فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 65 (پاییز 1395)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 65 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تورج هاشمی، شهرام واحدی، سید محمد طباطبایی* صفحات 4-12
    پژوهش با هدف پیش بینی تفکر واگرا براساس دو مولفه هوش و ابعاد شخصیت بر روی دانشجویان اجرا شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری 1600 نفر از دانشجویان پسر فنی و حرفه ای آموزشکده سما کرج سال تحصیلی921391 بودند که با استفاده از معادله نمونه گیری لوی و لمشو (1999) از بین آنها، 157 نفر از رشته های مختلف به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل آزمون ماتریس پیش رونده (ریون، 1937)، نسخه کوتاه پرسشنامه پنج عاملی شخصیتی نئو (کاستا و مک کرا، 1992) و پرسشنامه سبک های تفکر یادگیری (کلب، 1984) بود. تحلیل داده ها با رگرسیون چندمتغیره انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد، هوش و ویژگی های شخصیتی برونگرایی و انعطاف پذیری پیش بینی کنندگان تفکر واگرا بودند (05/0P<). ولی مولفه های شخصیتی نوروزگرایی، توافق پذیری و وظیفه شناسی قدرت پیش بینی تفکر واگرای دانشجویان را نداشتند.
    کلیدواژگان: تفکر واگرا، هوش، ابعاد شخصیت، دانشجویان
  • پریناز سجادیان، مهرداد کلانتری *، محمدرضا عابدی، پریسا نیلفروشان صفحات 13-25
    هدف از پژوهش تبیین نقش ابعاد شخصیتی برونگرایی و روان رنجوری بر شادی با میانجیگری هوش هیجانی و بهزیستی روانی در دانشجویان از طریق الگوسازی معادلات ساختاری است. این مطالعه از نوع پژوهش های همبستگی با استفاده از مدل یابی علی است. جامعه آماری 8670 دانشجوی کارشناسی دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی بود. نمونه ای 410 نفری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شد. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه شادی آکسفورد (آرگایل، 1989)، بهزیستی روانی (ریف، 1989)، مقیاس شخصیتی نئو (کاستا و مک کرا، 1992)، هوش هیجانی (باران،2000) بود. داده ها با رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کواریانس (نرم افزار Amos) و به روش تحلیل مسیر بررسی شد. یافته ها بیانگر آن بود که اثر مستقیم متغیرهای برونگرایی، روان رنجوری، هوش هیجانی و بهزیستی روانی بر متغیر شادی معنادار است (05/0>P). همچنین اثر غیرمستقیم متغیر برونگرایی و روان رنجوری بر متغیر شادی در صورتی که متغیرهای هوش هیجانی و بهزیستی روانی میانجی این دو متغیر باشند، معنادار است (05/0>P). به علاوه اثر غیرمستقیم متغیر هوش هیجانی بر شادی در صورتی که بهزیستی روانی میانجی باشد معنادار است (05/0>P). در نتیجه شادی به واسطه ابعاد شخصیتی، هوش هیجانی و بهزیستی روانی پیش بینی شود.
    کلیدواژگان: شادی، برونگرایی، روان رنجوری، هوش هیجانی، بهزیستی روانی، دانشجویان
  • نرجس فضلی، ایلناز سجادیان * صفحات 26-35
    این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه بر مشکلات رفتاری کودک، استرس والدگری والدین دارای کودک مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی شهر اصفهان اجرا گردید. روش پژوهش، از نوع نیمه تجربی است و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه استفاده شد. جامعه آماری همه مادران دارای کودک 136 ساله مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی مراجعه کننده به درمانگاه ها و مراکز مشاوره شهر اصفهان در تابستان و پاییز 1394 بودند که از بین آنها 20 مادر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند (هر گروه 10 نفر). ابزارهای پژوهش شامل سیاهه رفتاری کودکان (آخنباخ، 1991)، پرسشنامه های استرس والدگری (آبیدین و سولیس، 1991) بود. آموزش فرزندپروری ذهن آگاهانه به شیوه گروهی در 8 جلسه 90 دقیقه ای، هفته ای یک بار بر گروه آزمایش اجرا شد. گروه گواه در طی این مدت هیچ آموزشی دریافت نکرد. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره، حاکی از کاهش میانگین نمرات مشکلات درونی، بیرونی کودک و استرس والدگری در قلمرو والد و کودک در مرحله پس آزمون و پایداری این اثر در مرحله پیگیری بود (05/0P<). یافته های این پژوهش از کاربرد روش آموزشی فرزندپروری ذهن آگاهانه در کنار درمان های دارویی به منظور کاهش مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی و استرس والدگری مادران آنها حمایت می کند.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری کودکان، استرس والدگری، فرزندپروری ذهن آگاهانه، اختلال نقص توجه - بیش فعالی
  • سعیده صدیقی *، شاهرخ مکوندحسینی، بهرام علی قنبری هاشم آباد صفحات 36-44
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی به شیوه تحلیل رفتار متقابل بر الگوهای ارتباطی زوج ها انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش همه زوج های مراجعه کننده به یکی از درمانگاه های خدمات روان شناختی شهر مشهد برای دریافت کمک های تخصصی در زمینه مسائل زناشویی بودند. 16 زوج به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایشی در 8 جلسه 2 ساعته درمان به شیوه تحلیل رفتار متقابل شرکت کردند. گروه گواه هیچ گونه درمانی دریافت نکرد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه الگوهای ارتباطی (کریستنسین و سالاوی، 1984) بود. همه زوج ها پرسشنامه الگوهای ارتباطی را در مراحل پیش از درمان، پس از درمان و پیگیری 3 ماهه تکمیل کردند. داده ها با روش آماری تحلیل کواریانس چندمتغیره (MANCOVA) تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، الگوی ارتباطی سازنده متقابل مردان، زنان و به طور کلی زوج های گروه آزمایشی به طور معنی داری نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون و پیگیری افزایش نشان داد (05/0P<). یافته های پژوهش، نشان داد که گروه درمانی تحلیل رفتار متقابل، در افزایش الگوهای ارتباطی سازنده زوج ها موثر است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، تحلیل رفتار متقابل، الگوهای ارتباطی زوجین
  • نوشاد قاسمی * صفحات 45-58
    هدف این پژوهش مقایسه حساسیت اضطرابی و راهبردهای مقابله با استرس بین بیماران درد غیرقلبی قفسه سینه، بیماران قلبی و افراد سالم است. طرح پژوهش از نوع علی مقایسه ای، جامعه آماری همه بیماران درد قفسه سینه مراجعه کننده به مراکز پزشکی شهر شیراز در سال 1392 بودند. آزمودنی ها 50 بیمار قلبی عروقی (28 زن و 22 مرد)، 50 بیمار درد غیرقلبی قفسه سینه (29 زن و 21 مرد) و 50 نفر (27 زن و 23 مرد) از افراد سالم در محدوده سنی22 تا 81 سال بودند که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از فهرست تجدیدنظر شده حساسیت اضطرابی (تیلور و کاکس، 1998)، پرسشنامه مقابله با موقعیت های تنش زا (پارکر و اندلر، 1990) و فهرست محقق ساخته اطلاعات جمعیت شناختی. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و بهره گیری از آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که هم بیماران قلبی و هم بیماران درد غیر قلبی قفسه سینه به طور معناداری کمتر از افراد سالم از راهبردهای مقابله ای حل مساله (01/0P<) و بیشتر از افراد سالم از راهبردهای مقابله ای هیجان مدار (01/0P<) و اجتنابی (05/0P<) استفاده کرده اند. همچنین در نشانه های ششگانه و نمره کل حساسیت اضطرابی گروه بیماران درد غیرقلبی قفسه سینه دارای بیشترین حساسیت به همه نشانه ها و گروه سالم از این نظر دارای کمترین حساسیت بود، و بیماران قلبی بین این دو گروه قرار می گرفتند و تفاوت هر دو گروه بیمار با گروه سالم معنادار بود (05/0P<). در نتیجه متغیرهای روان شناختی نظیر حساسیت اضطرابی و شیوه های مقابله با استرس از توان بالایی در پیش بینی فراوانی و شدت درد به ویژه در بیماران درد غیرقلبی قفسه سینه برخوردار است.
    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، راهبردهای مقابله، درد غیر قلبی قفسه سینه، بیماران قلبی
  • عطاالله پاغوش *، اقبال زارعی، حسین زینلی پور، حسن دمی زاده صفحات 59-72
    هدف این پژوهش، تاثیر رابطه علی بین تعارض کار خانواده و فرسودگی شغلی با توجه به نقش میانجیگری کیفیت زندگی و رضایت شغلی بر اساس الگوی مدل معادلات ساختاری بود. پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه کارکنان شرکت پالایش گاز سرخون و قشم بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 200 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه های تعارض کار خانواده (نت مایر و همکاران، 1996)، کیفیت زندگی (سازمان جهانی بهداشت، 1996)، شاخص توصیفی شغلی (JDI، اسمیت و همکاران، 1969) و فرسودگی شغلی (مسلش و جکسون، 1981) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها و ارزیابی مدل پیشنهادی با نرم افزار AMOS-21 انجام شد. یافته ها نشان داد که تعارض کار خانواده به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق کیفیت زندگی و رضایت شغلی بر فرسودگی شغلی تاثیرگذار بوده است. همچنین، تعارض کار خانواده به صورت مستقیم بر متغیرهای کیفیت زندگی و رضایت شغلی تاثیر می گذارد. نتایج حاکی از تاثیر منفی معنادار کیفیت زندگی و رضایت شغلی بر فرسودگی شغلی و تاثیر مثبت و معنادار کیفیت زندگی بر رضایت شغلی بود (01/0>P). نتایج مدل کلی نشان داد که شاخص های مدل مفروض از برازش مطلوب برخوردارند.
    کلیدواژگان: تعارض کار-خانواده، فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی، رضایت شغلی، شرکت پالایش گاز
  • وحیده مفید، مریم فاتحی زاده *، احمد احمدی، عذرا اعتمادی صفحات 73-80
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مشاوره راه حل مدار بر افزایش رضایت جنسی و بهبود عملکرد خانواده زنان شهر اصفهان است. نوع پژوهش شبه تجربی و طرح آن پیش آزمون پس آزمون با گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری شامل زنان 20 تا 40 ساله مراجعه کننده به مراکز مشاوره و فرهنگسراهای شهر اصفهان در سال 1392 بود که حداقل یک سال از ازدواج آنها می گذشت و دارای حداقل تحصیلات دیپلم بودند. از این جامعه 30 زن انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه گواه قرار گرفتند. ابزارهای سنجش پرسشنامه رضایت جنسی لارسون LSSQ (1998) و پرسشنامه عملکرد خانواده مارک ال تاویتیان FFS (1987) بودند. مشاوره راه حل مدار در شش جلسه دو ساعته بر روی گروه آزمایش اعمال شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش آماری کواریانس تحلیل شدند. نتایج نشان داد که مشاوره راه حل مدار بر افزایش رضایت جنسی زنان و عملکرد خانواده موثر است (01/0P<). در نتیجه از این روش می توان در پیشگیری و بهبود مشکلات جنسی و خانوادگی زنان در مراکز آموزشی، مشاوره و درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مشاوره راه حل مدار، رضایت جنسی، عملکرد خانواده، زنان متاهل
  • آناهیتا سلطانی *، فاطمه رضایی، ویدا رضوی صفحات 81-89
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مشاوره شناختی عاطفی بارلو بر بهبود سردمزاجی جنسی زنان متاهل شهر اصفهان در سال 1393 است. جامعه آماری شامل همه زنان متاهل شهر اصفهان بود و نمونه پژوهش که 30 نفر از زنان با کمترین نمره در عملکرد جنسی بودند، به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند. روش نمونه گیری، داوطلبانه بود و طرح پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون. ابزار پژوهش پرسشنامه 19 سوالی شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) است که روزن و همکاران (2000) طراحی کردند. گروه آزمایش در 8 جلسه مورد مشاوره شناختی عاطفی قرارگرفت و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. یافته های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و با آزمون تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل گردید. یافته های پژوهش نشان داد که مشاوره شناختی عاطفی جنسی بارلو، بر بهبود سردمزاجی جنسی زنان معنادار است (01/0P=). در نتیجه برای بهبود هر یک از مولفه های جنسی زنان می توان از مشاوره شناختی عاطفی جنسی بارلو استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سردمزاجی جنسی زنان، مشاوره شناختی، عاطفی بارلو، برانگیختگی جنسی
  • محمدعلی نادی، نزهت الزمان مشفقی *، فاطمه اکبری کوشکچه صفحات 90-101
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پاداش و رفتارهای ارادی بر حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبر عضو، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد عاطفی و عملکرد کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان به اجرا درآمد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن کلیه کارکنان ستادی نواحی ششگانه آموزش و پرورش شهر اصفهان بودند که به کمک روش نمونه گیری تصادفی سهمی مبتنی بر حجم، 269 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش، از پرسشنامه های عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، مشارکت، قدردانی و توجه، پاداش های احتمالی، تنبیه غیرمحتمل، رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبر عضو، تعهد عاطفی و عملکرد استفاده شد. داده های حاصل از پژوهش با روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها نشان داد که عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، مشارکت، قدردانی و تبادل رهبر عضو بر حمایت سازمانی ادراک شده، عدالت توزیعی، پاداش های محتمل و تنبیه غیرمحتمل و رفتار شهروندی بر تبادل رهبر عضو و تبادل رهبر عضو و رفتار شهروندی سازمانی نیز بر عملکرد وظیفه، حمایت سازمانی و تعهد عاطفی در سطح (01/0≥P) تاثیر معنادار دارند. همچنین مدل مفهومی پژوهش برازش گردید. شاخص های برازش مدل حاکی از تایید براساس داده های پژوهش است.
    کلیدواژگان: پاداش، رفتارهای ارادی، حمایت سازمانی ادراک شده، تبادل رهبر، عضو، رفتار شهروند سازمانی و کارکنان ستادی آموزش و پرورش
  • محمدحسین محبی نورالدین وند *، سمیه دادا صفحات 102-108
    هدف پژوهش پیش بینی پیشرفت تحصیلی با استفاده از رویکردهای یادگیری و ادراک از ساختار اهداف کلاس در دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز است. طرح پژوهش رابطه ای از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال 941393 بودند. نمونه شامل 384 دانشجوی زن و مرد بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رویکردهای مطالعه مارتون و سلجو (1976) و پرسشنامه ادراک از ساختار اهداف کلاس اردن و میدگلی (2000) است. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شد. یافته های گام آخر تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که دو متغیر رویکرد عمیق یادگیری و رویکرد سطحی یادگیری قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان هستند و در مجموع 38 درصد از واریانس پیشرفت تحصیلی را تبیین می کنند (05/0>P).
    کلیدواژگان: رویکردهای یادگیری، ادراک از ساختار اهداف کلاس، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی اهواز
  • معصومه فلاحی *، الهه اسدی صفحات 118-125
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی مثبت اندیشی و دعا بر اضطراب و افسردگی جوانان 17 تا 19 ساله خانواده های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) شهر شیراز به مرحله اجرا در آمده است. روش پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون پس آزمون همراه با گروه گواه است. به منظور دسترسی به هدف از بین همه جوانان 17 تا 19 ساله در خانواده های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس برای پاسخگویی به پرسشنامه های پژوهش انتخاب شدند که به صورت تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند که گروه آزمایش 8 جلسه 5/1 ساعته آموزش تلفیقی مثبت اندیشی و دعا دریافت کردند. بدین منظور از بسته آموزشی مثبت اندیشی و دعا (محمدی، 1393) و دو پرسشنامه افسردگی (بک، 1988) و اضطراب (بک، 1990) استفاده شد. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از روش آماری آزمون تحلیل کواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. نتیجه حاصل نشان داد که آموزش مثبت اندیشی و دعا، میزان اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد (01/0P<).
    کلیدواژگان: مثبت اندیشی و دعا، اضطراب، افسردگی، جوانان
|
  • Touraj Hashemi, Shahram Vahedi, Seyed Mohammad Tabatabaie* Pages 4-12
    The aim of this study was to predict divergent thinking based on intelligence and personality dimensions among students of SAMA Technical College of Karaj in 2012-2013. The research method was descriptive and correlational. The population was 1600 SAMA Technical and Vocational Training college female students in Karaj. Then, 157 students were selected through applying random sampling of population method (Levy and Lemeshow, 1999). The instruments consisted of Raven's Progressive Matrices (Raven, 1937), NEO-Five Factor Inventory for Personality (Costa & McCrea, 1992) and Learning Style Inventory (Kolb, 1984. Data was analyzed by using multiple regression analysis. Results showed that intelligence and two personality dimensions (extraversion and openness) were capable of predicting the divergent thinking (P
    Keywords: divergent thinking, intelligence, personality dimensions, students
  • Parinaz Sajjadian, Mehrdad Kalantari *, Mohammadreza Abedi, Parisa Nilfroshan Pages 13-25
    The aim of the current study was to explain the role of dimensions of personality extraversion and neuroticism on happiness with the Meditation of emotional intelligence and psychological well-being through structural equation modeling. This study was a correlation study using causal modeling. Statistical population was 8670 B.A. students in Isfahan University and Isfahan University of Technology. 410 students were selected through multi-stage random cluster sampling. The instruments were Happiness Inventory (Argyle, 1989), psychological well-being (Ryff, 1989), NEO Personality Inventory (Costa & McCrae, 1992), Emotional intelligence (Bar-on, 2000). The data were analyzed with covariance based structural equation modeling approach (software Amos) with path analysis method. Results showed that the direct effect of extraversion, neuroticism, emotional intelligence and psychological well-being on happiness were significant (P
    Keywords: happiness, extraversion, neuroticism, emotional intelligence, psychological well-being, students
  • Narjes Fazli, Ilnaz Sajjadian* Pages 26-35
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of mindful parenting education on child’s behaviour problems and parenting stress among mothers with attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) children whose age ranged from 6 to 13 in Isfahan. The population included all ADHD 6 – 13 year olds’ mothers who referred to clinical and counselling centers of Isfahan in summer and autumn in 2015. The design of the study was quasi-experimental or more specifically pre-test, post-test control group design. Thus, 20 mothers of ADHD children were selected through available sampling technique and were randomly divided in two groups of experimental and control (10 for each). Participants completed two questionnaires including Child Behavior Checklist (Aachen Bach, 1991) and Parenting Stress (Aybydyn and Solis, 1991). The treatment, namely mindful parenting education was administered to the experimental group in 8 sessions over 8 weeks. The results of the multivariate covariance analysis of data indicated that, in post-test, mindful parenting education was effective in reducing behavioral disorders of children and in reducing parenting stress within child and parent domain. This was also persistent significantly in one month follow up stage (P
    Keywords: problem behavior, parenting stress, mindful parenting, attention-deficit, hyperactivity disorder
  • Saeedeh Sedighi *, Shahrokh Makvand Hosseini, Bahram Ali Ghanbari Hashem Abadi Pages 36-44
    This study was aimed at investigating the effectiveness of the group therapy using transactional analysis in couples’ communication patterns. The target population consisted of all couples referring to one of the psychological clinics in Mashhad to receive expert help on marital issues. Then, 16 couples were selected by convenience sampling method and randomly assigned into control and experimental groups. The experimental group underwent 8 two-hour sessions of transactional analysis therapy. Measurement instrument in the study was Communication Patten Questionnaire (Christensen & Sullaway, 1984). All couples completed it at pre, post, and three-month follow-up treatment stages. The data has been analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA).according to the findings, the males’ constructive mutual communication pattern of experimental group increased significantly in post-test and follow-up stage compared to the control group (P
    Keywords: group therapy, transactional analysis, couples communication patterns
  • Nowshad Ghasemi * Pages 45-58
    The main propose of this study was to compare the anxiety sensitivity and coping stress strategies between patients with non-cardiac chest pain, cardiac disease and healthy individuals. An ex-post- facto design was used as the research design. The population included all patients with non-cardiac and cardiac chest pain who referred to Shiraz health centers in 2013. Subjects were 50 cardiac patients (28 females and 22 males), 50 patients with non-cardiac chest Pain (29 females and 21 males) and 50 people as normal matched group (27 female and 23 male) within 22 to 81 years old age range who were selected through purposive sampling method. The instruments for data collection consisted of Anxiety Sensitivity Index (Taylor & Cox, 1998), Coping Inventory for Stressful Situations (Parker & Endler, 1990), and a researcher-made demographic information checklist. Then the data was analyzed with one way analysis of variance and chi square. Results indicated that both cardiac and non- cardiac chest pain patients significantly are lower than normal matched group in using problem solving coping strategies (P
    Keywords: anxiety sensitivity, coping stress strategies, non-cardiac chest pain, cardiac disease
  • Ataallah Paghoush *, Eqbal Zarei, Hossein Zeinalipour, Hasan Dami Zadeh Pages 59-72
    The purpose of this study was to investigate the effect of work-family relationship conflict causal relationship on burnout with mediating role of life quality and job satisfaction based on structural equation modeling. The research method was correlational. The population included all company staffs Sarkhoon & Qeshm Gas Treating from whom 200 participants were selected by stratified random sampling and were asked to complete the Work-Family Conflict questionnaire (Netmeyer et al., 1996), Quality of Life scale (World Health Organization, 1996), Job Descriptive Index (Smith et al., 1969), and Burnout questionnaire (Maslach & Jackson, 1981). Data analysis and evaluation of the proposed model were conducted by AMOS-21. The results showed that work-family conflict, both directly and indirectly, has been effective on burnout through the quality of life and job satisfaction. Also, the work-family conflict directly had an impact on the quality of life and job satisfaction. The research findings indicated that there was a significant negative impact of life quality and job satisfaction on burnout and a significant positive influence of life quality on job satisfaction (P>0.01). The overall model results indicated that the model parameters have appropriate fitness.
    Keywords: work-family conflict, burnout, quality of life, job satisfaction, Gas Treating Company
  • Vahideh Mofid, Maryam Fatehi Zadeh *, Ahmad Ahmadi, Ozra Etemadi Pages 73-80
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of solution-focused counseling on sexual satisfaction and family function of women in Isfahan. The study was quasi-experimental with pretest-posttest, experimental group and control group design. The population included women holding at least a high school diploma about 20-40 years old who referred to counseling centers at least one year after their marriage in 2013. From among them, 30 women were selected randomly and placed in experimental and control group. The research instruments were Sexual Satisfaction Questionnaire LSSQ (Larson, 1998) and Family Functioning Scale FFS, (Mark L. Tavithian, 1987). Solution-focused counseling was applied to experimental group through six two-hour sessions. The data were analyzed by the analysis of covariance through SPSS. Results revealed that solution-focused counseling was effective in sexual satisfaction of women and family's function (P
    Keywords: solution focused counseling, sexual satisfaction, family function, married women
  • Anahita Soltani *, Fatemeh Rezaei, Vida Razavi Pages 81-89
    The purpose of this study was to evaluate the efficacy of Barlow’s cognitive–affective counseling on the improvement of sexual frigidity on married women in Isfahan in 2014. The design of the research was quasi-experimental with pre- and post-test. The population included all the married women in Isfahan. A sample of 30 women, then, with the lowest score in sexual function was selected and assigned into two groups, experimental (n=15) and control (n =15) through voluntary sampling method. The research instruments consisted of Female Sexual Function Index (FSFI) (Rosen et.al, 2000). The experimental group received 8 sessions of cognitive-affective counseling. The data were analyzed by analysis of covariance. The results showed that the effectiveness of Barlow’s sexual cognitive-affective counseling on women’s sexual frigidity treatment was significant (P= 0.01). As a result, to improve any of the females’ sexual components, Barlow’s cognitive- affective counseling  can be used.
    Keywords: female sexual frigidity, Barlow's cognitive, affective counseling, sexual arousal
  • Mohammadali Nadi, Nozhatozaman Moshfeeghi *, Fatemeh Akbari Kooshkecheh Pages 90-101
    This study aimed to investigate the effect of reward and involuntary behaviors, perceived organizational support, leader-member exchange, organizational citizenship behavior, emotional commitment and performance of the staff education was conducted in Isfahan. In order to collect research data, the distributive, procedural justice, participation, appreciation and attention, potential rewards, punishment is unlikely, organizational citizenship behavior, perceived organizational support, leader-member exchange, emotional commitment and performance were . Data from the study were analyzed using structural equation modeling. The results showed that distributive justice, procedural justice, participation, appreciation and perceived organizational support for leader-member exchange, distributive justice, reward and punishment improbable possible and OCB the leader-member exchange and the exchange of leader-member and behavior organizational citizenship on task performance, organizational support and emotional commitment levels (P≤0.01) have a significant impact. The conceptual model was fitted. Indicators approved the model is based on research data.
    Keywords: Reward, voluntary behaviors, perceived organizational support, leader, member exchange, organizational citizenship behavior, education staff
  • Mohammad Hosein Mohebi Noredin Vand *, Somayeh Dada Pages 102-108
    The aim of this research was to predict academic achievement by learning approaches and perception of the classroom goal among graduate students of IAU, Ahvaz Branch. It was a correlational study.  The population consisted of all graduate students of Islamic Azad University of Ahvaz in 2015. The sample consisted of 384 male and female students who were selected using random stratified sampling. The instruments included Study Approaches Questionnaire (Marton and Saljo, 1976) and Perception of Classroom Goal Scale (Urdan and Midgley, 2000). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis. The last step of stepwise regression showed the two variables namely deep approach and surface approach to learning are able to predict students’ progress and overall can explain 38% of the variance in academic achievement (P
    Keywords: learning approaches, perception of classroom goal, academic achievement, M.S. Students of Islamic Azad University of Ahvaz
  • Masoumeh Fallahi.M.A., Elahe Asadi. M.A. Pages 118-125
    This study examined the effectiveness of positive thinking and prayer on anxiety and depression among 17-19 year olds from families supported by Imam Khomeini Relief Foundation in Shiraz. It was a semi-experimental research using a pretest - posttest method with control group. In so doing, from the population 30 available samples were selected to complete the questionnaires. They were randomly assigned to experimental and control groups (15 each). The experimental group received 8 ninety-minute sessions of positive thinking and prayer education. The instruments were Positive Thinking and Prayer Package (Mohammadi, 2014), Depression Questionnaire (Beck, 1988) and Anxiety Questionnaire (Beck, 1990). The data from the questionnaires were analyzed using ANCOVA. The results showed that positive thinking and prayer education decreased anxiety and depression.
    Keywords: positive thinking, prayers, anxiety, depression, 17, 19 year olds