فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 71 (بهار 1397)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 71 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدعلی گودرزی، راضیه هاشمی علی آباد علیا*، محمدرضا تقوی صفحات 1-9
    هدف پژوهش، بررسی تاثیر آموزش رفتاری به مادران بر کاهش مشکلات عملکرد رفتاری فرزندان مبتلا به اختلال سلوک بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. از این رو، تعداد 24 نفر از مادرانی که فرزندانشان به اختلال سلوک تشخیص داده شده بودند از مدارس ابتدایی شهر شیراز در سال 94-1393 تحصیلی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل فهرست رفتاری کودکان (آخنباخ و رسکولا، 2001) و پرسشنامه عملکرد رفتاری کودکان (ویگال و همکاران، 1998) بود. آموزش روش های اصلاح رفتار بارکلی (1998) در قالب 10 جلسه نود دقیقه ای در گروه آزمایشی اجرا شد. در پایان، دو گروه پرسشنامه عملکرد رفتاری را به عنوان پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس یک راهه (ANCOVA) با استفاده از SPSS21 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. تحلیل نتایج بیانگر تاثیر کاربندی آزمایشی بر کاهش مشکلات رفتاری گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل بود (05/0p<). به طورکلی، یافته ها نشان داد که آموزش روش های اصلاح رفتار به مادران، مشکلات رفتاری فرزندان را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش رفتاری والدین، اختلال سلوک، مشکلات عملکرد رفتاری کودکان مقطع ابتدایی
  • فاطمه اصل دهقان*، حمید رضاییان فرجی، سیمین حسینیان صفحات 10-17
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش جنسیت در پیش بینی تمایزیافتگی نوجوانان از تمایزیافتگی والدین انجام گرفت. پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی شهر تهران بود که از میان آنها 283 دانش آموز به شیوه نمونه گیری خوشه ای_ تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان به همراه هر دو والد خود، پرسشنامه فرم کوتاه تمایزیافتگی (دریک ،2011) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از روش های آماری ماتریس همبستگی و رگرسیون گام به گام توسط نرم افزار SPSS 22 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد از میان مولفه های تمایزیافتگی والدین، واکنش هیجانی پدران می تواند 15 درصد از تمایزیافتگی پسران راتبیین کند و مولفه موضع من مادران 7 درصد از تغییرات تمایزیافتگی پسران را تبیین می کند و این در حالی است که تنها 7 درصد از واریانس تغییرات تمایزیافتگی دختران توسط مولفه همجوشی پدران و 5 درصداین تغییرات نیز توسط مولفه واکنش هیجانی مادران تبیین می شود(01/0>P). مولفه های دیگر تمایزیافتگی والدین در این پیش بینی نقشی نداشتند.
    کلیدواژگان: تمایزیافتگی، دانش آموزان دبیرستانی، والدین
  • امیر همت پناه، علی مهداد *، زهرا فارسی صفحات 18-25
    هدف این پژوهش بررسی رابطه ادراک پایبندی به قرارداد روانشناختی با عملکرد شهروندی سازمانی و نقش وفاداری سازمانی در یک شرکت صنعتی بود.در این پژوهش توصیفی – همبستگی 226 نفر از کارکنان یک شرکت صنعتی در سال 1393 از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه پایبندی به قراردادهای روانشناختی راسئو (1995)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی لی و آلن(2002) و پرسشنامه وفاداری سازمانی کومار و شکهار(2012) بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و با استفاده از آمار توصیفی، تحلیلی شامل ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته ها نشان داد بین قرارداد روانشناختی(تبادلی و رابطه ای) با عملکرد شهروندی رابطه مثبت معناداری وجود داشت (01/0p
    کلیدواژگان: قرارداد روانشناختی، عملکرد شهروندی سازمانی، وفاداری سازمانی
  • حدیثه غفاریان، فلور خیاطان * صفحات 26-36
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش درمان مبتنی بر شفقت بر خودپنداره و ابراز وجود دانش آموزان دختر شهر اصفهان بود. روش مورد استفاده در این پژوهش، نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود و جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دختر 13 تا 16 ساله در سال 1394- 1395 بودند. به همین منظور 30 نفر از دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند و گروه آزمایش در 8 جلسه، آموزش درمان مبتنی بر شفقت را دریافت کردند. شرکت کنندگان پرسشنامه های خودپنداره (راجرز، 1975) و ابراز وجود (راتوس، 1973) را پیش از مداخله، پس از آن و یک ماه بعد از آن (مطالعه پیگیری) پاسخ دادند. نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد آموزش درمان مبتنی بر شفقت بر خودپنداره دانش آموزان دختر اثر معنی داری ندارد. ولی بر ابراز وجود دانش آموزان دختر اثر معناداری دارد (05/0 >P). این نتیجه در دوره پیگیری نیز تداوم نیافته بود. با توجه به نتایج پژوهش، می توان گفت آموزش درمان مبتنی بر شفقت باعث افزایش ابراز وجود دانش آموزان دختر است.
    کلیدواژگان: آموزش درمان مبتنی بر شفقت، خودپنداره، ابراز وجود، دانش آموزان دختر دوره اول دبیرستان
  • سمانه رضایی، هادی فرهادی * صفحات 37-49
    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی کیفیت زندگی درمانی بر اعتیاد به اینترنت ، احساس تنهایی و عزت نفس دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم انجام گرفت. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموز دختر دوره متوسطه دوم شهر کاشان بودند (تعداد 435)، و از بین آنها تعداد 50 نفر افرادی که دارای بیشترین میزان اعتیاد به اینترنت بودند با غربالگری توسط پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ[1] (1996) شناسایی شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (25 نفر) و کنترل (25 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی ها در سه مرحله ی پیش آزمون، پس آزمون و یک ماه بعد در مرحله پیگیری به ابزارهای پژوهش پاسخ دادند. ابزارهای اندازه گیری برای سنجش اعتیاد به اینترنت پرسشنامه یانگ (1996)، برای احساس تنهایی از پرسشنامه ی راسل(1980) و برای عزت نفس از پرسشنامه آیزنک(1976) استفاده گردید. درمان مبتنی بر کیفیت زندگی در طی هشت جلسه به صورت گروهی به مدت دو ماه به گروه آزمایش ارائه شد. در این مدت گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از آن بود که کیفیت زندگی درمانی بر اعتیاد به اینترنت، احساس تنهایی و عزت نفس در مرحله پس آزمون و پیگری موثر بود (p<.05). با توجه به این نتایج می توان دریافت که کیفیت زندگی درمانی بر کاهش اعتیاد به اینترنت و احساس تنهایی و افزایش عزت نفس گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم موثر بوده است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی درمانی، اعتیاد به اینترنت، احساس تنهایی، عزت نفس
  • سکینه جولاییها *، علیرضا آقایوسفی، مرتضی ترخان صفحات 50-60
    این پژوهش با هدف بررسی نقش ذهن آگاهی و فرا فرزندپروری در پیش بینی سبک های فرزندپروری و تنیدگی والدین انجام شد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. گروه نمونه 196 نفر از والدین دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان پاکدشت در سال تحصیلی 95-1394 بود که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به پرسشنامه های سبک های فرزندپروری (بامریند، 1973)، ذهن آگاهی (رایان و براون، 2003)، فراوالدگری (هاوک و هولدن، 2006) و شاخص استرس والدگری (آبیدین، 1990) پاسخ دادند. داده های حاصل از پرسشنامه ها از طریق تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل گردید. نتایج نشان داد که ذهن آگاهی و مولفه فراوالدگری (پیشاپیش گری) می توانند فرزندپروری مستبدانه و قاطعانه را پیش بینی کنند. همچنین نتایج نشان داد که ذهن آگاهی و مولفه های فراوالدگری (پیشاپیش گری و انعکاس گری) می توانند تنیدگی والدین را در قلمرو کودک و والد پیش بینی کنند (01/0P<). ولی ذهن آگاهی و مولفه های فرافرزندپروری قادر به پیش بینی فرزندپروری سهل گیرانه نبودند.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، فرزندپروری، فراوالدگری، استرس والدگری، تنیدگی
  • علی افشاری *، رسول رضایی صفحات 61-69
    این پژوهش با هدف پیش بینی احساس انزوای اجتماعی بر اساس طرح واره های هیجانی، سبک های هویت و طرح واره های ناسازگار اولیه در دانشجویان انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. از جامعه آماری دانشجویان دانشگاه پیام نور هشترود تعداد 340 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری شامل آزمون احساس انزوای اجتماعی راسل و همکاران (1980)، پرسشنامه طرح واره های کلی یانگ (2003)، پرسشنامه طرح واره های هیجانی لیهی (2002) و پرسشنامه سبک هویت برزینسکی (1999) بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چندگانه انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین، هویت اجتنابی و هویت تعهد توانایی پیش بینی احساس انزوای اجتماعی را داشتند (01/0p≤).
    کلیدواژگان: احساس انزوای اجتماعی، سبک های هویتی، طرح واره های ناسازگار اولیه، طرح واره های هیجانی، دانشجویان
  • فاطمه شهابی زاده *، فاطمه خواجه ایمنیان صفحات 70-80
    پژوهش باهدف بررسی اثربخشی قصه درمانی شناختی- رفتاری بر اضطراب کودکان دبستانی انجام شده است. طرح پژوهش از نوع آزمایشی پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش، شامل همه دانش آموزان دختر پایه سوم و چهارم ابتدایی دارای اختلال شهر یزد در سال تحصیلی 93 - 92 بود. به منظور انجام این پژوهش، 26 دانش آموز با نشانگان اضطراب فراگیر و اجتماعی به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه آزمایشی و گواه قرار داده شدند. ابزار مورد استفاده این پژوهش پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI-4) (اسپیر افکین و گادو، 1994)، فرم والدین بود. مداخلات مربوط به قصه درمانی بر روی گروه آزمایش به مدت 12 جلسه 45 دقیقه ای انجام و داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که مداخله قصه درمانی شناختی رفتاری اثر مثبتی بر کاهش اضطراب فراگیر و اجتماعی خفیف کودکان می گذارد (05/0p<) که حاکی از سودمندی قصه درمانی شناختی رفتاری است.
    کلیدواژگان: قصه درمانی، شناختی- رفتاری، اضطراب فراگیر و اجتماعی، دانش آموزان دختر ابتدایی
  • هادی براتی، فاطمه رضایی*، حبیب الله کریم زاده صفحات 81-90
    هدف این پژوهش، پیش بینی گرایش به سیگار با استفاده از متغیرهای شیوه های فرزندپروری و سبک زندگی در دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر بود. طرح پژوهش همبستگی از نوع پیش بینی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر در تابستان 1394 بودند که از بین آن ها تعداد 357 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: پرسشنامه نگرش نسبت به سیگار کشیدن (شور، 2000)، پرسشنامه سبک زندگی (میلر و اسمیت، 1988)، پرسشنامه فرزندپروری (بامریند، 1972) بودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های گام آخر تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد از بین مولفه های شیوه فرزندپروری، شیوه آزادگذاری و استبدادی پیش بینی مثبت معنادار و شیوه منطقی پیش بینی منفی معنادار دارند؛ و مولفه های سبک زندگی، سبک اقتصادی و باورها پیش بینی منفی معنادار و فرهنگ پیش بینی مثبت معنادار دارد (01/0>p).
    کلیدواژگان: گرایش به سیگار، شیوه های فرزندپروری، سبک زندگی، دانشجویان پسر
  • فائزه انتظاری شبستر، علی خادمی * صفحات 91-107
    هدف این پژوهش مقایسه بهزیستی روانی و نیرومندی های منش در دانشجویان بر اساس رشته تحصیلی آنان بود. روش تحقیق، علی- مقایسه ای بود. بدین منظور، تعداد 351 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر از دانشکده ها و رشته های مختلف با روش خوشه ایطبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه بهزیستی روان شناختی (ریف، 1989) و پرسشنامه ارزش های فعال در عمل (فرم کوتاه) (پترسون و سلیگمن، 2004) بود. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که مولفه های بهزیستی روانی و نیرومندی های منش در دانشجویان بر اساس رشته تحصیلی آنان به طور معناداری متفاوت بود (05/0>p). بین دانشجویان رشته های علوم انسانی، فنی- مهندسی، علوم پایه و کشاورزی از لحاظ مولفه های خودمختاری، رشد شخصی، پذیرش خود و بهزیستی روانی (در حالت کلی) و در بین مولفه های نیرومندی های منش، به جز مولفه های رهبری، بخشش، فروتنی و شوخ طبعی، بین سایر مولفه ها تفاوت معناداری وجود داشت (05/0>p)، به طوری که میانگین نمره به دست آمده برای هر دو متغیر در دانشجویان علوم انسانی بیشتر از دانشجویان فنی- مهندسی بود.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانی، نیرومندی های منش، دانشجویان
  • فرشید پایدار*، فریده حمیدی، مجید کارگر صفحات 108-116
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مشاوره گروهی عقلانی هیجانی رفتاری الیس بر سازگاری عاطفی، اجتماعی و آموزشی دانش آموزان متوسطه پسر شهرستان بستان آباد بود. نوع پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل 680 دانش آموز پسر سال دوم و سوم مقطع متوسطه شهر بستان آباد در سال تحصیلی 94-1393 بودند، که به شیوه نمونه گیری خوشه ای، گروه نمونه به تعداد 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل واگذار شدند. دانش آموزان پرسشنامه سازگاری (AISS سینها سینگ،1997) را تکمیل کردند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه مورد مداخله مشاوره گروهی عقلانی هیجانی رفتاری قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری کوواریانس نشان داد که بین گروه آزمایش و گواه پس از انجام مداخله آزمایشی در متغیرهای سازگاری کلی و مولفه های آن تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<). نتیجه این پژوهش نشان داد که مشاوره گروهی عقلانی هیجانی رفتاری می تواند سازگاری دانش آموزان متوسطه پسر را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی عقلانی هیجانی رفتاری، سازگاری، دانش آموزان متوسطه
  • مسعود کیانی*، آزاده مللی صفحات 117-129
    هدف این پژوهش، بررسی روایی و پایایی و ساختار عاملی مقیاس حسادت زناشویی در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بوده است. روش پژوهش، روان سنجی و جامعه آماری پژوهش از مردان و زنان متاهلی تشکیل شده بود که کارمند دانشگاه کاشان بوده و به صورت روزانه از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده می کردند؛ و از بین آنان 223 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. مشارکت کنندگان در پژوهش مقیاس حسادت زناشویی در شبکه های اجتماعی مجازی مویس، کاریستوفیدز و دیسماریس (2009) و نظارت بر همسر فارگیا (2013) را تکمیل نمودند. در این پژوهش برای بررسی روایی مقیاس، از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و روایی همگرا استفاده شد. تحلیل عاملی یافته ها نشان داد که مقیاس حسادت زناشویی در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی دارای چهار عامل (احساس بی وفایی، احساس بدگمانی، گرایش به نظارت و احساس دلهره) است و از روایی همگرای مناسبی با مقیاس نظارت بر همسر برخوردار است (01/0>p). همبستگی به دست آمده میان خرده مقیاس گرایش به نظارت و مقیاس نظارت بر همسر (01/0>p؛ 53/0=r) نشان از روایی همگرایی مناسب آن دارد. برای بررسی پایایی مقیاس از روش همسانی درونی با آلفای کرانباخ استفاده شد. آلفای 95/0 نشان دهنده پایایی قوی این مقیاس در کل بود. بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که این مقیاس دارای روایی و پایایی بالایی است که می توان آن را برای ارزیابی حسادت زناشویی در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در پژوهش های آتی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: مقیاس حسادت زناشویی، مقیاس نظارت بر همسر، شبکه های اجتماعی مجازی، تحلیل عاملی اکتشافی، کارکنان متاهل دانشگاه کاشان
|
  • Mohammad Ali Goodarzi, Raziyeh Hashemi *, Mohammad Reza Taghavi Pages 1-9
    The purpose of the study was to investigate the effectiveness of behavior parent (mother) training of children with conduct disorder on behavior performance of their children. Twenty-four mothers of children with a diagnosis of conduct disorder were selected using convenient sampling method. The simple were divided into control and experimental groups (12 mothers in each group). Both groups completed CBCL, Behavior Performance Questionnaires. In the next step the experimental group participated in behavior parent training (ten sessions). At the end of the training both groups completed the questionnaires at the post test phase. The data were analyzed whit ANCOVA. The results showed that behavior parent training improved behavior performance (p
    Keywords: behavior parent training, conduct disorder, children behavior performance
  • Fateme Asl Dehghan *, Hamid Rezaeian Faraji, Simin Hosseinian Pages 10-17
    The purpose of this study was to explore the role of parent s’ self differentiation in predicting high schoolstudents’ self differentiation. The research was a descriptive correlational study. The population consisted of all high school students of Tehran. For this study a random cluster sampling method was used and 283 high school students were selected. The participants and their parents completed the Differentiation of Self Inventory (short form; Drake, 2011). The results of stepwise regression showed that the component of emotional reactivity of fathers’ self-differentiation could predict their sons’ self-differentiation (15%), whereas the component of I position of mothers’ self-differentiation could predict their sons’ self-differentiation (7%). Regarding female students, it was revealed that fathers’ fusion with others (7%) and mothers’ emotional reactivity (5%) would affect the self-differentiation of them. Other Components of self- differentiation of parents showed no role in this anticipation.
    Keywords: high school students, self-differentiation, parents
  • Amir Hemmat Panah, Ali Mehdad *, Zahra Farsi Pages 18-25
    The objective of this study was to investigate the effect of perceived adherence to psychological contract on citizenship performance and mediating role of organizational loyalty among an industrial company. In this study, 226 people through conveniance sampling were selected. Tools included Rousseau Adherence to Psychological Contracts (1995), Lee and Allen Organizational Citizenship Behavior (2002) and Kumar and Shekhar Organizational Loyalty Questionnaire (2012). Data was analyzed with SPSS software (version 18) using descriptive-analytical statistics such as coefficient and Structural Equation. Results showed that There was a significant Direct effect on transactional psychological contract and organizational loyalty (p
    Keywords: psychological contract, citizenship performance, organizational loyalty, industrial company
  • Hadiseh Ghafarian, Felor Khayatan * Pages 26-36
    This study aimed to investigate the effect of training compassion focused therapy on self-concept and assertiveness in female students in Isfahan. The method used in this study was semi-experimental, of the sort of pretest and post-test with control group and the statistical population were all the female students of 13 to 16 from the year 1394 to 1395. To accomplish the research, 30 female first grade high school students were chosen by accessible sampling method and randomly assigned to experiment (15 persons) and control (15 persons) groups. The experimental group received 8 training compassion focused therapy sessions. Participants responded to Self-Concept Inventory (Rogers, 1975) and Assertiveness Inventory (Rathus, 1973) before and after the intervention, and one month later (follow-up). The results of the analysis of covariance showed that teaching compassion focused therapy had no effect on self-concept of the female students but had a significant effect on assertiveness (p
    Keywords: training compassion focused therapy, self-concept, assertiveness, female high school student
  • Samaneh Rezaiee, Hadi Farhadi * Pages 37-49
    This research intended to investigate the effects of quality of life therapy on internet addiction, lonliness and self- esteem in second grade high school students. The sample included 435 second grade high school female students in Kaashan, Iran who were selected through convenient sampling. 88 students who were recognized to have internet addiction were chosen, and were randomly assigned to two groups, namely, an experimental group(n-25), and a control group(n-25).The instruments were: Internet Addiction Questionnaire (Young,1996) Lonliness Questionnaire(Russel,1980), and Self Esteem Questionnaire (Eysenck,1976). Analysis of covariances was run to analyze the gathered data. The results revealed that the quality of life therapy can reduce internet addiction and lonliness and it can enhace self esteem and after one month the finding did not change, and they were stable.
    Keywords: quality of life therapy, internet addiction, lonliness, self esteem, second grade high school female students
  • Sakineh Julaieha *, Alireza Agha Yousefi, Morteza Tarkhan Pages 50-60
    The aim of this studywas to investigate the role of mindfulnessandmeta-parenting in effective parenting and parenting stress. The sample group included 196 parents of elementary school students in the academic year 2014-2015 in Pakdasht city who were selected by purposive sampling. Participants completed Parenting Style Questionnaire (Baumrind, 1973), Mindful Attention Awareness (Ryan and Brown, 2003), Meta-Parenting Questionnaire (Hawk & Holden, 2006) and Parenting Stress Index (Abidin, 1990). The data were analyzed by Pearson multiple regression analysis. The results showed that mindfulness andcomponentof meta-parenting (anticipation) can be predict authoritarian style and authoritative style. The results showed that mindfulness and componentof meta-parenting (anticipation and reflection) had predictive power forparental stress in child and parent context (P
    Keywords: mindfulness, parenting, meta-parenting, parenting stress, Stress
  • Ali Afshari *, Rasul Rezaei Pages 61-69
    The purpose of this study was to predict social isolation based on emotional schemas, identity styles and early maladaptive schemas in students. The research method is descriptive correlational. A sample of 340 students was selected by random cluster sampling method from the students of Payame Noor University in Hashtroud. The instrumentation included Russell's social isolation test (1980), Yang's general schemas questionnaire (2003), Leah's emotional schemas questionnaire (2002), and Brzinski's style of identity questionnaire (1999). Data analysis was performed using multiple regression analysis. Findings of the research showed that among predictive variables, only avoidance identity and commitment identity were able to predict the sense of social isolation.
    Keywords: social isolation, identity styles, early maladaptive schemas, emotional schemas
  • Fatemeh Shahabizadeh *, Fatemeh Khaje Aminiyan Pages 70-80
    This study was conducted to evaluate the effectiveness of narrative therapy based on cognitive-behavioral perspective on anxiety of primary school female students n. This research was an experimental pretest-posttest design with control group. The population consisted of all third and fourth grade girls in Yazd in the 2013-2014 school years that had depression and anxiety disorders. To perform this study, 26 of those children who had symptoms of anxiety were selected by convenience sampling method and were placed into two experimental and control groups randomly. Tool used in this study was Children Symptom Inventory (CSI-4), the parent form. Narrative therapy interventions were conducted on the experimental group for 12 sessions lasting 45 minutes each. The results of analysis of covariance showed that narrative therapy intervention had positive effects on generalized anxiety and social anxiety. Based on the results of this study, narrative therapy as an effective therapy method can be used in reducing symptoms of anxiety in children.
    Keywords: narrative therapy, cognitive- behavioral, social, general anxiety, primary school girls
  • Hadi Barati, Fateme Rezaei *, Habialah Karimzadeh Pages 81-90
    The purpose of this research was to forecast of tendency to smoking cigarette in male student with variables, parenting and life style boy students in Islamic Azad University of khomeinishahr. research design Correlational was predictable. The population consisted of all male students of Islamic Azad University of khomeinishahr in the summer of 1394 were among which number 357 were available for sampling. Research tools include: scale of attitud towards smoking cigarette (Shore¡ 2000), questionnaire of life style (Miller and smiths¡ 1988), questionnaire of parenting (Bamrind¡ 1972) were used by means of step by step regression resu lts were analized. the final step of analysis Stepwise regression the showed that destroyed components of parenting styles, permissiveness practices and authoritarian positively forecast and logical manner negative relationship have a significant. And of the lifestyle, the style predictions significant negative economic and beliefs and culture has a significant positive prediction.
    Keywords: tendency to smoke, parenting method, life style, male students
  • Faeze Entezari Shabestar, Ali Khademi * Pages 91-107
    The purpose of this study was to compare the psychological well-being and character strengths of students based on their field of study. The research method was causal-comparative and for this purpose, 351 students of Islamic Azad University of Shabestar Branch from different faculties and different fields of study were selected by cluster sampling method. Measurement tools included the psychological well-being questionnaire (Reif, 1989) and values in action inventory of strengths questionnaire (short form) (Patterson and Seligman, 2004). Multivariate analysis of variance was used for data analysis. Results of the research showed that the components of psychological well-being and personality dynamics in students based on their field of study were significantly different (p
    Keywords: psychological well-being, character strengths, students
  • Farshid Paydar *, Farideh Hamidi, Majid Kargar Pages 108-116
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of rational, emotional and behavioral group counselingof Ellis on emotional, social and educational adjustment of male high school students in Bostanabad city. The research was semi-experimental and pre-test post-test control group design. The statistical population of this study was 680 male students in the second and third year of secondary school in the city of Bostanabad during the academic year 2014-2015. In a cluster sampling, the sample group was selected from 30 individuals with low adjustmentand randomly assigned to two groups of experiment and control. Students completed the Adjustment Questionnaire (AISS, Sins Singh, 1997). The experimental group was subjected to intellectual, behavioral and emotional counseling for 8 sessions. Data analysis using covariance test showed that there was a significant difference between the experimental and control groups after the experimental intervention in the variables of overall adjustment and its components (p
    Keywords: rational emotive behavioral group counseling, adjustment, students of high school
  • Masoud Kiani *, Zadeh Melali Pages 117-129
    The objective of this research was to evaluate the reliability, validity and factor structure of marital jealousy scale on the use of the social networking sites (SNS). The research method was psychoanalysis and statistical population was the married menwomen who employee of University of Kashan, and that use social network sites daily, and from them 223 persons were selected using simple random sampling. The participants completed the Muise, Christofides, and Desmarais, SNS Jealousy Scale (2009) and Farrugia Partner Surveillance Scale (2013). For the validity of the scale, exploratory factor analysis methods and convergent validity were used. Factor analysis of the data showed that the SNS Jealousy have four factors (including sense of infidelity, suspicion, tendency in surveillance, and sense of apprehension) and have a good convergent validity (p
    Keywords: marital jealousy scale, partner surveillance scale, social networking sites, exploratory factor analysis, married staff of University of Kashan