فهرست مطالب

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 53 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سمیه رباط میلی، مهناز مهرابی زاده هنرمند، یدالله زرگر، روح الله کریمی خویگانی صفحات 3-10
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر معنادرمانی گروهی بر افسردگی و امید در دانشجویان اجرا شد. پژوهش، مطالعه نیمه تجربی، پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه گواه و جامعه آماری شامل دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1387 بودند که از میان آنان 40 نفر با نمرات افسردگی بالا در پرسشنامه افسردگی بک (1972) و امید پایین در مقیاس امید میلر (1988) به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20نفر) و گواه (20نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه معنادرمانی گروهی شرکت کرد. سپس، پس آزمون و پیگیری یک ماهه روی هر دو گروه آزمایش و گواه اجرا گردید. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد بین میانگین نمره های پس آزمون و پیگیری گروه آزمایش و گواه تفاوت معنی داری وجود داشت به این معنا که در گروه آزمایش میانگین افسردگی در کمتر و میانگین امید بیشتر بود (001 / 0 p<).
    کلیدواژگان: معنادرمانی گروهی، افسردگی، امید، دانشجویان دانشگاه
  • امیرحسام خواجه صفحات 11-21
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش شادمانی به روش شناختی- رفتاری بر کیفیت زندگی زناشویی مردان و زنان متاهل شهر اصفهان بود. روش پژوهش نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری یژوهش مشتمل بر کلیه افراد متاهل مراجعه کننده به کلینیک مراکز خدمات روان شناختی و مشاوره شهر اصفهان در تابستان سال 1389بود. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری تصادفی ساده بود. از بین مراکز مشاوره شهر اصفهان یک مرکز به تصادف انتخاب شد و 32 نفر از افراد مراجعه کننده به این مرکز به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و به تصادف در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. افراد گروه آزمایش در 6 جلسه آموزش شادمانی شرکت کردند. از هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت ادراک شده از ابعاد روابط زناشویی (فلچر، سیمپسون و توماس،2000) بود. برای نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که این نوع آموزش شادمانی بر کیفیت زندگی زناشویی به صورت کلی و بر زیر مقیاس های رضایت از رابطه نزدیک، صمیمیت، شور و هیجان جنسی و عشق موثر بود (05/0P<)، ولی بر حیطه های تعهد و اعتماد تاثیر نداشت. از آموزش شادمانی به عنوان یکی از راه های افزایش کیفیت زندگی زناشویی و جلوگیری از وقوع طلاق می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش شادمانی، رویکرد شناختی، رفتاری، کیفیت زندگی زناشویی
  • فرحناز شاکه نیا، بهزاد بهروز، بهروز بهروز، محمدباقر کجباف، قباد بهامین صفحات 22-31
    چکیده پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان مبتنی بر رویکرد دلبستگی کودک محور بر کاهش علائم افسردگی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی انجام شده است. پژوهش از نوع شبه آزمایشی و با گروه آزمایش وکنترل است. جامعه آماری شامل کلیه پسران مقطع چهارم و پنجم شهر اصفهان در سال 1390 بود. نمونه مورد بررسی در این پژوهش 30 نفر از دانش آموزان پسر افسرده مقطع چهارم و پنجم دبستان بودند که بر اساس نمونه گیری تصادفی چند مرحلهای انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند. به منظور سنجش میزان افسردگی کودکان از پرسشنامه افسردگی کودکان (CDI) (کواکس، 1981) و به منظور سنجش میزان دلبستگی کودکان، از پرسشنامه کیفیت دلبستگی به والدین و همسالان فرم تجدید نظر شده برای کودکان (IPPA-R) (گالون و رابینسون، 2005) استفاده شد. مداخلات شامل 6 جلسه بود که بر اساس درمان مبتنی بر دلبستگی کودک محور تدوین شده بود و بر روی کودکان گروه آزمایش اجرا شد در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. داده های به دست آمده از طریق آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکووا) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، درمان دلبستگی کودک محور به طور معناداری موجب کاهش افسردگی و ابعاد آن (05/0P<) و همچنین افزایش کیفیت دلبستگی و ابعاد آن (05/0P<) در گروه آزمایش می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی کودکان، کیفیت دلبستگی، درمان مبتنی بر رویکرد دلبستگی کودک محور
  • مرضیه مشتاقی، سید حمید آتش پور، اصغر آقایی، سید فرید علامه صفحات 32-42
    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش گروهی انسانگرایی بر باورهای ارتباطی مردان در سال 1391 انجام شد. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی به صورت طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. نمونه پژوهش از مبان 114 متقاضی شرکت در آموزش گروهی بصورت تصادفی انتخاب و در 3 گروه قرار داده شدند. گروه اول شامل30 نفر از شوهرانی که همراه با همسر خود در آموزش گروهی شرکت کرده بودند، گروه دوم شامل 30 نفر از شوهرانی که بدون حضور همسر خود در آموزش گروهی شرکت کرده بودند و گروه سوم شامل 30 شوهر به عنوان گروه کنترل بودند. در ابتدا، سیاهه ی باورهای ارتباطی(RBI) (ایدلسون و اپشتاین، 1982) را بعنوان بعنوان پیش آزمون صورتکمیل کردند. گروه های آزمایش تحت 10 جلسه آموزش گروهی انسانگرایی قرار گرفتندو سپس در مرحله پس آزمون با RBI آزمون شدند داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که پس از آموزش گروهی انسانگرایی به گروه های آزمایشی در باورهای ارتباطی کلی بین گروه آموزش زوجها با هم و گروه آموزش شوهرانی که به تنهایی شرکت کرده بودند با گروه کنترل و بین گروه آموزش زوجها با هم و گروه آموزش شوهرانی که به تنهایی شرکت کرده بودند تفاوت معناداری وجود داشت (01/0 P<) و میانگین گروه کنترل از میانگین گروه های آزمایش بیشتر بود. رویکرد انسانگرایی روش مناسبی جهت بهبود باورهای ارتباطی است. این روش از مناسبترین روش ها برای بهبود روابط زوجین و کاهش روابط مخرب در خانواده می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، انسانگرایی، باورهای ارتباطی
  • اکرم کاویانی، بهروز عبدلی، علی زاده محمدی صفحات 43-50

    هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر آموزش مهارتهای والیبال و حل مساله بر خودکارآمدی دختران نوجوان بود.روش مطالعه نیمه تجربی، به صورت پیش آزمون-پس آزمون با 4 گروه آزمایشی بود. جامعه آماری تحقیق دانش آموزان سال اول دبیرستان های دخترانه شهرستان بروجن در سال تحصیلی 89-1388 و نمونه تحقیق 60 دانش آموز دختر بودکه به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب شدند و در چهارگروه 15 نفری آموزش والیبال مبتنی بر رویکرد حل مساله، آموزش والیبال، آموزش حل مساله، و کنترل قرار گرفتند. پس از شرکت در پیش آزمون خودکارآمدی، افراد گروه های مداخله در یک برنامه آموزشی 90 دقیقه ای به مدت 10 جلسه شرکت کردند. اطلاعات با پرسشنامه خودکارآمدی (شرر،1982) جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس، تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان داد بین تاثیر آموزش والیبال و حل مساله بر خودکارآمدی دختران نوجوان در 4 گروه تفاوت معناداری وجود دارد (001/0> P و 89/25=(54و3) F). به طور کلی، نتایج نشان داد برنامه ترکیبی، موجب بهبود بیشتر خودکارآمدی دانش آموزان شده است.

    کلیدواژگان: آموزش مهارتهای والیبال، حل مساله، خودکارآمدی، دختران نوجوان
  • لیلا شرفی، علی مهداد، الهه فاضل، امین الله فاضل صفحات 51-59
    هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه ویژگی های شغلی و ادراک عدالت سازمانی با از خود بیگانگی شغلی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان یک واحد صنعتی بزرگ بود که از میان آنان 349 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. در این پژوهش پرسشنامه های ویژگی های شغلی (هاکمن و اولدهام، 1976)، عدالت سازمانی ادراک شده(نیهوف و مورمن، 3 199) و از خود بیگانگی شغلی (بوئر،2001) مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش های تحلیل رگرسیون همزمان و گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که ادراک عدالت ارتباطی (p≤0.01، 170 / 0- = β) از میان ابعاد عدالت و بازخورد (12P≤0.05''>، 051 / 0 = β) از میان ویژگی های شغلی پیش بینی کننده معنادار از خود بیگانگی شغلی هستند. در نتیجه می توان خودبیگانگی شغلی را تابعی از عدالت ارتباطی ادراک شده و بازخورد دانست.
    کلیدواژگان: ویژگی های شغلی، ادراک عدالت توزیعی، ادراک عدالت رویه ای، ادراک عدالت ارتباطی، از خود بیگانگی شغلی
  • بهجت پرپوچی، مجید احمدی، فرامرز سهرابی صفحات 60-68
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین دینداری وحمایت اجتماعی با رضایت از زندگی در میان دانشجویان بود. نوع پژوهش، همبستگی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد تهران واحد علوم و تحقیقات که در سال 1391 بودند، تشکیل می داد. به این منظور 193 نفر از دانشجویان دختر و پسر(107 دختر و 86 پسر) به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. پس از پرسشنامه های ناقص، شامل 151 دانشجو شد(66 پسر و 85 دختر) بدست آمد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های دینداری (آذربایجانی،1382)، حمایت اجتماعی (اسمیت و همکاران،1988) و رضایت از زندگی (دینرو همکاران،1990) بود. برای تحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره با روش ورود و رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی با رضایت از زندگی رابطه مثبت و معناداری دارد(01/0 > P) دینداری نیز با رضایت از زندگی رابطه مثبت و معناداری دارد (01/0> p). حمایت اجتماعی پیش بینی کننده ای قوی، نسبت به دینداری، از رضایت از زندگی در دانشجویان بود. با توجه به یافته ها می توان بیان داشت که حمایت اجتماعی می تواند نقش مهمی در رضایت از زندگی دانشجویان دانشگاه ایفا کند.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، حمایت اجتماعی، دینداری
  • مرضیه شریفی، سید احمد احمدی، مریم السادت فاتحی زاده صفحات 69-79
    هدف این پژوهش، بررسی ویژگی های روانسنجی سیاهه آثار سوگ هوگان در بین خانواده های داغدیده ایرانی بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه خانواده های داغدیده شهر اصفهان در سال 1390 بود که 280 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از سیاهه ی آثار سوگ هوگان (هوگان، گرینفیلد و اشمیت، 2001)، پرسشنامه سلامت عمومی-28 (گلدبرگ، 1972)، مقیاس افسردگی، اضطراب و فشار روانی -21(لاویبوند و لاویبوند، 1995) و پرسشنامه جمعیت شناختی جمع آوری گردید. نتایج تحلیل عامل اکتشافی با روش چرخش واریماکس، بیانگر وجود چهار عامل (ناامیدی/ پریشانی، رشد شخصی، درهم ریختگی/ رفتار وحشت زدگی و خشم و سرزنش) در این مقیاس بود. ضرایب همسانی درونی به وسیله آلفای کرونباخ برای چهار عامل بین 92/0 تا 98/0 به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی روایی ملاک، نشان داد که بین عامل های سیاهه آثار سوگ هوگان با پرسشنامه سلامت عمومی و مقیاس افسردگی، اضطراب و فشار روانی، همبستگی های بالا و معنی داری وجود دارد (01/0 ≥ P). نتایج حاصل از روایی تشخیصی نشان داد که این مقیاس، دارای قابلیت تفکیک بین آثار سوگ در سوگ بهنجار و سوگ آسیب شناختی است. این نتایج بیانگر آنست که نسخه ی فارسی سیاهه ی آثار سوگ هوگان، روایی و پایایی مطلوبی برای اندازه گیری آثار سوگ در جمعیت ایرانی دارد.
    کلیدواژگان: سیاهه آثار سوگ هوگان، خانواده های داغدیده، ویژگی های روانسنجی
  • جعفر بهادری خسروشاهی، زینب خانجانی صفحات 80-90
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه راهبردهای مقابله ای و خودکارآمدی با گرایش به سوء مصرف مواد در دانشجویان اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه تبریز در سال تحصیلی 91-1390 بودند که از میان آن ها 300 نفر (150 دختر و 150 پسر) از رشته های تحصیلی مختلف به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و با مقیاس راهبردهای مقابله ای (اندلر و پارکر، 1990)، پرسشنامه خودکارآمدی (شرر و مادوکس، 1982) و مقیاس پذیرش اعتیاد (وید و همکاران، 1992) مورد آزمون قرار گرفتند. به منظور پیش بینی سهم گرایش به سوء مصرف مواد داده ها با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره به شیوه همزمان و با استفاده از نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که ترکیب خطی راهبرد مقابله ای مساله مدار، راهبرد مقابله ای هیجان مدار و خودکارآمدی توان پیش بینی گرایش به مصرف مواد را دارند (001/0 >P).
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، خودکارآمدی، گرایش به مصرف مواد
  • حسینعلی مهرابی، هما شیخ دارانی صفحات 91-100
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه گرایش به خودکشی با متغیرهای جمعیت شناختی، رضایت از زندگی، سابقه رویدادهای ناراحت کننده و وابستگی به مواد، عوامل خانوادگی، رابطه با جنس مخالف و مشارکت در فعالیت گروهی بود. لذا، در یک مطالعه همبستگی، از جامعه آماری دانش آموزان دختر دوره متوسطه شاهین شهر در سال تحصیلی 90-1389 تعداد 415 دانش آموز به شیوه تصادفی متناسب با حجم انتخاب و با مقیاس رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985) مقیاس «گرایش به خودکشی»، فرم ایرانی پرسشنامه بالینی نوجوانان میلون (MACI-IR؛ مهرابی، 1389) و پرسشنامه های جمعیت شناختی و خانوادگی ارزیابی شدند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون حاکی از رابطه معنادار اکثر متغیرهای مورد بررسی با گرایش به خودکشی بود 05) /0 p<). ولی نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد متغیرهای رضایت از زندگی، شدت اتفاق ناراحت کننده، سابقه خانوادگی خودکشی، داشتن دوست پسر، تحصیلات مادر و بیماری روانی مادر در مجموع 2/42 درصد از گرایش به خودکشی نوجوانان دختر را پیش بینی می کند (05/0 p<). نتایج حاصل از این پژ‍‍وهش بر نقش حوادث شدید، سابقه خودکشی در خانواده، سطح تحصیلات مادر، بیماری روانپزشکی پدر و رابطه با دوست پسر در گرایش به خودکشی تاکید داشت.
    کلیدواژگان: گرایش به خودکشی، رضایت از زندگی، عوامل خانوادگی و رابطه با جنس مخالف
  • صدیقه لطفی، عباس ابوالقاسمی، محمد نریمانی صفحات 101-111
    هدف این پژوهش مقایسه پردازش هیجانی و ترس از ارزیابی های مثبت - منفی در زنان دارای فوبی اجتماعی و زنان عادی بود. روش این مطالعه از نوع علی مقایسه ای بود. نمونه این پژهش 60 زن دارای فوبی اجتماعی و 60 زن عادی بود که با روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس فوبی اجتماعی(کانر و همکاران، 2000)، مقیاس پردازش هیجانی(باکر و همکاران، 2007)، مقیاس ترس از ارزیابی مثبت(ویکز و همکاران، 2008) و مقیاس ترس از ارزیابی منفی(لری،1983) استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که پردازش هیجانی و ترس از ارزیابی منفی در زنان دارای فوبی اجتماعی نسبت به زنان سالم بیشتر بود. (001. 0> p). در صورتی که ترس از ارزیابی مثبت در زنان دارای فوبی اجتماعی نسبت به زنان سالم کمتر بود. (001. 0> p). در صورتی که ترس از ارزیابی مثبت در زنان دارای فوبی اجتماعی نسبت به زنان سالم کمتر بود (001. 0> p). نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که پردازش هیجانی و ترس از ارزیابی های مثبت - منفی 57 درصد از واریانس علایم فوبی اجتماعی را در زنان دارای فوبی اجتماعی تبیین می کنند. (001. 0> p). نتایج این پژوهش تلویحات مهمی در زمینه پیشگیری، درمان و خدمات مشاوره ای زنان دارای فوبی اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: پردازش هیجانی، ترس از ارزیابی مثبت - منفی، فوبی اجتماعی
  • فاطمه سادات مرعشیان، فرح نادری صفحات 112-121
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه فرهنگ سازمانی، هوش هیجانی و سرمایه روانشناختی با خودکارآمدی شغلی و کارآفرینی سازمانی در کارکنان سازمان آب و برق خوزستان بود. نمونه شامل 400 نفر از جامعه مذکور بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های فرهنگ سازمانی(گلسر، زامانو و هاکر 1987)، هوش هیجانی(شات، مالوفف، هال و همکاران،1998)، سرمایه روان شناختی(لوپز، آمو و مارتین،2006)، خودکارآمدی شغلی(ریگز و کنایت،1994) و رفتار کارآفرینانه(پیرس، کرامر و رابینز،1997) استفاده شد. پژوهش حاضر همبستگی از نوع کاننی بوده و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی کاننی نشان داد که بین فرهنگ سازمانی، هوش هیجانی و سرمایه روانشناختی با خودکارآمدی شغلی و کارآفرینی سازمانی رابطه معنادار وجود (05 / 0 P<). همچنین، قویترین رابطه بین هوش هیجانی از متغیرهای مجموعه اول (مستقل) (با ضریب کاننی استاندارد 753 / 0-) و کارآفرینی سازمانی از متغیرهای مجموعه دارد دوم (وابسته) (با ضریب کاننی استاندارد 81 / 0-) بدست آمد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، هوش هیجانی، سرمایه روانشناختی، خودکارآمدی شغلی، کارآفرینی سازمانی
|
  • Pages 3-10
    The purpose of this research was to investigate the effect of group logotherapy on depression and hope on the statistical population of Shahid Chamran University students. The research was a semi-experimental، pretest- posttest- follow up with control group. 40 students with high depression in Beck Depression Inventory (1972) and low hope in Miller Hope Scale (1988) were selected by multistage sampling and assigned randomly to two experimental (n=20) and control (n=20) group s. The experimental group participated in 10 sessions of group logotherapy. Then، inventories were administrated again as the post-test and 1 month follow up to both groups. The results of analysis of covariance showed that the mean of depression in the experimental group was significantly less and the mean of hope was significantly more than those of the control group both at the post- and follow-up tests (P<0. 01).
    Keywords: group logotherapy, depression, hope, university students
  • Amirhesam Khajeh Pages 11-21
    The purpose of this study was to investigate the effect of happiness training based on cognitive behavioral approach on quality of martial life in married males and females in the city of Isfahan. The study is semi- experimental using pre-test and post-test with control group. The statistical population were married people who referred to psychology and counseling centers of Isfahan in summer of 2010 (1389s. c.). Sampling method was simple random. One center of Isfahan counseling centers was selected randomly. Subjects were 32 males and females who randomly selected and assigned to the control and experimental groups randomly. The experiment group participated in 6 sessions of happiness training. Both groups completed the pre-test and post-test measures. Participants responded to Perceived Marital Relationship Quality Components Inventory (Fletcher، Simpson & Thomas، 2000). The results of analysis of covariance indicated that this type of happiness training is effective on marital quality generally and on its subscales of satisfaction from intimacy، sexual desire، marital satisfaction and love (P<0. 05) but did not have a significant effect on commitment and trust. Happiness training can be used as a way of promoting marital life quality and a preventive method of divorce.
    Keywords: happiness training, cognitive behavioral approach, quality of marital life
  • Farhnaz Shakehnya, Behzad Behrouz, Behrouz Behrouz, Mohammad Bagher Kajbaf, Ghobad Behamin Pages 22-31
    he purpose of this paper was to determine the effectiveness of child- based attachment therapy approach on the amount of depression systems and quality of attachment of primary school boys. The research type is quasi -experimental with control and experimental groups. Population included all fourth and fifth grade primary school boys in the city of Isfahan in 2011 (1390s. c.). the sample under study here were 30 depressed students of fourth and fifth grades chosen by random multi-stapec stage sampling who were assigned randomly to control and experimental groups. To measure children depression rate، the tool used in this study was Child Depression Inventory (CDI ((Kovacs، 1981). Also، children attachment rate was measured through inventory of parent and Peer Attachment Revised for children (IPPA-R) (Gullon & Robinson، 2005 (. The interventions induded 6 sessions which were based on child–oriented attachment therapy for the experimental group، while the control group did not receive any treatment. The results of descriptive statistics and analysis of covariance showed، that child based attachment therapy significantly reduces depression and its dimensions (interpersonal problems، ineffectiveness، anhedonia، negative mood، negative self-esteem) (P<0. 0 5 (and also increases quality of attachment and its dimensions (trust، relationship، self-alienation) (P<0. 0 5 (in the experimental group.
    Keywords: child depression_attachment quality_child – based attachment therapy approach
  • Marzieh Moshtaghi, Sayyed Hamid Atashpour, Asghar Aghaeia, Sayyed Farid Allameh Pages 32-42
    This study examined the effectiveness of humanistic group training on men`s relationship beliefs in Isfahan in 2012 (1391s. c.). This is a semi-empirical study consisting of a pre-test and a post-test in which three Groups including a control group were investigated. The research sample was randomly chosen from 114 applicants of group training and were randomly assingned into three groups. The first group consisted of 30 husbands who participated with their wives; the second group consisted of 30 husbands who participated alone، without their wives; and the third group consisted of 30 husbands as the control group. All the three groups were first tested by Relationship Beliefs Inventory (RBI) (Eidelson & Epstien، 1982)، as pre-tests. The first two experimental groups were instructed through group trainings of transactional behavior analysis in 10 sessions، and then they were tested with RBI at the post-test stage. Multivariate analysis of covariance and Post Hoc bonferroni Test were used to analyze the data. The results showed that the mean of relationship beliefs of men in the first group was significantly lower than that of the control group. There was a significant difference between the relationship beliefs of men of the first group and the men of the second group; and also the mean of men in the second group was significantly lower than that of the control group (p<0. 01). Humanitarianism approach is a good way to improve the relationship beliefs and the mean of the control group was greater than the mean of the experimental groups. This approach is the best ways to improve relations and reduce damaging relationships in the family.
    Keywords: group training, humanism, relationship beliefs
  • Akram Kavyani*, Behrooz Abdoli, Ali Zadmohammadi Pages 43-50

    The purpose of this research was to determine the effect of volleyball skills training and problem solving on adolescent girls self-efficacy. The research method was semi-experimental and conducted in as pre-test and post-test with four experimental groups. The research statistical population consisted of all first grade students of Broujen high schools in the academic year of 2009-2010 (1388-89s. c.). The research sample included 60 junior high school students who were chosen by two-stage sampling and were assigned to four groups (n=15) of teaching volleyball based on problem solving technique، teaching volleyball، teaching problem solving، and control. After taking self-efficacy pre- test، the students of interventional groups took part in 90-minutes training program for 10 sessions. Data were gathered by Self-efficacy Scale (Sherer، 1982). Analysis of covariance (ANCOVA)، analysis of variance (ANOVA) and Tukey post hoc tests were used to analyze the data. Results indicated that there were significant differences in the effect of teaching volleyball and problem solving on adolescent girls self efficacy between the four groups (F (3،54) =25. 89، p=0. 001). Generally، the results reveal that the mixed program caused further improvement of students self-efficacy.

    Keywords: volleyball skills, training, pr¬oblem s¬olving, self, efficacy, adolescent girls
  • Sharafi, Ali Mehdad, Elahe Fazel, Amin Fazel Pages 51-59
    The main purpose of this study was to study the relationship between job characteristics and perceived organizational justice with job alienation. Research method was descriptive correlational and the statistical population included all employees of a large industrial factory، from whom 349 persons، were selected via stratified random sampling selection. In this research a set of questionnaires consisting of Job Characteristics (Hackman and Oldham، 1976)، perceived organizational justice (Neihoff، Moorman، 1993) and Job Alienation (Boeree، 2001) was used. Data were analyzed with use of multiple regression analysis and the results showed that the perceived relational justice (β 170. 0- =، p≤0. 01) and feedback (β= 0. 051 12P≤0. 05''>) were able significantly to predict job alienation.
    Keywords: job characteristics, perceived distributive justice, perceived procedural justice, perceived relational justice, job alienation
  • Behjat Parpoochi, Majid Ahmadi, Faramarz Sohrabi Pages 60-68
    The aim of this research was to investigate the relationship of religiousness and social support with life satisfaction among university students. The type of research was correlation the statistical population consisted of all humanities college students in Tehran''s Azad University، Science and Research Unit،in the spring of 2012 (1391s. c.). To this end، 193 of female and male students (107 girls & 86 boys) were selected through random cluster sampling. After eliminating the incomplete questionnaires، the sample consisted students of 151 (66 boys and 85girls). Data collection tools were Religiousness Questionnaire (Azarbayjanee Questionnaire، 2003)، the Social Support Questionnaire (Smith and et al.، 1988)، and Life Satisfaction (Diner & et al.، 1990). The results of multiple regression analysis، by the method of Enter and stepwise regression، revealed that social support had a positive effect on life satisfaction (p< 0. 01) and religiousness had a positive effect on life satisfaction (p< 0. 01). Social support was a stronger predictor of religiousness regarding life satisfaction among university students. Based on the findings، it can be said that social support can play an important role in life satisfaction of university students.
    Keywords: life satisfaction, social support, religiousness
  • Marzie Sharifi, Seyed Ahmad Ahmadi, Maryamosadat Fatehizade Pages 69-79
    The aim of this study was to investigate the psychometric properties of Hogan Grief Reaction Checklist (HGRC) among Iranian bereaved families. The statistical population in this study included all bereaved families in Isfahan in 2011 (1390S. C.). 280 bereaved people were selected via available sampling method. The data were gathered by Hogan Grief Reaction Checklist (Hogan، Greenfield & Schmidt، 2001)، General Health Questionnaire-28 (Goldberg، 1972) and Depression، Anxiety and Stress Scale-21 (Lovibond & Lovibond، 1995) and demographic questionnaire. The exploratory factor analysis with varimax rotation indicated 4 factors (dispair/ distress، personal growth، disorganization/ panic behavior، and anger & blame) in this scale. Internal consistency coefficients by Cronbach''s Alpha for the 4 factors were between 0. 92 to 0. 98. The criterion validity reveald high and significant correlation between HGRC subscales with General Health Questionnaire and Depression، Anxiety and Stress Scale (P≤0. 01). The discriminant validity، indicated that HGRC has the ability to distinguish between normal and pathological griefs. Therefore، the Persian version of HGRC has good reliability and validity for measuring grief reactions in Iranian population.
    Keywords: Hogan Grief Reaction Checklist, Bereaved families, Psychometric properties
  • Jafar Bahadori Khosroshahi, Zeynab Khanjani Pages 80-90
    The aim of the present study was to investigate the relationship of coping strategies and self-efficacy with substance abuse tendency among students. The target population of this study were the students of Tabriz University in the acadmic years 2011-2012 (1390-91s. c.). The research sample consisted of 300 presons (150 females، 150 males) who were selected from among students of Tabriz University through cluster random sampling. Data were collected by Coping Strategy scales (Endler & Parker، 1990)، Self- efficacy Questionnaire (Sherer & Maddux، 1982) and Addiction Acknowledgment scale (Weed et al، 1992). In order to predict the contribution of substance abuse tendency the data were analyzed، multivariate regression analysis by using enter mrthod the software SPSS16 analysis. The results of the multivariate regression analysis showed that linear combination of problem solving coping strategies، emotional coping strategy and self-efficacy can predict the substance abuse tendency (p<. oo1).
    Keywords: coping strategies, self, efficacy, substance abuse tendency
  • Hosseinali Mehrabi, Homa Sheikhdarani Pages 91-100
    The goal of this research was to study the relationship to between suicidal tendency with demographic variables، life satisfaction، history of annoying events and druy dependency m family factors relation with opposite sex and participation in social activity. In a correlation design، 415 female high school students of Shahin Shahr with classified random method were selected and assessed with SWLS (Deinner، 1985)، scale of “Suicidal Tendency” MACI-IR (Mehrabi، 2010/1389s. c.) and demographic and family questionnaires. Results of Pearson correlation showed that almostal of these variables have significant relation with suicidal tendency (p<0. 05)، but results of stepwise regression analysis showed that life satisfaction، severity of annoying events، family history of suicide، having a boyfriend، mothers education and mental health can predict 42. 2% of suicidal tendency in the female adolescents (p<0. 05). The findings emphasized the role of traumatic events، family history for suicide، mothers education، fathers psychiatric illness، and relation with a boy friend on suicidal tendency.، family factors and having boyfriends on suicidal tendency.
    Keywords: suicidal tendency, life satisfaction, demographic variables, family factors, relation with opposite sex.boyfriends
  • Sedigheh Lotfi, Abbas Abolghasemi, Mohammad Narimani Pages 101-111
    The aim of this study was to compare emotional processing and fear of positive/negative evaluations in the women with social phobia and normal women. The type of study was causal-comparative. The research sample consisted of 60 women with social phobia and 60 healthy women which were selected through stage cluster random sampling among women of Gorgan. To collect the data، Social Phobia Scale (Conner et al.، 2000)، Emotional Processing Scale (Bakeret et al،. 2007)، Fear of Negative Evaluation Scale (Weeks et al.، 2008) and Fear of Positive Evaluation Scale (Leary،1983) were used. The results of multivariate analysis of variance indicated that women with social phobia have greater emotional processing and fear of negative evaluation and also lower fear of positive evaluation than healthy women (P˂0. 001). The results of multiple regressions showed that the emotional processing and fear of negative-positive evaluations explain 57% of variance of social phobia in women with this phobia (p<0. 001). The findings have important implications concerning prevention، therapy and services of counseling for women with social phobia.
    Keywords: emotional processing, fear of positive, negative evaluations, social phobia
  • F. M. Marashian, F. Naderi Pages 112-121
    The aim of this research was to investigate relations of organizational culture، emotional intelligence and psychological capital with job self- efficacy and organizational entrepreneurship among the employees of Khuzestan Water and Power Authority. The sample included 400 people among the employees of Khuzestan Water and Power organization that were selected via stratified random sampling. The research questionnaires were Organizational Culture (Glaser et al.، 1987)، Emotional Intelligence (Schutte et al.، 1998)، Psychological Capital (Lopez et al.، 2006)، Job self-efficacy (Riggs & Knight،1994) and Entrepreneurial Behaviors (Pearce، Kramer& Robbins،1997). Questionnaires. The research was canonic correlation and data analysis by canonical correlation revealed that there were significant relations between employees organizational culture، emotional intelligence and psychological capital with job self efficacy and organizational entrepreneurship (P<0. 005). The results also revealed that there is the strongest correlation between emotional intelligence from first set of variables (independent) with standard canonical coefficient -0. 753) and organizational entrepreneurship from second set of variables (dependent) (with standard canonical coefficient -0. 81).
    Keywords: organizational culture, emotional intelligenc, psychological capital, job self, efficacy, organizational entrepreneurship