فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 87 (زمستان 1386)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 87 (زمستان 1386)

  • 120 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/01/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مینو موحدی، مریم حاج هاشمی، شهریار ادیبی صفحه 1
    مقدمه
    چسبندگی پس از عمل جراحی یک مشکل بالینی مهم است و باعث عوارضی مانند انسداد روده، نازایی، درد مزمن لگن و مشکل شدن جراحی بعدی و گاهی نیز منجر به عمل جراحی مجدد می شود. هدف ما در این مطالعه، بررسی استفاده از ملاتونین به عنوان ماده ضد رادیکال های آزاد در کاهش چسبندگی بعد از عمل جراحی بود.
    روش ها
    تعداد 39 موش به طور تصادفی به سه گروه به تعداد مساوی تقسیم شدند. یک گروه ملاتونین را به صورت داخل پریتونئال (IP) در حین عمل جراحی و گروه دیگر به صورت زیر جلدی (SC)، نیم ساعت قبل از عمل جراحی دریافت کردند؛ گروه سوم به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. همه ی موش ها به طور یکسان تحت عمل جراحی، شامل آسیب به پریتوئن شاخ های رحم قرار گرفتند. پس از 2 هفته همه ی موش ها بار دیگر لاپاراتومی شده، میزان چسبندگی توسط فردی که از نوع مداخله ی انجام شده اطلاع نداشت، درجه بندی شد.
    یافته ها
    میزان چسبندگی در گروه های IP و SC نسبت به گروه شاهد طور معنی داری کاهش یافت. میانگین درجه ی چسبندگی در گروه IP برابر 57/1، در گروه SC به میزان 34/1 و در گروه شاهد 42/2 بود (01
    کلیدواژگان: ملاتونین، چسبندگی، شاخ رحم، مطالعه ی تجربی
  • محمدرضا رفیعی، محمد قرقره چی صفحه 8
    مقدمه
    عوارض بیهوشی عمومی و میزان مرگ و میر ناشی از جراحی با بالا رفتن سن افزایش می یابد. با توجه به مزایای بی حسی نخاعی نسبت به بیهوشی عمومی برای افراد مسن، همچنین توانایی محدود ایشان در قرار گرفتن در وضعیت مناسب برای کمک به متخصص بیهوشی جهت یافتن فضای مناسب بین مهره ای و تزریق داروی بی حسی نخاعی، مطالعه ی حاضر به منظور مقایسه ی میزان موفقیت و درد محل انجام بی حسی نخاعی به دو روش میدلاین و پارامدیان در سالمندان انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی دو سوکور به منظور مقایسه ی انجام بی حسی نخاعی به دو روش میدلاین و پارامدیان در سالمندان با هدف تعیین موفقیت و درد محل انجام بی حسی نخاعی بر روی 100 بیمار بالای 65 سال که نیاز به عمل جراحی الکتیو قسمت تحتانی شکم داشتند، انجام گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه با تعداد مساوی برای انجام بی حسی نخاعی به دو روش میدلاین و پارامدیان تقسیم شدند. اطلاعات لازم با روش مشاهده جمع آوری و با آزمون های آماری مجذور کای، Mann-Whitney U و t-Student با نرم افزار SPSS ویرایش 13 مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    دو گروه مورد مطالعه از نظر سن، جنس، وزن و قد اختلاف معنی داری نداشتند. انجام بی حسی نخاعی به روش پارامدیان با شدت درد کم تری در محل انجام بی حسی نخاعی نسبت به روش میدلاین همراه بود (01/0p=). به علاوه انجام بی حسی نخاعی موفق با اولین تلاش، در روش پارامدیان با تعداد موارد بیشتر نسبت به روش میدلاین همراه بود (به ترتیب 36 مورد در برابر 17 مورد، 001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که انجام بی حسی نخاعی به روش پارامدیان در سالمندان علاوه بر راحتی بیشتر بیماران و تحمیل درد کم تر به آنها، با موفقیت بیشتری در اولین تلاش همراه می باشد، پیشنهاد می شود از این روش برای انجام بی حسی نخاعی در افراد سالمند استفاده شود.
    کلیدواژگان: سالمندی، بی حسی نخاعی میدلاین، بی حسی نخاعی پارامدیان
  • سیدعباس طباطبایی، سیدمظفر هاشمی، محمود کبیری، محمد یزدانی، مژگان مرتضوی، امیر میرمحمدصادقی*، مهدی ایزدی صفحه 16
    مقدمه

    تشخیص دقیق و درمان به موقع عوارض جراحی پس از پیوند کلیه از کارهای مهم دست اندرکاران درمان بیماران پیوند کلیه می باشد. در این مطالعه، لیک ادراری به عنوان یکی از عوارض شایع و مهم پیوند کلیه مورد بررسی قرار گرفت تا شاید بتوان میزان بروز آن را کاهش داد.

    روش ها

    این مطالعه بر روی 248 بیماری که از اولین پیوند کلیه در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان (تیر ماه 1382) تا اسفند ماه 1385 تحت این عمل جراحی قرار گرفته اند انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سرشماری و با استفاده از پرسشنامه بود و داده های آن به وسیله ی نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 248 بیمار مورد مطالعه، 12 مورد (8/4درصد) به لیک ادراری، 7 مورد (8/2 درصد) به انسداد ادراری و 7 مورد (8/2 درصد) به عفونت زخم دچار شده بودند. ارتباط آماری معنی داری بین میزان بروز لیک ادراری، انسداد و لیک ادراری و عفونت زخم وجود داشت ولی ارتباط بین میزان بروز لیک ادراری و بیماری های زمینه ای فرد گیرنده (دیابت، پرفشاری خون و بیماری ایسکمیک قلبی)، جنس و سن فرد دهنده و یا کاداور، کاداور یا دهنده ی زنده، خویشاوند و غیر خویشاوند بودن فرد دهنده، میزان دوز کورتون مصرفی و مدت زمان بیهوشی معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بین میزان بروز لیک ادراری با میزان انسداد ادراری و میزان بروز عفونت زخم ارتباط معنی داری وجود دارد. به نظر می رسد که تکنیک جراحی (نه سایر فاکتورهای همراه) علت اصلی تعیین کننده ی میزان بروز لیک ادراری پس از عمل جراحی پیوند کلیه می باشد.

    کلیدواژگان: فیستول ادراری، انسداد ادراری، عفونت زخم جراحی، عوامل تکنیکی
  • احمد اسماعیل زاده، لیلا آزادبخت صفحه 22
    مقدمه
    هر چند مطالعات اخیر ارتباط معکوسی را بین مصرف لبنیات با برخی اختلالات متابولیک گزارش کرده اند اما اطلاعات محدودی در مورد ارتباط مصرف لبنیات با سطح بیومارکرهای التهابی پلاسما وجود دارد. مطالعه ی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط بین مصرف لبنیات کم چرب و پرچرب با سطح بیومارکرهای التهابی پلاسما در زنان ساکن تهران صورت گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 486 فرد 60-40 ساله از دبیران زن تهرانی به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسش نامه ی نیمه کمی بسامد خوراک برای یک سال ارزیابی گردید. وزن و قد طبق دستورالعمل های استاندارد اندازه گیری و نمایه ی توده ی بدن محاسبه شد. نمونه ی خون سیاهرگی پس از 14-12 ساعت ناشتا بودن، جهت اندازه گیری سطح بیومارکرهای التهابی پلاسما جمع آوری گردید.
    یافته ها
    میانگین مصرف لبنیات کم چرب و پرچرب در افراد مورد مطالعه به ترتیب 23±85 و 29±101 گرم در روز بود. پس از تعدیل اثر سن، دور کمر، نمایه ی توده ی بدنی و سایر متغیرهای مخدوش کننده، ارتباط معکوسی بین مصرف لبنیات کم چرب با سطح پلاسمایی CRP، IL-6 و sVCAM-1 مشاهده گردید. پس از تعدیل کردن اثر سایر متغیرهای تغذیه ای، این ارتباط فقط در مورد sVCAM-1 معنی دار باقی ماند. مصرف لبنیات پرچرب، چه قبل و چه بعد از کنترل اثر تمام متغیرهای مخدوش کننده، با مقادیر لگاریتمی SAA و sVCAM-1 ارتباط معنی دار مثبتی داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، ارتباط مستقلی بین دریافت لبنیات با سطح بیومارکرهای التهابی پلاسما مشاهده شد. مطالعات آینده باید به شناسایی اجزای موثر موجود در لبنیات و مکانیسم عمل آنها بپردازند.
    کلیدواژگان: لبنیات، التهاب، بیماری های قلبی عروقی، زنان
  • زهرا حامی، محسن امینی، امیر کیانی، محمود قاضی خوانساری * صفحه 36
    مقدمه

    گلوتاتیون یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های بدن می باشد و به کارگیری روشی دقیق و حساس برای اندازه گیری آن در پلاسما برای ارزیابی آسیب شناختی بسیاری از بیماری ها سودمند است. اکسیداتیو استرس القاء شده توسط علف کش پاراکوات منجر به تغییراتی در میزان این تری پپتید حیاتی در بدن می شود. برای ارزیابی این تغییرات از یک روش HPLC با دتکتور فلورسانس استفاده شد.

    روش ها

    در این مطالعه ی بنیادی، تعداد 30 موش صحرایی نر از نژاد wistar-albino، به کار گرفته شد. پلاسمای جمع آوری شده از موش های صحرایی که در مواجهه با پاراکوات در 4 دوز 20، 30، 40 و 60 mg/kg قرار گرفته بودند با استونیتریل مخلوط و در سانتریفوژ rpm 5000 برای رسوب پروتئین قرار داده شد، محلول رویی در بن ماری C40 تحت جریان هوای ناشی از پمپ هوا خشک گردید. l 50 آب معمولی، l 50 بافر بورات 5/0 مولار با 9=pH و l 100 محلول g/ml 500 FMOC به آن اضافه شد و پس از مخلوط کردن، در دمای اتاق به مدت 15 دقیقه برای تکمیل فرایند مشتق سازی قرار گرفت. سپس l 20 از این ماده به دستگاهHPLC با ستون C18، فاز متحرک متانول- بافر فسفات (40:60؛ v/v) وnm 260λex=، nm315λem= تزریق گردید. پس از جمع آوری داده ها، شاخص های میانگین و انحراف معیار برای هر گروه با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه شد.

    یافته ها

    از میان موش هایی که در مواجهه با پاراکوات قرار گرفته بودند، در دوز mg/kg 60 افزایش معنی داری در میزان گلوتاتیون اکسید (GSSG) نسبت به گروه شاهد دیده شد. روش مشتق سازی و جداسازی به کار برده شده در این مطالعه، امکان اندازه گیری مقادیر کم گلوتاتیون را به خوبی فراهم می آورد.

    نتیجه گیری

    یافته های فوق نشان دهنده ی اهمیت به کارگیری روشی دقیق و حساس برای اندازه گیری گلوتاتیون، که یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های بدن در برابر شرایط اکسیداتیو استرس است، می باشد.

    کلیدواژگان: گلوتاتیون اکسید (GSSG)، پاراکوات، 9، فلوئورنیل متیل کلروفرمات (FMOC)، HPLC
  • محسن میدانی، لیلا چمنی تبریز، حجت زراعتی، بهرام رازین، بهاره جمالی، لطیف گچکار، سهیلا عسگری، حجت الله ربانی، مهیار استادکرم پور صفحه 45
    مقدمه
    کلامیدیا تراکوماتیس یکی از بیماری های باکتریال شایع قابل درمان است که از راه تماس جنسی سرایت می کند. وضعیت اپیدمیولوژی آن در زنان جوان به خوبی شناخته شده است؛ اما اطلاعات راجع به شیوع عفونت در مردان بدون علامت و فعال از نظر جنسی محدود می باشد. هدف این مطالعه، تعیین فراوانی عفونت ادراری تناسلی کلامیدیا تراکوماتیس با روش PCR در نمونه ی ادرار مردان بدون علامت بود.
    روش ها
    این مطالعه ی مقطعی از آذر ماه 1384 تا اردیبهشت ماه 1385 بر روی140 مرد 15 تا 49 ساله ی بدون علامت، مراجعه کننده به آزمایشگاه مرجع بوعلی که به طور اتفاقی انتخاب شدند، انجام گرفت. هر فرد دست کم از 2 ساعت قبل ادرار نکرده بود و پرسشنامه ای را شامل اطلاعات مربوط به سن، شغل، وضعیت تاهل و تماس جنسی نیز تکمیل نمود. نمونه به وسیله ی تست PCR بررسی گردید. اطلاعات پرسشنامه ها و نتایج آزمایشات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 13 تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    از 140 نمونه ی ادرار آزمایش شده به روش PCR فقط یک مورد (7/0%) از لحاظ کلامیدیا تراکوماتیس مثبت بود (07/2%-0%:CI 95%).
    نتیجه گیری
    در حال حاضر غربالگری مردان بدون علامت ایرانی جهت عفونت کلامیدیا تراکوماتیس قابل توصیه نیست؛ با این وجود به منظور تعیین شیوع واقعی و تصمیم گیری قطعی برای غربالگری به مطالعات گسترده تر، با پراکندگی و حجم نمونه ی بالاتر نیاز است. پیشنهاد می شود در مطالعات اپیدمیولوژیک در جوامع با میزان آلودگی پایین از روش های غربالگری ساده تر مانند سرولوژی استفاده شود.
    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، فراوانی، مردان، ادرار، PCR
  • مهدی سالک، مهین هاشمی پور، مصطفی هاشمی مهسا حاج رحیمی، دکترسمیه صادقی، زیبا فرج زادگان، سیلوا هوسپیان، رضوانه هادیان صفحه 53
    مقدمه
    کم کاری مادرزادی تیروئید با شیوع قابل توجه در کشور ما، در صورت عدم درمان یا تاخیر در آن، آثار نامطلوب و جبران ناپذیری برجا می گذارد. یکی از عوارض ماندگار این بیماری تاثیر بر شنوایی است؛ این پژوهش با هدف تعیین فراوانی کاهش شنوایی در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید در مقایسه با کودکان سالم انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی مورد-شاهدی در دو گروه کودک انجام شد؛ گروه مورد شامل 94 کودک مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید با سن بیشتر از 4 ماه انتخاب شده به روش آسان و گروه شاهد شامل 450 نوزاد سالم غربالگری شده از نظر شنوایی در سال های قبل. ابتدا تست شنوایی سنجی OAE (Otto Acoustic Emission) در همه ی کودکان انجام شد. تست ABR Auditory Brain Stem Response)) نیز در صورت اختلال در تست اول، انجام می گردید و در صورت مختل بودن آن تشخیص کاهش شنوایی مطرح می شد.
    یافته ها
    فراوانی کاهش شنوایی در گروه مورد 2/3% و در گروه شاهد 2/0% دیده شد که تفاوت معنی دار نبود. میانگین سن شروع درمان در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید با کاهش شنوایی 3/8±6/13 و در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید بدون کاهش شنوایی 05/8±4/16 روز بود که رابطه ای بین سن شروع درمان و کاهش شنوایی وجود نداشت. میانگین T4 و TSH در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید با کاهش شنوایی به ترتیب mg/dl 65/5±27/4 و MIU/l 30/80±70/133 و در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید بدون کاهش شنوایی mg/dl 81/3±37/6 و MIU/l 18/92±52/116 گزارش شد که تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    فراوانی کاهش شنوایی در کودکان سالم با کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تفاوتی نداشت که این امر می تواند به علت تحت درمان بودن آنها، کمبود تعداد نمونه و یا کوتاه بودن زمان پیگیری باشد. بین سن شروع درمان و کاهش شنوایی و همچنین بین میانگین T4 و TSH اولیه کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید و کاهش شنوایی تفاوتی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیروئید، کاهش شنوایی، شنوایی سنجی
  • حیدرعلی معینی، فاطمه اسلامی*، محمدرضا اخلاقی، افسانه نادری بتی، اکرم ریسمانچیان، علی نجفیان جزی صفحه 61
    مقدمه

    فیکوامولسیفیکاسیون یکی از بهترین اعمال جراحی برای درمان آب مروارید است. امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه ی تعیین قدرت لنزهای داخل چشمی صورت گرفته است، عیوب انکساری بعد از جراحی کاهش یافته است. در این رابطه، دو روش بیومتری رایج، اولتراسوند و اپتیکال بیومتری می باشند که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. هدف این مطالعه، تعیین تفاوت عیوب انکساری بعد از جراحی کاتاراکت در این دو روش بود.

    روش ها

    در یک مطالعه هم گروهی آینده نگر، بیمارانی را که برای انجام جراحی کاتاراکت به روش فیکوامولسیفیکاسیون به دو بیمارستان آموزشی و یک مرکز خصوصی مراجعه کرده بودند انتخاب نموده، میزان عیب انکساری بعد از عمل، براساس روش بیومتری (اولتراسوند یا اپتیکال) مورد مقایسه قرار دادیم.

    یافته ها

    از 132 بیمار مورد مطالعه، در 76 چشم (گروه اول) بیومتری اولتراسوند و 56 چشم (گروه دوم) بیومتری اپتیکال انجام و سپس میانگین قدر مطلق عیب انکساری (Mean Absolute Refractive Error: MARE) در هر گروه تعیین شد. MARE در گروه اول 70/0±67/0 (Mean±2SD) دیوپتر و در گروه دوم 76/0±79/0 (Mean±2SD) دیوپتر به دست آمد ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه و عدم وجود تفاوت معنی دار بین میانگین عیب انکساری بعد از جراحی بین دو گروه، می توان هر دو روش بیومتری را برای بیماران انجام داد. البته با توجه به این که روش اپتیکال بیومتری بیشتر استفاده می شود و برای بیمار راحت تر است، شاید تمایل به این روش بیشتر باشد. لازم است پژوهش های بیشتری برای تعیین برتری هر یک از این روش ها انجام شود.

    کلیدواژگان: کاتاراکت، اولتراسونوگرافی، عیب انکساری
  • پریسا ضیایی مقدم، سرور آرمان صفحه 67
    مقدمه
    عادت مکیدن انگشت به مدت طولانی، می تواند عوارض نامطلوب زیادی برجای گذارد؛ ارتباط آن با قرارگیری غیر طبیعی دندانها و یا فکین (مال اکلوژن)، به ویژه در کودکانی که این عادت را تا پس از 4 سالگی ادامه می دهند، مشهود است. بنابراین درمان این عادت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی رفتاردرمانی (مزه ی بدطعم و تقویت مثبت) در کنترل عادت مکیدن انگشت در کودکان 12- 6 ساله طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی بدون شاهد بر روی 15کودک که برای درمان عادت مکیدن انگشت به درمانگاه های دندان پزشکی کودکان، کودکان یا روان پزشکی مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات زمینه ای و معاینه دهان و دندان، بیماران تحت رفتاردرمانی، شامل مزه ی بدطعم روی ناخن ها و تقویت مثبت و نیز برای ترک عادت مکیدن انگشت در شب، تحت استفاده از باندهای دست یا دستکش قرار گرفتند. داده ها با آزمون رتبه های علامت دار ویلکاکسون و آزمون فریدمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    افراد مورد بررسی شامل 10 دختر و 5 پسر با متوسط سن 77/6 سال بودند. روش درمانی مورد استفاده در کنترل عادت روز (بیداری) و شب با قبل از شروع، در هر سه ماه تفاوت معنی داری ایجاد کرد. اما، هیچ تفاوت معنی داری بین نتایج سه ماه پی در پی، در عادات روز و شب به دست نیامد.. مقایسه ی نتایج 3 ماه در کنترل عادت روز و شب و نیز مقایسه ی مجموع نتایج درمان در 3 ماه در کنترل عادت روز و شب معنی دار بود و نشان می داد که این روش در کنترل عادت روز موفق تر از عادت شب بوده است (01/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش مزه ی بدطعم به همراه تقویت مثبت، روشی آسان، راحت و مقرون به صرفه بوده، در کنترل عادت مکیدن انگشت در اوقات خواب و بیداری بسیار موفق می باشد؛ این روش در کنترل عادت مکیدن انگشت در اوقات بیداری بیش از عادت خواب موثر است. نتیجه ی درمان با این روش در کنترل عادت روز در مدت 3 ماه ثابت بود (87% قطع کامل عادت) و بازگشت عادت دیده نشد.
    کلیدواژگان: عادت مکیدن انگشت، رفتاردرمانی، مزه ی بدطعم، تقویت مثبت، کودکان 12، 6 ساله
  • سمیرا اشفی، محمدحسین نصر اصفهانی، شهناز رضوی، همایون عباسی، فرحناز مولوی، مرضیه تولایی صفحه 77
    مقدمه
    برای ارزیابی کارایی عمل واریکوسلکتومی از روش های متفاوت مانند بررسی پارامترهای سمن یا موفقیت در حاملگی استفاده می شود، اما به دلیل تغییرات بیولوژیکی فراوان پارامترهای سمن، عوامل دیگری هم پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر عمل واریکوسلکتومی بر روی پارامترهای سمن و کمبود پروتامین در بیماران مبتلا به واریکوسل بود.
    روش ها
    نمونه ی سمن از 192 بیمار مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان جمع آوری شد و پارامترهای آن (غلظت، تحرک و مورفولوژی) و ارزیابی کمبود پروتامین (با رنگ آمیزی کرومومایسین A3) قبل، سه و شش ماه پس از جراحی، بررسی گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری t-test تحلیل شد.
    یافته ها
    ظتایج نشان داد که سه پارامتر سمن و درصد اسپرم با محتوای طبیعی پروتامین پس از عمل بهبودی می یابد (01/0p)
  • آتوسا ادیبی، معصومه صادقی، علیرضا احمدی صفحه 89
    مقدمه
    مطالعات همه گیری شناختی متعددی در دست است که بر اساس آن افزایش ضخامت اینتیما-مدیای شریان کاروتید (IMT) می تواند به عنوان پیش گویی کننده ی بیماری های قلبی عروقی به کار رود. در این مطالعه کوشیده شد اختلاف IMT در 2 گروه بیماران دارای درگیری عروق کرونر و بدون درگیری عروق کرونر بر حسب آنژیوگرافی مورد مقایسه قرار گیرد.
    روش ها
    این مطالعه ی مورد-شاهدی در بیماران مبتلا به آنژین صدری ثابت انجام گرفت. 35 بیمار با آنژیوگرافی کرونری غیرطبیعی در گروه مورد قرار گرفتند و همین تعداد از افراد با آنژیوگرافی کرونری طبیعی برای گروه شاهد به صورت تصادفی انتخاب شدند. مبتلایان به دیابت یا بیماری مزمن کلیوی از مطالعه خارج شدند. IMT شریان کاروتید دو گروه در شریان های کاروتید داخلی، مشترک و بولب دو طرف محاسبه و وجود پلاک در شریان های کاروتید نیز در دو گروه ثبت شد. میانگین IMT و وجود پلاک در شریان های کاروتید دو گروه با آزمون های آماری t-test، مجذور کای و در صورت لزوم من-وتینی مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 59 بیمار (27 زن و 32 مرد) مورد مطالعه قرار گرفتند که 33 نفر درگروه مورد و 29 نفر در گروه شاهد بودند. در بررسی یافته ها اختلاف معنی دار آماری بین میانگین IMT شریان کاروتید مشترک در 2 گروه یافت نشد (069/0=p). از سوی دیگر میانگین این شاخص در شریان کاروتید داخلی و بولب در 2 گروه اختلاف معنی دار آماری داشت (004/0=p و 01/0=p). فراوانی وجود پلاک جدار کاروتید در سونوگرافی در گروه مورد به صورت معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (001/0=p). در مدل رگرسیون لجستیک مشخص شد که در گروه مورد احتمال وجود پلاک 9/5 برابر گروه شاهد بود. بین IMT کاروتید مشترک و سن افراد در هر دو گروه رابطه ی معنی داری وجود داشت (05/0p)
  • نظام الدین برجیس، عبدالرضا نخعی *، علی اصغر نریمانی، زهرا دانش شهرکی، سید مرتضی هاشمی صفحه 97
    مقدمه

    این مطالعه ی گذشته نگر با هدف بررسی توزیع فراوانی آنژیوفیبرومای نازوفازنکس بر حسب سن، مرحله ی بیماری، علائم هنگام مراجعه و میانگین خون دریافتی حین عمل جراحی در بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه روی 250 پرونده ی بیماران مبتلا به آنژیوفیبروم که بین سال های 1382-1367 در بیمارستان الزهرا (س) و آیت الله کاشانی بستری شده بودند، انجام شد.

    یافته ها

    تمام افراد مبتلا به آنژیوفیبروم مذکر بوده، در محدوده سنی 7 و 41 با متوسط سن 16 سال قرار داشتند و بیشترین فراوانی در محدوده ی سنی 20-11 سال بود. فراوان ترین علامت حین مراجعه، خونریزی از بینی (80%) و گرفتگی بینی (70%) بود. بیشترین مرحله (stage) هنگام مراجعه ی بیمار در بیشتر موارد طبق طبقه بندی Session در مرحله ی IIB و IIC (اشغال کامل پتریگومندیبولار فوسا و گسترش به اینفراتمپورال فوسا) و نادرترین stage هنگام مراجعه IA و IIA بود.

    نتیجه گیری

    آنژیوفیبروم تومور نادری است که در عین حال فراوان ترین تومور نازوفارنکس، به ویژه نزد نوجوانان مذکر می باشد و با وجود این که از لحاظ بافت شناسی خوش خیم است، ولی تظاهرات بدخیم و خطیری دارد. تشخیص زودرس آن می تواند از عوارض خطیر و انجام جراحی مشکل آن پیش گیری کند، بنابراین لازم است در تشخیص افتراقی بیماری های نازوفارنکس در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: آنژیوفیبروم، توده های نازوفارنکس، فراوانی، علائم بالینی
  • محمدهادی نورایی صفحه 103
    مقدمه
    مصرف داروهای تراتوژن در طول بارداری می تواند یکی از علل فقدان عضو مادرزادی باشد.
    گزارش موردی:نوزاد یک ماهه ای گزارش می شود که از بدو تولد فاقد انگشتان دست و پا و استخوان های متاتارس و متاکارپ بود. این عارضه، نوع نادری از اختلالات مادرزادی است.
    این کودک حاصل یک ازدواج فامیلی بود و شرح حال بیماری مادرزادی در خانواده وجود نداشت. مادر از دو سال قبل از بارداری تا پایان ماه دوم بارداری از قرص های آمی تریپ تیلین و کلردیازپوکساید استفاده می کرده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مصرف دارو توسط مادر در دو ماه اول بارداری و عدم وجود شرح حال بیماری مادرزادی در خانواده، احتمال دارد ناهنجاری های مادرزادی این نوزاد با مصرف دارو توسط مادر ارتباط داشته باشد. لازم است به خانم های در معرض بارداری توصیه شود در صورت عدم اطمینان از وضعیت بارداری خود از مصرف هرگونه دارو بدون تجویز پزشک خودداری نمایند.
    کلیدواژگان: ناهنجاری مادرزادی، فقدان عضو مادرزادی، دارو
  • غلامعلی نادریان، حمید فشارکی، محمد قریشی، واله سجادی صفحه 108
    طیف گسترده ای از بیماری ها، داروها و سموم بر عصب بینایی اثر می گذارند. از بین داروهای ضد سل، اتامبوتول مهم ترین موردی است که بر عصب بینایی اثر توکسیک دارد.
    معرفی بیمار:بیمار آقای 62 ساله ای است که 6 سال قبل به دنبال ابتلا به سل استخوانی شست دست راست، با چهار داروی ایزونیازید، ریفامپین، اتامبوتول و پیرازین آمید تحت درمان قرار گرفته و پس از گذشت 3 ماه، به علت عارضه نوریت رتروبولبار و تاری دید ناشی از اتامبوتول در بیمار، مصرف داروها قطع گردیده بود. حدت بینایی بیمار تصحیح شده، در زمان گزارش، OD: HM، OS: 7/10 بود؛ اپتیک دیسک هر دو چشم رنگ پریده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به علائم بیمار و اپتیک نوروپاتی ناشی از مصرف داروی اتامبوتول، باید در بیماران مبتلا به سل که با مصرف این دارو تحت درمان می باشند، تاثیرات توکسیک این دارو بر عصب بینایی مورد نظر قرار گرفته، پی گیری دوره ای به این منظور برای بیمار انجام شود.
    کلیدواژگان: توکسیک اپتیک نوروپاتی، اپتیک آتروفی، سل، اتامبوتول
  • کلیپ ویدیویی: پلی سومنوگرافی در سندرم آپنه انسدادی خواب (قابل دریافت از سایت مجله)
    بابک امرا صفحه 114
    نزدیک به یک سوم زندگی انسانه در خواب می گذرد. در سی سال اخیر پزشکان با عواقب ناخوشایند اختلالات خواب (SDB) به ویژه اختلالات تنفسی در خواب آشنا شده اند. اختلال تنفسی در خواب به ویژه نوع بارزتر آن یعنی وقفه تنفسی در خواب (SAS) یک بیماری تازه یا نویافته نیست ولی در گذشته یک مشکل بزرگ سلامتی تلقی نمی شد و تنها در دو سه دهه ی اخیر به کانون توجه پزشکان تبدیل شده، محققین روز به روز به اطلاعات جدیدی در مورد تهدیدهای سلامتی ناشی از این اختلال دست می یابند. عوارضی که در مبتلایان به اختلالات تنفسی خواب شایعتر از افراد دیگر است عبارتند از:افزایش فشار خون شریانیحوادث عروقی مغزبیماری های عروق کرونریافزایش فشار شریان ریوی نارسایی قلباختلال در تمایل یا توان جنسیتصادفات رانندگیاختلال یا وقفه تنفسی در خواب بیماری های کمیابی نیستند، در خوش بینانه ترین مطالعات شیوع آنهارا در حدود 4% جمعیت ذکر می نمودند و در مطالعات جدیدتر رقم شیوع به 25% و حتی 40% در جمعیت مسن تر از 40 ساله ذکر شده است.
    هنگامی که از اختلالات تنفسی خواب گفتگو می شود، طیف گسترده ای از بیماری ها از خرناس ساده، سندرم افزایش مقاومت مجاری تنفسی فوقانی تا سندرم وقفه ی تنفسی در خواب با شدت های مختلف مورد نظر می باشد. بسیاری از پژوهشگران این بیماری هارا یک گستره پیوسته در نظر می گیرند که از خرناس ساده شروع و با گذشت زمان به تدریج یا به سرعت به سوی وقفه ی تنفسی پیشرفت می نماید و از این رو از موارد خفیف چشم پوشی نمی کنند. در این رهگذر تشخیص زودرس و درمان مناسب برای افراد مبتلا اهمیت حیاتی خواهد داشت.
    پلی سومنوگرافی (Polysomnography Nocturnal) کاربردی ترین و روش استاندارد برای تشخیص اختلالات تنفسی در خواب می باشد که هم برای تشخیص اولیه و هم برای تعیین شدت بیماری وقفه ی تنفسی در خواب و هم برای کشف برخی اختلالات اولیه خواب به کار می رود.
    پلی سومنوگرافی عبارتست از مانیتورینگ همزمان و ثبت پارامترهای فیزیولوژیک بدن در طول خواب شبانه می باشد که رابطه تغییرات پارامترهایی از قبیل تغییرات ریتم قلب، هیپوکسی، تلاشهای عضلانی، خستگی عضلانی ناشی از تلاش زیاد، خرناس، تعداد موارد پریدن از خواب و... را با مراحل مختلف خواب مشخص می سازد.
    سه جزء اساسی پلی سومنوگرافی عبارتند از:الکتروآنسفالوگرافی (EEG)الکترواوکولوگرافی (EOG)الکترومایوگرافی سطحی (EMG) سایر پارامترهایی که ثبت می شوند عبارتند از: جریان هوا از بین و دهان به طور جداگانهالکتروکاردیوگرافیپالس اکسی متری تلاشهای تنفسی سینه ای و شکمیضبط صداهای تنفسیثبت وضعیت های بدن در حین خواب با گیرنده های اختصاصیثبت ویدیویی حرکات و وضعیت بدن برای اطمینان از صحت ثبت سایر گیرنده هاپس از انجام تست نباید به جواب کامپیوتری اعتماد نمود و پزشک ارزیاب باید لحظه به لحظه وقایع حین خواب را باز بینی و با امواج EEG مقایسه نماید تا گزارش دقیقی از آنچه که رخ داده تهیه نماید.
    پس از انجام تست صحیح پزشک ارزیابی کننده با تجربه می تواند وجود اختلالات خواب و شدت این اختلالات را تشخیص و گزارش نموده، روش مناسب درمانی را پیشنهاد نماید.
|
  • Minoo Movahedi, Maryam Hajhashemy, Shahriar Adibi Page 1
    Background
    Post operative adhesion formation is a very important clinical problem because of its complications such as pain, bowel obstruction, infertility and subsequent intra-operative complications. We aimed to investigate the effects of melatonin (ME), as an agent acting against free radicals, on the prevention of adhesion formation.
    Methods
    A number of 39 rats were randomly assigned into three groups of equal number. Serosal injury was created using a standard technique, one group received a single dose of intraperitoneal (IP) ME immediately after injury; a single dose of subcutaneous (SC) ME was given to the second group 30 minutes prior to surgery; but the control group did not received ME. All animals were re-operated 2 weeks after the surgery and the adhesion scores were determined by an examiner blinded to the under experiment groups.
  • Mohammad Reza Rafiei, Mohammad Ghergherehchi Page 8
    Background
    The side effects of general anesthesia increase by ageing. Considering the inability of elderly patients to cooperate with anesthesiologist for implementation of spinal anesthesia, this study was conducted to compare the severity of injection pain and success of two methods of spinal anesthesia through midline and paramedian approaches in elderly patients.
    Methods
    In this randomized double-blind clinical trial, 100 elderly patients who were candidated for elective surgery under spinal anesthesia, were randomly assigned into two groups of equal number; in one group spinal anesthesia was conducted with midline approach and in the other group with paramedian approach. Data were analyzed with SPSS ver13.0 by using Chi-square, Mann-Whitney U and t-Student tests.The patients of the two groups had no significant difference in terms of age, weight, height and gender.In the paramedian approach, severity of injection pain was significantly lower than in the midline group (p=0.01). In addition, the first successful trial instances were significantly higher in the paramedian than in the midline approach (36 vs.17 cases, respectively, p
  • Seyed Abbas Tabatabaei, Seyed Mozaffar Hashemi, Mahmoud Kabiri, Mohamamd Yazdani, Mozhgan Mortazavi, Amir Mirmohammad Sadeghi, Mehdi Izadi Page 16
    Background

    Early and accurate diagnosis and management of surgical complications occurring after kidney transplantation are mandatory for the team managing these patients. Urinary leakage is one of the most important complications. In this paper we determine the incidence of urine leakage and its related factors in order to find ways for reducing this complication.

    Methods

    This descriptive study was performed in Al-zahra hospital, affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. Data was collected by reviewing files of all the patients transplanted in this center from 2003 to 2008 and they were recorded in questionnaires. The data was analyzed by SPSS software.

    Findings

    Of the total of 248 patients, 12 (4.8%) had urine leakage, 7 (2.8%) had urine obstruction and 7 (2.8%) had wound infection. There was a statistically significant relation between leakage and obstruction of the urinary system, as well as between urine leakage and wound infection. There was no statistically significant relation between the incidence of urine leakage and the recipient's age, sex and underlying diseases; age and sex of the donor; cadaver/alive or relative/non-relative donors, the dosage of corticosteroids, and the duration of anesthesia.

    Conclusion

    It is suggested that the technique of the surgery, not the other associated factors of the donor and recipient, is the main factor affecting urine leakage following kidney transplantation.

  • Ahmad Esmaillzadeh, Leila Azadbakht Page 22
    Background
    Although recent studies have demonstrated an inverse relationship between dairy consumption and metabolic abnormalities, limited data are available evaluating the association between dairy consumption and circulating levels of inflammatory markers. This study was undertaken to assess the association between consumption of high-fat and low-fat dairy products and circulating levels of inflammatory markers among Tehrani women aged 40-60 years.
    Methods
    In a cross-sectional study of 486 apparently healthy women aged 40-60 years, we assessed usual dietary intakes by means of a food frequency questionnaire. Anthropometric measurements were made and fasting blood samples were taken for measuring inflammatory markers.
    Findings
    The reported mean daily intake of low-fat and high-fat dairy consumption were 85±23 and 101±29 g/d, respectively. After control for age, body mass index, waist circumference and other potential confounders, low-fat dairy consumption was inversely associated with CRP, IL-6 and sVCAM-1; with further adjustment for dietary intakes, the associations remained significant just for sVCAM-1. High-fat dairy intake was positively associated with log-transformed values of SAA and sVCAM-1, either before or after adjustment for all potential confounding variables.
    Conclusion
    This study indicates an independent relationship between dairy consumption and some markers of inflammation and endothelial dysfunction. Further studies required to identify responsible components of dairy products and related mechanisms of action.
  • Zahra Hami, Mohsen Amini, Amir Kiani, Mahmoud Ghazi Khansari Page 36
    Background

    Paraquat which is used as herbicide, decreases reduced glutathione (GSH) and increases oxidized glutathione (GSSG) via oxidative stress pathway and formation of ROS (Reactive Oxygen Species). High performance liquid chromatography (HPLC) with fluorescence detector is one of the best methods for assessment of glutathione in samples like plasma which contains low level of this substance for evaluation of many of diseases. The purpose of this study was to evaluate the changes of glutathione quantity due to effect of paraquat in rat plasma with the use of HPLC.

    Methods

    In this study the fluorescence substance 9-fluorenylmethylchloroformate(FMOC) was used for derivatization of amine group of glutathione. To do this, the rat obtained plasma, which had been exposed with four doses of paraquat (20, 30, 40, and 60 mg/kg), was mixed with acetonitryl and centrifuged at 5000 rpm for protein precipitation. The supernatant was completely dehydrated in a 40oC water bath under air flow with an air pump. 506l tap water, 50 6lborate buffer 0.5M, pH=9 and 100 6l FMOC 500 6g/ml were added and then was left at room temperature for 15 min for completion of derivatization. After that, 206l of this solution was injected into aHPLC with C18 column, mobile phase methanol: phosphate buffer (60:40 v/v) and ex=260nm, em=315 nm.

    Findings

    According to the obtained results, the amount of oxidized glutathione was increased significantly only in the dose of 60 mg/kg in comparison with the control group (p)

  • Mohesn Meidani, Leili Chamani Tabriz, Hojjat Zeraati, Bahram Razin, Bahareh Jamali, Latif Gachkar, Soheila Asgari, Hojjatollah Rabbani, Mahyar Ostad Karampour Page 45
    Background
    Chlamydia trachomatis is a common curable, bacterial sexually- transmitted disease. The epidemic of Chlamydia trachomatis (CT) has been well documented in young women, but information is limited regarding its prevalence among a healthy population of young men. The purpose of this study was to determine the prevalence of urogenital infection with CT in asymptomatic men.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 140 asymptomatic men, aged 15-49 years, attending to the reference laboratory of Bu-Ali hospital, Tehran, Iran from Dec 2005 to May 2006. Participants were selected by random sampling and had not voided at least for the past 2 hours (F.C.U). They completed a questionnaire containing personal characteristics such as age, marriage status, education and job. Demographic data and PCR results analyzed by SPSS13.
    Findings
    From the 140 urine samples, 1 (0.7%) was positive for Chlamydia trachomatis by PCR (%95 CI: %0-%2.07).
    Conclusion
    Based on this study, screening for Chlamydia trachomatis in Iranian young asymptomatic men is not recommended. However, for evaluating the true prevalence rate wide studies with large sample sizes are needed. It seems that for epidemiologic studies serology is more cost- effective than PCR is.
  • Mehdi Salek, Mahin Hashemipour, Mostafa Hashemi, Mahsa Hajrahimi, Somayeh Sadeghi, Ziba Farajzadegan, Sylvia Hovsepian, Rezvaneh Hadian Page 53
    Background
    Congenital hypothyroidism (CH) has a considerably high prevalence in our country, and without early treatment, it would lead to irreversible sequelae like hearing impairment. This study was aimed to investigate the prevalence of hearing loss in children with CH in comparison with healthy children.
    Methods
    This case-control study was conducted in two groups of children; the case group consisted of 94 children with CH aged more than 4 months under follow up in Isfahan endocrine research center; the control group included 450 healthy infants underwent routine neonatal hearing screening in a private hospital. First, Otto Acoustic Emission (OAE) test was performed, and in the case of being abnormal, then auditory brain stem response (ABR) test was conducted. Children with abnormal ABR were considered to have hearing impairment.
    Findings
    The prevalence of hearing impairment was not significantly different between children with CH and controls (3.2% vs. 0.2%, respectively; p>0.05). The mean age of beginning the treatment for CH was not significantly different between children with or without hearing impairment (13.6±8.3 vs. 16.4±8.05 days, respectively; p>0.05).The mean T4 and TSH was not significantly different between children with CH with and without hearing impairment (5.6±4.2 mg/dl and 133.7±80.3 MIU/l vs. 6.2±3.7 mg/dl and 116.5±92.1 MIU/l, respectively; p>0.05).
    Conclusion
    We did not document any difference in the prevalence of hearing impairment in children with CH and controls; this finding might be because of limited number of subjects studied and the short duration of follow up. There was no difference neither between the age of beginning the treatment for CH and hearing impairment, nor between the mean T4 and TSH at birth and hearing impairment. Hearing loss has no relationship with age at treatment onset and primary T4 and TSH level at diagnoses.
  • Heidarali Moeini, Fatemeh Eslami, Mohamadreza Akhlagi, Afsaneh Naderibeni, Akram Rismanchian, Ali Najafianjazi Page 61
    Background

    Phacoemulsification is one of the best surgical treatments for the cataract. According to the technical advances to estimate the Interaocular lens (IOL) power, the refractive errors, one of the most important surgical complications after surgery, are now reduced. Currently two methods of biometry to calculate the IOL power is used: ultrasound biometry and optical biometry. Both methods have their own advantage and it is controversial to use which of them before surgery. We aimed to determine the possible differences between these two biometry methods to reduce refractive errors after cataract surgery.

    Methods

    This cohort study was conducted on the patients who underwent Phacoemulsification due to cataract in two educational hospitals and one private clinic of ophthalmology. We compared eye refractions after cataract surgery in patients underwent ultrasound or optical biometry.

    Findings

    Eye refraction of 132 patients was studied (n=76 in group one and n=56 in group two).The mean absolute refractive error (MARE) was determined for both groups. The MARE was 0.67±0.70 diopters for the first group and 0.79±0.76 diopters for the second one, without significant statistical difference.

    Conclusion

    According to our findings and the non-significant difference in the refractive errors after Phacoemulsification in ultrasound and optical biometry methods, both biometry methods could be used for patients; however as optical biometry is more user- and patient-friendly, it may be used more frequently. More researches are warranted to determine the priorities of these methods.

  • Parisa Ziaei Moghaddam, Soroor Arman Page 67
    Background
    Prolonged digit-sucking habit can have adverse effects on dentoalveolar, social, physical, emotional and speech development. The relationship to malocclusion is particularly evident in children continuing the habit after the age of four years. Hence, the treatment of this habit is necessary and of great importance. This study aimed to evaluate the efficacy of behavior therapy (aversive taste and positive reinforcement) in digit-sucking management in 6-12 year-old children.
    Methods
    This uncontrolled clinical trial study included 15 children who attended the Pediatric dental, Pediatric or Psychiatry clinics for treatment of digit-sucking habits. After data collection and oral-dental examinations, behavior therapy was started by using aversive taste and positive reinforcement as well as hand wrap or glove for habit control at night. Data were analyzed with SPSS version 13 by using Wilcoxon Signed Rank and Friedman tests.
    Findings
    This study was conducted among 15 patients (10 girls and 5 boys) with mean age of 6.77 years. The treatment method was effective in daytime and nighttime habit control in every 3 months. There was no significant difference between 3 month-assessments in day and night habit control. The treatment method was more successful in daytime habit control than in nighttime habit control (p=0.01).
    Conclusion
    The use of aversive taste and positive reinforcement is a low-cost, easy and successful alternative method in ceasing daytime and nighttime digit-sucking habits and this method is more successful in ceasing the daytime than the nighttime digit-sucking habit. The results in day habit control were sustained during the in 3- month study period, and 87% of children had complete improvement with no recurrence.
  • Samira Ashrafi, Mohammad H. Nasr-Esfahani, Shahnaz Razavi, Homayon Abasi, Farahnaz Molavi, Marzeyeh Tavalaee Page 77
    Background
    Different methods have been used to evaluate the beneficial effect of varicocelectomy; these include semen parameters and pregnancy rate. Due to high biological variability of semen parameters, sperm functional tests have been considered as an efficient end point in assessment of fertility. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of varicocelectomy on semen parameters and sperm protamine deficiency.
    Methods
    Semen samples were collected from 192 patients by masturbation after 3-4 days of abstinence used for semen analysis and assessment of sperm morphology, chromatin status using Chromomycin A3 and Papanicolaou staining respectively.The results of present study show that all the 3 semen parameters and percentage of sperm with normal protamine content have improved post surgery (p)
  • Atoosa Adibi, Masoome Sadeghi, Alireza Ahmadi Page 89
    Background
    There are epidemiologic evidences suggested an increased carotid intima/media thickness (IMT) as a predictor of cardiovascular disease events. The purpose of this study was to determine the differences of IMT means in patients with positive and negative coronary angiographic findings.
    Methods
    We conducted a case control study on patients with typical stable angina pectoris. The case group included 35 cases with positive coronary angiography findings; 35 patients with normal coronary angiography selected in a random sampling determined control group. Diabetic patients and patients with chronic renal failure were excluded. Carotid IMT was calculated at common carotid, bulb and internal carotid arteries; also mean IMT was calculated for each patient and presence of Carotid artery plaque was considered. Presence of plague and mean IMT of carotid system were compared in case and control groups by X2, t-test and Mann-Withney if necessary.We studied 59 patients (27F, 32M) in 2 groups. There was no significant difference between IMT means in case and control groups in common carotid artery. On the other hand we found significant difference between IMT means in case and control groups in Internal carotid artery and carotid bulb (P)
  • Nezamoddin Berjis, Abdulreza Nakhaee, Ali Asghar Narimani, Zahra Danesh Shahraki, Seyed Morteza Hashemi Page 97
    Background

    This retrospective study was conducted to determine the prevalence of nasopharyngeal angiofibroma according to age, stage, clinical signs and average blood transfusion during surgery in educational hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences.

    Methods

    This retrospective study was conducted on 250 records of patients suffering from angiofibroma and hospitalized from 1988 to 2003 in Al-zahra and Ayatollah Kashani hospitals, affiliated to Isfahan University of Medical Sciences.

    Findings

    All cases were male, and the mean age was 16 years with a range of 7 to 41; the highest prevalence was found in the 11-20-year-age group. The most frequent sign was epistaxis (80%) and nasal obstruction (70%). The average volume of blood transfusion during the surgery was 4-5 units. The most frequent stage at the time of diagnosis was IIB and IIC (complete invasion of petrygomandibular fossa and protrusion to infratemporal fossa) and the rarest stage was IA and IIA according to Session classification.

    Conclusion

    Angiofibroma is a rare tumor; however it is the most frequent nasopharyngeal tumor in young adults. Although it has benign histology, but can have important side effects. Its early diagnosis and treatment can prevent its side effects and may facilitate the surgery; hence it should be considered in the differential diagnosis of nasopharyngeal disorders.

  • Mohammad Hadi Nouraee Page 103
    Background
    Consumption of teratogenic drugs is one of the causes of congenital limb deficiencies.A one-month old neonate is reported who had neither finger and toes, nor metatarsal and metacarpal bones; this is a rare type of congenital disorders. There was no history of congenital anomaly in relatives, and the parents had a consanguineous marriage. Case Report:From two years before pregnancy until the end of the second month of pregnancy, the mother consumed Amitriptyline and Chlordiazepoxide.
    Conclusion
    Given that the mother consumed drugs during the first two months of pregnancy and considering the lack of family history of congenital anomalies, the reported anomalies in the neonate might be associated with drug use in mother. It is necessary to increase the knowledge of women in reproductive age group about using drugs only with physician prescription.
  • Gholamali Naderian, Hamid Fesharaki, Mohammad Ghoraishi, Valleh Sajjadi Page 108
    Background
    In this paper, we present a case with acute vision loss due to ethambutol therapy.A sixty-three year-old man underwent tuberculosis treatment (Ethambutol, Izoniazid, Rifampicin, Pirazin Amid) six years before this report. Acute bilateral vision loss occurred three months later while receiving ethambutol treatment. Total vision loss in one eye, and partial vision loss in another eye and optic atrophy were found on physical and neurological examinations.Ethambutol is one of the major drugs in tuberculosis treatment. It is usually well tolerated; however an Important side effect of this drug is retro bulbar optic neuropathy, which should be considered.
  • Polysomnography in Obstructive Sleep Apnea Syndrome
    Babak Amra Page 114