فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:19 Issue: 4, Autumn 2018

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:19 Issue: 4, Autumn 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/07/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله کامل
  • عبدالحمید میمندی پاریزی* ، احمد عریان، امین بی غم صادق، عماد سیاحی صفحات 246-254
    هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثربخشی زهر زنبور عسل (BV) و ژل رویال (RJ) در کنار داربست کیتوزانی (CS) بر روی بهبود نقیصه استخوانرادیوس در موش صحرایی بوده است. در مجموع 60 نقیصه استخوانی با طول 5 میلی متر در استخوان رادیوس 60 عدد موش صحرایی نر نژاد ویستار ایجاد شد. شش استخوان رادیوس سالم نیز از 3 موش صحرایی سالم برداشته شد که به عنوان گروه نرمال در مطالعات بیومکانیک استفاده شدند. نقیصه های استخوانی در گروه درمان نشده خالی گذاشته شدند و در گروه شاهد یا اتوگرافت با اتوگرافت، در گروه کیتوزان (CS) با کیتوزان، در گروه کیتوزان-زهر زنبور (CS-BV) با کیتوزان و محلول BV، و در گروه کیتوزان-ژل رویال (CS-RJ) با کیتوزان در کنار ژل رویال پر شدند. التیام نقایص استخوانی در روزهای صفر، 28، 42 و 56 بعد از جراحی از نظر بالینی و رادیولوژی ارزیابی شد. مطالعات بیومکانیک و هیستوپاتولوژی در روز 56 پس از عمل انجام شد. ارزیابی محل التیام در گروه اتوگرافت نسبت به گروه درمان نشده و گروه CS در روزهای 28، 42 و 56 بعد از عمل اپسیته رادیولوژی بیشتری داشت (P<0. 05). گروه های CS-BV و CS-RJ به شکل قابل توجهی نتایج رادیولوژیک بهتری از گروه های درمان نشده و CS در روز 56 پس از جراحی داشتند (P<0. 05). تراکم بافت استخوانی (DOT) و نیز تعداد اوستئوسیت ها و استئوبلاست ها در گروه های CS-RJ و CS-BV به نحو معنی داری بیش از گروه اتوگرافت و CS بود (P<0. 05). نتایج بیومکانیک گروه CS-RJ، به طور معنی داری نسبت به گروه اتوگرافت بهتر بود در حالی که ویژگی های بیومکانیک گروه CS-BV از نظر آماری با گروه اتوگرافت تفاوت معنی داری نداشت ‍ (P>0. 05). داربست ها در گروه CS پس از 56 روز همچنان در محلجراحی قابل مشاهده بودند. بین گروه های CS-RJ و CS-BV تفاوت آماری معنی داری در نتایج رادیولوژیک، DOT، بافت غضروفی و بافت فیبروزی و نیز عملکرد بیومکانیک در روزهای 42 و 56 بعد از عمل وجود نداشت. گروه های CS و درمان نشده ضعیف ترین نتایج بیومکانیک را در بین همه گروه ها نشان دادند. در مجموع می توان چنین نتیجه گرفت که هر دو راهبرد درمانی در گروه های CS-BV و CS-RJ در درمان نقایص استخوانی بزرگ و بحرانی‏‏، مناسب و سودمند هستند.
    کلیدواژگان: زهر زنبور، ترمیم استخوان، کیتوزان، ژل رویال
  • توران کاراجا *، سلیم دمیرتاش، دوی غو اوزان گورن صفحات 255-261
    هم انتقال دهنده سدیم/ید (NIS) و پندرین (PDS) از پروتئین های عرض غشایی هستند که در بسیاری از بافت ها به خصوص سلول های اپی تلیال فولیکول های تیروئید وجود دارند و وظیفه آن ها تنظیم غلظت مولکول های ید است. در مطالعه حاضر، هدف ارزیابی میزان تغییرات بیان پروتئین های NIS و PDS در بافت بیضه موش های صحرایی سالم و دیابتیک در مراحل قبل و پس از بلوغ بود. بدین منظور 40 عدد موش صحرایی نر زال نژاد ویستار (20 عدد در مرحله قبل از بلوغ و 20 عدد در مرحله بعد از بلوغ) به 4 گروه تقسیم شدند. گروه І: گروه شاهد حاوی موش های صحرایی سالم در مرحله قبل از بلوغ. گروه ІІ: موش های صحرایی دیابتیک (mg/kg 60 استرپتوزوتوسین (STZ) به صورت داخل صفاقی (ip) ) در مرحله قبل از بلوغ. گروه ІІІ: گروه شاهد حاوی موش های سالم بالغ. گروه IV: موش های دیابتیک (mg/kg ip STZ 60) بالغ. واکنشگری ایمنی به ki67 در بافت بیضه موش های صحرایی دیابتیک هم در موش های صحرایی در مرحله قبل از بلوغ و هم در موش های صحرایی بالغ کاهش یافت. شاخص آپوپتوتیک توبولی و همچنین تعداد سلول های آپوپتوتیک در گروه های دیابتیک در مقایسه با گروه های شاهد افزایش یافت. واکنشگری ایمنی به پروتئین PDS در لوله های منی بر و سلول های لیدیگ شناسایی شد. این شاخص به طور معنی داری در گروه های دیابتیک نسبت به گروه های شاهد کاهش یافته بود (P<0. 05). تعداد سلول های مثبت از نظر NIS به طور معنی داری در موش های صحرایی دیابتیک در مراحل قبل از بلوغ و بالغ نسبت به گروه های شاهد کاهش یافت. آزمون ELISA نشان داد که مقادیر NIS و PDS در موش های صحرایی دیابتیک در مراحل قبل از بلوغ و بالغ در مقایسه با گروه های شاهد به طور معنی داری کاهش یافته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که رابطه بالقوه ای بین میزان بیان پروتئین های NIS و PDS در بافت بیضه موش های صحرایی و بلوغ وجود دارد و علاوه بر این، دیابت اثرات کاهنده ای بر میزان بیان این دو پروتئین در بافت بیضه موش های صحرایی می گذارد.
    کلیدواژگان: دیابت، پندرین، موش صحرایی، هم انتقال دهنده سدیم، ید، بیضه
  • سارا مستوفی افشار، محمد طباطبایی، محمد مهدی قهرمانی سنو * صفحات 262-269
    مایکوباکتریوم اویوم تحت گونه پاراتوبرکولوزیس (MAP) یک باکتری داخل سلولی اجباری بوده و عامل بیماری پاراتوبرکولوز (بیماری یون) در نشخوارکنندگان می باشد. علاوه بر این، MAP به طور مداوم از ضایعات بیماری کرون (CD) در انسان جدا شده است؛ که اثر مستقیم احتمالی باکتری MAP در پیشرفت بیماری CDرا مطرح می کند. عفونت های ناشی از MAP مقاوم به درمان بوده و در بسیاری از موارد درمان، عفونت را به آسانی برطرف نمی کند. مطالعه مکانیزم های مولکولی تعامل میزبان و پاتوژن در شناسایی اهداف دارویی احتمالی مفید است. در این راستا، نشان داده شده که در ماکروفاژهای آلوده با باکتری های مختلف، از جمله مایکوباکتریوم، micro RNA 21 (miR-21) دارای افزایش بیان می باشد، تغییری که باعث کاهش قدرت پاک کنندگی ماکروفاژها شده و به دنبال آن، بقای پاتوژن ها را در درون سلول افزایش می دهد. با این حال، مکانیزم های مولکولی که باکتری های داخل سلولی به وسیله آن بیان miR-21 را افزایش می دهند، هنوز به خوبی شناخته نشده است. به منظور بررسی تاثیر تغییرات اپی ژنتیک القاء شده توسط پاتوژن های داخل سلولی در این فرآیند، در این مطالعه تغییرات متیلاسیون سیتوزین های موجود در ناحیه شروع رونویسی miR-21 در ماکروفاژهای THP-1 آلوده به MAP مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور، DNA ژنومی از سلول های آلوده استخراج شد و وضعیت متیلاسیون منطقه مورد نظر با روش تبدیل بیسولفیت مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که MAP موجب هایپو متیلاسیون سیستوزین در دی نوکلئوتیدهای CpG واقع در این منطقه می شود، در حالی که سیتوزین های غیر CpG این منطقه تغییرات قابل توجهی را نشان ندادند. قابل توجه آن که، سیتوزین هایی که در ماکروفاژهای آلوده دارای تغییر در سطح متیلاسیون بودند در ناحیه اتصال فاکتورهای رونویسی که در تنظیم بیانmiR-21 نقش دارند، واقع شده اند.
    کلیدواژگان: بیماری کرون، بیماری یون، miR-21، مایکوباکتریوم
  • محمد محمود مصطفی قندیل* ، احمدرضا محمد الخواجه صفحات 270-275
    انتظار می رود که کشور مصر به صورت بالقوه تحت تاثیر پدیده گرم شدن زمین قرار گیرد. بنابراین، این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سن بر قدرت باروری نریان های عرب در طی ماه های تولید مثلی تابستان انجام شد. اسب های عرب بر اساس سن به 3 گروه 6 تایی شامل گروه جوان (5 تا 6 سال) ، میانسال (11 تا 12 سال) و گروه پیر (15 تا 20 سال) تقسیم شدند و به صورت هفتگی در طی ماه های جولای و آگوست مورد نمونه برداری قرار گرفتند. منی با استفاده از واژن مصنوعی مدل میسوری از اسب ها جمع آوری و به منظور بررسی pH، حجم، غلظت، حرکت و قدرت زنده مانی اسپرماتوزوآها و اختلالات مورفولوژیک مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های سرم جمع آوری و سطح تستوسترون، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) پروفایل لیپیدی و سطح مس و روی مورد بررسی قرار گرفت. pH منی (P<0. 005) ، حرکت اسپرماتوزوآ ها (P=0. 08) ، مورفولوژی اسپرم (P<0. 001) ، ناهنجاری های دم (P<0. 001) و تعداد اسپرم ها در هر انزال به طور قابل توجهی بین نریان ها متفاوت بود. میزان تستوسترون (P=0. 07) و TAC (P<0. 05) به طور قابل توجهی تحت تاثیر سن نریان ها بود. کلسترول با نرمال بودن اسپرم ها رابطه عکس داشت در حالی که سطوح مس و روی با حجم منی، تعداد اسپرم ها و قدرت زنده مانی اسپرماتوزوآ ها رابطه مستقیم داشت. این نتایج نشان داد که قدرت باروری نریان ها وابسته به سن است و به طور قابل توجهی تحت تاثیر متابولیسم لیپید ها و استرس اکسیداتیو در فصل تولید مثلی گرم تابستان قرار دارد. لذا به طور اکید توصیه می شود که به منظور حفظ قدرت باروری نریان ها، مکان هایی برای این حیوانات (همراه با غذا و آب آشامیدنی) و مجهز به سیستم های خنک کننده تبخیری فراهم و فعالیت حیوانات به صبح زود و یا نزدیک غروب موکول، تا آب و هوای گرم تابستان سپری شود.
    کلیدواژگان: نریان عرب، استرس اکسیداتیو، منی
  • فرشید فتاح نیا*، آرش آذرفر، صدیقه منتیان، شهرزاد جزء قاسمی، امین الله پورملکشاهی، علی نقی شکری صفحات 276-282
    هدف این آزمایش بررسی اثر جیره های حاوی دانه سویای برشته (R) ، دانه سویای اکسترود (E) یا ترکیب آن ها (RE) بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب (FA) شیر گاوهای شیری بود. 9 راس گاو شیرده هولشتاین با میانگین وزن بدن 25± 680 کیلوگرم و روزهای شیردهی 10± 90به طور تصادفی به 3 مربع لاتین 3 × 3 اختصاص داده شدند. مصرف ماده خشک (DMI) ، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، تولید، ترکیب و الگوی FA شیر و بازده استفاده از نیتروژن (N) خوراک برای تولید شیر اندازه گیری شد. گاوهای تغذیه شده با R و RE در مقایسه با گاوهای تغذیه شده با E تولید شیر تصحیح شده (FCM) برای 4% چربی و DMI بالاتری داشتند (P<0. 05). بازده تولید DMI برای 4% چربی به ازاء مصرف هر کیلوگرم DM تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (P>0. 05). جیره های آزمایشی بر درصد چربی و پروتئین شیر و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی در کل دستگاه گوارش اثری نداشتند (P>0. 05). غلظت اسید واکسینیک (VA؛ 18:1C ترانس-11) و اسید لینولئیک کونژوگه (CLA؛ 18:2‍C سیس-9، ترانس-11) در چربی شیر گاوها تغذیه شده با RE در مقایسه با سایر گروه ها بالاتر بود (P<0. 05). ما نتیجه گرفتیم که تولید و درصد چربی شیر گاوهای تغذیه شده با RE مشابه گاوهای تغذیه شده با R و الگوی FA مفید شیر آن ها با گاوهای تغذیه شده با E قابل مقایسه بود. بنابراین، تغذیه یک جیره حاوی RE کمیت و کیفیت شیر گاوهای شیری را بهبود داد.
    کلیدواژگان: عملکرد دام، دانه سویای اکسترود، گاو شیرده، الگوی اسیدهای چرب شیر، دانه سویای برشته
  • آمیت بارانوال، آرویند سونوان* ، انوج چوهان، مانجیت پانی گراهی، کومار شارما صفحات 283-289
    هدف از انجام مطالعه حاضر اندازه گیری و مقایسه فعالیت TLR2 در ماکروفاژهای مشتق شده از مونوسیت ها در گاوهای کوهان دار (تارپارکر) و گاوهای دو رگه (هولشتاین-فریزیان × جرسی × براون سوئیس × هاریانا) بود. سلول های به دست آمده از حیوانات یا توسط Pam3CSK4 القا شده یا به عنوان کنترل نگهداری شدند. فعالیت TLR2 بر اساس تعداد کپی های RNA ناقل تحت واحد مهاری IκB-α (NFKBIA) با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان حقیقی یک مرحله ای (Real-time, one step RT-PCR) اندازه گیری شد. فعالیت TLR2 در سلول های القا شده گاوهای تارپارکر (n=7) بین محدوده 477937 ± 1060421 (n=3) تا 290222 ± 3514715 (n=3) کپی و در گاوهای دو رگه (n=7) بین محدوده 47243 ± 1365532 (n=3) تا 172340 ± 3016510 (n=3) کپی قرار داشت‏، در حالی که در سلول های القا نشده گاوهای تارپارکر (n=7) بین محدوه 51 ± 117 (n=3) تا 103 ± 293 (n=3) کپی و در گاوهای دو رگه بین محدوده 122 ± 182 (n=3) تا 88 ± 296 (n=3) کپی بود. فعالیت TLR2 در سلول های القا شده در هر دو گروه به طور معنی داری بیش از سلول های القا نشده در گروه مربوطه بود (P<0. 0001). علاوه بر این هیچ گونه تفاوت معنی داری در فعالیت TLR2 سلول های القا شده و همچنین القا نشده بین گاوهای تارپارکر و دو رگه مشاهده نشد P=0. 8154) و (P=0. 6670. در این مطالعه برای اولین بار فعالیت TLR2 بر اساس تعداد کپی های mRNA NFKBIA در ماکروفاژهای مشتق شده از مونوسیت ها در گاوهای تارپارکر و دو رگه اندازه گیری و مقایسه گردید و مشاهده شد که میزان فعالیت TLR2 در هر دو نژاد گاو مورد مطالعه یکسان است.
    کلیدواژگان: دو رگه، ماکروفاژهای مشتق از مونوسیت ها، NFKBIA، تارپارکر، TLR2
  • تامارا ایلیچ، پردراگ استفانوویچ* ، کاتارینا ننادوویچ، ساندا دی میت ری جویچ صفحات 290-297
    هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی شیوع برخی از عفونت های انگلی خرگوش های اهلی تولید شده توسط تولید کنندگان خرگوش در صربستان به منظور بهبود پرورش این حیوانات بود. خرگوش ها علاوه بر دلایل اقتصادی (تولید گوشت و تولید مثل) به منظور استفاده در پژوهش ها و مطالعات، پرورش داده می شوند و نیز برخی از نژاد های آن ها به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شوند. بنابراین کسب آگاهی در مورد عوامل بیماریزا از جمله عوامل بیماری های انگلی که نه تنها باعث آسیب به وضعیت سلامت حیوان می شوند بلکه ضررهای اقتصادی نیز دارند،‏ اهمیت می یابد. مطالعه انگل شناسی حاضر در بازه زمانی سال 2010 الی 2015 در هشت ناحیه اپیدمیولوژیک صربستان و بر روی 433 خرگوش از نژاد های مختلف انجام شد (سن 154 خرگوش تا یک سال و سن 279 خرگوش بالای پنج سال). در بین تمام خرگوش های مطالعه شده، 68/82% از حیوانات دارای آلودگی های انگلی بودند. در این مطالعه 3 گونه از انگل های داخلی (گونه های ایمریا، گونه های تریکواسترونژیلوس و پاسالوروس آمبیگوس) و 3 گونه از انگل های خارجی (جرب های جنس سارکوپتس، پزوروپتس و نوتوادرس) شناسایی شد. در بچه خرگوش ها بیشترین شیوع بیماری مربوط به کوکسیدیوز (65/50%) مشاهده شد در حالی که در حیوانات مسن تر تریکواسترونژیلوزیس شایع تر بود (07/39%). شایع ترین عفونت ناشی از جرب ها مربوط به گونه های پزوروپتس کونیکولی (01/12%) بود. به منظور کنترل بهتر سلامت خرگوش ها نیاز روز افزون به نظارت مستمر بر عفونت های انگلی شامل تشخیص مناسب و دقیق، استفاده از پروتوکل های درمانی کارآمد و روش های پیشگیری و کنترل وجود دارد.
    کلیدواژگان: خرگوش اهلی، تولید کنندگان خرگوش، عفونت انگلی، صربستان
  • مژده پاژوخ، فخرالدین مصباح، حسین بردبار، طاهره طلایی، خوزانی * صفحات 298-303
    آترزی فولیکولی پدیده ای است که منجر به تهی شدن تخمدان از تخمک و در نهایت وقوع یائسگی می گردد. مشارکت انواع مرگ سلولی در آترزی فولیکول ها در مراحل مختلف تکوینی، نیاز به بررسی گسترده دارد. در این مطالعه سه نوع مرگ برنامه ریزی شده سلولی (PCD) شامل آپوپتوز، اتوفاژی و نکروز در تخمدان موش نابالغ مورد بررسی قرار گرفت. تخمدان در این زمان محتوی همه رده های فولیکولی است و آترزی فولیکولی به وفور رخ می دهد. در این مطالعه تخمدان های موش های نابالغ در روز 21 بعد از تولد (PN) ، با کمک آزمون تانل (TUNEL) و ایمونوهیستوشیمی برایbeclin-1 (ارزیابی اتوفاژی) مورد بررسی قرار گرفتند. نکروز در تخمدان توسط ارزیابی نفوذپروپیدیوم یدید (PI) مشخص شد. درصد فولیکول های نشاندار شده با هر روش با آزمون های آماری کروسکال-والیس و من-ویتنی بررسی شد. آزمون تانل در سلول های گرانولوزای فولیکول های پره آنترال و آنترال و نه در فولیکول های بدوی و اولیه، مثبت شد. اووسیت و سلول های سوماتیک فولیکول های بدوی، اولیه، پره آنترال و آنترال از نظر بیانbeclin-1 مثبت بودند. درصد فولیکول های بدوی و اولیهPI مثبت به طور معنی داری از beclin-1مثبت بیشتر بود (هر دو P=0. 01). در مجموع نتایج به دست آمده نشان داد که هر سه روش مرگ سلولی شامل آپوپتوز، اتوفاژی و نکروز در آترزی فولیکولی نقش دارد و مشارکت هر کدام از این سه نوع مرگ سلولی به مرحله تکوینی فولیکول بستگی دارد. همچنین نشان داده شد که نکروز بیشتر در فولیکول های کوچک رخ می دهد، در حالی که در آترزی فولیکول های بزرگ هر سه نوع مرگ سلولی سهم مساوی دارند.
    کلیدواژگان: اپوپتوز، اتوفاژی، موش، نکروز، تخمدان
  • ماهاداپا پریانکا*، کایروباهاران جیاراجا، پوروشوتام سوبرامنیام تیروناواک کاراسو صفحات 304-309
    مطالعه حاضر با هدف تعیین مقاومت عروقی کلیه در سگ های مبتلا به دیابت و بررسی همبستگی بین شاخص های مقاومت رنوواسکولار با وضعیت گلایسمیک، فشار خون سیستولیک (SBP) و پروتئینوری در سگ های دیابتیک انجام شد. این مطالعه بر روی 17 قلاده سگ دیابتی و 10 قلاده سگ به ظاهر سالم انجام شد. شاخص مقاومتی (RI) و شاخص ضربانی (PI) کلیه در سگ های دیابتی در مقایسه با سگ های سالم افزایش یافته بود. افزایش فشار خون سیستمیک و پروتئینوری به ترتیب در 10 و 3 مورد از 17 سگ دیابتی مشاهده شد. همبستگی مثبت و معنی داری بین شاخص های مقاومت رنوواسکولار و سطح گلوکز خون ناشتا و همچنین بین شاخص های مقاومت رنوواسکولار و سطح هموگلوبین گلیکوزیله سرم مشاهده شد. هیچ گونه همبستگی بین شاخص های مقاومت رنوواسکولار و SBP و همچنین بین شاخص های مقاومت رنوواسکولار و پروتئینوری مشاهده نشد. از آن جایی که شاخص های رنوواسکولار همبستگی معنی داری با وضعیت گلایسمیک دارند، می توان از آن ها به عنوان مارکر های اولیه برای آسیب های کلیوی در بیماران دیابتی استفاده کرد. در میان این شاخص ها PI کلیوی بسیار حساس تر از RI کلیوی بود.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، سگ، وضعیت گلایسمیک، پروتئینوری، مقاومت رنوواسکولار
  • محمدرضا رضوانی* ، نرگس صیادپور، فاطمه صائمی صفحات 310-317
    مطالعه کنونی به منظور بررسی اثر احتمالی استفاده از عصاره دانه انار در جیره های دارای چربی، بر گوارش پذیری مواد مغذی، جمعیت میکروبی روده و عملکرد جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش از تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (سویه راس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی بر پایه فاکتوریل 2 × 2 × 2 با 4 تکرار و در هر تکرار 10 پرنده استفاده شد. تیمارها شامل عصاره هسته انار (0 و 2% جیره) ، آنتی اکسیدان تجاری®Nutriad (0 و 01/0% جیره) و روغن سویا (0 و 6% در جیره دوره رشد و 0 و 8% در جیرهدوره پایانی) بودند. جوجه ها از 1 تا 10 روزگی در یک گروه پرورش یافتند. در روز یازدهم سپس به صورت تصادفی 10 جوجه به هر قفس و هر تکرار اختصاص داده شدند. داده ها با رویه مدل خطی تعمیم یافته (GLM) نرم افزار SAS در سطح 5% بررسی شدند و حداقل میانگین مربعات بر اساس آزمون چند دامنه ای بررسی شد. آنتی اکسیدان تجاری باعث بهبود گوارش پذیری چربی و کاهش جمعیت لاکتوباسیلوس سکوم شد، اما عصاره هسته انار باعث بهبود گوارش پذیری چربی و افزایش جمعیت لاکتوباسیلوس شد. به دلیل اثر مثبت عصاره هسته انار در جیره های دارای چربی‏، بر گوارش پذیری چربی و بهبود جمعیت لاکتوباسیلوس سکومی، می توان نتیجه گرفت که استفاده از آن در جیره های دارای چربی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، جوجه گوشتی، گوارش پذیری، عملکرد، عصاره هسته انار
  • گزارش علمی
  • نیلم کوشواها*، آناند موهان، آنیل اودهاوراا بهی کانه صفحات 318-320
    استامیپرید اولین نسل از حشره کش های سیستمیک نئونیکوتینوئید است که به طور معمول برای حفاظت از محصولات کشاورزی علیه انواع حشرات مکنده استفاده می شود. به نظر می رسد که اثرات سمی آن در پستانداران کم است، اما اگر مقدار زیادی از آن مصرف شود، امکان رخ داد مسمومیت شدید وجود دارد. یک بوفالو که به صورت اتفاقی مقداری استامیپرید مصرف کرده بود با علائم شدید گوارشی و دیسترس تنفسی به درمانگاه ارجاع داده شد. بیمار با علامت درمانی و درمان های حمایتی به خوبی مدیریت شد. بر اساس اطلاعات موجود، این مورد اولین گزارش از مسمومیت حاد بوفالو با استامیپرید در هند است. از این گزارش نتیجه گرفت می شود که برنامه های آگاه سازی در رابطه با استفاده ایمن از آفت کش ها باید اجرا شود.
    کلیدواژگان: استامیپرید، بوفالو، نئونیکوتینوئید
  • وینود کومار سینگ* ، آمیت کومار، رودرا پراتاپ پاندی، شاراد کومار یاداو صفحات 321-324
    عفونت های پوستی در سگ ها رایج هستند و درمان آن ها بستگی به عوامل پاتوژن دخیل در بیماری دارد. تاخیر یا عدم پاسخ به درمان های سنتی رایج نشان دهنده دخالت عوامل غیر معمول یا وجود مقاومت های چند دارویی است. این گزارش توصیفی از تشخیص و مدیریت درمانی بیماری نادر فئوهایفومایکوزیس ناشی از آلترناریا آلترناتا کمپلیکه با پیودرم ناشی از سودوموناس آئروژینوزا در یک قلاده سگ نژاد دوبرمن پینچر می باشد. تشخیص عامل ایجاد کننده بیماری با استفاده از مطالعات میکروسکوپی، کشت ضایعات پوستی و همچنین استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای تشخیص قطعی صورت گرفت. درمان شامل ترکیبی از دارو های ضد قارچ و آنتی بیوتیک های سیستمیک بود که بر اساس آزمایش های حساسیت ضد میکروبی در محیط آزمایشگاهی انتخاب شدند و علاوه بر این درمان موضعی ضایعات نیز انجام شد. این گزارش ، نیاز به مطالعات بیشتر در مورد قارچ های فرصت طلب به منظور شناخت خطرات مرتبط، پاتوژنز و درمان بهینه عفونت های غیر معمول ناشی از آن هارا نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آلترناریا، عفونت هم زمان، سگ، سودوموناس، فئوهای فومای کوزیس
|
  • A. Meimandi, Parizi *, A. Oryan, A. Bigham, Sadegh, E. Sayahi Pages 246-254
    The aim of this study was to compare the efficacy of honey bee venom (BV) and royal jelly (RJ) alongside chitosan scaffold (CS) in improving radius bone defect in rats. A total of 60 full thickness radial bone defects with a length of 5 mm were created in 60 male Wistar rats. Six healthy radial bones (3 rats) were also assigned as normal control for biomechanical studies. The defects were left empty (untreated group) or were filled by the autograft (autograft group), CS (CS group), CS alongside the BV solution (CS-BV group), and CS alongside the RJ solution (CS-RJ group). Healing of the bone defects were evaluated clinically and radiologically on days 0, 28, 42 and 56 after operation while the biomechanical testing and histopathological examination were performed on the 56th day after surgery. The autograft was more radiopaque than the untreated and CS groups at the 28th, 42nd and 56th postoperative days (P<0.05). The CS-BV and CS-RJ groups showed significantly higher radiographic outcomes than the untreated and CS groups at the 56th post-operative day (P<0.05). The density of osseous tissue (DOT) and the osteocytes and osteoblasts count of the CS-RJ and CS-BV groups were significantly higher than the CS and autograft groups (P<0.05). The biomechanical results of the CS-RJ group were significantly superior to the autograft, while the biomechanical properties of CS-BV group were not significantly different with the autograft group (P>0.05). The scaffolds in CS group were observable in the surgical site after 56 days. There was no significant difference in radiographs, DOT, cartilage tissue and fibrous tissue, and also biomechanical performances of the CS-BV and CS-RJ groups at the 42nd and 56th day after surgery. The untreated and CS groups showed weakest biomechanical results among all groups. It could be concluded that both treatment strategies in the CS-BV and CS-RJ groups were appropriate and useful in treating critical bone defects.
    Keywords: Bee venom, Bone healing, Chitosan, Royal jelly
  • T. Karaca *, S. Demirtas, D. Uzun Goren Pages 255-261
    Pendrin (PDS) and sodium/iodide symporter (NIS) are transmembrane proteins that are located in numerous tissue types, particularly thyroid follicular epithelial cells, where they are entrusted with the regulation of iodine molecules. In the present study, we aimed to clarify changes in PDS and NIS protein expression, in the testicular tissue of prepubertal and post pubertal rats at normal or diabetic conditions. Forty Wistar albino male rats (20 prepubertal and 20 post pubertal) were divided into four groups, as follows: group I was prepubertal control, group II was prepubertal diabetic (60 mg/kg intraperitoneal [ip] streptozotocin [STZ]), group III was post pubertal control, and group IV was post pubertal diabetic (60 mg/kg ip STZ). Ki67 immunoreactivity decreased in testicular tissue of both the prepubertal and post pubertal diabetic groups; the apoptotic tubule index and apoptotic cell number increased in the diabetic groups as compared to the control groups. Pendrin immunoreactivity was detected in seminiferous tubules and Leydig cells; and was significantly reduced in the diabetic groups (P<0.05). The number of cells positive for NIS was significantly decreased in prepubertal and post pubertal rats with diabetes, compared to the controls. Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) analysis showed that PDS and NIS values were significantly reduced in the prepubertal and post pubertal diabetic groups as compared to the control groups. Our results indicate a potential relationship between puberty and PDS and NIS expression in rat testicular tissue and showed the decreasing effects of diabetes on PDS and NIS expression in testicular tissues in rats.
    Keywords: Diabetes, Pendrin, Rat, Sodium, iodide symporter, Testis
  • S. Mostoufi, Afshar, M. Tabatabaei, M. M. Ghahramani Seno * Pages 262-269
    Mycobacterium aviumsubspecies paratuberculosis (MAP), as an obligate intracellular bacterium, causes paratuberculosis (Johne’s disease) in ruminants. Plus, MAP has consistently been isolated from Crohn’s disease (CD) lesions in humans; a notion implying possible direct causative effect for MAP in CD development. Infections caused by MAP are refractory to treatment and in many cases the treatment does not easily resolve the infection. Studying the molecular mechanisms of host-pathogen interaction is helpful in identifying possible drug targets. In this line, it has already been shown that in macrophages infected with various bacteria, including mycobacteria, micro RNA 21 (miR-21) is upregulated, a change that results in diminished macrophages clearance ability and favours pathogens survival within the cells. However, the molecular mechanism(s) by which the intracellular bacteria induce miR-21 expression is not known. In order to verify possible effects from epigenetic changes induced by intracellular bacteria, we studied the cytosine methylation changes at the transcription start regions of miR-21 in THP-1 macrophages infected with MAP. For this purpose, genomic DNA was extracted from infected cells and the methylation status at the region of interest was evaluated by bisulfite conversion method. Our work showed that MAP directs de-methylation of the cystosines atCpG di-nucleotides in this region, while non-CpG cytosines of this region did not show significant changes. Interestingly, the CpG cytosines that were differentially methylated in the infected macrophages occur at the binding sites of the transcription factors already known to regulate miR-21 expression.
    Keywords: Crohn’s disease, Johne’s disease, miR-21, Mycobacterium
  • M. M. M. Kandiel* , A. R. M. El Khawagah Pages 270-275
    Egypt is anticipated to be potentially influenced by the global climate warming. Therefore, the current study aimed to evaluate the influence of age on the fertility potential of Arabian stallions during summer breeding months. Arabian horses grouped according to their age into three groups, each involved six stallions: young (5-6 years), middle (11-12 years) and old (15-20 years) age groups, were weekly sampled during the months of July-August. Ejaculates were collected using artificial vagina, Missouri model, and examined for pH, volume, concentration, motility, livability and morphological abnormalities. Serum samples were harvested and assessed for testosterone, total antioxidant capacity (TAC), lipid profile, and copper and zinc levels. Semen pH (P<0.005), spermatozoa motility (P=0.08), sperm morphology (P<0.001), tail abnormalities (P<0.001), and sperm count per ejaculate differed noticeably between stallions’ groups. Testosterone (P=0.07) and TAC (P<0.05) concentrations were markedly affected by stallions’ age. Cholesterol correlated negatively with sperm normality, but serum copper and zinc levels correlated positively with semen volume, sperm cell count and spermatozoa livability. These results revealed that the fertility of stallions is age-dependent and is prominently influenced by lipid metabolism and oxidative stress during hot summer breeding season. It is highly advisable to provide animals’ house (along with feed and drinking water) with the evaporative cooling system and allow morning or late afternoon outdoor activity to bypass the summer hot climates and sustain stallions’ fertility.
    Keywords: Arabian stallion, Oxidative stress, Semen, Summer season, Testosterone
  • F. Fatahnia *, A. Azarfar, S. Menatian, Sh. Joz Ghasemi, A. Poormalekshahi, A. N. Shokri Pages 276-282
    The aim of this study was to investigate the effect of diets containing roasted soybean (R), extruded soybean (E) or their combination (RE) on dairy cow performance and milk fatty acid (FA) profile. Nine multiparous lactating Holstein cows (680 ± 25 kg BW; 90 ± 10 DIM; means ± SD) were randomly assigned to a triple 3 × 3 Latin square design. Dry matter intake (DMI), apparent nutrient digestibility, milk yield, composition and FA profile and efficiency of nitrogen (N) utilization for milk production were measured. Cows fed R and RE had higher 4% fat corrected milk (FCM) yield and DMI compared to those fed the E (P<0.05). The efficiency of 4% FCM production per unit of DMI was not influenced by experimental diets (P>0.05). Experimental diets had no effect on milk fat and protein concentrations and nutrient digestibility (P>0.05). Milk fat concentrations of vaccenic acid (VA; C18:1 trans-11) and conjugated linoleic acid (CLA; C18:2 cis-9, trans-11) were higher for cows fed with RE compared to other groups (P<0.05). We concluded that cows fed with RE had similar milk production and fat content compared to those fed with R and a similar beneficial milk FA profile compared to those fed with E. Thus, feeding a diet with RE improved the quality and quantity of dairy cow milk.
    Keywords: Animal performance, Extruded soybean, Lactating cow, Milk fatty acid profile, Roasted soybean
  • A. Baranwal, A. Sonwane* , A. Chauhan, M. Panigrahi, A. K. Sharma Pages 283-289
    The present study was conducted to quantify and compare TLR2 (toll-like receptor 2) activity in monocyte-derived macrophages of zebu (Tharparkar) and crossbred (Holstein-Friesian × Jersey × Brown Swiss × Hariana) cattle. The cells were either induced with Pam3CSK4 or kept as control. The TLR2 activity was quantified in terms of IκB-α inhibitory subunit (NFKBIA) messenger RNA (mRNA) copies using real-time, one-step reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR). Toll-like receptor 2 activity of induced cells was in the range of 1060421 ± 477937 (n=3) to 3514715 ± 290222 (n=3) copies for Tharparkar cattle (n=7) and in the range of 1365532 ± 47243 (n=3) to 3016510 ± 172340 (n=3) copies for the crossbred cattle (n=7). For uninduced cells, this activity was within the range of 117 ± 51 (n=3) to 293 ± 103 (n=3) copies for the Thraparkar cattle (n=7), and in the range of 182 ± 122 (n=3) to 296 ± 88 (n=3) copies for the crossbred cattle (n=7). The TLR2 activity of induced cells in both groups was found to be significantly higher than that of the respective uninduced cells (P<0.0001). Furthermore, upon comparison, TLR2 activities of induced and uninduced cells of the Tharparkar were not found to be significantly different from those of the crossbred cattle (P=0.8154 and P=0.6670). In the present study, we have quantified and compared, for the first time, TLR2 activity in terms of NFKBIA mRNA copies in monocyte-derived macrophages of Tharparkar and crossbred cattle and found that both have equivalent TLR2 activity.
    Keywords: Crossbred, Monocyte-derived macrophages, NFKBIA, Tharparkar, TLR2
  • T. Ili, P. Stepanovi , K. Nenadovi, S. Dimitrijevi* Pages 290-297
    A study was made on the prevalence of some parasitic infections appearing in domestic rabbits obtained from individual breeders in Serbia in order to improve the agricultural production of these animals. Aside from economic reasons (meat production and reproduction) rabbits are bred for the research purposes, and races are kept as household pets. For these reasons, among others, it is important to gain knowledge of medical culprits including causes of parasitic diseases that compromise their health, well-being and cause economic losses. This parasitological research was conducted in the period from 2010 to 2015 in 8 epidemiological regions of Serbia, on 433 rabbits as representative samples of different races (154 individuals up to 1 years of age and 279 individuals older than 5). Out of the total number of examined rabbits parasitic infections were established in 82.68% of animals. We detected 3 species of endoparasites (Eimeria spp., Trichostrongylus spp., and Passalurus ambiguus) and 3 species of ectoparasites (Scabies from genera Sarcoptes, Psoroptes and Notoedres). In “kits” (small rabbits) coccidiosis was the most prevalent disease (50.65%), while in older animals trichostrongilidosis was common (39.07%). The most represented scabies infection was with the species Psoroptes cuniculi (12.01%). Aiming at better control on the health of rabbits, there is a growing need for continual monitoring of parasitic infections including appropriate diagnosis, application efficient therapeutic protocols and control measures.
    Keywords: Domestic rabbits, Individual breeders, Parasitic infection, Serbia
  • M. Pajokh, F. Mesbah, H. Bordbar, T. Talaei, Khozani* Pages 298-303
    Follicular atresia is a phenomenon that leads to evacuation of the ovary from the oocytes and the occurrence of menopause. The contribution of various types of cell death in atresia at different follicular developmental stages requires extensive investigation. In this study, we evaluated 3 types of programmed cell death (PCD), apoptosis, autophagy, and necrosis, in juvenile mouse ovary when we can observe all follicular stages as well as atresia. Ovaries from juvenile mice on the 21st post-natal (PN) day were prepared histologically for terminal deoxynucleotidyl transferase dUTP nick end labeling (TUNEL) to evaluate apoptosis and immunohistochemistry for beclin-1 to evaluate the autophagy marker. Necrotic cell death was also assessed by penetration of propidium iodide (PI). The count and percentage of the labeled follicles at different stages in the ovaries were evaluated and compared using the Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests. We detected TUNEL-positive granulosa cells in pre-antral and antral follicles but not in the primordial and primary follicles. Somatic cells and oocytes of primordial, primary, pre-antral and antral follicles reacted to beclin-1. The percentage of the PI-labeled primordial and primary follicles were significantly higher than the beclin-1 positive (P=0.01 and P=0.01). In conclusion, we showed that apoptosis, autophagy, and necrosis play a role in follicular atresia and the contributions of each one depends on the follicular stages. It was also demonstrated that necrosis happens particularly in the small follicles while in the large one, all three cell death types occurred with an equal ratio.
    Keywords: Apoptosis, Autophagy, Mouse, Necrosis, Ovary
  • M. Priyanka *, K. Jeyaraja, P. S. Thirunavakkarasu Pages 304-309
    Present study was conducted with the objectives of determining the renal vascular resistance in dogs with diabetes mellitus and to study the correlation between the indices of renovascular resistance with glycemic status, systolic blood pressure (SBP) and proteinuria in dogs with diabetes mellitus. This study was conducted on seventeen diabetic dogs and ten apparently healthy dogs. Increased renal resistive index (RI) and pulsatility index (PI) were observed in diabetic dogs as compared to healthy dogs. Systemic hypertension and proteinuria were observed in 10 and 3 out of 17 diabetic dogs, respectively. Significant positive correlation was observed between the indices of renovascular resistance and fasting blood glucose levels and between the indices of renovascular resistance and serum glycated hemoglobin levels. No correlation was observed between the indices of renovascular resistance and SBP as well as the indices of renovascular resistance and proteinuria. As the indices of renovascular resistance correlate significantly with glycemic status, they can be used as the early marker for kidney damage in diabetic patients. Among these indices renal PI was found to be more sensitive than renal RI.
    Keywords: Diabetes mellitus, Dog, Glycemic status, Proteinuria, Renovascular resistance
  • M. R. Rezvani *, N. Sayadpour, F. Saemi Pages 310-317
    The present study was aimed at studying the effects of inclusion of pomegranate seed extract to fat-containing diets on nutrients digestibility, intestinal microflora and performance of broilers. A total of 320 one-day-old broiler chicks (Ross 308) were selected in a 2 × 2 × 2 factorial experiment in a completely randomized design with 4 replicates of 10 birds of each. The dietary treatments consisted of pomegranate seed extract (0 and 2%), commercial Nutriad® antioxidant (0 and 0.01%) and soybean oil without antioxidant (0 and 6% during the grower period and 0 and 8% for finisher period). The chicks were reared from 1 to 10 days in one group. On the eleventh day, 10 chicks per pen were randomly allocated to each cage per replicate. Data were performed in generalized linear model (GLM) procedures in SAS at 5% level of significance and the least square means correction after Tukey’s test was used. Commercial antioxidant improved crude fat digestibility and decreased population of caecum Lactobacillus, but pomegranate seed extract improved crude fat digestibility and increased caecum Lactobacillus population. Due to positive effects of pomegranate seed extract in fat containing diets on fat digestibility and Lactobacillus bacteria in caecum, it could be concluded that using pomegranate seed extract in fat containing diets could be useful.
    Keywords: Antioxidants, Broiler, Digestibility, Performance, Pomegranate seed extract
  • N. Kushwaha *, A. Mohan, A. U. Bhikane Pages 318-320
    Acetamiprid is a first generation systemic neonicotinoid insecticide, routinely used for crop protection against sucking type insects. It is likely to be of low toxicity in mammals but severe poisoning may occur if ingested in large amount. A case of buffalo with accidental ingestion of acetamiprid was presented with severe gastrointestinal symptoms and respiratory distress. The patient was managed successfully with symptomatic and supportive treatment. As far as the present report is concerned, it is the first report of acute acetamiprid poisoning in buffalo from India. From this report it is concluded that awareness programs about safe use of pesticides should be implemented.
    Keywords: Acetamiprid, Buffalo, Neonicotinoid
  • V. K. Singh *, A. Kumar, R. P. Pandey, S. K. Yadav Pages 321-324
    Skin affections in canines are common and their treatment depends upon the pathogens involved. Delayed or no response to traditional treatment indicates the involvement of unusual etiology or the multidrug resistance. This report describes the diagnosis and therapeutic management of a rare case of phaeohyphomycosis caused by Alternaria alternata complicated with Pseudomonas aeruginosa associated pyoderma in a Doberman pinscher dog. Identification of the etiological agents was based on microscopy and culture of the skin lesions and further confirmation by polymerase chain reaction (PCR) amplification. Treatment consisted of a combination of systemic antifungal and antibacterial drugs selected on the basis of in vitro antimicrobial susceptibility tests along with the tropical therapy. The report hightlights the need of studies on opportunistic fungi to better understand the associated risks, pathogenesis and optimal treatment of these uncommon infections.
    Keywords: Alternaria, Concurrent, Dog, Phaeohyphomycosis, Pseudomonas