فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 80، امرداد و شهریور 1396)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 80، امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هانیه طاهری، الهام طاهری*، مهدی امیری صفحات 361-365
    مقدمه
    با توجه به اهمیت درمان مناسب اضطراب اجتماعی، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری گروهی بر اضطراب اجتماعی، اجتناب و ارزیابی های منفی افراد دارای علایم اضطراب اجتماعی بوده است.
    روش کار
    در این پژوهش بالینی در سال 1395، 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس و بر اساس داشتن علایم اضطراب اجتماعی و دیگر معیارهای ورود وارد طرح شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند.گروه آزمون در هشت جلسه نود دقیقه ای هفتگی گروه درمانی با روش فعال سازی رفتاری شرکت کردند و گروه شاهد در این مدت درمانی را دریافت نکردند. ابزارهای پ‍ژوهش شامل مقیاس های اضطراب اجتماعی، اجتناب شناختی-رفتاری و پرسش نامه ی پیامدهای رویدادهای منفی اجتماعی قبل و بعد از جلسات تکمیل و داده ها با آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    درمان فعال سازی رفتاری گروهی توانسته است منجر به کاهش معنی دار در علایم اضطراب اجتماعی، اجتناب شناختی رفتاری و ارزیابی های منفی شود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان گروهی فعال سازی رفتاری بر کاهش علایم اضطراب اجتماعی میتواند موثر بوده و در پیشگیری و درمان اختلال اضطراب اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اجتناب، اضطراب اجتماعی، فعال سازی رفتاری
  • محمد محمدی پور، الهه پوراکبران * صفحات 366-373
    مقدمه
    هدف از مطالعه ی حاضر پیش بینی خودکارآمدی والدگری و علایم فزون اضطرابی بر اساس مولفه های ذهن آگاهی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل تمام زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در سه ماهه ی اول سال 1395 شهر مشهد است که جهت درمان به کلینیک ها و مطب های متخصصین مغز واعصاب و هم چنین مراکز مشاوره روان شناختی مراجعه نموده بودند. تعداد 105 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس با لحاظ تمام شرایط تحقیق انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های خودکارآمدی والدگری، اضطراب بک و ذهن آگاهی استفاده شد و داده ها با روش رگرسیون چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مولفه های ذهن آگاهی، قضاوتی بودن و غیر واکنشی بودن به طور معنی داری باعث کاهش اضطراب در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شوند. هم چنین عمل توام با هوشیاری، قضاوتی بودن و غیر واکنشی بودن نیز به صورت معنی داری باعث افزایش خودکارآمدی والدگری می شوند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مولفه های ذهن آگاهی، قضاوتی بودن و غیر واکنشی بودن سبب کاهش اضطراب و افزایش خودکارآمدی والدگری در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شوند.
    کلیدواژگان: اضطراب، خودکارآمدی، ذهن آگاهی، مولتیپل اسکلروزیس، والدگری
  • مصطفی باقریان فر*، محمد جواد لیاقت دار، محمد جوادی پور، مهدی جعفری صفحات 374-383
    مقدمه

    مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر اعتیاد به نرم افزارهای پیام رسان موبایلی بر سلامت روان دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های شهرستان تربت حیدریه صورت گرفته است.

    روش کار

    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی را دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های شهرستان تربت حیدریه تشکیل می دادند. تعداد 169 نفر به عنوان نمونه از جامعه ی آماری (302 نفر) با نمونه گیری طبقه بندی شده نسبی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های سلامت روان گلدبرگ و اعتیاد به نرم افزارهای پیام رسان موبایلی بود. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد بین اعتیاد به نرم افزارهای پیام رسان موبایلی و سلامت روان دانشجویان تربیت بدنی رابطه ی معنی داری وجود دارد (05/0>P). هم چنین اعتیاد به نرم افزارهای پیام رسان موبایلی بین دانشجویان مرد و زن، معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج، هر چه دانشجویان اوقات بیشتری را صرف نرم افزارهای پیام رسان موبایلی کنند سلامت روان آن ها بیشتر در معرض خطر خواهد بود.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، سلامت روان، نرم افزارهای پیام رسان
  • مهدی مهریار *، صحرا گل افروز صفحات 384-393
    مقدمه

    رضایت افراد از زندگی زناشویی هسته اصلی رضایت از خانواده و زندگی است به عبارتی می توان گفت سلامت جامعه و خانواده در گرو رضایت افراد از ازدواجشان است. پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی گروه درمانی روان تحلیلی بر بر ویژگی های شخصیتی زنان مطلقه و غیرمطلقه با رضایت زناشویی کم انجام گرفت.

    روش کار

    در این پژوهش بالینی بر روی مراجعین به موسسه ی مطالعات روان شناختی خانه روشن دوست، این افراد تحت ارزیابی بالینی از طریق مصاحبه و پرسش نامه ی رضایتمندی زناشویی انریچ قرار گرفتند. تعداد 45 نفر از مراجعین در سه گروه 15 نفره ی زنان مطلقه، غیر مطلقه (متاهل) با رضایت زناشویی کم و گروه شاهد انتخاب شدند. دو گروه زنان مطلقه و غیر مطلقه با رضایت زناشویی کم، طی مدت 24 جلسه در جلسات گروه درمانی روان تحلیلی شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه های 16 عاملی کتل و پرسش نامه ی رضایتمندی زناشویی انریچ استفاده گردید. تحلیل داده ها با تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) انجام شد.

    یافته ها

    آموزش گروه درمانی روان تحلیلی باعث تغییر معنی دار این صفات شخصیتی در افراد گروه زنان مطلقه و زنان متاهل با رضایت زناشویی کم شده است و تنها در عامل B (باهوش– کم هوش) و عامل Q1 (محافظه کاری) بین گروه های آزمون و شاهد، تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتایج همبستگی عوامل شخصیتی با رضایت زناشویی کم نیز نشان داد که بین تمام عوامل شخصیتی غیر از عامل محافظه کاری، رابطه ی معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج، به نظر می رسد گروه درمانی روان تحلیلی در بهبود اکثر ویژگی های شخصیتی زنان با رضایت زناشویی کم تاثیر مثبتی دارد. بنابراین استفاده از این روش می تواند در بهبود ویژگی های شخصیتی زناشویی و کاهش طلاق و ارتقای بهداشت روانی افراد، مفید باشد.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، روان تحلیلی، شخصیت
  • مرجان مرادی، علی اکبر ثمری * صفحات 394-400
    مقدمه

    پژوهش حاضر جهت بررسی اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر نشانگان بالینی و تصویر بدنی در زنان مبتلا به اختلال پرخوری عصبی انجام شد.

    روش کار

    جامعه ی آماری این پژوهش بالینی شامل تمام زنانی بود که در فاصله ی اسفند 1393تا اردیبهشت 1394 به دو کلینیک تغذیه و رژیم درمانی در شهر مشهد مراجعه کرده بودند که از میان آن ها با استفاده از روش در دسترس 30 نفر، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفره قرار گرفتند. گروه اول درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت نمودند و گروه شاهد بود در لیست انتظار قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی پرخوری گورمالی و تصویر تن فیشر و نشانگان بالینی (DASS-21) استفاده شد. تحلیل داده ها با تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب کاهش معنی دار (05/0>P) نمرات افسردگی، اضطراب و استرس و هم چنین افزایش نمره ی مقیاس تصویر بدنی گروه آزمون نسبت به شاهد در مرحله ی پس آزمون شده است.

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج، درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی موجب کاهش افسردگی، اضطراب و استرس و بهبود تصویر بدنی شده و استفاده از این روش درمانی برای مبتلایان به پرخوری عصبی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پرخوری عصبی، تصویر بدنی، درمان شناختی، ذهن آگاهی، نشانگان بالینی
  • محمود نجفی، زهرا کرمانی مامازندی*، افضل اکبری بلوط بنگان صفحات 401-407
    مقدمه

    قلدری از اشکال خشونت سطح پایین در محیط مدرسه است که اگر مورد توجه قرار نگیرد به اشکال خطرناک خشونت تبدیل می شود. هدف از پژوهش حاضر رابطه ی اضطراب، استرس و افسردگی با افکار خودکشی دختران نوجوان و نقش واسطه ای قربانی قلدری بود.

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی می باشد. به این منظور در سال تحصیلی96-1395، 300 نفر از دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی (پایه ی هفتم و هشتم) مدارس دولتی شهرستان پاکدشت به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و پرسش نامه های افکار خودکشی، اضطراب، استرس و افسردگی و قربانی قلدری را تکمیل کردند. به منظور تحلیل داده ها از روش های همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه ی 19 و LISRELV8.80 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب، استرس، افسردگی و قربانی قلدری با افکار خودکشی، رابطه ی مثبت و معنی داری در سطح 01/0P≤ وجود دارد. هم چنین متغیر قربانی قلدری نقش واسطه ای در ارتباط بین متغیرهای پژوهش داشته و تمام اثرات مستقیم و غیر مستقیم اضطراب، استرس، افسردگی و قربانی قلدری بر روی افکار خودکشی معنی دار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که اضطراب، استرس و افسردگی همراه با قربانی قلدری بودن در دختران نوجوان باعث بروز افکار خودکشی می شوند و لذا پیشگیری و کاهش این خطرات در مدارس ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، افکار خودکشی، قربانی قلدری
  • محبوبه برند، مسعود ایمانیان * صفحات 408-413
    مقدمه

    نگرش یکی از جنبه های مهم و موثر در زندگی است. تاثیر نگرش نسبت به اشیاء، افراد و پدیده ها در شکل دهی به رفتار، ایجاد انگیزش و ارضای نیازها واقعیتی انکارناپذیر است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی بین رضایت از زندگی و انتظار فایده بر نگرش به پول دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان می باشد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در سال 1395 می باشد که 363 نفر با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه بر اساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای از بین گروه های مختلف آموزشی انتخاب گردیدند. داده ها از طریق پرسش نامه ی محقق ساخته جمع آوری و جهت سنجش اعتبار پرسش نامه از اعتبار صوری و آلفای کرونباخ استفاده و مناسب بودن آن تایید شد. تحلیل داده ها با آمار توصیفی، ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه انجام شد.

    یافته ها

    از نمونه ی مورد بررسی 59 درصد پاسخگویان انتظار فایده ی زیاد و خیلی زیاد، 5/12 درصد انتظار کم و 5/28 درصد انتظار فایده ی متوسط از پول داشتند. 58 درصد پاسخگویان از زندگی خود رضایت زیاد و خیلی زیاد، 13 درصد رضایت کم و 29 درصد رضایت متوسط داشتند. نتایج ضریب همبستگی نشان داد که به ترتیب متغیرهای انتظار فایده و رضایت از زندگی بیشترین رابطه ی مستقیم و درآمد و سن، بیشترین رابطه ی غیرمستقیم را با نگرش به پول داشتند.

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج، انتظار فایده و رضایت از زندگی، بیشترین رابطه ی مستقیم و معنی دار را با نگرش نسبت به به پول داشتند.

    کلیدواژگان: پول، دانشجویان، رضایت از زندگی، فایده، نگرش
  • منصور رضایی، شرمین رحمانی*، سید رضا هاشمی، وحید فرنیا صفحات 414-417
    مقدمه

    اختلال خلقی دو قطبی یکی از شایع ترین بیماری های روان پزشکی است. این مطالعه برخی از خصوصیات جمعیت شناختی و متغیرهای اساسی در این بیماری را در بیماران مبتلا به اختلال خلقی دو قطبی بستری شده در بیمارستان فارابی کرمانشاه مورد بررسی قرار می دهد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی کلیه بیماران مبتلا به اختلال خلقی دو قطبی که به صورت پی در پی از سال های 1380 تا 23 آذر 1394، در بیمارستان فارابی شهر کرمانشاه بستری شده بودند، انجام شد. اطلاعات موردنیاز از روی پرونده ی بیماران، جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و آزمون های یومان-ویتنی و تحلیل واریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    در مجموع 218 بیمار با اختلال خلقی دو قطبی که 130 نفر آنان (6/59%) مرد بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. 9/45 درصد متاهل و متوسط سن بیماران 9/12±6/39 سال بود. 4/73 درصد ساکن مناطق شهری بودند. میانگین تعداد بستری ها در بین سطوح متغیرهای جمعیت شناختی، در مورد سابقه ی مصرف سیگار، سابقه ی سوءمصرف مواد مخدر و سابقه ی اعتیاد در خانواده، به طور معنی داری متفاوت بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    به طور متوسط هر سال حدود 15 نفر مبتلا به اختلال خلقی دوقطبی در این بیمارستان بستری شده اند. به نظر می رسد که در زمینه آموزش بیماران و خانواده های آن ها برنامه ریزی ها و امکانات بیشتری به خصوص در مناطق شهری و خانواده های دارای سابقه اعتیاد و مصرف سیگار، باید در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، بستری، متغیرهای جمعیت شناختی
|
  • Hanieh Taheri, Elham Taheri *, Mahdi Amiri Pages 361-365
    Introduction
    Regarding to the importance of appropriate treatment for social anxiety, the present study aimed to assess the efficacy of group behavioral activation on social anxiety, avoidance and negative evaluations among individuals whit social anxiety.
    Materials And Methods
    In this clinical trial in 2016, 30 cases with symptoms of social anxiety and other inclusion criteria entered to the research through convenient method of sampling and divided into two groups randomly. The experimental group received 8 weekly (ninety minutes) sessions of behavioral activation while control group received no treatment. The research instrument concluded social anxiety scale, cognitive-behavioral avoidance scale and questionnaire of negative social events fulfilled before and after intervention. Data analyzed through descriptive and explanatory statistics.
    Results
    Behavioral activation can impact significantly on symptoms of social anxiety, cognitive-behavioral avoidance and negative evaluations (P
    Conclusion
    It seems that group behavioral activation is effective in social anxiety and it may be applied in prevention and treatment of social anxiety disorder.
    Keywords: Avoidance, Behavioral activation, Social anxiety
  • Mohammad Mohammadi Pour, Elaheh Pourakbaran* Pages 366-373
    Introduction
    The present study aimed to predict parental self-efficacy and hyper-anxiety symptoms based on the components of mindfulness in women with multiple sclerosis (MS).
    Materials And Methods
    The statistical population of this descriptive-correlational study included all women with MS in Mashhad during March-Jun 2016 who referred for treatment to clinics, neurologists and psychological centers. The statistical sample consisted of 105 women with MS who were selected using convenient sampling method. In order to collect data, Parental Self-Efficacy Questionnaire, Beck Anxiety Inventory (BIA) and Mindfulness Questionnaire were used. Data were analyzed using multivariate regression method.
    Results
    The results revealed that the components of mindfulness, judgment and non-reactivity can reduce anxiety significantly in women with MS. In addition, action with awareness, judgment and non-reactivity can increase parental self-efficacy (P
    Conclusion
    Due to the results obtained from the study, it is suggested that components of mindfulness, judgment and non-reactivity can increase parental self-efficacy and reduce anxiety among women with multiple sclerosis.
    Keywords: Anxiety, Mindfulness, Multiple sclerosis, Parental, Self-efficacy
  • Mostafa Bagherianfar *, Mohammad Javad Liaghatdar, Mohammad Javadipour, Mehdi Jafari Pages 374-383
    Introduction

    The objective of the present study is to the effect of addiction to mobile messenger software on mental health among physical education university students of Torbat-e-Heydarieh city.

    Materials And Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study included all physical education university students of Torbat-e-Heydarieh city. 169 students out of 302 were chosen as the sample of study, for which stratified sampling method was applied. In order to collect data, Goldberg general health questionnaire and addiction to mobile messenger software inventory were used. Data were analyzed using descriptive and illative statistics.

    Results

    The research findings showed that there is a statistically significant relationship between addiction to mobile messenger software's and mental health among the students of physical education (P

    Conclusion

    Based on the results it seems that the students who spend more time on mobile messenger software, are predisposed for mental problems more than the others.

    Keywords: Internet addiction, Mental Health, Messenger software
  • Mehdi Mehryar *, Sahra Golafrooz Pages 384-393
    Introduction

    Present study is aimed at investigating the effectiveness of psychodynamic psychotherapy on the personality characteristics of divorced and non-divorced women with low marital satisfaction.

    Materials And Methods

    This clinical research conducted in the clients referred to Khane Roshan-e-Doost Psychological Studies Institute. They are evaluated clinically through interviews and questionnaires. So, 45 patients selected and divided in three equal groups of divorced women, non-divorced women (married) with low marital satisfaction, and control group. Then, the groups of divorced and non-divorced women with low marital satisfaction participated in 24 sessions of psychodynamic psychotherapy. To collect data, Cattel’s 16-item questionnaire and Enrich marital satisfaction questionnaire were used. Data analyzed through multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    The results of this study indicated that training of psychodynamic psychotherapy caused a significant change in personality traits in divorced women and in married women with low marital satisfaction. Only in factor B (intelligent - low intelligence) and factor Q1 (conservatism) there was no significant difference between experimental and control groups. The results of correlation between personality factors and low marital satisfaction pointed that there is a significant relationship between all factors of personality except the factor of conservatism.

    Conclusion

    Based on the results, psychodynamic psychotherapy is effective in significant improvement of most of personality traits. Therefore, applying this method can be useful in improving marital personality traits, reducing divorce and maintaining mental health.

    Keywords: Marital satisfaction, Personality, Psychodynamic
  • Marjan Moradi, Aliakbar Samari * Pages 394-400
    Introduction

    The purpose of present research was to investigate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on clinical syndrome and body image in women with bulimia nervosa disorder.

    Materials And Methods

    This is a quasi-experimental study with pre-test, post-test, and control group. The study population consisted of all women who referred to two nutrition and diet therapy clinics in Mashhad between February and May 2015, among which 30 women with inclusion and exclusion criteria were selected as the sample using convenience sampling. The 30 participants were randomly assigned to two 15-person groups. The first group received mindfulness-based cognitive therapy and the second group was the control group that was placed on a waiting list. Binge Eating questionnaire (Gormally, 1982), Fisher’s image inventory and Depression Anxiety Stress Scale (DASS-21) were used to collect data. Data analysis was conducted using analysis of covariance in SPSS.

    Results

    Based on the test results, mindfulness-based cognitive therapy significantly reduced depression (P

    Conclusion

    The results showed that mindfulness-based cognitive therapy reduces depression, anxiety and stress, as well as improves body image in people being treated. Thus, the use of this therapy is recommended for patients with bulimia nervosa.

    Keywords: Body image, Bulimia nervosa, Clinical syndrome, Cognitive therapy, Mindfulness
  • Mahmud Najafi, Zahra Kermani Mamazandi *, Afzal Akbari Balutbangan Pages 401-407
    Introduction

    Bullying is a form of low-level violence in the school environment that if unnoticed to become dangerous forms of violence occurs. The aim of this study was examining the relationship between anxiety, stress and depression and female adolescent's suicidal thoughts with the meditating role of the victim of bullying.

    Materials And Methods

    This study is descriptive and has used the correlation method. For this purpose in the academic year 2016-2017, 300 students of high school girl students (seventh and eighth grade) of public schools of Pakdasht city were selected by random cluster sampling method and they filled in the suicidal thoughts, anxiety, stress, depression and victim of bullying questionnaire. For data analysis, Pearson’s correlation method and structural equation modeling were used by using SPSS-19 and LISRELV8.80 software.

    Results

    Pearson’s correlational results showed that there is a positive and meaningful relation between anxiety, stress, depression and victim of bullying with suicidal thoughts (P≤0.01). Also the victim of bullying variable has a meditating role in relation among research variable and all of the direct and indirect effects of anxiety, stress, depression and victim of bullying on suicidal thoughts are meaningful.

    Conclusion

    The results indicate that anxiety, stress, depression along with victim of bullying in female adolescents cause suicidal thoughts therefore preventing and reducing the risk at schools is absolutely necessary.

    Keywords: Anxiety, Depression, Stress, Suicidal thoughts, Victim of bullying
  • Mahboubeh Barand, Masoud Imanian * Pages 408-413
    Introduction

    Attitude is one of the important and effective aspects of life. The effect of attitude to objects, individuals and events is an undeniable fact in forming behavior, motivation and supply of needs. This research aimed to assess the relationship between life satisfaction and benefit of attitude to money among students of Islamic Azad University, Branch of Quchan.

    Materials And Methods

    The statistical community of this descriptive-correlational study concluded all students of Islamic Azad University, Branch of Quchan in 2016-17. Amongst them 363 cases selected via Morgan table as subjects through classified randomized sampling method among different departments. Data collected via researcher-made questionnaire and its validity approved by formal validity and Cronbach alpha. Data were analyzed using descriptive, correlative coefficient and multi-regression.

    Results

    The results showed that 59% of students have great expect about benefit of money, 28.5% have medium and 12.5% have low expect about benefit of money. Also the results showed that the levels of life satisfaction are great and very great in 58% of cases, 29% have medium level and 13% have low level of life satisfaction. In addition the results of correlative coefficient showed that expect of benefit and life satisfaction have most direct relationship with attitude to money while age and income have most indirect relationship with attitude to money.

    Conclusion

    Based on the results, expect of benefit of money and life satisfaction have most direct and significant relationships with the attitude to money.

    Keywords: Attitude, Benefit, College students, Life satisfaction, Money
  • Mansour Rezaei, Sharmin Rahmani *, Seyed Reza Hashemi, Vahid Farnia Pages 414-417
    Introduction

    Bipolar mood disorder is one of the most common psychiatric disorders. This study examined some basic demographic characteristics and variables of the disease in patients with bipolar mood disorder hospitalized in Farabi hospital of Kermanshah city.

    Materials And Methods

    This descriptive-analytical study was performed on all patients with bipolar mood disorder that successive year 2001 to 2015 had been hospitalized in Farabi hospital of Kermanshah city. The required information from the patient records collected. Data analyzed by software SPSS.16, with using U-Mann-Whitney and ANOVA tests.

    Results

    A total of 218 patients with bipolar mood disorder contain 130 (59.6%) men. In term of marital status, 45.9% of them were married. The average age of patients was 39.6±12.9 years. In term of residency, 73.4 percents of patients live in urban areas. Assessment of different demographic variables showed that the average number of hospitalizations was significantly different in history of smoking, history of opioid abuse and family history of addiction (P

    Conclusion

    On average, about 15 individuals with bipolar mood disorder have been hospitalized yearly. It seems that regarding educating the patients and their families, more programs and resources should become available, especially in urban areas and families with a history of addiction and smoking.

    Keywords: Bipolar disorder, Demographic variables, Hospitalization