فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:8 Issue: 3, Summer 2007

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:8 Issue: 3, Summer 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/06/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • عبدالله جمشیدی، دیوید جی همسون صفحات 199-204
    بیماری اسپیروکتوز روده ای طیور (AIS) در اثر کلونیزه شدن اسپیروکت بی هوازی از جنس برکیسپایرا در سکوم و کولون طیور ایجاد می گردد. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی حساسیت آزمایش PCR جهت تشخیص عفونت تجربی به باکتری برکیسپایرا پیلوسیکولای در مرغ های تخمگذار بود که با استفاده از پرایمرهایی که جهت تشخیص باکتری در طیور زنده مورد استفاده قرار گرفته است، صورت گرفت. در طی چهار هفته پس از ایجاد عفونت تجربی در تعداد هشت قطعه طیور تخمگذار، باکتری از مدفوع سه قطعه از طیور تلقیح شده طی نمونه گیری های متوالی جدا گردید. در کالبدگشایی تغییرات پاتولوژیک مشخص مشاهده نگردید و در مقاطع میکروسکوپیک از سکوم، لبه مسواکی کاذب مشاهده نگردید، ولی حضور باکتری های اسپیروکت فرم در بین پرزهای روده، مشاهده گردید. کشت مدفوع و کشت سواب تهیه شده از سکوم سه قطعه طیور آلوده از نظر حضور باکتری برکیسپایرا پیلوسیکولای مثبت بود که به وسیله آزمایش PCR که قسمتی از ژن 16S rRNA را تکثیر می نماید، مورد تایید قرارگرفت. در آزمایش PCR از بلوک های پارافینی، تهیه شده از سکوم طیور آلوده ژن مورد نظر تکثیر نگردید. که علت آن ممکن است تعداد اندک باکتری در هر مقطع و یا آسیب و قطعه قطعه شدن مولکول DNA هدف باشد.
    کلیدواژگان: برکیسپایرا پیلوسیکولای، طیور تخمگذار، بافت فیکس شده، PCR
  • روزعلی باتوانی، سیامک عصری، حسن نایب زاده صفحات 205-211
    نمونه های شیر از کارتیه های 35 راس گاو مبتلا به ورم پستان تحت درمانگاهی (آزمایش کالیفرنیایی ورم پستان (CMT) مثبت و شمارش سلول های سوماتیک (SCC) بیش از 500000 سلول در هر میلی لیتر شیر دوشش های اولیه هر کارتیه) و همچنین از 37 راس گاو با کارتیه های سالم (کنترل) جمع آوری گردید. شیر کارتیه های مبتلا به ورم پستان تحت درمانگاهی در مقایسه با شیر کارتیه های سالم، مقدار سدیم (97/91 در برابر 93/52 میلی گرم در دسی لیتر)، کلر (بیشتر از 14/0 در برابر کمتر از 14/0 گرم در دسی لیتر)، pH (69/6 در برابر 59/6)، آلبومین (62/5 در برابر 65/2 گرم در دسی لیتر)، فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH) (04/1524 در برابر 94/485 واحد بین الملل در لیتر) و ایمیونوگلوبولین های (86/26 در برابر 43/7%) بیشتری را داشت، در عوض مقدار کلسیم (45/90 در برابر 29/126 میلی گرم در دسی لیتر)، فسفر(40/24 در برابر 59/30 میلی گرم در دسی لیتر)، پتاسیم (56/151 در برابر 74/167 میلی گرم در دسی لیتر)، آلفا-لاکتالبومین (25/22 در برابر 72/28%) و بتا-لاکتوگلوبولین (21/34 در برابر 08/57%) در شیرهای ورم پستانی کمتر بود (P<0.01). فعالیت آنزیم LDH در سرم خون گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت درمانگاهی و سالم تفاوتی نداشت. علاوه بر این، با افزایش درجات مثبت CMT، مقدار ایمیونوگلوبولین ها در سرم شیرتا 20/48% افزایش و مقدار لاکتالبومین کاهش یافت (P<0.01). تغییرات pH، غلظت عناصر معدنی، فعالیت آنزیم LDH و اجزای پروتئین ها در شیر کارتیه ها آسیب بافتی حاصل از ورم پستان تحت درمانگاهی را نشان می دهد. بنابراین، پارامترهای فوق می توانند در تشخیص ورم پستان استفاده شوند.
    کلیدواژگان: گاو، شیر، ترکیب، ورم پستان تحت درمانگاهی
  • نیتو راجپوت، وینود کومار دومکا، هارپال سینگ سندهو * صفحات 212-217

    فارماکوکینتیک داروی سفپیرم به دنبال یک تزریق داخل عضلانی (mg 10) در گوساله های گاومیش بررسی گردید. حداکثر غلظت پلاسمای دارو 30 دقیقه پس از تزریق 1- μg.ml 5/0 ± 0/9 بود که طی 24 ساعت به 1-μg.ml 1/0 ± 2/0 کاهش یافت. نیمه عمر جذب و نیمه عمر دفع به ترتیب hr 03/0 ± 19/0 و hr 05/0 ± 39/2 بود. سطح زیر منحنی غلظت پلاسمایی-زمان، سطح زیر منحنی ابتدایی، حجم ظاهری توزیع، کلیرانس کلی بدن، میانگین زمان ماندگاری و کل زمان اثر بخشی دارو به ترتیب hr.1-ml.μg 9/1 ± 7/28، 2hr.1-ml.μg 7/6 ± 7/107، 1-kg.L 01/0 ± 42/0، 1-hr.1-kg.L 003/0 ± 12/0، hr 04/0 ± 76/3 و hr 3/0 ± 7/12 تعیین گردید. فراهمی زیستی سیستمیک بعد از تزریق داخل غضلانی سفپیرم در گوساله ها 1/3 ± 3/35 درصد بود. جهت حفظ حداقل غلظت درمانی به میزان 1-ml.μg 25/0، دوزاژ مناسب سفپیرم در گوساله های گاومیش 1-kg.mg 46/3 و در ادامه 1-kg.mg 36/3 در فواصل زمانی 12 ساعته پیشنهاد گردید. سفپیرم به میزان 9/1 ± 7/30 درصد به پروتئین های پلاسمای گوساله های گاومیش در خارج از بدن متصل شد.

    کلیدواژگان: گاومیش، سفپیرم، سفالوسپورین، دوزاژ، فارماکوکینتیک
  • مهندس احمد بیطرف، محمد جواد ضمیری*، مجتبی کافی، مهندس جمشید ایزدی فرد صفحات 218-224

    هدف از این آزمایش، ارزیابی سه روش همزمان سازی فحلی (سیدر، اسفنج پروژسترونی و تزریق PGF2) در فصل جفتگیری بزهای ندوشنی بود. پس از پایان همزمان سازی و فحل یابی، بزهای ماده (30 تا 33 بز در هر گروه) با اسپرم تازه ی مایع سه بز نر به طور کاملا تصادفی، تلقیح مصنوعی شدند. تشخیص آبستنی، با اندازه گیری پروژسترون سرم خون 21 روز پس از تلقیح مصنوعی، و در میانه آبستنی با روش اولتراسونوگرافی انجام شد. تفاوت معنی داری بین تیمارها از نظر مدت زمانی که بزها پس از پایان همزمان سازی فحل شدند، وجود نداشت (بین 23 تا 35 ساعت برای همه ی بزها). پس از فحل یابی، بزها یک بار تلقیح مصنوعی شدند. فاصله ی زمانی بین تشخیص فحلی و انجام تلقیح، برای روش های همزمانی، تفاوت معنی داری نشان نداد (بین 15 تا 27 ساعت برای همه ی بزها). غلظت پروژسترون خون (41/0 ± 80/4 نانوگرم در میلی لیتر) در روز 21 پس از تلقیح مصنوعی، دوقلوزایی (05/0 ± 32/1)، درصد بزهای فحل شده پس از تلقیح، و طول آبستنی بین روش ها تفاوت معنی داری نشان نداد. بین غلظت پروژسترون از نظر نرخ بازگشت به فحلی تفاوت معنی داری دیده شد (P<0.01). نسبت بزغاله های متولد شده به بزهای زاییده و نیز نسبت به بزهای فحل شده دراثر همزمانی، بین تیمارها تفاوت معنی داری نشان نداد، با این وجود، به کارگیری PGF2 آسان ترین و کم هزینه ترین روش بود.

    کلیدواژگان: بز، همزمان سازی فحلی، سیدر، اسفنج درون واژنی، پروستاگلاندین
  • حمیدرضا قیصری، سیدشهرام شکرفروش، محمود امین لاری صفحات 225-230
    تردی یکی از مهمترین عوامل در پذیرش گوشت توسط مصرف کننده می باشد. آنزیم های پرتئولیتیک کالپاین در ترد شدن گوشت پس از کشتار نقش اصلی را به عهده دارند. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه فعالیت کلی کالپاین و کشش بافت در عضلات مختلف شتر، گاو، گوسفند و بز بود. در شتر تاثیر سن و جنس حیوانات نیز مورد مطالعه قرار گرفت. از بیست و چهار حیوان (شتر، گاو، گوسفند و بز) پس از کشتار به طور تصادفی نمونه گیری شد. نمونه ها از عضلات دو سر ران، طویل پشتی، سه سر بازو و قلب هر حیوان تهیه گردید. پس از یکنواخت کردن نمونه ها در نمک طعام 1/0 مولار و سانتریفیوژ کردن، فعالیت کلی کالپاین به وسیله روش فلورومتری اندازه گیری شد. برای ارزیابی کشش بافتی نیز از دستگاه اینستران استفاده گردید. برخلاف کشش بافتی هیچگونه تفاوت معنی داری (P>0.05) در مورد فعالیت کالپاین ما بین عضلات مختلف در هر گونه حیوانی مشاهده نشد. در بین گونه های مختلف تفاوت در میزان کشش بافتی و فعالیت کالپاین معنی دار بود (P<0.05). در مجموع عضلات، بالاترین فعالیت کالپاین در شتر و پس از آن به ترتیب در گاو، گوسفند و بز مشاهده شد. میزان کشش بافتی در شتر با گاو و گوسفند با بز تفاوت معنی داری نداشت P>0.05)). در شتر حیوانات بالغ کشش بافتی و فعالیت کالپاین بالاتری نسبت به نابالغ ها داشتند (P<0.05) و جنسیت تاثیر معنی داری نداشت. در تمام گونه های حیوانی تحت مطالعه همبستگی منفی و غیرمعنی داری مابین فعالیت کالپاین و کشش بافتی وجود داشت. گوشت حیوانات مختلف ممکن است درجات متفاوتی از تردی را نشان دهند که بخشی از آن به خاطر اختلاف در فعالیت کالپاین آن ها می باشد.
    کلیدواژگان: کالپاین، گاو، شتر، گوسفند، بز
  • اثر محافظتی ویتامین E در برابر نفروتوکسیسیتی ناشی از جنتامیسین در موش صحرایی: مطالعه بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژیک
    امین درخشان فر، آرش بیدادکش، صدیقه کاظمی نیا صفحات 231-238
    خاصیت جنتامیسین به جهت استرس های اکسیداتیو همراه با کمبود ویتامین E موجود در لوله های پیچیده نزدیک ظاهرا به توانایی آن برای تسهیل در تولید رادیکال های آزاد در میتوکندری مربوط می شود. برای تعیین راهی که در آن پیش درمانی و هم درمانی با ویتامین E واکنش های فوق را تصحیح می کند، ما مطالعه آینده نگری را با هدف بررسی اثرات محافظتی ویتامین E بر لوله های کلیوی در سمیت کلیوی همراه با جنتامیسین در موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dowley شروع کردیم. از اینرو تعداد 35 عدد موش صحرایی نر به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند تا به طور داخل عضلانی و یک بار در روز به ترتیب با جنتامیسین یا سرم فیزیولوژی یا ویتامین E یا جنتامیسین (80 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و ویتامین E (250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به طور همزمان یا ویتامین E به تنهایی (250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)، سه روز زودتر نسبت به تزریق همزمان با جنتامیسین (80 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به مدت 10روز دریافت کنند. جنتامیسین به تنهایی باعث کاهش در تصفیه گلومرولی همراه با کاهش در ضریب تصفیه کراتینین، افزایش در BUN، همچنین کاهش عملکرد توبولی با کاهش در فعالیت ATPase و افزایش فعالیت MDA متعاقب افزایش اکسیداسیون چربی ها شد. مطالعه بافت شناختی، صدمه لوله ای حاد به همراه تشکیل قالب های تحریک شده توسط جنتامیسین و تغییر در اندازه و الگوی لوله ها را آشکار کرد. مطالعه بیوشیمیایی بیشتر در این زمینه اثر محافظتی مربوط به پیش درمانی با ویتامین E را به صورت کاهش در فعالیت آنزیمی (MDA)، تغییر خفیف تا ملایم در BUN به همراه احیا در تصفیه کراتینین و نگه داشتن فعالیت ATPase تا 50% نسبت به موش های درمان شده در گروه کنترل و ویتامین E نشان داد. مقاومت لوله ای مشخص در برابر ضایعات لوله های نزدیک در جنتامیسین به خاطر مهار فعالیت اکسیداتیو چربی ها ناشی از پیش درمانی با ویتامین E و اندازه طبیعی در خلال بررسی میکروسکوپی ما را به این نتیجه راهنمایی کرد که اثر حفاظتی ویتامین E احتمالا مربوط به پیشگیری توبولی است در جایی که پر خونی ایجاد شده به وسیله ویتامین تنها یک پیامد می باشد.
    کلیدواژگان: جنتامیسین، سمیت کلیوی، ویتامین E، موش صحرایی
  • عباس غلامیان، حمید گله داری، علی اسلامی، لیلا نبوی صفحات 239-243
    در این مطالعه برای اولین بار در ایران مقاومت به بنزیمیدازول در گله های گوسفند در مناطق مختلف استان خوزستان بررسی شد. علت انتخاب شهرها در این بررسی سابقه درمان متفاوت گله ها در این نقاط بوده است. هدف اصلی ما در این تحقیق بررسی امکان وجود ارتباط بین الگوی پلی مورفیسم در ژن بتا توبولین و مقاومت کرم های مورد بررسی به داروی آلبندازول بوده است. بر اساس نتایج RFLP-PCR پلی مورفیسم ژن بتا توبولین در جدایه شوشتر که دارای سابقه مصرف البندازول بیشتری است در مقایسه با جدایه های سایر شهرستان ها که دارای سابقه مصرف البندازول کمتری هستند کاهش قابل ملاحظه ای را نشان می دهد که دلالت بر گسترش مقاومت نسبت به بنزیمیدازول ها در همونکوس کونتورتوس جدا شده از گوسفندان شوشتر دارد.
    کلیدواژگان: همونکوس کونتورتوس، مقاومت دارویی، بتا توبولین، RFLP، PCR
  • ظفر اقبال خان، الطاف حسین، محمد اشرف، عرفان مصطفی صفحات 244-254
    وضعیت کلسیم در گوسفندان شیرده، غیر شیرده و گوسفندان نر در جنوب غرب پنجاب، پاکستان بررسی گردید. از چراگاه و حیوان به دنبال شروع یک ماه در هر دو در فصل زمستان و تابستان نمونه گرفته شد. یک مکمل غذایی از مواد معدنی در طول سال در دسترس همه حیوانات قرار داشت. کلسیم پلاسما در تمام حیوانات تحت تاثیر وضعیت فیزیولوژیکی و جنسیت قرار نداشت و به شدت در تمام گروه ها پایین بود. غلظت های کلسیم علوفه و پلاسما در تمام انواع گوسفندان و کلسیم شیر در گوسفندان شیرده تحت تاثیر فصل قرار داشت. در گوسفندان شیرده کاهش اندک سطح کلسیم پلاسما در تابستان و کاهش متوسط آن در فصل زمستان دیده شد. در گوسفندان غیر شیرده کلسیم پلاسما در طول زمستان کاهش متوسطی داشت و در تابستان کاهش اندکی داشت. در گوسفندان نر سطح کلسیم پلاسما در تابستان کاهش ناچیزی داشت در حالیکه در طول زمستان کاهش متوسطی داشت. غلظت های کلسیم علوفه و خاک در طول هر دو فصل در محدوده یکسانی قرار داشت و یک ارتباط مثبت بین آنها را نشان می داد. بر اساس این بررسی ها نتیجه گرفته می شود که وضعیت کلسیم گوسفندان مرتع در این منطقه خاص نیازمند تکمیل توسط یک مخلوط مناسب ویژه جهت رسیدن به ماکزیمم پتانسیل گوسفندان مرتع می باشد.
    کلیدواژگان: کلسیم، تغییر فصلی، خاک، علوفه، گوسفندان مرتع
  • جعفر آی، اسدا& ظریفکار، سید محمد جواد علوی، علی اکبر نکوییان، ارغوان مطلع آزاد صفحات 255-259
    تستوسترون آنانتات به دلیل دارا بودن اثرات متابولیکی، به عنوان یک داروی محرک جهت تقویت عضلات در بعضی ورزشکاران به مقدار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که غلظت بالای دارو در پلاسما ممکن است بر فعالیت طبیعی غدد درون ریز به ویژه بر ترشح هورمون های قشر غده فوق کلیوی اثر داشته باشد. لذا در تحقیق حاضر، تاثیر غلظت بالای تستوسترون آنانتات (TE) بر ساختار هیستومتریک قشر غده فوق کلیوی در موش های صحرایی نر بالغ مورد مطالعه قرار گرفت. جهت این منظور تعداد 120 راس موش صحرایی نر بالغ نژاد چارلز ریور به 5 گروه به صورت زیر تقسیم بندی شدند: 1) گروه گنادکتومی شده که دارو (TE) دریافت نموده اند (TE+G) (5 میلی گرم به ازای هر 100 گرم وزن بدن به صورت تزریق داخل صفاقی و هفته ای یکبار)، 2) گروه شاهد (گنادکتومی نشده) که تستوسترون آنانتات دریافت نموده اند (Sh+TE)، 3) گروه گنادکتومی شده که حجم مساوی از حلال دارو (روغن زیتون) دریافت نموده اند (G+S)، 4) گروه شاهد (گنادکتومی نشده) دریافت کننده حلال دارو (روغن زیتون) (Sh+S)، 5) گروه کنترل بدون تزریق یا عمل جراحی (CO). 63 روز پس از شروع آزمایش، نمونه های سرم جهت اندازه گیری میزان هورمون تستوسترون تهیه شده و همچنین نمونه های بافتی از غده فوق کلیوی جهت مطالعات هیستومتریک با رنگ آمیزی H&E تهیه گردید و از آزمون ANOVA یکطرفه جهت آنالیز آماری استفاده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که میانگین غلظت سرمی هورمون تستوسترون در گروه آزمایشی (G+TE) نسبت به میانگین گروه کنترل دارای افزایش معنی دار (P<0.05) می باشد. همچنین قطر هسته و سلول های ناحیه گلومرولوزا (ZG)، ناحیه فاسیکولاتا (ZF) و ناحیه رتیکولاریس (ZR) در گروه آزمایشی (G+TE) دارای افزایش معنی دار (P<0.05) نسبت به گروه کنترل (CO) می باشد که این نتایج بیانگر تاثیر مستقیم هورمون تستوسترون آنانتات بر قشر غده فوق کلیوی می باشد.
    کلیدواژگان: تستوسترون آنانتات، قشر غده فوق کلیوی، هیستومتریک، موش صحرایی
  • حسین معتمدی، مسعودرضا صیفی آباد شاپوری، مسعود قربانپور*، محمود جمشیدیان، سعد گورانی نژاد صفحات 260-265

    استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکوکوس دیس گالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس باکتری های گرم مثبت و بیماری زای پستان گاوهای شیری هستند. این باکتری ها مهمترین عوامل خسارات اقتصادی در گله های گاو شیری که برنامه کنترل ورم پستان ندارند محسوب می شوند. به منظور ارزیابی نقش این عوامل در ایجاد ورم پستان تحت بالینی در گاوهای شیری اهواز، تعداد 100 نمونه شیر دارای واکنش مثبت در CMT و 20 نمونه شیر دارای واکنش منفی در این آزمایش جمع آوری گردید و حضور این عوامل با استفاده از PCR بررسی و نتایج حاصل از آن با روش کشت باکتریایی مقایسه گردید. براساس نتایج حاصل از PCR، استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکوکوس دیس گالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به ترتیب در 20، 5/12 و83/0% نمونه های بررسی شده حضور داشتند. در همه نمونه هایی که کشت باکتریایی مثبت شده بود PCR نیز نتیجه مثبت داشت ولی در 10 نمونه دارای واکنش مثبت PCR، کشت باکتریایی منفی شد. بر اساس آزمون مک نمار بین دو روش PCR و کشت باکتریایی 6/91% توافق در تشخیص عوامل استرپتوکوکی ورم پستان وجود دارد. از بین نمونه های دارای واکنش منفی در CMT به ترتیب 14 و 7 نمونه در PCR و کشت باکتریایی نتیجه مثبت نشان دادند. براساس نتایج به دست آمده عفونت های تحت بالینی ناشی از این باکتری ها در گاوهای شیری اهواز شایع بوده و باید برنامه های تست و پیشگیری منظم طرح ریزی شود تا عفونت کنترل شود CMT حساسیت کافی جهت تشخیص عفونت ورم پستان تحت بالینی ناشی از این عوامل را ندارد.

    کلیدواژگان: گونه های استرپتوکوکوس، PCR، گاو، ورم پستان
  • غلامحسین خواجه، رضا رنجبر، محبوبه صالحی، سیدمهدی بانان خجسته صفحات 266-269
    به منظور بررسی تغییرات غلظت برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی مایع آمنیوتیک، تعداد 115 رحم طبیعی بز از کشتارگاه جمع آوری شد. بعد از خارج کردن هر جنین به همراه غشاهای جنینی، از مایع آمنیوتیک موجود درکیسه آمنیوتیک، مقدار10 میلی لیتر جهت آنالیز بیوشیمیایی اخذ گردید. سپس سن تقریبی جنین ها با استفاده از فرمول تخمین سن محاسبه شد. در 5 مرحله از 5 ماه آبستنی به ترتیب نتایج زیر به دست آمد: مقادیر سدیم 3/123، 125، 9/115، 122 و 8/120 میلی مول در لیتر؛ پتاسیم 2/6، 2/5، 8/5، 9/4 و6/5 میلی مول در لیتر؛ کلر4/101، 1/115، 3/117، 6/106 و 9/94میلی مول در لیتر؛ گلوکز 1/7، 5/11، 8/8، 9/4 و 6/3 میلی گرم در دسی لیتر؛ اوره 7/43، 3/69، 8/84، 117 و7/91 میلی گرم در دسی لیتر؛ اسید اوریک 4/0، 1/0، 1/0، 3/0 و 7/0 میلی گرم در دسی لیتر؛ کراتینین 5/1، 6/0،6/0، 5 و 9/5 میلی گرم در دسی لیتر و پروتئین تام بیشترین غلظت (2/54 میلی گرم در دسی لیتر) در ماه اول آبستنی و کمترین غلظت (6/26 میلی گرم در دسی لیتر) درماه دوم آبستنی.
    کلیدواژگان: بررسی بیوشیمیایی، مایع آمنیوتیک، آبستنی، بز
  • اورنگ عطایی، پرویز هورشتی، محمود بلورچی، امیر نیاسری نسلجی، عباس برین صفحات 270-274
    در این مطالعه ترشحات پستانی تعداد 913 کارتیه متعلق به 229 راس تلیسه نژاد هلشتاین، 10 تا 14 روز قبل از زمان زایمان مورد انتظار آن ها به روش استریل اخذ شد تا میزان وقوع آلودگی های داخل پستانی از نوع استافیلوکوک های کوآگولاز منفی (CNS) (coagulase negative Staphylococci) این حیوانات به دست آید. نتایج به دست آمده نشان دادند که 5/78% (913/717) نمونه ها از نظر رشد عوامل باکتریایی منفی بوده و در 5/20% (913/187) از نمونه های کشت داده شده استافیلوکوک های کوآگولاز منفی رشد کردند. همچنین در33/0% موارد استافیلوکوک های کوآگولاز مثبت، در33/0% E. coli، در 22/0% از ترشحات کشت داده شده آرکانوباکتر پایوژنز (Arcanobacterium pyogenes) و در 11/0% نمونه ها نیز استرپتوکوک های محیطی رشد کردند. در مرحله بعدی تمامی 187 نمونه استافیلوکوک های کوآگولاز منفی به دست آمده ازکشت ترشحات داخل پستانی تلیسه های باردار، در شرایط آزمایشگاهی (In vitro) از نظر میزان حساسیت به هشت آنتی بیوتیک رایج در درمان عفونت های داخل پستانی گاوهای بالغ مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان حساسیت به دست آمده به ترتیب برای آنتی بیوتیک های اکسی تتراسایکلین، جنتامایسین، استرپتومایسین، تایلوزین، کلوکساسیلین، انروفلوکساسین، تریمتوپریم + سولفامتوکسازول و پنی سیلین G شامل 180 (3/96%)، 187 (100%)، 163 (2/87%)، 168 (8/89%)، 183 (9/97%)، 187 (100%)، 174 (93%) و 164 (7/87%) بوده است. بیش از 8/93% از نمونه های مورد آزمایش به آنتی بیوتیک های به کار گرفته شده حساس بودند. به طور خلاصه از اطلاعات به دست آمده در این تحقیق اینگونه نتیجه گیری می شود که استافیلوکوک های کوآگولاز منفی شایع ترین عوامل جدا شده از ترشحات پستانی تلیسه های آبستن بوده که در شرایط آزمایشگاهی به آنتی بیوتیک های رایج حساسیت بالایی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ورم پستان تلیسه ها، استافیلوکوک های کوآگولاز منفی، حساسیت به آنتی بیوتیک
  • مجتبی بنیادیان، سعید آل آقا، امین مطهری فرد صفحات 275-278
    این مطالعه به منظور ارزیابی میزان آلودگی لاشه مرغ های کشتار شده در کشتارگاه های یکی از استان های مرکزی ایران (یزد) به باکتری سالمونلا طراحی و به اجرا در آمد. در مجموع 435 نمونه از کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) اخذ گردید و آزمون های باکتری شناسی و سرمی بر روی نمونه ها با هدف جداسازی و تشخیص سویه های مختلف باکتری سالمونلا صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشانگر این بود که میزان آلودگی کبد، سینه (قبل از چیلر) و سینه (بعد از چیلر) به باکتری سالمونلا به ترتیب برابر 1/8، 48/18 و 45/34% می باشد. در آزمون های سرمی مشخص گردید که سالمونلا تیفی موریوم بیشترین آلوده کننده لاشه ها در بین سایر سروتیپ های این باکتری می باشد (2/52%). سایر سروتیپ های جدا شده از نمونه ها عبارت بودند از: سالمونلا نئوپورت (6/15%)، سالمونلا انتریتیدیس (2/12%)، سالمونلا هاوانا (9/8%)، سالمونلا دابلین (6/5%) و سالمونلا پاراتیفی ب (6/5%). آزمون های باکتری شناسی بر روی نمونه های آب اخذ شده از چیلر کشتارگاه ها نشانگر این بود که 3/33% از نمونه ها به باکتری سالمونلا تیفی موریوم آلوده می باشند، همچنین از 3/8% نمونه های آب چیلرها دو سروتیپ سالمونلا دابلین و پاراتیفی ب جدا گردید.
    کلیدواژگان: سالمونلا، مرغ، لاشه
  • سیامک سیف زاده، فرنود شکوهی ثابت جلالی، سارا جوانمردی، رامین مظاهری خامنه صفحات 279-281
    در این گزارش، درمان جراحی یک راس نریان 7 ساله با سابقه 10 روزه انحراف مسیر ادراری ناشی از اصابت گلوله در ناحیه میاندوراه، ارائه شده است. در معاینات بالینی و بررسی آزمایشگاهی علایمی از انسداد ادراری یا نارسایی کلیوی مشاهده نشد. به دلیل غیر قابل دسترس بودن میزراه در محل صدمه دیده، از طریق شکاف اورتروتومی میاندوراه، یک سوند ادراری از داخل مجرای میزراه عبور داده شد و مسیر به سمت مثانه سونداژ گردید. پس از برقراری مسیر اصلی خروج ادرار، سوند رتروگراد در میزراه به مدت 5 روز قرار داده شد. التیام به خوبی صورت پذیرفت و عارضه ای در عرض یک ماه پس از جراحی مشاهده نشد. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، این مورد اولین گزارش از بروز فیستول میزراهی نریان ناشی از اصابت گلوله در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: فیستول، میزراه، تیرخوردگی، نریان
  • امیراشکان مهجور، استیون پیرکرافت صفحات 282-284
    تومورهای منشا گرفته از بافت دندانساز در حیوانات مختلف گزارش گردیده است. آمیلوبلاستیک فیبروادونتوما از تومورهای نادر در حیوانات می باشد که در آن هم بافت دندانساز و هم بافت مزانشیمی دندان درگیر می باشند. دو توده جدا شده از ناحیه فک و انتهای زبان یک گاو نر گوشتی به صورت تازه و فیکس شده در فرمالین به آزمایشگاه مرکز تشخیص مت پلسنت، لانسستون، استرالیا ارجاع داده شد. در دید میکروسکوپیک وجود رشته های بلند و جزایر پراکنده از بافت پوششی بافت دندانساز در زمینه ای از بافت مزانشیمی شبیه به پولپ دندان مشاهده شد. با توجه به خصوصیات ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک توده به عنوان تومور آمیلوبلاستیک فیبروادونتوما شناخته شد.
    کلیدواژگان: آمیلوبلاستیک فیبروادونتوما، تومور، گاو
|
  • Jamshidia., Hampson, D. J Pages 199-204
    Avian intestinal spirochaetosis (AIS) is a condition arising from colonization of the caeca and colon of birds with anaerobic spirochaetes of the genus Brchyspira. The purpose of the present study was to evaluate PCR amplification from formalin-fixed, paraffin-embedded tissue method for detecting infected laying hens with Brachyspira pilosicoli with the same primers that have been used for detecting the infection in live birds. Over a 4-week period following experimental infection, the faeces of three of the eight inoculated birds became culture-positive. At post-mortem examination, no specific pathological changes were found, and in histological examination of caeca, no forming a “false brush border” was observed, but the spirochaete-form bacteria were present between the intestinal villi. Faecal and swab cultures from caeca of three infected birds became positive and confirmed by PCR amplification of 16S rRNA gene of B. pilosicoli. But this gene was not detected by PCR amplification from fixed caecal tissues of infected birds. This result might be due to low number of bacteria in each section or damage and fragmentation of target DNA.
    Keywords: Brachyspira pilosicoli, Laying hens, Fixed tissue, PCR
  • Batavani, R. A, Asris., Naebzadeh, H Pages 205-211
    Milk samples were collected from quarters of 35 cows with subclinical mastitis (California mastitis test [CMT] positive and somatic cell counts [SCC] >500,000 cells/ml in individual quarter foremilk), as well as from 37 healthy controls. Compared to the levels observed in milk from healthy quarters, milk from quarters with subclinical mastitis showed elevated sodium (91.97 vs 52.93 mg/dl), chloride (>0.14 vs <0.14 g/dl), pH (6.69 vs 6.59), albumin (5.62 vs 2.65 g/dl), lactate dehydrogenase (LDH) activity (1524.04 vs 485.94 IU/L) and immunoglobulins (26.86% vs 7.43%). In contrast, decreased values were found for calcium (90.45 vs 126.29 mg/dl), inorganic phosphorous (24.40 vs 30.59 mg/dl), potassium (151.56 vs 167.74 mg/dl), α-lactalbumin (22.25% vs 28.72%) and β-lactoglobulin (34.21% vs 57.08%). No changes were seen in blood serum LDH activity. Furthermore, an increase in positive response to CMT was found to be accompanied by an almost proportionate increase in immunoglobulin values to 48.20% and decrease of α-lactalbumin levels in milk serum (P<0.01). These changes in pH, mineral concentrations, LDH activity and protein fractions in milk of quarters show the presence of tissue damage provoked by SCM. Thus, these parameters can be used in the diagnosis of mastitis.
    Keywords: Cows, Milk, Composition, Subclinical mastitis
  • Rajputn., Dumka, V. K., Sandhu, H. S Pages 212-217

    The pharmacokinetics of cefpirome was investigated in buffalo calves following its single intramuscular (IM) administration (10 mg). The peak plasma concentration of cefpirome at 30 min was 9.0 ± 0.5 μg.ml-1, which declined to 0.2 ± 0.1 μg.ml-1 at 24 hrs. The absorption half-life (t1/2Ka) and elimination half-life (t1/2 β) were 0.19 ± 0.03 hr and 2.39 ± 0.05 hr, respectively. The area under the plasma concentration-time curve (AUC), area under the first moment curve (AUMC), apparent volume of distribution (Vdarea), total body clearance (ClB), mean residence time (MRT) and total duration of therapeutic effect (td) were 28.7 ± 1.9 μg.ml-1.hr, 107.7 ± 6.7 μg.ml-1.hr2, 0.42 ± 0.01 L.kg-1, 0.12 ± 0.003 L.kg-1.hr-1, 3.76 ± 0.04 hr and 12.7 ± 0.3 hr, respectively. The systemic bioavailability (F) after IM administration of cefpirome in calves was 35.3 ± 3.1%. To maintain a minimum therapeutic concentration of 0.25 μg.ml-1, a satisfactory dosage regimen of cefpirome in buffalo calves was 3.46 mg.kg-1 followed by 3.36 mg.kg-1 at 12-hour intervals. Cefpirome was bound to the plasma proteins of buffalo calves in vitro to the extent of 30.7 ± 1.9%.

    Keywords: Buffalo, Cefpirome, Cephalosporins, Dosage, Pharmacokinetics
  • Bitarafa., Zamiri, M. J., Kafim., Izadifard, J Pages 218-224

    The objective of this study was to evaluate three methods of estrous synchronization, viz. controlled internal drug releasing device (CIDR), intravaginal sponges impregnated with fluogestone acetate (FGA), and cloprostenol (Estrumate; an analogue of prostaglandin F2α) in Nadooshani goats of Yazd province, Iran. The estrous synchronized does (n = 30 to 33 per treatment), after heat detection, were artificially inseminated (once) with diluted semen of fertile bucks. Pregnancy was determined by measuring blood serum progesterone levels on day 21 after insemination, followed by ultrasonography at mid-gestation. No significant difference was observed for the interval between the end of the synchronization protocol and the standing heat amongst treatments (range: 23 to 35 hrs). There was no significant difference in the interval between the time of standing heat and insemination among treatments (range: 15 to 27 hrs). Blood serum progesterone levels (overall mean: 4.80 ± 0.41 ng/ml; SEM), litter size (overall mean: 1.32 ± 0.05; SEM), non-return rate to estrus and the kidding rate were not significantly affected by the synchronization methods. Serum progesterone levels were significantly lower (P<0.01) in does that returned to estrus after artificial insemination (AI). Prolificacy and fecundity were not significantly affected by the synchronization methods; however, cloprostenol method was found to be more convenient and economical under the conditions of this experiment.

    Keywords: Goat, Estrous synchronization, CIDR, Intravaginal sponge, PGF2α
  • Gheisari, H. R., Shekarforoush, S. S., Aminlari, M Pages 225-230
    Tenderness is the single most important factor influencing consumer acceptance of meat. The calpain proteolytic system is known to be responsible for the post-mortem tenderization of meat. The purpose of this study was to determine and compare the tensile strength and total calpain activities in different muscles of camel, cattle, sheep and goat. In camels, the effect of age and sex of animal was also studied. Twenty-four animals (camel, cattle, sheep and goat) were sampled randomly after slaughtering. Samples from biceps femoris, longissimus dorsi and triceps brachii and heart were obtained from each animal. The tensile strength was calculated using an Instron Universal testing machine. After homogenization of samples in 0.1 M NaCl and centrifugation, total calpain activity was determined by fluorometric method. Despite significant differences in tensile strength, no significant difference (P>0.05) was observed among calpain activities of different muscles in each species. Inter-species differences however, were significant (P<0.05). In all muscles, the highest calpain activity was found in camel (3.08–5.36 RFU/mg protein) followed by cattle (3.65–4.43 RFU/mg protein), sheep (1.17–2.82 RFU/mg protein) and goat (1.24–2.23 RFU/mg protein). No significant differences were observed between camel and cattle and also between sheep and goat in tensile strength (P>0.05). In camel, adult animals had higher calpain activity and tensile strength than youngs; sex had no significant effects. Correlation coefficients of calpain activity and tensile strength were negative and not significant in all species. In conclusion, meats from different species might show different degrees of tenderness, partly due to the difference in their calpain activity.
    Keywords: Calpain, Cattle, Camel, Sheep, Goat
  • Vitamin E protection against gentamicin-induced nephrotoxicity in rats: a biochemical and histopathologic study
    Derakhshanfara., Bidadkosha., Kazeminia, S Pages 231-238
    The specificity of gentamicin for vitamin E deficiency-associated oxidative stresses in the renal proximal convoluted tubules is apparently related to its ability to increasingly facilitate generation of radical species in mitochondria. To determine the ways in which vitamin E manage the currently processes, we conducted a prospective study aimed to investigate the tubular preserving effect of vitamin E, pre-treatment and co-treatment, in nephrotoxicity with gentamicin-treated Sprague-Dawley rats. 35 healthy rats were ascribed 1–5 trials to receive once daily intramuscular injections of either gentamicin (80 mg/kg/body Wt) (GN), normal saline (NS), vitamin E (250 mg/kg/body Wt) (VE), vitamin E (250 mg/kg/body Wt) plus gentamicin (80 mg/kg/body Wt) simultaneously (CGE), or vitamin E alone (250 mg/kg/body Wt) 3 days before co-administration with gentamicin (80 mg/kg/body Wt) (PGE), for 10 days. Gentamicin alone caused a decrease in glomerular filtration rate-associated coefficient of the creatinine clearance, increase in blood content of BUN as well as a decrease in tubular function evident by recognised depression of ATPase activity, increases in lipid peroxidation and subsequently MDA activity. The histopathologic studies revealed acute tubular necrosis with tubular cast formation triggered by gentamicin treatment over 10 days of experiment and change in size and pattern of tubules. Further biochemical studies showed tubular preserving effect of vitamin E pre-administration including slow down in rising enzyme activity (MDA) and mild to moderate BUN with recovery in creatinine clearance and holding ATPase activity up to 50% on comparison with the control and vitamin E alone-treated rats. Significant tubular resistance against gentamicin proximal tubular lesions on the suppressed activity of lipid oxidation induced by vitamin E pre-treatment with normal size during microscopic inspections lead us to conclude protective role of vitamin E is probably attributed to tubular prevention, whereas hyperemia prepared by vitamin is only a consequent.
    Keywords: Gentamicin_Nephrotoxicity_Vitamin E Rat
  • Gholamiana., Galehdarih., Eslamia., Nabavi, L Pages 239-243
    In this report, β-tubulin gene polymorphism was investigated in Haemonchus contortus populations isolated from sheep flocks in different regions of Khouzestan province, southwestern Iran. The samples were chosen on the basis of regional variation in benzimidazole treatment background of sheep flocks. Our objective was to study the relationship between treatment background and β-tubulin gene polymorphism of H. contortus isolated from the selected regions. H. contortus isolated from Shooshtar revealed reduction in β-tubulin gene polymorphism restriction fragment length polymorphism (RFLP) in respect to other isolates indicating that benzimidazole-resistant isolates of H. contortus developed in some sheep flock of Shooshtar region.
    Keywords: Haemonchus contortus, Drug resistance, β, tubulin, RFLP, PCR
  • Khan, Z. I., Hussaina., Ashrafm., Mustafa, I Pages 244-254
    The calcium status of lactating, non-lactating, and male sheep on farm in southwestern Punjab, Pakistan was studied. Pasture and animal were sampled at the end of the first month of summer and winter. All samplings were carried out fortnightly. A mineral supplement was available to all animals throughout the year. Plasma calcium in all animals was not affected by the physiologic state and gender as it was severely deficient in all classes of animals. The calcium concentrations of forage and plasma in all classes of sheep, and milk in lactating sheep were affected by the season (P<0.001). In the lactating sheep, the marginal deficient levels of calcium for requirement (1200-2600 mg/kg) in summer and moderate deficiency (1200-2600 mg/kg) for sheep requirement during winter were found. In non-lactating sheep, plasma calcium was moderately deficient during winter and marginally deficient in summer. In male sheep, plasma calcium level in summer was marginally deficient while plasma calcium during winter was moderately deficient. Soil and forage calcium concentrations were found within the same range during both seasons and showed a positive association between them (P<0.001). Based on these analyses, it was concluded that the calcium status of grazing sheep in this specific region needs supplementation with specifically tailored mixture to achieve the maximum potential of grazing sheep in this ranch.
    Keywords: Calcium, Seasonal variation, Soil, Forage plant, Grazing sheep
  • Aij., Zarifkara., Alavi, S. M. J., Nekooeian, A. A., Motale Azad, A Pages 255-259
    Testosterone enanthate (TE) is used by many athletes as a muscle builder. Previous studies showed that high concentration of the drug in plasma may affect the natural function of endocrine glands, specially the secretion of the adrenocortical hormones. The objective of the present study was to examine the effects of high concentration of TE on histometrical structure of adrenal cortex in male rats. 120 Charles River rats were equally divided into 5 groups of gonadectomized rats receiving (G+TE), non-gonadectomized rats receiving TE (Sh+TE), gonadectomized rats receiving vehicle (G+S), non-gonadectomized rats receiving vehicle (Sh+S), and the control rats which were neither operated nor received vehicle or drug (CO). The animals were given either 0.5 ml normal saline as vehicle or 5 mg/100 g body weight TE in equal volume of normal saline. Nine weeks after receiving drug or vehicle, serum levels of testosterone were determined, and histometrical studies were performed on tissues from adrenal glands using haematoxylin and eosin staining. There was a significant increase in serum levels of testosterone in G+TE group compared to the CO one. Moreover, the diameters of the nuclei and cells from zona glomerulosa, zona fasciculate and zona reticularis showed a significant increase compared to the CO group. The results indicated that TE has an increasing effect on the nuclei and cell size of the adrenal cortex.
    Keywords: Testosterone enanthate, Adrenal gland cortex, Histometric, Rat
  • Moatamedih., Seyfiabad Shapourim., Ghorbanpoorm., Jamshidianm., Gooraninejad, S Pages 260-265

    Streptococcus agalactiae, S. dysgalactiae and S. uberis are Gram-positive bacterial pathogens that affect cows in dairy herds. These are considered as the major causes of economic losses of dairy producers without a control program. To reveal the role of these agents in inducing subclinical mastitis in dairy cattle in Ahvaz, 100 CMT-positive milk samples and 20 CMT-negative milk samples were collected and examined by polymerase chain reaction (PCR). The results were compared with the conventional bacterial culture. Based on the PCR results, S. agalactiae, S. dysgalactiae and S. uberis were causative agents in 20, 12.5 and 0.83% of samples, respectively. There was not any culture-positive samples being negative in PCR, but there were 10 PCR positives being negative in culture method. Based on McNemar test, there was 91.6% agreement between PCR and culture methods for the diagnosis of streptococcal mastitis. There were 14 and 7 CMT-negative samples, being positive by PCR and culture methods, respectively. The results of this study showed that subclinical infections from these bacteria are prevalent in dairy cattle of Ahvaz and regular testing and control programs should be planned to control the infection. CMT has not sufficient sensitivity for detection of subclinical mastitis due to these agents.

    Keywords: Streptococcus species, PCR, Cattle, Mastitis
  • Khadjeh, Gh. H., Ranjbarr., Salehim., Banankhojasteh, S. M Pages 266-269
    To study changes in concentrations of some biochemical factors of amniotic fluid, 115 normal goat uteri at different stages of pregnancy were collected from slaughterhouse. After expelling of each fetus accompanied by fetal membranes, 10 ml amniotic fluid was taken from amniotic sac for biochemical analysis. Then approximate ages of fetuses were calculated by using age estimation formula. At five stages of five months of pregnancy, the following results were obtained, respectively: sodium concentrations were 123.3, 125, 115.9, 122 and 120.8 mmol/L; potassium, 6.2, 5.2, 5.8, 4.9 and 5.6 mmol/L; chloride, 101.4, 115.1, 117.3, 106.6 and 94.9 mmol/L; glucose, 7.1, 11.5, 8.8, 4.9 and 3.6 mg/dl; urea, 43.7, 69.3, 84.8, 117 and 91.7 mg/dl; uric acid, 0.4, 0.1, 0.1, 0.3 and 0.7 mg/dl; creatinine, 1.5, 0.6, 0.6, 5 and 5.9 mg/dl and total protein with the highest value of 54.2 mg/dl at the first month of pregnancy and the lowest value of 26.6 mg/dl at the second month.
    Keywords: Biochemical evaluation, Amniotic fluid, Gestation, Goat
  • Ataeeo., Hovareshtip., Bolourchim., Niasari-Naslajia., Barin, A Pages 270-274
    Mammary secretions of 913 quarters from 229 pregnant Holstein heifers were obtained aseptically to determine the prevalence of coagulase-negative Staphylococci isolated during periparturient period. Quarter samples were collected 14 to 10 days before expected parturition. Analysis of culture data indicated that 78.5% (717/913) of samples were negative, 20.5% (187/913) contained coagulase-negative Staphylococci, 0.33% coagulase-positive Staphylococci, 0.33% E. coli, 0.22% Arcanobacterium pyogenes and 0.11% environmental Streptococci spp. A total of 187 isolates of coagulase-negative Staphylococci were tested in vitro for susceptibility to 8 antimicrobial agents. Susceptibility was detected in 180 (96.3%), 187 (100%), 163 (87.2%), 168 (89.8%), 183 (97.9%), 187 (100%), 174 (93%) and 164 (87.7%) isolates for oxytetracycline, gentamicin, streptomycin, tylosin, cloxacillin, enrofluxacin, trimethoprim+ sulphamethoxazole and penicillin G, respectively. More than 93.8% of the isolates were susceptible to all antimicrobial agents tested. In conclusion, results of this study suggest that coagulase-negative Staphylococci spp. is the most prevalent microorganism isolated from intramammary secretions in pregnant heifers which is susceptible to common antibiotics in vitro.
    Keywords: Heifer mastitis, Coagulase, negative Staphylococci, Antibiotic susceptibility
  • Bonyadianm., Ale Aghas., Motahari Fard, A Pages 275-278
    This study was conducted to determine the prevalence of Salmonellae contamination of chicken carcasses in slaughterhouses in central Iran (Yazd province). 435 samples were obtained from liver, breast—before and after chilling—and bacteriological and serological examinations were done. The results showed that the rate of contamination of liver, breast meat—before and after chiller—were 8.1, 18.48 and 34.45%, respectively. Serological tests showed that S. typhimurium was the main contaminant of the samples (52.2%). Other isolated serotypes were S. newport (15.6%), S. enteritidis (12.2%), S. havana (8.9%), S. dublin (5.6%) and S. paratyphi-B (5.6%). Bacteriological examinations on water of chiller indicated that 33.3% of chill water samples were contaminated with S. typhimurium, 8.3% with S. dublin and 8.3% with S. paratyphi-B.
    Keywords: Salmonellae, Chicken, Carcasses
  • Saifzadehs., Shokouhi Sabet Jalalif., Javanmardis., Mazaheri Khameneh, R Pages 279-281
    A seven-year-old stallion with diversion of urinary pass to the thigh due to a urethral fistula caused by gunshot perineal injury was presented to the Urmia University, Veterinary Teaching Hospital. No signs of urinary obstruction or renal failure were observed. Because of inaccessible location of the injured urethra, through a perineal urethrotomy incision, a urinary catheter was effectively advanced to repel the obstruction into the bladder. Retrograde urethral catheterization was adopted for 5 days to assist mucosal healing. Healing was uneventful and no complications were observed during one month postoperative.
    Keywords: Fistula, Urethra, Gunshot, Stallion
  • Mahjour, A. A., Pear Craft, S Pages 282-284
    Tumours of odontogenic origin have been reported in various domestic animals. Ameloblastic fibro-odontoma is a rare tumour derived from odontogenic epithelium and pulpal mesenchyme. Plain and formalised sections from masses on the front of the cranial aspect of the jaw and the end of the tongue of a castrated beef cattle from an abattoir was submitted to Mt Pleasant laboratories, Launceston, Australia. Histologically long cords and discrete islands of odontogenic epithelium in a background of loose mesenchymal tissue reminiscent of dental pulp were observed. Based on microscopic and macroscopic features, the tumour was diagnosed as ameloblastic fibro-odontoma.
    Keywords: Ameloblastic fibro, odontoma, Tumour, Cattle