فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 66 (زمستان 1395)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 66 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • افتخار حمیدی، حمید طاهر نشاط دوست *، هوشنگ طالبی صفحات 4-10
    هدف این پژوهش اثربخشی درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص در کاهش علایم افسردگی پس از زایمان زنان است. این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع کاربردی و طرح پژوهش از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه است. تعداد اعضای جامعه پژوهش 315 زن مراجعه کننده برای مراقبت پس از زایمان به بخش زنان و زایمان شهر تهران بودند. نمونه گیری به صورت غیراحتمالی بود. تعداد اعضای نمونه 30 نفر (15 نفر در گروه آزمایش که 7 جلسه مداخله دریافت کردند، و 15 نفر در گروه گواه) بودند. پرسشنامه مربوط به مقیاس سنجش افسردگی ادینبورگ (1987) اجرا شد. روش آماری تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص در کاهش علایم افسردگی پس از زایمان تاثیر داشت (005/0>P).
    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص، مقیاس سنجش افسردگی ادینبورگ، زنان مراجعه کننده برای مراقبت پس از زایمان به بخش زنان و زایمان شهر تهران
  • نادر حاجلو، حدیث حیدری راد * صفحات 11-20
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه تاثیر سبک های دلبستگی بر کمال گرایی مثبت و منفی، خشم و سازگاری هیجانی در دانشجویان است. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری همه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 931392 بودند. از میان آنان 234 نفر به شیوه تصادفی خوشه ایچند مرحله ای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات مقیاس دلبستگی بزرگسالان (هازن و شیور، 1987)، مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی (تری شورت و همکاران، 1995)، پرسشنامه کنترل خشم (ضیاءالدین رضاخانی، 1389) و پرسشنامه سازگاری هیجانی (رینالدز، 2001) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد. نتایج حاصل از رگرسیون چندمتغیره نشان داد سبک های دلبستگی ناایمن (اجتنابی، دوسوگرا) فقط برای کمال گرایی منفی و برای سبک دلبستگی دوسوگرا فقط نسبت به خشم و برای سبک های دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا نسبت به سازگاری هیجانی توان پیش بینی دارد (05/0>P). الگوهای دلبستگی، تعیین کننده بسیاری از رفتارها، عواطف و مناسبات بزرگسالان است، برای تکوین شخصیت ضروری و پایه ای برای سلامت روانی است. بنابراین نتایج این پژوهش با تاکید بر اهمیت تعامل در دوران کودکی و تاثیر آن بر رشد و سلامت روانی در بزرگسالی، پیش زمینه هایی برای انجام مشاوره روان شناسی خواهد بود.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، کمال گرایی، خشم، سازگاری هیجانی، دانشجویان
  • حمیده قاسمی *، اسماعیل هاشمی، مهناز مهرابی زاده هنرمند، ایران داودی، عبدالزهرا نعامی صفحات 21-30
    این پژوهش با هدف بررسی نقش خودکارآمدی الگوبرداری معنوی، ادراک از دینداری والدین و ویژگی های شخصیتی در پیش بینی دینداری دانشجویان صورت گرفت. جامعه آماری کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال تحصیلی 95-1394 بود. نمونه شامل 200 نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها مقیاس های جهت گیری مذهبی با تکیه بر اسلام (آذربایجانی، 1382)، خودکارآمدی الگوبرداری معنوی (اومان و دیگران، 2012) و پرسشنامه شخصیت هگزاکو (اشتن و لی، 2009) توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. اطلاعات به دست آمده از طریق رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تجزیه و تحلیل شدند. به طور کلی نتایج حاکی از آن بود که دینداری توسط سه متغیر خودکارآمدی الگوبرداری معنوی، ادراک از دینداری والدین و ویژگی های شخصیتی (صداقت-فروتنی و وظیفه شناسی) قابل پیش بینی است (01/0 p<). والدین دیندار از یک سو با پرورش ویژگی های شخصیتی مورد توصیه دین در فرزندان و از سویی دیگر با تقویت خودکارآمدی فرزندان در الگوبرداری معنوی از والدین و سایر الگوهای مذهبی، مسیر دینداری را برای آن ها هموار می سازند.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی الگوبرداری معنوی، ادراک از دینداری والدین، ویژگی های شخصیتی، دینداری، دانشجویان
  • سحر خانجانی وشکی *، عبدالله شفیع آبادی، ولی الله فرزاد، مریم فاتحی زاده صفحات 31-40
    هدف پژوهش، مقایسه اثربخشی زوج درمانی شناختی – رفتاری (CBCT) و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش وتعهد (ACT) بر صمیمیت زناشویی زوجین متعارض شهر اصفهان بود. در این پژوهش از طرح شبه آزمایشی، پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری، شامل کلیه زوجین متعارض بودکه در سال 1395 به مراکز مشاوره شهر اصفهان مراجعه کرده بودند. روش نمونه گیری، از نوع داوطلبانه بود. 90 نفر (زن و شوهر)، در سه گروه قرار گرفتند. هر دو گروه آزمایش، دوازده جلسه درمان را یکبار در هفته به مدت 90 دقیقه دریافت کردند. ابزار پژوهش، پرسشنامه صمیمیت زوجین اولیاء و همکاران (1388) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS و روش تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که هر دو رویکرد زوج درمانی، تغییرات معناداری در صمیمیت زناشویی در مرحله پس آزمون ایجاد کردند(05/0P<). همچنین نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی حاکی از آن بود که بین میزان اثربخشی دو رویکرد زوج درمانی بر صمیمیت زناشویی تفاوت معنادار وجود ندارد. بر حسب نتایج حاصل از این پژوهش، دو رویکرد زوج درمانی، تغییرات معناداری در صمیمیت زناشویی ایجاد کردند و بین اثربخشی این دو روش درمانی تفاوت معناداری وجود نداشت. لذا نتیجه این پژوهش، حمایتی تجربی برای هر دو درمان در جهت افزایش صمیمیت زناشویی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: زوج درمانی شناختی - رفتاری، زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، صمیمیت زناشویی، زوجین متعارض
  • محمدحسین پورعباییان اصفهانی، لیلا اسماعیلی، فرزانه دباشی *، محمد امینی صفحات 41-49
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی موسیقی درمانی بر سلامت عمومی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه انجام گرفت. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری همه جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در سال 1393 در شهر اصفهان بود. به منظور انجام این پژوهش 60 نفر از میان جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه 30 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ، 1972) بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. گروه آزمایش به مدت 3 ماه (12 هفته) مداخله مبتنی بر موسیقی درمانی را دریافت کردند و گروه گواه این مداخله را دریافت نکردند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیری (آنکوا) و آزمون یومان ویتنی تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که مداخله مبتنی بر موسیقی درمانی بر افزایش سلامت عمومی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در مرحله پس آزمون در مقایسه با گروه گواه موثر بود (05/0>P).
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، سلامت عمومی، جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
  • اعظم نوفرستی *، نیما گنجی، علی اکبر سلیمانی صفحات 50-58
    این پژوهش با هدف پیش بینی شادکامی در جانبازان و ایثارگران انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. همه جانبازان و ایثارگران کشور در سال 91 جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. از این جامعه نمونه ای به تعداد 1135 نفر از ایثارگران از 10 استان کشور بر اساس شیوه نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای نامساوی انتخاب شد. مقیاس شادکامی آکسفورد (آرگایل، 1995)، پرسشنامه شخصیتی نئو (جان، دوناهو و کنتل، 1991)، مقیاس محقق ساخته فعالیت های ارادی (نوفرستی، 1391) و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی بر روی گروه نمونه اجرا و نتایج حاصل از این پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شد. یافته های به دست آمده از تحلیل رگرسیون نشان دادکه روان رنجورخویی، برونگرایی، انجام فعالیت های ارادی، سلامت جسمانی و سطح درآمد مهمترین پیش بینی کننده های شادکامی در جانبازان و ایثارگران بود (0001/0P=).
    کلیدواژگان: شادکامی، شخصیت، شرایط زندگی، فعالیت های ارادی، جانبازان و ایثارگران
  • علیرضا قاسمی زاد *، وحید فرهادی صفحات 59-64
    هدف از این پژوهش پیش بینی عملکرد شغلی و خلاقیت سازمانی با استفاده از عوامل تنش زای درون و برون سازمانی در کارکنان شرکت مخابرات شهر شیراز است. طرح پژوهش رابطه ای از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش همه کارکنان اداره مخابرات شیراز (422 نفر) بود که از این تعداد 201 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های استرس (کوهن و ویلیامسون، 1988)، استرس شغلی (آلوزو، فارستین وورنک، 2004)، عملکرد شغلی (مک کول، پاترسون، داویس و لاو، 2000)، خلاقیت شغلی (ایوانکویچ و ماتسون، 1990) بود. برای تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون همزمان استفاده گردید. یافته های پژوهش حاکی از این بود که استرس برون و درون سازمانی قادر به پیش بینی 64 درصد از عملکرد شغلی کارکنان است (01/0P<). همچنین استرس برون و درون سازمانی قادر به پیش بینی 80 درصد از خلاقیت سازمانی کارکنان است (01/0P<).
    کلیدواژگان: استرس برون و درون سازمانی، خلاقیت سازمانی، عملکرد، شغلی، شرکت مخابرات
  • احمد ولیخانی، فرهاد خرمایی * صفحات 65-73
    هدف این پژوهش پیش بینی حوزه های خاص امیدواری دانشجویان بر اساس سبک دلبستگی آنان است. طرح مطالعه از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش همه دانش آموزان ورودی جدید دانشگاه بوعلی سینا همدان در سال تحصیلی 911390 بودند. نمونه شامل 250 دانشجوی تازه وارد بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان (هازن و شیور، 1987) و مقیاس امیدواری حوزه های خاص بزرگسالان (سیمپسون، 1999) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از مدل یابی معادله ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد که دلبستگی ایمن هر پنج حوزه خاص امیدواری روابط اجتماعی (01/0>P، 83/0=β)، تحصیلات (01/0>P، 79/0 =β)، زندگی خانوادگی (01/0>P، 40/0 =β)، شغل (01/0>P، 51/0 =β)، و اوقات فراغت (01/0>P، 62/0 =β) را به طور معنادار و مثبت پیش بینی کرد، اما دلبستگی اجتنابی هیچ یک از حوزه های امیدواری را به طور معنادار پیش بینی نمی کند. دلبستگی دوسوگرا نیز فقط حوزه امید در زندگی خانوادگی را به طور معنادار و منفی پیش بینی می کند (05/0>P، 25/0- =β). بر طبق نتایج به دست آمده از پژوهش می توان ادعا کرد که در افزایش امیدواری به افراد به ویژه افرادی که برای روان درمانی مراجع می کنند، باید به نوع دلبستگی آنان توجه شود. چرا که افزایش امید در این افراد باید در حوزه های مشخصی از جنبه های مختلف زندگی صورت گیرد تا مساله یا مشکلی را ایجاد نکند و همچنین بر تاثیر درمانی امید بیفزاید.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، حوزه های خاص امیدواری، دانشجویان
  • محمود نادری بنی، سیدمهدی الحسینی المدرسی، عادله دهقانی قهنویه، محمد مهدی افشار * صفحات 74-84
    هدف این پژوهش ارائه مدل جامعی از عوامل تعیین کننده رفتارهای منجر به خرید آنلاین براساس کیفیت سایت است. پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی و کاربردی است. جامعه آماری همه دانشجویان کارشناسی ارشد غیر مجازی ورودی 1393 دانشگاه یزد بودند که از میان آنها 212 نفر براساس فرمول کوکران و به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های پرسشنامه که شامل ابعاد کیفیت وب سایت برگرفته از سبی (2013)، شنیدرمن (1998)، دیویس، باگوزی و وارشا (1989)، دیزامز، یلیسیو، اردم و یالکین (2015)، ون در مرو و بکر (2003)، الینگ، لنتز، د جونگ و ون دن برق (2012)، لیو، هی، گاو و اکسی (2008)، لی و کوزار (2006)، سلطان یودین (2011)، کولیر و بینستوک (2006)، چافی و اسمیت (2013) و سیتکلفی (2002) و قصد خرید اینترنتی برگرفته از هوانگ و چا (2013) و لیو و جیانگ (2014) بود و همچنین برخی از پرسش های پرسشنامه محقق ساز بودند. تحلیل داده ها به روش حداقل مربعات جزئی و با کمک نرم افزار Smart Pls 2.0 و همچنین نرم افزار Amos 23 انجام شد. یافته ها نشان می دهند که کیفیت فنی، ظاهری و محتوای سایت بر قصد خرید اینترنتی تاثیری مثبت دارند (05/0< p).
    کلیدواژگان: کیفیت فنی، کیفیت محتوا، کیفیت ظاهری، قصد خرید اینترنتی، دانشجویان (غیر مجازی) کارشناسی ارشد ورودی 1393 دانشگاه یزد، قابلیت تعمیم نتایج به جوامع دانشجویی
  • بنت الهدی زال بیکی، مجید پاکدامن، حسن کردی *، محسن قطبی صفحات 85-94
    هدف این پژوهش بررسی اثر بازی های بومی محلی بر کاهش نشانگان کمبود توجه/ تکانشگری در دانش آموزان مقطع ابتدایی بود. پژوهش از نوع نیمه تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه موردمطالعه دانش آموزان مقطع ابتدایی (7 تا 12 ساله) شهر مشهد که در نیمسال اول 1395-1394 مشغول به تحصیل بودند. نمونه آماری شامل 40 دانش آموز در 4 مدرسه دخترانه و پسرانه که دارای نشانگان اختلال کمبود توجه/ تکانشگری بر اساس طبقه بندی DSM-V بودند که به شکل غیر تصادفی انتخاب و به شکل تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل در زیرگروه های نقص توجه و تکانشگری تقسیم شدند. آزمودنی ها در دو مرحله قبل و بعد از مداخله بازی های بومی و محلی، به کمک نسخه معلمان سیاهه علائم مرضی کودکان-4 مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها از طریق آزمون تحلیل کوواریانس و همبستگی پیرسون تجزیه شدند. نتایج نشان داد اثر بازی های بومی محلی منتخب بر کاهش نشانگان نقص توجه کودکان دارای اختلال نقص توجه و تکانشگری معنی دار است (001/0> P). لذا بازی های بومی محلی می تواند به عنوان یکی از روش های موثر در کاهش نشانگان کودکان دچار اختلال کمبود توجه/ بیش فعالی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازی های بومی - محلی، نقص توجه، تکانشگری، بیش فعالی، مقطع ابتدایی
  • مسعود حیدری *، ابوالقاسم نوری صفحات 95-102
    هدف این پژوهش، بررسی نقش ویژگی های شخصیتی در پیش بینی نشانگان وانمودگرایی و افسردگی است. نمونه شامل 220 نفر بود که به صورت تصادفی در دسترس از میان نوجوانان دختر بزهکار استان اصفهان که در مراکز اصلاح و تربیت سراسر استان اصفهان در سال 13941393نگهداری می شدند، انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 5 عاملی بزرگ شخصیت کاستا و مک کری (1992)، مقیاس پدیده وانمودگرایی کلانس (1978) و پرسشنامه افسردگی بک (1990) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند و سطح معنی داری (001/0≥P) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که روان رنجورخویی، برونگرایی و وظیفه شناسی در پیش بینی وانمودگرایی و روان رنجورخویی و برونگرایی در پیش بینی افسردگی نقش دارند. با استفاده از ویژ گی های شخصیتی نوجوانان بزهکار می توان وانمودگرایی و افسردگی را در ایشان پیش بینی و از ابتلای آنان به این موارد پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: نوجوانان دختر بزهکار، ویژگی های شخصیتی، نشانگان وانمودگرایی و افسردگی
  • الهام کاظمی * صفحات 103-110
    این پژوهش با هدف مقایسه عزت نفس و تاب آوری بین افراد بینا و نابینای شهر اصفهان انجام شد. پژوهش از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری همه نابینایان مرد و زن 20 تا 40 ساله با تحصیلات بالای دیپلم تحت پوشش سازمان بهزیستی، در بهار 1394، در شهر اصفهان بودند. از این میان،60 نفر (30 مرد و 30 زن) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 60 نفر از افراد بینا از نظر تحصیلات، سن و جنس با گروه نابینا همتا شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های عزت نفس روزنبرگ (1965) و تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) بود. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS19 و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین دو گروه بینا و نابینا در میزان تاب آوری تفاوت معناداری وجود ندارد، اما بین این دو گروه در متغیر عزت نفس تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0P<).
    کلیدواژگان: عزت نفس، تاب آوری، نابینایان
|
  • Eftekhar Hamidi, Hamid Taher Neshat Doost *, Hooshang Talebi Pages 4-10
    This study aimed to investigate the impact of specific recall training on recovery of symptoms of postpartum depression in women in Tehran. This quasi-experimental research is the practical one. The research used a quasi-experimental study with a pretest-posttest design with the control group. The number of members of the study population were 315. Non-probability sampling was used to select the participants. The statistical sample included 30 (15 in the specific recall training who received 7 sessions of specific recall training and 15 in the control group. The Edinburgh Depression Scale Questionnaire (1987) was administered. To analyze the data analysis of covariance was applied sig.0/000. The results showed that treatment based on the specific recall training has significant effect on recovery of symptoms of postpartum depression (p
    Keywords: specific recall training, postpartum depression, edinburgh postnatal depression scale
  • Nader Hajloo, Hadees Heidarirad* Pages 11-20
    The purpose of this study was to the relationship between attachment styles, perfectionism, anger and emotional adjustment of students. The research was a correlationl study.The population consisted of all graduate students Of University of Ardabil in 2013 (93-1392s.c.). among all, 234 students were sampled using randomly sampling. The research tools consisted of Adult Attachment Scale, Positive and Negative Perfectionism Scale, a questionnaire was used to control anger and emotional adjustment questionnaire. The data were analyzed through Pearso’n correlation coefficients and multiple linear regression. The results of multiple linear regression indicated that Insecure attachment styles (avoidant, ambivalent) only for negative perfectionism and ambivalent attachment style, only to anger and secure attachment styles, avoidant, and ambivalent emotional adjustment to be predictable.
    Keywords: Attachment, perfectionism, anger, emotional adjustment, students
  • Hamideh Ghasemi *, Esmaeil Hashemi Pages 21-30
    This study's purpose was to examine the role of the Spiritual modeling self-efficacy, perception of parentʼs religiousness and personality traits (honesty-humility, Conscientiousness and Agreeableness) in prediction of students´s religiousness. Via randomized multistage sampling, 200 students from Shahid Chamran university were chosen as the sample. Data gathering was done by religiousness questionnaire, spiritual modeling self-efficacy scale and HEXACO personality scale. The results demonstrated that forty- three percent of religiousness variances can be shown by Spiritual modeling self-efficacy, perception of parentʼs religiousness and personality traits (honesty-humility and Conscientiousness). perception of parentʼs religiousness was the strongest predictor in prediction of one´s religiousness.
    Keywords: Spiritual modeling self-efficacy perception of parent?s religiousness, personality traits
  • Sahar Khanjani Veshki *, Abdollah Shafiabady, Valiyolah Farzad, Maryam Fatehizade Pages 31-40
    The purpose of the present study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioral couple therapy (CBCT) and acceptance and commitment couple therapy on conflicting couple’s marital intimacy in the city of Isfahan. A semi-experimental design with pretest, posttest and control group was used. The statistical population included all conflicting couples referring to consultation centers in the city of Isfahan. The sampling method was in voluntary form. 90 individuals (couples) were put into three groups of cognitive-behavioral couple therapy (30 individuals), acceptance and commitment couple therapy (30 individuals) and the control group (30 individuals). Both two experimental groups received 12 ninety-minute sessions of therapy once a week. The study instrument was Oliya’ et.al.’s (2009) questionnaire of couples’ intimacy. covariance analysis method was used to analyze the data via SPSS software. The results revealed that cognitive-behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy made significant changes in the marital intimacy at the posttest stage (P0.05). According to the results of the study, cognitive-behavioral couple therapy and acceptance and commitment couple therapy made significant changes in marital intimacy and there was no significant difference between the effectiveness of these two therapeutic methods. The results of this study provide experimental support for both therapies in order to increase marital intimacy.
    Keywords: cognitive-behavioral couple therapy, acceptance, commitment couple therapy, marital intimacy, conflicting couples
  • Mohammad Hossein Pour Abaeian Esfahani, Leila Esmaeili, Farzaneh Dabbashi *, Mohammad Amini Pages 41-49
    The purpose of this research was to investigation the effectiveness of Music Therapy intervention on general health of Post-Traumatic Stress Disorder (P.T.S.D) veterans. Design of this research is semi-experimental pre-test post-test with control group. This research was based on a quasi-experimental design with pre-test, post-test and control group respectively. The population also included Post Traumatic Stress Disorder (P.T.S.D) veterans Isfahan in 2013. In order to perform this study 60 of Post-Traumatic Stress Disorder (P.T.S.D) veterans who were available selected (each group consisting 30). General Health Questionnaire-28 (Goldberg, 1972) was used to gather the data. Data were analyzed by using Spss software version 21. Data were analyzed using ANCOVA analysis. Music Therapy intervention was trained for 12 weeks on the experimental group and the control group did not have any intervention. The results showed that Music Therapy intervention had a significant effect on general health in Post-Traumatic Stress Disorder (P.T.S.D) veterans in post test)P
    Keywords: Music Therapy, general health, Post Traumatic Stress Disorder (P.T.S.D) veterans
  • Azam Noferesti *, Nima Ganji, Ali Akbar Solaymani Pages 50-58
    The purpose of this study was to specify factors that influence happiness in Veterans. For this purpose, 1135 veterans from 10 provinces selected based on quota sampling. Then, they administered the Oxford Happiness Inventory (Argyle, 1995), Big Five Inventory (John, Donahue, & Kentle, 1991), intentional activity Scale (made by researcher) and demographic questionnaire and data were analyzed. Findings show that There is significant positive relationship between extroversion, consciences, openness, agreeableness with happiness and significant negative relationship between neuroticism and happiness. There is significant positive relationship between intentional activities with happiness. There is significant positive relationship between age, education, income, mental and physical health and there is no relationship between marital status and sex. The most important factors in happiness in this sample are: neuroticism, extroversion, intentional activities, physical health and income. Among intentional activity, having clear purpose in life and continuous follow-up them, relationship with relatives have the highest relationship and use satellite, internet, listen to music, going to cinema have the lowest relationship with happiness.
    Keywords: happiness, personality, circumstances, intentional activity, veterans
  • Alireza Ghasemizad * Pages 59-64
    The main aim of this research was to study intra and extra organizational stressors effects on Shiraz telecommunication employees’ organizational performance and creativity. The research method was descriptive - correlation. The study population consists of all administration staff of Shiraz telecommunications (422 people) of which 201 cases were selected using stratified random sampling. The research instrument was standardized questionnaires consist of (Cohen and Williamson,1998) stress scale, (Alves, Faerstein & Werneck,2004) job stress, (Patterson,1992) job performance and (Ivancevich & Matteson,1990) creativity scale. Multiple regression enter method was used to analyze the collected data. Overall, the findings showed that extra and intra organizational stressors, are able to predict 64%of employee’s performance (P
    Keywords: intra, extra stressors, performance, creativity. Shiraz telecommunications company
  • Ahmad Valikhani, Farhad Khormaei * Pages 65-73
    The current study aimed to examine the relationship between attachment styles and specific domains hope. The research design was correlational. The population consisted of all newcomer students of Bu-Ali University of Hamedan that recruited by multistage random sampling. Research instruments were Adult Attachment Styles Questionnaire (Hazan & Shaver, 1987) and Adult Domain-Specific Hope Scale (Sympson, 1999). The data was analyzed by Structural Equation Modeling. Results showed that secure attachment style positively and significantly predicted each of five domains specific hope (i.e. social relationship, academic, family life, occupation, and leisure time); but avoidant attachment style did not have any significant relationship with them. Furthermore, ambivalent attachment style could predict family life of domain specific hope negatively and significantly. These results show that hope-inducing to individuals should be considered by their attachment styles, because of that increasing hope of individuals should accomplish in specific domains hope in order to avoid from any problems and facilitates efficacy of the hope-inducing properties.
    Keywords: Attachment styles, Domain-specific hope, University student
  • Mahmoud Naderi Bani, Mahdi Al Husseini Almodarresi, Adeleh Dehghani Ghahnavi, Mohammad Mahdi Afshar * Pages 74-84
    The purpose of this research is to provide a comprehensive model of the determinants of online shopping behavior based on site quality and attitude is trusted by taking mediator variables. This research is descriptive- mensuration and application. All Statistical universe was about Ma students with entrance of 1393 in Yazd University. 212 people were chosen based on Cochran formula and by classes sampling. Tool of data collection is a questionnaire that it is include of website quality dimension and it was according of Cebi (2013), Shneiderman (1998), Davis, Bagozzi and Warshaw (1989), Durmuş, Ulusu, Erdem and Yalçın (2015), Van der Merwe, R., & Bekker (2003) Elling, Lentz, de Jong and Van den Bergh (2012), Liu, He, Gao and Xie (2008), Lee and Kozar (2006), Sultan and Uddin (2011), Collier and Bienstock (2006) Chaffey and Smith (2013) and Sutcliffe (2002) and satisfaction of Sahadev, Purani (2008), trust of Kim, Jin and Swinney (2009), De Wulf, Schillewaert, Muylle and Rangarajan (2006) and attitude of Shih (2004) and intention to internet purchase of Hong, Cha (2013) and Liu, Jiang (2014). Some of questionnaire questions were making scholars. Data analyzing are done by way of little squares and by helping of Smart pls 2/0 software. Findings show that technical, appearance and content quality of website on satisfaction, satisfaction on trust and attitude and trust on attitude have positive (meaningful) effect. Customer satisfaction and trust is also effective on online purchase intention. In this research trust is as a variable between satisfaction and intention to internet purchase.
    Keywords: Technical quality, content quality, apparent quality, satisfaction, intention to internet purchase
  • Bentolhoda Zalbeki, Majid Pakdaman, Hasan Kordi *, Mohsen Ghotbi Pages 85-94
    The purpose of this study was the effect of selected traditional games on reducing symptoms of attention deficit/hyperactivity disorder in elementary school students. This study was a quasi-experimental research with used pre-test to post-test with control group, respectively. The study populations were elementary school students (7 to 12 years old) in Mashhad who were enrolled in the first semester 2015-2016. That 40 student in 4 girl and boy school who they had symptoms of attention deficit disorder in the impulsivity classified according to DSM-V as the study sample participated in the study. Participants were divided to two groups randomly, assigned and control group. Subjects were evaluated before and after local games with Teachers Edition Children Symptom Inventory-5. In this study, we selected four traditional games namely yeghol doghol,vasati, haft sang and kabedi was one hour twice a week for 8 weeks. Data were analyses by using SPSS software, version 18, and ANOVA and ANCOVA tests. Results showed that the effect of selected traditional games on reducing attention deficit symptoms in children with attention deficit disorder and impulsivity are significant (p
    Keywords: traditional games, attention deficit, impulsivity, Hyperactivity
  • Masoud Heidari *, Abolghasem Nouri Pages 95-102
    The correlation of personality with symptoms of sense of simulacrum and depression among misdemeanant high school girls is analyzed in the city of Isfahan. The study population consists of 220 girls selected through multi-step procedure on random bases. The data collection tools were Costa and McCrea Big Five-Factor Personality Inventory (1992), Clans Simulacrum Phenomenon Scale (1978) and Beck’s Depression Questionnaire (1990). Data were analyzed with using of SPSS and the statistical significance is considered p=0.001. The results obtained from Pierson Correlation indicate that there exists a statistical significance among personality features regarding sense of simulacrum and depression among misdemeanant high school girls. The results of regressive step by step analysis indicate that sense of being afflicted; being extroverted and responsibility are influential in predicting depression in significance p=0.001.
    Keywords: personality features, symptoms, simulacrum, depression
  • Elham Kazemi * Pages 103-110
    The purpose of this study was Compare the self-esteem and resilience between blind and sighted subjects in Isfahan city. The type of research was descriptive, causal-comparative and the statistical society consists of all the blinds with high school diploma and range of from 20-40 years old of both sexs(male and female) in the period of spring (2015) lived in Isfahan city.According to the well-being organization of Isfahan, of the people announced,70 persons. 60 who were chosen by the available.60 sight persons who were in terms of educations, sex and age were matched with group blinds .The research tools were:TheRozenberg self-esteem questionnaire(1965) and Conner-Davidson resiliency questionnaire(2003) .Data were analysed by using SPSS and the Multivariate Variance. The results showed significant difference regarding the subjects and the levels of resiliency of the blind individuals (P>0/01).A significant differenc was identified between the level of the self-esteem of the blind and sighted individuals (P
    Keywords: self-esteem, resiliency, blinds