فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 52 (تابستان 1392)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 52 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی حسنوند عموزاده، مهدی عقیلی، معصومه حسنوندعموزاده صفحه 5
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش گروهی شناختی-رفتاری عزت نفس براضطراب اجتماعی وسلامت روان دانش آموزان پسر مضطرب اجتماعی دبیرستانی می باشد که در سال تحصیلی90-1389 مشغول به تحصیل بوده اند. پژوهش حاضر از نوع آزمایشی دوگروهی با پیش آزمون وپس آزمون بود. آزمودنی های پژوهش حاضر را دانش آموزان پسر پایه های دوم و سوم دبیرستانی شهرستان دره شهر تشکیل دادند. 240 دانش آموز پسر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب وپس از اجرای اولیه سیاهه هراس اجتماعی برروی آنها، 30 نفر که دارای بالاترین نمره در سیاهه هراس اجتماعی بودند و از طریق گمارش تصادفی، دریک گروه آزمایشی(15) و یک گروه گواه(15نفر) قرار گرفتند. سیاهه هراس اجتماعی(SPIN)(کانورو همکاران، 2000) و پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ) (گلدبرگ و هیلر، 1979) درپیش آزمون درمیان آزمودنی ها به اجرا درآمد. آموزش گروهی شناختی-رفتاری عزت نفس در 13 جلسه یک و نیم ساعته، هفته ای دو بار به گروه آموزش داده شد، درخلال این مدت گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. هر دو مقیاس در پس آزمون مجددا به کار گرفته شدند. تحلیل آماری نشان داد، میانگین نمرات گروه آزمایش در اضطراب اجتماعی پس از دریافت آموزش گروهی عزت نفس، در مقایسه با نمراتشان در مرحله پیش آزمون و در مقایسه با گروه گواه، کاهش معناداری داشته است (001/0> P، 14/3- Z=). همچنین آزمون من-ویتنی تفاوت نمرات همه زیرمقیاسهای سلامت روان بجز نشانه های جسمانی را در پس آزمون دوگروه آزمایش وگواه معنی دار نشان داد(05/0> P، 05/3- Z=). یافته های این مطالعه نشان داد که آموزش گروهی شناختی - رفتاری عزت نفس می تواند به عنوان روشی معنی دار و موثر درجهت افزایش سلامت روان وکاهش اضطراب اجتماعی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: آموزش عزت نفس، اضطراب اجتماعی، سلامت روان
  • محراب بشیرپور، حسین سلیمی، کیومرث فرحبخش صفحه 30
    این پژوهش به منظور مقایسه اثربخشی مشاوره ی گروهی مبتنی بر رویکرد وجودی و شناختی – رفتاری بر میزان کمرویی دانش آموزان پسر دبیرستانی در باروق انجام شد. این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مدارس متوسطه شهر باروق بودند. از میان مدارس پسرانه دوره دبیرستان، از طریق نمونه گیری خوشه ای، دو مدرسه انتخاب شد و با اجرای پرسشنامه کمرویی سموعی 30 دانش آموز را که کمرویی بالاتری داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه جایگزین شدند. مشاوره گروهی مبتنی بر رویکرد وجودی به مدت هشت جلسه روی یک گروه اجرا شد و روی گروه دیگر هشت جلسه رویکرد شناختی- رفتاری اجرا شد و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و شفه، تجزیه و تحلیل شدند. تحلیل کوواریانس نشان داد که بین گروه های مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد. آزمون تعقیبی شفه نشان داد که بین گروه کنترل و گروه آزمایشی وجودی و نیز بین گروه آزمایشی شناختی- رفتاری و گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد و میانگین گروه های آزمایشی وجودی و شناختی- رفتاری از گروه کنترل بیشتر می باشد(01/0> p).
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی، رویکردوجودی، شناختی - رفتاری، کمرویی
  • سارا شکوهی فرد، نجمه حمید، منصور سودانی صفحه 40
    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مولفه های سرسختی روانشناختی بر کیفیت زندگی دانشجویان دختر تربیت معلم حضرت فاطمه زهرا (س) اهواز بود. طرح پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دختر تربیت معلم حضرت فاطمه زهرا(س)اهواز و نمونه این پژوهش مشتمل بر60 نفر ازدانشجویان جامعه مذکور بودندکه به روش داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه 26 سوالی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (1994) بود. گروه آزمایش 9 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مولفه های سرسختی روانشناختی را دریافت کردند. اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. پس از اتمام برنامه آموزشی از هر دو گروه پس آزمون و آزمون پیگیری (یک ماه پس از اجرای پس آزمون) به عمل آمد. نتایج تحلیل کواریانس چند متغیری آشکار ساخت که میانگین گروه آزمایش در پس آزمون و پیگیری بیشتر بود و میان گروه آزمایش وکنترل از لحاظ کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود دارد.(0001/0p<).آموزش مولفه های سرسختی روانشناختی بر بهبود کیفیت زندگی دانشجویان در پس آزمون و پیگیری موثر بوده است.
    کلیدواژگان: سرسختی روانشناختی، کیفیت زندگی، دانشجویان دختر
  • الهام استبرقی، محسن گل پرور، محمدرضا مصاحبی صفحه 52
    این پژوهش با هدف بررسی نقش عدالت سازمانی بر رفتارخروج، غفلت و اعتراض پرخاشگرانه اجرا شد.جامعه ی آماری پژوهش، کارکنان مجتمع مس میدوک در شهربابک درزمستان 1390 به تعداد 1092 نفر بود. نمونه ی پژوهش شامل 300 نفر از کارکنان این سازمان بود که با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل، شش سناریو برای دستکاری ادراک عدالت (ون یپرن، هاگدوم وزویرز پستما، 2000) و پرسشنامه ی 13 سوالی رفتارهای مخرب (ون یپرن و همکاران،2000) بود.داده ها از طریق تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) تحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین میانگین رفتار خروج از سازمان در گروه بی عدالتی توزیعی و گروه بی عدالتی تعاملی، گروه بی عدالتی توزیعی و گروه عدالت تعاملی،گروه عدالت توزیعی وگروه عدالت تعاملی،گروه بی عدالتی رویه ای و گروه عدالت توزیعی، گروه بی عدالتی توزیعی و گروه عدالت تعاملی تفاوت معناداری وجود دارد(05. 0 p<)، همچنین بین میانگین رفتار غفلت و اعتراض پرخاشگرانه کارکنان در گروه بی عدالتی رویه ای وگروه بی عدالتی توزیعی،گروه عدالت رویه ای و گروه بی عدالتی توزیعی،گروه بی عدالتی توزیعی و گروه عدالت تعاملی،گروه عدالت تعاملی و گروه بی عدالتی توزیعی وگروه بی عدالتی تعاملی وگروه عدالت تعاملی نیز تفاوت معناداروجود دارد(05. 0 p<).
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، خروج، غفلت و اعتراض پرخاشگرانه
  • مریم یزدانی، اکبر اعتباریان، مهدی ابزری صفحه 62
    این پژوهش با هدف بررسی اثر تعدیلی تعهد سازمانی بر رابطه ی بین درک کارکنان از معنویت محیط کارو هوش معنوی انجام گرفت. این تحقیق از منظر هدف، کاربردی و از منظر ماهیت توصیفی – همبستگی است و به شیوه میدانی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق نیروهای ستادی رسمی در پست های کارشناسی و بالاتر کارخانه ذوب آهن اصفهان در سال 1391است که تعداد آنها 500 نفر گزارش گردید. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان 217 نفر محاسبه گردید و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های معنویت محیط کار رگو و کانها(2008)، هوش معنوی کینگ(2008) و تعهد سازمانی آلن و می یر(1997) استفاده گردید. پایایی پرسشنامه ها در این تحقیق به ترتیب 92/0، 94/0، 87/0 محاسبه گردید. برای تجزیه تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین درک کارکنان از معنویت محیط کار و هوش معنوی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد) 01/0 (p≤. همچنین اثر تعدیلی تعهد سازمانی بر این رابطه تایید گردید.
    کلیدواژگان: معنویت محیط کار، هوش معنوی، تعهد سازمانی، کارخانه ی ذوب آهن اصفهان
  • علی مهداد، سمیه ذاکرین، ایران مهدیزادگان صفحه 72
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرتعدیلی ویژگی های شخصیت بر رابطه عدالت سازمانی ادراک شده و میل به بروز خشونت در محیط کار است. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مرد قسمت تولید یکی از کارخانجات بزرگ خودروسازی به تعداد 4638 نفر می باشد که از میان آنان، تعداد 269 نفر به عنوان نمونه به شیوه تصادفی ساده، انتخاب گردیدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه میل به بروز خشونت در محیط کار (مهداد، طباخ عشقی،، مهدیزادگان، 1390)؛ پرسشنامه عدالت سازمانی ادراک شده نیهوف و مورمن(1993) و پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو NEO-FFI (کوستا و مک کری، 1989)، بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل رگرسیون تعدیلی استفاده شد. یافته ها نشان دادند که برونگرایی، رابطه بین عدالت توزیعی ادراک شده با میل به بروز خشونت فیزیکی (05/0، P 05/0- =β) و کلامی (05/0، P 09/0- =β) و روانرنجوری، رابطه بین عدالت توزیعی ادراک شده با میل به بروز خشونت فیزیکی (05/0، P 09/0-=β) و کلامی (01/0، P 14/0- =β) را تعدیل نمودند. اما وظیفه شناسی، توافق جویی و تجربه پذیری نتوانستند رابطه بین مولفه های عدالت سازمانی ادراک شده و میل به بروز خشونت در محیط کار را تعدیل نمایند. بنابراین نتایج پژوهش حاضر بیانگر اثر تعدیلی برونگرایی و روانرنجوری بر رابطه میان ادراک عدالت سازمانی و میل به بروز خشونت در محیط کار می باشد که می توان در فرآیند گزینش کارکنان، مورد توجه قرار داد.
  • نادر حاجلو صفحه 82
    هدف پژوهش حاضر تعیین ویژگی های روان سنجی فرم کوتاه مقیاس اشتیاق شغلی اوترچت (UWES-9) (شوفلی و بیکر، 2003) در بخشی از جامعه ایران بود. روش این تحقیق از نوع مقطعی و همبستگی بوده و جامعه آماری مطالعه نیز از کلیه دبیران زن و مرد شهر اردبیل در سال تحصیلی 91-90 تشکیل شده بود. اطلاعات مورد نیاز از 280 دبیر (142 زن و 138 مرد) که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند جمع آوری گردید. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس 9 سوالی اشتیاق شغلی اوترچت (شوفلی و بیکر، 2003)، مقیاس فرسودگی شغلی (ماسلاچ و جکسون (1981) و مقیاس رضایت شغلی (کورچیل، فورد و والکر (1976) استفاده شد. نتایج مربوط به پایایی نشان داد که ابعاد سه گانه انرژی، تعهد و جذب UWES-9 براساس آلفای کرونباخ از همسانی درونی برخوردار هستند. بررسی های مربوط به روایی محتوا، همگرا و واگرا نیز موید روایی UWES-9 بود. یافته های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی نشان داد که در نسخه ایرانی UWES-9، همانند فرم اصلی سه عامل همبسته ولی مجزای انرژی، تعهد و جذب آشکار می شود. با توجه به اطمینان حاصله از دقت UWES-9 در سنجش اشتیاق شغلی، استفاده از آن در پژوهش های مربوط به اشتیاق شغلی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، اشتیاق شغلی، دبیران، اردبیل
  • علی مشهدی، عبدالله قاسم پور، ابراهیم اکبری، رضا ایل بیگی، شهناز حسن زاده صفحه 90
    هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش حساسیت اضطرابی و تنظیم هیجانی در پیش بینی اضطراب اجتماعی در دانشجویان بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 90-1389 که 317 نفر (220 مرد و 97 زن) از آنها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل مقیاس های افکار اضطرابی (ولز، 1994)، تنظیم هیجانی (گراس و جان، 2003) و حساسیت اضطرابی (ریس و همکاران، 1986) بود. نتایج پژوهش نشان داد که ارزیابی مجدد به عنوان یکی از مولفه های تنظیم هیجانی بصورت منفی و معنادار و حساسیت اضطرابی بصورت مثبت و معنادار قادر به پیش بینی اضطراب اجتماعی در بین دانشجویان بودند (001/0> P). نتایج این پژوهش بیانگر اینست که ارزیابی مجدد و حساسیت اضطرابی سازه های روانشناختی مهم در پیش بینی اضطراب اجتماعی هستند.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، حساسیت اضطرابی، تنظیم هیجانی، ارزیابی مجدد
  • مصطفی عطاردی، حسین کارشکی صفحه 101
    این پژوهش باهدف بررسی نقش ابعاد کمال گرایی و جهت گیری هدف در پیش بینی خودتنظیمی دانشجویان اجراشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه شیراز در سال تحصیلی 90-1389 بود. نمونه این پژوهش 315 نفر بود؛ از این تعداد 143 نفر پسر و 172 نفر دختر بودند که از میان دانشجویان دانشگاه شیراز به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند. ابزار های مورد استفاده عبارت بودند از پرسش نامه جهت گیری هدف میدگلی (1998)، پرسش نامه خودتنظیمی بوفارد (1995) و پرسش نامه کمال گرایی هیل (2004). برای تجزیه و تحلیل نتایج از روش های آماری همبستگی، آزمون تی ویژه گروه های مستقل و رگرسیون چندگانه به روش همزمان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که از بین ابعاد کمال گرایی، فقط کمال گرایی سازگارانه به طور معناداری قادر به پیش بینی خودتنظیمی می باشد (0001/0 P <) و هیچ یک از ابعاد جهت گیری هدف به طور معناداری قادر به پیش بینی خودتنظیمی شرکت کنندگان این پژوهش نبود. این نتایج تاثیر باورها را بر فرآیند های شناختی همچون خودتنظیمی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، کمال گرایی، جهت گیری هدف، دانشجویان
  • هما عسکریان مقدم زنجانی، فریبرز باقری، علیرضا جزایری، محمد ترکمان، حمید امیری صفحه 110
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه هوش هیجانی و سبک های هویت در زنان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و زنان عادی انجام پذیرفت. بدین منظور طی یک پژوهش پس رویدادی (علی- مقایسه ای) 120 نفر زن (60 افسرده و 60 عادی) از بین کلیه زنان مراجعه کننده به مرکز مشاوره مهر تابان در پاییز و زمستان 1390 (که با توجه به ملاک های راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ویراست چهارم، وسط یک روانپزشک تشخیص افسردگی بر روی آنها گذاشته شده بود) و همچنین کلیه دانشجویان زن دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران (که ملاک های افسردگی را براساس مصاحبه بالینی ساختار یافته برآورده نکرده بودند) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه هوش هیجانی (بار-آن، 1997) و پرسشنامه گسترش یافته ی سنجش عینی پایگاه هویت من (بنیون وآدامز، 198 6) بود. تحلیل یافته ها با ضریب همبستگی پیرسون و MANOVA نشان داد؛ بین زنان افسرده و عادی در سطوح هوش هیجانی به عنوان متغیر ترکیبی وابسته تفاوت معناداری وجود دارد (001/0 P<) و بین سبک هویت زنان افسرده و عادی به عنوان متغیر ترکیبی وابسته نیز تفاوت معناداری مشاهده گردید (0 01/0 P<). همچنین بین هوش هیجانی و سبک هویت در زنان افسرده و عادی، بصورت جداگانه، ارتباط معنی داری وجود داشت (0 01/0 P<). این پژوهش حاکی از ارتباط و اهمیت هوش هیجانی و سبک هویت در تببین افسردگی است که نتایج آن می تواند در برنامه های پیشگیرانه و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، هویت، افسردگی
  • اعظم نوفرستی، سعید اکبری صفحه 121
    هدف پژوهش حاضر دستیابی به طرحواره های ناسازگار اولیه در مجرمان جنسی است. این پژوهش از حیث هدف بنیادی و از نظر شیوه گرد آوری داده ها توصیفی است از مجرمان جنسی مرد بالای 18 سال شهر تهران که در سال 1388در زندان های رجایی شهر و غزل حصار به سر می بردند، 45 مجرم جنسی به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 45 فرد همتا با این گروه براساس متغیرهای سن، تاهل، سطح تحصیلات و شغل برای گروه گواه انتخاب شدند. از پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (SQ-SF، اسمیت و همکاران، 1995) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل تشخیصی گام به گام نشان داد که چهار طرحواره رهاشدگی، بی اعتمادی، وابستگی و آسیب پذیری به ترتیب از بیشتر به کمتر توانایی پیش بینی عضویت افراد در گروه های مجرم جنسی و غیر مجرم را دارند (p<0/001). با استفاده از طرحواره های رهاشدگی، بی اعتمادی، وابستگی و آسیب پذیری می توان افراد مجرم جنسی و غیر مجرم را از هم تشخیص داد. بنابراین درمان های شناختی- رفتاری مجرمان جنسی باید علاوه بر افکار خود آیند منفی، باورهای بنیادین اولیه را نیز مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، جرم جنسی، افراد غیرمجرم، تحلیل تشخیصی
|
  • Mahdi Hasanvand Amouzadeh, Mahdi Aghili, Masomeh Hasanvand Amouzadeh Page 5
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral self-esteem group training on social anxiety، and mental health in socially anxious high school boys in the academic year 2010–11. The research method was experimental with two group''s pretest-posttest design. The subjects of this study were third and second grade high school boys in Darreh Shahr town. 240 students were selected randomly، and then after the first administration of Social Phobia Inventory (SPIN)، 30 students with the highest scores were selected and randomly assigned to an experimental (15 persons) and a control group (15 persons). The Social Phobia Inventory (SPIN) (Connor، Davidson، Churchill، Sherwood، Foa، 2000) and General health questionnaire (Goldberg & Hillier، 1979) were administered as pretest to all participants. The experimental group received cognitive-behavioral self-esteem group training through thirteen half hour session twice a week. During this period no intervention was given to the control group. Both questionnaires were administered again as the post test. Statistical analysis revealed that the mean scores of social anxiety in experimental group improved significantly after receiving self-esteem group training compared to their pre-test scores and the control group (p<0. 001، Z=-3. 14). Also Mann-Whitney test showed a significant difference in all subscales of mental health except somatic symptoms post-test scores in both the experimental and control groups (p<0. 05، Z=-3. 05). The Findings of this study revealed that cognitive-behavioral self-esteem group training can be considered as a significant and effective method in increasing mental health and reducing social anxiety.
    Keywords: self, esteem training, social anxiety, mental health
  • Mehrab Bashirpur, Mohammadhoseyn Salimi, Kumars Farahbakhsh Page 30
    This study was conducted to investigate the effectiveness and comparison of group conseling based on existential or cognitive_behavioural approaches on the degree of shyness of boy students. This study was a pre-post test experimental design. The population of this research encompasses all the students of Schools of Barug city. By cluster sampling between schools in Barug two schools were selected randomly. Conducting Shyness Questionnaire، 30 students were selected and assigned to three groups randomly. 8 sessions of existential group counseling were implemented for one group and 8 sessions of cognitive- behavioral group counseling were implemented for another group. The control group received no intervention. For analyzing the data، ANCOVA and Post hoc Scheffe Test were applied. ANCOVA showed significant difference in studied groups. Post hoc Scheffe Test showed significant difference between the control group and existential group. As well as is significant difference between the control group and cognitive -behavioral group and the means of experimental groups (existential and cognitive - behavioral) was greater than the control group (P<0. 01).
    Keywords: Group counseling, Existential Approach, Cognative, behaviour, Shyness
  • Sara Shokohifard, Najmeh Hamid, Mansour Soodani Page 40
    The aim of this research was to study the effectiveness of hardiness training on quality of life of Fatima Zahra teacher training female students in Ahwaz. The research method was quasi-experiment with pretest-post test and follow­–up test. The population of this study consisted of all Fatima Zahra teacher training female students in Ahwaz. The research sample included 60 students and who selected randomly and placed in two groups: experimental and control. The instrument was a 26 items quality of life Questionnaire (WHOQOL-BREF). experimental group used hardiness training for 9 sessions but the control group did not receive any intervention. After finishing the teaining program،the post-test and one month later the follow-up was carried out on both groups. The results of analyses of covariance revealed that there was a significant difference between experiment and control groups in quality of life (P< 0/0001) and hardiness training increased the quality of life of students in post-test and follow-up.
    Keywords: psychological hardiness, quality of life, female students
  • Elham Estabraghy, Mohsen Golparvar, Mohammadreza Mosahebi Page 52
    This research carried out with the aim of studying the role of organizational justice on employee’s exit، neglect and aggressive voice behaviors. The research population were 1092 the employees of Mydock Copper Complex in Shahrebabak in winter 2012. 300 employees were selected using cluster random sampling. The research instruments consisted of 6 scenarios for manipulation justice perception (VanYperen et al، 2000) and destructive behaviors questionnaire with 13 items (Van Yperen et al، 2000). The results of multivriate analysis of variance showed that there were significant differences between the exit behavior from organization in distributive injustice group and interactional injustice group، distributive injustice group and interactional justice group، distributive justice group and interactional justice group، procedural injustice group and distributive justice group، distributive injustice group and interactional justice group (p<. 05). Also there were significant differences between the neglect and aggressive voice in employee in procedural injustice group and distributive injustice group، procedural justice group and distributive injustice group، distributive injustice group and interactional justice group، interactional justice group and distributive injustice group and interactional injustice group and interactional justice group (p<0. 05).
    Keywords: organizational justice, exit, neglect, aggressive voice
  • Maryam Yazdani, Akbar Etebarian, Mehdi Abzari Page 62
    The purpose of this research was to study the moderating effect of organizational commitment on the relationship between employees'' perceptions of workplace spirituality and spiritual intelligence. This practical research is a field survey and its nature is descriptive and correlative. The statistical population of this research is formal suort staff in expertise position and higher of the Isfahan steel factory in 2012 which are reported to be 500 persons. The number of samples was counted 217 persons using the table، and sampling was done randomly. The Rego & Cunha questionnaire was used to collect information for workplace spirituality، King questionnaire was used for spiritual intelligence and Allen &Meyer questionnaire was used for organizational commitment. The reliabilities of 3 questionnaires were calculated To be 0. 92،0. 94، 0. 87. For data analysis، inferential statistics methods (pearson correlation، hierarchical multiple regression) were used. The results of this research showed that there is a positive and significant correlation between employees'' perceptions of workplace spirituality and spiritual intelligence (P<0. 01) Also The moderating effect of organizational commitment on the relationship between employees'' perceptions of workplace spirituality and spiritual intelligence was confirmed.
    Keywords: employee's perceptions of workplace spirituality, spiritual intelligence, organizational commitment, Isfahan steel company
  • Ali Mehdad, Somayeh Zakerin, Iran Mahdizadegan Page 72
    The purpose of this research was to study to moderating e ffects of personality characteristics on the r elationship between perceived organizational j ustice'' dimensions and w ork place violence intension. The research method was descriptive-correlational and statistical population consisted of male employees of a big automotive industry، from among which 269 employees were selected via random sampling. In this research a set of questionnaires consisting of work place violence intension (Mehdad &et al، 2011)، organizational justice (Niehoff & Moorman، 1993) and NEO-FFI (Costa & Mccrae، 1989). Data were analyzed with the use of moderated regression analysis. The results showed that extraversion moderated the relationship between perceived distributive justice and physical (= β -0/05، P)، and verbal (= β -0/09، P) violence intension and neuroticism moderated the relationship between perceived distributive justice with physical (= β -0/09، P) and verbal (= β -0/14، P) violence intension. But conscientiousness، agreeableness and openness to experience could not moderate the relationship between perceived organizational justice'' dimensions and work place violence intension. Consequently، this study confirms that، extraversion and neuroticism moderated the relationship between perceived organizational justice and work place violence intension. Therefore، based on these results، it is recommended that organizations consider personality characteristics in selection process of employees.
    Keywords: work place violence, perceived organizational justice, personality characteristics
  • Nader Hajloo Page 82
    Work engagement defined as a positive، stable and work-related psychological state characterized by the vigor، dedication، and absorption. The aim of this study was to determine the psychometric properties of short form of Utrecht Work Engagement Scale (UWES-9) in part of the Iran society. Research method of this study was cross- sectional and correlational. The study population included all female and male teachers of Ardabill in 2011-2012. Data were collected from 280 teachers (142 females and 138 males) that were selected by multistage cluster sampling. The Utrecht Work Engagement Scale-9 items، Maslach & Jacksons'' burnout scale and Churchill & et als'' job satisfaction scale، were used for data collection. The results showed that the three energy، dedication and absorption dimensions of UWES-9 based on Cronbach''s alpha coefficient have the internal consistency. Evaluation of content validity، convergent and divergent validity of UWES-9 was also confirmed that scales'' validity. Results from exploratory and confirmatory factor analysis showed that in the Iranian version of UWES-9، as in the original form appears the three related but distinct dimensions of energy، dedication and absorption. Based on this confidence about UWES-9 accuracy in work engagement assessment، it is suggested using of UWES-9 in researches related to work engagement.
    Keywords: psychometric properties, work engagement, teachers, Ardabil
  • Ali Mashhadi, Abdollah Ghasempour, Ebrahim Akbari, Reza Ilbaygi, Shahnaz Hassanzadeh Page 90
    The purpose of this research was to determine the role of anxiety sensitivity and emotion regulation in prediction of social anxiety disorder in students. In this descriptive correlation study، 317 students (220 men & 97 women) From all section of Mohaghegh Ardabili University all Sections during 2010-2011) 1389- 90. s. c (were selected by available sampling method and filled the questionnaires of anxiety thoughts (Wells، 1994)، emotion regulation (Gross and John، 2003) and anxiety sensitivity (Reiss et al، 1986). The results of analysis of regression showed that reappraisal as an emotional regulation component negatively and significantly and anxiety sensitivity positively and significantly predict social anxiety in students (P<0. 001). The findings indicated that reappraisal and anxiety sensitivity are important psychological components in prediction of social anxiety disorder.
    Keywords: social anxiety disorder, anxiety sensitivity, emotion regulation, reappraisal
  • Mostafa Atarodi, Hossein Kareshki Page 101
    The purpose of this study was to determine the role of components of perfectionism and goal orientations in anticipation of self-regulation in students. The s tatistical population of this research consisted of all the Shiraz University’s students in academic year 1389-90. The sample of the research were 315، consisted of 172 female and 143 male students who were selected through multistage cluster-random sampling from Shiraz University. The instruments were Midgley’s Goal Orientation Questionnaire (1998)، Boufard’s Self Regulation Questionnaire (1995) and Hill’s Perfectionism Inventory (2004). The statistical methods that were used such as: correlation، t-test for independent groups and regression. The results showed that from components of perfectionism، only adaptive perfectionism were significantly to be able to anticipate Self-Regulation (P<0. 0001). No aspects of Goal Orientation were not significantly predicted self-regulation (P<0. 0001). These results represented the effects of beliefs over cognitive processes such as Self-Regulation.
    Keywords: self, regulation, perfectionism, goal orientation, students
  • Page 110
    The current study compares Emotional Intelligence and Identity styles in women with major depression disorder and normal women. In order to get post-test (caused-comparison)، 120 women (60 depressed and 60 normal) were selected. These experimental women are collected first from clients of «Mehr Taban consultancy center» on fall and winter 1390 (which recognized depressed by the Psychiatrist، based on Diagnostic criteria DSM-IV-TR)، and second collected from students of «Islamic Azad University، science and research branch of Tehran» (which Based on Structured clinical interview DSM-IV-TR، were not recognized depressed) selected using convenience sampling. Assessment tools consisted of Emotional intelligence scale (Bar-On، 1997) and Extended Objective Measure of Ego Identity Status (Bennion & Adams، 1986). Results analyzed with Pearson correlation coefficient and MANOVA has been clarified; between depressed and normal women، the levels of emotional intelligence، as a dependent variable، there are significant differences (P<0. 001) and between depressed and normal women''s identity styles as a dependent variable was also significant difference (P<0. 001). Also، separately، between emotional intelligence and identity status in depressed and normal women، there was a significant relationship (P<0. 001). This study suggests the importance of relationship between emotional intelligence and identity style in description of depression. The results can be used in prevention programs and treatment.
    Keywords: emotional intelligence, identity, depression
  • Page 121
    The purpose of this study was to compare early maladaptive schemas in sex offenders and non-offenders. The present study is a descriptive-post hoc study. From male sex offenders over 18 years old in Rajayee Shahr and Qezelhesar prisons in 1388، 45 sex offenders were selected. 45 non - offenders the control group were also matched with them in terms of their age، marriage life، education and job. Stepwise discriminant analysis showed abandonment/instability، mistrust، dependence/ incompetence and vulnerability could predict sex offenses. abandonment/instability، mistrust، dependence/ Incompetence and vulnerability play a principle role in identifying the difference between the sex offenders and no offenders (P<0/001). So، cognitive-behavioral therapies on sex offenders should emphasize on both automatic thoughts and early maladaptive schemas
    Keywords: early maladaptive schemas, sex offenders, non, offenders, stepwise discriminant analysis