فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:7 Issue: 3, Summer 2006

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:7 Issue: 3, Summer 2006

  • 106 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/07/04
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مقاله کامل
  • سیامک سیف زاده، امین درخشانفر صفحه 1
    اثر داروی سیترات تاموکسیفن بر پوکی استخوان ناشی از بی حرکت سازی در 10 قلاده سگ مورد مطالعه قرار گرفت. پوکی استخوان به واسطه بی حرکت سازی اندام خلفی راست به کمک قالب فایبرگلاس به مدت 28 روز ایجاد گردید. اندام مقابل به عنوان شاهد متحرک قلمداد گردید. داروی تاموکسیفن با دوز روزانهmg/kg 5/1 به مدت 28 روز به 5 قلاده سگ (گروه آزمون) خورانده شد. پنج قلاده دیگر (گروه شاهد) درمانی دریافت نداشتند. تمام سگ ها در روز 28 آسان کشی شده و استخوان های درشت نی هر دو اندام خلفی خارج گردید. خواص بیومکانیک و ساختار ریزبینی استخوان های درشت نی در اندام های گچ گیری شده و متحرک مورد ارزیابی قرار گرفت. درصد کاهش کیفیت بیومکانیک استخوان ها اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان داد. تغییرات چشمگیر آسیب شناسی ناشی از پوکی استخوان در درشت نی اندام گچ گیری شده گروه تحت درمان تاموکسیفن دیده نشد. یافته های این مطالعه نشان داد که درمان کوتاه مدت با تاموکسیفن ممکن است اثرات مثبتی در پیشگیری از بروز پوکی استخوان در سگ ها داشته باشد.
    کلیدواژگان: آنتی استروژن، تاموکسیفن، پوکی استخوان، بیومکانیک، سگ
  • منصور ابراهیمی صفحه 6
    شواهد زیادی موجود است که مواد شیمیایی خارجی (مواد شیمیایی مختل کننده سیستم درون ریز) از طریق اختلال سیستم هورمونی، توانایی ایجاد اختلالات تکاملی و تولید مثلی در انسان و حیوانات را دارند. نشان داده شده است که اندازه گیری پیش ساز پروتئین زرده، ویتلوژنین، می تواند به عنوان یک نشانگر طبیعی در تعیین آلودگی ماهی به مواد مختل کننده سیستم درون ریز و به خصوص استروژن ها به کار رود. مطالعات جدید برای طراحی روش جدید آزمایش مواد فوق و به خصوص تاثیر آن ها بر گونه آزمایشی کپور معمولی در حال انجام است. در این مطالعه روش سنجش نشاندار کردن آنزیمی (الیزا) برای سنجش ویتلوژنین در ماهی کپور معمولی مورد استفاده قرار گرفته است. محدوده فعالیت الیزا طراحی شده 25/11 تا 2000 نانوگرم در میلی لیتر (25 تا 75% اتصال اختصاصی / اتصال آنتی بادی حداکثر [B/B0]) با یک 50% B/B0 اختلاف درون و برون سنجشی به ترتیب 9/3% (تعداد = 10) و 5/12% (تعداد = 30) بوده است. این الیزا قادر به سنجش ویتلوژنین تا حد 6 نانوگرم در میلی لیتر بوده و حتی می توان در 10 میکرولیتر پلاسما آن را اندازه گیری کرد. الیزای طراحی شده برای سنجش میزان ویتلوژنین تولید شده به وسیله ماهی نر کپور معمولی تماس داده شده با اتنیل استرادیول مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان ویتلوژنین تولید شده در پلاسمای ماهیان تماس داده شده به صورت لگاریتمی نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است. بنابراین الیزای طراحی شده را می توان به عنوان یک نشانگر آلودگی آب به مواد آلاینده استروژنی مورد استفاده قرار داد
    کلیدواژگان: ایمنواسی، الیزا، مواد مختل کننده سیستم درون ریز، ویتلوژنین
  • علیرضا البرزی، مسعودرضا صیفی آباد شاپوری، ناصر حقوقی راد صفحه 13
    در این مطالعه تولید گوسفند (بره) دهنده (دنور) استرتاژیا سیرکومسینکتا با قرار دادن کرم های بالغ این انگل از طریق کانولا در شیردان گوسفندی که به وسیله جراحی کانولا گذاری شده بود و خوراندن ده هزار نوزاد مرحله سوم عفونی زای (L3) حاصل از کشت مدفوع آن به یک بره 6 ماهه انجام شد. نوزادهای L3حاصل از کشت های مدفوع بره جمع آوری گردید. پس از خارج نمودن این نوزادها از غلاف و میکروب زدایی آنها درمحیط کشت EBSS تکمیل شده با سه نوع آنتی بیوتیک و یک عامل ضد قارچ کشت داده شدند. مایع خارج شده از غلاف (EF) و مواد دفعی-ترشحی (ES) جمع آوری و با استفاده از فیلتر آمیکن (Y-3) سانتریفیوژ و تحت جریان مداوم گاز N2 تغلیظ شدند. پروتئین های مواد EF و ES به روش SDS-PAGE جداسازی و با روش رنگ آمیزی نقره رنگ شدند. پروفیل پروتئین های EF 5 پروتئین غالب با وزن مولکولی 154، 82، 57، 5/35 و 31 کیلودالتون را نشان دادند و پروفیل پروتئین های ES دارای 7 پروتئین غالب با وزن مولکولی 154، 82، 57، 5/44، 5/41، 5/35 و 31 کیلودالتون بودند. فعالیت آنتی ژنیک مواد EF و ES به روش ایمونوبلاتینگ وبا استفاده از سرم بره دنور قبل و بعد از آلودگی انجام شد. در این آزمایش سرم بره آلوده 4 پروتئین 5/44، 5/41، 38 و 24 کیلودالتونی را در مواد ES مشخص کرد. مطالعه اثرات محافظت کنندگی این پروتئین ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرتاژیا سیرکومسینکتا، مواد دفعی، ترشحی، گوسفند، SDS، PAGE، ایمونوبلاتینگ
  • محمد عمادی، نصرالله احمدی، سید مجتبی کافی، عبدالله میرزایی صفحه 17
    تعداد 20 راس بز ماده 2 ساله به وزن 19 تا 26 کیلوگرم و سابقه یک بار زایش از منطقه آباده، خریداری و به دانشکده دامپزشکی شیراز واقع در باجگاه منتقل گردید. از اواخر شهریور ماه 82 تا شهریور 83 که این مطالعه ادامه داشت، گله بز با مقدار کافی یونجه خشک تغذیه می شد و از آب آشامیدنی کافی و نور طبیعی استفاده می ‎کرد. از همان ابتدا یک راس بز نر وازکتومی شده با میل جنسی کافی برای تشخیص فحلی در گله رها گردید و روزانه حداقل دوبار به فاصله 12 ساعت و هر بار حداقل 30 دقیقه رفتار گله مورد مشاهده قرار گرفت. برای آگاهی از بروز فحلی خاموش از ابتدای انجام طرح هر 10 روز یک بار از تمامی بزهای ماده خون گیری به عمل آمد. به دنبال آغاز فصل تولید مثل و مشاهده ی ایستا فحلی، از تعداد 10 راس از بزهایی که دومین فحلی را نشان دادند، هفته ای دوبار خون گیری شد. میزان پروژسترون سرم خون با روش RIA اندازه گیری شد. در طول مشاهدات، علایم بو کشیدن، فلهمن و تعقیب بزهای فحل به وسیله بز نر فحل یاب، تبادل صدا، رفتار جنسی هر دو جنس، ایستا فحلی و بالاخره زمان جفت گیری بزهای فحل توسط بز نر فحل یاب ثبت گردید. نتایج به دست آمده از میزان پروژسترون خون، نشان داد که فحلی خاموش اکثرا در ابتدای فصل تولید مثل اتفاق می افتد. اولین ایستا فحلی و آغاز فصل تولید مثل هفته آخر شهریور بود که به تدریج در ماه های مهر و آبان و آذر افزایش نشان داد. بیشترین فحلی ها در هفته اول آبان و سه هفته آخر آذر ماه ثبت گردید. طول چرخه فحلی به طور متوسط 1/1 7/19 روز و دوره ی فحلی 3/12 8/23 ساعت تعیین گردید. در این بررسی تغییرات طول روز و انجام عمل جفت گیری تاثیری بر طول چرخه فحلی و دوره ی فحلی نداشت. میانگین غلظت پروژسترون در خون جانبی از روز فحلی (روز صفر) تا روز چهارم بین 1/0 تا 8/0 و در دوره ی لوتئال 7/2 تا 9/3 نانوگرم در میلی لیتر به دست آمد. نتایج حاصله نشان داد که حداقل و حداکثر غلظت پروژسترون سرم در این گروه از حیوانات به ترتیب در روزهای دوم و چهاردهم چرخه فحلی بوده و بنابراین دوره ی فولیکولار و لوتئال بزهای بومی آباده به ترتیب 5-4 و 14 روز می باشد.
    کلیدواژگان: بز ماده ی بومی آباده، فصل تولید مثل، چرخه فحلی، ایستا فحلی، پروژسترون
  • شعبان رحیمی، احمد خاک سفیدی صفحه 23
    تاثیر آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر عملکرد تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی در شرایط تنش گرمایی مورد بررسی قرار گرفت. گروه اول به عنوان گروه شاهد جیره غذایی بدون آنتی بیوتیک و پروبیوتیک دریافت کردند. گروه دوم جیره غذایی حاوی 02/0% آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین و گروه های سوم و چهارم به ترتیب جیره غذایی با 05/0% و 1/0% پروبیوتیک بیوپلوس2ب دریافت نمودند. افزودن آنتی بیوتیک به خوراک طیور، در مقایسه با گروه شاهد و گروه با 05/0% پروبیوتیک به طور معنی داری موجب افزایش وزن جوجه ها در 3 هفته اول زندگی و 4 تا 6 هفتگی (تحت تنش گرمایی) گردید ((P<0.05. دریافت خوراک در بین گرو ه های متفاوت اختلاف معنی داری نشان نداد (P>0.05). افزودن آنتی بیوتیک یا سطوح مختلف پروبیوتیک به جیره در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری موجب بهبود ضریب تبدیل غذایی در دوره 4 تا 6 هفتگی در شرایط استرس گرمایی شد. (P<0.05) مصرف آنتی بیوتیک تاثیر معنی داری نسبت به افزایش تیتر در مقابل گلبول های قرمز شسته شده گوسفند (SRBC)، ویروس واکسن نیوکاسل (NDV)، تعداد گلبول های سفید (WBC)، نسبت هتروفیل به لنفوسیت (H/L)، سطح کلسترول سرم و میزان هموگلوبین خون نداشت (P>0.05). در استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک در خوراک طیور، سطح آنتی بادی علیه SRBC، NDV و میزان هموگلوبین تغییری نکرد (P>0.05)، لکن افزودن 1/0% پروبیوتیک به جیره طیور در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش تعداد گلبول های سفید و کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت گردید (P<0.05) که این امر از نظر کاهش عوارض استرس در پرندگان مهم است.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، عملکرد، جوجه های گوشتی
  • مهران عربی صفحه 29
    استرس اکسیداتیو به طور عمده به دلیل تحمیل صدمات پراکسیداتیو بر غشا اسپرم ها، به عنوان یک عامل اساسی در بروز ناباروری (عقیمی) در جانوران در نظر گرفته می شود. کادمیوم (Cd) به عنوان یک آلاینده با گسترش وسیع در محیط، قادر به تاثیر بر بسیاری از انواع سلول ها است. تجمع کادمیوم در سیستم های زیستی نظیر بافت های بدن جانوران، به علت نیمه عمر بسیار طولانی (10 تا 30 سال) این عنصر است. در پژوهش حاضر، سعی بر بررسی اثرات غلظت های مختلف از کادمیوم (20 تا 700 میکرومولار)، به صورت In vitro، بر میزان استحکام غشاء، قدرت تحرک، درصد سلول های زنده و میزان فعالیت اکروزومی اسپرم های گاو نژاد هلشتاین بوده است. در جریان کار، از یک سو افزایش قابل ملاحظه ای در میزانMDA محیط (گسترش بیشتر پراکسیداسیون چربی ها در غشاء یا LPO) و از سوی دیگر، کاهش معنی داری در میزان مقادیر اسپرماتوکریت به ویژه در غلظت 700 میکرومولار از کادمیوم مشاهده گردید که مجموع این اثرات موید اثر مخرب کادمیوم بر ساختار غشاء اسپرم های گاو است. همچنین مشخص شد که یک همبستگی منفی بین میزان گسترشLPO و قدرت تحرک اسپرم ها)89/0(r = - و نیز بین LPO و درصد اسپرم های زنده (86/0(r = - محیط وجود دارد. با اجرای تست ژلاتین معلوم شد که کادمیوم با تاثیر منفی بر ناحیه اکروزوم اسپرم ها، مانع از واکنش اکروزومی طبیعی در این سلول ها شده است. در این ارتباط نیز یک همبستگی منفی (96/0(r = - بین میزان LPO محیط و درصد هاله ها (مناطق هضم ژلاتین) ثبت گردید. در مجموع مشخص شد که کادمیوم به عنوان یک عامل سمی قوی در محیط زیست، موجب ایجاد آسیب های غشایی، کاهش در قدرت تحرک و درصد اسپرم های زنده و نیز واکنش اکروزومی غیر طبیعی در اسپرم های گاو می گردد.
    کلیدواژگان: کادمیوم، اسپرم گاو، استحکام غشا، قدرت تحرک، اکروزوم
  • مهدی کیانی زاده، سیدعلی پوربخش، رضا طرقی، رضا ممیز صفحه 37
    با توجه به توانمندی ویروس های آنفلوانزا در بروز چهره های جدید آنتی ژنیکی و وجود گزارش هایی دال بر افزایش میزان تلفات در شیوع های مختلف بیماری در مناطق مختلف کشور 16 ویروس جدا شده در بخش تشخیص بیماری های طیور موسسه رازی بین سالهای 1377 تا 1380 از نظر اندیس بیماری زایی و ترادف اسید آمینه ای بخشی از ژن هماگلوتنین با استفاده از تکنیک RT-PCR و سکوانسینگ مورد مطالعه قرار گرفتند در آزمایش های تعیین اندیس بیماری زایی روی جوجه SPF4 تا 6 هفته به روش تزریق داخل وریدی هیچکدام از ویروس ها موجب تلفات نشدند و تنها علایم بیماری از قبیل بی حالی، افسردگی و اسهال را نشان دادند در بررسی مولکولی محصولات PCR به طول 460 نوکلئوتید تغییرات نسبتا زیاد نوکلئوتید در بین ویروس های ایرانی مشاهده که منجر به تغییرات محدودتر اسید آمینه ای گردید. ترادف اسید آمینه ای محل شکسته شدن پروتئین هماگلوتنین (Cleavage Site) کلیه ویروس ها تنها حاوی یک جفت اسید آمینه آرژنین بود و این ترادف در بین ویروس ها بدون تغییر باقی ماند. در مقایسه ویروس های ایرانی با چند ویروس جدا شده از کشورهای آسیایی و اروپایی تشابه تغییرات در بین ویروس های رفرانس در مقایسه با ویروس های ایرانی بیشتر بود. در آنالیز فیلوژنتیک که با استفاده از نرم افزار BioEdit صورت گرفت ویروس های مورد مطالعه در سه دسته قرار گرفتند دسته اول شامل ویروس های ایرانی جدا شده در سال های 1377 تا 1378 دسته دوم شامل ویروس های ایرانی جدا شده در سالهای 1379 تا 1380 و دسته سوم شامل ویروس های رفرانس می شد. بر اساس نتایج به دست آمده از نظر حدت، ویروس های مورد مطالعه طبق تعریف OIE از هر دو جنبه اندیس بیماری زایی و ترادف اسید آمینه در Cleavage Site در گروه non-highlypathogen قرار می گیرند. آنالیز فیلوژنتیکی ویروس ها حاکی از ثبات نسبی مشخصات ژنیکی ویروس ها برای مدت 2 سال و سپس ادامه حضور ویروس ها در منطقه با تغییرات جدید می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزای H9N2، ایرانی، بیماری زایی، فیلوژنتیک
  • حسن مروتی، نعیم آلبوغبیش، عباس نوری، عبدالرحمن راسخ صفحه 42
    بافت های لنفوئیدی اصلی در ماهیان استخوانی شامل کلیه ها، تیموس، طحال و بافت های لنفاوی مخاطی موجود در پوست، آبشش ها و روده ها می باشند. سرکلیه (پرونفروز) یک ارگان مهم خونساز و لنفوئیدی است و از نظر ساختار بافتی شبیه مغز استخوان در مهره داران عالی می باشد. این مطالعه در طول 12 ماه از آگوست سال 2002 تا جولای 2003 بر روی 120 قطعه ماهی کپور علفخوار (در هر ماه 10 قطعه ماهی) گرفته شده از 3استخر پرورش ماهی در شهرستان اهواز انجام گردید. درجه حرارت آب و هوا و همچنین طول روشنایی روز (فتوپریود) ثبت گردید. بعد از تعیین سن ماهیان واندازه گیری وزن و طول بدن، کلیه ها از حفره شکمی خارج و نمونه های مورد نظر جهت میکروسکوپ نوری در محلول پایدار کننده بوئن و برای میکروسکوپ الکترونی در محلول پایدار کننده گلوترآلدئید قرار داده شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که تغییرات معنی داری در میزان بافت لنفوئیدی پرونفروز در طول فصول مختلف سال وجود دارد، به طوریکه متوسط مساحت بافت لنفوئیدی در فصول گرم (mm2/1cm259/0 ±53/33) بیشتر از فصول سرد (mm2/cm2 65/0 ± 20/19) می باشد. همچنین نتایج آماری نشان داد که درجه حرارت آب تاثیر بیشتری بر روی بافت های لنفوئیدی دارد. (P<0.05) سلول های لنفوئیدی استحاله شده با سیتوپلاسم روشن و واکوئل دار مشاهده گردیدند و وجود یک ارتباط معکوس بین تعداد لنفوسیت های طبیعی و استحاله شده مشخص گردید. بررسی با میکروسکوپ الکترونی نشان داد که در لنفوسیت های استحاله شده ارگانل های داخل سیتوپلاسمی محو گردیده و سیتوپلاسم واکوئوله شده و تغییراتی در غشاء هسته نیز مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: تغییرات فصلی، پرونفروز، بافت لنفوئیدی، کپور علفخوار
  • احمدرضا جباری، مجید اسماعیل زاده، غلامرضا موذنی جولا صفحه 50
    کپسول در بسیاری از باکتری های پاتوژن از جمله پاستورلا مولتوسیدا به عنوان عامل بیماری زایی شناخته شده است. در این مطالعه از یک PCR اختصاصی به منظور تعیین تیپ کپسولی 39 پاستورلا مولتوسیدا جدا شده از طیور ایران استفاده شد. در آزمایش PCR یک قطعه به طول 1044 bp در تمام سویه ها مشاهده شد که نشان می دهد تمامی جدایه های تحت مطالعه به تیپ کپسولی A پاستورلا مولتوسیدا تعلق دارند. توالی نوکلئوتیدهای این قطعه تشابه بالایی با توالی های ژن hya پاستورلا مولتوسیدا موجود در بانک ژن دارد. این مطالعه نشان داد که تیپ کپسولی A پاستورلا مولتوسیدا عامل اصلی وبای مرغان در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: پاستورلا مولتوسیدا، کپسول، PCR، تایپینگ
  • ایمن کردن بره به وسیله پیکره انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس
    غلامرضا هاشمی تبار، غلامرضا رزمی، ابوالقاسم نقیبی صفحه 56
    مطالعه حاضر بر روی 200 عدد کرم بالغ اکینوکوکوس گرانولوزوس که به مدت 8 ماه در فرمالین 10% در بخش انگل شناسی دانشکده دامپزشکی مشهد نگهداری شده بود، انجام شد. نمونه ها داخل یک مخلوط کن ابتدا هموژن شده، سپس در داخل یخ سونیکیت شدند و به مدت 15 دقیقه در 10000 دور در دقیقه سانتریفوژ شدند. محصول نهایی در C°20- نگهداری شد. هشت راس بره 4 تا 6 ماهه با جنس های مخلوط به دوگروه چهارتایی شاهد و آزمایش تقسیم شدند. هر بره درگروه آزمایش به طریقه زیر پوستی با 2 میلی لیتر واکسن (شامل یک میلی گرم پروتئین پیکره انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس که در یک میلی لیتر فسفات با فرسالین حل شده بود و با یک میلی لیتر ادجوانت کامل فروند مخلوط شده بود) تزریق شدند. بره های گروه شاهد با مخلوط 2 میلی لیتر فسفات با فرسالین و ادجوانت فوق تزریق شدند. واکسن برای بار دوم به فاصله چهار هفته تکرار و این مرتبه از ادجوانت ناقص فروند استفاده شد. سه هفته پس از تزریق دوم، هر بره با 2000 عدد پروتواسکولکس به طریق داخل صفاقی و نیز 10عدد کرم بالغ حاوی تخم از طریق داخل شکمبه مورد چالش قرار گرفتند. تمام بره ها پس از هفت ماه ذبح شدند و اندام های داخلی آن ها از نظر وجود کیست هیداتید مورد بررسی قرار گرفت. تنها در یکی از بره های گروه آزمایش به ترتیب دو و یک عدد کیست هیداتید در کبد و ریه حیوان مشاهده شد. تعداد کیست های هیداتید در گروه آزمایش به طور معنی داری از گروه شاهد کمتر بود (P<0.001). ایمنی حفاظتی ایجاد شده در این آزمایش در بره های واکسینه به وسیله پیکره انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس حدود 90% بود.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، پیکره انگل، واکسیناسیون، بره
  • کامران شریفی صفحه 60
    نقش دامپزشکان در مدیریت و هدایت گاوداری های صنعتی اهمیت عمده‎ای یافته است. با افزایش اهمیت فشارهای اقتصادی، محدودیت های زیست محیطی و افزایش تقاضا برای محصولات با کیفیت بیشتر، دامپزشکان بیش از پیش از بابت مسایل مربوط به مدیریت تغذیه - هم از بعد اقتصادی تولید و هم از بعد پیشگیری از بیماری ها - مورد مشاوره قرار می‎گیرند. امروزه نقش دامپزشکان بیش از پیش از تشخیص و درمان بیماری های دام ها به روش کلاسیک، به سوی طراحی راهبردهای پیشگیری از بیماری ها و تضمین سودمندی فعالیت اقتصادی دامپروری سوق یافته است. مفهوم طب تولید در دام های مولد غذا نماینده طرز تلقی نوین از فعالیت دامپزشکان است. یکی از اجزای اساسی این وظیفه نوین، تسلط مطلوب بر مفاهیم علم تغذیه و آشنایی با روش های موازنه جیره و نرم‎افزارهای جیره‎ نویسی است. به نظر می‎رسد که نرم افزارهای نوین جیره نویسی کفایت لازم برای ارزیابی معیارهای مورد نیاز دامپزشکان حرفه‎ای را ندارند. در ضمن، تولید دانش نوین در تغذیه گاو شیری سریع تر از انتشار ویرایش های نوین NRC و اصلاحات نرم‎افزارهای موازنه و ارزیابی جیره رخ می‎دهد. این مقاله ضمن اشاره به مفاهیم بنیادی علم تغذیه، روشی کاربردی و قابل توسعه برای طراحی برنامه ارزیابی جیره بر اساس برنامه رایانه‎ای Excel توسط خود دامپزشکان را معرفی می‎کند. با این روش، قابلیت طراحی برنامه ارزیابی جیره معطوف به نیازهای حرفه‎ای دامپزشکان امکان پذیر می‎باشد.
    کلیدواژگان: صفحه گسترده، ارزیالی جیره، گاو شیری
  • مقاله کوتاه
  • آمبرین جوادخان، تنویر اختر، اظهر مقبول، آویس انیس صفحه 68
    بررسی های اپیدمیولوژیک بر روی گاومیش های کشتارگاه ها، دامداری ها، بیمارستان های دامپزشکی و گاومیش های خانگی در شرایط اقلیمی چهار منطقه مختلف استان پنجاب انجام گرفت. میزان ابتلا در گاومیش های کشتارگاه، دامداری، بیمارستان و گاومیش های خانگی به ترتیب 29/22، 33/28، 8/17 و 75/12% بود. در مجموع بیشترین میزان شیوع در فصل پاییز و به ترتیب در گاومیش های دامداری (5/43%)، کشتارگاه (05/40%)، بیمارستان (75/24%) و گاومیش های خانگی (19%) ثبت شد. در حالیکه کمترین میزان شیوع (87/9%) در زمستان در گاومیش های خانگی ثبت گردید. مشاهده شد که میزان ابتلا در گاومیش های جوان تر (کمتر از 2 سال) نسبت به گاومیش های مسن تر (بیشتر از 2 سال) بیشتر بوده است. از نظر جنسیت، شیوع نشان می دهد که گاومیش های نر معمولا بیشتر از گاومیش های ماده مبتلا می شوند. همچنین مشخص شد که حلزون هایی از جنس بولینوس، لیمنه آو پلانوربیس نیز باعث انتقال بیماری پارامفیستومیازیس می گردند.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، پارامفیستومیازیس، گاومیش، پنجاب، پاکستان
  • مسعود قربانپور، مسعودرضا صیفی آباد شاپوری، سعد گورانی نژاد، الهام جلالی صفحه 73
    تشخیص قطعی بروسلوز با جداسازی عامل بیماری عملی می گردد که زمان بر می باشد. به منظور ارزیابی آزمایش دات-الیزا جهت تشخیص باکتری بروسلا در نمونه های مرضی، 94 نمونه بر روی محیط اختصاصی بروسلا کشت گردید و کلنی های ظاهر شده با استفاده از آزمایش های بیوشیمیایی تعیین هویت گردید. کلیه این نمونه ها پس از سانتریفوژ شدن با استفاده از از پادتن اختصاصی ضد بروسلا و کونژوگه پراکسیداز و سوبسترای مناسب با کمک آزمایش دات-الیزا نیز از نظر وجود باکتری بروسلا بررسی شدند. از مجموع 94 نمونه مختلف 5 (31/5%) و 4 (25/4%) نمونه به ترتیب در کشت و آزمایش دات-الیزا از نظر وجود بروسلا مثبت بودند. حساسیت و ویژگی دات-الیزا جهت جستجوی باکتری بروسلا به ترتیب 80 و 100 درصد برآورد گردید. همبستگی دو روش فوق 9/98 درصد بود. بنابراین نتیجه گیری می شود آزمایش دات-الیزا روش سریع و خوب با حساسیت و ویژگی قابل قبول برای تشخیص وجود گونه های بروسلا در محتویات معده جنین های سقط شده می باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز، بروسلا، دات، الیزا
  • ناهید اطیابی، مهدی وجگانی، فرامرز قراگزلو، علیرضا باهنر صفحه 76
    در پی کشت شیر گاوهای مبتلا به ورم پستان (mastitis) که به مدت کمتر از 4 سال به بیمارستان دام های بزرگ دانشکده دامپزشکی ارجاع شده بود، نتایج زیر به دست آمد: جمعا 2904 نمونه شیرکه از نظر CMT مثبت بودند، کشت داده شدند. ازتعداد فوق 879 مورد (27/30%) استافیلوکوک کواگولاز منفی (Staphylococcus coagulase negative)، 642 مورد (11/22%) Streptococcus agalactiae، 332 مورد (43/11%) S. dysgalactiae، 295 مورد (16/10%) E. coli، 84 مورد (89/2%) Staphylococcus aureus، 51 مورد (76/1%) Bacillus cereus، 31 مورد (07/ 1%) Arcanobacterium pyogenes، 4 مورد (14/0%) Klebsiella pneumoniae، 6 مورد (21/0%) Pseudomonas aeruginosa، 1 مورد (03/0%) Pasteurella multocida و 1 مورد (03/0) Mycoplasma sp جدا شدند. از 578 نمونه (90/19%) شیر هیچگونه باکتری جدا نگردید. کشت ویروس و کلامیدیا انجام نشد. آزمایش های آماری انجام شده عبارتند از تست مربع کای وتست دقیق فیشر، که به همراه نتایج کشت باکتریال، نتایج آماری نیز نشان داده شده است. از 84 مورد استافیلوکوکوس اورئوس، 31 راس گاو بر اساس گزارش دامپزشک معالج، به ورم پستان حاد مبتلا بوده اند. آمار مربوطه نشان می دهد که عفونت در اثر استافیلوکوک های کواگولاز منفی بیش از سایر انواع باکتری ها در نمونه های شیر ارسالی دامداری های اطراف تهران شیوع دارد و بیشتر به فرم تحت حاد بروز می کند. فراوانی این باکتری ها نیز از نظر آماری، در این دوره چهار سال معنی دار است. ورم پستان های ناشی از استرپتوکوک های آگالاکتیه، دیسگالاکتیه و E. coli از نظر فراوانی در مرحله دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
    کلیدواژگان: گاو شیری، ورم پستان، باکتری های پاتوژن، عفونت حاد، عفونت تحت حاد
  • گزارش علمی
  • مجید بوذری، رضا موسوی مورکانی صفحه 80
    بیماری نیوکاسل یکی از بیماری های مهم ماکیان است. این بیماری معمولا باعث وارد آمدن خسارات سنگینی به صنعت پرورش ماکیان و همچنین مرغان بومی می شود. به علت اینکه مرغان بومی در شرایط روستایی به صورت آزاد به جستجوی غذا می پردازند، احتمال تماس آنها با پرندگان وحشی که ممکن است به صورت مخزن عمل نمایند، زیاد است. برای تعیین نقش مرغان بومی در همه گیری شناسی ویروس بیماری نیوکاسل در شرایط روستایی در استان اصفهان 400 نمونه سرمی از مرغانی که سابقه واکسیناسیون نداشتند از چهار منطقه خمینی شهر، زرین شهر، فلاورجان و مبارکه در تابستان های 1377 و 1378 تهیه گردید. از آزمایش سرمی ممانعت از هماگلوتیناسیون برای تعیین میزان پادتن های ضد ویروس نیوکاسل استفاده گردید. آزمون های آماری مربع کای و باینومیال برای تجزیه و تحلیل آماری به کار برده شدند. 5/69 و 5/68% سرم ها به ترتیب در دو تابستان متوالی مثبت بودند. اختلاف مشاهده شده معنی دار نبود (P>0.05). حدود 25% از مرغان جوان (3 تا 4 ماهه) و مرغان بالغ (1 تا 2 ساله) در هر فصل منفی بودند. ارتباط معنی داری بین عیار پادتن و سن مرغان مشاهده گردید (P<0.01). الگوی خاصی از تغییرات سرمی مشاهده گردید که با شیوع بیماری در گله های مرغ صنعتی در هر ناحیه و در تمام نواحی مورد مطالعه ارتباطی نداشت. اطلاعات به دست آمده نشان داد که در هر تابستان حدود 35% از مرغان بومی در مقابل سویه های حاد بیماری نیوکاسل محافظت می شوند و برای محافظت بقیه واکسیناسیون منظم خصوصا در بهار و تابستان پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: مرغان بومی، سرواپیدمیولوژی، بیماری نیوکاسل، ایران
  • سعید مهدوی، کمال الدین خدمتی، لیلا پیشرفت ثابت صفحه 85
    بیماری بلوتانگ (زبان آبی) از جمله بیماری های عفونی ویروسی می باشد که توسط پشه در سطح نشخوارکنندگان منتقل می شود. از میان نشخوارکنندگان، گوسفند و در مراتب بعدی سایر نشخوارکنندگان اهلی و وحشی به این بیماری حساس می باشند. ابتلاء شتر به این بیماری نیز از چندین کشور در منطقه خاورمیانه (به جز ایران) و آفریقا گزارش شده است. در این مطالعه اولین گزارش ابتلاء شتر به بیماری بلوتانگ در ده نفر شتر ماده آبستن از یک گله در استان کرمان بر اساس آزمایش های سرولوژیکی (AGID, C-ELIZA) انجام شد. آزمایش های تکمیلی به موازات این آزمون های سرولوژیکی شامل کشت و جداسازی ویروس بر روی تیره های سلولی Razi-BK cell line, primary culture of ovine kidney و همچنین به روش intravenous inoculation of embryonated chicken eggs (ECE) همزمان انجام گرفت. نتایج حاصله از برررسی های انجام یافته نشان داد که بر مبنای آزمایش AGID پنج سرم از ده شتر و بر مبنای آزمایش C-ELIZA هر ده سرم مثبت بودند. تلاش های انجام شده در راستای کشت و جداسازی ویروس تا زمان تدوین مقاله به نتیجه ای نرسیده بود. از آن جا که طبق گزارش های معتبر OIE پراکندگی بیماری بلوتانگ بین مختصات جغرافیایی 35 درجه جنوبی تا 40 درجه شمالی وجود دارد و به دلیل همجواری ایران با مناطق آلوده به بیماری و نیز عدم وجود برنامه های واکسیناسیون و پیشگیری از بیماری در ایران گزارش این این بیماری از شتر چندان دور از انتظار نبوده است.
    کلیدواژگان: بلوتانگ، سرولوژی، الیزا، شتر
|
  • Saifzadehs., Derakhshanfar, A Page 1
    The effect of tamoxifen citrate on bone mass in immobilization osteoporosis was studied in 10 dogs. Osteoporosis was induced by fiberglass cast immobilization of the right hind-limb for 28 days, while the left hind-limb served as a non-immobilized control. Five dogs received tamoxifen citrate (1.5 mg/kg per os) once daily for 28 days; five dogs received no treatment. All dogs were euthanized on day 28 and tibiae were harvested. Bone biomechanical properties and microscopic structures of tibiae from casted and uncasted limbs were studied. Significant differences in the percent of decreased values of examined mechanical properties were found between untreated and tamoxifen-treated dogs. No remarkable histopathological changes indicative of osteoporosis were detected in the tibiae of casted limb of tamoxifen-treated dogs. These findings indicated that short term tamoxifen therapy may have promising effects on prevention of osteoporosis in dog.
    Keywords: Antiestrogen, Tamoxifen, Osteoporosis, Biomechanics, Dog
  • Ebrahimi, M Page 6
    There are increasing evidences that show many xenobiotic chemicals (called as endocrine disruptor chemicals EDCs) through interfering with endocrine system, have the capability to induce developmental and reproductive abnormalities in humans and animals. The yolk protein precursor vitellogenin (VTG) has proved to be a simple and sensitive biomarker for assessing exposure of fish to EDCs especially the estrogenic compounds. Work is ongoing to develop screening and testing programmes for endocrine disrupting effects of new chemicals, and in the focus of this development are the fish test species common carp (Cyprinous carpio). In this study we have developed quantitative enzyme-linked immunosorbent assays (ELISA) for VTG in common carp. The working range of the ELISA was 11.25 to 2,000 ng/ml (25-75% specific binding/maximum antibody binding [B/B0]) with a 50% B/B0 intra- and interassay variation of 3.9% (n = 10) and 12.5% (n = 30), respectively. This ELISA is capable of detecting VTG as low as 6 ng/ml, and can accurately detect VTG in even 10 ml of plasma. The ELISA was applied to measurement of VTG production by male carp (Cyprinous carpio, Cyprinidae) fish exposed to ethynylestradiol. The results showed that the amount of VTG produced in plasma of exposed fish increased in logarithmic order comparing to the control group and the ELISA described here could be used as an indicator of water pollution to estrogenic pollutants.
    Keywords: Immunoassay, ELISA, Endocrine disruptor chemicals, VTG
  • Alborzi, A. R., Seyfiabad Shapouri, M. R., Hoghooghi Rad, N Page 13
    Exsheathing fluid (EF) and excretory-secretory products (ES) of infective third-stage cultured larvae of Ostertagia circumcincta were analysed by sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). Five and seven predominant proteins were found in the EF and ES products, respectively. Immunoblotting by sheep pre-infection serum did not react with any of the EF and ES proteins, but the post-infection serum recognized four proteins of 44.5, 41.5, 38 and 24 kDa of the ES products. None of the EF products was recognized by the post-infection serum. Protectivity of the four proteins remains to be determined.
    Keywords: Ostertagia circumcincta, ES products, Sheep, SDS, PAGE, Immunoblotting
  • Emadym., Ahmadin., Kafim., Mirzaei Page 17
    No published information are available on the reproductive indices of local Abadeh does reared in northern Fars province, southern Iran. This study was conducted to determine the duration of the breeding season, and the length and duration of the oestrous cycle. Twenty single parity 2-year-old does from Abadeh (weighing 19–26 kg) were purchased and transferred to the School of Veterinary Medicine of University of Shiraz. They had access to alfalfa hay, water ad libitum and natural light. Vasectomised teaser buck was turned with the flock and observation was made every 12 hrs during the day for standing heat detection, from late-August (2003) to late-August (2004). To determine the onset of reproductive activity as well as occurrence of silent oestrus, blood samples were collected from jugular vein every 10 days. Following the onset of breeding season and observation of standing heat, 10 does were randomly selected in their 2nd oestrous cycle for twice weekly blood sampling. Serum progesterone concentration was determined using a commercial radioimmunoassay kit. It was found that silent oestrus occurs mostly in early breeding season. The first standing heat was observed in mid-September which was considered as the onset of breeding season. Occurrence of standing oestrus increased through October, November and December. The peak of standing oestrus was recorded during late-October to early, mid-November. The mean ± SD duration of the oestrous cycle was 19.7 ± 1.1 days and the mean ± SD length of oestrus was 23.8 ± 12.3 hrs. The mean (±SD) concentrations of serum progesterone in days 0 (day of standing heat) to 4, varied between 0.1 and 0.8 ng/ml. Concentrations of progesterone during the luteal phase varied between 2.7 and 3.9 ng/ml. The results of progesterone assay during oestrous cycle indicate that the follicular and luteal phases last about 4–5 days and 14 days, respectively. In conclusion, oestrus activity in local Abadeh does is highly seasonal with a peak of activity being observed during the late-October to the end of November.
    Keywords: Abadeh does, Breeding season, Oestrous cycle, Standing heat, Progesterone
  • Rahimi, Sh, Khaksefidi, A Page 23
    An experiment was conducted on 400 broilers to evaluate the effects of dietary supplementation of antibiotic and probiotic on performance of birds under heat stress condition. The first group of chickens, the control group, received a diet without any antibiotic and ‍probiotic. The second group received diet with 0.02% virginiamycin antibiotic; the two other groups were fed diets with 0.05% and 0.1% Bioplus 2B probiotic, respectively. The addition of antibiotic to the diet significantly improved body weight gain during 0–3 and 4–6 weeks (heat stress) periods as compared to the control and 0.05% probiotic-supplemented groups (P<0.05). Feed intake of different groups did not differ significantly (P>0.05). Addition of antibiotic or various levels of probiotic to the diet significantly improved feed conversion ratio during 4–6 weeks (heat stress) period as compared to the control group (P<0.05). Supplementation of diet with antibiotic had no significant effect on antibody production against sheep red blood cells (SRBC), Newcastle disease virus (NDV) vaccine, white blood cell (WBC) count, heterophil to lymphocyte ratio (H/L), serum cholesterol and haemoglobin content (P>0.05). Supplementation of diet with various levels of probiotic had no significant effect on antibody titer against SRBC, NDV vaccine and haemoglobin content (P>0.05). However, supplementation of diet with 0.1% probiotic significantly increased WBC count and decreased H/L as compared to the control group (P<0.05) which is important in reduction of stress effects on birds.
    Keywords: Antibiotic, Probiotic, Performance, Broiler chickens
  • Arabi, M. Page 29
    Oxidative stress has been identified as a crucial factor leading to male infertility largely due to peroxi­dative damage to the sperm cell membrane. Cadmium (Cd) is a widespread environmental pollutant and one of the well-known reproductive toxicants. Because of its long biological half-life (10–30 years), Cd accumulates in the biological systems. The present study was designed to assess the concentration-dependent in vitro effect of 20 to 700 µM of Cd on the membrane integrity, motility, and acrosomal status of Holstein bull spermatozoa. We recorded a significant elevation in the malondialdehyde (MDA) level, increased lipid peroxidation (LPO) rate and a drastic decrease in the spermatocrit values, especially at the 700 µM concentration of Cd, indicating deleterious effects of Cd on the intactness of the sperm membrane. There was also a negative correlation between the LPO rate and both the percentage of motile spermatozoa (r = -0.89) and sperm viability (r = -0.86). Performing the gelatin test indicated that Cd altered the integrity of acrosomal membranes and showed an abnormal acrosome reaction. In this regard, a reverse correlation was found between the LPO rate and the percentage of halos (r = -0.96). In conclusion, Cd was proved to be a potential toxicant in the category of environmental factors that induced membrane impairments, lowered motility and viability, and decreased rate of acrosome reactions leading to bull sperm dysfunction.
    Keywords: Cadmium, Bull sperm, Membrane integrity, Motility, Acrosome
  • Kianizadehm., Pourbakhsh, S. A., Toroghir., Momayez, R. Page 37
    Sixteen avian influenza (AI) H9N2 viruses were isolated from disease outbreaks in different parts of Iran during (1998–2001). These AI isolates were used for pathogenicity, haemagglutinin (HA) gene variation and phylogenetic analysis. Results in both pathogenicity tests and HA gene cleavage site sequence detection represented a non-highly pathogenic feature for all Iranian AI isolates studied. The cleavage site motif (R-S-S-R) of all AI isolates however, indicated that they had capability of becoming highly pathogenic viruses following 2 nucleotide substitutions at this region. Based on 450 nucleotides region obtained for local isolates and those for referenced viruses available in Gene Bank database used in phylogenetic analysis, all viruses placed on 3 distinct groups, 2 for Iranian and 1 for reference viruses. Among the reference AI viruses, isolates from Pakistan, Saudi Arabia and 1 from Germany showed less differences with Iranian AI isolates. Results also revealed that the circulating viruses in neighbouring provinces have been remained with less mutation for about 2 years.
    Keywords: Influenza H9N2 virus, Iranian, Pathogenicity, Phylogenetic
  • Morovvatih., Alboghobeishn., Nooria., Rasekh, A. Page 42
    The major lymphoid tissues in teleost fish are the kidneys, thymus, spleen and mucosa-associated lymphoid tissue including the skin, gills and intestine. The head of kidney (pronephros) is an important haematopoietic organ and has morphological similarities with the bone marrow in higher vertebrates. In this study, during 12 months from August 2002 to July 2003, 120 grass carp (10 fish/month) were harvested from 3 fish culture ponds in Ahvaz. The water, weather temperatures and light duration of days (photoperiod) were recorded. After biometrical examination of age, weight and the length of the fishes, the whole kidneys were removed from abdominal cavity and samples were fixed in bouin’s solution for light microscopy and in glutaraldehyde for electron microscopy. The results showed that the lymphoid tissue distribution has significant changes during different seasons so that, the mean ± SEM of lymphoid tissue distribution in hot seasons (33.53 ± 0.59 mm2/cm2) was more than cold seasons (19.20 ± 0.65 mm2/cm2). Also the statistical results showed that water temperature has more significant (P<0.05) effect on lymphoid tissue. Degenerated lymphoid cells with pale and vacuolated cytoplasm were observed. A reversed correlation was found between the number of normal and degenerated lymphocytes. Electron microscopy revealed that degenerated lymphocytes were devoid of membranous organelles, their cytoplasms were vacuolated and the nuclear envelope had some alterations.
    Keywords: Seasonal changes, Pronephros, Lymphoid tissue, Grass carp
  • Jabbari, A. R., Esmaelzadehm., Moazeni Jula, Gh. R Page 50
    Capsules from a range of pathogenic bacteria are the key determinants of virulency. The capsule has been implicated in virulence of Pasteurella multocida. In this study a type-specific polymerase chain reaction (PCR) assay was used for capsular typing of 39 avian P. multocida isolates from Iran. The PCR amplified a fragment of 1044 bp from all of tested isolates. It was found that all avian P. multocida isolates belonged to capsular type A. The sequence alignment of the fragment showed a high similarity (>96%) with the published sequences of P. multocida hya gene in the Gene Bank. It was recognised that P. multocida capsular group A is the dominant cause of fowl cholera in Iran.
    Keywords: P. multocida, Capsule, PCR, Typing
  • Immunization of lambs with whole body Echinococcus granulosus
    Hashemitabar, G. R., Razmi, G. R., Naghibi, A Page 56
    We conducted this study to determine the level of immunity after vaccination of lambs with whole body Echinococcus granulosus. To do so, 200 mature E. granulosus parasites, which were kept in 10% formaline for 8 months, were obtained from the Department of Parasitology, School of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad. The soluble protein of the parasite was prepared. The sample was homogenized in a blender, sonicated on ice and then centrifugated for 15 min at 10,000 g. Final yield was kept at -20ºC until used. Eight 4–6-month-old lambs of mixed sex, were divided into 2 equal groups; each lamb in the test group was vaccinated subcutaneously in the neck with 2 ml of the vaccine (1 mg of whole body of E. granulosus protein dissolved in 1 ml of PBS plus 1 ml of Freund’s complete adjuvant (FCA)). The control lambs were vaccinated only with adjuvant in PBS. Lambs were re-vaccinated four weeks after the first vaccination with the same preparation except that FCA was replaced by Freund’s incomplete adjuvant (FIA). Three weeks later, each lamb was administered a challenge infection dose of 2000 protoscolices intraperitoneally and 10 adult E. granulosus. After 7 months, all lambs were killed and examined for hydatid cysts. We found two cysts in the liver and and one in the lung of only one of the vaccinated lambs. The number of cysts in vaccinated lambs were significantly lower than that in the control group (P<0.001). This means that the protective immunity in lambs with whole body of E. granulosus was approximately 90%.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Whole body, Vaccination, Lamb
  • Sharifi, K Page 60
    Veterinarians increasingly play a major contributory role in dairy practice and management. With increasing importance of economical pressures, bioenvironmental limits and increasing demand for higher quality products, veterinarians are more involved in nutrition management and advice, both from an economical view of productivity and preventive aspects of veterinary medicine. The concept of food animal production medicine is the hallmark of such a change from purely diagnosis and treating sick cows to design strategies for disease prevention and economical profitability. One of the essential parts of the new role is to have a good command of nutritional concepts and acquaintance with ration formulation procedures and also softwares. It appears that the available ration formulation softwares are insufficient in view of estimating necessary criteria for dairy practitioners. Moreover, the release of new edition of NRC and subsequent modification of software programs for ration formulation always lag behind the generation of new knowledge in dairy nutrition. This article describes the basic nutritional concepts, as well as a practical approach to design a ration evaluation program based on Microsoft® Excel. The program can be designed in a profession-oriented approach.
    Keywords: Spread sheet, Ration evaluation, Dairy cattle
  • Javed Khanu., Akhtart., Maqboola., Anees, A Page 68
    Epidemiological studies were undertaken at slaughter-houses, livestock farms, veterinary hospitals and on household buffaloes under climatic conditions of four different districts of Punjab province. Infection rate was 22.29, 28.33, 17.08 and 12.75%, respectively in slaughter-house buffaloes, livestock farm buffaloes, veterinary hospital buffaloes and household buffaloes. Overall the season wise the highest prevalence (28.33%) was recorded in buffaloes at livestock farms followed by slaughtered (22.29%) and veterinary hospital buffaloes (17.08%). While the lowest (12.75%) prevalence was recorded in household buffaloes during spring. It was also observed that the higher infection rate was recorded in younger buffaloes (below two years of age) than older (above two years of age) where as sex wise the prevalence indicated that male buffaloes were more commonly affected than females. Snails belonging to genera Bulinus, Lymnaea and Planorbis were also observed which are responsible for the transmission of paramphistomiasis.
    Keywords: Epidemiology, Paramphistomiasis, Buffaloes, Punjab, Pakistan
  • Ghorbanpoorm., Seyfiabad Shapouri, M. R., Goraninejads., Jalali, E Page 73
    Definitive diagnosis of brucellosis is made by isolation of the causative agents, which is a time-consuming procedure. To evaluate the efficacy of Dot-ELISA for detecting brucellae in clinical samples, 94 different specimens taken from animal origin were cultured on brucella selective culture media and colonies were identified biochemically. The specimens were also examined after centrifugation by Dot-ELISA using a specific anti-brucella antibody, a suitable peroxidase conjugate and substrate. Of the 94 samples, 5 (5.31%) were positive in Dot-ELISA and 4 (4.25%) had positive cultures. In comparison with culture, the sensitivity and specificity of Dot-ELISA for detection of brucellae in the samples was 80 and 100%, respectively. There was 98.9% agreement between the two tests. The results indicated that Dot-ELISA is a good and rapid test with acceptable sensitivity and specificity for detection of Brucella spp. in aborted fetal stomach contents.
    Keywords: Brucellosis, Brucella spp., Dot, ELISA
  • Atyabin., Vodjganim., Gharagozloof., Bahonar, A. Page 76
    To determine the prevalence of bacterial mastitis in cattle, milk samples positive for California mastitis test (CMT) were cultured during a period of almost 4 years. The bacterial species isolated from 2904 milk samples studied were coagulase negative Staphylococcus sp. in 879 (30.27%) samples, Streptococcus agalactiae in 642 (22.11%), S. dysgalactiae in 332 (11.43%), E. coli in 295 (10.16%), Staphylococcus aureus in 84 (2.89%), Bacillus cereus in 51 (1.76%), Arcanobacterium pyogenes in 31 (1.07%), Pseudomonas aeruginosa in 6 (0.21%), Klebsiella pneumoniae in 4 (0.14%), Pasteurella multocida in 1 (0.03%) and Mycoplasma sp. in another (0.03%) sample. No growth was found in 578 samples (19.90%). Thirty-one (37%) of 84 animals which were infected with S. aureus, had acute infection. We found that contamination of milk with coagulase negative staphylococci are the most frequent bacterial infection in dairy cattle around Tehran; it mostly causes subacute form of the disease. S. agalactiae, S. dysgalactiae and E. coli are the second, third and the fourth causative agents.
    Keywords: Dairy cattle, Mastitis, Pathogenic bacteria, Acute infection, Subacute infection
  • Bouzarim., Mousavi Morekani, R Page 80
    Newcastle disease is one of the most important diseases of poultry. It usually causes a great loss in poultry industry and domestic village chickens. Since domestic chickens in villages are free ranging for food, the chance of their contact with wild birds that may act as reservoirs is high. To determine the role of domestic chickens in the epizootiology of Newcastle disease virus in villages of Isfahan province, 400 serum samples from chickens with no history of vaccination from four regions (Khomeinishahr, Zarinshahr, Falavarjan and Mobarekeh) were collected in summers of (1998) and (1999). Haemagglutination inhibition (HI) test was used for titration of antibodies against Newcastle disease virus. Chi-square and binomial tests were used for statistical analyses. 69.5 and 68.5% of the sera were positive in the two consecutive seasons (P>0.05). About 25% of 3–4 month- and 1–2-year-old chickens were negative for HI antibodies and thus were sensitive to the disease in each season. Significant correlation was observed between the HI antibody titers and the age of the chickens (P<0.01). A specific pattern of seroconversion was observed which was independent to the prevalence of the disease in industrial poultry flocks in each region and all regions studied. It was concluded that about 35% of the domestic village chickens are protected against virulent strains of Newcastle disease in summer. For protection of the remaining chickens, routine vaccination, especially in spring and summer is suggested.
    Keywords: Domestic village chickens, Seroepidemiology, Newcastle disease, Iran
  • Mahdavis., Khedmatik., Pishraft Sabet, L Page 85
    Herein, we presented the first report on bluetongue (BT) disease in 10 pregnant camels in a herd from Kerman province, Iran. All sera samples were tested serologically (AGID, C-ELISA). We also used the Razi-BK cell line, performed primary culture of ovine kidney and inoculated intravenously the embryonated chicken eggs (ECE) to culture and isolate the BT virus. Efforts to culture and isolation of BT virus have met with very limited success. Following precipitation test (AGID) and C-ELISA, 5 of 10 sera in AGID test, and all in C-ELISA became positive. Further studies are needed on the ecology of camels and vector midges to clarify the reason for infection of the camels in Iran.
    Keywords: Bluetongue, Serology, ELISA, Camels