فهرست مطالب

شیمی و مهندسی شیمی ایران - سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1395)

نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
سال سی و پنجم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علی اکبری چوبر، سید مهدی علوی املشی* صفحات 1-10
    در این پژوهش به عملکرد کاتالیست وانادیم پنتا اکسید بر پایه تیتانیم فسفات در واکنش تولید انیدرید فتالیک به وسیله اکسایش کاتالیستی انتخابی با ارتوزایلن پرداخته شد. برای بررسی اثر بارگذاری وانادیم ، 4 نمونه کاتالیست با مقدار فاز فعال 2 ، 7 ، 12 و 15% وزنی ساخته شد . برای تعیین ویژگی های نمونه ها ، آزمایش های BET ، XRD ، SEM ، NH3-TPD ، TGA و آزمون راکتوری برای ارزیابی فعالیت و گزینش پذیری انیدرید فتالیک صورت گرفت. بر اساس الگوهای XRD پیش از واکنش ، تیتانیا در فاز بلوری آناتاز دیده شد که برای واکنش اکسایش انتخابی ارتوزایلن، فاز دلخواه است. با افزایش بارگذاری وانادیم ، تعداد سایت های اسیدی سطح کاتالیست کاهش یافته و فعالیت کاتالیستی و گزینش پذیری انیدرید فتالیک بهبود می یابد. در مقدارهای بالای وانادیم به دلیل تشکیل بلورهای V2O5 روی سطح کاتالیست، تاثیر بارگذاری فاز فعال بر روی عملکرد کاتالیستی کاهش می یابد. نمونه 15V-TiP بیش ترین گزینش پذیری نسبت به انیدرید فتالیک با مقدار 37% در دمای
    450 درجه سلسیوس نشان داد.
    کلیدواژگان: اکسایش انتخابی، انیدرید فتالیک، وانادیم پنتا اکسید، تیتانیم فسفات، بارگذاری وانادیم
  • اسماعیل وصالی*_زهرا ا میرزاده_خدیجه دیده بان صفحات 11-19
    ترپن ها بیش تر در گیاهان به عنوان جزء اصلی روغن های ضروری (اسانس) می باشند. در این کار پژوهشی برهمکنش مونوترپن های خطی با نانوذره فولرن بور نیتری (B12N12) بررسی شد. مونوترپن های خطی مورد مطالعه میرسن، ژرانیول، ژرانیال و نرال است. محاسبه های کوانتومی روی ساختار مونو ترپن های خطی انجام شد و نوع جذب و جایگاه های جذب مونو ترپن های خطی روی نانو فولرن بور نیترید B12N12 بررسی شد. انرژی جذب، انرژی انسجام، انرژی بالاترین اوربیتال ملکولی اشغال شده ((HOMO و پایین ترین اوربیتال ملکولی اشغال نشدهLUMO)) برای برهمکنش مونو ترپن های خطی با نانو ذره بورنیترید محاسبه شد.
    کلیدواژگان: مونو ترپن خطی، B12N12، بور نیترید، محاسبات تئوری، نرم افزار ارگوسین
  • علی شکرالله زاده طهرانی، آروین شادروان، مرتضی کاشفی الاصل* صفحات 21-32
    یکی از نگرانی های عمده صنعتی، سمیت فلزهای سنگین مانند بور در پساب صنایع پتروشیمی می باشد. در این پژوهش مقایسه ای بین کلینوپتیلولیت طبیعی و اصلاح شده با سولفوریک اسید به عنوان جاذب ارزان قیمت برای حذف بور از محیط آبی صورت گرفت. نتیجه ها نشان می دهد که کلینوپتیلولیت اصلاح شده تمایل بیش تری به جذب بور در مقایسه با کلینوپتیلولیت اصلاح نشده دارد. همچنین پارامترهایی چون غلظت اولیه بور، اندازه ذره های جاذب، مقدار جاذب و pH محیط مایع با روش تماس مستقیم جاذب و محلول دارای آلاینده بور بر میزان جذب موثر است. مقدار بهینه جذب بور توسط کلینوپتیلولیت اصلاح شده در pH برابر 8 به دست آمد. همچنین زمان تماس 240 دقیقه زمان تعادل بین جاذب و جذب شونده و میزان جاذب 480 گرم بر لیتر مقدار بهینه کلینوپتیلولیت اصلاح شده برای به دست آوردن بیش ترین راندمان جذب مناسب تشخیص داده شد. درصد حذف بور توسط کلینوپتیلولیت اصلاح شده در شرایط بهینه %35/92 می باشد. بنابراین کلینوپتیلولیت اصلاح شده با سولفوریک اسید پتانسیل بالایی برای استفاده در تصفیه خانه های پساب صنعتی دارد. همچنین از بین سه مدل هم دمای مورد بررسی شامل مدل لانگمویر، فرندلیچ و دوبینین رادوشکویچ مدل فرندلیچ جذب بور را بر روی جاذب کلینوپتیلولیت اصلاح شده به خوبی توصیف نمود. مدل های سینتیکی جذب بور بر روی جاذب کلینوپتیلولیت طبیعی و کلینوپتیلولیت اصلاح شده بر اساس مدل های نوع اول کاذب، نوع دوم کاذب و مدل نفوذ ذره ای بررسی شد که مدل درجه دوم کاذب مطابقت بیش تری با داده های آزمایشگاهی داشت و به عنوان مدل سینتیکی این فرایند معرفی شد.
    کلیدواژگان: کلینوپتیلولیت، درجه دوم کاذب، بور، هم دمای فرندلیچ، حذف یون
  • فاطمه نوبخت اصل، مهران کردتبار* صفحات 33-38
    در این پژوهش هیدروژل ابرجاذب بر پایه صمغ طبیعی زانتان با استفاده از اکریلیک اسید به عنوان مونومر، آغازگر آمونیوم پرسولفات و نانو ذره های مغناطیسی آهن به عنوان شبکه ساز تهیه شد. هیدروژل تهیه شده با روش های طیف سنجی زیرقرمز و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفت. تمامی متغیرهای موثر در میزان جذب هیدروژل شامل غلظت شبکه ساز، غلظت آغازگر، نسبت مونومر به زانتان برای رسیدن به بیشینه جذب بهینه شد. هیدروژل بهینه، دارای بیشینه جذب 330 گرم بر گرم است. برای بررسی کیفیت هیدروژل تهیه شده میزان جذب در محلول های نمکی با غلظت های متفاوت و رفتار تورمی هیدروژل در pHهای متفاوت مورد ارزیابی قرار گرفت. هیدروژل بهینه درpH های 5 تا 11 تغییر اندکی در جذب آب نشان می دهد. سرانجام برای بررسی رهایش دارو از داروی سدیم دیکلوفناک استفاده شد که در دو محیط بافری اسیدی و قلیایی مورد بررسی قرار گرفت. هیدروژل بهینه در 8=pH در مدت 5 ساعت رهایش را انجام داد.
    کلیدواژگان: هیدروژل، رهایش دارو، نانوکامپوزیت، صمغ زانتان، نانوذره های آهن، اکرلیک اسید
  • فریبرز اتابکی*، محمدحسن یوسفی، ایمان آل کرم صفحات 39-48
    در این پژوهش، اهمیت افزایش رسانایی پلی (4،3-اتیلن دی اکسی تیوفن):پلی(استایرن سولفونیک اسید) با افزودنی نانوذره و مایع یونی به محلول های آبی PEDOT:PSS تهیه شده در آزمایشگاه موردبررسی قرارگرفته است. پلیمر PEDOT:PSS تهیه شده، دارای رسانایی و شفافیت مناسبی می باشد. برای دستیابی به این هدف، نانوذرات نقره به عنوان دوپه کننده افزوده شد و آزمون های رسانایی پلیمر دارای این نانوذره ها بررسی شد.در این مطالعه به طور همزمان از مایع یونی 2-متیل ایمیدازولیوم به عنوان دوپه کننده ثانویه استفاده شد. مکانیسم افزایش رسانایی با بررسی تغییرهای نوری و الکتریکی پلیمر نهایی موردمطالعه قرار گرفت. کم ترین مقاومت (Ω 488) و بیش ترین رسانایی با افزایش 5 درصد وزنی 2-متیل ایمیدازولیوم کلرید به محلول PEDOT:PSS تهیه شده به دست آمد. به نظر می رسد افزایش های رسانایی دیده شده در محلول های دوپه شده به طور عمده به خاطر تاثیرهای مایع یونی و نانو ذرات بر تغییر کنفورماسیونی زنجیره های PEDOT می باشد، که این پدیده ضمن تاثیر بر برهم کنش بین زنجیره های کاتیونی PEDOT و زنجیره های آنیونی PSS بر فرایند انتقال بین زنجیره ای از نوع هوپینگ نیز موثر است. این موضوع موجب ایجاد یک گذرگاه رسانایی در PEDOT:PSS شده و باعث افزایش در رسانایی می شود. این تغییرهای الکتریکی می تواند پلیمر را در کاربردهایی مانند دیودهای نورافشان آلی و سلول های خورشیدی مورد توجه قرار دهد
    کلیدواژگان: رسانایی، پلی (4، 3، اتیلن دی اکسی تیوفن):پلی(استایرن سولفونیک اسید، مایع یونی، نانو ذره های نقره
  • سعید رضایی، علیرضا شریف*، محمد کریمی صفحات 49-62
    در این مقاله، تاثیر افزودن سدیم دو دسیل سولفات، به عنوان ماده سطح فعال، و کربنات سدیم، به عنوان ماده پذیرنده اسید، به سامانه واکنشی پلیمریزاسیون بین سطحی بر ویژگی های لایه بالایی و همچنین رفتار جدایش گاز غشاهای کامپوزیتی لایه نازک پلی آمیدی تهیه شده به روش پلیمریزاسیون بین سطحی مطالعه شد. نتیجه های به دست آمده از روش های پرتوسنجی فروسرخ و میکروسکوپ الکترونی روبشی بر نقش مهم افزودنی ها در تراکم ساختاری و ضخامت لایه بالایی دلالت داشت. بر این اساس، لایه بالایی نمونه تهیه شده در حضور هر دو افزودنی یاد شده، دارای بالاترین تراکم ساختاری و ضخامت و نمونه تهیه شده در نبود هر دو افزودنی دارای کم ترین ضخامت بود. همچنین، زبری سطح غشاهای تهیه شده با روش میکروسکوپی نیروی اتمی مطالعه و نشان داده شد که غشای تهیه شده در حضور سدیم کربنات، به تنهایی، بالاترین و غشای تهیه شده در حضور هر دو افزودنی، کم ترین زبری سطح (به ترتیب برابر با 520 و 148 نانومتر) را دارا هستند. داده های گاز تراوایی نشان داد که بالاترین شدت تراوش کربن دی اکسید ( GPU2/25) در غشای دارای لایه بالایی تهیه شده در حضور سدیم کربنات،به تنهایی، رخ می دهد. این امر، به ضخامت کم و زیری سطح بالای لایه بالایی این غشا نسبت داده شد. همچنین، بالاترین گزینش پذیری برای کربن دی اکسید/ متان (برابر با 58) با استفاده از غشای کامپوزیتی تهیه شده با لایه بالایی پلیمری شده در حضور هر دو افزودنی به دست آمد. از سوی دیگر، برای کربن دی اکسید/ نیتروژن و کربن دی اکسید/اکسیژن بالاترین گزینش پذیری ها (به ترتیب برابر با 63 و 54) با به کارگیری غشای کامپوزیتی تهیه شده با لایه بالایی پلیمری شده در حضور سدیم دو دسیل سولفات، به تنهایی، به دست آمد.
    کلیدواژگان: غشای کامپوزیتی لایه نازک، شدت تراوش، پلیمریزاسیون بین سطحی، جدایش گاز
  • مرضیه چوپانی، فاطمه باقریان، مرضیه کریمی، رضا غفارزادگان* صفحات 63-70
    گیاه بابونه از سالیان دور به علت داشتن مواد موثره مفید برای انسان در مصرف های دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی استفاده می شود .هدف از تغلیظ عصاره بابونه به وسیله غشای نانو فیلتراسیون استفاده از روشی ساده، ارزان، با گزینش بهتر و بازدهی بالاتر و هم چنین خودکارسازی آسان، مقیاس و زمان فرایند کوتاه تر، هزینه های پایین تر و شرایط بهره برداری بهتر است. در این پژوهش تغلیظ عصاره بابونه به روش غشا نانوفیلتراسیون در فشار و سرعت جریان متغیر بررسی شد. عصاره (30/70)به مقدار 1000 میلی لیتر به روش خیساندن با هم زدن تهیه شد، هنگام عبور عصاره مایع اثر فشار در بازه ی 8-6 بار در سرعت جریان 10 متر بر ثانیه بررسی شد، با توجه به منحنی های شار برحسب زمان، شار عبوری از L/m2.h 6/21-4/ 14به L/m2.h8/7-02/6 کاهش یافت. در فشار 7 بار و سرعت جریان 20-10 متر بر ثانیه میزان شار از L/m2.h72-4/14 به L/m2.h9-8/7 رسید. غلظت ماده موثره آپی ژنین در فشارثابت 7 بار و سرعت جریان 20-10 متربر ثانیه از ppm 46/27 به ppm 13/10رسید. آپی ژنین که در زمره فلاونوئیدها می باشد و دارای ویژگی هایی چون ضدمیکروبی، ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضدسرطان است در سرعت جریان ثابت 10 متربرثانیه و فشار 8-6 بار غلظت از ppm 70/30 به ppm 86/9 کاهش یافت. کاهش غلظت و کاهش شار و افزایش بازده دفع از 88-65 درصد با دیدن تصویرهای گرفته شده از سطح غشا نانوفیلتراسیون درنتیجه ایجاد رسوب و گرفتگی و پدیده قطبش غلظتی در زمان انجام فرایند است. با بهبود پارامترهای غشا ازجمله فشار و سرعت جریان و از بین بردن رسوب و گرفتگی در سطح غشا، می توان شار عبوری را افزایش داده و بازده دفع را کاهش داد.
    کلیدواژگان: بابونه، غشای نانوفیلتراسیون، آپی ژنین، تغلیظ، شار، خیساندن با هم زدن
  • بهناز مولوی، علیرضا حبیبی *، علی فتاحی صفحات 71-85
    میکرو و نانو ذره ها در دهه های اخیر به عنوان حامل های زیست تخریب پذیر(داربست) برای تحویل و رهش کنترل شده ی عامل های درمانی گوناگونی مانند داروها، پروتئین ها، سلول ها و ژن ها، گسترش پیدا کردند. در این پژوهش، تولید میکروذره های کروی چیتوسان و بارگذاری هم زمان رتینوئیک اسید در این میکروذره های کروی بر پایه ی روش الکترواسپری هم محور به روش آماری سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه های آزمایشگاهی نشان داد که اندازه ی ذره ها و ریخت شناسی آن ها تحت تاثیر شرایط عملیاتی، ازجمله استفاده از غلظت چیتوسان (1X)، سرعت جریان رتینوئیک اسید (2X)، نسبت چیتوسان به رتینوئیک اسید (3X) و میزان شدت نیرومحرکه الکتریکی (4X) است. بهترین میانگین قطر و توزیع اندازه ای ذره ها در غلظت چیتوسان w/v3%، شدت جریان رتینوئیک اسید mL/h1/0، نسبت چیتوسان به رتینوئیک اسید 6 و ولتاژ kV7/10 به دست آمد.پایداری میکروذره های کروی چیتوسان تولیدشده در محیط کشت برای مدت 10 روز موردبررسی واقع شد که این پایداری مناسب میکروذره های کروی امکان استفاده ی آن ها را در آزمایش های درون تنی می دهد.
    کلیدواژگان: میکروذره های کروی، الکترواسپری هم محور، چیتوسان، انکپسوله سازی دارو، رتینوئیک اسید، روش آماری سطح پاسخ
  • سمیه سلیمانی امیری*، محمدزمان کسایی صفحات 87-98
    از جفت شدن یک مرکز سایلیلن سه تایی و یک مرکز نایترن سه تایی با اسپین یکسان با رابط استیلنی، ساختارهای جدیدی از حد واسط های نایترنواتینیل-X-سایلیلن با حالت الکترونی پنج تایی به دست می آیند. که به طور تجربی قابل دسترسی نیستند (Br، Cl، F، X=H، X-Si-C≡C-N). سایلیلن پوسته بسته یک تایی (0π2δ) و نایترن سه تایی(1π1π) که از طریق استیلن جفت شده اند یک ساختار حد واسط نایترنواتینیل-X-سایلیلن با حالت الکترونی سه تایی را ایجاد می کنند که حدود kcal/mol 61-44 پایدارتر از گونه های پنج تایی شان است. حالت الکترونی یک تایی‏ شامل یک سایلیلن و یک نایترن سه تایی منتهی با اسپین مخالف است. درحالی که حالت های‏ الکترونی یک تایی‏ و سه تایی و پنج تایی نایترنواتینیل-X-سایلیلن بر روی منحنی انرژی پتانسیل کمینه هستند، حالت الکترونی پایه گونه های نایترنواتینیل هالوسایلیلن حالت الکترونی سه تایی است. محاسبات با استفاده از روش های PLY3B، 2MP،(SDTQ)4PM و مجموعه پایه**G++311-6 انجام شده است.
    کلیدواژگان: نایترنواتینیل هالوسایلیلن، یک تایی، سه تایی، پنج تایی، نایترن، سایلیلن
  • زهرا اسحاقی گرجی، علی ابراهیم پور گرجی، سیاوش ریاحی* صفحات 99-110
    حذف گازهای اسیدی از جمله کربن دی اکسید از جریان های گازی، یکی از معضل های اساسی در صنعت است؛ چون وجود این گاز مشکل های زیادی را در فرایندهای دیگر ایجاد می کند. هدف از این کار، یافتن حلال هایی است که بهترین عملکرد را در جذب CO2 داشته باشند. مقدارهای ثابت هنری برای کربن دی اکسید در گروهی از حلال ها با استفاده از مدلی که از روش رابطه کمی ساختار ویژگی (QSPR) ایجاد شده است، محاسبه شده است. در ابتدا مولکول های حلال براساس یکی از روش های نظریه تابعیت چگالی (DFT) به نام B3LYP و با مجموعه تابع های ++ G (d. p)31-6، در نرم افزار گوسین بهینه سازی شده و سپس توصیف کننده های مناسب با استفاده از نرم افزار دراگون محاسبه شدند. توانایی مدل با دو توصیف کننده ساده مولکولی شامل تعداد گروه عاملی هیدروکسیل (n-ROH) و اندیس محوری بالابان (BAC)، برای پیش بینی ثابت هنری به روش اعتبارسنجی متقاطع حذف یکتایی سنجیده شده است و مقدار ضریب تعیین برای مدل اصلی ارایه شده به تقریب برابر با 95/0 می باشد. میانگین انحراف نسبی این مدل نیز کمتر از 7% بود. نتیجه های به دست آمده نشان از دقت بالای مدل و توافق بسیار خوب آن با مقدارهای اندازه گیری شده در منابع علمی گوناگون دارد.
    کلیدواژگان: مدل، ثابت هنری، کربن دی اکسید، گروه عاملی هیدروکسیل، اندیس محوری بالابان
  • محمدرضای وسفی، سلمان موحدی راد، منصور شیروانی* صفحات 111-123
    در این مقاله با استفاده از داده های به دست آمده از یک پایلوت آزمایشگاهی استوانه دوار شفاف یک مدل اصلاح شده، در شرایط پایا، برای بیان تغییرهای ارتفاع بستر مواد نسبت به طول استوانه دوار ارایه شده است. ساختار مدل اصلاح شده بر مبنای مدل حالت پایای موجود در مراجع و شامل 4 پارامتر اضافی نسبت به آن می باشد.توسعه مدل شامل دو بخش است. در بخش اول با استفاده از داده های آزمایشگاهی ارتفاع بستر مواد در انتهای تخلیه و با استفاده از روش برازش بردار پشتیبان (SVR) شرط مرزی مدل اولیه تصحیح شده است، سپسبا استفاده از داده های آزمایشگاهی مربوط به ارتفاع پایای بستر مواد در طول استوانه و با استفاده از الگوریتم ژنتیک (GA) پارامترهای مدل اصلاح شده تعیین شده اند. برای اندازه گیری و تشخیص چگونگی تغییر انباشتگی مواد در ناحیه های گوناگون استوانه از فناوری پردازش تصویری استفاده شده است. مدل اصلاح شده در تمامی بازه ی پارامترهای عملیاتی و طراحی به ویژه در شیب های بالا و سرعت دوران پایین استوانه و همچنین در انتهای تخلیه مواد که مدل اولیه برای آن انحراف زیادی از واقعیت را نشان می دهد، تطابق بسیار مناسبی با داده های آزمایشگاهی دارد. میانگین مربعات خطای مدل اولیه در مقایسه با مدل اصلاح شده نسبت به داده های جمع آوری شده از سرتاسر طول استوانه از مقدار 0.122 به مقدار 0.014کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: استوانه های دوار، عمق بستر مواد، مدل پایا، مدل اصلاح شده
  • فرزانه بابایی گورچین لو، افشار علی حسینی* صفحات 125-136
    استفاده بهینه از منابع آب موجود به علت هزینه های بالای تامین آب ناشی از افزایش جمعیت و مسئله گرم شدن کره ی زمین ضروری می باشد. پژوهشگران حوزه محیط زیست بر این ادعا هستند که سدسازی به علت محبوس کردن آب در پشت سدها نه تنها کمکی برای غلبه بر کمبود آب نکرده است بلکه عاملی تشدید کننده در جهت سرعت خشکسالی می باشد. در این پژوهش با استفاده از CFD پدیده تبخیر سطحی از سد امیر کبیربه عنوان مطالعه موردی در طول یکسال آبی مورد مطالعه قرار گرفت. برای مدل سازی از قانون های حاکم در پدیده انتقال ، معادله های ناویراستوکس و مدل VOF استفاده شد. در گام های زمانی001/0 و 00001/0 ثانیه و در ضخامت لایه مرزی از 01/0 تا 06/0 متر پارامترهای تاثیرگذار در تبخیر سطحی مورد بررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده از مدل محاسباتی شامل اثر دما، شار گرمایی، نرخ انتقال جرم در فصل مشترک گاز مایع، سرعت باد؛ میزان کل آب تبخیر شده( روزانه؛ ماهانه؛ سالیانه)در سامانه مکعبی به دست آمد. داده های تولید شده شبیه سازی ازروش CFD با داده های تجربی به دست آمده از سد کرج مورد مقایسه قرار گرفت که همپوشانی مناسبی بین آن ها دیده می شود. همچنین پروفیل دما و نرخ انتقال جرم در سطح آب مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه هایبه دست آمده از شبیه سازی نشان می دهد که تبخیرسطحی عامل تاثیر گذاری برای کاهش ارتفاع سد و حجم آب ذخیره شده در دریاچه پشت سد می باشد.
    کلیدواژگان: تبخیر سطحی، سدهای آبی، پدیده های انتقال، CFD
  • هجیر کریمی*، محمد مهدی سبزه میدانی صفحات 137-150
    این پژوهش به بررسی انتقال گرما و ساختار جریان، نانو سیال آب – آلومینیم اکسید در میکروکانال دو بعدی مستطیلی در جز حجمی2 %، 4 %، 6 % و 8% نانو ذره ها و عدد رینولدز 10 تا50 با استفاده از دینامیک سیال های محاسباتی (CFD) پرداخته است. مجموعه معادله های حاکم، پیوستگی و مومنتم و گرما به روش المان محدود با اعمال شرایط مرزی با کمک نرم افزار کامسول حل شده است. عدد ناسلت محلی پیش بینی شده جریان نانو سیال آب آلومینیم اکسید در عدد رینولدز 9/6 و 5% با داده های آزمایشگاهی تطابق خوبی دارد. نتیجه های شبیه سازی نشان دادند افزایش عدد رینولدز موجب افزایش سرعت سیال و افزایش تراکم خطوط جریان لبه تیغه و ایجاد گرداب های بزرگ تر جریان می شود که این پدیده موجب افزایش ناسلت می شود. همچنین افزایش تعداد تیغه ها موجب تشکیل مناطق چرخش جریان بیش تر می شود که این امر به سبب تبادل گرمای بهتر سیال با دیواره کانال و افزایش دمای خروجی میکروکانال می شود. به طوری که در رینولدز 40 دما خروجی سیال در میکروکانال شش تیغه 35/322 کلوین و در میکروکانال یک تیغه 9/314 کلوین می باشد. با افزایش ارتفاع تیغه وسعت منطقه چرخش بیش تر شده و در پی آن ضریب انتقال گرما افزایش می یابد. برای میکروکانال شش تیغه با افزایش عدد رینولدز از 10 به 50 میزان افت فشار 15 برابر و میزان ناسلت 28 برابر می شود. همچنین افزایش جز حجمی نانو ذره، مقدارهای متوسط دمای خروجی میکروکانال را افزایش داده و وسعت گرداب ها را با تاثیرگذاری بر گرانروی کاهش می دهد افزایش جز حجمی از 02/0 تا 1/0.برای میکروکانال تک تیغه دما را 56/0 درصد افزایش می یابد. ولی تاثیر فاصله بین تیغه ها، بر دمای متوسط خروجی میکروکانال کم می باشد
    کلیدواژگان: میکروکانال، دینامیک سیال های محاسباتی، انتقال گرما، نانو سیال، ناسلت
  • سمیه نوغانی، محمد امیری*، سید محمد امین امامی صفحات 151-159
    نمک های محلول از مهم ترین عامل های آسیب رسان به ساختار سرامیک های تاریخی شناخته می شوند که بر اثر ایجاد فشار ناشی از بلورین شدن و هیدراسیون در چرخه های تر و خشک شدن، سبب ایجاد ترک ها و ریزترک ها، پوسته شدن و پودری شدن و سرانجام تخریب اثر می شوند. با توجه به نیاز به انجام عملیات نمک زدایی به منظورخارج کردن نمک های محلول آسیب رسان و اهمیت این مرحله به دلیل تماس مستقیم سفالینه تاریخی با آب و پیامدهای ناشی از آن، کوتاه کردن زمان تماس سفالینه - آب بسیار دارای اهمیت است. در روش های مرسوم نمک زدایی، پایش کمی انجام نگرفته و درنتیجه سفالینه به طور معمول به مدت طولانی و غیرلازم در تماس با آب قرار می گیرد. بنابراین دراختیار داشتن روشی دقیق، قابل اطمینان، سریع و دردسترس، برای پایش میزان استخراج املاح، ضروری است. در این مقاله، شاخص هدایت الکتریکی (EC) به عنوان روشی دقیق و ارزان برای پایش فرایند نمک زدایی معرفی شده است. در این راستا با استفاده از روش طراحی آزمایش های سطح پاسخ، طی 52 آزمایش طراحی شده، رابطه ی میان استخراج املاح از نمونه با هدایت الکتریکی، مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مستقل در این پژوهش، دمای پخت قطعه، مدت زمان غوطه وری، سرعت هم زدن در سامانه غوطه وری، همچنین نوع و غلظت ماده فعال سطحی بوده اند. یون کلسیم (Ca2+) به عنوان شاخص غلظت املاح درنظر گرفته شد. ضریب همبستگی میان EC و میزان کلسیم خارج شده از شیء، 923/0+ با 000/0p-value = بوده و رابطه ای خطی با قابلیت پیش بینی حدود 96 % بین این دو پارامتر دیده می شود. با توجه به اینکه در محل سایت های حفاری و کارگاه های مرمت، امکان دسترسی به دستگاه های آنالیز شناسایی کمییون ها به طور معمول مقدور نیست، از این رو سنجش هدایت الکتریکی روش مناسبی برای پایش فرایند نمک زدایی در سیستم غوطه وری است و تعیین نقطه پایان عملیات نمک زدایی را نیز به سادگی امکان پذیر می سازد.
    کلیدواژگان: سفال تاریخی، شاخص پایش نمک زدایی، روش غوطه وری، هدایت الکتریکی (EC)
  • یونس کوکبی، حسین امانی*، حسن کریمی نژاد صفحات 161-174
    در این پژوهش، ویژگی های ضد باکتریایی نانوکامپوزیت های نقره پلی استایرن انبساطی دیرسوز و استاندارد بررسی شد. برای ساخت نانوکامپوزیت های نقره پلی استایرن از روش حل کردن پلیمر در حلال و اختلاط پلیمر و نانوذره ها استفاده شد. در این روش برای هر دو نمونه نانوکامپوزیت پلیمری، محلول های ژله ای زرد رنگ شامل نانوذره های نقره در پلی استایرن با غلظت های 5/12، 25 و 5/37 میکروگرم بر سانتی متر مکعب ساخته شد. تصویرهای میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و الگوی پراش اشعه ایکس (XRD ) نشان دادند که اندازه نانوذره های نقره به کار رفته حدود nm 20 می باشد. همچنین برای بررسی چگونگی توزیع نانوذره های نقره،ریخت شناسی سطح مقطع نمونه های نانوکامپوزیت نقره پلی استایرن به وسیله تصویرهای SEM مورد مطالعهقرار گرفتند. در ادامه خاصیت ضد باکتریایی این ورق های نانوکامپوزیت پلیمری بر باکتری های Escherichia coli ATCC 25922 و Staphlycoccus aureus ATCC 6538 به روش انتشار دیسک اصلاح شده بررسی شدمقایسه نتیجه ها نشان داد که نانوکامپوزیت تهیه شده از پلی استایرن انبساطیدیرسوز روی هر دو نوع سویه باکتری خاصیت ضد باکتریایی ندارد درحالی که در نمونه پلی استایرن انبساطی استاندارد فقط در سویه Staphylococcus aureus ATCC 6538 خاصیت ضد باکتریایی وابسته به غلظت نانوذره های نقره دیده شد. نتیجه های این پژوهش برپایه نقش غلظت نانوذره های نقره، ناخالصی های نمونه های پلی استایرن و ویژگی های ساختاری میکروارگانیسم ها توجیه شد. این پژوهش می تواند به عنوان پایه ای برای پژوهش های آینده پیرامون نانوکامپوزیت های پلی استایرن ضدباکتریایی با کاربردهای گستردگی صنعتی و بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پلی استایرن انبساطی، نانوذره های نقره، نانوکامپوزیت، خاصیت ضد باکتریایی، اشرشیاکولی، استافیلوکوکوس ارئوس
|
  • Ali Akbari Choubar, Seyed Mehdi Alavi Amlashi * Pages 1-10
    In this work, the performance of Ti-phosphate-supported vanadium (v) oxide catalyst in The reaction of phthalic anhydride production by selective catalytic oxidation of o-xylene was investigated. Four catalyst samples with the active phase of 2, 7, 12 and 15 wt% were made in order to investigate the effect of vanadium loading.To determine the characteristics of samples, a number of experiments such as BET, XRD, SEM, NH3-TPD, and TGA were done. Moreover, the reactor test was carried out in order to evaluate activity and selectivity to phthalic anhydride. According to XRD patterns before the reaction, titania was observed in the anatase phase which was the desirable phase for the reaction of o-xylene oxidation to phthalic anhydride. With increasing vanadium loading, the number of acidic sites on catalyst surface decreases. In addition, the catalytic activity and selectivity to phthalic anhydride were improved. At high values of vanadium, the effect of active phase loading on the catalytic performance decreased due to the formation of V2O5 on the catalyst surface. 15V-Tip sample had the most selectivity to phthalic anhydride with values of 37% at the temperature of 450oC.
    Keywords: Selective oxidation, Phthalic anhydride, Vanadium(V) oxide, Ti-phosphate, Vanadium loading
  • Esmail Vessally *, Zahra Amirzadeh, Khadijeh Didehban Pages 11-19
    Linear monoterpenes are a group of terpenes which have been studied in this research. Geraniol, myrcene, neural, and geranial are considered as linear monoterpenes. The boron nitride fullerene-like is B12N12. First, the quantum calculation has been done on the linear monoterpenes. Next, the kind of absorption of monoterpenes on B12N12 has been examined. Calculations have been done by density functional theory method with B3LYP/6-31G* using the Gaussian software. To find the highest interaction energy between monoterpenes and B12N12, the structure of several complexes has been studied. Absolute energy, absorption energy, gap energy, highest occupied molecular orbital energy, lowest unoccupied molecular orbital energy have been calculated for interaction between linear monoterpenes and boron nitride nanoparticle. The result shows that geraniol monoterpene has the highest interaction to boron nitride, B12N12.
    Keywords: Linear monoterpenes, B12N12, Boron nitride, Theoretical calculations, Gaussian software
  • Ali Shokrolahzade Tehrani, Arvin Shadravan, Morteza Kashefi Asl * Pages 21-32
    One of the major concerns of industrial toxic heavy metals such as boron in wastewater petrochemical industry. In this study, a comparison between natural and modified clinoptilolite with sulfuric acid as a low-cost adsorbent to remove boron from aqueous solutions has been made. The results show that the modified clinoptilolite more willing to absorb boron compared to the unmodified clinoptilolite. In addition, parameters such as initial concentration of boron, sorbent particle size, pH, adsorbent dosage and direct contact with the absorber and the absorption solution containing boron contaminants effectively. The optimum amount of boron absorbed by the modified clinoptilolite at pH=8 was obtained. The balance between absorbent and adsorbent contact time of 240 minutes and 480 g/L of the adsorbent optimal amount of clinoptilolite modified to obtain maximum absorption efficiency was appropriate. Removal of boron by clinoptilolite modified in optimal conditions %92/35. So Clinoptilolite modified with sulfuric acid has a high potential for use in industrial wastewater treatment plants. Also included Langmuir isotherm between the three models, Freundlich and Dubinin-Radushkevich boron model Freundlich adsorption on clinoptilolite modified sorbent well described. Boron adsorption kinetics models on absorbent natural clinoptilolite and clinoptilolite modified based on kinetic models Lagergren and Ho and colleagues and particle diffusion model was investigated and that the pseudo-second model more consistent with the experimental data and as a kinetic model of this process was introduced.
    Keywords: Clinoptilolite, Pseudo-second, Boron, Freundlich isotherm, Ions removal
  • Fatemeh Nobakht Asl, Mehran Kurdtabar * Pages 33-38
    In this research, the superabsorbent hydrogel based on natural xanthan gum was synthesized using acrylic acid as a monomer, ammonium persulfate as initiator and magnetic iron oxide nanoparticles as a cross-linking agent. The synthesized hydrogel was evaluated by infrared spectroscopy and scanning electron microscopy. All variables affecting the swelling capacity of the hydrogel including the concentration of cross-linking agent, initiator, and monomer to xanthan weight ratio were optimized. The absorption of the optimized sample was 330 g/g. For examining the quality of the synthesized hydrogel, the absorption of the sample in different salt solutions and its swelling behavior in different pH values were measured. The optimized sample showed minimal changes in pH values from 5-11. Furthermore, in order to study the drug delivery, Diclofenac Sodium was used in two acidic and alkaline buffer environments. Within first 5 hours, the initial drug was released from the optimized sample at pH=8.
    Keywords: Hydrogel, Drug delivery, Nanocomposite, Xanthan, Iron Nanoparticles, Acrylic acid
  • Fariborz Atabaki *, Mohammad Hasan Yousefi, Iman Alekaram Pages 39-48
    In this research, we report the significant conductivity enhancement of the PEDOT:PSS through adding different amounts of various nanoparticle into PEDOT:PSS aqueous solutions was synthesized in laboratory research. The synthesized PEDOT:PSS in laboratory scale demonstrated good conductivity and transparency of the surface. To evaluate the conductivity was studied silver nanoparticles as doping and these nanoparticles were used in conductivity final tests. Also, ionic liquid was used for study the polymer conductivity, 2-methylimidazolium chloride. The mechanism for this conductivity enhancement of optical and electrical was studied through various chemical and physical characterizations. The minimum of resistance (488 Ω) and maximum of conductivity was reached at about 5wt.% of 2-methylimidazolium chloride into the solution was synthesized in laboratory research. Appears to conductivity enhancement observed in this study is mainly due to the effect of nanoparticles and ionic liquids on the electrical and optical properties and conformational change of PEDOT chains, and hence weaken the electrostatic interactions between PEDOT cationic chains and PSS anionic chains. These resulted in the creation of a better conduction pathway among PEDOT:PSS particles, attributed to the improvement of conductivity. The electrical changes may be made to consider of polymers in applications such as organic light-emitting diodes and solar cells.
    Keywords: Conductivity, PEDOT:PSS, Ionic Solution, Silver nanoparticles
  • Saeed Rezaei, Alireza Sharif *, Mohammad Karimi Pages 49-62
    In this research, the effects of the presence of additives such as sodium dodecyl sulfate (as a surfactant) and sodium carbonate (as acid acceptor) on the top layer characteristics and gas separation properties of composite membranes, prepared by an interfacial polymerization method, were studied ATR-FTIR and SEM techniques showed the important role of the additives on the structural density and thickness of the top layer. As a result, the top layer of the prepared sample in the presence of both additives was the densest and the thickest while that of the sample prepared in the absence of both additives was the thinnest one. Furthermore, based on the AFM results, the composite membrane prepared in the presence of just sodium carbonate presented the roughest (Rmax = 520 nm) and that prepared in the presence of both additives shows the smoothest (Rmax = 148 nm) surface. Investigation of the gas permeances of membranes shows that the membrane with top layer prepared in the presence of just sodium carbonate has the highest CO2 permeance (25.2 GPU), due to its thin and rough top layer. Moreover, the highest CO2/CH4 selectivity (58) was obtained by the composite membrane prepared in the presence of both additives. On the other hand, the highest CO2/N2 and CO2/O2 selectivities (63 and 54, respectively) were achieved through the utilization of the composite membrane prepared in the presence of just sodium dodecyl sulfate.
    Keywords: Thin film composite membrane, Permeance, Interfacial polymerization, Gas Separation
  • Marziyeh Choopani, Fatemeh Bagheriyan, Marziyeh Karimi, Reza Ghafarzadegan* Pages 63-70
    Chamomile has used in pharmaceutical, food and cosmetic industry since ancient times. The purpose of Chamomile extract concentration by using the nanofiltration membranes methods is to achieve a way that will be more easy automation, more simple, cheaper, higher Efficiency, less cost, better selection, Scale and shorter process time and the better exploitation condition. Chamomile extract concentration by using the nanofiltration membranes method was investigated in variable pressure and variable flow velocity. by Improvement in Membrane parameters especially pressure and flow velocity and removing the fouling on the membrane surface, we are able to decrease the rejection efficiency and increase the flux. Effect of pressure range 6 - 8 bar was investigated when the liquid extract was passing. According to the flux curves over time, the flux was reduced from 21/6-14-4 L/m².h to 7/8-6/2 L/m².h. When the pressure was constant (7 bars) and velocity was10-20m/s the flux decreased from 72-14/4 L/m².h to 9-7/8 L/m².h, as well as the concentration of Apigenin active ingredient was reduced from 27/46 ppm to 10/13 ppm. At pressure range 6 - 8 (bar) and constant value of flow velocity(10m/s) concentration decreased from 30/ 70 to 9/86 (ppm).Concentration and flux reduction and rejection efficiency increasing that observed in images that had been taken from the surface of the nanofiltration membranes a result of creating of fouling and concentration polarization phenomenon during the process time.
    Keywords: Chamomile, Nanofiltration membrane, Apigenin, Concentration, Flow rate, Percolation
  • Behnaz Molavi, Alireza Habibi *, Ali Fattahi Pages 71-85
    Over decades, micro and nanoparticles were developed as biodegradable carrier or scaffolds to deliver and control a release of various therapeutic agents like drugs, proteins, cells, and genes. In the present study, production of chitosan microparticles and simultaneously, loading retinoic acid in the microspheres using coaxial electrospray method was statistically evaluated by response surface methodology. The results showed that the particle size and the morphology of produced microspheres may be controlled by changing some experimental conditions like the concentration of chitosan (X1), flow rate of the retinoic acid stream (X2), chitosan to the retinoic acid ratio (X3), and intensity of the electrical force (X4). The optimized condition to achieve a lowest particles size and narrow size distribution was found at 3%w/v chitosan, 0.1 mL/h flow rate of retinoic acid, the ratio of chitosan to retinoic acid equal to 6, and under a voltage of 10.7 kV. The stability of the produced microspheres chitosan in nutrient broth was studied for 10 days. The acceptable stability of the microspheres may allow them to be studied in vivo.
    Keywords: Chamomile, Nanofiltration membrane, Apigenin, Concentration, Flow rate, Percolation
  • Somayeh Soleimani Amiri *, Mohammad Zaman Kassaee Pages 87-98
    Coupling of a local triplet silylene with a local triplet nitrene with the same spin electrons through an acetylene linkage gives a new brand of high spin quintet intermediates of (nitrenoethynyl)halosilylene (X-C-CºC-N, where X® H, F, Cl, Br), which are rather experimentally hard to find. Placing the same linkage between the local closed-shell singlet silylene (s2p0) and the local triplet nitrene (p1p1) gives triplet minima which are 44-61 kcal/mol more stable than their corresponding quintets. The singlet states are approached through connecting triplet states of silylene and nitrene with the opposite spin electrons. Triplet states identified as ground states, while all singlet, triplet, and quintet states of (nitrenoethynyl)halosilylene species are minimal in their corresponding potential energy surface (PES). Our results are compared at B3LYP, MP2, MP4(SDTQ) levels using 6-311** basis set.
    Keywords: (Nitrenoethynyl)halomsilylene, Singlet, Triplet, Quintet, Nitrene, Silylene
  • Zahra Eshaghi Ghorji, Ali Ebrahimpoor Gorji, Siavash Riahi * Pages 99-110
    Acid gases removal such as carbon dioxide from gas streams is a major problem in industrial. The existence of this gas causes to different problems. The aim of this work is to find solvents that have more performance for CO2 absorption. Henry’s law constant of CO2 in some solvents have been calculated by using a model that is constructed from Quantities Structure-Property Relationship (QSPR) method. Firstly, solvent molecules are optimized based on Density Functional Theory (DFT) method at the level of B3LYP and 6-11 G (d,p) basis set in Gaussian software and then molecular descriptors are calculated by Dragon. The capability of the model with two simple molecular descriptors including a number of hydroxyl functional group (n-ROH) and Balaban centric index (BAC) is examined by Leave-One-Out Cross Validation (LOO-CV) method.The coefficient of determination (R[2) value and Average Relative Deviation percent (ARD%) for this model are 0.95 and less than 7%, respectively. Results show high accuracy of the model and good agreement with experimental values in literature.
    Keywords: Model, Henry's law constant, Carbon dioxide, Hydroxyl functional group, Balaban centric index
  • Mohammad Reza Yousefi, Salman Movahedirad, Mansour Shirvani * Pages 111-123
    By use of experimental data, gathered from a pilot-scale rotary drum, which was made from transparent plastic materials, an improved model was developed for describing the steady state bed depth profile of material flow in a rotary drum. The structure of the improved model is based on the existing steady state model with four added parameters. Development of the improved model includes two stages. At the first stage, the boundary condition of the original model is corrected by use of the experimental data gathered from the bed depth of materials at the discharge cross section with Support Vector Regression (SVR) method. Then, the parameters of the improved model were calculated, using the bed depth of materials at various locations along the drum with the Genetic Algorithm (GA) method. Image processing techniques were used for measurement of the bed depth at different locations along the drum. The improved model was determined to have better fitness at all the ranges of operating and design parameters, particularly, at high values of the slope of drum and low values of rotational speed as well as the discharge end region, where the original model is not working well. The Mean Square Errors (MSE) of the original and the improved models were 0.122 and 0.014, respectively.
    Keywords: Rotary drums, Bed depth of material, Steady state model, Modified model
  • Farzaneh Babaei Gourchinloo, Afshar Ali Hosseini * Pages 125-136
    Efficient use of water resources due to the high cost of water supply resulting from population increases and the warming of the earth is necessary. The researchers of environment believe that shutting the water off behind dams will decrease water level and also causing droughts.In this study, using the CFD method, surface evaporation of Amirkabir Dam as a case study during one aqueous year was studied. For modeling, heat, and mass transfer equations, Navies-Stokes equation and VOF model are used. Data from the model were compared with experimental results. So results confirmed that the proposed model is overlap. Also, temperature profile and mass transfer rate of water level were evaluated. The results of the simulation show that surface evaporation is effective factors for reducing the height and water level behind dams
    Keywords: Surface evaporation, Hydro dams, Transport phenomena, CFD
  • Hajir Karimi *, Mohammad Mehdi Sabzehmeidani Pages 137-150
    In this study, the heat transfer and fluid flow, water-Al2O3nanofluid in a microchannel, two-dimensional rectangular in volume fractions 2%, 4%, 6% and 8% nanoparticles and Reynolds number from 10 to 50 using Computational Fluid Dynamics (CFD) has been investigated. The governing equations of continuity and momentum and thermal are solved by finite element method and by applying boundary conditions by using COMSOL Multiphysics 5.0 software. Simulation results have shown, the local Nusselt number water-Al2O3nanofluid in Reynolds number 6.9 and volume fractions 5% is a good agreement with experimental data. Increasing the Reynolds number leads to increases fluid velocity and increase the density of streamlines in the edge of the baffle and the creation of larger vortex flow that increases the heat transfer coefficient. By increasing the number of baffles leads to the formation of the recirculation zone, which increased outlet temperatures due to better heat exchange fluid to the walls of the microchannel. So that the output of fluid temperature in Reynolds number 40 in the microchannel six baffle and in the microchannel one baffle is 322.35 K and 314.9 K, respectively. By increasing the height of baffle, increase recirculation zone and then increase the heat transfer coefficient. In six baffle microchannel for Reynolds number 50, the value of pressure drop and the nusselt number is found to be 15 and 28 higher when compared with that Reynolds number in 10, respectively. But also the average output temperature is increased by increasing nanoparticle volume fractions and viscosity affected by size zone. For one baffle microchannel by rising nanoparticle volume fractions from 0.02 to 0.1, the temperature (K) enhancing 0.56 % percent. But the effect of the distance between the baffles, the average temperature of the microchannel output is low.
    Keywords: Microchannel, Computational fluid dynamics, Heat transfer, Nanofluid, Nussel
  • Somayeh Noghani, Mohammad Amiri *, Mohammad Amin Emami Pages 151-159
    The deterioration of ancient porous materials due to the dehydration and crystallization of water-soluble salts is a well-known phenomenon. Salt crystallization is an important factor in the deterioration of ancient ceramics and will almost always cause some degree of damage, ranging from exfoliation of the glaze to complete disintegration of the body. To avoid any ultimate damage of aggressive salts, it is very important the essential desalination process be accomplished within a short period of time because of the direct contact of the historical porous material with water. Since EC is proportional to the concentration of ions, therefore desalination process can be monitored by EC readings. In this paper, it was documented that Electrical Conductivity (EC) is an accurate, reliable, fast and simple method for monitoring of salt extraction during desalination process. To validate this method, 52 experimental runs, designed by Response Surface Methodology (RSM) have been performed. RSM is carried out by Minitab software, version 16. Independent parameters in this research are firing temperature, immersing time, agitation rate, type, and concentration of surfactant. Calcium ion was selected as an indicator of soluble salts and measured through Atomic Absorption Spectroscopy (AAS). Electrical conductivity and calcium ion concentration are measured as desirable responses. The correlation between Ca2 concentration and EC readings was also investigated. Pearson correlation between EC and extracted Ca2 is .923 with p-value = 0.000 and linear function between these parameters are observed with approximately 96% goodness of the fit. Therefore, EC is introduced as a suitable indicator for monitoring of salt removal efficiency in the immersing system method. This monitoring method is recommended for determining the end point of desalination process especially in archaeological sites and restoration workshops where a reliable, and fast method is most desirable.
    Keywords: Historical pottery, Monitoring of desalination, Immersing system, Electrical Conductivity (EC)
  • Yunus Kokabee, Hossein Amani *, Hasan Kariminezhad Pages 161-174
    In this study, we investigated the antibacterial properties of silver nanocomposites in standard and flame-retardant expandable polystyrenes (EPS). To prepare the silver-polystyrene nanocomposite, we solved polymers separately in a solvent before adding nanoparticles into the solution. For both of EPS samples, three different gelatin yellowish solutions of silver nanoparticles in polystyrene were synthesized at 12.5, 25 and 37.5 µg/cm3. TEM and XRD imaging showed that the silver nanoparticles were about 20 nm in diameter. Additionally, SEM imaging was used for the investigation of silver nanoparticles distribution and also morphology of the nanocomposite cross sections. Samples were laid on polymeric nanocomposite disks to study the antimicrobial properties of them in the presence of gram-negative E. coli ATCC 25922 bacteria and gram-positive Staphylococcus aureus ATCC 6538 bacteria through the standardized single disk. Our comparative study showed that flame-retardant expandable polystyrene-silver nanocomposite does not have any antimicrobial property against these bacteria, while standard expandable polystyrene-silver nanoparticle has some antibacterial potential on Staphylococcus aureus ATCC 6538 which was dependent on concentration levels of the silver nanoparticles. Results of this work could be justified based on the roles of silver nanoparticle concentrations, impurities in polystyrenes and structure of the microorganisms. This research may be considered as a base for investigations on antimicrobial properties of polystyrene nanocomposites as well as vast industrial and healthcare applications of them in the future.
    Keywords: Expandable polystyrene, Silver nanoparticle, Nanocomposites, Antibacterial properties, E. coli, S. aureus