فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:23 Issue: 5, 2016

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 5, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/08/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • فاطمه عرب نژاد، محمدرضا لشکری زاده*، مینا محسنی، الهه لشکری زاده، میترا ثمره فکری، مهدی احمدی نژاد صفحات 543-553
    مقدمه
    بیماری کیست هیداتیک یکی از مهم ترین بیماری های انگلی مشترک انسان و دام در ایران می باشد که شایع ترین محل درگیری آن ریه و کبد می باشد و مهم ترین روش درمان آن جراحی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک و عوارض زودرس جراحی کیست هیداتید ریوی و کبدی بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی افضلی پور دانشگاه علوم پزشکی کرمان در طی سال های 1392-1382 طراحی و به انجام رسید.
    روش
    در این مطالعه ی مقطعی تعداد 85 بیمار مبتلا به کیست هیداتید ریه و کبد که بین سال های 1382 تا 1392 در مرکز آموزشی و درمانی افضلی پور شهر کرمان مورد جراحی قرار گرفته بودند به صورت گذشته نگر و با استفاده از پرونده های موجود در بایگانی از نظر اطلاعات اپیدمیولوژیک و عود و عوارض زودرس جراحی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 85 بیمار مبتلا به کیست هیداتید ریه و کبد مورد مطالعه 23/48% بیماران را مردان و 76/51% را زنان تشکیل می دادند. 4/69% مبتلا به کیست هیداتید ریه، 7/24% کبد و 8/5% کیست کبد به همراه کیست ریه بودند. سرفه، تنگی نفس و تب علائم غالب بودند و بیشترین جراحی با استفاده از سیستکتومی و درناژ باز و سیستکتومی و Capitonage انجام شد. در مجموع، 12 مورد (14%) عارضه دار شدند. بین نوع جراحی و ایجاد عارضه رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در بررسی حاضر، متغیر های اپیدمیولوژیک مانند سن و جنس و شیوع درگیری کبدی و ریوی و علایم بالینی تفاوت چندانی با مطالعات انجام شده در سایر نقاط ایران و همچنین مطالعه قبلی انجام شده در کرمان نداشت. از 85 مورد جراحی شده، 12 مورد عارضه دار شده بودند که بین نوع جراحی و ایجاد عارضه ارتباط معنی داری وجود نداشت. نوع درمان، نتایج درمان و میزان عوارض درمان مشابه مطالعات انجام شده در سایر نقاط جهان است. توصیه می شود برای جلوگیری از عوارض کیست هیداتید نظیر پاره شدن به فضای جنب، آبسه و شوک آنافیلاکتیک بیماران تحت درمان جراحی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، فراوانی، سیستکتومی، ریه، کبد، اکینوکوکوسیس
  • امین درخشانفر، هادی توکلی* صفحات 554-571
    مقدمه
    داروهای ضدویروسی مختلفی ازجمله آمانتادین برای درمان بیماری آنفلوانزا به کاربرده می شوند. این دارو در دسته بندی دارویی، جزء داروهای گروه C می باشد و تحقیقات کمی در زمینه ی آثار سمی آن بر جنین انسان صورت گرفته است. در پژوهش حاضر علاوه بر ارزیابی آثار پاتولوژیک دارو با استفاده از مدل جنین ماکیان، کارایی دارو برای کاهش تیتر ویروس آنفلوانزا، در جنین در حال رشد، نیز بررسی گردید.
    روش
    مطالعه تجربی حاضر بر روی 48 قطعه تخم مرغ نطفه دار انجام شد. داروی آمانتادین و مایع آلانتوئیک حاوی EID50/ml105 ویروس آنفلوانزای H9N2 به داخل آلبومن تخم مرغ تلقیح و آثار پاتولوژیک دارو بر جنین با استفاده از مطالعات ماکروسکوپیک و هیستوپاتولوژیک ارزیابی گردید. کارایی دارو در کاهش تکثیر ویروس در مایع آلانتوئیک جنین نیز با استفاده از روش هماگلوتیناسیون بررسی شد.
    یافته ها
    در این بررسی مشخص گردید داروی ضدویروسی آمانتادین می تواند آثار مخربی بر زنده مان، رشد، وزن و اندام های داخلی جنین در طی دوران رشد داشته باشد. بررسی هیستوپاتولوژیک اندام های داخلی جنین های مورد آزمایش نشان داد که آثار پاتولوژیک دارو در اندام های داخلی ازجمله ریه، قلب، کبد، کلیه و مغز ایجاد می گردد. علاوه بر این مشخص شد داروی آمانتادین قادر است با کاهش تکثیر ویروس آنفلوانزای H9N2، باعث افزایش زنده مان جنین گردد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اندمیک شدن ویروس آنفلوانزای H9N2 در ایران و امکان انتقال ویروس به انسان، به کارگیری داروی آمانتادین اجتناب ناپذیر است، بنابراین خطر این دارو برای جنین انسان بایستی جدی گرفته شود.
    کلیدواژگان: آمانتادین، آنفلونزا، جنین، هیستوپاتولوژیک، H9N2
  • زهره سالاری، نصر الله صالح گوهری*، نوشین زینلی، ندا سلمانی چهار فرسخی صفحات 572-584
    مقدمه
    پره اکلامپسی یک عارضه دوران بارداری و یکی از علت های مهم مرگ و میر مادران می باشد. افزایش انعقادپذیری احتمالا یکی از عوامل خطر برای ابتلا به پره اکلامپسی است، لذا پلی مورفیسم های مشخص G1691A و G20210A در ژن های فاکتور V و فاکتور II انعقاد خون می تواند باعث امکان افزایش ابتلا به این بیماری بشود.
    روش
    این مطالعه روی نمونه خون 64 خانم باردار مبتلا به پره اکلامپسی و گروه شاهد انجام شد. بدین منظور DNA موجود در گلبول های سفید خون با روش نمک اشباع استخراج و سپس با استفاده از تکنیک ARMS-PCR وجود پلی مورفیسم های G1691A و G20210A بررسی گردید.
    یافته ها
    بین میانگین سن افراد مبتلا به پره اکلامپسی (734/28 سال) و گروه شاهد (921/24 سال) تفاوت معنی داری وجود داشت (000196/0P=). ولی در میانگین سن حاملگی بین ایندو گروه (719/34 هفته و 421/34 هفته ) تفاوت معنی دار نبود.
    در بیماران مبتلا به پره اکلامپسی دو نفر هتروزیگوت (1/3%) برای فاکتور II و دو نفر هتروزیگوت (1/3%) برای فاکتور V یافت شد. هیچ فرد هموزیگوتی(0/0%) برای پلی مورفیسم های فوق در بیماران وجود نداشت. در آزمایشات مربوط به گروه شاهد یک نفر برای فاکتورV هتروزیگوت (6/1%) بود.
    نتیجه گیری
    در مقایسه بین افراد دو گروه بیمار و سالم از لحاظ پلی مورفیسم های G1691A و G20210A با یکدیگر تفاوت قابل توجهی به دست نیامد. لذا این پلی مورفیسم ها را نمی توان به عنوان عوامل پیش بینی کننده ایجاد پره اکلامپسی در نظر گرفت. تحقیقات گسترده تر ژنتیکی و محیطی برای یافتن عوامل خطر پره اکلامپسی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، فاکتور V لیدن، پروترومبین
  • محسن میرزایی*، منیر بلوچی صفحات 585-595
    مقدمه
    ارگانیسم های تولید کننده بتالاکتاماز TEM در سراسر جهان به عنوان منبع مقاومت در برابر آنتی بیوتیک های بتالاکتام مانند سفالوسپورین های نسل سوم در حال شکل گیری هستند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف با واسطه ژن TEM و الگوی مقاومت ضد میکروبی آنها در ایزوله های بالینی کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیمارستان های مختلف شهرستان بروجرد بود.
    روش
    در این مطالعه، 100 کلبسیلا پنومونیه از بیمارستان های مختلف شهر بروجرد جمع آوری شد. آزمایش های فنوتیپی و تاییدی برای تشخیص تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) طبق دستورالعمل های موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) اجرا گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی آزترونام، آمیکاسین، سیپرفلوکساسین و مروپنم به وسیله روش میکرو براث دایلوشن تعیین گردید. تمام ایزوله های تولید کننده ESBL به وسیله PCR از لحاظ وجود ژن TEM بررسی گردیدند.
    یافته ها
    آزمایش های فنوتیپی اولیه مشخص کرد که 41 درصد (31= n) از ایزوله های کلبسیلاپنومونیه، تولید کننده ESBL هستند. در آزمایش های تاییدی با استفاده از اسید کلاوولانیک، تولید ESBL در همه ایزوله ها با آزمایش مثبت اولیه تایید گردید. از میان تمام ایزوله های تولید کننده ESBL، 31 ایزوله دارای ژن TEM بودند. در این مطالعه حساسیت بالا نسبت به مروپنم و آمیکاسین، حساسیت پائین به سیپروفلوکسایین و کمترین حساسیت برای آزترونام مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    همان طور که مشاهده می شود جدایه های مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف علاوه بر مقاومت نسبت به بتالاکتام ها می توانند دارای مقاومت ترکیبی در برابر کلاس های دیگر آنتی بیوتیکی نیز باشند، که این امر نشان دهنده مقاومت چندگانه در این باکتری ها است. از طرفی آنتی بیوتیک مروپنم می توانند گزینه های درمانی مناسبی به منظور مهار عفونت های ناشی از ارگانیسم های مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، مقاومت میکروبی
  • مرجان صادقیان، پروین خدارحمی*، نسیم حیاتی رودباری، کاظم پریور صفحات 596-606
    مقدمه
    نانوذرات اکسیدآهن در زمینه های مرتبط با فناوری نانو از جمله زیست محیطی، ذخیره سازی مغناطیسی، تصویر برداری و اهداف دارویی مورد استفاده هستند. نانوذرات آهن می توانند گونه های اکسیژن فعال را تولید کنند که این مواد قادر به عبور از جفت هستند. هدف ما در این مطالعه بررسی اثر سمیت نانوذرات اکسید آهن برروی ریه جنین موش است.
    روش
    در شرایط in vitro در روز 14 بارداری ریه جنین ها خارج و در محیط کشت در 5 گروه کنترل، گروه شم و گروه های تجربی1، 2 و 3 (دوزهای 10، 30 و 50 میکروگرم/کیلوگرم نانو اکسید آهن) تیمار شدند و سپس به مدت 24 ساعت به درون انکوباتور نگهداری شدند. برای بررسی هیستوپاتولوژی، بافت ریه با روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شد و نتایج مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تعداد برونشیول ها و قطر رگ های خونی ریه جنین در نمونه های تجربی نسبت به گروه کنترل و شم تغییر معنی داری نداشت. میانگین تعداد رگ های خونی در گروه تجربی 1 و 2 نسبت به گروه کنترل و شم تغییر معنی داری را نشان نداد، در حالی که در گروه تجربی3 کاهش معنی داری را نسبت به گروه کنترل و شم نشان داد (05/0>P). هیستوپاتولوژی ریه جنین سمیت سلولی شامل دژنرسانس واکوئولی و نکروز را در مقایسه با گروه کنترل و شم نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که در شرایط in vitro نانو اکسیدآهن باعث کاهش تعداد رگ های خونی، افزایش سمیت سلولی شامل دژنره شدن واکوئولی و نکروز در بافت ریه جنین به صورت وابسته به دوز می شود. این نتایج می تواند زمینه ای برای بررسی به روش In vivo باشد.
    کلیدواژگان: نانو اکسید آهن، جنین، شش، سمیت سلولی
  • شبنم محمدی، فاطمه صفری*، الله سیدحسینی، فائزه کریمی، مریم محمدی، مهدی کریمی، علی دلشاده، حسین ابطحی، کامیار توکلی، فاطمه محمدزاده صفحات 607-617
  • ناصر محمدپور دونیقی*، مهشید جوادی، حسین ذوالفقاریان، محمدرضا عوادی صفحات 618-630
    مقدمه
    کاربرد نانوذرات هیدروفیلیک در سال های اخیر به طور گسترده در سیستم های انتقال دارو و درمان مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به معایب ادجوانت های سنتی، در تحقیق حاضر زهر مار افعی قفقازی در نانوذرات کیتوزان بارگیری گردید تا به عنوان سیستم آنتی ژن رسانی پیشرفته و جایگزین سیستم های سنتی در صنعت تولید پادزهر به کار رود.
    روش
    برای تهیه نانوذرات از روش ژلاسیون یونی پلیمر کیتوزان و Crosslinker استفاده شد و غلظت پلیمر، غلظت Crosslinker، اندازه ذرات، توزیع اندازه ذرات، پتانسیل سطحی، شکل و خصوصیات سطحی، بازده بارگیری ‏(‏Loading efficiency‏ یا ‏LE‏)، ظرفیت بارگیری ‏(‏Loading capacity‏ یا ‏LC‏) ‏و ساختار نانوذرات بررسی و اپتیمم سازی گردید.
    یافته ها
    غلظت مناسب پلیمر برای تهیه نانوذرات 2 میلی گرم بر میلی لیتر، Crosslinker 1 میلی گرم بر میلی لیتر و و زهر افعی قفقازی 500 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. میانگین اندازه نانوذرات کیتوزان حاوی زهر در شرایط اپتیمم 129 نانومتر، توزیع اندازه ذرات 418/0، پتانسیل سطحی 41 میلی ولت، میزان LE و LC به ترتیب 1/2 ± 88 و 9/1 ± 82 درصد بود. طیف FTIR (Fourier transform infrared spectroscopy) نانوذرات نشان داد که بین کیتوزان و Crosslinker پیوند برقرار شده است و شکل کروی و سطح صاف و هموژن نانوذرات در میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning electron microscopy یا SEM) مشخص گردید. در مطالعه رهایش زهر، آزادسازی سریع اولیه و سیستم آهسته رهش تا 96 ساعت مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، می توان گفت که نانوذرات کیتوزان حاوی زهر می توانند جایگزین مناسبی برای ادجوانت های سنتی در صنعت تولید پادزهر باشند.
    کلیدواژگان: کیتوزان، نانو ذرات، مار افعی قفقازی، زهر، ژلاسیون یونی
  • محسن کچویی*، عماد اشرفی صفحات 631-648
    مقدمه
    ولع به غذا به میلی شدید برای خوردن خوردنی های معین اشاره دارد. پرسش نامه ولع به غذا- صفت (Fcod Craving Questionnaire-Trait: FCQ-T) پرکاربردترین ابزار برای سنجش ولع به غذا به عنوان سازه ای چندبعدی است. در این پرسش نامه 39 ماده در نسخه های انگلیسی و اسپانیایی اصلی خود از ساختاری نه عاملی برخوردارند؛ اما مطالعات بعدی عامل های کمتری به دست داده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ساختار عاملی نسخه فارسی پرسش نامه مذکور انجام شد.
    روش
    در این پژوهش، 340 بزرگسال ایرانی شرکت کردند. برای محاسبه روایی سازه مقیاس از تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی بهره گرفته شد. به علاوه، برای محاسبه روایی همگرا و واگرا از پرسش نامه رفتار خوردن داچ و مقیاس مهار استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج ساختاری پنج عاملی برای نسخه فارسی پرسش نامه ولع به غذا-صفت آشکار ساخت، که 60% واریانس را تبیین می کند. پنج عامل عبارت اند از: (1) فقدان کنترل خوردن در پاسخ به نشانه های محیطی، (2) افکار یا اشتغال ذهنی به غذا، (3) گرسنگی لذت جویانه ، (4) هیجان های قبل یا حین ولع ، (5) احساس گناه ناشی از ولع. نتایج نشان داد که نسخه فارسی FCQ-T و عامل های آن از همسانی درونی (76/0 تا 96/0= Cronbach''s alpha)، و همچنین اعتبار بازآزمایی (76/0 تا 86/0) مطلوبی برخوردار هستند. روابط نیرومند بین پرسش نامه ولع به غذا-صفت با خوردن بیرونی، خوردن هیجانی و نگرانی درباره رژیم و همبستگی ضعیف بین پرسش نامه ولع به غذا-صفت و خوردن مهارشده نشان از روایی همگرا و واگرای مناسب پرسش نامه دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نسخه فارسی پرسش نامه ولع به غذای- صفت (FCQ-T) از ویژگی های روان سنجی مناسبی برخوردار است و می تواند ابزار مفیدی در موقعیت های پژوهشی و بالینی باشد.
    کلیدواژگان: ولع به غذا، پرسش نامه ولع به غذا، صفت، تحلیل عاملی، اعتبار، روایی
  • مقاله مروری
  • محمد مهدی حسن زاده طاهری* صفحات 649-670
    نوتوکورد ساختاری محوری با منشا مزودرمی است که علاوه بر نقش ساختمانی و پشتیبانی در القای لایه های زاینده جنینی مجاور خود برای تشکیل اعضائی مانند ستون مهره ها، عروق محوری، لوله عصبی و روده اولیه نقش اساسی دارد. این عضو در فرایند تکامل دچارتغییرات فاحش و اساسی می شود بدین صورت که از گره اولیه به صورت زایده نوتوکوردی با کانالی در مرکز خود ظاهر گردیده، سپس به صفحه نوتوکوردی و متعاقبا به ساختاری طنابی شکل به نام نوتوکورد قطعی تبدیل می شود. سرانجام نوتوکورد در محل تشکیل جسم مهره ها تحلیل رفته و در محل دیسک بین مهره ای باقی مانده و هسته ژلاتینی آن را می سازد.
    گلیکوکانژوگیت ها ترکیباتی بسیار مهم و ماکرومولکول هایی حاوی کربوهیدرات هستند که در برخی فرایندهای بیولوژیکی از قبیل تکثیر، تمایز، مهاجرت، مرگ برنامه ریزی شده سلول ها در تکوین بسیاری از سیستم های بدن نقش کلیدی دارند و این وظیفه عمدتا برعهده قند انتهایی آنها می باشد. این قندها به کمک دسته ای از ترکیبات پلی پپتیدی بنام لکتین ها که از منابع گیاهی و جانوری به دست می آیند و به طور اختصاصی با آنها پیوند برقرار می کنند، قابل شناسائی می باشند. تکنیک به کار گرفته شده هیستوشیمی لکتین ها نامیده می شود. بررسی تغییرات تکاملی نوتوکورد با استفاده از این تکنیک نشان داده است که انواعی از گلیکوکانژوگیت ها با قندهای انتهایی مختلف مانند ان استیل گالاکتوزآمین (GalNac)، ان استیل گلوکزآمین (GlcNac)، گالاکتوز (Gal)، فوکوز (Fuc)، مانوز (Man)، نورآمینیک اسید (NeuAc) و دی ساکاریدهای Gal-GalNac وGal-GlcNac دراثنای دوران ریخت زائی در نوتوکورد گونه های مختلف جانوری بیان می شوند.
    بررسی مطالعات گسترده لکتین هیستوشیمی صورت گرفته بر روی تکامل نوتوکورد و اثرات القایی آن بر بافت های مجاور نشان داده است که این عضو ساختاری فوق العاده گلیکوزیله داشته و انواع متنوعی از گلیکوکانژوگیت ها با قندهای انتهائی مختلف در آن بیان می شوند. برخی از این قندها احتمالا در تغییرات ریخت شناسی نوتوکورد دخیل می باشند و برخی دیگر در ترکیبات ترشح شده از آن حضور داشته و نقش های کلیدی در القای بافت های مجاور به وسیله آن ایفا می نمایند.
    کلیدواژگان: نوتو کورد، القاء، گلیکو کانژوگیت ها، قندهای انتهایی، لایه های زاینده جنینی
|
  • Fatemeh Arabnejad, Mohammad Reza Lashkarizadeh*, Mina Mohseni Mohseni, Elaheh Lashkarizadeh, Mitra Smareh Fekri, Mehdi Ahmadinejad Pages 543-553
    Background And Aims
    Hydatid cyst disease is one of the most common parasitic zoonotic diseases in Iran and the most common involved sites, are lungs and liver. The best treatment of this disease is surgery. The aim of this study was to evaluate the epidemiology and early complications of surgery of hydatid cyst of lung and liver in patients referred to Afzalipour Hospital afiliated to Kerman University of Medical Sciences during 2003-2013.
    Method
    In this cross-sectional study, 85 patients with lung or liver hydatid cyst who were referred to Afzalipour hospital during 2003-2013 were evaluated retrospectively. Data related to epidemiologic variables and surgery complications were obtained from patient’s documents.
    Results
    From 85 patients with hydatid cyst of lung and liver, 48.23% were male and 51.76% were female. Among patients, 69.4 % had lung hydatid cyst, 24.7% had liver hydatid cyst and 5.8% had both simultaneously. Cough, dyspnea and fever were dominant symptoms and almost all the surgeries were done through cystectomy with open drainage or cystectomy with capitonage. In whole, 12 cases (14%) had been complicated. There was no significant relation between the method of surgery and complications.
    Conclusion
    in the present study, the results of epidemiologic variables such as age, sex, prevalence of pulmonary and hepatic involvement and clinical manifestations were similar to the studies that were done in other cities of Iran and also previous studies in Kerman. From 85 surgeries, 12 cases were complicated and there was no significant relation between the method of surgery and complications. Method of surgery, result and complications were similar to other parts of the world and surgery is recommended to prevent hydatid cyst complications such as abscess, opening to the pleural cavity and anaphylactic shock.
    Keywords: Hydatid cyst, prevalence, Cystectomy, Lung, liver, Echinococcosis
  • Amin Derakhshanfar, Hadi Tavakkoli * Pages 554-571
    Background and Aims
    Various antiviral drugs such as amantadine are used to treat influenza. This drug is categorized in group C and few researches have been conducted about its toxic effects on human fetus. In the current study, the pathologic effects of the drug as well as drug efficacy in reducing influenza virus titer in the developing chicken embryo were assessed.
    Method
    The experiment was done on 48 fertilized eggs. Amantadine and allantoic fluid containing 105 EID50/ml of H9N2 virus were inoculated into the egg albumen, then, the pathologic effects of the drug on embryos were evaluated using macroscopic and histopathologic examinations. Drug efficacy in reducing influenza virus titer, was also assessed using the hemagglutination test.
    Results
    The study showed that amantadine has adverse effect on the survival, growth, weight and internal organs during embryonic development. Histopathological examinations of the internal organs showed that pathological effects of the drug occurred in the organs, including lungs, heart, liver, kidney and brain. Furthermore, it was found that amantadine can to reduce the replication of H9N2 virus and increases the viability of the embryo.
    Conclusion
    As regards to the endemic condition of the H9N2 virus in Iran and the possibility of virus transmission to human, the utilization of amantadine is inevitable, however, the hazard of the drug for human embryo must be taken seriously.
    Keywords: Amantadine, Influenza, Embryo, Histopathologic, H9N2
  • Zohreh Salari, Nasrollah Saleh *, Gohari, Nushin Zainali, Neda Salmani, Cheharfarsakhi Pages 572-584
    Background and Aims
    Preeclampsia is one of the complications of pregnancy and a major cause of maternal mortality. Since, hypercoagulation is one of the risk factors, defined polymorphisms of V and II coagulation factors (G1691A and G20210A) may increase the risk of the disease.
    Methods
    This investigation was performed on blood samples of 64 preeclamptic women and control group. DNA of white blood cells were extracted using salt satutation method. Then, G1691A and G20210A polymorphisms were investigated using ARMS-PCR technique.
    Results
    Significant difference was found between the mean age of case (28.734 yrs) and control (24.921 yrs) groups (P=0.000196). But, mean of gestational age did not show significant difference between the case and control groups (34.719 wks & 34.421 wks respectively).
    Among the preeclamptic patients, we found two heterozygotes (3.1%) for each factor II and factor V. No homozygote mutation (0%) was found in this study, while we found one heterozygote subject (1.6%) for factor V in the control group.
    Conclusion
    in comparison of preeclamptic and control group for single nucleotid polymorphisms (G1691A and G20210A), no significant difference was found. Therefore, these polymorphisms cannot be considered as prediagnostic risk factors for preeclampsy. We suggest more wide genetic and invironmental investigations for finding preeclampsia risk factors.
    Keywords: preeclampsia_Factor V Leiden_Prothrombin
  • Mohsen Mirzaee*, Monir Balouchi Pages 585-595
    Background and Aims
    Organisms producing TEM-β-lactamase are emerging around the world as a source of resistance to β-lactam antibiotics such as three generation cephalosporins. In this study, we used a polymerase chain reaction (PCR) to identify genes TEM for Extended-spectrum β-lactamase (ESBLs) producing clinical isolates of Klebsiella pneumonia from hospitals of Boroujerd/ Iran.
    Method
    A total of 100 K. pneumoniae isolates were collected from different hospitals in Boroujerd. Phenotypic screening and confirmatory tests for ESBL detection were performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guidelines. Minimum inhibitory concentration (MIC) of azteronam, amikacin, ciprofloxacin and meropenem were determined by micro broth dilution method. All of the ESBL-producing isolates were examined for the presence of TEMgene by PCR method.
    Results
    Primary phenotypic tests revealed that 41% (n=31) of K. pneumonia isolates produced ESBLs. In confirmatory tests using clavulanic acid, ESBL production was confirmed in 100% of isolates with a primary positive test. Among the ESBL producing K. pneumoniae, 31 isolates were positive for TEM gene. The study showed excellent susceptibility among the strains to meropenem and amikacin. Low susceptibility to ciprofloxacin and the lowest susceptibility to azteronam were observed.
    Conclusion
    ESBLs producing isolates can be combined with resistance to other classes of antibiotics such as aminoglycosides. Also, meropenem can be a good treatment options to control infections caused by ESBLs producing organisms.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, beta, Lactamases, TEM, Microbial sensitivity tests, Drug resistance
  • Marjan Sadeghian, Parvin Khodarahmi *, Nasim Hayati Roodbari, Kazem Parivar Pages 596-606
    Background And Aim
    Iron oxide nanoparticles are used in fields related to nanotechnology including ecology, magnetic storage, imaging and medicinal purposes. Iron nanoparticles produce reactive oxygen species (Ros). These materials are able to cross the placenta. The aim of this study was to investigate toxic effect of iron oxide nanoparticles on fetal lung in mice.
    Methods
    In this study, at day 14 of pregnancy, fetal lungs were removed and transferred to the Cell culture medium. The lungs were divided into 5 groups, including control, sham and experimental groups of 1, 2 and 3 (received respectively 10, 30 and 50 mg/kg nano iron oxide) and then they were incubated for 24 hours. For histopathological evaluation, lung tissues were stained with Hematoxylin-Eosin and the results were evaluated.
    Results
    Mean number of bronchioles and the diameter of blood vessels in exprimental groups showed no significant difference compared with control and sham groups. Mean number of blood vessels in experimental groups 1 and 2 showed no significant difference compared to control and sham groups, while in the experimental group 3, mean number of blood vessels showed significant decrease compared to sham and control groups (p
    Conclusion
    The finding of this study showed that in in vitro, conditions, iron oxide nanoparticles reduce number of blood vessels and have cytotoxic effects such as vacuole degeneration and necrosis in the lung tissue of the fetus, in a dose- dependent way.These results can be grounds for in vivo studies.
    Keywords: Nanoparticles, Ferric oxide, fetus, Lung, Cytotoxicity
  • Shabnam Mohammadi, Fatemeh Safari *, Zahra Seyedi, Elaheh Seyed Hosseini, Faezeh Karimi, Maryam Mohammadi, Mehdi Karimi, Ali Delshad, Hossein Abtahi, Fatemeh Mohammadzadeh Pages 607-617
    Background And Aims
    Formaldehyde, a colorless aldehyde with pungent odor, has negative effects on systems of the body. Considering, there are a little data about protective substances against kidney damage induced by formaldehyde, the aim of the present study was to examine the effects of different doses of N-acetyl cysteine on biochemical and histopathological parameters in kidney of mice exposed to formaldehyde.
    Methods
    A total of 48 adult male mice were randomly divided into six groups. Control group did not receive any injection. Formaldehyde group received 10 mg/kg formaldehyde. Third to sixth groups received 10 mg/kg formaldehyde as well as respectivly 50, 100, 200 and 400 mg/kg N-acetyl cysteine, intraperitoneally. After 14 days, slides from kidney were prepared and kidney volume and glomeroules number were obtained by steriologic method. Besides, levels of serum urea and cranitine were measured. Data were analyzed through SPSS software and using ANOVA.
    Results
    Administration of formaldehyde has caused necrosis, cast and vacuolization in kidney tubules. Collapse and sclerosis were observed in the glomeruli. Effects of N-acetylcysteine were dose-dependent; that is, administration of high doses of N-acetylcysteine caused glomerular and tubular damage. In the group received 50 mg/kg N-acetylcysteine, glomeruli and interstitial tissue were normal. The glomerular volume and urea levels in the experimental group 3 and 6 were significantly different compared to the control group (P = 0.000). The number of glomeruli and the level of creatinine in the groups receiving N-acetylcysteine was significantly different compared to the control group (P = 0.000).
    Conclusion
    Administration of 50mg/kg N-acetyl cysteine for 14 days caused protective effect on kidney tissue of mice that had received formaldehyde.
    Keywords: Formaldehyde, Kidney damage, Mouse, N, acetyl cystein
  • Naser Mohammadpour Dounighi *, Mahshid Javadi, Hossein Zolfagharian, Mohammad Reza Awadi Pages 618-630
    Background and Aims
    In recent years, the feasibility of hydrophilic nanoparticles has been broadly investigated for use in drug delivery and therapeutic systems. Due to the problems of traditional adjuvants, in this study Agkistrodon halys (Ah) Snake venom was loaded in chitosan nanoparticles (CS NPs) in order to be used as an advanced adjuvant and antigen delivery system in antidote production industry.
    Methods
    CS NPs containing Ah venom were prepared using ionic gelation and crosslinker method. In this study, polymer concentration, cross-linker concentration, particles size, particle size distribution, zeta potential, particles shape and surface characteristics, loading efficiency, loading capacity, and particles structure were optimized.
    Results
    Optimum concentration achieved were chitosan 2mg/ml and cross-linker 1mg/ml and Agkistrodon Halys snake venum 500 mg/ml. Mean particle size, polydispersity index (PDI), and zeta potential of of venom-loaded CS NPs were respectively 129 nm, 0.418 and 41 mV. The loading capacity (LC) and loading efficiency (LE) were 82±1.9 and 88±2.1, respectively. Fourier transform infrared spectroscopy of nanoparticles showed between chitosan and crosslinker. An initial burst release and second slow release up to 96 hours was observed.
    Conclusion
    The obtained results suggested that venom-loaded CS NPs could be a suitable alternative to conventional adjuvant for manufacturing antivenom.
    Keywords: Chitosan, Nanoparticles, Agkistrodon halys, Venom, Ionic gelation
  • Mohsen Kachooei *, Emad Ashrafi Pages 631-648
    Background and Aims
    Food Craving refers to an intense desire for eating specific foods. Food Craving Questionnaire-Trait (FCQ-T) is the most commonly used instrument to assess food craving as a multidimensional construct. Its 39 items have an underlying nine-factor structure for both the original English and Spanish versions; but subsequent studies yielded fewer factors. The present study aimed to explore the factor structure of the Persian version of FCQ-T.
    Methods
    A total of 340 Iranian adults participated in this study. Confirmatory and exploratory factor analysis was used to evaluate construct validity. Further, Dutch Eating Behavior Questionnaire (DEBQ) and The Restraint Scale (RS) were used for measuring concurrent and discriminant validity.
    Results
    Result revealed a five-factor structure for the Persian version of FCQ-T, which explained 60% of the variance.The five factors were: 1) lack of control under environmental cues, 2) thoughts or preoccupation with food, 3) hedonic hunger, 4) emotions before or during food craving, and 5) guilt from craving. Results showed satisfactory internal consistency for the Persian version of FCQ-T and its factors (Cronbach’s alpha= 0.76 to 0.96), as well as good test-retest reliability (0.76 to 0.86). Strong correlations between FCQ-T and external eating, emotional eating and concern for dieting as well as weak correlation between FCQ-T and restrained eating indicated appropriate concurrent and discriminant validity.
    Conclusion
    Results indicated that Persian version of Food Craving Questionnaire-Trait has appropriate psychometric properties and could be a useful tool in clinical and research settings.
    Keywords: Food cravings, Food cravings Questionnaire, trait, Factor Analysis, Reliability, Validity
  • Mohammad Mehdi Hassanzadeh Taheri * Pages 649-670
    Notochord is an axial structure derived of embryonic mesoderm and in addition to structural supporting role in inducing nearby germinal layers, it has a basic role in formation of organs such as vertebral column, axial vessels, neural tube and primitive gut. This organ undergoes essential changes during the development process. First, arises from the primitive node and terms notochordal process, while containing a central canal. Then, transforms to notochordal plate and thereafter, changes to a cord called definitive notochord. Finally, it degenerates in centra and remains in intervertebral discs and makes its nucleus pulposus.
    Glycoconjugates are macromolecules containing carbohydrates that interfere in some biological phenomena such as cell proliferation, differentiation, migration and apoptosis during the development of numerous organs. The terminal sugars of carbohydrate chains are mainly responsible for these duties. These sugars are identifiable by using some polypeptides derived from plants and animals sources termed lectins. Lectins are linked exclusively to these sugars and the applied technique is called lectin histochemistry.
    Investigation of the developmental changes of notochord using this technique has shown that different glycoconjugates with divers terminal sugars such as N-acetylgalactoseamine (GalNac), N-acetylclucoseamine (GlcNac), galactose (Gal), fucose (Fuc), mannose (Man) and neuraminic acid (NeuAc) and also Gal-GalNac and GalGlcNac disaccharides are expressed during morphogenesis period in this organ of different animal species.
    Review of extensive studies carried out on development of notochord and its inductive role on nearby tissues has revealed that it is a highly glycosylated tissue and diverse glycoconjugates with different terminal sugars are expressed in it. Some of these molecules are probably involved in morphological changes of notochord while, the others are present in secreted substances from it and play key roles in its inductive effects on the nearby tissues.
    Keywords: Notochord, Induction, Glycoconjugates, Terminal sugars, Embryonic germinal layers