فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 70 (زمستان 1396)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 70 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ناصر یوسفی *، احمد امانی، رسول عسگری، مجید سلیمانی صفحات 1-9
    هدف از این پژوهش، پیش بینی ضربه عشق و افسردگی بر اساس سبک های دلبستگی در دانشجویان دارای شکست عاطفی بود. پژوهش صورت گرفته توصیفی و از نوع همبستگی است و جامعه آن کلیه دانشجویان دارای شکست عاطفی دانشگاه قم بود که در سال تحصیلی 95-1394 مشغول به تحصیل بودند. تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های سبک دلبستگی (کولینز و رید، 1990)، افسردگی (بک، 1961) و ضربه عشق (راس، 1999)، استفاده گردید. برای پاسخ به فرضیات از نرم افزار spss استفاده شد که یافته ها نشان داد از بین انواع سبک های دلبستگی تنها سبک اجتنابی قادر به پیش بینی معنادار ضربه عشق (001/0>p) و افسردگی (006/0>p) است.
    کلیدواژگان: سندرم ضربه عشق، افسردگی، سبک های دلبستگی، شکست عاطفی
  • معصومه خواجه، حمیدرضا عریضی * صفحات 10-20
    هدف پژوهش بررسی سوگیری خدمت به خود در تحلیل شغل به صورت آزمایشی در یک طرح 12×2 (ویژگی شخصیتی شغل× جور بودن) بود. جامعه آماری، دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند که از بین آن ها 120 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. مداخله اصلی به وسیله سناریوی فرضی (به نام ویگنت) که ویژگی های شخصیتی را در بر می گرفت ساخته شد. آن ها همزمان به ابزاری که ویژگی های شخصیتی آن ها را تعیین می کرد پاسخ دادند؛ با این حال محققان وانمود کردند که آن برای یک تحقیق مستقل و غیرمرتبط استفاده شده است. نتایج نشان داد آزمودنی ها یک زیرمجموعه از ویژگی های جور را بهتر از ویژگی های ناجور (001/0P<) تصدیق کردند و به صورت خوش بینانه در مورد رخ دادن وقایع مثبت قهرمان ویگنت که در شغلشان از نظر شخصیتی شبیه یا کپی خودشان بود قضاوت کردند به این معنی که آن ها را در کارراهه خود موفق تر، دارای فرصت ارتقا بیشتر و انتخاب بیشتر در نظام های جانشینی دانستند و به عبارتی دچار سوگیری شدند.
    کلیدواژگان: تحلیل شغل، شخصیت، سوگیری خدمت به خود، ویگنت، دانشجویان
  • شیرین خسروی، سید عباس حقایق * صفحات 21-34
    هدف از این پژوهش مقایسه ویژگی ها و تیپ های شخصیتی بین ورزشکاران رشته های برخوردی و غیربرخوردی بود. جامعه آماری آن، تمامی ورزشکاران رشته های ورزشی شهرهای اصفهان و شهرکرد بودند که به طور حرفه ای در سال 1394 فعالیت می کردند. نمونه های مورد نظر در این پژوهش 120 نفر، شامل 2 گروه 60 نفری از ورزشکاران رشته های ورزشی برخوردی و غیربرخوردی بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه شخصیتی پنج عاملی بزرگ (مک کریو کاستا، 1985) و پرسشنامه تیپ شخصیتی ای و بی (فریدمن و روزمن، 1964) بودند که توسط شرکت کنندگان تکمیل شدند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که در شاخص های شخصیتی پرسشنامه پنج عاملی، بین افسردگی ورزشکاران رشته های ورزشی برخوردی و غیربرخوردی تفاوت معناداری وجود داشت. نمره ورزشکاران رشته های ورزشی برخوردی در متغیر افسردگی، بالاتر از غیربرخوردی بود (02/0=p). همچنین، از نظر تیپ های شخصیتی بین ورزشکاران برخوردی و غیربرخوردی تفاوت معناداری مشاهده شد (039/0=p). در تیپ های شخصیتی نمره ورزشکاران غیربرخوردی بالاتر از نمره ورزشکاران رشته های ورزشی برخوردی است.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، تیپ های شخصیتی، قهرمانان، ورزش های برخوردی و غیربرخوردی
  • سلوی شمس الدینی لری، فریده دوکانه ای فرد *، عبدالله شفیع آبادی صفحات 35-43
    هدف پژوهش، پیش بینی اختلالات عاطفی-رفتاری دانش آموزانپسر 8-12 سال بر اساس مهارت های اجتماعی و اضطراب مادران بود. روش پژوهش، از لحاظ هدف کاربردی و روش به صورت همبستگی، اکتشافی و از نوع هدایت شده و متوالی بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر 8 تا 12 ساله به همراه مادران آنان در منطقه 6 شهر تهران که تعداد دانش آموزان بالغ بر هزار 2345 نفر بود. حجم نمونه 400 نفر در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی چندمرحله ای انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه های اختلالات رفتاری- عاطفی (وودورث،1920)، نظام دسته بندی مهارت اجتماعی (گرشام و الیوت، 1990) و پرسشنامه چندبعدی اضطراب (مارچ و همکاران،1997) مورد استفاده قرار گرفت و بر روی نمونه مورد نظر اجرا شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و برای آزمون سوال های پژوهش از آمار استنباطی (روش تحلیل مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. یافته ها نشان داد که اثر متغیر مهارت اجتماعی بر اضطراب، خودپنداره و اختلالات عاطفی-رفتاری و نیز اثر متغیر اضطراب بر متغیرهای خودپنداره و اختلالات عاطفی-رفتاری و همچنین اثر خودپنداره بر اختلالات عاطفی-رفتاری و اثر تعاملات هر یک از متغیرها بر یکدیگر در سطح (01/0>p) معنی دار شده است.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، اضطراب، مهارت های اجتماعی، دانش آموز
  • پریسا شاهسواری *، مریم اسماعیلی صفحات 44-51
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مداخله شکوفایی سلیگمن بر شایستگی اجتماعی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در شهرستان نجف آباد بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دختران مقطع متوسطه مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی شهرستان نجف آباد بود که در سال 1395 به مرکز رشد مراجعه کرده بودند. با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده 30 نفر از این افراد انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (هر گروه 15 نفر). ابزار سنجش شامل پرسشنامه شایستگی اجتماعی (پرندین، 1385) بود. گروه آزمایش مداخله شکوفایی سلیگمن را در 8 جلسه به صورت هفته ای دوبار دریافت نمودند و گروه کنترل منتظر نگه داشته شدند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که مداخله شکوفایی سلیگمن منجر به افزایش شایستگی اجتماعی دختران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی شده است (01/0>P).
    کلیدواژگان: مداخله شکوفایی سلیگمن، شایستگی اجتماعی، اختلال اضطراب اجتماعی، دختران دوره متوسطه
  • طاهره رحیمی پور، فیروزه غضنفری *، عزت الله قدم پور صفحات 52-61
    پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای حافظه فعال بر بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان اجرا شد. پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان نارسا خوان مقطع ابتدایی مراجعه کننده به مراکز ناتوانی یادگیری شهر کرمان در سال تحصیلی 96-1395 بود که 30 نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند. آموزش راهبردهای حافظه فعال طی 14 جلسه روی گروه آزمایش اعمال شد. ابزارهای سنجش شامل آزمون خواندن و نارساخوانی (نما) (کرمی نوری و مرادی، 1384) و مقیاس هوش کودکان وکسلر (شهیم،1387) بود. داده های پژوهش با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس (آنکوا) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. طبق نتایج پژوهش آموزش راهبردهای حافظه فعال در سطح معنی داری عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان را بهبود بخشید (001/0=P).
    کلیدواژگان: حافظه فعال، عملکرد خواندن، نارساخوانی، دانش آموزان
  • مینا دانشمند خوراسگانی، زهرا یوسفی * صفحات 62-71
    این پژوهش، اثربخشی آموزش گروهی اصلاح سبک فرزندپروری بر اساس اصلاح طرح واره های ناسازگار به مادران بر بهبود مشکلات رفتاری کودکان پیش دبستانی شهر اصفهان را بررسی کرد. پژوهش از نوع نیمه تجربی و به صورت پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه مادران دارای کودک مبتلا به اختلالات رفتاری شهر اصفهان بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 40 نفر از مادران کودکان دارای اختلالات رفتاری انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اختلالات رفتاری راتر (1975) بود که از پایایی و روایی مناسب برخوردار است. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه و در 8 هفته تحت آموزش اصلاح سبک فرزندپروری بر اساس اصلاح طرح واره های ناسازگار قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار قرار داشت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از میانگین و انحراف استاندارد داده ها و سپس با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری، فرضیه های پژوهش بررسی شد. نتایج نشان داد که آموزش گروهی اصلاح سبک فرزندپروری بر اساس اصلاح طرح واره های ناسازگار به مادران بر بهبود مشکلات رفتاری کودکان در مراحل پیش آزمون و پیگیری تاثیر دارد (05/0>p) می تواند به عنوان یک روش مداخله ای موثر به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری کودکان، آموزش اصلاح سبک فرزندپروری بر اساس اصلاح طرح واره های ناسازگار، مادران کودکان پیش دبستانی
  • زهرا دشت بزرگی * صفحات 72-79
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر مداخله مبتنی بر شفقت خود بر احساس تنهایی و تنظیم هیجانی در زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی شهر اهواز بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل پیگیری یک ونیم ماهه بود. نمونه پژوهش شامل 20 زن آسیب دیده از خیانت زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز بود که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های احساس تنهایی (دهشیری، برجعلی، شیخی و حبیبی، 1387) و تنظیم هیجانی (گارنفسکی، کارایج و اسپینون، 2002) بودند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد، مداخله مبتنی بر شفقت خود باعث کاهش احساس تنهایی و افزایش تنظیم هیجانی در زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شد و یافته ها بعد از یک ماه نیز پایدار بودند (01/0>p).
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، تنظیم هیجانی، شفقت خود، زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
  • زهرا شهابی نژاد، سعید زندی *، ساناز عزیزمحمدی صفحات 80-91
    هدف پژوهش بررسی نقش پیش بینی کنندگی شفقت خود و حمایت اجتماعی در اعتیاد اینترنتیدانشجویان بود. این مطالعه از نظر هدف جزء مطالعات بنیادی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. تعداد 120 دانشجو (60 دختر و 60 پسر) از بین دانشجویان دانشگاه تهران و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و از آن ها خواسته شد که پرسشنامه های شفقت خود (نف، 2003)، حمایت اجتماعی (فلمینگ، باوم، گیسرل و گچل، 1982) و اعتیاد به اینترنت (یانگ، 1998) را تکمیل نمایند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد حمایت اجتماعی و شفقت خود به طور معناداری توان تبیین 758/0 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت را دارند (001/0 p<). یافته ها همچنین نشان داد که متغیر شفقت خود با پیش بینی 719/0 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت (001/0p<)، اهمیت و قدرت بالاتری در این فرایند دارد. در میان مولفه های شفقت خود، ذهن آگاهی، قضاوت در مورد خود و احساسات مشترک انسانی به طور معناداری قادر به تبیین 711/0 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت بودند (001/0 p<) که از میان آن ها، ذهن آگاهی بالاترین ذهنبالاترین اهمیت را در این فرایند نشان داد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، حمایت اجتماعی، خود، دلسوزی، دانشجویان
  • رضا گل پور، مرتضی ترخان * صفحات 92-101
    هدف این پژوهش، بررسی نقش تعدیلی افسردگی و اهمال کاری در تاثیر خوددلسوزی بر عملکرد اجتماعی–انطباقی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه بود. طرح پژوهش توصیفی از نوع رابطه ای بود. نمونه پژوهش شامل 288 نفر از دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر نوشهر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. از پرسشنامه های خوددلسوزی (نف، 2003)، افسردگی (بک، 1968)، اهمال کاری (تاکمن، 1991) و عملکرد اجتماعی-انطباقی (اسپنس و همکاران، 2002) برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. نتایج نشان داد، خوددلسوزی بر عملکرد اجتماعی- انطباقی تاثیر معنادار ندارد. افسردگی بر عملکرد اجتماعی- انطباقی تاثیر معنادار دارد و اهمال کاری بر عملکرد اجتماعی- انطباقی تاثیر معنادار دارد (05/0P≤). نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که افسردگی و اهمال کاری نقش تعدیلی در تاثیر خوددلسوزی بر عملکرد اجتماعی-انطباقی دارد. بنابراین می توان بیان کرد که با کاهش نشانه های افسردگی و اهمال کاری می توان عملکرد اجتماعی- انطباقی دانش آموزان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: خوددلسوزی، افسردگی، اهمال کاری، عملکرد اجتماعی انطباقی، دانش آموزان پسر مقطع متوسطه
  • حسن خوش اخلاق * صفحات 102-114
    پژوهش با هدف تعیین تاثیر مداخلات بهنگام روان شناختی و آموزشی خانواده محور بر تحول مهارت های شناختی و اجتماعی کودکان اتیسم انجام گرفته است. به این منظور 36 کودک اتیسم زیر 5 سال به صورت تصادفی انتخاب و به گروه آزمایشی و کنترل اختصاص داده شدند. ابتدا آزمون سنجش رشد نیوشا (1387) در حیطه های رشد مهارت های شناختی و اجتماعی، بر روی کودکان اتیسم هر دو گروه (پیش آزمون) اجرا و پس از ارائه برنامه مداخله در 15 جلسه 90 دقیقه ای در طی 6 ماه، مجددا آزمون نیوشا بر روی گروه آزمایشی، اجرا و با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شد. با توجه به نتایج تحلیل کوواریانس بین جنس و گروه در اثربخشی مداخلات بهنگام روان شناختی و آموزشی خانواده محور بر میزان رشد شناختی و اجتماعی کودکان اتیسم اثر تعاملی وجود ندارد. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در متغیر مهارت های شناختی (0001/0>p) و اجتماعی (0001/0>P) معنی دار است. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که مداخلات بهنگام روان شناختی و آموزشی خانواده محور بر رشد مهارت های شناختی و اجتماعی کودکان اتیسم زیر 5 سال تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: مداخله بهنگام خانواده محور، مهارت هاي شناختي، اجتماعي، کودکان اتيسم
  • مالک میرهاشمی *، حیدرعلی زارعی، مهدی نظری علوم صفحات 115-125
    هدف اساسی پژوهش، پیش بینی تفکر جنایی بر اساس متغیرهای شخصی و کیفری در زندانیان بود. روش تحقیق، همبستگی بود. جامعه تحقیق شامل همه زندانیان زندان های سطح تهران بزرگ بود. گروه نمونه مورد مطالعه (326=N) به روش تصادفی خوشه ایتک مرحله ای از زندانیان مقیم در ندامتگاه بزرگ تهران انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه سبک های تفکر جنایی (نایت و همکاران، 2006) بود. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین متغیرهای شخصی (سن و رتبه تولد) و کیفری (تعداد محکومیت ها) و متغیر تفکر جنایی همبستگی معنادار وجود دارد (05/0p<).
    کلیدواژگان: متغیرهای شخصی و کیفری، تفکر جنایی، زندانیان
|
  • Naser Yoosefi *, Ahmad Amani, Rasoul Asgari, Majid Soleymani Pages 1-9
    The aim of this study was to predict love trauma and depression based on attachment styles of university students with emotional breakdown. The conducted study is descriptive and correlation, and the population consisted of all Qom University students with emotional breakdown who studied in the academic years of 2015-16. 200 students were selected by purposive sampling method. For data collection, Attachment Style(Collins and Reid, 1990), Beck Depression(Beck, 1961) and Love Trauma(Ross, 1999) Inventories were used. To test the hypotheses, software spss was used that the results showed from attachment styles only avoidant style is able to predict love trauma(p>0/001) and depression(p>0/006) significantly.
    Keywords: love trauma syndrome, depression, attachment styles, emotional breakdown
  • Masoomeh Khajeh, Hamidreza Oreyzi * Pages 10-20
    The aim of the study was to investigate self- serving bias on job analysis via experimental factorial design 2×12 (job characteristics × matching). The population included students of University of Isfahan that 120 individuals were selected through applying random sampling of population. The main intervention constructed by hypothetical scenario (namely vignette) including personality traits. Simultaneously they responded to instruments determine their personality (Personality-Related Position Requirements Form), however researchers pretend it is used for independent and unrelated research. Results show participants recognized a subset of matched traits better than non-matched traits (P
    Keywords: job analysis, personality, self, serving bias, vignette, students
  • Shirin Khosravi, Sayed Abbas Haghayegh * Pages 21-34
    The aim of the present research was the comparison of characteristic and types of personality between the athletes of contact and non- contact sport majors. It was a type of scientific-comparative research and its statistical population consisted of the professional sport activities in 2015. The forenamed samples consisted of 120 persons, including 2 groups 60 member’s athletes of contact and non- contact sport majors, which were opted by the way of accessible sampling technique the research instruments were Big Five Personality Factor Inventory (NEO-PI-R) (Costa & McCrae, 1985), and A/B Personality Type Questionnaire (Friedman & Roseman, 1963), which were completed by the participants. Data was analyzed using independent t-test, and analysis of covariance in SPSS23. The results implied that in personality types of Big Five Personality Factor Inventory (there are a significant difference between the contact/non-contact group’s depressions.) The scores of the contact sport player in depression variable is more than the scores of the non-contact sport player (p=0/020). Furthermore, according to this results there is a significant difference between the contact/ non- contact groups personality types (P=0/039). In personality types the non- contact sport major player’s score is more than the contact sport major players.
    Keywords: personality characteristic, A, B personality type, athletes, contact, non, contact sport
  • Salva Shamsedini Lori, Farideh Dokanehi Fard *, Abdollah Shafiabadi Pages 35-43
    The purpose of study was to predict emotional-behavioral disorders in students aged 8 to12 based on social skills and anxiety of mothers.The research method has been applied to the target and the method has been exploratory,exploratory,andconsecutive.The statisticalpopulationofall students aged 8 to 12 years old, with their mothers in the 6th district of Tehran, with a total of 2345students.Sample size according to the correct scientific principles and according to the logic of regression 350 people and taking into account the phenomenon of drop in the subjects,the sample size was considered as 400.Since if we were faced with the problem of dropping the sample, the sample size with the actual sample size did not differ significantly.Arandomized multistage sampling method was used. To collect information from the questionnaire of behavioral–emotional disturbances (Woodworth,1920)the socialskill classification system (Gershamand Elliot, 1990), the multi dimensional anxiety inventory (March et al, 1997),was used on the case The comment was implemented used to analyze the data. Inferential statistics (Structural Equation Modeling Analysis) were used to. The results showed that the effect of changing social on the affect, self-concept and emotional disorders behavior and the effect of anxiety on the variables self-concept and emotional disorders, behavioral shows as well as the effects of self-concept on emotional disorders, behavioral and interactive effect of each variable on Each other is significant at level (p
    Keywords: Emotional, behavioral disorders, anxiety, Social Skills, student
  • Parisa Shahsavari *, Maryam Esmaeili Pages 44-51
    The aim of this study was to determine the effect of Seligman self-actualization intervention on social competence of high school female student with social anxiety disorder in city of Najafabad. Research. The design was semi-experimental pretest-posttest with control group. The statistical population was all of the high school girls with social anxiety disorder in Najaf Abad city that were referred to Roshd Center in year 2016. 30 subjects were randomly selected and assigned to 2 groups (experimental and control, each group 15 subjects). The instruments consisted of Social Competence Questionnare of Parandin (1385). The experimental group received Seligman self-actualization intervention in 8 sessions twice a week, and the control group was waiting. The results of analysis of covariznce showed that Seligman self-actualization intervention was effective in inhancing social competence of high school students (p
    Keywords: Seligman self, actualization intervention, social competence, social anxiety disorder, high school female students
  • Tahere Rahimipour, Firoozeh Ghazanfari *, Ezatollah Ghadampour Pages 52-61
    The goal of the study was to investigate the effectiveness of working memory strategies training on improvement of reading performance in dyslexic students. In this quasi-experimental study, a pre-test, post-test, with control group design was applied. The statistical population included all the elementary students with dyslexia who referred to Kerman learning disability centers in 2015-2016 academic year. Among these students,30 students were selected through multistage random method and were randomly allocated in in one experimental and one control group (each 15 students). The assessment tools included Reading & dyslexia test of Kormi Noori & Moradi(2005) & Wechsler Intelligence Scale for Children (Shahim,2008).Working memory strategies training were performed during14 sessions on the experimental group. The obtained data were analyzed statistically by using of analysis of covariance (ANCOVA). The results showed that training of working memory strategies improved reading performance of dyslexic students (p=0.001).
    Keywords: working memory, reading performance, dyslexia, students
  • Mina Daneshmand Khorasgani, Zahra Yousefi * Pages 62-71
    This study investigated the effectiveness of group training of the reforming parenting styles based on mothers` maladjustment schemas on improving behavioral problems among preschool children in Isfahan city. The study was a semi-experimental research (pre-test and post-test) with a control group. Its statistical populations include all mothers whose children suffer from behavioral disorders in Isfahan city. For this purpose, based 40 people from among the mothers whose children had the sign of behavioral disorders were selected based on convenient sampling and were categorized into two experimental and control groups. Rutter`s child behavior questionnaire was used for data collection. 8 sessions of reforming the parenting styles based on reforming maladjustment schemas were hold for the experimental group while the control group received no specific training. To analyze the data, by the use of the mean and standard deviation of data and also multivariate covariance, the research hypotheses have been analyzed. Therefore, based on the total results of the general research, it can be concluded that reforming parenting style based on mother`s maladjustment schemas on improving has a significant effect in the reduction of behavioral disorders of their child (p
    Keywords: behavioral disorders, reforming parenting styles, maladjustment schemas, preschool children mothers
  • Zahra Dashtbozorgi * Pages 72-79
    The aim of this research was to study the effect of self- compassion therapy on loneliness and emotion regulation of damaged women from marital infidelity in Ahvaz. This research method was quasi-experimental with pretest-posttest and control group with an half and a month flow up. The sample included 20 damaged women (10 women in group control and 10 women in group experimental) they were selected by available method. They were requested to answer loneliness scale Dahshiry,Borjali, Shaykh, Habiby,1378) and emotion regulation scale (Garnefski & Karaaij, Spinhoven, 2002). For analyzing the results, we used covariance (MANCOVA). The results of data analysis showed that self- compassion therapy caused the decrease of loneliness and the increase emotion regulation of experimental group of women in comparison to the witness groups and result after one month was permanent (p
    Keywords: loneliness, emotion regulation, self, compassion therapy, damaged women from Infidelity marital infidelity
  • Zahra Shahabinejad, Saeid Zandi *, Sanaz Azizmohammadi Pages 80-91
    The purpose of this study was to determine the role of self-compassion and social support in predictiong internet addiction among university students. Using multistage cluster sampling method, 120 students (60 female and 60 male) were selected from University of Tehran and they were asked to complete Self-Compassion Scale (SCS), Internet Addiction Questionnaire, and Perceived Social Support Questionnaire. Results of stepwise regression analysis demonstrated that self-compassion and social support significantly explain 0.758 percent of variance in internet addiction (p
    Keywords: internet addiction disorder, social support, self, compassion, students
  • Reza Golpoor, Morteza Tarkhan * Pages 92-101
    The main purpose of this research was to study the moderating role of depression and procrastination in the effects OF self-compassion on adaptive social functioning in high school students. The research method was descriptive correlational and the sample of the research included 288High school boy students of Nowshahr City who were selected by Multistage cluster sampling method. In this research a set of questionnaires were used namely, Inventory of self compassion, depression, procrastination and adaptive and social performance. The results showed that Self-compassion was not significant effect on social-adaptive performance. Depression was a significant effect on social-adaptive performance and procrastination was a significant effect on social-adaptive performance(P≤0.01). Results of hierarchical regression showed that Depression and procrastination had a moderating role in the effect of self-compassion on social-adaptive performance. So it can be expressed that by reducing symptoms of depression and procrastination can be improve adaptive social performance in students.
    Keywords: self, compassion, depression, procrastination, adaptive social performance, male high school students
  • Hassan Khoshakhlagh * Pages 102-114
    The purpose of this study was to examine the impact of family-based psychological and educational early interventions on the development of cognition and social skills of children with autism disorder. The method of the study was experimental. For this purpose, using random sampling method, thirty-six children with autism disorder under five years old were selected and assigned to experimental and control groups. In order to collect data, first, Newsha Development Evaluation Test (2008) was implemented on the subjects. Consequently, the intervention program was conducted in15 sessions of 90 minutes on during six months, and data was analyzed using covariance analysis. With regard to the results of analysis of covariance in connection with the interactive impact of gender with a group, it should be said that there is no interactive impact in the effectiveness of family-based psychological and educational early interventions on the development of cognition and social skills of children with autism disorder Also, the findings indicated that there was significant difference between control and experimental groups in cognition(P
    Keywords: Early Intervention, Social Skills, Family, Centered, Cognition Skills, Autism Disorder
  • Malek Mirhashemi *, Heidarali Zaree, Mehdi Nazariolom Pages 115-125
    The main objective this research was to predicting criminal thinking upon personal and punishment variables in offenders. The research method was correlation research. The population consisted of all offenders in prisons of Great Tehran. The sample group (N=326) were chosen via one stage stratified randomly sampling method from prisons of Tehran's Great Prison. The research instrument was Criminal Thinking Styles Scale (Knight et al., 2006).The results of multiple regression analysis indicated that personal (age and birthorder) and punishment (imprisonment duration) variables have significant effect on criminal thinking(p
    Keywords: personal, punishment variables, criminal thinking, prisons