فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 85، تابستان 1395)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 85، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرزانه فرهمند دهقانپور ورنامخواستی، زهرا یوسفی * صفحات 85-92
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط چندگانه بین نشخوار فکری و خلق با رویاهای ترسناک انجام شد.
    روش
    روش پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش، کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در سال تحصیلی 1394-1393 بودند. 180 نفر دانشجو به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش، پرسش‎نامه نشخوار فکری، مقیاس خلق مثبت و منفی و مقیاس علائم رویاهای ترسناک بودند. داده های گردآوری شده به کمک آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها
    بروز رویاهای ترسناک با نشخوار فکری (000/0p<) و خلق منفی (009/0p<) رابطه مثبت و معنادار داشت. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که نشخوار فکری می‎تواند 2/10 درصد از واریانس رویاهای ترسناک را پیش‎بینی کند.
    نتیجه گیری
    وجود نشخوار فکری می تواند پیش‎بینی‎کننده رویاهای ترسناک باشد و به نظر می رسد یکی از راه های کاهش رویاهای ترسناک کاهش نشخوار فکری و خلق منفی باشد.
    کلیدواژگان: رویاهای ترسناک، نشخوار فکری، خلق، دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان)
  • نقی مظفری، علی اصغر اصغر نژاد فرید *، معصومه دژمان، فهیمه فتحعلی لواسانی، محمد فرانوش صفحات 93-102
    هدف
    هدف از این مطالعه، شناخت تجربه و درک معنای زندگی در کودکان مبتلا به سرطان بود که مفهوم خداوند به عنوان یکی از ابعاد مهم آن در این مقاله در نظر گرفته شده است.
    روش
    پژوهش حاضر، کیفی و از نوع پدیدارشناسی توصیفی است. نمونه پژوهش شامل 7 نفر از کودکان مبتلا به سرطان است که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس بر مبنای بیشترین ناهمگونی نمونه ها، انتخاب و مورد مصاحبه های عمیق قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها، از شیوه ی کولایزی استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها، « باورمندی به هستی برتر، خداوند» به عنوان یکی از درون مایه های اصلی استخراج شد . این درون مایه شامل دو درون مایه ی فرعی : 1. ایمان به خدا و تامین رضایت او 2. حیات، به عنوان بستر آزمایش های الهی بود.
    نتیجه گیری
    باور به خداوند، نقش مهمی در درک کودکان مبتلا به سرطان، از معنای زندگی و شکل گیری یک جهت گیری مثبت به زندگی دارد. یافته های این مطالعه می تواند به عنوان پایه های مفهومی برای تبیین مفاهیم در سایر تحقیقات و یا طراحی مدل های مداخله ای برای این گروه از کودکان استفاده گردد.
    کلیدواژگان: خداوند، معنای زندگی، پدیدارشناسی، سرطان
  • مجید محمود علیلو، سیده آیدا موسوی مقدم *، طاهره ایمانی صفحات 103-111
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان پیش بینی کنندگی شدت هیجان و اجتناب تجربه ای در اضطراب صفتی بود.
    روش
    پژوهش شامل مطالعه ای مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویانی است که در نیم‎سال دوم تحصیلی 92-93 مشغول به تحصیل بوده اند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایمرحله ای، 197 دانشجو انتخاب شدند و ابزارهای زیرمقیاس صفت مقیاس اضطراب صفت- حالت، مقیاس شدت عاطفه و مقیاس پذیرش و عمل را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که شدت هیجان (44/0 r=،01/0p<) و اجتناب تجربه ای (53/0= r، 01/0p<) با شدت اضطراب صفتی، رابطه مثبت و معنا دار داشت. هم‎چنین، براساس نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام، اجتناب تجربه ای و شدت هیجان توانستند 37 درصد تغییرات مربوط به اضطراب صفتی را تبیین نمایند (001/0p<).
    نتیجه گیری
    طبق یافته های پژوهش حاضر، شدت هیجان و اجتناب از تجارب درونی منفی را می توان به عنوان متغیرهای پیش بین شدت اضطراب صفتی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: شدت هیجانی، اجتناب تجربه ای، اضطراب صفتی
  • احمد علیپور، احسان عبد خدایی *، حمزه محمدی صفحات 112-121
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین صبح خیزی، رفتارهای خوردن، عاطفه مثبت و منفی، و خوردن شکلات و بررسی این متغیرها با توجه به خوردن صبحانه انجام شد.
    روش
    طرح این پژوهش از نوع همبستگی بود. 125 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، پرسشنامه رفتار خوردن داچ، مقیاس عاطفه مثبت و منفی و مقیاس ترکیبی صبح خیزی را تکمیل کردند. 80 نفر از این افراد پس از تکمیل پرسشنامه ها، در یک آزمایش چشیدن دروغین شکلات شرکت کردند. تعداد شکلات هایی که افراد آنها را از لحاظ مزه بررسی کرده بودند به عنوان شاخصی عینی از رفتار خوردن در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    صبح خیزی با عاطفه مثبت، رابطه مثبت (01/0p< ، 35/0r=) و با رفتار خوردن بیرونی رابطه منفی (01/0p< ،24/0-r = ) معنی داری داشت، اما بین صبح خیزی با عاطفه منفی ارتباطی یافت نشد. از بین متغیرهای مورد مطالعه تنها بین رفتار خوردن هیجانی با تعداد شکلات ها در آزمایش ارتباط مشاهده شد (01/0p< ،25/0r=). اگرچه بین تعداد روزهای صبحانه خوردن در هفته با صبح خیزی ارتباط وجود داشت (05/0p< ،19/0=r اسپیرمن)، در هیچ یک از متغیرهای مورد مطالعه بین افرادی که صبحانه خورده بودند و افرادی که صبحانه نخورده بودند تفاوتی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    همبستگی بین تعداد شکلات مصرف شده با رفتار خوردن هیجانی یافته مهم این پژوهش است که آزمایش فوق را به عنوان ابزاری عینی برای بررسی پدیده خوردن هیجانی مطرح می کند. همچنین صبح خیزی، همسو با پژوهش های گذشته، با عاطفه مثبت و خوردن بیرونی ارتباط داشت.
    کلیدواژگان: صبح خیزی، ریتم های شبانه روزی، رفتار خوردن، خوردن هیجانی، آزمایش چشیدن دروغین
  • مهران ضرغامی، آلا آذری، شقایق قاسمی، مهدی هرمزپور، نرجس هندویی * صفحات 122-133
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اطلاعات موجود در بروشورهای داروهای روان‎پزشکی تولید شده در کارخانجات دارویی ایران در راستای تجویز و مصرف ایمن است.
    روش
    104 بروشور مربوط به 34 داروی اعصاب و روان، ساخت 29 شرکت دارویی کشور، براساس معیارهای به‎دست آمده از مطالعات مختلف بررسی شدند. نتایج براساس اعداد و درصد بیان شد.
    یافته ها
    اطلاعات مربوط به دسته دارویی و مکانیسم عمل دارو در 10 بروشور، اطلاعات فارماکوکنیتیکی داروها در شش بروشور، و میزان تعدیل دوز دارو در صورت مصرف هم‎زمان با داروهای مهارکننده یا القاکننده شناخته شده آنزیمی در پنج بروشور مورداشاره قرار گرفته بود. هم‎چنین، در سه بروشور به مطالعات بالینی انجام گرفته (انسانی/ حیوانی) که موید ایمن بودن و یا تراتوژن بودن دارو هستند، اشاره شد. 12 بروشور نیز حاوی اطلاعات کامل در زمینه علایم مسمویت مربوط به دارو و اقدامات حمایتی لازم بودند. در بخش عوارض جانبی نیز در 15درصد از بروشورها از کلمات کیفی و در 4درصد نیز به ذکر شیوع و میزان وقوع اشاره گردیده بود.
    نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم وجود اطلاعات کافی در بروشورهای داروهای روان‎پزشکی کشور در راستای تجویز و مصرف ایمن است. تغییرات بنیادی در ساختار بروشورهای این دسته دارویی امری ضروری به نظر می‎رسد.
    کلیدواژگان: بروشورهای دارویی، داروهای روان‎پزشکی، اطلاعات دارویی، آموزش بیماران
  • جعفر بوالهری، کوروش کبیر *، احمد حاجبی، سید عباس باقری یزدی، حسن رفیعی، مسعود احمدزاد اصل، نیلوفر مهدوی هزاوه، محمدرضا رهبر، سید عباس متولیان، حسین کاظمینی صفحات 134-146
    هدف
    سلامت روان در ایران فراز و نشیب های زیادی را گذرانده است. ادغام بهداشت روان در مراقبت های بهداشتی اولیه با ایجاد دسترسی بخصوص در روستاها، نتایج قابل توجهی داشته است. با گذشت نزدیک به سه دهه از اجرای برنامه ادغام ، با توجه به تغییرات جمعیتی، نیازها و اولویت ها تغییر کرده است و در ارزشیابی های انجام شده، بازنگری آن ضروری بیان شده است. با توجه به اجرا و گسترش برنامه پزشک خانواده، و به منظور بهبود خدمات اولیه سلامت روان در چارچوب آن، بازنگری برنامه جاری مد نظر قرار گرفت. این مقاله به معرفی اهداف و راهبردها و اقدامات لازم تنظیم شده در این بازنگری می پردازد.
    روش
    در طرح «بازنگری برنامه ادغام سلامت روان در مراقبت های بهداشتی اولیه و برنامه پزشک خانواده» ترکیبی از مطالعات مروری و روش های کیفی استفاده شد و منابع، تجارب و اسناد معتبر در دنیا و کشور مرور شد. از بحث گروهی و پانل خبرگان و روش دلفی برای تعیین نارسایی ها، اهداف و راهکارها و رسیدن به اجماع استفاده شد.
    یافته ها
    ارزش های مورد نظر برنامه در چند محور و با تعیین اهداف کلی شکل گرفت و برای دستیابی به این اهداف راهکارهایی در حیطه های مختلف شامل: ارایه خدمت، آموزش، نظام اطلاعات و ارزشیابی، جلب مشارکت، تدارک داروهای اساسی، بهبود کیفیت و مسائل مالی و اداری طراحی شد و برای هر راهکار، اهداف و اقدامات لازم مشخص گردید.
    نتیجه گیری
    در ارایه خدمات، علاوه بر افزایش پوشش، خدمات باید بیشتر جامعه نگر شوند و خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان با دستورالعمل های مشخص در نظام ارایه خدمات استقرار یابند و به تمرکز برنامه باید از گسترش پوشش خدمات به سمت ارتقاء سوق پیدا کند. تقویت نظام جمع آوری اطلاعات با هدف تحقیقات کاربردی، و ایجاد نظامی برای حمایت از بیماران دچار اختلال های مزمن شدید و مراقبان آن ها، باید مد نظر قرار گیرد و تامین نیروی انسانی توانمند و مشارکت سازمان ها، ارایه دهندگان خدمات و دریافت کنندگان آن مورد توجه قرار گیرد و شاخص رضایت دریافت کنندگان خدمات برای بهبود کیفیت به کار گرفته شود. اجرای راهکارها و مداخلات سلامت روان با حفظ نقاط قوت برنامه های قبلی در بستر برنامه پزشک خانواده و در هر بستر دیگر، برای ارایه مراقبت های بهداشت روان، با تغییرات جزیی قابل اجرا است که وجود اراده لازم در تصمیم گیرندگان و جدیت و ثبات در تامین منابع لازم برای اجرای برنامه لازمه آن است.
    کلیدواژگان: بازنگری خدمات سلامت روان، مراقبتهای بهداشتی اولیه، طراحی خدمات سلامت، ارایه خدمات سلامت، برنامه های ملی سلامت، طرح های نظام سلامت
  • مهناز فلاحی خشت مسجدی *، محمد مهدی پسندیده صفحات 147-158
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان‎سنجی و ساختار عاملی مقیاس رضایت از زندگی در یک نمونه از بیماران سرپایی روان‎پزشکی در مرکز روان‎پزشکی شفا رشت در سال 1393-1392 انجام شد.
    روش
    131 بیمار مبتلا به اختلال روان‎پزشکی (57 زن و 74 مرد)، با روش نمونه‎گیری دردسترس انتخاب شدند و مقیاس رضایت از زندگی را به همراه پرسش‎نامه های اضطراب بک، افسردگی بک، مقیاس 21 گوی های افسردگی، اضطراب و استرس، مقیاس ناامیدی بک، مقیاس عزت نفس کوپر اسمیت و مقیاس دلیلی برای زندگی تکمیل کردند.
    یافته ها: تحلیل داده ها نشان می‎دهد که ساختار عاملی مقیاس رضایت از زندگی تک بعدی است و براساس نتایج یافته های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی، مدل ساختار عاملی با یک بعد دارای بهترین برازندگی خواهد بود. همسانی درونی مقیاس برابر با 75/0 و پایایی بازآزمایی برابر با 64/0 است. تفاوت معناداری بین رضایت از زندگی مردان و زنان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می‎دهند که مقیاس رضایت از زندگی، یک ابزار قابل اعتماد و معتبر برای اندازه‎گیری رضایت از زندگی در میان بیماران سرپایی و بیماران روان‎پزشکی بعد از ترخیص است.
    کلیدواژگان: ویژگی‎های روان‎سنجی، مقیاس رضایت از زندگی، بیماران روان‎پزشکی
  • والنتین ارتونیان *، جواد علاقبند راد صفحات 159-161
  • مریم صالحی نیا، فرهاد جعفری *، سید علیرضا گلشنی صفحات 162-165
    مشهد شهری کهن و با سابقه تمدنی درخشان است که از گذشته های دور تا کنون از جنبه های مختلف تاریخی، دارای اهمیت بوده است. در گذشته، بیماران روانی موجودات ناخواسته ومزاحمی به شمار می آمدند که در اجتماع جایگاهی نداشتند. به همین علت در مکان هایی مانند زندان، نگهداری و با غل و زنجیر بسته می شدند. تیمارستان مشهدیکی از مکان های مهم تاریخ روانپزشکی این شهر است که در طول سالیان دراز دچار تغییر و تحول شده است. سیر تغییر و تطور این مرکز نگهداری بیماران روانی، از دارالشفاء رضوی که بیشتر به زندان شبیه بود، شروع و امروزه به یکی از بزرگترین مراکز نگهداری بیماران روانی در کشور تبدیل شده است. در این مکان، دیگر غل و زنجیر و بند و سلول مشاهده نمی شود و بیماران روانی با شیوه های درمانی علمی و جدید ، مراقبت و درمان می شوند . مقاله حاضر به بررسی رشد و تکامل و تحول تیمارستان مشهد از ابتدای تاسیس تاکنون می پردازد و این نهاد تمدنی را از جنبه های مختلف تاریخی مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تیمارستان، دارالمجانین، مشهد، تاریخچه
|
  • Farzaneh Farahmand Dehghanpoor Varnamkhasti, Zahra Yousefi * Pages 85-92
    Objectives
    The aim of the present study was to assess multiple relationships between rumination and mood with frightening dreams.
    Method
    The research method was descriptive and correlational. The statistical population was all students of Isfahan (Khorasgan) Islamic Azad University in 2014-2015 academic year. The sample consisted of 180 students who were selected through random cluster sampling method. The instruments used in this study were Rumination Scale, Positive and Negative Mood Scale, and Symptoms Frightening Dreams Scale. The gathered data were analyzed using descriptive statistics (frequency, mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation and stepwise regression).
    Results
    There was positive significant relationship between frightening dreams with rumination (p
    Conclusion
    Rumination can predict frightening dreams and it seems that one of the ways to reduce frightening dreams is to reduce rumination and negative mood.
    Keywords: frightening dreams, rumination, mood, Isfahan (Khorasgan) Islamic Azad University
  • Naqi Mozaffari, Ali, Asghar Asghanejad Farid *, Masoumeh Dejman, Fahimeh Fathali Lavasani, Mohammad Faranoush Pages 93-102
    Objectives
    The aim of this study was to understand the experience and meaning of life in children with cancer that in this article present the god concept as one of its themes.
    Method
    Current study is a qualitative descriptive phenomenological research. The sample includes 7 children with cancer selected using convenience sampling based on the most heterogeneity of samples. They were deeply interviewed. Data were analyzed using Colaizze method.
    Results
    Based on the analysis of the data, ''the belief in God as being superior", was extracted as one of the main themes. This theme includes two sub-themes: 1) Faith in God and His satisfaction, and 2) Life as a context of divine testing.
    Conclusion
    Belief in God, play an important role in understanding the meaning of life and the formation of a positive orientation to life in children with cancer. The findings of this study can be used as a conceptual base for explaining the concepts in other research and/or for designing interventional models for this kind of children.
    Keywords: the God, meaning of life, phenomenology, cancer
  • Majid Mahmud Aliloo, Seyedeh Ayda Mousavi Moghadam *, Tahereh Imani Pages 103-111
    Objectives
    The current study aim was to examine the predicting role of emotion intensity and experiential avoidance in trait anxiety.
    Method
    This study was a cross-sectional correlational research. The research population consisted of students who were studying in 2013-2014 second semester. Using a cluster sampling method, 197 students were selected and completed the State-Trait Anxiety Inventory, the Affect Intensity Measure, and the Acceptance and Action Questionnaire. Data were analyzed using Pearson’s correlation test and stepwise multiple regression analysis.
    Results
    the results showed that emotion intensity (r=0.44, p
    Conclusion
    Based on current research results, emotion intensity and negative internal experiential avoidance could be assumed as predicting variable for the intensity of trait anxiety.
    Keywords: emotion intensity, experiential avoidance, trait anxiety
  • Ahmad Alipour, Ehsan Abdekhodaie *, Hamzeh Muhammadi Pages 112-121
    Objectives
    This study aimed to investigate the relationship between morningness, eating behaviors, positive and negative affect and eating chocolate and to evaluate these variables with regard to eating breakfast.
    Method
    The study design was correlational. 125 undergraduate students of Faculty of Psychology and Education of University of Tehran completed Dutch Eating Behavior Questionnaire, Positive and Negative Affect Scale and Composite Scale of Morningness. 80 of these subjects then participated in a chocolate sham-palatability test. The number of chocolates participants tasted was considered as an objective measure of eating behavior.
    Results
    Morningness had positive relationship with positive affect (r=0.35, p
    Conclusion
    The correlation between the number of chocolates consumed and emotional eating is an important finding of the study introducing the test for objective measurement of emotional eating phenomenon. In addition, morningness was correlated with positive affect and external eating that is in accordance to previous research.
    Keywords: morningness, circadian rhythm, eating behavior, emotional eating, sham, palatability test
  • Mehran Zarghami, Ala Azari, Shaghayegh Ghasemi, Mehdi Hormozpour, Narjes Hendouei * Pages 122-133
    Objectives
    The aim of this study was to examine information of package inserts of psychiatric drugs manufactured in Iranian pharmaceutical companies in line with safe prescription and use.
    Method
    104 brochures of 34 psychiatric drugs manufactured by 29 Iranian pharmaceutical companies were examined against a set of criteria compiled from the literature. The results were reported as numbers and percentages.
    Results
    Information on drug class and action mechanism were given in 10 PIs, pharmacokinetic information in 6 and information on dose adjustment in case of concurrent use with known enzyme inhibitors or inducers drugs in 5 PIs. Also, Information from (human/animal) clinical studies on the safety or potential teratogenicity was available in 3 PIs. 12 PIs had full information on the symptoms of poisoning and required supportive initiatives. For the side effects, 15% of PIs provided qualitative information and 4% had pointed out the prevalence and incidence rate.
    Conclusion
    The results of current study indicate lack of sufficient information in PIs of Iran-manufactured psychiatric drugs regarding their safe and appropriate use. Fundamental changes in these drugs’ PIs structure seem inevitable.
    Keywords: package inserts, psychotropic drugs, drug information, patient education
  • Jafar Bolhari, Kourosh Kabir *, Ahmad Hajebi, Seyed Abbas Bagheri Yazdi, Hasan Rafiei, Masoud Ahmadzad Asl, Nilofar Mahdavi Hazave, Mohamadreza Rahbar, Seyed Abbas Motevalian, Hosein Kazemaini Pages 134-146
    Objectives
    Mental health in Iran has gone through a lot of ups and downs. Integration of mental health into primary healthcare system has increased access, particularly in rural areas. This has achieved remarkable results. After nearly three decades of the implementation of the program, due to demographic changes, needs and priorities changed and hence evaluative studies addressed the necessity of revising the program. Due to the expansion of the family physician program and improvement of primary mental healthcare within its framework, the program was subjected to revision. This paper reports on goals, strategies, and required actions within this revision.
    Method
    In revising the Integration of Mental Health Services into Primary Health Care Program and the Family Physician Program, a combination of review literature and qualitative methods were used; and the national and international resources, experiences and reliable documents were reviewed. Group discussion, expert panels and Delphi technique were used to determine the shortcomings, goals, strategies, and hence reaching a consensus.
    Results
    The program’s intended values in several domains and with specifying the general goal, were formed, and to achieve these goals, strategies in various areas including service delivery, training, information system, evaluation, advocacy, provision of essential medicines, quality improvement, and financial and administrative affairs were designed. For each strategy, objectives and measures were identified.
    Conclusion
    In delivering the services, in addition to widening the coverage, they must be more community-based and the psychological services and promotion of mental health should be implemented in accordance with specific guidelines. The program’s focus must shift from widening the coverage to enhancement of the program. Strengthening information gathering system with the aim of conducting applied researches and designing a system for supporting patients with severe chronic disorders and their caregivers must be taken into consideration. Attention should be paid to recruiting competent staff, involvement of organizations, services providers and service users; and clients’ satisfaction indices should be used to improve the quality of care. Implementation of the strategies and the mental health interventions with the preservation of the strengths of the previous plans is possible within the family physician or any other program for delivering mental health care with minimal modifications. However, it requires the decision makers’ will and seriousness, and the stability in the provision of necessary resources for the implementation of the program.
    Keywords: revision of mental health services, primary healthcare, designing health services, delivery of healthcare, national health programs, health systems plans
  • Mahnaz Fallahi Khesht Masjedi *, Mohammad Mehdi Pasandideh Pages 147-158
    Objectives
    This study was performed to evaluate the psychometric properties and factor structure of Satisfaction with Life Scale in a sample of psychiatric outpatients in the Psychiatric Center of Rasht in 2014-2015.
    Method
    131 patients with psychiatric disorders (57 females and 74 males) were selected by convenience sampling method and they completed Satisfaction with Life Scale with the Beck Anxiety Inventory, Beck Depression Inventory, Depression, Anxiety and Stress Scale, Beck Hopelessness Scale, Self-esteem Scale, and Reasons for Living Scale.
    Results
    Data analysis indicates that factor structure of Satisfaction with Life Scale is unidimensional and exploratory and confirmatory analysis supported the fit for the one-factor model as the best-fitting model. The internal consistency of the Satisfaction with Life Scale is equal to 0.75 and test-retest reliability is equal to 0.64. No significant difference was observed between females’ and males’ satisfaction with life.
    Conclusion
    The results show that Satisfaction with Life Scale is a reliable and valid tool for measuring life satisfaction among psychiatric outpatients and psychiatric patients after discharge.
    Keywords: psychometric properties, Satisfaction with Life Scale, psychiatric patients
  • Valentin Artounian *, Javad Alagband Rad Pages 159-161
  • Maryam Salehinia, Farhad Jafari *, Alireza Golshani Pages 162-165
    History of Psychiatry and Psychology
    Keywords: asylum, Mashhad, History