فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 63 (بهار 1395)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 63 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدرضا ربیعی نژاد، محمدباقر کجباف، محمد مهدی مظاهری، هوشنگ طالبی، احمد عابدی صفحات 4-15
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل آموزشی برای پیشرفت تحصیلی مبتنی بر هوش چندگانه با واسطه گری خودپنداره و عزت نفس انجام شد. روش پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه ی دانش آموزان پسر دبستانی پایه چهارم و پنجم ابتدایی شهر قزوین در سال تحصیلی (93-1392) تشکیل می-دادند. نمونه شامل 359 دانش آموز پسر بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه مقیاس عزت نفس (روزنبرگ)، آزمون خودپنداره (تنسی) و مقیاس سنجش هوش های چندگانه (عابدی و همکاران) بودند. همچنین معیار پیشرفت تحصیلی از میانگین نمرات دروس دانش آموزان بدست آمد. نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری نشان داد که هوش چندگانه بر پیشرفت تحصیلی و عزت نفس اثر مستقیم و غیر مستقیم(به ترتیب p=0/56 ، p=0/17 ، p=0/103 و p=0/079) و بر خودپنداره اثر مستقیم(p=0/155) دارد. همچنین نتایج نشان داد که خودپنداره بر پیشرفت تحصیلی به طور مستقیم و غیر مستقیم(به ترتیب p=0/327 و p=0/109) اثر دارد. علاوه بر آن، عزت نفس بر پیشرفت تحصیلی به طور مستقیم(p=0/212) اثر دارد. استفاده از این اطلاعات می تواند برای طراحی برنامه های آموزشی برمبنای هوش چندگانه به منظور پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر باشد.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، هوش چندگانه، خودپنداره، عزت نفس
  • ایران مهدیزادگان، الهه برکت، محسن گل پرور صفحات 16-24
    این پژوهش با هدف مقایسه عملکرد جنسی مردان و زنان عادی و مردان و زنان در آستانه طلاق انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ا ی (پس رویدادی) بود. جامعه آماری، شامل زوج های عادی و مراجعه کننده به مراکز بهداشتی بهزیستی و دادگاه های خانواده شهر اصفهان بود. برای انجام این پژوهش، 30 مرد در آستانه طلاق، 30 مرد عادی، 30 زن در آستانه طلاق و 30 زن عادی در شهر اصفهان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار سنجش، پرسشنامه عملکرد جنسی (روزن و همکاران، 2000) بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری به تفکیک برای زنان و مردان دو گروه (در آستانه طلاق و عادی) تحلیل شد. نتایج نشان داد که در میل (017/0=P)، در تحریک روانی (001/0=P)، در ارگاسم (001/0=P)، در رضایتمندی (001/0=P) و در درد (001/0=P) بین مردان گروه در آستانه طلاق و گروه عادی تفاوت معناداری وجود دارد، اما در رطوبت (07/0=P)، بین مردان دو گروه تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین در تحریک روانی (001/0=P)، در رطوبت (008/0=P)، در ارگاسم (03/0=P)، در رضایتمندی (04/0=P) و در درد (003/0=P) بین زنان گروه در آستانه طلاق و گروه عادی تفاوت معنادار، اما در میل (18/0=P)، بین زنان دو گروه تفاوت معناداری به دست نیامد.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، طلاق، ارگاسم، تابو، FSEI
  • میر حمزه کرمی، حسین زارع صفحات 25-34
    (پرینز، 1979) برای آنها (دختران نوجوان) اجرا گردید. تعداد 48 نفر از آنها که نمرات تعارض بالا با والدین خود داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش به سه گروه جداگانه 12 نفره (پدران، مادران و خود فرزندان یا دانش آموزان) و یک گروه 12 نفره، به عنوان گروه گواه برای هر سه گروه آزمایش تعیین شدند. (پرینز، 1979) روی گروه های آزمایش و اجرا گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. و یافته های پژوهش نشان داد که آموزش شیوه های برقراری ارتباط صحیح به والدین و فرزندان آنها، تا حدود بسیار زیادی بر کاهش و رفع تعارض میان آنها موثر است. بین میانگین نمره های پس آزمون گروه های آزمایش و تفاوت معناداری وجود داشت. و تمامی فرضیات پژوهش تایید گردید. و این بدان معنی است که در گروه های آزمایش، به علت تاثیر آموزش تعارض بسیار کمتر شده است. (001/0>P).
    کلیدواژگان: آموزش شیوه برقراری ارتباط صحیح، تعارض دانش آموزان دختر متوستطه ایلام
  • سیده نسیم سجادی، محسن گل محمدیان، محسن حجت خواه صفحات 35-42
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان دختر بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری همه دانش آموزان دختر دوم دبیرستان شهر کرمانشاه در سال 951394 بودند. نمونه 30 دانش آموز دختر پایه اول دبیرستان بود که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. دانش آموزان گروه آزمایش 8 جلسه طرحواره درمانی دریافت کردند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه انگیزش تحصیلی والرند، بلیز، بریر و پلیتر (1989) بود. داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین دو گروه از نظر انگیزش تحصیلی و مولفه های آن (درونی، بیرونی و بی انگیزگی) تفاوت معنی داری وجود دارد و میانگین گروه آزمایش از گروه گواه بیشتر بود (05/0>P). یافته های این پژوهش نشان دهنده اثربخشی رویکرد طرحواره درمانی بر انگیزش تحصیلی دانش آموزان دختر بود.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، انگیزش تحصیلی، دانش آموزان دختر
  • مریم شریعتی، نجمه حمید، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی، کیومرث بشلیده، سید علی مرعشی صفحات 43-50
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر درمان مبتنی بر مهرورزی بر افسردگی و خودانتقادی دانشجویان دختر بود. بدین منظور یک طرح نیمه تجربی از نوع پیش آزمون پس آزمون پیگیری با گروه آزمایش و گواه، اجرا گردید. جامعه آماری همه دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان اهواز در سال 941393 بودند که از بین 200 نفر داوطلب، تعداد 40 نفر که نمره آنها در پرسشنامه افسردگی بک، یک انحراف معیار بالاتر از میانگین بود، به عنوان نمونه نهایی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گواه (20 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک ویرایش دوم (بک و همکاران، 1996) و پرسشنامه خودانتقادی (تامسون و همکاران، 2004) بود. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت درمان مبتنی بر مهرورزی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که درمان مبتنی بر مهروزی بر کاهش افسردگی و خودانتقادی (خودانتقادی درونی و خودانتقادی مقایسه ای) دانشجویان تاثیر دارد (0001/0P≤).این نتایج در دوره پیگیری نیز تداوم یافته بود (0001/0P≤). در مجموع مشخص شد که درمان مبتنی بر مهرورزی ممکن است به عنوان روشی جدید و موثر در کاهش افسردگی و خودانتقادی دانشجویان مورد استفاده روان شناسان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر مهرورزی، افسردگی، خودانتقادی
  • مرجان سادات فاطمی، احمد کربلایی محمد میگونی، علیرضا کاکاوند صفحات 51-59
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر صمیمیت زناشویی زوج ها بود. طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل همه زوج های مراجعه کننده به مرکز مشاوره راه سبز واقع در منطقه 3 شهرداری تهران بود که از بین آنها 30زوج که براساس پرسشنامه صمیمیت زناشویی (باگاروزی، 2001) از صمیمیت زناشویی پایین تری برخوردار بودند، به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 زن به همراه همسران آنها) و گواه (15 زن به همراه همسران آنها) گمارده شدند. زوجین گروه آزمایش به صورت هفتگی به مدت 6 جلسه با میانگین زمانی 45 دقیقه تحت آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) قرار گرفتند. به منظور ارزیابی میزان صمیمیت زناشویی، از پرسشنامه باگاروزی (باگاروزی، 2001) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش تصویرسازی ارتباطی باعث افزایش میزان صمیمیت کلی و صمیمیت های عاطفی، جسمی، روان شناختی، جنسی، عقلانی و معنوی زناشویی شده است (01/0>P) و (05/0>P). با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش تصویرسازی ارتباطی به زوجین، به واسطه افزایش به کارگیری الگوهای سالم ارتباطی و کاهش الگوهای مخرب؛ به افزایش صمیمیت زناشویی منجر می شود.
    کلیدواژگان: تصویر سازی ارتباطی، صمیمیت زناشویی، زوج
  • رومینا امیری، سیدعلی هاشمیان فر، سید رضااسماعیلی، سید حمیدآتش پور صفحات 60-68
    این پژوهش از نوع پیمایشی با هدف تاثیر فضایل انسانی مثبت نگر بر اعتماد اجتماعی در بین شهروندان شهر اصفهان انجام شده است. جامعه آماری پژوهش همه شهروندان 18 سال به بالای ساکن در اصفهان بوده که بر اساس سرشماری سال 1390 در مجموع برابر با 17910609 نفر بودند و از بین آنها 388 نفر با روش نمونه گیری سهمیه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. اطلاعات موجود به کمک پرسشنامه فضایل انسانی مثبت نگر محقق ساخته جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل همبستگی استفاده شد. نتایج حاصل از یافته های پژوهش نشان داد که فضایل انسانی مثبت نگر اثر مثبت و مستقیمی (69/0) بر اعتماد اجتماعی دارد. به این منظور ضریب کلی اثر تک تک شاخص های فضایل انسانی بر اعتماد اجتماعی آزمون شد. در میان شاخص های فضایل انسانی عدالت بیشترین اثر (51/0) را بر متغیر اعتماد گذاشته و دو شاخص خوددانایی و شجاعت به طور همزمان اثر کمتری (22/0) نسبت به بقیه شاخص ها بر اعتماد اجتماعی داشته اند. در کل همه شاخص ها اثر معناداری بر اعتماد اجتماعی داشته اند (0001/0P=).
    کلیدواژگان: اعتماد، اعتماد اجتماعی، فضایل انسانی مثبت نگر، مدل معادله ساختاری
  • علی ندایی، فاطمه بهرامی، رضوان سادات جزایری، مریم سادات فاتحی زاده صفحات 69-79
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر مداخله مبتنی بر خودنظمی هیجانی بر روی الگوهای ارتباطی زوج ها در شهر اصفهان بود. روش این پژوهش نیمه تجربی و طرح آن دو گروهی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش همه زوج های دارای مشکل ارتباطی در نیمسال اول 1392 بودند که دامنه سنی آنان 25 تا 50 سال بود. حجم نمونه 18زوج و به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. درنهایت زوج ها به صورت تصادفی در دو گروه گواه (9 زوج) و آزمایش (9 زوج) جایگزین شدند. اعضای هر دو گروه در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری پرسشنامه الگوی ارتباطی CPQ کریستینسن و سالاوری (1984) را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و همچنین نرم افزار SPSS تحلیل شد. یافته ها نشان داد که مداخله مبتنی بر خودنظمی هیجانی بر هر سه الگوی ارتباطی سازنده، توقع/ کناره گیری و اجتناب متقابل زوج ها تاثیر معناداری (05/0P<) داشتند. بنابراین داشتن مهارت های خودنظمی هیجانی بین همسران الگوی ارتباطی کارآمد و موثری را برای زندگی آنها رقم می زند و شدت ارتباط مخرب و همراه با تنش و تعارض را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: خودنظمی هیجانی، الگوی ارتباطی، سازنده متقابل، اجتناب متقابل، توقع، کناره گیری
  • اسماعیل محمدی، پریسا نیلفروشان، سمانه سلیمی صفحات 80-89
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مشاوره مسیر شغلی با رویکرد حکایتی کوکران بر انطباق پذیری مسیر شغلی دانشجویان نابینا انجام شد که روش پژوهش آن نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری دانشجویان نابینای دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد خوراسگان در سال تحصیلی 931392 بود.30 نفر از دانشجویان نابینا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به شیوه تصادفی در دوگروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش هفت جلسه سه ساعته مشاوره مسیر شغلی با رویکرد کوکران دریافت کردند. داده ها با استفاده از مقیاس انطباق پذیری مسیر شغلی (ساویکاس و پورفلی، 2012) گردآوری و با استفاده از آزمون کواریانس تحلیل شدند. نتایج نشان داد که این مداخله مشاوره ای بر ابعاد دغدغه، کنترل و کنجکاوی موثر بوده است (01/0>P) در حالی که تاثیر معناداری بر بعد اعتماد نداشته است. به طور کلی نتایج پژوهش نشان داد که مشاوره مسیر شغلی با رویکرد حکایتی کوکران بر انطباق پذیری مسیر شغلی دانشجویان نابینا موثر است.
    کلیدواژگان: مشاوره مسیر شغلی، رویکرد حکایتی، انطباق پذیری مسیر شغلی، دانشجویان نابینا
  • رضا پاشا صفحات 90-98
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش اصلاح رفتار مادران بر میزان رفتارهای نامطلوب کودکان مبتلا به بیش فعالی/ نقص توجه بود. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری همه مادرانی بودند که دارای فرزند 6 تا 12 ساله مبتلا به اختلال بیش فعالی نقص توجه بودند و به مرکز درمانی سینا در شهر دزفول مراجعه کرده بودند. نمونه 24 نفر از مادران این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (12 نفر) و گواه (12 نفر) قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری شامل 5 مقیاس درجه بندی اختلال کاستی توجه و بیش فعالی از نگاه والدین کانرز (1990) بود. ابتدا برای هر دو گروه پیش آزمون برگزار شد. سپس گروه آزمایش در 10 جلسه و هر جلسه یک ساعت آموزش دیدند، آنگاه پس آزمون به عمل آمد. در تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل کواریانس چندمتغیره (مانکوا) و تحلیل کوواریانس یک متغیره (آنکوا) استفاده شد. نتایج نشان داد مشکلات رفتار مخالفت جویانه و همچنین بیش فعالی کودکان کاهش یافته است (05/0P<)، اما در خرده مقیاس های کاستی توجه و مشکلات شناختی/توجهی، تغییر معناداری ایجاد نشده است.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، آموزش اصلاح رفتار، بیش فعالی، مخالفت جوبی
  • الهام قربانیان، هادی محمدلو، مهدی خانبانی، مجتبی یوسفی کیا صفحات 99-106
    هدف از این پژوهش پیش بینی سازگاری اجتماعی و مقبولیت اجتماعی دانش آموزان دختر از طریق سبک های دلبستگی است. طرح پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه دانش آموزان دختر 10 تا 12 ساله دوره ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 941393 بودند. نمونه ای شامل 205 دانش آموز دختر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه مقیاس دلبستگی در کودکی میانه (رونقی و همکاران،1392)، مهارت های اجتماعی ماتسون (1983) و مقبولیت اجتماعی فورد و رابین (1970) کودکان بودند. داده ها از طریق تحلیل رگرسیون همزمان تحلیل شدند. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد سبک های دلبستگی به طور معناداری قادر به پیش بینی متغیرهای سازگاری اجتماعی و مقبولیت اجتماعی در دانش آموزان هستند (05/0>P) و (001/0>P).
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، سازگاری اجتماعی، مقبولیت اجتماعی
  • فهیمه رجبی، عبدالهانی شیرعلی صفحات 107-115
    هدف از این پژوهش مقایسه و بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و سلامت روان در دانش آموزان دختر مدارس عادی و تیزهوش شهرستان آباده در سال تحصیلی 901389 بود. جامعه آماری این پژوهش 480 دانش آموز بودند. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 100 دانش آموز از دبیرستان عادی و 100 دانش آموز از دبیرستان تیزهوش انتخاب شد. برای سنجش ویژگی های شخصیتی، پرسشنامه شخصیتی (آیزنک، 1990) برای نوجوانان و برای سنجش سلامت روان، از پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ استفاده گردید. تحلیل یافته ها بر اساس تحلیل واریانس چندمتغیره و ضریب همبستگی پیرسون نشان داد، بین دانش آموزان تیزهوش و عادی در سطوح ویژگی های شخصیتی روان رنجورخویی و دروغگویی تفاوت معناداری وجود دارد (001/0P<). همچنین بین سلامت روان و همه سطوح آن بجز کارکرد اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P<). ضریب همبستگی بین روان رنجورخویی و سلامت روان، پرخاشگری و سلامت روان، دروغگویی با سلامت روان در دانش آموزان تیزهوش معنادار شد. همچنین ضریب همبستگی بین پرخاشگری و سلامت روان با (4/0- r=)، دروغگویی با سلامت روان در دانش آموزان عادی معنادار شد. این پژوهش نشان داد که میزان دروغگویی و روان رنجورخویی، در بین دانش آموزان مدارس عادی بیشتر از مدارس تیزهوش است و همچنین دانش آموزان تیزهوش از سلامت روان بالاتری در زیرمقیاس های علایم جسمانی و افسردگی برخوردار بودند که باعث شده آنان سبک روی آوری بهتر و موثرتری برای حل مسائل زندگی داشته باشند، کمتر دچار اضطراب و نگرانی شوند و از سلامت روانی بالاتری برخوردار گردند.
    کلیدواژگان: شخصیت، سلامت روان، مدارس تیزهوشان، مدارس عادی
|
  • Mohammad Reza Rabiee Nezhad, Mohammad Agher Kajbaf, Mohammad Mahdi Mazaheri, Hooshang Talebi, Ahmad Abedi Pages 4-15
    The study aimed to develop model for academic achievement based on multiple intelligence by mediation of self-concept and self-esteem. research method was correlation. The population of this research is consisted of all boy students in the fourth and fifth-grade school at Qazvin city in 2013-2014. Sample included 359 boy students who were selected by multistage cluster sampling method. Research instruments were Rosenberg's Self-esteem Scale, Tennessee's Self-Concept Scale and Abedi et al multiple intelligences scale. Also academic achievement of student's mean scores were obtained. The results of structural equation analysis showed that multiple intelligence on academic achievement and self-esteem had direct and indirect effects(respectively p = 0.56, p = 0.17, p = 0.103 and p = 0.079 ) and direct effect on self-concept(p = 0.155). The results indicated that the self-concept on academic achievement had directly and indirectly effect(respectively p = 0.327 and p = 0.109). In addition, self-esteem had directly effect on academic achievement(p = 0.212).. The use of this information can be used to design training programs on multiple intelligences to enhance academic achievement of students also be effective.
    Keywords: Multiple Intelligence, self, concept, self, esteem, academic achievement
  • Iran Mahdizadegan, Elahe Barekat, Asghar Aghaei Pages 16-24
    Although sexual function is an important and integral part of marital life, But it can also the disorder a couple's divorce is one of the most important factors. According to the taboos that have already been created, and the couple cannot express. Aim of this study, Survey and comparison sexual function in the normal couples and the couples on the brink of divorce were performed. Statistical population the couples referred to health center of Social Welfare and Family Courts is Isfahan city. The descriptive research method of type causal - comparative (ex post facto) on number of 30 couples (60 persons on the brink of divorce), and 30 couples (60 normal persons) was conducted in Isfahan city. Sampling was available. Assessment instrument, sexual function questionnaire (FSEI), the data were analyzed using covariance analysis test (ANCOVA). The results showed that between sexual function (sexual desire, mental stimulation, moist, orgasm, satisfaction, and sexual pain) groups of on the brink of divorce and the normal group is difference (significant). Also, significant of all the variables related to sexual function in men and also women (except sexual desire) was approved. Therefore, couples problems in the field sexual function can lead to sexual dissatisfaction and over time emotional aspects and marital and family relations can even influence. Findings of this research confirm that the people on the brink of divorce having marital problems toward the normal people and sense of special responsibility have not had in front of his wife sexual recurrence and satisfaction.
    Keywords: sexual function, divorce, orgasm, taboo, FSEI
  • Mir Hamzeh Karami Pages 25-34
    The present study aimed at investigating the effect of training parents and children for proper communication techniques on the magnitude of parent-child conflict. The research was a semi experimental, pretest- posttest with control group. The population composed of all girls in secondary schools of Ilam in 1392 among whom 180 students were selected by simple random sampling and the Conflict Behavior Questionnaire CBQ (Prinz, 1979) was administered to them. Then 48 students who had higher conflict scores with their parents were selected and assigned to the two experimental and control groups based on simple random sampling. Then, the experimental group was separately divided into triple groups (father, mother, and the student herself) and the control group (12 subjects) was assigned for all three groups (12 subjects). Each group participated in a 8-session training course. In the end, the post-test of the same Conflict Behavior Questionnaire CBQ (Prinz, 1979) was administered to both groups. The data were analyzed by covariance statistical analysis test and the findings showed that teaching proper communication techniques to parents and children, to a great extent, is influential in decreasing the intensity of conflict between parents and children. Also, there was a significant difference between the mean of the post-test scores of experimental and control groups implying that in the experimental groups the conflict has decreased considerably. (P
    Keywords: training proper communication techniques, conflict, Ilam highschool girl students
  • Sayedeh Nasim Sajjadi, Mohsen Golmohammadian, Mohsen Hojatkhah Pages 35-42
    The aim of the present study was to investigate the effectiveness of schema therapy on academic motivation in high school female students. Research type was semi-experimental and pre-test, post-test design with control group. Population of this study was all female first grade high school students in Kermansha 2015. 30 students were selected through cluster sampling method and assigned in 2 groups (experimental and control) randomly. The experimental group received schema therapy training in 8 sessions. The research measurement instruments inculde Vallerand, Blaise, Breier & Pelletier(1989). Students based on grades received questionnaires in both control and experimental groups were appointed .The gathered data were analyzed through MANCOVA. The results showed that there was a significant difference between the two groups in terms of academic motivation and its components,. Schema therapy is effective in increasing academic motivation female students.
    Keywords: schema therapy, academic motivation, female students
  • Maryam Shariati, Najmeh Hamid, Sayed Esmaeel Hashemi Shaykhshabani, Kiumars Beshlideh, Sayed Ali Marashi Pages 43-50
    The aim of this study was to investigate the effect of compassion-based therapy on depression and self criticism of female students. This study employed a semi-experimental method and used a pre-test, post-test and follow up design with experimental and control groups. The population included all female students of university of Farhangian in Ahvaz in 2014 (1393-94s.c.). From among 200 students who were registered to participate in the study, 40 students who had received one standard deviation above the mean in the test of depression, were selected randomly and assigned in the experimental (20 students) and control (students) groups. The tools of this study were Beck Depression Inventory (Beck, et al, 1996) and Levels of Self-Criticism Scale (Thompson, 2004). The experimental group received 8 sessions of the compassion-based therapy. The analysis of covariance showed that compassion-based therapy decreased students’ depression and self criticism (internalizing self-criticism and comparative self-criticism). (P
    Keywords: Compassion Focus Therapy, depression, self criticism
  • Marjansadat Fatemi Pages 51-59
    This research aimed to study the effect of imago therapy on increasing the levels of marital intimacy. It followed a quasi experimental design with a post test-pretest and a control group. The population consisted of all referring couples to Green Path Clinic in district 3 of Tehran. From among them 30 couples, who were low in marital intimacy according to Bagarozzi questionnaire (Bagarozzi, 2001), were sampled and randomly assigned to two experimental and a control groups. For six 45-minute sessions they were taught imago therapy. Using ANCOVA the data showed that imago therapy training motivates the levels of marital intimacy as well as sentimental (romantic), psychological, sexual, intellectual and spiritual intimacies to enhance (P
    Keywords: Imago Relationship Therapy, marriage Intimacy, Couple
  • Romina Amiri, Said Ali Hashemianfar Pages 60-68
    This survey aimed to study the impact of human virtues positive thinking on social trust among Isfahan citizens. The population includes all people aged 18 and above residing in Isfahan. According to the 1390 census, they were 17,910,609 people from whom 388 were chosen by quota sampling. A researcher-made questionnaire on human virtues positive thinking was the data collection instrument and a correlation analysis was used to analyze the data. The results of the study showed that human virtues positive thinking had direct and positive impacts (0.69) on social trust. In line with this general index, the impact of every single factor of human virtues was tested upon social trust and equity turned out to be the most effective (0.51), among others. Courage and self-lnowledge at the same level were less effective (0.22) on social trust compared to other factors. In general, all factors had significant impact (sig =0.0001) on social trust.
    Keywords: Trust, social, human virtues of positive thinking, structural equation model
  • Ali Nedaei, Fateme Bahrami, Rezvanosadat Jazayeri, Maryamosadat Fatehizade Pages 69-79
    The aim of this intervention study was to investigate the effect of emotional self-regulation based on communication patterns of couples in Isfahan. The research method was quasi-experimental with pretest-posttest in two groups with a control group. The population included all couples having communication difficulties within 25-50 age range in 2013. The sample consisted of 18 couples and was selected by sampling method. Then, couples were randomly assigned to two groups: control (9 couples) and experimental (9 couples). Members of both groups took part in the pre-test, post-test and follow-up and completed Communication Patterns Questionnaire (Christiansen, 1984). Data were analyzed using multivariate variance analysis. The results showed that emotional self-regulation based intervention had a significant effect (P
    Keywords: emotional self, regulation, communication pattern, Constructive relationship, mutual avoidance, demand, withdraw
  • Esmaeil Mohamadi, Parisa Nilforooshan, Samane Salimi Pages 80-89
    The purpose of the current study was to determine the effect of career counseling based on Cochran's narrative approach on the blind college student's career adaptability. This was a quasi-experimental study with pretest-posttest design and a control group. The population included all blind students of University of Isfahan and Azad University of Khorasgan in 2013-2014. Then, 30 blind students were selected through available sampling and were randomly placed into two experimental and control groups. Experimental group received career counseling based on Cochran’s narrative approach that involved seven sessions, lasting three hours each. Data were gathered by using Career Adaptability Scale (Savickas & Porfeli, 2012)and analyzed by covariance test. The results showed that this counseling intervention had significant effect on the dimension of concern, control and curiosity (P
    Keywords: Career Counseling, Narrative Approach, Career Adaptability, Blind College Students
  • Dr Reza Pasha Pages 90-98
    The aim of this quasi experimental study was to investigate the effectiveness of mother’s behavior modification on the degree of unpleasant behavior of children who suffer from hyperactive disorder and deficit attention. The population comprised all referring mothers to Sina Health Center with children from 6 to12 suffering from hyperactive disorder in Dezful. The sample consisted of 24 mothers who were selected by access sampling method. Participants were randomly divided and grouped in control and experimental groups (12 each). The instrument was the revised version of Conner’s test. At first, a pre-test was administrated to both groups and then the experimental group received 10 training sessions. After receiving treatment both groups received a post-test. Research outcomes were analyzed by using Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) and Analysis of Covariance (ANCOVA). The results showed that conduct disorder and also children’s hyperactivity were significantly improved (P
    Keywords: Behavior modification training, hyper activity, cognitive, attentive problems, deficit attention disorder
  • Elham Ghorbanian, Hadi Mohammdlo, Mehdi Khanbani, Mojtaba Yousefi Kia Pages 99-106
    This study aimed at predicting social adjustment and social desirability based on attachment styles among 10-12 year-old elementary students. The research design was correlational. The population included all 10-12 year-old elementary school female students in Tehran in 1393. In so doing, 205 students were selected through multi-stage random cluster sampling. The instruments were Attachment Scale in Middle Childhood Questionnaire (Ronaghi & et al, 1392), Matson Evaluation of Social Skills (1983) and Social Acceptance Test (Ford & Robin, 1970) in children. Data were analyzed by simultaneous regression analysis. The results showed that attachment styles could predict social adjustment and social desirability of students significantly (P˂0.05), (P˂0.001).
    Keywords: Attachment styles, Social adjustment, Social desirability
  • Fahime Rajabi, Abdulhani Shirali Pages 107-115
    The aim of the study was to evaluate and compare the relationship between personality traits and mental health among female students in regular and gifted schools in 2010 in Abadeh. The population was 480 students and the research method was a descriptive survey. For this purpose, 100 students from the regular and 100 students from the gifted high school were selected by using random sampling. Personality characteristics were measured by Personality Inventory for Adolescents (Eysenck, 1990), and Goldberg Mental Health Questionnaire was used to assess the mental health. Data analysis based on multivariate analysis of variance and Pearson correlation coefficient showed that, there were significant differences between gifted and regular students in personality characteristics of neuroticism and lying (P
    Keywords: personality characteristics, mental health