، ابعاد ویژگی های شخصیتی و استرس شغلی، تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش خودتنظیمی، روان رنجوری و برون گرایی در استرس شغلی لازم است کار متناسب با ویژگی های مذکور به افراد محول شده تا به این ترتیب بتوان میزان استرس شغلی را کاهش و سلامت روان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، خودتنظیمی، ویژگی های شخصیتی
  • کبری اباذری، محمدرضا مهدوی، ابوالفضل درویشی صفحات 22-29
    مقدمه
    ارزیابی عصب روان شناختی جامع علایم موجود در فرد را در نظر می گیرد که بر پایه ی درک ساختار و عملکرد مغز است و باعث درک غنی تر از علایم و در نهایت، منجر به توصیه های درمانی موثرتر می شود. این پژوهش به منظور بررسی ویژگی های عصب روان شناختی و تئوری ذهن و رابطه ی این دو مولفه در کودکان بیش فعال همراه با نقص توجه و مقایسه ی آن ها با کودکان عادی صورت گرفت.
    روش کار
    روش تحقیق این پژوهش، به روش علی مقایسه ای است که به این منظور 25 دانش آموز بیش فعال به روش نمونه گیری در دسترس و 25 دانش آموز عادی به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و از آزمون عصب روان شناختی کانرز و آزمون نظریه ی ذهن برای سنجش دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل آماری با استفاده تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) و تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون نشان دادکه بین دو گروه بیش فعال و عادی از نظر مولفه های نظریه ی ذهن و 3 تا زیرمقیاس آزمون عصب روان شناختی، مشکلات توجه (001/0=P) و کارکردهای اجرایی (0001/0=P) و عملکرد تحصیلی خواندن (027/0=P) تفاوت وجود داشت یعنی کودکان بیش فعال از نظر این 3 مولفه و از نظر نظریه ی ذهن (009/0=P) پایین تر از کودکان عادی عمل کردند اما همبستگی بین ویژگی های عصب روان شناختی و نظریه ی ذهن در دو گروه بیش فعال و عادی ملاحظه نشد.
    نتیجه گیری
    برای ارزیابی تشخیصی کودکان بیش فعال می توان از آزمون های عصب شناختی به عنوان مکمل آزمون های رفتاری استفاده کرد و هم چنین با توجه به نتایج این پژوهش، کودکان بیش فعال، نیازمند برنامه های توان بخشی در مورد عملکرد تحصیلی، مشکلات توجهی، عملکرد تحصیلی خواندن هم چنین تئوری ذهن هستند بنابراین تمهیداتی در این زمینه باید صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی، نقص توجه، عصب روان شناختی، نظریه ی ذهن
  • زینب عبدالله زاده، علی مشهدی*، زهرا طبیبی صفحات 30-37
    مقدمه
    اختلال نارسایی توجه-فزون کنشی از شایع ترین اختلال های دوران کودکی است که اغلب تا دوران نوجوانی و بزرگسالی تداوم می یابد. تا کنون روش های درمانی مختلفی جهت بهبود نشانه های این اختلال به کار گرفته شده است. در سال های اخیر، درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی از جمله روش هایی بوده که توجه بیشتر پژوهشگران را به خود جلب کرده است. این پژوهش نیز با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی بر میزان نشانه ها و ذهن آگاهی نوجوانان مبتلا به اختلال نارسایی توجه-فزون کنشی به انجام رسید.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه شاهد می باشد. نمونه ی این پژوهش را 30 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستان های دوره ی اول و دوم شهرستان گناباد که مبتلا به اختلال نارسایی توجه- فزون کنشی بودند، تشکیل دادند. ابزار مورد استفاده شامل مصاحبه ی بالینی، مقیاس درجه بندی اسنپ فرم والدین (SNAP-IV) و پرسش نامه ی ذهن آگاهی بودند. گروه آزمون هشت جلسه ی 90 دقیقه ای درمان مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت کردند و گروه شاهد در لیست انتظار قرار داشتند. داده ها با کمک آمار توصیفی و نیز با روش تحلیل کوواریانس تک متغیری در نرم افزار SPSS نسخه ی 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مشخص گردید گروه آزمون در مقایسه با شاهد نشانه های اختلال نارسایی توجه-فزون کنشی را در پس آزمون بهبود یافت (001/0P<). هم چنین نمره ی ذهن آگاهی گروه آزمون در مقایسه با شاهد در پس آزمون، تغییر معنی داری نشان داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد درمان مبتنی بر ذهن آگاهی موجب بهبود نشانه های اختلال نارسایی توجه-فزون کنشی و ذهن آگاهی در نوجوانان مبتلا به اختلال نارسایی توجه-فزون کنشی گردیده است.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، فزون کنشی، ذهن آگاهی، نوجوانان
  • زهرا کیافر *، حمیدرضا جمیلیان، زهرا شعرباف علیایی، محمدرضا خوانساری صفحات 38-44
    مقدمه
    تا کنون پژوهش های فراوانی درباره ی رابطه ی طرح واره های ناسازگار اولیه و اختلالات روان پزشکی صورت گرفته است. با توجه به این امر، پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی طرح واره های ناسازگار در اختلال افسردگی اساسی با نمای سایکوتیک و اختلال افسردگی اساسی انجام گرفت.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش شامل بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بیمارستان تخصصی روان پزشکی اراک در سال 94-1393 بود. به این منظور تعداد60 بیمارمبتلا به اختلال افسردگی اساسی و30 نفر بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی با نمای سایکوتیک به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه های طرح واره های یانگ و چک لیست علایم بالینی استفاده شد .برای تحلیل داده های پژوهش از آزمون های تابع تشخیص و تحلیل واریانس یک سویه با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که طرح واره های ناسازگارانه ی نقص/شرم، شکست، انزوای اجتماعی، وابستگی/بی کفایتی، اطاعت و خویشتن داری/خودانضباطی ناکافی در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی با نمای سایکوتیک به گونه ای معنی دار (01/0P<) بیشتر از مبتلایان به اختلال افسردگی اساسی است، به طور کل می توان نتیجه گرفت که علایم بالینی و طرح واره های ناساز گارانه، ابتلای افراد به اختلال افسردگی اساسی با نمای سایکوتیک و اختلال افسردگی اساسی را پیش بینی می کند در نتیجه ترکیب طرح واره های ناسازگار و علایم بالینی به عنوان پیش بینی کننده ی اختلال افسردگی اساسی با نمای سایکوتیک و اختلال افسردگی اساسی تایید شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط بین طرح واره های ناسازگار و علایم بالینی در اختلال افسردگی اساسی می توان گفت که طرح واره های ناسازگارانه در شکل گیری آسیب شناسی روانی در افراد موثرند.
    کلیدواژگان: اختلال افسردگی اساسی، سایکوز، طرح واره
  • مهدی امیری *، الهام طاهری، پروانه محمدخانی، بهروز دولتشاهی صفحات 45-51
    مقدمه
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی الگوی پیش بینی علایم اضطراب اجتماعی بر پایه مولفه تکاملی-سرشتی بازداری رفتاری و مولفه های شناختی بوده است. فرض بر این است که بازداری رفتاری به عنوان یکی از علل تاریخچه ای نوعی و فردی علایم اضطراب اجتماعی، به همراه مولفه های فردی و شناختی مانند سوگیری در توجه و تعبیر رخدادهای اجتماعی، موجب بروز علایم اضطراب اجتماعی می شود.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی، در سال 91-1390 تعداد 408 دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه های شهر تهران در این پژوهش شرکت کردند. این دانشجویان، پرسش نامه های بازداری رفتاری بزرگسالان، گذشته نگر بازداری رفتاری، کانون توجه، پیامدهای رویدادهای منفی اجتماعی و اضطراب اجتماعی را تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل رگرسیون چندگانه ی خطی گام به گام با کمک نرم افزارSPSS نسخه ی 16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمامی متغیرها، به طور معنی داری با اضطراب اجتماعی همبستگی داشتند (05/0 P<). هم چنین متغیرهای سرشتی و شناختی در بروز علایم اضطراب اجتماعی تاثیر معنی داری داشتند. در نهایت الگوی پیش بینی که در آن بازداری رفتاری به همراه عوامل شناختی موجب بروز علایم اضطراب اجتماعی می گردد، مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش می توان از ابزارهای پژوهش به عنوان وسیله ای برای پیش بینی و در نهایت غربالگری افراد در معرض ابتلا به اضطراب اجتماعی بهره برد. هم چنین با توجه به تاثیر عوامل شناختی در بروز علایم اضطراب اجتماعی، می توان آموزش های مبتنی بر شکل گیری باورها و دیدگاه های متناسب و منطقی را از سنین پایه شروع کرده و این آموزش ها را در درمان نیز به کار برد.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، بازداری، رفتار، شناخت
  • نوشین احمدیان، علی اکبر ثمری* صفحات 52-59
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام (نمره ی کل و هفت مولفه ی آن) نوجوانان دختر بی سرپرست و بدسرپرست انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش بالینی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه شاهد اجرا شد. جامعه ی آماری شامل تمام نوجوانان دختر بی سرپرست و بدسرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی شهر مشهد بودند که از میان آن ها 30 نفر به شیوه ی نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمون (15 نفر) و شاهد (15 نفر) جایگزین شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه ی تحمل ابهام احمدپور مبارکه استفاده شد. گروه آزمون در 12 جلسه ی 100 دقیقه ای، در برنامه ی آموزش مهارت مدیریت استرس شرکت کردند، در حالی که گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام (نمره کل و پنج مولفه از هفت مولفه ی آن) نوجوانان دختر بی سرپرست و بدسرپرست تاثیر مثبت و معنی دار داشته اما تاثیر این آموزش بر دو مولفه ی اجتناب از ابهام زیبایی شناختی و اجتناب از بی نظمی، از لحاظ آماری معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج این پژوهش به نظر می رسد آموزش گروهی مهارت مدیریت استرس بر تحمل ابهام نوجوانان دختر بی سرپرست و بدسرپرست موثر است.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، مدیریت استرس، ابهام، نوجوانان دختر
  • زهرا مغنی زاده *، الهه هوشمند، جعفر طالبیان شریف صفحات 60-65
    مقدمه
    با توجه به این که روان شناسی مثبت نگر به ویژه به عنوان رویکرد تازه ای در روان شناسی بر فهم و تشریح احساس ذهنی بهزیستی و هم چنین پیش بینی دقیق عوامل موثر بر آن ، تمرکز یافته است، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی نقش سبک های دلبستگی در پیش بینی میزان شادکامی دانشجویان صورت گرفت.
    روش کار
    روش مطالعه، همبستگی و جامعه ی آماری شامل تمامی دانشجویان دختر دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 93-1392 بودند که تعداد 357 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و پرسش نامه های شادکامی و سبک های دلبستگی را تکمیل کردند. داده های پژوهش با آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین شادکامی با سبک دلبستگی ایمن، رابطه ی مثبت و معنی دار (44/0=r، 001/0=P) و با سبک اجتنابی (25/0-=r، 01/0=P) و دوسوگرا (19/0-=r، 05/0=P) رابطه ی منفی و معنی دار وجود دارد. از بین سبک های سه گانه ی دلبستگی، فقط سبک دلبستگی ایمن، قادر به پیش بینی میزان شادکامی دانشجویان مورد بررسی بود (001/0 =P ، 36/0=Beta). به گونه ای که به ازای یک نمره افزایش در سبک دلبستگی ایمن می توان پیش بینی کرد نمره ی شادکامی دانشجویان 36/0 افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های حاصل از مطالعه ی حاضر و نقش سبک دلبستگی ایمن در پیش بینی شادکامی، توجه به پیوند عاطفی ایمن و عمیق بین والد-کودک در دوران کودکی به جهت تاثیر در بزرگسالی، به والدین توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: روان شناسی مثبت گرا، سبک دلبستگی، شادکامی
|
  • Khadije Alavi *, Mohammad Ali Asghari Moghadam, Abbas Rahiminezhad, Hojatolah Farahani, Morteza Modares Gharavi Pages 5-13
    Introduction
    Researches have shown that social safeness is a transdiagnostic vulnerability factor in a wide range of psychological problems. Therefore it seems to be necessary that researchers and clinicians consider this component in their investigations. To achieve this, the first step is to prepare an appropriate measure for evaluating this construct. The aim of this study was to investigate the psychometric properties of Persian version of the Social Safeness and Pleasure Scale (SSPS).
    Materials And Methods
    Translation-back translation was done to prepare the Persian version of SSPS. A convenience sample of 521 students from three universities in Tehran was examined in 2015-2016. To investigate the validity of the scale, construct validity (via exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis) and divergent validity were used. Therefore, the total sample was split randomly to two samples of 300 subjects (for exploratory factor analysis) and 221 subjects (for confirmatory factor analysis). For investigation of reliability, Cronbach's alpha and test-retest reliability coefficient were used.
    Results
    Exploratory factor analysis of SSPS’s items showed a single factor structure and confirmatory factor analysis confirmed this structure. Cronbach's alpha was 0.91 and test- retest reliability coefficient was 0.82. The divergent validity was verified by calculating the correlation between SSPS and IIP, BDI-II, and SPIN.
    Conclusion
    It seems that the Persian version of the Social Safeness and Pleasure Scale has adequate validity and reliability.
    Keywords: Psychometric Properties, Reliability, Social Safeness, Pleasure Scale, Validity
  • Ava Fathizadeh, Mahdieh Sadat Khoshouei * Pages 14-21
    Introduction
    The aim of the study was to investigate the relationship between self-regulation and personality traits (neuroticism, extraversion, openness to experience, agreeableness, and conscientiousness) with job stress in University of Isfahan employees.
    Materials And Methods
    This study has a descriptive correlational design. The statistical population was employees (1217) working at university of Isfahan during 2015. 200 individuals were selected through multistage random sampling. Self-Regulation Questionnaire (Brown, Miller, Lawendowski, 1999), NEO Five-Factor Inventory (Costa and McCrae, 1990), and Job Stress Questionnaire (Davis, Robbins and McKay, 1991) were used to collect data. Pearson’s correlation, simultaneous regression, and independent t-test were used to analyze data.
    Results
    The results showed that there was a significant negative relationship between job stress with self-regulation and four traits of personality (extraversion, openness to experience, agreeableness, and conscientiousness) (P
    Conclusion
    Regarding the role of self-regulation, neuroticism, and extraversion in job stress; it may be advised to allocate jobs in accordance with these individual characteristics, so that we can reduce the level of job stress and increase the level of mental health.
    Keywords: Job stress, Personality traits, Self-regulation
  • Kobra Abazari, Mohammad Reza Mahdavi, Abolfazl Darvishi Pages 22-29
    Introduction
    Comprehensive neuropsychological assessment considers symptoms in an individual, based on the understanding of structure and function of the brain, and can lead to a better understanding of the symptoms, and eventually more effective treatment recommendations. The aim of this research was to study and compare the neuropsychological character and theory of mind as well as the correlation between them in ADHD and normal children.
    Materials And Methods
    This was a casual-comparative study. 25 ADHD children were selected through convenience sampling and 25 normal children were selected through cluster sampling. Finally, the Connors Neuropsychological Inventory and Theory of Mind Test were applied to assess the participants. The data were analyzed through multivariate, t test, and Pearson correlation.
    Results
    Our findings showed that there is a significant difference between these two groups in terms of the theory of mind and the three subscales of the neuropsychological inventory (attention problem (P=0.001), executive function (P=0.0001), and reading function (P=0.027). ADHD children had lower efficiency than normal children did in theory of mind (P=0.009) and the three subscales of the neuropsychological inventory. However, there was no correlation between neuropsychological characteristics and theory of mind in ADHD and normal children.
    Conclusion
    It can be concluded that neuropsychological tests can be used as a complement to behavioral tests for diagnostic assessment of ADHD children. In addition, it was observed that ADHD children require rehabilitations program focused on academic performance, attention problems, and reading performance, as well as theory of mind. Hence, the necessary measures should be taken for these children.
    Keywords: Attention deficit hyperactive disorder, Neuropsychologic, Theory of mind
  • Zeynab Abdolahzadeh, Ali Mashhadi *, Zahra Tabibi Pages 30-37
    Introduction
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is one of the most common childhood disorders that can often continue through adolescence and adulthood. Different treatment methods have been used so far for treating this disorder. In recent years, mindfulness-based treatment approaches have attracted the attention of researchers. This research aims to investigate the effect of mindfulness-based treatment on the symptoms of ADHD and mindfulness score in adolescents suffering from ADHD.
    Materials And Methods
    The present research is a clinical trial research with pretest-posttest design and control group (IRCT code: IRCT2016011826079N1). The study sample included 30 female first and second grade high school students in Gonabad suffering from ADHD. The tools used in the research included clinical interview, SNAP-IV Parent Rating Scale, and Mindful Attention Awareness Scale. The experimental group received eight 90-minute sessions of mindfulness-based treatments and the control group was assigned to a waiting list. The data was analyzed through descriptive statistics and univariate analysis of covariance by SPSS version 20 software.
    Results
    According to our findings, the experimental group reported fewer symptoms of ADHD in posttest (P
    Conclusion
    The results of the research show that mindfulness-based treatment improved the symptoms of ADHD and mindfulness in adolescents suffering from ADHD.
    Keywords: Adolescents, Attention deficit hyperactive disorder, Mindfulness
  • Zahra Kiyafar *, Hamid Reza Jamilian, Zahra Sharbaf Oliyaei, Mohammadreza Khansari Pages 38-44
    Introduction
    Numerous studies have been so far conducted on the relationship between early maladaptive schemas and clinical symptoms. Considering this issue, the present study aimed to compare early maladaptive schemas in major depressive disorder with and without psychotic features.
    Materials And Methods
    The statistical population of this research comprised patients with major depressive disorder in the psychiatric hospital in Arak in the year 2014-15. To this end, 60 patients suffering from major depressive disorder and 30 patients with major depressive disorder with psychotic features were selected through simple random sampling method. For data collection, Young Schema Questionnaire and Symptom Checklist-90-R were applied. Data were analyzed through discriminated function analysis and ANOVA tests by SPSS software.
    Results
    Our findings demonstrated that maladaptive schemas of defectiveness/shame, failure to achieve, social isolation, dependence/ incompetence, Subjugation, and self-control/ inadequate self-discipline in patients with major depressive disorder with psychotic features are more prominent than in patients suffering from major depressive disorder without psychotic features (P
    Conclusion
    With regard to the relationship between early maladaptive schemas and clinical symptoms in major depressive disorder, it can be concluded that maladaptive schemas play a role in the formation of psychopathology in individuals.
    Keywords: Major depressive disorder, Psychosis, Schema
  • Mahdi Amiri *, Elham Taheri, Parvaneh Mohammadkhani, Behrooz Dolatshahi Pages 45-51
    Introduction
    The aim of this research was to study the predictive model of symptoms of social anxiety based on behavioral inhibition and cognitive factors. The research hypothesis is that behavioral inhibition, as a temperamental factor, along with cognitive factors lead to social anxiety symptoms.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study (2012-13). Number of 408 students were selected through random sampling. They completed the following questionnaires: Social Phobia Inventory (SPIN), Behavioral Inhibition Scales (AMBI and RMBI), Focus of Attention Questionnaire (FAQ), and Consequences of Negative Social Events Questionnaire (CNSEQ). Data were analyzed through multiple regression method by SPSS software version 16.
    Results
    All of the variables were correlated with social anxiety significantly (P
    Conclusion
    These results may be used as a tool for screening and prediction of social anxiety in students. Also, according to the effect of cognitive factors on the development of social anxiety, we can train the children in cognitive skills in order to prevent social anxiety. In addition, we can use these skills in treatment.
    Keywords: Behavior, Cognition, Inhibition, Social anxiety
  • Nooshin Ahmadiyan, Aliakbar Samari * Pages 52-59
    Introduction
    The present study examines the Influence of group stress management skills training on ambiguity tolerance on parentless and poorly parented adolescent girls.
    Materials And Methods
    This clinical study is implemented by pretest, post-test design and a control group. Statistical community included all of the parentless and poorly parented adolescent girls that are under the support of Mashhad Welfare Organization. Among them, 30 girls were selected through multiphase cluster sampling. They were divided in two groups randomly: experimental group (15 girls) and control group (15 girls). We used Ahmadpour's Ambiguity Tolerance Questionnaire in order to collect the data. The experimental group attended in 12 sessions of stress management skills training that lasted 100 minutes; while the control group had no training program. The data were analyzed through covariance analysis by SPSS software.
    Results
    Our findings showed that group stress management skills training has a significant positive influence on ambiguity tolerance (total score and 5 subscales of 7 subscales) of parentless and poorly parented adolescent girls. The influence of training program on avoidance of aesthetic ambiguity and avoidance of anarchy wasnt statistically significant.
    Conclusion
    It seems that group stress management skills training has a significant influence on the ambiguity tolerance of parentless and poorly parented adolescent girls.
    Keywords: adolescent girls, Ambiguity, Group training, stress management
  • Zahra Moghannizadeh *, Elaheh Houshmand, Jafar Talebian Sharif Pages 60-65
    Introduction
    According to the focus of positive psychology as a new approach in perception of mental wellbeing and prediction of effective factors, the present study aimed to assessment of proportion of attachment styles in prediction of college students’ happiness.
    Materials And Methods
    The statistical community of this correlative study concluded all of female students of Ferdowsi University of Mashhad in academic year of 2013-2014. Number of 357 participants according to Morgan formula selected via randomized method. They fulfilled the questionnaires of happiness and attachment styles. Data analyzed by descriptive statistics, Pearson coefficient and regression analysis.
    Results
    The findings indicated that there was positive and significant relation between happiness and safe attachment style (P=0.001 and r=0.44) on the other hand there were negative and significant relations between happiness and avoidance and ambivalent attachment styles (P=0.01, r= -0.25 and P=0.05, r= -0.19 respectively). Also among 3 attachment styles, only safe attachment style can predict students happiness (P=0.001 and Beta=0.36) so one score increase in score of safe attachment style can predict 0.36 increase of happiness score.
    Conclusion
    According to the importance of happiness and the role of safe attachment style in prediction of happiness, safe and deep parent-child emotional relationship in childhood is recommended.
    Keywords: Attachment style, happiness, Positive psychology