فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:23 Issue: 6, 2017

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 6, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/10/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله پژوهشی
  • زهرا عرب برزو، جیب الله اسماعیلی*، منور افضل آقایی، امین سمیعی، عباس بهرام پور صفحات 671-682
    مقدمه
    بیماری سل یکی از مهم ترین بیماری های قرن است که کلیه اعضا از جمله ریه ها را درگیر می کند. بروز 9 میلیون مورد جدید سل و مرگ سالانه 5/1 میلیون نفردرجهان، این بیماری را مورد توجه قرار داده است. هدف این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر مدت زمان منفی شدن اسمیر خلط در این بیماران می باشد.
    روش
    این مطالعه کوهورت تاریخی بر روی بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت که ازآغاز مهر 1391 تا پایان شهریور 1393 برای درمان به مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه و تشکیل پرونده داده بودند انجام شد. متغیر های پژوهش شامل متغیر های دموگرافیک و ویژگی های بیماری بود. از آزمون لگ رنک، روش کاپلان مایر و رگرسیون کاکس برای تحلیل داده ها استفاده شد(05/0>α)
    یافته ها
    از تعداد 1141 نفر، 8/54 % زن و 2/45% مرد بودند. میانه زمان منفی شدن اسمیر خلط بیماران2 ماه بود. در پایان ماه دوم و سوم درمان به ترتیب 78% و 89% بیماران اسمیر خلط منفی داشتند. بر اساس رگرسیون کاکس، جنسیت و سطح باسیل در آغاز درمان با مدت زمان منفی شدن اسمیر خلط ارتباط معنادار داشت.
    نتیجه گیری
    توجه ویژه به آموزش بیماران و سیستم مراقبتی در مردان و افرادی که سطح باسیل بالا در آغاز درمان دارند می تواند در مبارزه با سل یاری کننده باشد.
    کلیدواژگان: سل ریوی، مدل کاکس، خلط
  • محمدحسین داعی پاریزی، علی حسینی نسب*، پریسا ابراهیمی، اکرم شهدادی، پگاه ارفع، پیوند ناظری صفحات 683-688
    مقدمه
    عفونت ناشی از شیگلا هنوز هم از مشکلات بهداشتی جوامع کمتر توسعه یافته هست. این عفونت یکی از عوامل مهم مسمومیت های غذایی می باشد که گاهی اوقات موجب مرگ و میر نیز می شود. هدف از این مطالعه بررسی طغیان مسمومیت غذایی ناشی از شیگلا در کودکان مراجعه کننده به بیمارستان افضلی پور کرمان می باشد.
    روش
    در مهر ماه 1394 تعداد زیادی کودک و بزرگسال با تب بالا و اسهال و استفراغ به دنبال مصرف ماده غذایی مشترک در بیمارستان افضلی پور کرمان در جنوب شرق ایران بستری شدند. همزمان با درمان های اولیه، نمونه مدفوع بیماران در آزمایشگاه مورد آزمایش کشت و اسمیر قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع سیزده کودک با محدوده سنی 2 تا 14 سال، 1 نفر به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شد و 12 نفر بستری شدند. یک نفر اسهال همراه با خون و بلغم داشت. 7 نفر کولیت همراه با لکوسیت فراوان در آزمایش مدفوع داشتند، 2 نفر مبتلا به تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه شدند. در دو مورد کشت مدفوع شیگلا فلکسنری را نشان داد که به سفالوسپورین های رده سوم حساس ولی به کوتریموکسازول و نالیدیکسیک اسید مقاوم بودند. همه کودکان پس از درمان، با حال عمومی خوب ترخیص شدند.
    نتیجه گیری
    در بررسی مسمومیت های غذایی، لازم است عفونت ناشی از شیگلا و مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مسمومیت غذایی، شیگلا، کودکان
  • سید علیرضا طلایی*، محمود سلامی صفحات 689-702
    مقدمه
    تغییر در تجربه بینائی باعث ایجاد اختلال در ریتم های شبانه روزی می شود. در این مطالعه تاثیر محرومیت از بینایی در دوره بحرانی تکامل مغز و دریافت ملاتونین بر پلاستیسیته سیناپسی در نورون های ناحیه CA1 هیپوکامپ مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    مطالعه تجربی حاضر بر روی موش های صحرائی نر پرورش یافته در سیکل 12-12 ساعته روشنائی تاریکی (Light reared; LR) و تاریکی کامل (Dark reared; DR) انجام شد. حیوانات هر گروه به 3 زیر گروه 2، 4 و 6 هفته (16 تائی) تقسیم شدند. ابتدا پتانسیل های پس سیناپسی تحریکی میدانی از دندریت نورون های CA1 ثبت شد. سپس، در نیمی از حیوانات هر گروه ملاتونین به درون بطن مغز تزریق گردید و دوباره پاسخ های میدانی ثبت شد. در نهایت با اعمال تحریک تتانیک تقویت دراز مدت (Lorg-term potertiation: LTP) القا شد.
    یافته ها
    هم زمان با افزایش سن از اندازه دامنه پاسخ های پایه حیوانات LR کاسته شد (01/0P<). محرومیت از بینائی و دریافت ملاتونین باعث افزایش دامنه پاسخ های پایه حیوانات گردیده (01/0P<) و مانع از القای LTP در مدارهای ناحیه CA1 شد. در مقایسه با موش های LR، دریافت ملاتونین در موش های محروم از بینائی تاثیر مخرب کمتری بر القای LTP در ناحیه CA1 داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    محرومیت از بینائی طی دوره بحرانی تکامل مغز طی یک روند وابسته به زمان باعث افزایش فعالیت پایه سیناپسی در نورون های ناحیه CA1 هیپوکامپ موش صحرائی شده و القای LTP در این نورون ها را تضعیف می کند. هم چنین، محرومیت از بینائی با تاثیر مخرب دریافت ملاتونین بر القای LTP در نورون های ناحیه CA1 طی یک روند وابسته به زمان مقابله می کند.
    کلیدواژگان: پلاستیسیته سیناپسی، هیپوکامپ، دوره بحرانی، تجربه بینائی، ملاتونین، موش صحرایی
  • قربانعلی رحیمیمان، نادر باقری، ابوالفضل قلی پور، هدایت الله شیرزاد* صفحات 703-713
    مقدمه
    هلیکوباکترپیلوری با زخم گوارشی و سرطان معده همراه می باشد. پلی مورفیسم در ژن های کد کننده گیرنده های شبه تول ممکن است بر پاسخ های سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی موثر بوده و در استعداد ابتلا به هلیکوباکترپیلوری و نتایج بیماری تاثیر داشته باشند. اما جزئیات و همراهی پلی مورفیسم های مختلف و نتایج بالینی متفاوت در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری هنوز نامشحص است. هدف از این مطالعه تاثیر پلی مورفیسم
    TLR-4 Asp299Gly بر بیان سایتوکاین های اینترلوکین-6 و اینترلوکین-18 در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری در مقایسه با بیماران غیرآلوده می باشد.
    روش
    در این مطالعه موردی- شاهدی، از 58 بیمار آلوده به هلیکوباکترپیلوری و 44 بیمار غیرآلوده بیوپسی جمع آوری شد. ژنوتیپ پلی مورفیسم نقطه ای Asp299Gly TLR-4 به روش PCR-RFLP بررسی شد. سطح بیان mRNA مخاطی سایتوکاین های اینترلوکین-6 و اینترلوکین-18 توسط real-time PCR اندازه گیری شد. بیان سایتوکاین ها در دو گروه آلوده و غیرآلوده با استفاده از t-Test مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های D/D و D/G در گروه بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری و بیماران غیرآلوده به ترتیب 2/55، 8/44، 2/77 و 8/22 درصد بود. سطح بیان اینترلوکین-6 در نمونه های بیوپسی بیماران مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری با پلی مورفیسم در ژن TLR-4 به طور معنی داری افزایش داشت )001/0(P=. ولی ارتباط معنی داری بین سطح بیان اینترلوکین-18 و پلی مورفیسم در ژن TLR-4 در بیماران آلوده به هلیکوباکترپیلوری دیده نشد) 419/0 (P=. به علاوه ارتباط معنی داری بین سطح بیان اینترلوکین-6 و اینترلوکین-18 و پلی مورفیسم در ژن TLR-4 در بیماران غیرآلوده به هلیکوباکترپیلوری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم نقطه ای در ژن TLR-4 باعث افزایش بیان ژن سایتوکاین اینترلوکین-6 می شود و افزایش این سایتوکاین التهابی ممکن است نقش مهمی در ایجاد التهاب معده همراه با هلیکوباکترپیلوری داشته باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، پلی مورفیسم، اینترلوکین -6، اینترلوکین - 18، گیرنده شبه تول شماره 4، التهاب معده
  • ملک سلیمانی مهرنجانی *، نجمه حاتمی کیا، سمیرا نادری نورعینی صفحات 714-726
    مقدمه
    سدیم آرسنیت یک آلاینده زیست محیطی است که با تولید رادیکال های آزاد می تواند بر روی سیستم تولیدمثلی اثرات سوء داشته باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر کورکومین، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، بر بافت بیضه و جمعیت سلول های زایای اسپرم در موش های تیمار شده با سدیم آرسنیت بود.
    روش
    در این مطالعه تجربی، موش‏های نر بالغNMRI به صورت تصادفی به 5 گروه (n=6) تقسیم شدند: کنترل، سدیم ارسنیت (5 میلی گرم بر کیلوگرم در روز)، کورکومین( 15 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) ،سدیم آرسنیت+ کورکومین و DMSO به عنوان حلال کورکومین. پس از 5 هفته تیمار به صورت تزریق داخل صفاقی، بیضه راست خارج، فیکس، برش گیری و با روش هایدن هان آزان رنگ آمیزی و به روش استریولوژیک مطالعه شد. داده ها توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tuckey تجزیه و تحلیل شد و تفاوت میانگین ها در سطح 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در میانگین حجم (05/0P<) و قطر (001/0p<) لوله های منی ساز، ارتفاع اپی تلیوم زایشی (01/0p<)، ضخامت غشاء پایه (001/0p<) لوله های منی ساز و تعداد سلول های اسپرماتوسیت و اسپرماتید (001/0P<) و افزایش معنی داری در میانگین حجم بافت بینابینی (05/0P<) در گروه سدیم آرسنیت در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. پارامترهای فوق در گروه سدیم آرسنیت+کورکومین در حد گروه کنترل جبران شد.
    نتیجه گیری
    کورکومین می تواند اثرات سوء ناشی از سدیم آرسنیت را بر بافت بیضه و جمعیت سلول های زایای اسپرم در موش بالغ جبران نماید. لذا مصرف کورکومین، به عنوان یک مکمل، در مسمومیت ناشی از سدیم آرسنیت پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: استریولوژی، بیضه، کورکومین، سدیم آرسنیت، موش سوری
  • الهم زاده هاشم*، فرشته پناهنده، بهزاد لامع راد صفحات 727-740
    مقدمه
    لیپوتوکسیسیتی ازدیاد غلظت چربی داخل سلولی است که از طریق مکانیسم های مختلف موجب بروز اثرات مخرب در سلول می شود. بیماری های قلبی-عروقی ناشی از لیپوتوکسیسیتی به طور چشمگیری در جمعیت انسانی در حال افزایش می باشند. یافته های متعدد حکایت از آن دارد که تاثیر اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در بروز لیپوتوکسیسیتی سلولی متفاوت از هم می باشند. برخی از اسیدهای چرب نظیر اسید لینولنیک می توانند در جلوگیری از بروز لیپوتوکسیسیتی در سلول های کبدی موش موثر باشند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر اسید لینولنیک بر شاخص های لیپوتوکسیسیتی در سلول های عضلات قلبی می باشد.
    روش
    سلول های بطنی قلب موش صحرایی بالغ در پلیت های 24 خانه کشت و به صورت تصادفی در گروه های کنترل و درمانی با اسید پالمیتیک (mM5/0)، اسید لینولنیک (mM5/0) و ترکیب اسید لینولنیک بااسید پالمیتیک (mM5/0+ mM5/0) تحت درمان قرار گرفتند. ارزیابی میزان تری گلیسیرید سلولی، دی گلیسیرید سلولی، DNA Fragmentation و درصد زنده مانی در زمان های 24 و 48 ساعت پس از کشت، انجام شد.
    یافته ها
    اضافه کردن اسید لینولنیک به اسید پالمیتیک باعث کاهش میزان DNA Fragmentation و محتوای دی گلیسیریدسلولی، افزایش میزان تری گلیسیرید سلولی و زنده مانی سلولی در مقایسه با اسید پالمیتیک به تنهایی شد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    اسیدلینولنیک می تواند شاخص های لیپوتوکسیسیتی حاصل از اسید پالمیتیک را درکشت اولیه عضلات قلبی رت بالغ بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: اسید لینولنیک، لیپوتوکسیسیتی، اسید پالمیتیک، عضله قلبی رت، بیماری قلبی - عروقی
  • رامین رشیدی مولایی، عبدالرضا کاظمی*، مسعود رحمتی صفحات 741-753
    مقدمه
    نوروپاتی دیابت می تواند منجر به آتروفی و ضعف عضلات اسکلتی اندام تحتانی گردد و فقدان حمایت نروتروفیک، در توسعه این پیامدها درگیر است. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی بیان ژن BDNF و TrkB در عضله نعلی رت های نر ویستار دارای نوروپاتی دیابت در پی تمرین استقامتی بود.
    روش
    در این پژوهش، 16 سر رت صحرایی بالغ نر نژاد ویستار به طور تصادفی در چهار گروه چهار تایی: دیابت تمرین کرده (DT)، دیابت تمرین نکرده (DNT)، سالم تمرین کرده (NT) و کنترل سالم (NC) قرار گرفتند. 2هفته پس از تزریق STZ (45 mg/Kg)، با اثبات نروپاتی دیابت توسط آزمون های آلودینیای مکانیکی و هایپرآلژزیا حرارتی، پروتکل تمرین استقامتی با شدت متوسط به مدت 6 هفته اجرا گردید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت ها تشریح و عضله نعلی استخراج گردید. بیان ژن BDNF و TrkB نیز به روش Real time-PCR بررسی شد.
    یافته ها
    وزن عضله نعلی در گروه های دیابتی کاهش یافت (001/0=P)، اگرچه در گروه DT نسبت به گروه DNT بالاتر بود (001/0=P). بیان ژن BDNF و TrkB در گروه DNT نسبت به گروه NC بالاتر بود (001/0=P). همچنین تمرین منجر به کاهش معنی دار بیان ژن BDNF و TrkB و سطوح گلوکز خون در گروه DT نسبت به گروه DNT شد (به ترتیب 001/0=p، 0001/0=P).
    نتیجه گیری
    تنظیم افزایشی mRNA BDNF و TrkB در عضله نعلی رت های دیابتی، در توسعه آتروفی عضلانی درگیر بوده و ورزش به عنوان یک راهبرد غیر دارویی، می تواند آن را تعدیل نماید. بنابراین، پیشنهاد می شود BDNF و TrkB به عنوان یک هدف درمانی بدیع در بیماری دیابت مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیان ژن، BDNF، TrKB، دیابت، فعالیت ورزشی
  • نسرین سادات حسینی رمقانی*، حبیب هادیان فرد، سید محمدرضا تقوی، هادی پناهی صفحات 754-769
    مقدمه
    هدف این مطالعه استفاده از یک مدل روان شناختی برای توضیح و تبیین اثر اضطراب صفت و اضطراب القا شده، بر عملکرد در کارکرد به روز کردن حافظه فعال بود. همچنین این مطالعه در صدد آزمون نظریه کنترل توجهی آیزنک و همکاران می باشد.
    روش
    به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای 330 نفر از دانشجویان سال اول دانشگاه قسمت صفت مقیاس اضطراب صفت-حالت اشپیلبرگر را تکمیل نمودند. بعد از نمره گذاری 24 آزمودنی از 25 درصد بالای توزیع به عنوان افراد با اضطراب صفت بالا و 24 آزمودنی از 25 درصد پایین توزیع، به عنوان افراد با اضطراب صفت پایین انتخاب شدند و سپس آزمودنی ها در دو شرایط عادی و شرایط القای اضطراب مورد آزمون قرار گرفتند. عملکرد در تکلیف به روز کردن از دو بعد کارآمدی پردازش و اثر بخشی عملکرد بررسی شده است. داده ها با استفاده از طرح اندازه گیری مکرر مختلط، آزمون مقایسه های جفتی با بن فرنی اصلاح شده، و آزمون t مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از اثر اضطراب صفت بر کارآمدی پردازش در کارکرد به روز کردن حافظه فعال بود. همچنین در شرایط القای اضطراب علاوه بر کارآمدی پردازش، اثربخشی عملکرد در آزمون به روز کردن حافظه فعال نیز تخریب شد.
    نتیجه گیری
    نتایج از نظریه کنترل توجهی آیزنک و همکاران حمایت کرد. به این صورت که افراد با اضطراب صفت بالا به منظور حفظ سطح عملکرد در مقایسه با گروه با اضطراب صفت پایین، تلاش ذهنی خود را افزایش دادند و در شرایط القای اضطراب، علاوه بر افزایش تلاش ذهنی، گروه با اضطراب بالا عملکرد شناختی پایین تری داشتند.
    کلیدواژگان: اضطراب صفت، کارکرد های اجرایی، عملکرد، دانشجویان
  • حمیدرضا اخوان* صفحات 770-782
    مقدمه
    قاووت یک فراورده سنتی کرمان می باشد که بسته به نوع آن از مخلوط چندین بذر، مغزی و گیاه با خاصیت دارویی تهیه می شود که به صورت مخلوط با شکر آسیاب می گردند. با وجود بررسی های علمی محدود، این فراورده در حال حاضر با ادعای داشتن طیف وسیعی از اثرات سلامت بخش به بازار ارائه شده است. هدف از مطالعه آزمایشگاهی حاضر بررسی اجزای تشکیل دهنده اصلی و خواص ضداکسایشی قاووت می باشد.
    روش
    برای تهیه 8 نوع مخلوط متداول قاووت کرمان، ابتدا مغزی ها، دانه ها و گیاهان دارویی مورد استفاده بعد از پاک‏سازی و برشته کردن برخی از آن ها با مقدار مشخصی شکر آسیاب گردیدند. تجزیه تقریبی نمونه ها و ارزیابی عدد پراکسید و اسیدیته روغن استخراج شده انجام گرفت. برای بررسی محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضداکسایشی نمونه های قاووت، عصاره گیری رفلاکس با اتانول 80 درصد مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری از نظر درصد رطوبت (03/3-17/1)، کربوهیدرات (22/88-12/51)، پروتئین (61/12-04/4)، فیبر (67/7-53/0)، خاکستر (22/3-97/0) و روغن (65/25-58/1) بین نمونه های قاووت وجود داشت. بر اساس نتایج حاصله اسیدیته و پراکسید روغن استخراجی نمونه ها به ترتیب بین 72/1-1/0 درصد و 72/1-15/0 میلی اکی والان/کیلوگرم روغن بود. به علاوه، محتوای ترکیبات فنولی نمونه ها در محدوده 57/748-71/15میلی گرم گالیک اسید در 100 گرم نمونه قاووت بود که بیشترین و کمترین آن به ترتیب مربوط به قاووت قهوه و قاووت قند هل بود.
    نتیجه گیری
    دانه گیاهان دارویی و مغزی های به کار رفته در قاووت می تواند منبع دریافت برخی ترکیبات ضروری برای انسان باشد. همچنین عصاره های حاصل از برخی نمونه های قاووت دارای محتوای ترکیبات فنولی و خاصیت ضداکسایشی قابل توجه هستند.
    کلیدواژگان: قاووت، کرمان، ترکابات فنولیک، خاصیت ضداکسایشی
  • علی اسکندری زاده، راضیه حسینی فر، زهرا جلالی*، مجتبی رجایی نژاد صفحات 783-789
    مقدمه
    بازسازی ترمیم شکسته، محافظه کارانه تر از تعویض ترمیم است. ونیر کردن ترمیم آمالگام با ماده رزینی اپک نیاز های زیبایی را برطرف می کند. یکی از فاکتورهای مهم در کیفیت آمالگام بازسازی شده، بررسی کیفیت باند اینترفاسیال بین سطوح آمالگام و کامپوزیت است که از دو طریق تست میکرولیکیج و تست استحکام باند ارزیابی می شود. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر نوع آمالگام و همچنین نوع باندینگ مصرفی بر استحکام باند برشی بین آمالگام و کامپوزیت می باشد.
    روش
    ابتدا، 72 عدد سیلندر استوانه ایی به ابعاد33×20 میلیمتر آماده شد. سیلندر ها به دو دسته A و B تقسیم شدند. گروه A با آمالگام Tytin (Kerr،USA) و گروه B با آمالگام سینالوکس (شهید فقیهی، ایران) پر شد. روی سطح آمالگام نمونه توسط فرز الماسی استوانه ایی(تیزکاوان، ایران) خش انداخته شد. تمام گروه ها اچ شده و شسته شدند. در گروه 1A بعد از اچ و شستشو هیچ کار بعدی روی آمالگام صورت نگرفت. در گروه A2 روی سطح آمالگام از عامل باندینگ single bond (3M،USA) استفاده شد، در گروه A3 از عامل باندینگ Excite (Ivoclar،Italy) استفاده شد. در گروه B1 همانند A1، در گروه B2 همانند A2 و در گروه B3 همانند A3 عمل شد. در تمام گروه ها، کامپوزیت DenFil قرار داده شد. سپس نمونه ها در دستگاه Universal Testing تحت نیروهای برشی قرار گرفته و سپس توسط استریومیکروسکوپ (Olympus، Germany) با بزرگنمایی 75 مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده توسط تست آماری Tukey HSD مورد آنالیز قرار گرفت. در تست مذکور با توجه به ضریب اطمینان 95%، 05/0P< نشان دهنده تفاوت معنی دار بین گروه ها بود.
    یافته ها
    بین گروه هایی که با آمالگام Tytin پر شده بودند، تنها در گروه A3، میزان استحکام باند به طور معنی داری بیشتر از گروه A1 بود (001/0P=). بین گروه هایی که با آمالگام سینالوکس پر شده بودند، میزان استحکام باند در گروه B3 به طور معنی داری بیشتر از دو گروه B1 و B2 بود(P=0.001، P=0.03 به ترتیب). استحکام باند به صورت معنی داری در A1 نسبت به B1، A2 نسبت به B2 و A3 نسبت به B3 بیشتر بود(001/0P=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، نوع آمالگام همچنین نوع باندینگ مصرفی بر استحکام باند برشی بین آمالگام و کامپوزیت موثر می باشد. آمالگام Tytin استحکام باند بیشتری را نسبت به آمالگام سینالوکس ایجاد می کند. باندینگ Excite استحکام باند بیشتری نسبت به Single Bond دارد.
    کلیدواژگان: استحکام باند برش، آمالگام، کامپوزیت
  • مقاله موردی
  • محدث پیدایش، زهرا هنرور * صفحات 790-796
    سارکوم های رحم تومورهای نسبتا نادر با منشا مزودرمی هستند که 6-2 %بدخیمی های رحم را تشکیل می دهند، به طور کلی سارکوم های رحم بدخیم ترین گروه تومورهای رحم هستند و از نظر هیستولوژیک سه نوع شایع تر شامل سارکومای استرومای اندومتر(ESS)، سارکومای اندومتریال درجه بالا (تمایز نیافته) و لیومیو سارکوم رحمی می باشند.
    دراین گزارش خانم 19 ساله نولی گراوید معرفی می گردد که از یک سال قبل دچار خونریزی رحمی نامنظم به صورت منومتروراژی شده بود. بیمار در این مدت 3 نوبت تحت عمل کورتاژ تشخیصی قرار گرفته بود که به علت مشکوک بودن آخرین گزارش پاتولوژی به سارکوم رحم به مرکز افضلی پور ارجاع شده بود. در آخرین سونوگرافی توده لگنی بزرگ که سبب هیدرونفروز و اتساع حالب چپ شده بود گزاش شده و همچنین آخرین سی تی اسکن توده مشکوک به لیومیومارا گزارش کرد. بیمار تحت عمل لاپاراتومی قرار گرفت و پس از گزارش فروزن سکشن مبنی بر فیبروسارکوم، هیسترکتومی- اوفورکتومی دو طرفه انجام شد که در بررسی نهایی پاتولوژی سارکوم استرومایی اندومتر گزارش گردید. تومور استرومایی اندومتر 15 % سارکوم های رحم را تشکیل می دهند که عمدتا در سنین حول وحوش یائسگی رخ می دهند. شایع ترین علامت این تومورها خونریزی غیر طبیعی رحم است. بعضی از بیماران نیز فاقد علامت هستند. درمان آن هیسترکتومی توتال شکمی و سالپنگواوفورکتومی دوطرفه است.
  • سجاد سی سخت نژاد*، احمد رضا بهرامی، مریم مقدم متین، فاطمه بهنام رسولی، مجید مومنی مقدم، سهراب بوذرپور صفحات 797-828
    سلول های بنیادی اسپرم ساز که همچنین سلول های بنیادی ژرمی نامیده می شوند، پایه و اساس فرایند اسپرمزایی در بافت بیضه می باشند. آنها همچنین سلول های با ارزشی جهت کاربردهای گوناگون در زمینه زیست شناسی تکاملی، زیست فناوری و پزشکی هستند. شناخت و درک جدیدترین یافته های مرتبط با اساس سلولی و مولکولی سلول های بنیادی اسپرم ساز و همچنین روش های دسترسی به این سلول ها برای کاربرد های آنها در زمینه پزشکی برای درمان برخی مشکلات ناباروری و نیز در زمینه زیست فناوری برای تولید حیوانات تراریخت مهم و ضروری می باشد. مقاله مروری حاضر به منظور توضیح اساس سلولی و مولکولی تکامل، خودنوزایی و تمایز سلول های بنیادی اسپرم ساز پستانداران و پرندگان در کنام طبیعی آنها و نیز تحت شرایط آزمایشگاهی ارائه شده است. به علاوه، این مطالعه شاخص های مولکولی اختصاصی، جهت تعیین هویت سلول های بنیادی اسپرم ساز را نشان می دهد. ما همچنین روش هایی را جهت جداسازی، کشت و غنی سازی این سلول ها معرفی کرده ایم. در انتها، اهمیت سلول های بنیادی اسپرم ساز در حیطه های مختلف و چشم اندازهای کاربردی آنها و نیز تمایز سایر سلول های بنیادی جهت دستیابی به سلول های شبه اسپرماتوگونیا و اسپرماتید تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی اسپرم ساز، خودنوزایی، تمایز، شاخص مولکولی، باروری
  • امیر آراسته فر*، پریسا بدیعی صفحات 829-842
    عفونت های قارچی مهاجم یکی از مشکلات در حال گسترش دربیمارستان ها و مراکز درمانی می باشند که میزان مرگ و میر بالایی دارند. این عفونت ها معمولا در افراد با سیستم ایمنی ضعیف ایجاد می شود.هدف از این نوشتار مروری اجمالی بر داروهای ضد قارچی و تجویز آنها در شایع ترین بیماری های قارچی مهاجم می باشد.
    داروهای ضد قارچی شامل چهار گروه پلی ین ها، آزول ها، اکینو کاندین ها و داروهای موثر بر سنتزDNA و RNA می باشند. آمفوتریسین ب یکی از مهم ترین داروهای ضدقارچی است که فعالیت زیادی بر علیه گونه های آسپرژیلوس، کاندیدا و موکور دارد ولی به علت عوارض جانبی زیادی که دارد، برای پروفیلاکسی استفاده نمی شود. فرمولاسیون لیپیدی این ترکیب دارای اثرات سمی کمتری می باشد. داروهای خانواده آزول ها، فعالیت های گسترده ای علیه طیف وسیعی از قارچ های رشته ای و گونه های کاندیدا دارند. در افراد مستعد ابتلا به عفونت آسپرژیلوسی برای پروفیلاکسی و درمان اولین داروی پیشنهادی وروکونازول است. پوساکونازول یک آزول خوراکی برای درمان موکورمایکوزیز می باشد. 5-فلوسایتوزین داروهای موثر بر سنتزDNA می باشند که به صورت روتین برای درمان بیماری مننژیت کریپتوکوکی مورد استفاده قرار می گیرند. جدیدترین خانواده عوامل ضدقارچی اکینو کاندین ها (کسپوفانژین، آنیدولافانژینو میکافانژین) می باشندکه در درمان کاندیداها موثر بوده و می توانند جایگزین مناسبی برای آزول ها به شمار آیند.
    برای درمان عفونت های قارچی مهاجم انواع مختلف داروهای ضد قارچی وجود دارد. بهترین روش درمانی تا امروز استفاده از دارو به صورت منوتراپی بوده است ولی برای جلوگیری از عوارض دارویی یک دارو با دوز بالا و یا جلوگیری از مقاومت، استفاده از ترکیب چند داروی ضد قارچی در حال بررسی است.
    کلیدواژگان: پلی ین ها، آزول ها، اکینو کاندین ها، آمفوتریسین، فلوکونازول
  • نامه به سردبیر
|
  • Zahra Arab Borzoi, Habibollah Esmaily*, Monavar Afzal Aghaei, Amin Samiei, Abas Bahrampoor Pages 671-682
    Background and Aims
    Tuberculosis is one of the most important diseases of century that involves all the human organs including lungs. Due to the yearly occurrence of 9 millions new cases and 1.5 millions deaths in the world¡ tuberculosis is in the center of attention. The aim of this study was to indentify factors affecting the time required for sputum smear conversion in patients.
    Methods
    This historical cohort study was performed on tuberculosis patients with pulmonary involvement and positive smear referred to Health Centers of Mashhad University of Medical Sciences from September 2012 to July 2014. The demographic characteristic of patients and features of disease were used as variables. Log Rank test¡ Kaplan-Meier method and Cox regression were used to analyze data (α
    Results
    Out of 1141 patients¡ 54.8% were female and 45.2% were male. The medium time to sputum smear conversion was 2 months. At the end of the second and third months of treatment¡ respectively 78% and 89% of patients had negative smear. Based on Cox regression¡ gender and bacillus level at the beginning of treatment significantly affected the time to sputum smear conversion.
    Conclusion
    Special attention must be paid to the patient education and to the male patients and those with high level of bacillus at diagnosis time.
    Keywords: Pulmonary tuberculosis, Cox Models, Sputum
  • Mohammad Hossein Daie Parizi, Ali Hosseininasab*, Parisa Ebrahimi, Akram Shahdadi, Pegah Arfa, Peyvand Nazeri Pages 683-688
    Background and Aims
    Shigella infection is still a health problem in less developed countries. This infection is a major cause of food poisoning that sometimes caused morbidity and mortality. The aim of this study was to investigate outbreak of Shigella food poisoning in children referred to Kerman Afzalipour hospital.
    Method
    In September 2015¡ a large number of children and adults with high fever and diarrhea following consumption of a common food were admitted in Kerman Afzalipour hospital¡ south east¡ Iran. Along with primary care¡ culture and smear of stool samples were tested in the laboratory.
    Results
    From thirteen children aged 2 to 14 years¡ one child was treated as outpatient and 12 ones were hospitalized. One child had diarrhea with blood and mucus. Seven children had colitis along with numerous leukocytes in the stool test. Two patients had generalized tonic-clonic seizures. In two cases stool cultures showed Shigellaflexneri susceptible to third generation cephalosporin¡ but resistant to co-trimoxazole and nalidixic acid. After the treatment¡ all children were discharged from the hospital in good condition.
    Conclusion
    In food poisoning¡ Shigella infection and antibiotic resistance of this bacterium should be considered.
    Keywords: Food poisoning, Shigella, Pediatrics
  • Sayyed Alireza Talaei *, Mahmoud Salami Pages 689-702
    Background and Aims
    Change in visual experience impairs circadian rhythms. In this study¡ The effects of visual deprivation during critical period of brain development and melatonin intake on synaptic plasticity of hippocampal CA1 neurons were evaluated.
    Methods
    This experimental study was done on male rats kept in standard 12 hour light/dark condition (Light Reared-LR) or in complete darkness (Dark Reared-DR). Each group¡ was divided into 3 sub groups of 2¡ 4 and 6 week old rats (n=16). Excitatory post synaptic field potentials were recorded from dendrite of CA1 area neurons. Then¡ half of animals in each group received melatonin via ICV and field potentials recording was repeated. Finally¡ using tetanic stimulation¡ Long-term potentiation (LTP) was induced.
    Results
    The amplitude of basic responses of the LR animals decreased with age incaease (P
    Conclusion
    Visual deprivation during critical period of brain development increases basic responses of rat’s CA1 neurons and inhibits LTP induction in these neurons¡ time dependently. Also¡ the visual deprivation opposes the destructive effects of melatonin on LTP induction in CA1 neurons in a time-dependent manner.
    Keywords: Neuronal Plasticity, Hippocampus, Critical Period, Visual perception, Melatonin, Rat
  • Ghorbanali Rahimian, Nader Bagheri, Abolfazl Gholipour, Hedayatollah Shirzad * Pages 703-713
    Background and Aims
    Helicobacter pylori (H. pylori) infection is associated with peptic ulcer and gastric cancer. Polymorphisms of the genes coding Toll-like receptors (TLRs) may influence the innate and adaptive immune responses and affect the susceptibility to H. pylori or the disease outcomes. But the details and association to different polymorphisms and different clinical expression in patients infected with H. pylori have remained unclear. The purpose of this study was to investigate the effect of TLR-4 Asp299Gly polymorphism on expression levels of IL-6 and IL-18 genes in patients infected with H . Pylori in comparison to uninfected patients.
    Methods
    In a case-control study¡ biopsies were collected from 58 H. pylori-infected and 44 uninfected subjects. Genotypes of TLR-4 Asp299Gly single-nuleotide polymorphism were assessed through polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP). The expression levels of mucosal IL-6 and IL-18 mRNA were measured by real time-PCR. Cytokine expression levels in the two groups were analysed using the t test.
    Results
    The frequencies of D/D and D/G genotypes were respectively 55.2% and 44.8% in H. pyloriinfected and 77.2% and 22.8% in uninfected subjects. The expression level of IL-6 in H. pylori infected patients with TLR-4 gene polymorphism was significantly higher (P=0.001). However¡ no significant relationship between the expression level of IL-18 and TLR-4 gene polymorphism was reported in patients infected with H. pylori (P=0.419). In addition¡ no significant relationship between IL-6¡ IL-18 expression levels and TLR-4 gene polymorphism was reported in uninfected patients.
    Conclusion
    TLR-4 Asp299Gly Gene single-nuclotide polymorphism increases the expression levels of TL6 and has an important role in development of Hopylori-associated gastrititis.
    Keywords: Helicobacter pylori, Polymorphism, IL-6, IL-18, TLR-4, Gastritis
  • Malek Soleimani Mehranjani *, Najmeh Hatamikia, Samira Naderi Noreini Pages 714-726
    Background and Aims
    Sodium arsenite¡ an environmental pollutant¡ produces free radicals with harmful effects on the reproductive system. The aim of this study was to investigate the effect of curcumin¡ as a strong antioxidant¡ on the testis tissue and spermatogenic cell population in mice treated with sodium arsenite.
    Methods
    In this experimental study¡ Adult male NMRI mice were randomly divided into the 5 groups (n=6): control¡ sodium arsenite (5mg/kg/day)¡ curcumin (15mg/kg/day)¡ sodium arsenite狪�梧 and DMSO as vehicle. After 5 weeks of treatment (through intraperitoneal ingection)¡ animals right testis were removed¡ fixed¡ sectioned¡ stained (using heiden hain azan method) and stereologically studied. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tuckey''s test and the means were considered significantly different at p
    Result
    A significant decrease in the mean volume (P
    Conclusions
    Curcumin can compensate the harmful effects of sodium arsenite on the testicular tissue and spermatogenic cell populations in adult mice. Therefor¡ it is suggested as a supplement in the case of arsenite intoxication.
    Keywords: Curcumin, Mice, Sodium arsenate, Stereology, Testis
  • Elham Zadeh Hashem *, Freshteh Panahandeh, Behzad Lame, Rad Pages 727-740
    Background and Aims
    Lipotoxicity is the process through which accumulation of lipid intermadiates leads to cellular dysfunction. The worldwide prevalence of cardiovascular diseases has been increased dramatically due to lipotoxicity. According to the peformed studies¡ saturated and unsaturated fatty acids differ significantly in their contributions to lipotoxicity. It has been reported that linolenic acid prevents lipotocixity in rat hepatocytes. The objective of the present study was to evaluate the effects of linolenic acid on the lipotoxicity induced by palmitic acid in adult rat cardiomyocyte.
    Methods
    Ventricular heart muscle cells were isolated and seeded into 24-well-plates. Cells were randomly treated with palmitic acid (0.5 mM)¡ linolenic acid (0.5 mM)¡ palmitic acid linolenic acid (0.5 mM.5 mM) or left as control. Triacylglycerol (TAG)¡ diacylglycerol (DAG)¡ DNA fragmentation and percent of viability were measured at 24¡ 48 hours.
    Results
    Linolenic acid decreased DAG and DNA fragmentation and increased TAG and viability when coadministrated with palmitic acid in comparison with palmitic acid alone (P
    Conclusion
    In conclusion¡ linolenic acid significantly eliminates induced lipotoxicity induced by palmitic acid in primary adult rat cardiomyocytes culture.
    Keywords: Linolenic acid, Lipotoxicity, Palmitic acid, Myocytes, Rat, Cardiovascular disease
  • Ramin Rashidi Molaei, Abdolreza Kazemi *, Masood Rahmati Pages 741-753
    Background and Aims
    Diabetic neuropathy can lead to atrophy and weakness of distally located muscles and lack of neurotrophic support is believed to contribute to the development of these consequences. So¡ the aim of the present study was to investigate BDNF and TrKB gene expression in soleus muscle of Wistar male rats with diabetic neuropathy following endurance training.
    Methods
    A total of 16 Wistar male rats were randomly assigned in 4 groups: diabetic trained (DT)¡ diabetic Non-trained (DNT)¡ normal trained (NT) and normal control (NC). Two weeks after STZ injection (45 mg/Kg)¡ diabetic neuropathy was demonstrated with mechanical allodynia and thermal hyperalgesia tests. Then¡ moderate endurance training protocol was performed for 6 weeks and 48 hours after the final training session¡ rats were dissected and soleus muscle tissues were removed. BDNF and TrkB gene expression was determined with Real time- PCR methods.
    Results
    Soleus muscle weight decreased in diabetic groups (p=0/001); even though¡ compared with DNT group¡ it was higher in DT group (p=0/001). BDNF and TrkB gene expression in DNT group was higher than NC group (p=0/001). Also¡ training significantly decreased BDNF and TrkB gene expression and blood glucose levels in DT group compared with DNT group (P=0/001 and P=0/0001¡ respectively).
    Conclusion
    In soleus muscle of diabetic rats¡ BDNF and TrkB mRNA up-regulation is involved in the development of muscle atrophy and training as a non-pharmacotherapy strategy can modulate it. So¡ considering BDNF and TrkB as novel therapeutic targets in diabetes disease is suggested.
    Keywords: Gene expression, BDNF, TrkB, Diabetes, Exercise
  • Nasrin Alsadat Hosseini Ramaghani *, Habib Hadian Fard, Mohammad Reza Taghavi, Hadi Panahi Pages 754-769
    Background and Aims
    The aim of the present study was to use a psychological model to explain the effect of trait anxiety and induced anxiety on individual’s performance in updating function of working memory. This study was also designed to test attentional control theory of Eysenck et al.
    Methods
    Throngh Multistage Cluster sampling method¡ 330 freshman university students were asked to complete the trait part of Spielberger''s State-Trait Anxiety Inventor. After scoring¡ 24 subjects from the upper 25 percent of distribution were selected as high trait anxiety group¡ and 24 subjects from the lower 25 percent of distribution were selected as low trait anxiety group.Then¡ the subjects were tested in normal and induced anxiety conditions. The performance in updating function was investigated with both of processing efficacy and performance effectiveness. Data were analyzed using mixed repeated measures¡ modified bone ferreni post hoc test and independent t- test.
    Results
    The results showed the effect of trait anxiety on processing efficacy in updating function of working memory. Also¡ in addition to processing efficacy¡ performance effectiveness was impaired in the induced anxiety condition.
    Conclusion
    The results provided support for attentional control theory of Eysenck et al; That is¡ the high trait anxiety group increased their effort in order to maintain levels of performance. The high trait anxiety group¡ in addition to increasing mental effort¡ had lower cognitive function in the induced anxiety condition.
    Keywords: Trait anxiety, Executive Functions, Performance, Students
  • Hamidreza Akhavan* Pages 770-782
    Background and Aims
    Ghavoot¡ a traditional product of Kerman¡ depending on its formulation is a mixture of several seeds¡ nuts and medicinal plants seeds milled with sugar. In spite of limitted scientific studies¡ this traditional product is being widely offered to consumers by claiming several health promoting effects. The aim of this study was to evaluate major constituents and antioxidant properties of Ghavoot.
    Methods
    To prepare eight common mixtures of Ghavoot¡ the nuts¡ medicinal plants seeds were cleaned roasted and milled with a certain amount of sugar. The analysis of samples and peroxide and acidity values of the extracted oils were performed. Total phenolic content and antioxidant activity of Ghavoot samples were measured after reflux extraction with 80% ethanol.
    Results
    The results showed a significant difference between Ghavoot samples in term of moisture (1.173.03%)¡ carbohydrate (51.12-88.22%)¡ protein (4.04-12.61%)¡ fiber (0.53-7.67%)¡ ash (0.97-3.22%) and oil (1.58-25.65%). Based on the results¡ the acidity and peroxide values of extracted oil from Ghavoot samples were respectively between 1-72 % and 0.15 -1.72¡ meq/kg oil. In addition¡ the total phenolic content of Ghavoot samples was in the range of 15.71-748.57 mg gallic acid equivalents/100 gr Ghavoot. The highest phenolic content was observed in coffee Ghavoot and the least was found in cardamom단 Ghavoot.
    Conclusion
    Seeds of medicinal plants and nuts that used in Ghavoot can be suitable sources of essential compounds for human body. Also¡ the phenolic extracts obtained from some Ghavoot samples had considerable phenolic content and antioxidant activity.
    Keywords: Ghavoot, Kerman, Phenolic compounds, Antioxidant capacity
  • Ali Eskandarizadeh, Razieh Hoseinifar, Zahra Jalali *, Mojtaba Rajaeinejad Pages 783-789
    Background and Aims
    Repair of defective restoration is more conservative than replacing it. Veneering the amalgam restorations with opaque resin materials can satisfy the esthetic demands. Evaluation of interfacial bond quality between amalgam and composite surface is one of the important factors in assessing the quality of repaired amalgam which can be achieved by micro leakage test and bond strength test. The aim of this study was to assess the effect of introduced amalgam and also the bonding agent on shear bond strength of amalgam and composite interface.
    Methods
    First¡ 72 acrylic models (20*33 mm) were provided and categorized into two groups of A and B. we used Tytin (kerr¡USA) amalgam in group A and Cinalux (Shahid faghihi¡ Tehran) amalgam in group B. Amalgam surface was scratched by using a diamond bur. All the groups were etched and rinsed. In A1 group¡ nothing was done after etching and rinsing. In A2 group¡ single bond and in A3 group Excite was used. B1¡ B2 and B3 groups were respectively prepared like A1¡ A2 and A3 groups. DenFil composite was used in all groups. Shear bond strength was assessed by using Universal testing machine. All the specimens were seen under stereo microscope (Olympus¡ Germany) with 75% magnification. Tukey HSD test was used for statistical analysis.
    Results
    In the groups which were filled with Tytin¡ A3 group had significantly higher bond strength than A1 group (P=0.001). In groups which were filled with Sinalux¡ B3 group had significantly higher bond strength than B1 and B2 groups (P=0.001 and 0.03 respectively). Bond strength was significantly higher in A1 compare to B1¡ A2 compare to B2¡ and A3 compared to B3 (P=0.001).
    Conclusion
    According to the obtained results¡ the type of introduced amalgam and also the bonding agent can affect shear bond strength of amalgam and composite interface. Tytin amalgam compared to Cinalux amalgam can create more shear bond strength. Also¡ excite bonding causes higher bond strength compared to single bond.
    Keywords: Shear Bond Strength, Amalgam, Composite
  • Mohades Peydayesh, Zahra Honarvar * Pages 790-796
    Uterine sarcomas are very unique tumors with mesodermial origin and accounting for 2-6% of uterine cancers. In general¡ uterine sarcomas are the most malignant tumors of the uterus. Their usual histologic types are endometrial estromal sarcoma¡ lieomyosarcoma and malignant mixed mullerian tumor or carcinosarcoma In this case report¡ a 19 year old woman with chief complaint of abnormal uterine bleeding from 1 year ago is presented. The patient had 3 times curettage in this period and due to the last pathology report that was suspicious for uterine sarcoma referred to Afzali Poor Hospital. In the last sonography¡ a huge pelvic mass was reported with hydronephrosis and dilated left ureter. Furthermore¡ in the last CT scan a suspicious mass in favor of leiomyoma was reported too. In laparotomy surgery due to frozen section report of fibro sarcoma¡ hysterectomy and bilateral salpigo oophorectomy was done. In final pathology¡ endometrial stromal sarcoma was reported. Endometrial stromal sarcoma accounts for 15% of uterine sarcomas usually seen in perimenopausal period. The usual symptom of this tumor is abnormal uterine bleeding. Some of these patients are asymptomatic. The main therapy of these patients is total hysterectomy and bilateral salpingo oophorecomy.
  • Sajjad Sisakhtnezhad *, Ahmad Reza Bahrami, Maryam Moghadam Matin, Fatemeh Behnam Rassouli, Madjid Momeni, Moghadam, Sohrab Boozarpour Pages 797-828
    Spermatogonial stem cells (SSCs) also known as germ stem cells (GSCs) are the basis of spermatogenesis process in the testis. Furthermore¡ they are also valuable cells with different applications in developmental biology¡ transgenesis technology¡ and clinic. Understanding the new findings related to the cell and molecular biology of SSCs and the methods for isolation and maintenance of these cells are important and essential for their applications in medicine to treat some infertility problems and also in biotechnology to produce transgenic animals. The present review was conducted to describe the cell and molecular basis of development¡ self-renewal¡ and differentiation of mammalian and poultry SSCs in vivo (natural niche) and in vitro. Moreover¡ this study represents specific molecular markers to characterize SSCs. We also introduce methods to isolate¡ cultivate and enrich these cells¡ which are important for their applications. Finally¡ the significance of SSCs in different fields and their practical perspectives¡ and also the differentiation potential of other stem cells into spermatogonial- and spermatic-like cells are discussed.
    Keywords: Spermatogonial stem cell, Self, renewal, Differentiation, Molecular markers, Fertility
  • Amir Arastefar *, Parisa Badiee Pages 829-842
    Invasive fungal infections with high mortality rate are a growing health concern in hospitals and medical centers. The infection usually occurs in people with compromised immune systems. The purpose of this paper is a review of the most commonly prescribed antifungal drugs for invasive fungal diseases. Antifungals consist of the four main groups; polyenes¡ azoles¡ echinocandins and DNA and RNA synthesis inhibitors. Amphotericin B is one of the most significant antifungal agents effective against Aspergillus¡ Candida and Mucor species¡ but due to several side effects¡ it is not used for prophylaxis. Its lipid formulation has lower toxicity. Azoles have an extensive activity against a broad spectrum of filamentous fungi and Candida species. Voriconazole is the drug of choice in the prophylaxis and treatment of the patients susceptible to Aspergillus infections. Posaconazole is an oral azole used to treat mucormycosis.5fluorocytosine is an antifungal drug with intracellular mechanisms that is used routinely for the treatment of cryptococcal meningitis. Echinocandins are the latest family of antifungal agents and include caspofungin¡ anidulafungin and micafungin. They are effective against Candida and can serve as an alternative for azoles. There is a variety of antifungal treatments and monotherapy has been the best; however¡ to prevent side effects of a medicine with high-dose and resistance¡ combination treatments are under investigation.
    Keywords: Polyenes, Azoles, Echinocandins, Amphotericin B, Fluconazole