فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، زمستان 1381)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، زمستان 1381)

  • 118 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/11/22
  • تعداد عناوین: 26
|
  • مقالات
  • حسین کاویانی، سیدعلی احمدی ابهری، محمد دهقان، محمدعلی منصورنیا، مازیار خرمشاهی، محمدرضا قدیرزاده، علیرضا دادپی، امیر چهاردهی صفحه 4
    هدف
    این پژوهش میزان شیوع اختلال های اضطرابی را در جمعیت 64-20 سال شهر تهران در تابستان و زمستان سال 1379 بررسی کرد.
    روش
    1070 نفر از ساکنان تهران به صورت خوشه ایتصادفی از مناطق مختلف شهر در آزمون سرند اضطراب (پرسشنامه اضطراب بک) شرکت کردند و افراد دارای نمره بالاتر از حدنصاب در پرسشنامه سنجش اضطراب، مورد مصاحبه روانپزشکی قرار گرفتند. سپس بود و نبود و نیز نوع اختلال آن ها تعیین شد. مصاحبه کنندگان آموزش لازم را دریافت و از نتایج آزمون اضطراب آزمودنی ها آگاهی نداشتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیش از 15% افراد مورد بررسی از یکی از اختلال های اضطرابی رنج می برده اند. همچنین میزان اضطراب زنان در کل نمونه مورد بررسی 3-2 برابر مردان است.
    نتیجه
    این پژوهش دارای شباهت ها و تفاوت هایی با بررسی های پیشین است
    کلیدواژگان: اختلال های اضطرابی، شیوع، شهر تهران، پرسشنامه اضطراب بک
  • محمدرضا محمدی، فرزاد مومنی، رضا ترکزبان، پدیده قائلی صفحه 12
    هدف
    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تاثیر فلوکستین و کلومی پرامین بر قندخون، تری گلیسرید، کلسترول، آزمون های عملکرد کبدی و وزن، در کودکان و نوجوانان مبتلا به وسواس فکری و عملی بوده است.
    روش
    30 بیمار مبتلا به وسواس فکری و عملی 17-7 ساله که به درمانگاه بیمارستان روزبه مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. برای تشخیص، مصاحبه بالینی بر پایه ملاک های تشخیصی DSM-IV، پرسشنامه وسواس مادزلی و ییل براون به کار برده شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری جای داده شدند. آزمایش های لازم برای تعیین سطح پایه قندخون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول و آزمون های عملکرد کبدی توسط آزمایشگاه و تعیین وزن افراد در دو گروه، پیش از شروع درمان و در هفته های دوم، چهارم و هشتم انجام شد. پژوهش به صورت دو سر کور به اجرا درآمد. گروه اول تحت درمان با فلوکستین با مقدار مصرف 20-10 میلی گرم روزانه در شروع درمان و افزایش آن به 60-20 میلی گرم روزانه در هفته دوم قرار گرفت. در گروه دوم کلومی پرامین، 25 میلی گرم روزانه، در شروع درمان و افزایش آن به 100-75 میلی گرم روزانه در هفته دوم به کار برده شد. داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و آزمونt تحلیل شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که داروی فلوکستین به طور معنی داری باعث کاهش غلظت قند خون ناشتا، غلظت خونی کلسترول و تری گلیسیرید و هم چنین موجب افزایش غلظت کبدی ALP شده است. اما، کلومی پرامین سبب افزایش غلظت قند خون ناشتا، تری گلیسیرید و کلسترول شد؛ درحالی که تغییری در غلظت کبدی ALP به وجود نیاورد. فلوکستین و کلومی پرامین هر دو موجب افزایش غلظت کبدی SGOT و SGPT شده اند. مصرف داروی فلوکستین پس از هشت هفته سبب کاهش محسوس وزن نشد در حالی که کلومی پرامین موجب افزایش محسوسی در وزن پس از هشت هفته شد.
    نتیجه
    به نظر می رسد، فلوکستین در درمان وسواس فکری و عملی بیماران وسواسی که دچار دیابت و یا بیماری های قلبی و عروقی نیز هستند و از چاقی هم رنج می برند، داروی مناسب تری باشد.
    کلیدواژگان: فلوکستین، کلومی پرامین، قندخون، تری گلیسرید، کلسترول، آزمون عملکرد کبد، وسواس
  • منصور صالحی، احمد نورمحمدی سراب صفحه 20
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان شیوع افسردگی در بیماران تحت درمان همودیالیز و مشخص ساختن عوامل خطر ابتلا به افسردگی در بیماران همودیالیزی به منظور پیشگیری از ابتلا به افسردگی و درمان آن می باشد.
    روش
    در این پژوهش 60 بیمار(21مرد، 39زن) تحت درمان همودیالیز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به کمک پرسشنامه های جمعیت شناختی و افسردگی بک داده های لازم گردآوری شد و با نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این بررسی 50درصد بیماران دچار افسردگی بودند که از این تعداد 3/33درصد افسردگی خفیف، 15درصد افسردگی متوسط و 7/1درصد به افسردگی شدید دچار بودند. بین جنسیت، سن و وضعیت تاهل و مدت زمان دیالیز در دو گروه افسرده و غیر افسرده تفاوت معنادار یافت نشد. تنها در مورد تحصیلات و افسردگی رابطه معکوس دیده شد.
    نتیجه
    با توجه به شیوع بالای افسردگی لازم است وضعیت روانی بیماران دیالیزی در حوزه افسردگی مورد توجه و بررسی قرار گیرد و برنامه هایی به منظور پیشگیری و درمان آن ها تدوین و اجرا شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، همودیالیز، نارسایی مزمن کلیوی، پرسشنامه افسردگی بک
  • سید علی احمدی ابهری، امیر شعبانی، شاهین آخوندزاده، سید محمد اسعدی صفحه 26
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی میزان اثربخشی و عوارض درمان باکلوفن و کلونیدین در سم زدایی مواد افیونی انجام شده است.
    روش
    در یک مطالعه دوسرکور 66 بیمار سرپایی با تشخیص وابستگی به مواد افیونی (طبق ملاک های DSM-IV) به طور تصادفی باکلوفن (32=n) یا کلونیدین (34=n) به مدت 14 روز دریافت کردند.
    یافته ها
    هر دو دارو اثربخشی مشابهی را در مورد نشانه های فیزیکی وروانی نشانگان ترک نشان دادند. تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر مقیاس های افسردگی و اضطراب دیده نشد. نیمرخ عوارض جانبی در دو گروه کم و بیش مشابه بود، به جز موارد «استفراغ» و «سرخوشی» که به طور معنی داری در گروه باکلوفن بیشتر دیده شد.
    نتیجه
    باکلوفن را می توان از جهات مختلف معادل کلونیدین در سم زدایی مواد افیونی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: باکلوفن، کلونیدین، مواد افیونی، سم زدایی
  • اسماعیل بیابانگرد صفحه 36
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روش های درمانی چندوجهی لازاروس، عقلانی عاطفی الیس، آرام سازی و دارونما بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان اجرا شد.
    روش
    از مراجعان مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی دانش آموزان آموزش و پرورش شهر تهران و مراکز خدمات مشاوره ای مرکز ملی جوانان در سطح شهر تهران 83 نفر دانش آموز دبیرستانی مبتلا به اضطراب امتحان انتخاب و با استفاده از روش تصادفی ساده در پنج گروه درمانی زیر گنجانده شدند: چندوجهی لازاروس (17نفر)، عقلانی عاطفی الیس (17نفر)، آرام سازی (18نفر)، دارونما (15نفر)، و گروه گواه (16نفر). پس از اعمال ده جلسه درمان بر هر یک از گروه ها به صورت هفته ای دو جلسه و هر جلسه 50 دقیقه، دوباره مقیاس اضطراب امتحان روی آزمودنی ها اجرا شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از طرح آزمایشی پیش آزمون پس آزمون چندگروهی و تحلیل واریانس نشان داد که هر چهار روش درمانی در کاهش اضطراب امتحان اثربخش تر از گروه گواه بوده است. بین روش درمان چندوجهی لازاروس و روش عقلانی عاطفی الیس تفاوت معنی داری دیده نشد. روش درمان چندوجهی لازاروس از روش های آرام سازی، دارونما و گروه گواه در کاهش اضطراب امتحان به طور معنی داری اثربخش تر بود. بین روش درمانی آرام سازی و روش دارونما در کاهش اضطراب امتحان تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه
    هر چهار روش درمانی در درمان اضطراب امتحان به طور معنی داری اثربخش تر از گروه گواه بود
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، آرام سازی، درمان عقلانی عاطفی الیس، درمان چند وجهی لازاروس
  • حمیدرضا نقوی، ونداد شریفی، رضا کرمی نوری صفحه 43
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی پردازش خودکار در شبکه معنایی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا انجام شده است.
    روش
    36 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا و 36 آزمودنی بهنجار در دو آزمایش شرکت کردند. در آزمایش نخست روش معمول آماده سازی معنایی با ارائه یک رشته واژه ها شامل یک آماده ساز و یک هدف انجام و اثر ارتباط معنایی آماده ساز با هدف، بر شناسایی درست واژه هدف ناخوانا شده سنجیده شد. در آزمایش دوم روش نوینی برای محدودکردن آماده سازی به پردازش خودکار به کار گرفته شد، و در آن دو واژه آماده ساز، که هر دو با هدف ارتباط داشتند، به طور همزمان ارائه و اثر ارتباط آن دو با یکدیگر بر شناسایی درست واژه ی هدف ناخوانا شده سنجیده شد.
    یافته ها
    در آزمایش نخست آزمودنی های هر دو گروه بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و بهنجار آماده سازی معنایی را برای آماده سازهای مرتبط با هدف نشان دادند، ولی تفاوت بین دو گروه معنی دار نبود. در آزمایش دوم، وجود ارتباط میان دو آماده ساز باعث آماده سازی در گروه بهنجار شد، ولی این آماده سازی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا رخ نداد.
    نتیجه
    این بررسی نشان داد که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا به کمک این روش که کوشش در کاهش پردازش غیر خودکار داشته است، در زمینه فعال شدن خودکار واژه های مرتبط از نظر معنایی دچار اشکال هستند.
    کلیدواژگان: آماده سازی معنایی، اسکیزوفرنیا، پردازش خودکار
  • حسن پالاهنگ، سید بهاءالدین وکیل زاده، فاطمه دریس صفحه 57
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی فراوانی اختلال های شخصیت در مجرمان مرد زندانی در زندان شهرکرد بود.
    روش
    نخست آزمودنی ها از جامعه آماری مورد بررسی به طور تصادفی نظام دار از میان افراد 16 سال و بالاتر انتخاب شدند و سپس براساس ملاک های تشخیصی ICD-10، 203 نفر مورد مصاحبه بالینی قرار گرفتند. در مواردی که تشخیص مورد تردید قرار گرفت، آزمون MMPI-2 به عنوان ابزار کمک تشخیصی به کار برده شد.
    یافته ها
    بررسی نتایج نشان داد فراوانی اختلال های شخصیت در نمونه مورد بررسی 2/55% (112 نفر) است. اختلال شخصیت ضداجتماعی با 2/18% شایع ترین اختلال و اختلال های شخصیت اسکیزوئید و وابسته هر کدام با 4/8%، اختلال شخصیت هیجانی متزلزل (مرزی) با 4/7%، اختلال شخصیت مخلوط با 4/3%، اختلال های شخصیت وسواسی و هیستریانیک (نمایشی) هر کدام با 3%، اختلال شخصیت پارانوئید با 5/2% و سایر اختلال های شخصیت با 9/0% در رده های بعدی قرار داشتند. بررسی فراوانی اختلال های شخصیت براساس نوع جرم نشان داد که سارقان با 1/64% بیشترین فراوانی را داشتند. معتادان به مواد مخدر با 9/60%، افراد شرور و قاتل با 6/55%، فروشندگان موادمخدر با 55% و متخلفان مالی با 9/40% در رده های بعدی قرار داشتند.
    نتیجه
    شیوع بالای اختلال شخصیت در زندانیان نیاز به بررسی وسیع تر و تدابیر پیشگیرانه ای به وسیله مراجع قضایی، زندانبانی و پزشکی دارد.
    کلیدواژگان: اختلال های شخصیت، جرم، زندان، شهرکرد
  • نوش زاد سام خانبانی، رخساره یزدان دوست، علی اصغر اصغر نژاد فرید صفحه 65
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی دو دیدگاه متفاوت درباره ی تفکر افسردگی است. دیدگاهی که افسردگی را بازتابی از افزایش عمومی دسترس پذیری ساختارها و خاطرات منفی می داند و دیدگاهی که تفکر افسردگی را بازتابی از تغییر در سطح کلی تر بازنمایی های شناختی تعریف می کند.
    روش
    آزمودنی های این پژوهش 54 نفر بودند که در سه گروه گنجانده شده بودند: 18 نفر مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (10 زن، 8 مرد)، 18 نفر مبتلا به اختلال وسواس جبری (10 زن، 8 مرد) و 18 نفر بهنجار (10 زن، 8 مرد) که به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی پیش بینی های متعارض برآمده از این دو دیدگاه بیماران افسرده، بیماران وسواسی و گروه گواه بهنجار به تکلیف جملات ناتمام، مقیاس نگرش های ناکارآمد کمال گرایی و مقیاس نگرش های ناکارآمد تاییدخواهی پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت معنی داری در آزمون تکلیف جملات ناتمام، مقیاس نگرش های ناکارآمد و در زمینه تاییدخواهی، میان سه گروه افسرده، وسواسی و بهنجار وجود دارد. هم چنین آزمون پیگیری توکی نشان داد که گروه افسرده تفاوت معنی داری با گروه بهنجار دارد، اما تفاوت موجود میان گروه افسرده و وسواسی معنی دار نبود.
    نتیجه
    نتایج از پیش بینی دیدگاه الگوهای ذهنی طرحواره ای حمایت می کند. اگرچه وجود شناخت های مربوط به کمال گرائی و تاییدخواهی برای بیماران وسواسی هم مورد تایید قرار گرفت، اختصاصی بودن آن برای بیماران افسرده تایید نشد.
    کلیدواژگان: الگوهای طرحواره ای، دسترس پذیری ساختاری، کمال گرایی، تایید خواهی
  • یدالله سیاوش وهابی صفحه 75
    هدف
    در این پژوهش تاثیر کاربرد روش های موسیقی درمانی و تن آرامی بر میزان اضطراب بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی بررسی شده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را 90 بیمار بستری در یکی از بیمارستانهای آموزشی شهر تهران تشکیل داده اند که به تصادف در سه گروه موسیقی، تن آرامی و گواه جای داده شده اند. برای گرد آوری داده ها یک پرسشنامه مربوط به ویژگی های جمعیت شناختی و پرسشنامه اسپیل برگر به کار برده شد. در این پژوهش برای گروه موسیقی، نوار موسیقی بدون کلام ایرانی و برای گروه تن آرامی نوار تن آرامی به کمک ضبط صوت دارای گوشی به مدت 30 دقیقه پخش گردید. پیش از پخش نوار و پس از آن در دو گروه موسیقی و تن آرامی و هم چنین در گروه گواه پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر تکمیل شد و برای تعیین اثربخشی نوار موسیقی و نوار تن آرامی، تفاوت نمرات اضطراب پیش از مداخله و پس از آن، محاسبه گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که هر دو روش موسیقی درمانی و تن آرامی سبب کاهش معنی دار اضطراب آزمودنی های پژوهش گردیده است. در حالیکه میزان اضطراب آزمودنی های گروه گواه در ارزیابی پس آزمون کاهش نیافته بود.
    نتیجه
    گوش کردن به نوار موسیقی و نوار تن آرامی باعث کاهش اضطراب بیماران می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، بیماران قلبی، موسیقی درمانی، تن آرامی
  • عیسی نورمحمدی، فاطمه رایی صفحه 83
    هدف
    هدف از این بررسی مقایسه میزان عنصر روی موجود در موی کودکان مبتلا به سندرم داون، فلج مغزی، میکرو- ماکرو و هیدروسفالی با افراد بهنجار و تعیین رابطه میان غلظت روی و این ناهنجاری ها در کودکان ایرانی است.
    روش
    در این بررسی نمونه های موی سر افراد برای برآورد میزان روی انتخاب شد. از آن جا که بسیاری از شرایط آسیب شناسی سبب تغییر در عناصر کمیاب موجود در مو می شوند، نمونه های متعلق به افراد بهنجار و بیمار با طیف سنج جذب اتمی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    افراد بیمار دارای سطح روی بالاتری در مو نسبت به افراد بهنجار بودند.
    نتیجه
    با توجه به رژیم غذایی کودکان مورد بررسی در این پژوهش نمی توان این افزایش میزان روی را در موی سر این کودکان به دریافت بالای روی از راه غذا نسبت داد. بنابراین، امکان دارد این تجمع زیاد روی در موی این کودکان به ناهنجاری هایی وابسته باشد که این کودکان از آن ها رنج می برند و از این رو سبب دریافت یا مصرف روی توسط عوامل سلولی مانند آلبومین، ترانسفرین یا دیگر پروتئین های وابسته به روی می شود.
    کلیدواژگان: روی، مو، سندرم داون، فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی
  • واژگان اندیشه و رفتار
    صفحه 89
  • پایان نامه ها
  • بررسی مقایسه ای تاثیر آموزش تکنیک آرامش حل مسئله در کاهش اضطراب
    علی اکبر امیرافشار صفحه 91
  • بررسی همه گیرشناسی اختلالات روانی در دانش آموزان مقطع دبیرستان شهرستان رفسنجان و ارتباط آن با شیوه های فرزند پروری
    سید مهدی حسینی فرد صفحه 92
  • کتاب شناسی توصیفی و واژه نامه های روان شناسی و روان پزشکی در ایران
    محمدعلی کرباسی صفحه 93
  • اخبار و گزارشها
  • برگزاری دو کارگاه کاهش آسیب در HIV/AIDS و هپاتیت
    صفحه 96
  • برگزاری دومین کنگره سراسری درمان های غیردارویی در روانپزشکی
    صفحه 96
  • برگزاری کارگاه آموزشی ارزشیابی درمان اختلالات سوء مصرف مواد
    صفحه 97
  • برگزاری مراسم به مناسبت هفته جهانی مغز
    صفحه 97
  • برگزاری پنجمین همایش سراسری بهداشت روانی کودکان و نوجوانان
    صفحه 98
  • همایش سراسری خانواده و مشکلات جنسی
    صفحه 98
  • پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی همایش های علمی داخل و خارج از کشور
    صفحه 98
  • آدرس پایگاه اطلاعاتی الکترونیکی انستیتو
    صفحه 99
  • فهرست برخی از پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی در زمینه بهداشت و درمان
    صفحه 99
  • اخبار و گزارشهایی از دفتر مطالعات اسلامی در بهداشت روانی
    صفحه 101
  • معرفی کتاب
    صفحه 103
  • نامه به سردبیر
    صفحه 107
|
  • H. Kaviani , S.A. Ahmadi Abhari Page 4
    This research investigated the prevalence of anxiety disorder among Tehranian population ages 20-64 years in summer and winter 1999-2000. Method 1070 Tehranian were selected by random cluster sampling method and then they participated in screening anxiety test(Beck Anxiety Inventory).Those, whose scores were higher than the cut of point in anxiety inventory, were psychiatrically interviewed. In case of presence of disorder, its type was determined. The interviewers were blind to the result of patient’s anxiety test. Findings The results showed anxiety disorders in about 15% of subjects and also revealed anxiety level among women subjects is two to three times as much as men. Results The current research presents similarities and differences in comparison with previous studies.
  • M.R. Mohammadi , F. Momeni R. Torkzaban, Pharm.D., P. Ghaely, Pharm.D Page 12
    Evaluating the effects of fluoxetine and clomipramine on fasting blood sugar, tri-glyceride, cholesterol, weight, and liver function of obsessive-compulsive of Iranian children and adolescents. Method 30 patients (7-17 yrs.) referred by Roozbeh Hospital with the diag-nosis of obsessive-compulsive disorder (OCD), were selected as the subjects. Clinical inte-rviews based on DSM-IV, Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale (YBOS) and Maudseley Obsessive Compulsive Inventory (MOCI) were used for the purpose of diagnosis. The sub-jects were randomly assigned to two groups; each composed of 15 subjects. For a period of 8 weeks, in a double blind clinical trial, one group received fluoxetine and the other group received clomipramine. The first group started with 10 to 20 mg. of fluoxetine; the dosage was ultimately increased to 20-60 mg. per day in the second week. The second group received 25 mg. of clomipramine in the beginning and then in the second week, it was raised up to 75-200 mg. per day. The severity of OCD was measured by YBOS and MOCI at the beginning and end of the study. Triglyceride, Cholesterol, fasting blood sugar, and weight were first measured at the initial phase, and then two, four, and 8 weeks after the initiation of the medi-cation. The results were analyzed by descriptive statistics and t-test. Finding This study showed that fluoxetine decreased fasting blood sugar, cholesterol, and triglyceride signi-ficantly; fluoxetine increased the density of ALP of liver function. On the other hand, clomi-pramine decreased fasting blood sugar, cholesterol, and triglyceride; but had no effect on ALP of liver function. Both fluoxetine and clomipramine caused an increase in the density of SGPT and SGOT of liver function. Whereas after eight weeks of treatment, fluoxetine had little impact on the subjects’ weight, clomipramine significantly increased their weight. Results fluoxetine is preferred in treatment of OCD patients who have over-weight issue and also suffer from cardiovascular or diabetic disorders.
  • M. Salehi , A. Noormohammadi –Sarab Page 20
    The purpose of this research was to determine the prevalence of depression in patients undergoing hemodialysis and also to prevent and treat depression by clarifying the risk factors for these patients. Method 60 patients (21 men, 39 women) who had undergone hemodialysis were selected as the subjects of the study by convenient sampling. A demo-graphic questionnaire and Beck Depression Inventory were used to collect data; the results were then analyzed by 2 statistical test. Findings In this study, 50% of the subjects were afflicted with depression; of which, 33.3% suffered from mild depression, 15% from mo-derate depression, and 1.7% suffered from severe depression. There was no significant differ-rence between the two groups of depressed and non depressed patients across gender, age, marital status, and duration of dialysis factors. There was however a negative correlation noted between the level of education and depression. Results Considering the high pre-valence of depression, attending to the mental health of dialysis patients is indispensable in the area of depression. Specific plans need to be executed to prevent and treat their dep-ression.
  • S.A. Ahmadi Abhari , A. Shabani , S. Akhundzadeh , S.M. Asadi Page 26
    This study was conducted to evaluate the efficacy and side effects of baclofen and clonidine treatments in opioid detoxification. Method 66 subjects from an outpatient setting diagnosed with opium dependency (based on DSM-IV) took part in a double blind study. Randomly 32 and 34 subjects were assigned to take respectively baclofen and clonidine for 14 days. Findings Both drugs showed similar efficacy in regards to physical and mental symptoms of withdrawal syndrome. No significant difference was noted between the two groups on depression and anxiety scales. The side effect profiles of the two groups were more or less the same except for “vomiting” and “euphoria” which were more significantly evident in the baclofen group. Results Baclofen can be invariably considered as an equivalent of clonidine, in opium detoxification
  • E. Biabangard Page 36
    The current research was conducted to compare the effectiveness of Lazarus Multimodal Therapy, Ellis Rational Emotive Therapy, relaxation, and placebo on decreasing students’ test anxiety. Method 92 high school students suffering from test anxiety were sele-cted as the subjects of the study.They were clients of counseling centers affiliated to Ministry of Education and National Youth Center in Tehran. Using simple random method, the sub-jects were assigned to five treatment groups Lazarus Multimodal Therapy (n=20), Ellis Rational-Emotive (n=18), relaxation (n=19), placebo (n=17), and control group (n=17). After ten treatment session (two 50 minutes weekly sessions) for each group, the students’ test anxiety was assessed once again. The data was analyzed by using multigroup pre-post test experimental design and analysis of variance. Findings The findings revealed that the four therapeutic methods were more effective in reducing anxiety than the control group. There was no significant difference between Lazarus Multimodal Therapy and Ellis Rational Emo-tional Therapy. Lazarus Multimodal Therapy was significantly more effective in reducing anxiety than relaxation, placebo, and control groups. There was no significant difference between relaxation therapy and placebo method in reduction of anxiety. Results Four therapeutic methods in this research significantly were more effective than control group.
  • H.R. Naghavi , V. Sharifi , R. Kormi-Nouri Page 43
    The present study was designed to investigate the automatic activation of seman-tic priming in schizophrenic patients. Method 36 schizophrenic patients and 36 normal sub-jects participated in two experiments. In experiment one, the effect of semantic relation on iden- tification of degraded targets was examined between a series of single prime words and single target words presented in a typical semantic priming paradigm. To restrict the priming to au-tomatic processes, in experiment two, series of two primes were presented simultaneously instead of one. Both primes were related to the target, and the effect of semantic relation between two primes on identification of degraded targets was examined. Finding In experi-ment one, both groups demonstrated semantic priming effect for related words; there was no significant difference between the two groups. In experiment two, semantic relation between two primes resulted in a significant priming effect in normal subjects, but not in schizophrenic patients. Results This study showed that schizophrenic subjects have difficulties in automa-tically activating related words in their semantic networks. Restricting semantic priming to automatic processes can suggest a way to resolve the inconsistencies in studies with schizo-phrenic subjects.
  • H. Palahang S.B. Vakilzadeh , F. Deris Page 57
    The purpose of the present study was to determine the prevalence of personality disorders in male prisoners in Shahr-e-Kord prison. Method 203 men, 16 years or older were selected through a systemic random procedure as the subjects of the study. They were then assessed by a clinical interview checklist based on ICD-10 diagnostic criteria. Where there was a discrepancy on diagnosis, MMPI-2 was used as an aid. Findings The prevalence of personality disorder was 55.2% amongst the subjects. The most prevalent disorders were antisocial personality disorders (18.2%), schizoid personality disorder (8.4%), and dependent personality disorder (8.4%). They were followed by borderline (7.4%), mixed (3.4%), his-trionic (3%), obsessive (3%) and paranoid personality disorder (2.5%). The results also indi-cated that the prevalence of personality disorder based on the sort of crime was the highest amongst the robbers, (64.1%) followed by inmates incarcerated for drug addiction, murder, drug dealing, and fraud respectively at 60.9%, 55.6%, 55%, and 40.9%. There were also a sig-nificant correlation between the subjects’ marital status, educational level, and age with per-sonality disorders. Results The high prevalence of personality disorders among prisoners suggests a broader investigation and prevention measures by judicial system, prison autho-rities, and medical personnel.
  • N. Samkhaniani R.Yazdandoost , A.A. Asgharnejad Farid Page 65
    The purpose of this research is to investigate two different perspectives on depressive thinking. One viewpoint considers depression as a reflection of increasing general accessibility of negative constructs and depressive memories; the other defines depressive thoughts as a reflection of changes at a more general level of cognitive representation. Method 54 subjects selected by convenient sampling method took part in the study. They were assigned to the following three groups 18 patients suffering from major depression, 18 patients suffering from obsessive-compulsive disorder, and finally 18 normal subjects compo-sing the control group (10 female and 8 male in each group). To investigate contrasting predi-cations from the two perspectives, depressed patients, obsessive patients, and normal control groups responded to Dysfunctional Attitude Scale (DAS), perfectionism, DAS-need for approval, and Sentence Completion Task. Findings The result of one-way analysis of variance showed a significant difference between depressed, obsessive, and normal groups on Sentence Completion Task and DAS-need for approval test.Furthermore, the follow up Tukey test indicated a significant difference between depressed and the normal groups; there was not a significant difference between depressed and obsessive groups. Results The results supported schematic mental prediction. Since schematic model was established for perfec-tionism and need for approval in obsessive patients, its exclusive explanation for depressed patients may not be confirmed.
  • Y. S. Vahabi Page 75
    The purpose of this research is to investigate the effect of music therapy and relaxation on hospitalized CCU patients’ anxiety. Method The subjects of the study were 90 patients hospitalized in one of the teaching hospitals in Tehran. The subjects were assigned randomly to three groups music therapy, relaxation, and control. Data were collected via demographic information and Spielberger Questionnaires. For the music therapy group, a non-lyric tape was used; for the relaxation group a cassette player with headphone was used to play relaxation music for 30 minutes. Both before and after audio tape trial, Spielberger Questionnaire was completed by music therapy, relaxation, and control groups. The differ-rence in anxiety scores assessed before and after the intervention determined the efficacy of music and relaxation tapes. Findings The findings showed that both music therapy and relaxation method significantly reduced anxiety among the subjects. The level of control group’s anxiety was not reduced in post-test assessment Results Hearing music and re-laxation tapes reduce patient’s anxiety.
  • I. Nourmohammadi , F. Raiei Page 83
    The purpose of this survey was to compare the amount of zinc concentration between normal children and the children suffering from Down syndrome, cerebral palsy, micro-macrocephaly, and hydrocephaly in Iran. The correlation between zinc concentration and the spoken syndromes was further assessed. Method In the present study, the hair sam-ples were used to estimate zinc concentration. Whereas many pathological conditions are as-sociated with alteration of scarce elements in hair, samples of both normal children and pa-tients were analyzed by atomic absorption spectrophotometery. Findings The patients had significantly higher level of zinc concentration in hair samples than normal children. Results Considering the dietary of the children in the study, this increased level of zinc could not be attributed to qualitative dietary intake. Therefore, such a high accumulation of zinc uptake could be due to the very syndromes from which the children are suffering; this could lead to receiving or using cellular substances such as albumin, transferrin, or other related proteins.