فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 49 (پاییز 1391)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 49 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حدیث رشیدی نژاد، مصطفی تبریزی، عبدالله شفیع آبادی صفحات 3-11
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش گروهی والدین با رویکرد خانواده درمانی ستیر بر جو عاطفی خانواده بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه انجام شد. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی ناحیه 2 شهر کرمان در سال تحصیلی 9190 بودند. نمونه پژوهش را 30 نفر از دانش آموزان تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) به صورت تصادفی جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه جو عاطفی خانواده (هیل برن، 1964) بود. ابتدا بر روی هر دو گروه پیش آزمون اجرا گردید، سپس والدین گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش دیدند، ولی گروه گواه هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. پس از اتمام برنامه آموزش، پس آزمون روی هر دو گروه اجرا شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و روش تحلیل کوواریانس بررسی شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش گروهی والدین با رویکرد خانواده درمانی ستیر بر بهبود جو عاطفی خانواده تاثیر معناداری دارد (001/0 P<).
    کلیدواژگان: آموزش والدین، رویکرد خانواده درمانی ستیر، جو عاطفی خانواده
  • محمدیاسین سیفی، حسین زارع، سارا کلانتری میبدی، رضا جوهری فرد صفحات 12-24
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر موسیقی بر فرایندهای پردازش اطلاعات هیجانی و خنثی در دانشجویان و در قالب طرح پس آزمون با گروه گواه اجرا گردید. برای این کار ابتدا از بین دانشجویان دانشگاه پیام نور بروجن،60 دانشجو با شرایط ورودی ویژه انتخاب شدند. برای اطمینان از نداشتن اضطراب و افسردگی در شرکت کنندگان، آزمون اضطراب کتل (کتل، 1957) و فرم کوتاه افسردگی بک (1967) را تکمیل کردند. شرکت کنندگان به صورت جایگزینی تصادفی به سه گروه مختلف (دو گروه آزمایش و یک گروه گواه) تقسیم شدند. سپس یکی از گروه های آزمایش در معرض موسیقی با درونمایه افسردگی آور و گروه آزمایش دیگر در معرض موسیقی با درونمایه تهدید و اضطراب قرار گرفتند. در پایان هر سه گروه در قالب یک تکلیف رایانه ای (سیفی، 1384)، تکالیف یادآوری آزاد و برآورد فراوانی کلمات هیجانی و خنثی را انجام دادند. یافته های پژوهش با نرم افزار SPSS 13 و به روش تحلیل اندازه گیری های مکرر تحلیل شد. نتایج نشان داد تم های مختلف موسیقی، متناسب با درونمایه خود، به طور نسبی موجب ایجاد سوگیری همنوا با خلق در پردازش اطلاعات (05/0= P) شده اند.
    کلیدواژگان: تم های موسیقی، یادآوری، برآورد فراوانی، محرک های هیجانی و خنثی
  • گلنوش شهباز، بهروز دولتشاهی، عباس پورشهباز، پروانه محمدخانی صفحات 25-32
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کارکرد توجه در دو گروه رانندگان حادثه ساز و غیرحادثه ساز در سال 1390 انجام شد. جامعه آماری پژوهش تمام رانندگان مرد خودروهای سواری در تهران بود. به روش تصادفی ساده 50 راننده حادثه ساز که خودرو یا گواهینامه آنان ضبط شده بود، انتخاب شدند. در گروه گواه نیز 50 راننده مرد که هیچ گونه تخلفی تا زمان پژوهش در سوابق آنها درج نشده بود، به شکل تصادفی ساده انتخاب شدند. کارکرد توجه با آزمون عملکرد پیوسته رازولد (1956)، اندازه گیری شد. یافته های حاصل از آزمون تحلیل کواریانس نشان داد بین کارکرد توجه رانندگان حادثه ساز و غیرحادثه ساز تفاوت معناداری وجود دارد. در خطای ارائه پاسخ، خطای حذف و زمان واکنش، رانندگان حادثه ساز نمرات بالاتری نسبت به رانندگان غیرحادثه ساز کسب کردند (01/0 P<) و در جست وجوی صحیح رانندگان غیرحادثه ساز نمره بالاتری کسب کردند (01/0 P<).
    کلیدواژگان: توجه، رانندگان حادثه ساز
  • سیدعلی حسینی المدنی، یوسف کریمی، هادی بهرامی صفحات 33-45
    هدف از انجام این پژوهش تعیین نقش حمایت اجتماعی ادراک شده، سبک های دلبستگی، سبک های هویتی و صفات شخصیتی در تمیز نوجوانان و جوانان معتاد و غیرمعتاد است. در این مطالعه علی مقایسه ای جامعه آماری همه مردان معتاد 15 تا 25 ساله (معتادان به مواد مخدر و مواد محرک) بستری شده در مرکز بازپروری توسکا متعلق به جمعیت خیریه تولد دوباره در منطقه افسریه تهران است. همچنین جامعه آماری افراد غیرمعتاد نیز مردان 15 تا 25 ساله ساکن در منطقه افسریه است. برای نمونه گیری 60 معتاد و 60 غیرمعتاد به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای سنجش عبارت اند از: پرسشنامه های حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت و همکاران، 1988)، سبک های دلبستگی بزرگسالان (بشارت، 1379)، سبک های هویت برزونسکی (ISI-6G، وایت و همکاران، 1998)، و NEO-FFI (کاستا و مک کری، 1992). برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل ممیز استفاده شد. یافته ها نشان داد که به کمک متغیرهای گفته شده می توان عضویت در گروه های معتاد و غیرمعتاد را پیش بینی کرد. تابع حاصل به روش همزمان قادر به تبیین 7/61 درصد و در روش گام به گام 60 درصد از واریانس تفاوت در گروه های معتاد و غیرمعتاد بود (001/0 > P). با مقایسه ضرایب استاندارد در روش همزمان و گام به گام، هویت هنجاری، حمایت اجتماعی ادراک شده و مسوولیت پذیری به ترتیب بیشترین نقش را در تمایز دو گروه معتاد و غیرمعتاد داشتند. پیش بینی عضویت گروهی نشان داد که در روش گام به گام 7/86 درصد از افراد در گروه های معتاد و غیرمعتاد به درستی طبقه بندی شده اند.
    کلیدواژگان: شخصیت، هویت، حمایت اجتماعی، دلبستگی، اعتیاد، نوجوانان
  • مهسا موحدابطحی، شعله امیری، گلیتا امساکی صفحات 46-55
    هدف پژوهش حاضر هنجاریابی و تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه اختلال دلبستگی راندولف در شهر اصفهان بود. این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. از بین جامعه آماری با استفاده از روش خوشه ایچندمرحله ای، 340 نفر از دانش آموزان 7 تا 12 ساله مدارس اصفهان، به عنوان نمونه انتخاب شدند و والدین آنها به پرسشنامه اختلال دلبستگی راندولف پاسخ دادند. براساس داده های حاصل نقاط درصدی و جدول راک، بهترین نقطه برش برابر با 30 پیشنهاد شد که با نقطه 90 درصدی مطابقت دارد. روایی صوری و روایی سازه با استفاده از نظر متخصصان مورد تایید قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی روایی تشخیصی براساس روش تحلیل تمایزات، میزان حساسیت پرسشنامه 100 و ویژگی آن 90 محاسبه شد. با محاسبه آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه مطلوب گزارش شد (83/0). تحلیل عاملی اکتشافی، وجود سه عامل مجزا را در سوالات پرسشنامه تایید نمود که با عنوان زورگویی، تکانشگری و رفتارهای ضد اجتماعی نامگذاری شدند. با توجه به نتایج حاصل از روایی و پایایی پرسشنامه اختلال دلبستگی راندولف می توان گفت این پرسشنامه ابزاری پایا و روا برای بررسی اختلال دلبستگی است و قابلیت استفاده در جامعه ایرانی را دارد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه اختلال دلبستگی راندولف، هنجاریابی، پایایی، روایی، تحلیل عاملی
  • امین برازنده، سید حمید آتش پور، محسن گل پرور صفحات 56-64
    هدف از این پژوهش، تعیین رابطه جو آموزشی با ابعاد عملکرد سازمانی ادراک شده به منظور بررسی اثر پیش بینی کنندگی جو آموزشی بر ابعاد عملکرد سازمانی ادراک شده بود. جامعه آماری پژوهش را 450 نفر از کارکنان یک کارخانه تولیدی خصوصی واقع در بروجن تشکیل می دادند که از میان آنان پرسشنامه 203 نفر که به صورت تصادفی انتخاب شدند، قابل بررسی بود. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه 15 سوالی جو کلی آموزش (تریسی و توس، 2005) و حوزه های رهبری (8 پرسش)، سیاست ها و راهبرد ها (5 پرسش)، مشتری مداری (5 پرسش) و مدیریت منابع و اطلاعات (5 پرسش) از پرسشنامه ارزیابی سازمان (آتش پور، حسینی و صمصام شریعت، 1389) است. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام از طریق نرم افزار SPSS18تحلیل و بررسی شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که ابعاد جو آموزشی با ابعاد عملکرد سازمانی ادراک شده (بجز رابطه حمایت سازمانی با مشتری مداری) رابطه مثبت و معنادار دارد (01/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ابعاد جو آموزشی، پیش بینی کننده ابعاد عملکرد سازمانی ادراک شده در حوزه های رهبری، اهداف و راهبرد ها، مشتری مداری و مدیریت منابع و اطلاعات است.
    کلیدواژگان: جو آموزشی، عملکرد سازمانی ادراک شده، کارخانه تولیدی خصوصی، بروجن
  • مهرداد حاجی حسنی، عبدالله شفیع آبادی، فهیمه پیرساقی، عمر کیانی پور صفحات 65-74
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین پرخاشگری، ابراز وجود و افسردگی با آمادگی به اعتیاد در دانشجویان دختر دانشگاه علامه طباطبایی انجام شد. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری دختران دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران در سال 1390 بودند. از میان آنها 150 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با پرسشنامه های پرخاشگری اهواز (1379)، پرسشنامه ابراز وجود گمبریل و ریجی (1975)، پرسشنامه افسردگی بک (1961) و پرسشنامه آمادگی به اعتیاد زرگر (1385) مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها از طریق آمار توصیفی (فراوانی، شاخص های مرکزی و محاسبه ضریب همبستگی) و آمار استنباطی (رگرسیون چندمتغیره به شیوه همزمان) تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که رابطه بین متغیرهای پرخاشگری، ابراز وجود و افسردگی با آمادگی به اعتیاد معنادار است (01/0> P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نشان داد که ترکیب خطی پرخاشگری، ابراز وجود و افسردگی توان پیش بینی آمادگی به اعتیاد را دارند (01/0> P).
    کلیدواژگان: پرخاشگری، ابراز وجود، افسردگی، آمادگی اعتیاد
  • عادل زاهدبابلان، حسن رضایی جمالویی، رعنا سبحانی حرفتی صفحات 75-85
    هدف از این مطالعه تعیین رابطه دلبستگی به خدا و تاب آوری با معناداری زندگی در دانشجویان بود. جامعه آماری پژوهش همه دانشجویان مقطع تحصیلی کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی (اردبیل) در سال تحصیلی 89 1388 بودند. نمونه شامل 200 دانشجو بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای از میان دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های دلبستگی به خدا اثر بک و مک دونالد (2006)، مقیاس تاب آوری اثر کونر دیویسون (2003) و مقیاس معناداری زندگی اثر باتیستا و آلموند (1973) جمع آوری شد. داده های پژوهش با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که دلبستگی به خدا با معنا دا ری زندگی (48/0) و تاب آوری (40/0) و معناداری زندگی با تاب آوری (39/0) همبستگی مثبت معناداری دارد (01/0 P<). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نشان داد که 25 درصد از واریانس معناداری زندگی، 37 درصد از واریانس مولفه چارچوب و 15 درصد از واریانس مولفه رضایت را متغیرهای دلبستگی به خدا و تاب آوری تبیین می کند (01/0 P<).
    کلیدواژگان: دلبستگی به خدا، تاب آوری، معناداری زندگی
  • سپیده پورنامداریان، بهروز بیرشک، علی اصغر اصغرنژاد فرید صفحات 86-94
    پژوهش با هدف تبیین سهم باورهای فراشناختی در پیش بینی علایم افسردگی، اضطراب و استرس انجام شد. پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری همه پرستاران شاغل در بیمارستان بعثت شهر همدان بودند که از بین آنها 120 پرستار به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل فرم کوتاه پرسشنامه باورهای فراشناختی (MCQ-30) (ولز و کارترایت هاتن، 2004) و فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی، اضطراب و تنش (DASS-21) (آنتونی و همکاران، 1998) بود. به منظور پیش بینی سهم باورهای فراشناختی داده ها با استفاده از روش رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام و با استفاده از نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد از میان زیرمقیاس های باورهای فراشناختی، متغیر کنترل ناپذیری بیشترین سهم را در پیش بینی علایم افسردگی دارد و بعد از آن متغیرهای نیاز به مهار افکار و متغیر اطمینان شناختی بیشترین پیش کننده برای علایم افسردگی هستند (01/0 P<). یافته های این پژوهش نشان می دهد که باورهای فراشناختی، به خصوص باورهای منفی مرتبط با کنترل ناپذیری و نیاز به مهار افکار بهترین پیش بینی کننده برای افسردگی، اضطراب و استرس هستند. این یافته ها از مدل فراشناختی افسردگی و اضطراب و نقش آن در کاهش علایم افسردگی، اضطراب و استرس، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، افسردگی، اضطراب، استرس، پرستاران
  • رقیه شفیع زاده صفحات 95-102
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه تاب آوری با پنج عامل بزرگ شخصیت اجرا شد. پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه ساکنان شهرستان مبارکه استان اصفهان در سال 1390 بودند که به طریق نمونه گیری در دسترس 57 مرد و 48 زن انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC، 2003) و پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو (کاستا و مک کری، 1990) بود. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه (شیوه همزمان) تحلیل شد. یافته ها نشان داد تاب آوری با روان رنجورخویی رابطه منفی قوی (01/0> P) و با برون گرایی و وجدان گرایی رابطه مثبت (01/0> P) دارد و بین تاب آوری با گشودگی و توافق رابطه معناداری وجود ندارد. تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که فقط روان رنجورخویی پیش بینی کننده معنادار تاب آوری در این گروه بوده است (001/0> P).
    کلیدواژگان: تاب آوری، پنج عامل بزرگ شخصیت
|
  • Hadis Rashidinejad, Mostafa Tabrizi, Abdolah Shafiabadi Pages 3-11
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of parental group training using Satir’s family therapy approach on family emotional conditions. It was a semi-empirical study including pre and post tests with a control group. Statistical population included all female students in secondary schools، district 2 in Kerman in 2011-2012. 30 students were selected among population with cluster multi-stage random sampling method and they were placed randomly in two equal experimental (15 person) and control groups (15 person). In order to gather data، a questionnaire of family emotional condition was used، it was developed by Hilburn، 1964. At first، the pre test was implemented on both groups، then parents of the experimental group were trained during 8 sessions، in 90 minutes and no intervention was used for the control group، after training was finished، post test was implemented on both groups. The obtained data using the SPSS-19 software was analyzed through covariance analysis. Results showed that there was a significant effect in parental group training using Satir’s family therapy approach on the improvement of family emotional condition (P<0. 001).
    Keywords: Parent's Training, Satir's Family Therapy Approach, Family Emotional Condition
  • Mohammad Yasin Seifi, Hossein Zare, Sara Kalantari, Reza Joharifard Pages 12-24
    The purpose of this study was to find the effect of music on the processing of emotional and neutral stimuli in students and it has been implemented via a posttest with control group design. To do so، first، 60 students with special entry requirements were selected in Payam-e-Nour University of Borujen. To ensure the absence of anxiety and depression in participants، the Cattell Anxiety Scale (Cattell، 1957) and Beck Depression Inventory (short form) (Beck، 1967) were conducted. Then، they were divided into three groups (two experimental and one control group in randomized substitution manner. Then an experimental group was exposed to music with a depressive music theme and the other group was exposed to music with the theme of threat and anxiety. At the end، all three groups accomplished the tasks of recall and judgment of frequency of emotional and neutral words in a computerized task. The data of this research were analyzed in repeated measure method by SPSS13 software and it was showed that the different themes of music have created a relative mood congruent bias (P = 0. 05) in processing of information.
    Keywords: Music Themes, Recall, Judgment of frequency, Emotional, Neutral stimuli
  • Golnoosh Shahbaz, Behrouz Dolatshahi, Abbas Pourshahbaz, Parvaneh Mohammadkhani Pages 25-32
    The purpose of this study was to compare the function of attention in two groups of high risk drivers and normal ones. Using simple random sampling، 50 high risk male drivers were selected whose cars or licentiates have been taken by traffic staff in Tehran. Also، in control group، 50 male drivers were selected who had no violations in their records. Attention function of the two groups was measured by continuous performance test. The findings of the analysis of covariance illustrated that in function of attention there was a significant difference between high risk and normal drivers. In commission error، omission error and reaction time indexes high risk drivers had higher scores than normal drivers (P<0. 01). While in correct detection normal drivers had higher scores than high risk drivers (P<0. 01). The findings demonstrated that there were significant differences between high risk and normal drivers in the function of attention.
    Keywords: Attention, Risky drivers
  • Seyed Ali Hosseini Almadani, Yoosef Karimi, Hadi Bahrami Pages 33-45
    The purpose of the current research was to identify the role of perceived social support، attachment styles، identity styles، and personality traits in discriminating between addict and non-addict groups. In this causual-comparative study، the statistical population includes all male addicts (ranging in age from 15 to 25 years old) in Tooska’s rehabilitation camp in Tehran (Afsariye Zone). For sampling، 60 addict males and 60 non-addict males by available sampling were selected. Assessment instrument consisted of NEO-FFI (Costa & McCrae1992)، ISI-6G (White et al، 1998)، Adult’s attachment styles (Besharat، 1379)، and perceives social support questionnaire (Zimmet et al، 1988). Data was analyzed by SPSS-18 software and discriminant analysis method was used. The results showed that these variables can predict the membership in addict and non-addict groups. The 12 predictive variables accounted for 61. 7% & 60% of the variance between addict and non-addict groups. By comparing standard coefficients، the most 3 important components in discriminating between groups were respectively: normative identity style، perceived social support، and conscientiousness personality trait. In stepwise discriminatory model، 86. 7% of participants were categorized in addict and non-addict groups correctly.
    Keywords: Personality, Identity, Social Support, Attachment Styles, Addicts, Adolescents
  • Mahsa Movahed Abtahi, Shole Amiri, Golita Emsaki Pages 46-55
    The purpose of the present study was standardization and study of the psychometric properties of Randolph Attachment Disorder Questionnaire in Isfahan. This study was a survey research and was implemented among 7 to 12 year old students of Isfahan. Among statistical population، 340 students were selected using multistage sampling، and their parents responded to the items in Randolph Attachment Disorder Questionnaire. Due to percentile ranks and ROC table، the score of 30 was selected as the best cut off point which was equal to percentile rank 90. The face validity and construct validity of the questionnaire was approved by experts. The discriminant validity was studied using discriminant analysis. The reliability was desirable (0. 83) using Cronbach’s alpha. Exploratory factor analysis approved 3 distinct factors in the questionnaire structure that were titled as bullying، impulsiveness and antisocial behaviors. According to the results obtaining from the validity and reliability analysis of Randolph attachment disorder questionnaire، this instrument is reliable and valid and is capable to be used in Iranian society in order to investigate attachment disorder.
    Keywords: Randolph Attachment Disorder Questionnaire, Standardization, Validity, Reliability, Factor analysis
  • Amin Barazandeh, Saied Hamid Atashpour, Mohsen Golparvar Pages 56-64
    The purpose of this study was to investigate the relationship between training climate with perceived organizational performance dimensions to detect the predictable effects of training climate on organizational performance dimensions. The statistical population was consisted of 450 participants in a private production factory in Broujen، from which، 203 people were selected using simple random sampling. The research questionnaires included the general training climate questionnaire with 15 items (Tracy & Tews، 2005) and leadership (8 items)، policies and strategies (5 items)، costumer focus (5 items) and resources and information management (5 items) fields from organizational assessment questionnaire (Atashpour، Hoseini & Samsamshariat، 2011). Data were analyzed with Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis by using SPSS18 software. Results showed that: There were significant positive correlations between training climate dimensions with the dimensions of perceived organizational performance (except for the relationship between organizational support and costumer focus) (P 0. 01). Stepwise regression analysis showed training climate can predict the dimensions of perceived organizational performance in leadership، policies and strategies، customer focus and resources and information management fields.
    Keywords: Training Climate, Perceived Organizational Performance, Private Production Factory, Broujen
  • Mehrdad Hajihasani, Abdollah Shafiabadi, Fahime Pirsaghi, Omar Kiyani Pour Pages 65-74
    The purpose of this study was to determine the relationship between aggression، assertiveness، depression and addiction potential in female students of Allameh Tabbatabai. The research method was correlational-survey and a total of 150 girls were chosen by available sampling. Data was collected by Ahvaz Aggression Questionnaire (AGQ)، Gambril & Rigy Assertiveness questionnaire، Beck Depression Inventory (BDI) and Zargari Addiction Potential Questionnaire. Then، data was analyzed via correlation، SD، frequency، mode and regression analysis. Results showed that the relationship between aggression، assertiveness، depression and addiction potential was significant. (P<0. 01). The results of the multivariate regression analysis showed that linear combination of aggression، assertiveness and depression can predict the Addiction Potential (P<0. 01).
    Keywords: Aggression, Assertiveness, Depression, Addiction Potential
  • Adel Zahed-Babelan, Hasan Rezaei Jamaloei, Rana Sobhani-Herfati Pages 75-85
    The purpose of this study study was to determine the relationship between attachment to God and resilience with meaning in life among students. Research statistical population in the present study included Mohaghegh Ardabili University students in undergraduate educational stages (in the 2010-2011 school year). The research sample consisted of 200 subjects who were selected from among students of Mohaghegh Ardabili University through cluster random sampling. To collect the data، attachment to God inventory (Beck & McDonald، 2006) and meaningful life scale (Battista & Almond، 1973) and resilience scale (Conner & Davidson، 2003) were used. The data was analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analyses. The results showed that attachment to Godwas positively related to meaningful life (r=0. 48)، and resilience (r= 0. 40). Also the results showed that meaningful life was positively related to resilience (r =0. 39) (P<0. 01). The results of multiple regressions showed that attachment to God and resilience meaningfully explained 25% of meaningful life، 37% of subscale Framework and 15% of subscale Satisfaction (P<0. 01).
    Keywords: Attachment to God, Resilience, Meaningful life
  • Sepideh Purnamdarian, Behrooz Birashk, Ali Asghar Asghar Nejad Farid Pages 86-94
    The purpose of this study was to clarify the contribution of meta-cognitive beliefs in explaining the symptoms of depression، anxiety and stress. Method of research was correlation، and the research population consisted of nurses who were employed by and working for Be’sat hospital in Hamadan. Therefore 120 nurses of this hospital were selected by the help of the method of Random sampling. Participants are surveyed using a short meta-cognitive questionnaire (MCQ-30) (Wells and Cartwright - Hutton، 2004) and a short form of depression، anxiety and stress scales (DASS-21)، (Anthony et al، 1998). In order to predict the contribution of meta-cognitive beliefs، Multivariate regression analysis was applied using stepwise and using the software SPSS 16 analysis. Results show that، among the subscales of meta-cognitive beliefs، variable of uncontrollability has a major part in explaining the symptoms of depression. Thereafter، it was needed to control the thoughts and Cognitive confidence which had the most contribution in predicting symptoms of depression. Concerning the anxiety and stress variables، uncontrollability had the most effective role in predicting the symptoms of anxiety and stress (P<0. 01). Findings of this study show that meta cognitive beliefs، especially negative beliefs associated with the uncontrollable and the need to control thoughts، are the best predictor for depression، anxiety and stress. Also، the approaches of this study support the meta-cognitive model of depression and anxiety and its role in reducing symptoms of depression، anxiety and stress.
    Keywords: Meta cognitive beliefs, Depression, Anxiety, Stress, Nurses
  • Roghayeh Shafiezadeh Pages 95-102
    The purpose of this study was to determine the relationship between the resilience with big five personality factors. Method of research was correlation and the statistical society in cludedall people who lived in Mobarakeh- Esfahan (1390) in which 57 male and 48 female were selected using convenience sampling. Assessment tools consisted of Conner- Davidson Resilience scale (CD-RISC), (2003) and Neo-Five Factor inventory (NEO-FFI, Costa & McCrae, 1990). The data was analyzed using Pearson’s correlation coefficient and multiple regression analysis (enter method). The results showed that resilience was negatively associated with neuroticism (P<0.01) and positively related to extraversion and conscientiousness (P<0.01). There was not a significant relationship between the resilience and openness and agreeableness. Also analysis of regression revealed that only neuroticism could predict the resilience in this group (P<0.001).
    Keywords: Resilience, Big Five Personality Factors