فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 454 (هفته دوم دی 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 454 (هفته دوم دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • سید مرتضی حیدری، سید جلال هاشمی، فرشاد بابامیر صفحات 1550-1556
    مقدمه
    درد بعد از عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، واکنش فیزیولوژیک پیچیده ای است که می تواند با عوارض شدید در ارگان های مختلف مرتبط باشد. از این رو، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، مقایسه ی اثرات ترکیب دگزامتازون، فنتانیل و کتامین با ترکیب متوکلوپرامید، فنتانیل و کتامین بر درد بعد از عمل در بیماران کاندید کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بود.
    روش ها
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 96 بیمار کاندید عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک با طیف سنی 18 تا 80 سال، به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول، 15/0 میلی گرم بر کیلوگرم دگزامتازون، 3/0 میلی گرم برکیلوگرم کتامین و 5/0 میکروگرم بر کیلوگرم فنتانیل، گروه دوم، 10 میلی گرم متوکلوپرامید، 3/0 میلی گرم برکیلوگرم کتامین و 5/0 میکروگرم بر کیلوگرم فنتانیل و گروه سوم تنها داروهای القای بیهوشی دریافت کرد. میزان درد و تهوع با استفاده از معیار Visual analog scale (VAS) و همچنین، تعداد دفعات استفراغ و میزان ماده ی ضد تهوع و مخدر دریافتی در 2، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل جراحی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    میانگین امتیاز درد در 2، 6، 12 و 24 ساعت بعد از جراحی به طور معنی داری در گروه اول کمتر از سایر گروه ها بود (050/0 > P). میزان مخدر مصرفی بعد از عمل 2 و 6 ساعت بعد از جراحی در گروه اول به طور معنی داری کمتر از سایر گروه ها بود (050/0 > P). میانگین امتیاز تهوع و مصرف داروی ضد تهوع در گروه دوم به طور معنی داری کمتر از سایر گروه ها بود (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    ترکیب سه داروی دگزامتازون، کتامین و فنتانیل به طور معنی داری درد بعد از عمل را در بیماران کاندید عمل کوله سیستکتومی لاپارسکوپیک کاهش می دهد. گرچه این تاثیر فقط به طور نسبی با ترکیب سه داروی متوکلوپرامید، کتامین و فنتانیل به دست آمد. هر دو ترکیب دارویی به طور معنی داری منجر به کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی می شود.
    کلیدواژگان: کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، درد بعد از عمل، دگزامتازون، متوکلوپرامید، فنتانیل، کتامین
  • مرجان جمالیان، وحید شایگان نژاد، سلیمان خیری، مرتضی سدهی، امید میر مسیب صفحات 1557-1563
    مقدمه
    درمان، نقش مهمی بر پیش گیری و کنترل حمله در بیماران Multiple sclerosis (MS) دارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر نوع داروی مصرفی بر رخداد و تعداد حملات این بیماران است.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 1815 بیمار MS مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان که اطلاعات آن ها در نرم افزار iMED ثبت شده بود و حداقل 34 ماه تحت پی گیری بودند، وارد مطالعه شدند. اثر نوع داروی مصرفی بر رخداد و تعداد حملات، با استفاده از مدل دو جمله ای منفی Hurdle با استفاده از نرم افزار R تعیین شد.
    یافته ها
    نوع داروی مصرفی اثر معنی داری بر رخداد حمله داشت؛ به گونه ای که در مقایسه با داروی بتا- اینترفرون 1a (Interferon beta-1a) (عضلانی)، داروهای بتا- اینترفرون 1a (زیر جلدی)، فینگولیمد (Fingolimod)، گلاتیرامر استات (Glatiramer acetate) و آزاتیوپرین به ویژه برای بیماران عود- فروکش کننده، اثر کمتری داشتند. بتا- اینترفرون 1b، اثر بیشتری و گلاتیرامر استات، اثر کمتری بر رخداد حمله به ترتیب در زنان و مردان داشت. در زنان، نوع داروهای مصرفی فینگولیمد، گلاتیرامر استات و آزاتیوپرین بر تعداد حملات اثر کمتری داشتند. سن بر رخداد و تعداد حملات در هر دو گروه مردان و زنان و هر دو سیر بالینی عود- فروکش کننده و پیش رونده، تاثیر معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    بیماران جوان تر، رخداد حمله ی بیشتری داشتند. داروی بتا- اینترفرون 1a (عضلانی) نسبت به سایر داروها در کاهش رخداد حمله عملکرد بهتری داشته است. در زنان، بیمارانی که داروی بتا- اینترفرون 1b را مصرف نموده اند، تعداد حملات کمتری نسبت به بیماران مصرف کننده ی داروی بتا- اینترفرون 1a (عضلانی) داشته اند. در بین مردان، بیماران با داروی مصرفی بتا- اینترفرون 1a (عضلانی) نسبت به گلاتیرامر استات رخداد حمله ی کمتری داشتند.
    کلیدواژگان: Multiple sclerosis، درمان، داروهای تجویز شده، پیشرفت بیماری، عود
  • مجتبی منصوری، غلامرضا معصومی، سمیرا خلیلی صفحات 1564-1571
    مقدمه
    این مطالعه با هدف تعیین الگوی بیشترین میزان درخواست خون در اعمال جراحی قلب در بیمارستان شهید چمران اصفهان انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، پرونده ی 1125 عمل جراحی قلبی بیماران در سال های 93-1391 بررسی شد. اطلاعات بانک خون شامل تعداد و نوع فراورده ی خونی رزرو شده، کراس مچ شده و تجویز شده و شاخص های انتقال خون به تفکیک نوع عمل جراحی بررسی گردید.
    یافته ها
    مقدار پک سل رزرو شده بیش از 3 برابر مقدار مصرف شده بود و تنها 34 درصد مقدار پک سل رزرو شده، به مصرف بیماران رسیده بود و تفاوت مقدار رزرو شده و مصرف شده بسیار معنی دار بود. نسبت خون و فراورده های خونی کراس مچ شده به تزریق شده (Crossmatch to transfusion ratio یا C/T) در بیشتر اعمال جراحی در حد مطلوب نبود (کمتر از 5/2)، اما مقدار متوسط خون تزریق شده به هر بیمار کراس مچ شده (Transfusion index یا TI) در همه ی بیماران مطلوب بود (01/1). نسبت افراد دریافت کننده ی خون و فراورده های خونی نسبت به تعداد کراس مچ (Transfusion probability یا %T) بر حسب نوع عمل اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    رزرو خون و فراورده های خونی بیش از مقدار مورد نیاز بوده است که این امر، علاوه بر هدر رفت خون و فراورده های آن، موجب بالا رفتن هزینه های درمان می گردد. از این رو، با توجه به تاثیر نوع عمل جراحی در رزرو خون، لازم است شیوه نامه ی اجرایی جهت مقدار استاندارد رزرو خون و فراورده های آن تدوین و به اجرا گذاشته شود.
    کلیدواژگان: انتقال خون، جراحی قلب، گروه خون و کراس مچ
  • شیوا صیرفیان، مژگان مرتضوی، آزاده فلاحت کار صفحات 1572-1578
    مقدمه
    در بیماران تحت درمان با دیالیز صفاقی، عمکرد باقی مانده ی کلیه در کلیرانس مواد کمک می کند. در برخی مقالات، بیان شده است که کاهش عملکرد کلیه، ممکن است با تولید مدیاتورهای التهابی همراه باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط بین سطح سرمی پروتئین واکنشگر C با حساسیت بالا و عملکرد باقی مانده در بیماران تحت دیالیز صفاقی در طی یک سال بود.
    روش ها
    مطالعه به صورت آینده نگر انجام شد. عملکرد باقی مانده ی کلیه با استفاده از محاسبه ی کلیرانس کلیوی کراتینین و Kt/V کلیوی (کلیرانس اوره × زمان دیالیز تقسیم بر حجم توزیع اوره) تخمین زده شد. سطح سرمی hs-CRP و کلیرانس کلیوی کراتینین و Kt/V کلیوی، در شروع مطالعه، 6 و 12 ماه بعد از شروع مطالعه اندازه گیری شد و سیر تغییرات آن ها و ارتباطشان با هم در طی یک سال بررسی گردید.
    یافته ها
    در مطالعه ی حاضر، تمام 96 بیمار مورد مطالعه، تا پایان مطالعه شرکت داشتند. میانگین سطح سرمی hs-CRP در شروع مطالعه و 6 و 12 ماه بعد از آن به ترتیب 585/3، 205/4 و 738/4 میلی گرم/لیتر بود. میانگین کلیرانس کلیوی کراتینین در شروع مطالعه و 6 و 12 ماه بعد از آن به ترتیب 186/58، 054/37 و 299/36 میلی لیتر در دقیقه بود. Kt/V کلیوی نیز در ابتدای مطالعه و 6 و 12 ماه بعد از آن به ترتیب 627/3، 813/1 و 841/0 بود.
    نتیجه گیری
    واکاوی داده ها بیانگر ارتباط معکوس بین تغییرات سطح سرمی hs-CRP و عملکرد باقی مانده ی کلیه در بیماران دیالیز صفاقی طی یک سال بود؛ هر چند این رابطه معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: دیالیز صفاقی، نارسایی کلیه، پروتئین واکنشگر C، کراتینین، اوره
  • گلنار ایزدی، هنگامه زندی، امین دهقان بنادکوکی، سحر سادات عمادی، محمود وکیلی، اکرم آستانی صفحات 1579-1586
    مقدمه
    Klebsiella pneumoniae باکتری شایع در عفونت های بیمارستانی به خصوص عفونت دستگاه ادراری است. با توجه به افزایش مقاومت به فلوروکینولون ها و نبود گزارش های دقیق از شیوع ژن های پلاسمیدی، هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراوانی ژن های پلاسمیدی qepA و aac(6'')-Ib-cr در Klebsiella pneumonia جدا شده از نمونه های ادرار بیماران در شهر یزد بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، در سال 1393 طی 9 ماه تعداد 70 جدایه ی Klebsiella pneumonia از ادرار بیماران جدا شد. الگوی مقاومت برای فلوروکینولون های رایج به روش دیسک دیفیوژن تعیین و میزان حداقل غلظت مهار کنندگی به روش Epsilometer test (Etest) انجام شد. واکنش Polymerase chain reaction (PCR) جهت بررسی حضور ژن های qepA و aac(6'')-Ib-cr با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS واکاوی شد.
    یافته ها
    نتایج دیسک دیفیوژن نشان داد بیشترین و کمترین مقاومت به ترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید (0/40 درصد) و لووفلوکساسین (1/27 درصد) بود. بر اساس نتایج حداقل غلظت مهار کنندگی برای نالیدیکسیک اسید و سیپروفلوکساسین به ترتیب 7/45 درصد و 6/38 درصد جدایه ها مقاوم شناخته شدند. ژن aac(6'')-Ib-cr در 21 جدایه (0/30 درصد) مشاهده شد، اما ژن qepA در هیچ یک از جدایه ها ردیابی نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه ی حاضر، مقاومت بالایی نسبت به فلوروکینولون هایی که به طور عمومی مورد استفاده قرار می گیرند، کسب شده است. فراوانی بالای ژن aac(6'')-Ib-cr زنگ خطری برای منطقه می باشد. از این رو، باید نظارت بر وضعیت مقاومت ضد میکروبی این باکتری قبل از شروع درمان به طور جدی مورد بازبینی قرار گیرد و به طور مستمر مقاومت با واسطه ی پلاسمید و مقاومت کروموزومی بررسی شود.
    کلیدواژگان: Klebsiella pneumoniae، فلوروکینولون ها، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن
  • محمد امین اژه ای، منوچهر توسلی، سیمین همتی، فروزان صفری صفحات 1587-1592
    مقدمه
    Src یک پروتئین کیناز غیر گیرنده می باشد که نقش مهمی در مسیرهای انتقال پیام دخیل در تقسیم سلولی، تحرک، چسبندگی و بقا در سلول ها دارد. بر اساس بررسی های انجام شده، مطالعه ای در مورد چند شکلی دی نوکلئوتید CA در ژن c-src و خطر ابتلا به سرطان پروستات صورت نگرفته بود. مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی ارتباط بین چند شکلی دی نوکلئوتید CA در اینترون 2 ژن c-src و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام شد.
    روش ها
    یک گروه 142 نفری از افراد مبتلا به سرطان پروستات و یگ گروه 135 نفری از افراد سالم انتخاب شدند. DNA ژنومی از گلبول های سفید استخراج و توالی مورد نظر با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase chain reaction یا PCR) تکثیر گردید. تعداد تکرار CA با استفاده از ژل پلی آکریل آمید و تعیین توالی به دست آمد.
    یافته ها
    15 آلل متفاوت در 227 فرد مورد مطالعه، شناسایی شد که توزیع تکرارهایشان بین 28-13 تکرار بود. پژوهش حاضر نشان داد که آلل 22 تکرار با خطر افزایش یافته با سرطان پروستات ارتباط دارد (31/2 = Odd ratio یا OR و 0005/0 = P). مردان دارای ژنوتیپ 19/22 و 20/ 22 در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات بودند (5/5 = OR و 0001/0 = P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، مردان حامل آلل 22، در معرض خطر بالاتری برای سرطان پروستات قرار دارند. نتایج این تحقیق نقش بالقوه برای این ریزماهواره به عنوان یک نشانگر خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان ایرانی را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، پلی مورفیسم، تکرار CA، ژن c-src، توالی های تکراری
  • مولود شبرنگ، بهمن رشیدی، حجت الله علایی، محمدرضا شریفی، پرهام رئیسی صفحات 1593-1598
    مقدمه
    آلزایمر، اختلالی است که با تخریب نورونی مناطق درگیر در یادگیری و حافظه همراه است. بر اساس نتایج برخی مطالعات، اریتروپویتین شاید اثرات حفاظتی بر مغز داشته باشد. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر اریتروپویتین بر آپوپتوز نورونی در لایه ی گرانولار شکنج دندانه دار تشکیلات هیپوکامپ در مدل حیوانی بیماری آلزایمر بود.
    روش ها
    برای ایجاد مدل آلزایمر، استرپتوزوتوسین به صورت دو طرفه در بطن های طرفی مغز رت ها تزریق گردید. پس از گذشت دو هفته و مشاهده ی آسیب شناختی، رت ها به مدت دو هفته ی دیگر اریتروپویتین را با دوز 500 واحد بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی و یک روز در میان دریافت کردند. سپس رت ها تحت بیهوشی قرار گرفتند و مغز آن ها جهت مطالعه ی بافت شناسی تشریح گردید. جهت بررسی آپوپتوز نورونی، از روش Terminal deoxynucleotidyl transferase Biotin-dUTP Nick-End Labeling (TUNEL) استفاده شد.
    یافته ها
    چهار هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین در بطن های طرفی مغز، افزایش چشمگیر تعداد سلول های آپوپتوتیک در لایه ی گرانولار شکنج دندانه دار مشاهده شد (05/0 > P). هرچند اریتروپویتین تاثیری بر رت های گروه شاهد نداشت، اما به صورت معنی داری میزان آپوپتوز را در رت های گروه آسیب کاهش داد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه ی حاضر، شاید اریتروپویتین از طریق کاهش آپوپتوز نورونی بتواند در بهبود عوارض بیماری های نورودژنراتیو موثر باشد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، اریتروپویتین، استرپتوزوتوسین، آپوپتوز، هیپوکامپ
|
  • Seyed Morteza Heidari, Seyed Jalal Hashemi, Farshad Babamir Pages 1550-1556
    Background
    Pain after laparoscopic cholecystectomy is a complex physiologic reaction which can be associated with severe complications in various organs. In this study, we aimed to compare the effects of combination of dexamethasone, fentanyl, and ketamine with combination of metoclopramide, fentanyl, and ketamine on postoperative pain in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy.
    Methods
    In this randomized, double-blind clinical trial study, 96 patients undergoing laparoscopic cholecystectomy aged 18-80 years were randomly allocated to three groups. Group 1 received dexamethasone (0.15 mg/kg), ketamine (0.3 mg/kg), and fentanyl (0.5 µg/kg); group 2 received metoclopramide (10 mg), ketamine (0.3 mg/kg), and fentanyl (0.5 µg/kg); and group 3 received only anesthetic induction drugs. The amount of pain and nausea were measured using the visual analog scale (VAS), as well as the frequency of vomiting and the amount of anti-nausea and drug administered at 2, 6, 12, and 24 hours after surgery.
    Findings: Mean pain score at 2, 6, 12, and 24 hours after surgery was significantly lower in group 1 than other groups (P
    Conclusion
    The combination of three drugs, dexamethasone, ketamine, and fentanyl significantly reduced postoperative pain in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy, whereas this effect was only partially attained with the combination of three drugs, metoclopramide, ketamine, and fentanyl. Both combinations of the drugs significantly reduced postoperative nausea and vomiting.
    Keywords: Laparoscopic cholecystectomy, Postoperative pain, Dexamethasone, Metoclopramide, Fentanyl, Ketamine
  • Marjan Jamalian, Vahid Shaygannejad, Soleiman Kheiri, Morteza Sedehi, Omid Mirmosayyeb Pages 1557-1563
    Background
    Treatment has a major effect on attacks in patients with multiple sclerosis (MS). This study aimed to determine the effect of the type of used drug on occurrence and number of attacks in patients with multiple sclerosis.
    Methods
    In this cross-sectional study, 1815 patients with multiple sclerosis referred to Ayatollah Kashani hospital in Isfahan, Iran, whose information was recorded in iMED software and followed at least for 34 months, were included. The effect of the type of drug on occurrence and number of attacks was determined using Negative Binomial Hurdle model by R software.
    Findings: The type of drug had a significant effect on the occurrence of attack; so that, compared to interferon beta-1a (muscle), interferon beta-1a (subcutaneous), fingolimod, glatiramer acetate and azathioprine were less effective, especially for relapsing-remitting types. Interferon beta-1b and glatiramer acetate had more and less effective on the occurrence of the attack in women and men, respectively. In women, fingolimod drugs, glatiramer acetate, and azathioprine had less effect on the number of attacks, respectively. The effect of age was significant on the occurrence and number of attacks in men and women, and both the recurrence and progressive clinical course.
    Conclusion
    Younger patients had more occurrences of attacks. Interferon beta-1a (muscle) has a better performance than other drugs in reducing occurrence of attacks. In women, patients taking interferon beta-1b had fewer attacks compared to patients taking interferon beta-1a (muscle). In men, patients taking interferon beta-1a (muscle) had fewer attacks than those taking glatiramer acetate.
    Keywords: Multiple sclerosis, Treatment, Prescription drugs, Disease progression, Relapse
  • Mojtaba Mansouri, Gholamreza Masoumi, Samira Khalili Pages 1564-1571
    Background
    This study aimed to determine the demand of maximum amount of blood in cardiac surgeries in Shahid Chamran hospital, Isfahan, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study during 12012-2013, 1125 hospital records were studied. Information of blood bank included amounts and kind of reserved, crossmatched, and prescribed a blood, and transfusion indices were determined by the type of surgery.
    Findings: Amount of reserved pack cell was more than 3 time of consumed and only 34% of reserved pack cell was used for patients; the difference between reservation and consumption was significant. Crossmatched/transfused index (C/T) in most surgical procedures was not optimum (
    Conclusion
    Blood and product reservation was more than the required amount and led to wasting blood and products and increase in hospital costs. Thus, reservation of blood and its products must be calculated based on the type of surgery, and a practical protocol must be provided and implemented in all hospitals.
    Keywords: Blood transfusion, Cardiac surgery, Blood grouping, crossmatching
  • Shiva Seirafian, Mojgan Mortazavi, Azadeh Falahatkar Pages 1572-1578
    Background
    Residual renal function helps the part of solute clearance in patients under peritoneal dialysis. Some studies showed that decline in renal function maybe associate with production of inflammatory mediators in these patients. The aim of this study was to assess the relationship between serum level of high-sensitive C-reactive protein (hs-CRP) and residual renal function in patients under peritoneal dialysis during one year.
    Methods
    In this prospective study, residual renal function estimated by determination of renal creatinine clearance (R Clcr) and renal Kt/V (a number used to quantify hemodialysis and peritoneal treatment adequacy). Serum level of hs-CRP and renal creatinine clearance and renal Kt/V was measured at baseline, and 6 and 12 month after start of study and changes of these parameters during the year and their relationship with together were studied.
    Findings: Among 96 patients, we did not lose any patients for final analysis. Mean serum level of hs-CRP at baseline, and 6 and 12 months later was 3.585, 4.205, and 4.738 mg/l, respectively. Mean renal creatinine clearance was 58.186, 37.054, 36.299 ml/minute at baseline, and 6 and 12 months later, respectively. Mean renal Kt/V at baseline, and 6 and 12 months later was 3.627, 1.813 and 0.841, respectively.
    Conclusion
    Finally, our statistical analysis showed the negative relationship between changes of serum level of hs-CRP and residual renal function in patients under peritoneal dialysis during one year; but, this relationship was not significant.
    Keywords: Peritoneal dialysis, Renal failure, C-Reactive Protein, Creatinine, Urea
  • Golnar Izadi, Hengameh Zandi, Amin Dehghan-Banadkouki, Sahar Sadat Emadi, Mahmoud Vakili, Akram Astani Pages 1579-1586
    Background
    Klebsiella pneumoniae is a common bacterium in nosocomial infections, especially urinary tract infection. Considering rising in fluoroquinolone resistance and lack of accurate reports of frequency of plasmid-mediated genes, this study aimed to determine the frequency of qepA and aac(6')-Ib-cr genes among Klebsiella pneumoniae isolated from urinary tract infection in Yazd City, Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, 70 Klebsiella pneumoniae strains were isolated from the urine cultures during 9 months (March to November 2014). Antibiotic resistance pattern for common fluoroquinolones were determined via disk diffusion method and the minimum inhibitory concentration (MIC) via Epsilometer test (Etest). Polymerase chain reaction (PCR) method was used for detection of qepA and aac(6')-Ib-cr genes by specific primers. The results were analyzed using SPSS software.
    Findings: Disk diffusion results showed that the highest and lowest resistance rates were for nalidixic acid (40.0%) and levofloxacin (27.1%), respectively. According to the minimum inhibitory concentration, 45.7% and 38.6% of the isolates were identified as resistant for nalidixic acid and ciprofloxacin, respectively. aac(6')-Ib-cr gene was detected in 21 isolates (30%); but qepA gene was not detected in any of isolates (0%).
    Conclusion
    The results of this study indicate that resistance to common fluoroquinolones is gained. High frequency of aac(6')-Ib-cr gene is an alarm for the region. Therefore, antimicrobial resistance monitoring of this bacterium should be reviewed seriously before initiating treatment and studies about the chromosomal and plasmid-mediated quinolone resistance determinants should be done regularly.
    Keywords: Klebsiella pneumonia, Fluoroquinolones, Antibiotic resistance, Genes
  • Mohammad Amin Ezhehi, Manoochehr Tavassoli, Simin Hematti, Forouzan Safari Pages 1587-1592
    Background
    Src is a non-receptor protein tyrosine kinase that has a crucial role in signaling pathways involved in cell division, motility, adhesion, and survival in cells. To date, there has been no report on the association between polymorphism of CA dinucleotide repeat in the c-src gene and risk of prostate cancer. In this study, the association between CA polymorphism in intron 2 of the c-src gene and the risk of prostate cancer was investigated.
    Methods
    A group of 142 patients with prostate cancer and 135 healthy men were selected. Genomic DNA was extracted from white blood cells and desired sequence was amplified via the polymerase chain reaction (PCR). The number of CA repetitions was obtained using polyacrylamide gel electrophoresis and sequencing.
    Findings: 15 different alleles were identified in 277 subjects; their distribution varied between 13 and 28 repeats. 22 repeat allele was associated with an increased risk of prostate cancer [Odds ratio (OR) = 2.31, P = 0.0005] and men with genotypes 22-CA/20-CA and 22-CA/19-CA were at higher risk of developing prostate cancer (OR = 5.5, P = 0.0001).
    Conclusion
    Our findings demonstrate that men with 22 CA repeat are at a significantly higher risk of prostate cancer. In conclusion, our result suggests a potential role for this microsatellite as a predictive marker of prostate cancer risk in Iranian men.
    Keywords: Prostate cancer, c-src genes, Polymorphism, Microsatellites
  • Moloud Shabrang, Bahman Rashidi, Hojjatallah Alaei, Mohammad Reza Sharifi, Parham Reisi Pages 1593-1598
    Background
    Alzheimer's disease is a disorder associated with neuronal degeneration in the areas involve in learning and memory. It has been proposed that erythropoietin probably has neuroprotective effects. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the effect of erythropoietin on neuronal apoptosis in the granular layer of dentate gyrus of the hippocampus in an animal model of Alzheimer's disease.
    Methods
    Animal model of Alzheimer's was established via bilateral intracerebroventricular (ICV) injection of streptozotocin (STZ). After 2 weeks and observation of cognitive disorder, rats received intraperitoneal (IP) injection of erythropoietin every other day with a dose of 5000 IU/kg for 2 weeks. Finally, the rats were anesthetized and their brains were dissected for immunohistochemical study. Terminal deoxynucleotidyl transferase biotin-dUTP Nick-End Labeling (TUNEL) method was used to study neuronal apoptosis.
    Findings: Intracerebroventricular injection of streptozotocin increased the number of apoptotic cells in the granular layer of dentate gyrus significantly (P
    Conclusion
    The results of this study indicate that erythropoietin may be effective in reducing the complications of neurodegenerative diseases by reducing neuronal apoptosis.
    Keywords: Alzheimer's disease, Erythropoietin, Streptozotocin, Apoptosis, Hippocampus