فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:19 Issue: 1, Winter 2018

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:19 Issue: 1, Winter 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/01/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نامه به سردبیر
  • جوزه رادوآن ژابر*، کونرادو کاراسکوسا، آلبرتو آرنسیبیا، جوآن آلبرتو کوربرا، آنا سوفیا رامیرز، کارلوس ملیان صفحات 1-2
  • مقاله کامل
  • خلیل زینل ک. العلو، غلامرضا نیکبخت بروجنی*، صمد لطف الله زاده، فرهاد موسی خانی، عادل قره باغی صفحات 3-8
    پادتن های مادری که از طریق آغوز به گوساله انتقال می یابند نقش مهمی در حفاظت گوساله تازه متولد شده بر علیه عوامل مولد اسهال دارند. با توجه به اینکه بیماری های گوارشی ناشی از باکتری های اشریشیا کولای مولد سموم گوارشی انتروتوکسیژنیک (ETEC)، رایجترین اشکال کلی باسیلوز در گوساله های تازه متولد شده هستند، در این تحقیق پادتن های اختصاصی باکتری انتروتوکسیژنیک و IgG تام در سرم مادر (54/0 ± 48/23)، آغوز (50/0 ± 40/33) و سرم گوساله ها (49/0 ± 86/20) در دو گروه گوساله های سالم و اسهالی اندازه گیری شد. اختلاف های معنی داری در بین دو گروه سالم و بیمار مشاهده شد (P=0.0005). گروه بیمار پادتن های بیشتری در مقایسه با گروه سالم بر علیه باکتری داشتند اما IgG تام در سرم گوساله های اسهالی، مادران آن ها و آغوز کمتر از گروه سالم بود. میزان پادتن در سرم مادران ارتباط معنی داری با میزان آن در سرم گوساله داشت (r=0.022; ratio=52.11). میزان پادتن بر ضد باکتری در آغوز نیز ارتباط مثبت و معنی داری با میزان این پادتن در سرم گوساله داشت (r=0.345; ratio=0.62). اما میزان پادتن ضد باکتری اشریشیا کولای ارتباط منفی با میزان IgG تام سرم مادران، آغوز و سرم گوساله داشت. از آنجایی که میزان پادتن های اختصاصی در گروه سالم بیش از گروه بیمار بود، اطلاعات به دست آمده در این تحقیق علاوه بر اهمیت پادتن تام، حاکی از نقش مهم ایمنی مادری و به ویژه شاید عوامل ایمنی سلولی و سیتوکاین هایی است که با آغوز انتقال می یابند. با این وجود میزان IgG تام شاخص مناسبی برای ایمنی غیر فعال و حفاظت گوساله است.
    کلیدواژگان: گوساله، آغوز، انتروتوکسیژنیک اشریشیا کولای، IgG
  • گوا، یونگ وانگ، های، هونگ ژنگ، ک، یو ژانگ، فان یانگ، تاا کنگ، بیان هوآ ژو، شان، زیانگ جیانگ* صفحات 9-14
    اثر 3 مهار کننده انتخابی خوراکی فلووکسامین (FLU)، کتوکونازل (KET) و وراپامیل (VER) بر فارماکوکینتیک (PK) فلورفنیکل (FFC) در مرغ ها مورد ارزیابی قرار گرفت. مرغ ها با محلول سالین (SAL)، FLU (mg/kg 60)، KET (mg/kg 25) یاVER (mg/kg 9) به صورت خوراکی به مدت 7 روز متوالی تیمار شدند. FCC به صورت خوراکی و تک دوز (mg/kg 30) به مرغ ها تجویز شد. نمونه خون از هر مرغ 0 الی 12 ساعت پس از تجویز FCC گرفته و غلظت پلاسمایی FCC با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. تجویز هم زمان KET و FCC موجب افزایش AUC مربوط به FCC و کاهش CLs آن و همچنین وراپامیل موجب افزایش Cmax مربوط به FCC شد، در حالی که AUC، CLs و Cmax مربوط به FCC در حضور FLU تغییری نکرد. داده ها نشان داد که بر خلاف P-gp و CYP 1A، CYP 3A نقش کلیدی در فارماکوکینتیک FCC ایفا می کند. بر اساس نتایج حاصله در صورتی که FCC همراه با سایر داروهایی که سوبسترا، القا کننده و یا مهار کننده CYP 3A و P-gp هستند مصرف شود، امکان رخ داد عوارض ناشی از تداخل دارویی وجود دارد.
    کلیدواژگان: CYP 1A، CYP 3A، فلورفنیکل، P-glycoprotein، فارماکوکینتیک
  • آرمان حسینی، امیر نیاسری نسلجی*، مهدی وجگانی، فرامرز قراگوزلو صفحات 15-21
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز هورمون گنادوتروپین کوریونیک اسبی (eCG) بر روی سرنوشت فولیکول های تخمدانی در مراحل مختلف رشد (بسیج، غالبیت و ابتدای مرحله ایستائی) در طول اولین موج فولیکولی در تلیسه های هولشتاین بود. تعداد 20 راس تلیسه به صورت کاملا تصادفی به چهار گروه آزمایشی (5 راس در هر گروه) تقسیم شدند. هر یک از تلیسه ها، میزان 500 واحد بین المللی eCG (فولیگون، اینتروت، هلند، به صورت عضلانی)، در زمان آغاز بسیج فولیکولی (روز تخمک گذاری، گروه اول)، مرحله غالبیت فولیکولی (فولیکول 10≤ میلی متر) و در اوایل مرحله ایستائی (گروه سوم) دریافت داشتند. تلیسه های گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. ساختار های تخمدانی، به صورت روزانه و با استفاده از اولتراسونوگرافی، از روز قبل از تخمک گذاری تا پایان چرخه فحلی مورد بررسی قرار گرفت. تمام تلیسه ها متعاقب تجویز eCG، بدون در نظر گرفتن مرحله رشد فولیکولی، رشد فولیکولی را نشان دادند. تجویز eCG در گروه اول، موجب رشد دو فولیکول غالب همزمان گردید. تجویز eCG در گروه های دوم و سوم، موجب به تعویق افتادن زمان تحلیل فولیکول غالب و افزایش طول چرخه فحلی گردید. تمام گروه های درمانی، 84 ساعت بعد از تجویز eCG دارای فولیکول غالب بودند. حداکثر اندازه جسم زرد در گروه های درمانی در مقایسه با گروه کنترل، بزرگتر بود (P<0.05). به طور خلاصه، بسته به زمان تجویز eCG در طول اولین موج فولیکولی (در آغاز بسیج فولیکولی، مرحله غالبیت و اوایل مرحله ایستائی)، رشد همزمان دو فولیکول غالب، پایداری فولیکول غالب، افزایش رشد فولیکول و جسم زرد و افزایش طول چرخه فحلی در تلیسه های هولشتاین قابل انتظار است.
    کلیدواژگان: مرحله غالبیت، eCG، بسیج فولیکولی، تلیسه هولشتاین، مرحله ایستائی
  • محمدرضا حدادمرندی، سید احمد مدنی، حسن نیلی*، امیر قربانی صفحات 22-26
    ویروس پر و منقار طوطی سانان (BFDV)، یک ویروس کوچک، بدون پوشش و دارای DNA تک رشته ای می باشد که در جنس سیرکوویروس ها قرار می گیرد. اگرچه بیشترین مطالعات به روی سیرکوویروس ها به روی این ویروس بوده، اطلاعات این ویروس در ایران اندک می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی ویروس در موارد ارجاعی به کلینیک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران می باشد. در این مطالعه تعداد 55 نمونه متعلق به نه گونه از طوطی سانان جهت بررسی رخداد بیماری اخذ شد. نمونه های اخذ شده با آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) جهت تشخیص ژن rep از ویروس مورد نظر ارزیابی مولکولی شدند. پس از انجام آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز، تعداد ده نمونه متعلق به چهار گونه (ملوسیتاکوس آندولتس (4)، سیتاکولا کرامری (3)، سیتاکوس اریتاکوس (2)، پلاتیسرکوس اگزیمیوس (1)) به لحاظ وجود ویروس مثبت بودند. در ارزیابی فیلوژنیک ویروس های مثبت، در چهار شاخه جدا از هم متعلق به سویه های مختل فاز ویروس L1)، N1، T1 و (I4 قرار گرفتند. موارد مثبت به لحاظ حساسیت میزبانی و جغرافیای مورد بحث قرار گرفتند. با این وجود مطالعات بیشتری در این زمینه و میزان شیوع این بیماری مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس بیماری پر و منقار، شناسایی مولکولی، طوطی سانان
  • خضیر احمد سعاد*، جنان صهیب حسین الشمری، عبدالحسین عبود ضیاء صفحات 27-34
    216 عدد جوجه یک روزه نژاد Ross-308 به منظور مطالعه اثر غلظت های مختلف بتا-هیدروکسی-متیل بوتیرات کلسیم (β-HMB-Ca) (0، 1/0، 15/0 و 2/0%) بر مقادیر تری-ایدوتیرونین (T3) و تترا-ایدوتیرونین (T4)، آنزیم های کبدی [آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT)]، اوریک اسید، پراکساید، مالون دی آلدهاید (MDA)، اسید های چرب و همچنین برخی از پارامتر های بافت شناسی روده باریک (ضخامت مخاط، ارتفاع ویلی ها، ضخامت ویلی ها، عمق کریپت های اپی تلیال و ارتفاع اپی تلیوم) به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. نتایج حاصل از مطالعات بیوشیمی هیچ گونه تغییر معنی داری را در مقادیر T3 و T4 و ALT نشان نداد ولی AST در گروه های 2 و 3 (P<0.01) و همچنین اوریک اسید در گروه های 2 ،3 و 4 (P<0.05) در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافته بود. مقادیر پراکساید (PV) و اسید های چرب آزاد (FFA) به طور معنی داری (به ترتیب P<0.01 و P<0.05) در گروه های 2 و 3 نسبت به گروه شاهد کمتر بود. بر اساس نتایج بافت شناسی همه پارامتر های مربوط به دوازده در گروه های 2 و 3 (P<0.05) و همچنین اکثر پارامتر های مربوط به ژژنوم در گروه های 2 و 4 به طور معنی دار (P<0.05) تغییر کردند. در پایان این مطالعه نشان داد که افزودن β-HMB-Ca به جیره جوجه های گوشتی در بازه زمانی 1 الی 35 روزگی موجب بهبود سطوح عملکرد آنزیم های کبدی و اسید اوریک سرم، کاهش پارامتر های مربوط به اکسیداسیون در کبد و همچنین بهبود عملکرد و بلوغ روده باریک در جوجه های گوشتی می شود.
    کلیدواژگان: بیوشیمی، جوجه گوشتی، بتا-هیدروکسی-متیل بوتیرات کلسیم، بافت شناسی
  • زیااسونگ وو *، دینگ دینگ سو صفحات 35-40
    انتروتوکسیژنیک Escherichia coli (ETEC)موجب بروز اسهال در مسافران، کودکان و طوله خوک ها می شود ولی مکانیسم اصلی که ETEC از طریق آن سبب بروز اسهال می شود به طور کامل شناخته نشده است. تحقیقات اخیر نشان داده اند که پروتئین های اتصالات محکم (TJ) و همچنین آکواپورین 3 (AQP 3) از فاکتور های دخیل در اسهال باکتریایی هستند. در این مطالعه با استفاده از روش های ایمونوبلاتینگ و ایمونوهیستوشیمی، مشاهده کردیم که ETEC سبب افزایش فراوانی پروتئین های TJ occludin)، claudin-1، (zonula occludens-1 در موش می شود. ETEC از طریق مسیر های کیناز زنجیره سبک میوزین (MLCK) و زنجیره سبک تنظیمی میوزین ІІ (MLC20) موجب افزایش بیان پروتئین های TJ می شود و در عین حال اثر کمی بر فعال کردن مسیر phosphatidylinositol 3-kinase (PI3K)-Akt دارد. عفونت با ETEC اثر کمی بر فراوانی پروتئین آکواپورین 3 دارد. در مجموع عفونت با ETEC فراوانی پروتئین TJ روده ای را تحت تاثیر قرار می دهد که این مساله بیان کننده اهمیت پروتئین های TJ در اسهال ناشی از ETEC است.
    کلیدواژگان: آکواپورین 3، انتروتوکسیژنیک Escherichia coli، MLCK، اتصالات محکم
  • مقاله کوتاه
  • جهان زیب *، محمد جاوید صفحات 41-43
    لابئو روهیتا، گیبلیون کاتلا، سیرینوس مریگالا، کتنوفارینگودون آیدلا و هیپوفتالمیکتیس مولیتریکس به مدت 365 روز دراستخر هایی با 3 تکرار به صورت ترکیبی پرورش داده شدند. 6 جیره با کالری یکسان و سطوح مختلف پروتئین 22، 24، 26، 28، 30 و 32% آماده و به مقدار 2% وزن بدن، به صورت روزانه به ماهی ها داده شد. میانگین وزن نهایی ماهی ها (g 197 ± 793) و همچنین طول نهایی ماهی ها (mm 40 ± 398) به طور معنی داری در کتنوفارینگودون آیدلا بیشتر از بقیه بود. بازده خالص ماهی ها با افزایش سطح پروتئین قابل هضم (DP) تا 28%، افزایش، در 28% ثابت و با افزایش بیشتر سطح DP در خوراک، افزایش وزن ماهی ها به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت. در بین خوراک ها، جیره حاوی 28% DP، بیشترین بازده خالص ماهی (kg ha-1 year-1 33 ± 4304) را داشت و علاوه بر این نرخ تبدیل نیتروژن (NCR) 14/0 ± 2/1:5 در این جیره به طور معنی داری بالاتر بود. سطوح بالاتر DP، موجب کاهش رشد ماهی ها شد.
    کلیدواژگان: کپور چینی، پرورش ترکیبی، فاکتور وضعیتی، کپور هندی، خوراک مکمل
  • رفیق رحمان الیتودی *، سوشیل کومار، رجیب دب، رانی الکس، یومش سینگ، شیتال شارما، آشیش، جیوتی چودری، گیانندرا سنگار، رانی سینگ، شریکانت تیاگی، پراکاش بیرهام صفحات 44-47
    به علت استفاده گسترده از تلقیح مصنوعی (AI)، بد شکلی مهره ای پیچیده (CVM) اثر اقتصادی قابل توجهی بر تولید مثل گاوهای شیری دارد و شناسایی ناقل های آن فاکتور مهمی برای کاهش وقوع اختلالات ژنتیکی است. این مطالعه به منظور شناسایی ناقلین CVM در گاو های فریسوال با استفاده از روش PCR-PIRA که قبلا با توالی یابی تایید شده بود، انجام شد. شیوع ناقلین در گاوهای فریسوال به میزان 1% مشاهده شد. نتایج این مطالعه به وضوح نشان دهنده وجود ناقلین CVM در گوساله های نر فریسوال بود. با توجه به استفاده گسترده از AI، توصیه می شود که گاوهای نر جوان در مراحل اولیه برای این آلل معیوب مورد غربالگری قرار گیرند تا از گسترش سریع آن در بین جمعیت جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: CVM، فریسوال، PCR-PIRA
  • هانسانی نیلوپاما کوماری سنارات پاتهیرانا_بنتهوتاجه چامارا جایاسانکها د سیلوا_سودو هاکوروجه مادوشا پرامود ویمالاسنا_سابرینا حسین_گانگ جون هئو* صفحات 48-52
    مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع ژن های حدت ureC، rsbA، zapA و mrpA با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) در گونه های پروتئوس جدا شده از 5 گونه محبوب تجاری لاک پشت های خانگی و مقایسه توالی های ژن mrpA در پروتئوس میرابیلیس های جدا شده از لاک پشت های خانگی با جدایه های بالینی انسانی بود. در مجموع 24 عدد جدایه از لاک پشت های خانگی شناسایی شد که شامل پروتئوس میرابیلیس (15 مورد)، پروتئوس ولگاریس (7 مورد) و پروتئوس هوسری (2 مورد) بودند. شیوع ژن های ureC، rsbA، zapA و mrpA در بین همه گونه های جدا شده به ترتیب 7/91%، 50%، 8/45% و 8/45% بود. شباهت های درصد میانگین توالی ژن mrpA لاک پشت خانگی پروتئوس میرابیلیس جدا شده از ادرار و تنفس انسان به ترتیب 35/96% و 85/94% بود. شیوع ژن های حدت و شباهت بالای توالی ژن mrpA بین پروتئوس میرابیلیس جدا شده از لاک پشت های خانگی و انسان نشان داد که هر چند لاک پشت های خانگی سالم هستند، این حیوانات می توانند انسان را در معرض خطر ابتلا به عفونت های ادراری و تنفسی قرار دهند.
    کلیدواژگان: ژن mrpA، لاک پشت خانگی، گونه های پروتئوس، ژن های حدت
  • زرین ایرگین کایا، امل اونال تورهان *، دمت تاتلی صفحات 53-56
    در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی (AR) باکتری های اسید لاکتیک (LAB) جدا شده از فرآورده های شیری تخمیری سنتی ترکی مورد ارزیابی قرار گرفت. ماست، پنیر سفید، پنیر تولوم، پنیر کوکلک، کرم کامیز و کفیر به عنوان فرآوردهای شیری از فروشگا های مختلف جمع آوری شدند. باکتری های اسید لاکتیک شامل گونه های لاکتوباسیلوس، استرپتوکوکوس، بیفیدوباکتریوم و انتروکوکوس از محصولات شیری جدا شدند. گونه های لاکتوباسیلوس به ونکومایسین (58%)، اریترومایسن (8/10%)، تتراسیکلین (3/4%)، جنتامایسین (28%) و سیپروفلوکساسین (26%) مقاوم بودند. گونه های استرپتوکوکوس به ونکومایسین (40%)، اریترومایسن (10%)، کلرامفنیکل (10%)، جنتامایسین (20%) و سیپروفلوکساسین (30%) مقاوم بودند. گونه های بیفیدوباکتر به ونکومایسین (60%)، E 15 (6/6%)، جنتامایسین (20%) و سیپروفلوکساسین (33%) مقاوم بودند. گونه های انتروکوکوس به ونکومایسین (100%)، اریترومایسن (100%)، ریفامپین (100%) و سیپروفلوکساسین (100%) مقاوم بودند. به عنوان نتیجه گیری باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از فرآورده های شیری در این مطالعه، بیشترین میزان مقاومت را به ونکومایسین نشان دادند.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، باکتری های اسید لاکتیک، فرآورده های شیری تخمیری سنتی
  • گزارش علمی
  • سواپان کومار مایتی*، پاوان دیوان سینگ رافووانشی، موهان دیویا، پالاک کارا سانگیتا، گوتام دیپش، کومار نوائن صفحات 57-59
    گوساله های دو رگه، یک ماهه و به وزن 40 کیلوگرم با سابقه درد و سوزش هنگام ادرار و همچنین تورم مواج در ناحیه میانی پرینه به پلی کلینیک مرجع ارجاع داده شد. در معاینه بالینی، دایورتیکولوم مشاهده شد که با آسپیره کردن از آن، ادرار خارج شد. بر اساس تاریخچه مشخص شد که جریان ادرار از منفذ کوچکی در محل طبیعی آن در فرج خارج می شود. با دایسکت کردن پوست اطراف دایورتیکولوم، پنیسی هایپوپلاستیک، همراه با چسبندگی غلاف و هایپوسپادیا مشاهده شد. در محل ضایعه دایمی در ناحیه پرینه و برش دایورتیکولوم انجام شد. پیشابراه با استفاده از نخ پلی آمید 0-1 و با الگوی ساده تکی به پوست بخیه زده شد. هیچ گونه عارضه ای تا 3 ماه پس از جراحی گزارش نشد و حیوان در این مدت به درستی ادرار می کرد.
    کلیدواژگان: گوساله، هرمافرودیت کاذب، دایورتیکولوم پیشابراهی
|
  • J. R. Jaber *, C. Carrascosa, A. Arencibia, J. A. Corbera, A. S. Ramirez, C. Melian Pages 1-2
    This letter underpins the use of three-dimensional computed tomography (3D-CT) reconstruction as an aid to teach veterinary anatomy. Cases were presented to students in order to observe normal and clinically abnormal patients. The images provided excellent details of relevant structures and could serve as a tool for teaching anatomy.
    Many sources describe different options to enhance anatomical learning by students through the use of modern imaging techniques such as computed tomography (CT) or magnetic resonance (MR) imaging.
    The contribution of CT to anatomical knowledge is limited due to the high cost and the lack of a suitable design for large animals, although recently studies have been reported on foals head (Cabrera et al., 2015). Advances in CT studies involve the generation of 3D-CT of the canine spine (Drees et al., 2009), the sea lion head (Dennison and Schwarz, 2008), or orbital diseases (Zafra et al., 2012). This study reports examples of this technique and its contribution to the understanding by the students.
    The CT images were obtained at the Veterinary Hospital of Las Palmas University from different cases. Transverse images were obtained using fourth generation CT equipment. Each patient was subjected to 3D reconstruction using a standard DICOM 3D format.
    The images were showed to a group of 20 students that had completed their basic training by learning anatomy through computer simulations. They could label relevant structures of the cervical spine of foal, including the atlas and its occipital articulation and the modified spinous process of axis (Fig. 1). In relation to the dog head, the 3D-CT showed the extent of the bony lesions, occupying the orbital region. It affected the maxillary border of the zygomatic and frontal bone (Fig. 2). In the last case, students visualized fractures of the dogskull. Additional transverse image showed contusional hemorrhage in the left parietal lobe and dilatation of lateral ventricles (Fig. 3).
  • K. Z. K. Al-Alo, Gh. Nikbakht Brujeni *, S. Lotfollahzadeh, F. Moosakhani, A. Gharabaghi Pages 3-8
    Passively acquired antibodies through colostrum will protect calves against etiological agents of neonatal calf diarrhea. Among them enteric diseases due to strains of Enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) are the most commonly occurring form of colibacillosis in newborn calves. Specific antibodies against whole ETEC cells and total immunoglobulin G in dam serum, colostrum and calf serum were determined. There were significant differences (P=0.0005) between antibody titers in normal and diarrheic groups, in which diarrheic group had a higher titer. Total IgG concentration in diarrheic calves (20.86 ± 0.49), their dams (23.48 ± 0.54) and colostrum (33.40 ± 0.50) was less than normal group (P=0.0005). There was a highly significant positive correlation between dam total IgG with calf total IgG (r=0.022; ratio=52.11). Colostral anti-E. coli antibody had a highly significant positive correlation with anti-E. coli in calf serum (r=0.345; ratio=0.62). Anti-E. coli antibody in calf serum had a highly significant negative correlati with total IgG of dam serum, colostrum and calf serum. While the level of anti-E. coli antibodies in diarrheic group was considerably higher than normal group, our findings reported here are in agreement that immunity to diarrhea also might be correlated with maternal cells or cellular components as well as cytokines which are transferred by colostrum to neonatal calves. Nevertheless, the level of maternally derived antibodies is a promising indicator for passive immunity and protection against diarrhea in neonatal calves.
    Keywords: Calf, Colostrum, Enterotoxigenic Escherichia coli, IgG
  • G. Y. Wang, H. H. Zheng, K. Y. Zhang, F. Yang, T. Kong, B. Zhou, Sh. X. Jiang * Pages 9-14
    The effects of three selective oral inhibitors, fluvoxamine (FLU), ketoconazole (KET), and verapamil (VER), on the pharmacokinetics (PK) of florfenicol (FFC) were investigated in chickens. The chickens were administered orally with saline solution (SAL), FLU (60 mg/kg), KET (25 mg/kg), or VER (9 mg/kg) for 7 consecutive days. Florfenicol was given to the chickens at a single dose of 30 mg/kg orally. Blood samples were collected from each chicken at 0 to 12 h post-administration of FFC. The plasma concentration of FFC was analyzed by high-performance liquid chromatography (HPLC). The AUC of FFC increased and the CLs of FFC decreased with oral co-administration of KET in chickens, and the Cmax of FFC increased with VER. While the AUC, the CLs and the Cmax of FFC were all invariable with FLU. These data suggested that CYP 3A played a key role in the PK of FFC in chickens, however, P-glycoprotein (P-gp) and CYP 1A did not. The results imply that the adverse drug-drug interaction may occur in the use of FFC if the co-administrated drugs are the substrates, inducers or inhibitors of CYP 3A or/and P-gp.
    Keywords: CYP 1A, CYP 3A, Florfenicol, P-glycoprotein, pharmacokinetics
  • A. Hosseini, A. Niasari-Naslaji *, M. Vojgani, F. Gharagozloo Pages 15-21
    The objective of this study was to investigate the effect of equine chorionic gonadotropin (eCG) on ovarian follicles at three stages of development (emergence, dominance and early static phases) during the first follicular wave (FFW) in Holstein heifers. Heifers (n=20) were randomly assigned into four experimental groups (n=5 in each group). Heifers received eCG (500 IU; Folligon®; Intervet, Holland; i.m) a) on the day of follicle emergence (day of ovulation; group 1), b) on the dominant phase (dominant follicle (DF): the first day in which follicle was observed at ≥10 mm; group 2, and c) on the early static phase (group 3) of the FFW. Control group heifers did not receive any treatment. Daily ultrasonography was conducted to monitor ovarian structure throughout estrous cycle. All treatment group heifers, regardless of the stage of follicle development, displayed follicle growth after eCG injection. Administration of eCG, in group 1, hastened DF detection and induced co-dominant follicles; whereas, in groups 2 and 3, it delayed DF regression, and increased cycle length compared to control. In all treatment group heifers, DF was present 84 h after eCG injection. Maximum diameter of corpus luteum was larger in eCG treated groups compared to control (P
    Keywords: Dominant phase, eCG, Emergence, Holstein heifers, Static phase
  • M. R. Haddadmarandi, S. A. Madani, H. Nili *, A. Ghorbani Pages 22-26
    Beak and feather disease virus (BFDV), a member of genus circovirus, is a small, non-enveloped, single stranded DNA virus. Although BFDVs are among the most well studied circoviruses, there is little to no information about BFDVs in Iran. The aim of the present study was to detect and identify BFDV molecules from the birds referred to the avian clinic of The Faculty of Veterinary Medicine, Tehran University, Iran. A total of 55 DNA samples were extracted from birds from nine different species of the order psittaciformes. A robust conventional polymerase chain reaction (PCR) was applied to detect the rep gene of the virus. Ten out of 55 samples, from four different species, were tested positive for BFDVs in PCR (Melopsittacus undulates (4), Psittacula Krameri (3), Psittacus erithacus (2), Platycercus eximius (1)). Molecular identification of the detected BFDVs was performed based on their rep gene sequences. The phylogenetic analysis revealed that the Iranian BFDVs from this study were clustered into four genetically distinct clades belonging to different genetic subtypes of BFDVs (L1, N1, T1, and I4). Although the relation between the samples and their related subtypes in the tree are discussed, further studies are needed to elucidate the host specificity and incidence of the BFDVs from different genetic subtypes.
    Keywords: Beak, feather disease virus, Molecular detection, Psittaciformes
  • Kh. A. Suad *, J. S. H. Al-Shamire, A. A. Dhyaa Pages 27-34
    Two hundred and sixteen day-old Ross-308 broiler chicks were allocated into 4 groups to study the impacts of different concentrations (0.0, 0.1, 0.15 and 0.2%) of β-hydroxy-methyl butyrate calcium (β-HMB-Ca), on values of tri-iodothyronin (T3) and tetra-iodothyronin (T4) hormones, liver enzymes [aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT)], uric acid, peroxide, malondialdihyde (MDA), fatty acids and some histological parameters of small intestine (thickness of mucosa, height of villi, thickness of villi, depth of epithelial crypts and epithelial height). The biochemical results did not show any significant effect on T3 and T4 hormones and ALT while there was significant (P
    Keywords: Biochemical, Broiler, ?-hydroxy-methyl butyrate calcium, Histological
  • X. Wu *, D. Su Pages 35-40
    Enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) causes diarrhea in travelers, young children and piglets, but the precise pathogenesis of ETEC induced diarrhea is not fully known. Recent investigations have shown that tight junction (TJ) proteins and aquaporin 3 (AQP 3) are contributing factors in bacterial diarrhea. In this study, using immunoblotting and immunohistochemistry analyses, we found that ETEC increases the protein abundance of TJ proteins (occludin, claudin-1, zonula occludens-1) in mice. Enterotoxigenic Escherichia coli induced the expression of TJ proteins in mice through pathways by involving myosin light chain kinase (MLCK)-myosin II regulatory light chain (MLC20) pathways; however, ETEC has little effect on the activation of the phosphatidylinositol 3-kinase (PI3K)-Akt pathway. Enterotoxigenic Escherichia coli infection has little effect on the protein abundance of AQP 3. Collectively, ETEC infection affects the abundance of intestinal TJ protein, which suggests the importance of TJ proteins in ETEC induced diarrhea.
    Keywords: Aquaporin 3, Enterotoxigenic Escherichia coli, MLCK, Tight junction
  • J. Zeb *, M. Javed Pages 41-43
    Labeo rohita, Gibelion catla, Cirrhinus mrigala, Ctenopharyngodon idella and Hypophthalmichthys molitrix were grown together for 365 days in triplicate ponds. Six iso-caloric feeds having varying protein levels i.e. 22, 24, 26, 28, 30 and 32% were prepared and supplemented to fish at 2% fish weight daily. Significantly, higher final average weight (793 ± 197 g) and total length gain (398 ± 40 mm) was recorded for Ctenopharyndodon idella. Net fish yield enhanced as the level of digestible protein (DP) in the supplementary diets increased and plateaued at 28% DP level, thereafter significant reduction (P
    Keywords: Chinese carps, Composite culture, Condition factor, Indian major carps, Supplemental feed
  • R. R. Alyethodi *, S. Kumar, R. Deb, R. Alex, U. Singh, S. Sharma, - Ashish, J. Choudhary, G. Sengar, R. Singh, S. Tyagi, P. Birham Pages 44-47
    Complex vertebral malformation (CVM) has considerable economic impact on dairy cattle breeding due to extensive use of artificial insemination (AI). Identifying the carrier is an important factor to reduce the incidence of the genetic disorder. The study was conducted to identify the carriers of CVM in Frieswal cattle by polymerase chain reaction-primer-introduced restriction analysis (PCR-PIRA) method, which was further confirmed by sequencing. Carrier prevalence of 1% was observed in the Frieswal cattle. The results of the study clearly demonstrated the existence of carriers of CVM among Frieswal bull calves. Due to the widespread use of AI it is recommended to screen young bulls at early stages for this defective allele in order to avoid its rapid spread within the population.
    Keywords: CVM, Frieswal, PCR-PIRA
  • H. N. K. S. Pathirana, B. C. J. De Silva, S. H. M. P. Wimalasena, S. Hossain, G. J. Heo* Pages 48-52
    The current study was aimed to investigate the prevalence of ureC, rsbA, zapA and mrpA virulence genes using polymerase chain reaction (PCR) in Proteus spp. isolated from 5 commercially popular species of pet turtles and comparison of the mrpA gene sequences of Proteus mirabilis isolates with human clinical isolates. A total of 24 isolates in pet turtles were identified, comprised of P. mirabilis (15), Proteus vulgaris (7) and Proteus hauseri (2). The prevalence of ureC, rsbA, zapA and mrpA genes among all identified Proteus spp. isolates were 91.7%, 50%, 45.8% and 45.8%, respectively. The average percentage similarities of mrpA gene sequence of pet turtle P. mirabilis isolates to human urinary and respiratory isolates were 96.35% and 94.85%, respectively. The prevalence of virulence genes and high similarity of mrpA gene sequences between pet turtles and human P. mirabilis isolates revealed that though pet turtles are healthy, these animals may pose a potential risk of urinary and respiratory infections to humans.
    Keywords: mrpA gene, Pet turtles, Proteus spp, Virulence genes
  • Z. Erginkaya, E. U. Turhan *, D. Tatli Pages 53-56
    In this study, the antibiotic resistance (AR) of lactic acid bacteria (LAB) isolated from traditional Turkish fermented dairy products was investigated. Yogurt, white cheese, tulum cheese, cokelek, camız cream and kefir as dairy products were collected from various supermarkets. Lactic acid bacteria such as Lactobacillus spp., Streptococcus spp., Bifidobacterium spp., and Enterecoccus spp. were isolated from these dairy products. Lactobacillus spp. were resistant to vancomycin (58%), erythromycin (10.8%), tetracycline (4.3%), gentamicin (28%), and ciprofloxacin (26%). Streptococcus spp. were resistant to vancomycin (40%), erythromycin (10%), chloramphenicol (10%), gentamicin (20%), and ciprofloxacin (30%). Bifidobacterium spp. were resistant to vancomycin (60%), E 15 (6.6%), gentamicin (20%), and ciprofloxacin (33%). Enterococcus spp. were resistant to vancomycin (100%), erythromycin (100%), rifampin (100%), and ciprofloxacin (100%). As a result, LAB islated from dairy products in this study showed mostly resistance to vancomycin.
    Keywords: Antibiotic resistance, Lactic acid bacteria, Traditional fermented dairy product
  • S. K. Maiti *, P. D. S. Raghuvanshi, M. Divya, P. Sangeetha, G. Deepesh, K. Naveen Pages 57-59
    A 40 kg crossbred calf of one month age was presented to the Institute Referral Polyclinic, with a history of dysuria, stranguria along with a fluctuant swelling in the mid-perineal region. On physical examination, a diverticulum was observed which on aspiration revealed urine. It was reported that urine outflow was from a tiny orifice at the proposed natural site of the vulva. Dissection of the skin over the diverticulum revealed hypoplastic penis with adhesion of the preputeal sheath along with penile hypospadia. Permanent perineal urethrostomy and diverticulectomy was performed in the region of the defect. The urethral layer was sutured along with the skin using 1-0 Polyamide sutures in a simple interrupted pattern. No postoperative complication was reported till one year of surgery and animal was urinating properly.
    Keywords: Calf, Pseudo-hermaphrodite, Urethral diverticulum