فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 441 (هفته اول مهر 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 441 (هفته اول مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • غلامرضا خلیلی، مرضیه صادقی فر، محمدعلی عطاری صفحات 927-933
    مقدمه
    درد بعد از عمل جراحی، یکی از مشکلاتی است که به دلیل عوارضی که به دنبال دارد، همواره مورد توجه جراحان و متخصصین بیهوشی بوده است. استفاده ی پیش گیرانه از لیدوکائین وریدی و داخل صفاقی، برای بهبود نتایج جراحی شکمی روش شناخته شده ای می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه ی تاثیر تجویز لیدوکائین وریدی و داخل صفاقی بر شدت درد بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دو سو کور با گروه شاهد و به روش نمونه گیری تصادفی ساده بود که در سال 1394 در مرکز پزشکی الزهرای (س) اصفهان انجام شد. در این مطالعه، 96 بیمار با American Society of Anesthesiologists (ASA) درجات I و II که کاندیدای عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی بودند، به طور تصادفی در سه گروه لیدوکائین داخل وریدی، لیدوکائین داخل صفاقی و گروه شاهد (32 = n) قرار گرفتند. جهت واکاوی داده ها، از آزمون های One-way ANOVA، 2χ، Kruskal–Wallis و نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی شدت درد بر اساس سنجش دیداری (Visual analog scale یا VAS) در گروه شاهد در مقایسه با دو گروه دیگر، تفاوت معنی داری داشت (050/0 > P). میانگین کل مسکن اضافی دریافتی در گروه شاهد نسبت به دو گروه دیگر تفاوت معنی داری داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تجویز داخل وریدی و داخل صفاقی لیدوکائین در عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی، شدت درد و میزان مصرف مسکن پس از عمل را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: داخل وریدی، داخل صفاقی، لیدوکائین، کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی، درد پس از عمل
  • حسنا خبره، عبدالرضا محمدنیا، مجتبی فلاحتی، نغمه بهرامی صفحات 934-939
    مقدمه
    سرطان سینه، یک بیماری چند عاملی و دارای پتانسیل کشندگی است که علاوه بر ژنتیک، عوامل محیطی زیادی در آن نقش دارند. هدف از انجام این تحقیق، بررسی بیان دو نشانگر زیستی Vascular endothelial growth factor messenger RNA (VEGF mRNA) و Cytokeratin-19 mRNA (CK19 mRNA) و نیز نشانگر زیستی پروتئینی VEGF در خون محیطی بیماران مبتلا به سرطان سینه بود.
    روش ها
    40 بیمار مبتلا به سرطان سینه (گروه مورد) با 40 فرد سالم (گروه شاهد) مقایسه شدند. از روش Real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (Real-time RT-PCR) برای تعیین میزان بیان دو نشانگر زیستی CK19 mRNA و VEGF mRNA استفاده شد. همچنین، پروتئین VEGF به روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    مثبت شدن نشانگر VEGF mRNA در گروه مورد در 30 نفر از 40 بیمار مشاهده شد. در گروه شاهد، 6 نفر از 40 نفر مثبت گزارش گردید. نشانگر CK19 mRNA در گروه مورد در 25 نفر از 40 نفر مثبت گردید و در گروه شاهد، در 7 نفر از 40 نفر مثبت گزارش شد. همچنین، سطح سرمی VEGF در 27 نفر از افراد گروه مورد مثبت بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع، می توان نتیجه ی این تحقیق در زمینه ی نشانگرهای سرطان سینه را به عنوان یک آزمایش تشخیصی غربالگری برای کشف زودرس بیماری در مراحل اولیه در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، Cytokeratin-19، Vascular endothelial growth factor، Messenger RNA
  • زهرا علیزاده، فائزه فرهنگ، نضال صراف زادگان، علی پورمقدس صفحات 940-946
    مقدمه
    بیماری های دریچه ای قلبی، یک مشکل سلامت در کشورهای در حال توسعه می باشد. برخی مطالعات، شیوع کمتر بیماری عروق کرونری در میان افراد مبتلا به بیماری دریچه ای قلبی را گزارش کرده اند. ارتباط بین بیماری های دریچه ای قلبی با بیماری های عروق کرونری هنوز ناشناخته است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط بین بیماری های دریچه ای قلبی و بیماری های عروق کرونری در بیماران با آنژین پایدار است.
    روش ها
    این مطالعه ی مورد- شاهدی بر روی 1062 بیمار مبتلا به آنژین پایدار مراجعه کننده به بیمارستان شهید چمران اصفهان از مهرماه 1390 تا مهرماه 1395 انجام شد. این بیماران تحت آنژیوگرافی انتخابی قرار گرفته بودند و نتایج آن استخراج گردید. همچنین، وضعیت دریچه ای قلبی در آن ها با استفاده از اکوکاردیوگرافی به فاصله ی 6 ماه قبل یا 6 ماه بعد از آنژیوگرافی ثبت شد. سپس، ارتباط بین ابتلا به بیماری عروق کرونری و بیماری های دریچه ای قلبی بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 1062 بیمار با میانگین سنی 38/11 ± 67/61 سال بررسی شدند که 64 درصد آن ها مرد بودند. در این مطالعه، 3/61 درصد افراد مبتلا به Coronary artery disease (CAD) و 9/33 درصد دچار بیماری دریچه ای قلبی بودند. افراد دچار بیماری عروق کرونری، خطر کمتری برای ابتلا به بیماری دریچه ای داشتند. طبق نتایج حاصل از مطالعه، بیماران با تنگی یا نارسایی دریچه ی میترال، بیماران با تنگی یا نارسایی دریچه ی آئورت و بیماران با نارسایی دریچه ی تری کوسپید، کمتر مبتلا به بیماری های عروق کرونری بودند. در این مطالعه، 0/22 درصد بیماران با درگیری یک رگ در آنژیوگرافی، بیماری دریچه ای قلبی داشتند و همچنین، بیماران با درگیری دو رگ کرونری نسبت به درگیری یک و سه رگ، کمتر مبتلا به درگیری دریچه ای بودند.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به بیماری دریچه ای قلبی، کمتر مستعد ابتلا به بیماری های عروق کرونری هستند و بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری، موارد خفیف تری از بیماری های دریچه ای قلبی را از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، بیماری های دریچه ای قلب، آنژین پایدار
  • مجتبی منصوری، امیرحسین نائب زاده، غلامرضا معصومی صفحات 947-953
    مقدمه
    کوارکتاسیون آئورت، بیماری شایعی است که پیامدهایی جدی از جمله مرگ و میر را به همراه دارد. درمان قطعی آن، ترمیم جراحی می باشد که شناخت پیامدهای حاصل آن، سبب کاهش عوارض جراحی می شود. از این رو، مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی پیامدهای بالینی اعمال جراحی ترمیم کوارکتاسیون آئورت در طی 4 سال انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 132 بیمار که طی سال های 94-1390 در بیمارستان شهید چمران اصفهان تحت جراحی ترمیمی کوارکتاسیون آئورت قرار گرفته بودند، انجام شد. اطلاعات لازم نظیر نوع جراحی و عوارض آن، از پرونده ی بیماران و نیز طی تماس تلفنی با بیماران جمع آوری شد. از آزمون های 2χ، t و ANOVA جهت مقایسه ی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    عود در 17 نفر (9/12 درصد)، خون ریزی در 3 نفر (3/2 درصد)، شیلوتوراکس در 2 نفر (5/1 درصد)، اندوکاردیت در 1 نفر (8/0 درصد)، فشار خون متناقض در 20 نفر (2/15 درصد) و مرگ در 4 نفر (0/3 درصد) رخ داد. تنها عود در بیماران با سن بیشتر از 20 سال (0/20 درصد) به صورت معنی داری بیشتر از بیماران با سن کمتر از 20 سال (8/4 درصد) بود (009/0 = P). همچنین، عود در بیماران با پچ مصنوعی (2/19 درصد) بیشتر از دیگر گروه ها بود و کمترین عود در بیماران با فلپ شریان ساب کلاوین (صفر درصد) دیده شد (028/0 = P)، اما در رابطه با عوارض دیگر، رابطه ی معنی داری با سن، جنس و نوع ترمیم جراحی یافت نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج حاصل شده، عوارض درمان جراحی بالا و این عوارض در بیماران با سن بالا بیشتر بوده است. همچنین، مشخص شد روش فلپ شریان ساب کلاوین کمترین عوارض را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: کوارکتاسیون آئورت، پیامدهای درمان، شریان ساب کلاوین، فلپ جراحی
  • احسان زارعی مهرورز، احسان الله غزنوی راد، شهره فهیمی راد، حمید ابطحی صفحات 954-960
    مقدمه
    مقاومت به آنتی بیوتیک، یک معضل جهانی است. یکی از راه های مقابله با این معضل، تولید داروهای جایگزین می باشد. در همین راستا، امروزه تحقیقات گسترده ای پیرامون پپتیدهای ضد میکروبی علیه عوامل بیماری زا در حال انجام است. یکی از این پپتیدها، LL-37 می باشد که از نظر بار کاتیونیک و دارای فعالیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد سرطان می باشد. از این رو، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی فعالیت ضد میکروبی پپتید LL-37 بر روی Acinetobacter baumannii مقاوم به دارو بود.
    روش ها
    ابتدا، ژن LL-37 به وکتور pET-32a متصل گردید. سپس، DNA نوترکیب ایجاد شده، جهت تولید پروتئین به درون باکتری میزبان ترانسفورم شد. پس از تولید و تخلیص پروتئین نوترکیب، جهت فعال شدن پروتئین، دیالیز در بافر Phosphate buffered saline (PBS) انجام شد. سپس، کارایی پپتید LL-37 بر روی باکتری Acinetobacter baumannii مقاوم به دارو با استفاده از روش های رایج آزمایشگاهی مانند Minimum inhibitory concentration (MIC)، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان MIC برای پروتئین LL-37 بر روی باکتری Acinetobacter baumannii ATCC 19606، 5/1 میکروگرم/میلی لیتر بود. همچنین، یافته های حاصل از آزمایش سنجش اکتیویته ی پروتئین، حاکی از آن بود که پروتئین نوترکیب تولید شده، می تواند منجر به مهار رشد و از بین رفتن باکتری گردد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، پروتئین LL-37 در مقایسه با سایر پپتیدها و داروها در دیگر مطالعات، از کارایی بالاتری برخوردار می باشد؛ به طوری که در غلظت های خیلی پایین، باعث نابودی باکتری می گردد که نویدبخش آینده ای روشن برای درمان عفونت های ناشی از Acinetobacter baumannii مقاوم به دارو است.
    کلیدواژگان: پپتید ضد میکروبی LL-37، مقاومت به داروی آنتی بیوتیک، Acinetobacter baumannii
  • نگار کریمیان، حمیدطاهر نشاط دوست، کریم عسگری، حمیدرضا عریضی، محمدرضا نجفی صفحات 961-968
    مقدمه
    مشکلات مربوط به حافظه، یکی از شایع ترین اختلالات شناختی است که بیماران را بعد از سکته ی مغزی تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی میزان اثربخشی درمان مبتنی بر آموزش یادآوری خاص و آموزش ذهن آگاهی در بهبود حافظه ی بیماران مبتلا به دچار سکته ی مغزی ایسکمیک بود.
    روش ها
    در این پژوهش، روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بین دو گروه اجرا گردید. 16 بیمار مبتلا به دچار سکته ی مغزی ایسکمیک به روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مراجعه کننده به بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال 1393، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه های مورد مطالعه شامل دو گروه آموزش ذهن آگاهی (8 = n) و آموزش یادآوری خاص (8 = n) بودند. مداخلات آموزشی بر روی دو گروه مورد مطالعه انجام شد و سپس، بیماران با استفاده از پرسش نامه ی حافظه ی آینده نگر گذشته نگر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    اندازه ی اثر آموزش ذهن آگاهی برابر 5/4 و اندازه ی اثر آموزش یادآوری خاص برابر 3/2 به دست آمد که نشان دهنده ی میزان تاثیر زیاد درمانی در هر دو گروه بود. در مقایسه ی نتایج دو گروه با آزمون ANCOVA، در نمره ی کل حافظه بین دو گروه تفاوت معنی داری یافت شد (05/0 > P) و علاوه بر این، در زیر مقیاس حافظه ی آینده نگر نیز بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    مطابق یافته های این پژوهش، دو روش آموزش ذهن آگاهی و آموزش یادآوری خاص، منجر به بهبود حافظه ی بیماران دچار سکته ی مغزی ایسکمیک می شوند و روش آموزش ذهن آگاهی اثربخشی بیشتری بر حافظه ی آینده نگر دارد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، حافظه، سکته ی مغزی
  • مقاله مروری
  • ریحانه مرادی مرجانه، سید مهدی حسنیان، امیر آوان، مجید خزاعی صفحات 969-977
    سرطان روده ی بزرگ، چهارمین سرطان شایع و سومین عامل مرگ ناشی از سرطان در دنیا می باشد. شیمی درمانی به همراه جراحی، از روش های رایج درمان این بیماری است. داروهای سایتوتوکسیک مختلفی نظیر 5-فلورواوراسیل، اگزالی پلاتین و لوکوورین، برای بیماران تجویز می گردد، اما استفاده ی هم زمان از چند داروی سایتوتوکسیک، عوارض بسیار زیادی برای بیماران به همراه دارد. از طرف دیگر، شناسایی ترکیبات جدید که منجر به افزایش پاسخ به داروها، کاهش دز مصرفی و کاهش عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی گردد، بسیار حایز اهمیت خواهد بود. کورکومین، یک ماده با منشا گیاهی است که اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتری و... آن در بسیاری از مطالعات مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. همچنین، اثرات ضد توموری این ترکیب، در مطالعات پیش بالینی و مراحل I و II انسانی در سرطان های مختلف مانند پروستات، پستان، روده ی بزرگ و پانکراس مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج بعضی از این مطالعات، حاکی از اثربخشی، تحمل بهتر بیمار به درمان و افزایش کیفیت زندگی بیماران بوده است. در این مقاله ی مروری، به بررسی اثرات کورکومین در سرطان روده ی بزرگ و مکانیسم آن پرداخته شد.
    کلیدواژگان: کورکومین، سرطان، روده ی بزرگ
|
  • Gholamreza Khalili, Marzieh Sadeghifar, Mohammad Ali Attari Pages 927-933
    Background
    Postsurgical pain is one of the complications that can affect patient's life negatively. The aim of this study was to evaluate the effect of intravenous lidocaine in comparison to intraperitoneal lidocaine on postsurgical pain in laparoscopic cholecystectomy.
    Methods
    This was a randomized, double-blind clinical trial study on96 patients who underwent laparoscopic cholecystectomy in Alzahra hospital, Isfahan, Iran in 2013-2014. Patients with American Society of Anesthesiologists (ASA) physical status of I and II considered to undergo laparoscopic cholecystectomy were divided into 3 groups of control, intravenous lidocaine, and intraperitoneal lidocaine. Collected data were analyzed using Kruskal-Wallis, ANOVA, and chi-square tests via SPSS software. P value of less than 0.050 was considered significant.
    Findings: Mean pain intensity based on visual analogue scale (VAS) was considerably higher in control group in comparison to two others (P
    Conclusion
    This study showed that intravenous and intraperitoneal lidocaine can reduce postsurgical pain intensity, and pethidine administration in laparoscopic cholecystectomy.
    Keywords: Intravenous, Intraperitoneal, Lidocaine, Laparoscopic Cholecystectomy, Postoperative pain
  • Hosna Khebreh, Abdolreza Mohamadnia, Mojtaba Falahati, Naghmeh Bahrami Pages 934-939
    Background
    Breast cancer is a multifactorial potentially lethal disease that is triggered by genetic factors as well as numerous environmental factors. The present research aimed to examine the expression of Vascular endothelial growth factor messenger RNA (VEGF mRNA), cytokeratin-19 mRNA (CK19 mRNA), and vascular endothelial growth factor (VEGF) protein biomarker in the peripheral blood of patients with breast cancer.
    Methods
    40 patients with breast cancer were compared to 40 healthy individuals. The real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (real-time RT-PCR) method was used to determine the expressions of the CK19 mRNA and VEGF mRNA biomarkers in the peripheral blood samples of the healthy participants and the patients. The VEGF protein was also compared using the (ELISA) method.
    Findings: The positive VEGF mRNA biomarker was observed in 30 of the 40 patients with breast cancer; thus the sensitivity of this marker was 75%. In the healthy participants group, 6 of the 40 participants showed a positive VEGF mRNA biomarker expression. The CK19 mRNA marker was positive in 25 of the 40 patients, which indicated a sensitivity of 62.5%. In the healthy participants group, the positive expression of the CK19 mRNA biomarker was observed in 7 of the 40 participants. VEGF was positive in 27 of the 40 patients. In the control group, 5 of the 40 participants showed the positive expression of this biomarker.
    Conclusion
    In sum, based on the results of this research, the assessed breast cancer tumor markers can be used as screening tests for the early diagnosis of patients. To further prove the findings of this study, more extensive studies with larger sample sizes are recommended.
    Keywords: Breast cancer, Cytokeratin-19, Vascular endothelial growth factor, Messenger RNA
  • Zahra Alizadeh, Faezeh Farhang, Nizal Sarrafzadegan, Ali Pourmoghaddas Pages 940-946
    Background
    Valvular heart disease as a public health problem in developing countries. Studies reported a lower incidence of coronary artery disease (CAD) among patients with valvular heart disease. The relationship of valvular heart disease and coronary artery disease is still unknown. The aim of this study was to evaluate the association between valvular heart disease and coronary artery disease in patients with stable angina.
    Methods
    This was a case-control study on 1062 patients with stable angina undergone angiography for certain elective indication in Shahid Chamran hospital, Isfahan University of Medical Sciences (IUMS), Iran, from September 2011 to September 2016. Besides, the echocardiography was evaluated within 6 months before and 6 months after the coronary angiography. Then relationship between coronary artery disease and having valvular heart disease was assessed.
    Findings: In this study, 1062 patients with mean age of 61.67 ± 11.38 years were evaluated that 64% of them were men. About 61.3% had coronary artery disease and 33.9% had valvular heart disease. Patients with coronary artery disease were at lower risk for experiencing valvular heart disease. Patients with mitral stenosis or mitral regurgitation, aortic stenosis or regurgitation, and those with tricuspid valve regurgitation were less likely to have coronary artery disease. 22.0% of patients with coronary artery disease had one vessel involvement. In addition, patients with two vessels involvement had less valvular heart disease than patients with one or three vessels involvement.
    Conclusion
    Patients with coronary artery disease were less likely to develop heart valve disease. Patients with coronary artery disease showed milder valvular heart disease.
    Keywords: Coronary artery disease, Valvular heart disease, Stable angina
  • Mojtaba Mansouri, Amirhossein Naebzadeh, Gholamreza Massomi Pages 947-953
    Background
    Aortic coarctation is a common disease which has serious consequences such as death. The definite treatment is surgery, and recognizing the complications of this surgery will reduce the consequences. Therefore, we decided to study the outcomes of this surgery over four years.
    Methods
    The study includes 132 patients who underwent reconstructive surgery in Shahid Chamran Hospital, Isfahan, Iran, during 2011-2015. The needed information including the type of the surgery and the complications was collected through the patients’ records and calling them. Chi-square, Student's t, and ANOVA tests were used to compare the data.
    Findings: Relapse was observed in 17 patients (12.9%), hemorrhage in 3 patients (2.3%), chylothorax in 2 patients (1.5%), endocarditis in one patient (0.8%), blood pressure contradictory in 20 patients (15.2%), and death in 4 patients (3.0%). Only relapse rate was higher in patients older than 20 years, as compared to patients younger than 20 years (20.0% vs. 4.8%, P = 0.009). As well as, relapse rate was higher in patients under artificial patch (19.2%) as compared to the other groups and lowest relapse rate was observed in patients under the subclavian artery flap (0.0%) (P = 0.028); but on the other side, no significant correlation was not found between other complications with age, sex, and type of surgical repair.
    Conclusion
    According to the result of this study, complications in patients undergoing reconstructive surgery were high and also that was higher in older age patients. We also discovered that the complications were the least when using subclavian artery flap method in the reconstructive surgery.
    Keywords: Aorta coarctation, Treatment outcomes, Subclavian artery, Surgical flap
  • Ehsan Zarei-Mehrvarz, Ehsanollah Ghaznavi-Rad, Shohreh Fahimi-Rad, Hamid Abtahi Pages 954-960
    Background
    Now a day, antibiotic resistance is a global problem. A way to solve this problem is production of alternative drugs. In this regard, today so many researches on antimicrobial peptides against pathogens are being done. LL-37 peptide is one of these peptides that is cationic and has antibacterial, antiviral, and anticancer activity. This project aimed to study the antimicrobial effectiveness of peptide LL-37 on multiple-drug-resistant (MDR) Acinetobacter baumannii.
    Methods
    First, the LL-37 gene was linked to the pET-32a vector; then, recombinant DNA was transformed into the host bacteria and inducted to produce proteins. After the production and purification of recombinant proteins, to activate the protein, dialysis was performed in phosphate buffered saline (PBS). Then, the efficiency of peptide LL-37 on multiple-drug-resistant Acinetobacter baumannii was tested using common laboratory tests such as minimum inhibitory concentration (MIC).
    Findings: The minimum inhibitory concentration of LL-37 on Acinetobacter baumannii ATCC19606 was 1.5 µg/ml. In addition, the activity test showed that the recombinant proteins could inhibit the growth and decay the bacteria.
    Conclusion
    The results of this study show that LL-37 protein, in comparison to other peptides and drugs in other studies, is more efficient and in low concentration can cause destruction of bacteria. This can herald a bright future for the treatment of infections caused by multiple-drug-resistant Acinetobacter baumannii.
    Keywords: LL-37 antibacterial peptide, Antimicrobial drug resistance, Acinetobacter baumannii
  • Negar Karimian, Hamid Taher Neshat-Doost, Karim Asgari, Hamid Reza Orayzi, Mohammad Reza Najafi Pages 961-968
    Background
    Memory problems were reported to be among the most common cognitive disorders affecting patients with stroke. The aim of this study was to investigate the effectiveness of mindfulness training and memory specificity training on the aspects of memory in patients with ischemic stroke.
    Methods
    A quasi-experimental design with pre/posttest and two experimental groups was used in this study. 16 patients with ischemic stroke were selected via available sampling among patients referred to Alzahra hospital, Isfahan, Iran, in 2014, and were randomly assigned into two equal groups. The groups were trained with either mindfulness training, or memory specificity training. Then, the patients were evaluated using Prospective and Retrospective Memory Questionnaire (PRMQ).
    Findings: The effect size was calculated as 4.5 and 2.3 for mindfulness training and memory specificity training, respectively, indicating marvelous effectiveness of treatment for both groups. There was significant difference between the two groups in total score of PRMQ according to ANCOVA test (P
    Conclusion
    According to the findings, mindfulness training and memory specificity training had increasing effect on memory in patients with ischemic stroke. Mindfulness training was more effective on the prospective memory.
    Keywords: Mindfulness, Stroke, Memory
  • Reyhaneh Moradi-Marjaneh, Seyed Mehdi Hasanian, Amir Avan, Majid Khazaei Pages 969-977
    Colorectal cancer is the fourth common cancer and third cause of death due to cancer in the world. Chemotherapy plus surgery are the routine methods in treatment of colorectal cancer. Cytotoxic drugs such as 5-fluorouracil, ograliplatin, and leukoverin in treating colorectal cancer have several side effects for patients. On the other hand, finding new components to improve drug responsiveness, reduce drug dosage and therefore, reduce side effects of chemotherapy are important. Curcumin is a substance of plant origin with antioxidative, anti-inflammatory, and antibacterial properties. In addition, it has antitumor effects in preclinical, and phases I and II clinical studies in various cancers such as prostate, breast, colon, and pancreas. The results of these studies indicated the efficacy, more tolerance among patients, and improving the quality of life. In this article, we reviewed the role of curcumin in colorectal cancer and the involved mechanisms.
    Keywords: Curcumin, Cancer, Colorectal