فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 122، امرداد و شهریور 1396)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 122، امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی غفاری، ابراهیم بنی طالبی*، محمد فرامرزی، عبدالناصر محبی صفحات 282-294
    زمینه و هدف
    اختلال متابولیسم چربی در ایجاد مقاومت به انسولین در عضلات اسکلتی نقش مهمی ایفا می کند و پروتئین های قطره چربی همچون پری لیپین 2 (PLIN2) در تنظیم سوخت وساز چربی داخل سلولی موثر است. از جمله مسیرهای پیشنهادشده برای اعمال اثرات فعالیت استقامتی در بیماری های متابولیک، تاثیر فعالیت بدنی بر لیپولیز درون عضلانی است. لذا هدف از این مطالعه مقایسه دو شدت تمرین هوازی (کم شدت و شدت بالا) بر بیان پروتئین پری لیپین 2 عضله اسکلتی، سطوح سرمی گلوکز و انسولین موش صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوسین است.
    روش بررسی
    تعداد 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی ساده به سه گروه شامل دو گروه مداخله (گروه با تمرین استقامتی کم شدت (8=n) و گروه با تمرین تداومی با شدت بالا (8=n)) و یک گروه کنترل (8=n) تقسیم شدند. پس از دیابتی کردن موش های صحرایی از طریق تزریق (55 میلی گرم بر ازای هر کیلوگرم وزن بدن) داروی استرپتوزوسین به صورت درون صفاقی، تمرین استقامتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته روی موش های صحرایی دیابتی اعمال شد. شدت تمرین در گروه کم شدت معادل سرعت 18 متر بر دقیقه (معادل 55-65 درصد Vo2max)، شدت تمرین در گروه تمرینی با شدت بالا معادل سرعت 34 متر بر دقیقه (معادل 85 درصد Vo2max) بود و گروه کنترل هیچ مداخله ای را در این مدت دریافت نکردند. بیان نسبی پروتئین پری لیپین 2 با تکنیک وسترن بلات انجام شد. جهت تعیین معنی دار بودن تفاوت بین متغیرها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مقایسه بین گروهی، اختلاف معنی داری بین سه گروه در متغیرهای پری لیپین 2 نشان داد (037/0=p). نتایج آزمون تعقیبی بیانگر معنی دار بودن نتایج بین دو گروه کنترل دیابتی و گروه دیابتی تمرین با شدت بالا بود (028/0=P)، اما تفاوت معنی داری در میزان پری لیپین 2 در گروه تمرین کم شدت نسبت به گروه کنترل وجود نداشت (38/0P=). همچنین بین گروه تمرینی کم شدت و با شدت بالا اختلاف معنی داری وجود نداشت (38/0=P). نتایج مقایسه بین گروهی، اختلاف معنی داری بین سه گروه در سطوح سرومی گلوکز و انسولین نشان نداد (به ترتیب 09/0=p و 28/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان به اثرات تعدیلی تمرینات استقامتی با شدت بالا در افزایش بیان پری لیپین 2 در نمونه های دیابتی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: دیابت، پری لیپین 2، تمرین استقامتی، تری گلیسیریدهای درون عضلانی، مقاومت به انسولین
  • احمد مظفر، داوود مهربانی*، اکبر وحدتی، ابراهیم حسینی، محسن فروزان فر صفحات 295-310
    زمینه و هدف
    تجویز داروهای شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان می تواند زمینه ساز ناباروری باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر محیط استفاده شده در کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان (سیکریتا) در درمان ناباروری آزواسپرمیک القاء شده به وسیله بوسولفان در موش بالب–سی انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، هجده سر موش سوری از نژاد بالب - سی به صورت تصادفی به سه گروه کنترل،آزواسپرمی و سیکریتا تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل هیچگونه تیمار دارویی دریافت نکردند. برای توقف اسپرماتوژنز و القای آزواسپرمی دو دوز بوسولفان(10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) با فاصله 21 روز به موش های گروه آزواسپرمی و سیکریتا تزریق شد. 35 روز بعد از آخرین تزریق بوسولفان، محیط استفاده شده در کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به درون بیضه موش های گروه سیکریتا تزریق گردید. هشت هفته پس از تزریق محیط کشت، بیضه های تمامی حیوانات جدا گردید و تحت بررسی هیستولوژیک و هیستوموفومتریک قرار گرفتند.داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های هیستولوژیک نشان می دهد، در گروه آزواسپرمی، سلول های اسپرماتوژنیک به شدت کاهش یافته بود و فضاهای واکوئله در اپیتلیوم زایا مشاهده گردید. پس از درمان با سیکریتا بهبود لایه اپیتلیوم زایا و فرایند اسپرماتوژنز مشاهده شد. همچنین یافته های هیستومورفومتریک نشان داد که ضخامت و مساحت سلولی، قطر کلی، مساحت مقطع عرضی و شاخص اسپرماتوژنز لوله های منی‏ساز در گروه سیکریتا نسبت به گروه آزواسپرمی ‏افزایش داشت (001/0p<)، اما نسبت به گروه کنترل کاهش نشان داد (05/0p<). همچنین تعداد و تراکم عددی لوله های منی‏ساز در گروه کنترل و سیکریتا نسبت به گروه آزواسپرمی ‏کاهش داشت (001/0p<)؛ در هر سه گروه، قطر و مساحت لومنی لوله های منی ساز اختلاف معنی‏داری نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    محیط استفاده شده در کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان (سیکریتا) می تواند موجب بازگشت اسپرماتوژنز در موش های آزواسپرمیک القاء شده به وسیله بوسولفان شود. این یافته ها می تواند به یافته های پیشین در درمان ناباروری جنس نر اضافه گردند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، سیکریتا، بوسولفان، آزواسپرمی
  • بهرام پورفاضلی، اکبر اعظمیان جزی، محمد فرامرزی، سید محمد جواد مرتضوی صفحات 311-324
    زمینه و هدف
    قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس می تواند باعث استرس اکسیداتیو شده و از طرفی عملکرد سیستم آنتی اکسیدانی بدن با ورزش منظم افزایش یافته و باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ورزش هوازی بر مارکرهای استرس اکسیداتیو در رت های قرار گرفته در معرض اشعه الکترومغناطیس مایکروویو ساطع شده از روترهای Wi-Fi بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی30 سر رت نر 8 هفته ای از نژاد ویستار با محدوده وزنی 20±200 گرم به طور تصادفی به چهار گروه گروه کنترل، اشعه، ورزش و اشعه+ ورزش تقسیم شدند. برنامه اصلی تمرین ورزشی شامل 8 هفته (یک جلسه در روز و پنج روز هفته) دویدن روی تردمیل مخصوص حیوانات با 40 تا60 درصد حداکثر سرعت و پروتکل اشعه شامل روزانه یک ساعت مواجهه با اشعه45/2 گیگاهرتز ساطع شده از مودم Wi-Fiو به مدت 8 هفته بود. قبل و 48 ساعت پس از مداخلات اصلی، از کلیه گروه ها نمونه خونی گرفته شد. سطوح پلاسماییSOD و GPX به روش الیزا و با استفاده از کیت های معتبر و MDA به روش TBA ااندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، تی وابسته و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند ( 05/0≥P ).
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه حاکی از وجود اختلاف معنی داری بین گروه های مختلف تحقیق بود به این صورت که هشت هفته مواجهه با اشعه Wi-Fi باعث کاهش سطح پلاسمایی SOD و GPx و افزایش MDA شده و از طرف دیگر هشت هفته تمرین ورزش هوازی افزایش سطح پلاسمایی SOD و GPx و کاهش MDA شد. نتایج آزمون توکی نشان داد در زمینه SOD و GPx تفاوت بین همه گروه ها، به استثنای گروه های ورزش با اشعه+ورزش (119/0=P و 073/0=P) معنی دار بود. و در زمینه MDA تفاوت بین همه گروه ها، به استثنای گروه اشعه+ورزش با گروه های ورزش و کنترل (323/0=P و 717/0=P) معنی دار بود. نتایج آزمون تی وابسته نیز حاکی از تفاوت معنی داری بین پیش آزمون و پس آزمون همه متغیرهای تحقیق بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد تمرینات منظم ورزش هوازی می تواند اثرات مفیدی بر سیستم آنتی اکسیدانی داشته و باعث تعدیل در مارکرهای استرس اکسیداتیو ناشی اشعهWi-Fi شود.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، Wi-Fi، ورزش هوازی، سیستم آنتی اکسیدان، اشعه الکترومغناطیس
  • سلیمه کیانی، حسین وزینی *، ناصر میرازی صفحات 325-336
    زمینه و هدف
    هورمونهای تیروئیدی در کنترل و حفظ هومئوستاز بدن نقش موثری دارند. در این بررسی اثر عصاره گیاه شنگ (Tragopogon pratensis L.) بر سطح سرمی هورمون های تیروئیدی موش های دریافت کننده استات سرب مطالعه شد.
    روش کار
    در این مطالعه ی تجربی 36 سر موش صحرایی نر در 6 گروه 6 سری شامل گروه های : کنترل، دریافت کننده استات سرب و گروه های تیمار 1،2 و3 (استات سرب +عصاره گیاه شنگ در دوزهای کم 200 میلی گرم بر کیلوگرم ، دوز متوسط میلی گرم بر کیلوگرم 400 و دوز زیاد800 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه شاهد مثبت دریافت کننده عصاره گیاه شنگ (دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم) استفاده شد. در پایان آزمایشات، پس از بیهوشی، از قلب حیوانات خونگیری و سطح سرمی هورمون های تیروئیدی اندازه گیری شد. داده های هر آزمون با کمک آزمون آماری آنالیز ANOVA و سپس آزمون توکی در سطح معنی داری (P≤0.05)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطوح سرمی هورمون های T3 ،T4 و TSH در گروه دریافت کننده استات سرب در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنا داری پیدا کرد.(001/0P<). گروه های تیمار شده با عصاره شنگ سطح سرمی هورمون های تیروئیدی را نسبت به گروه دریافت کننده استات سرب به طور معنی داری افرایش دادند.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی شنگ سبب افزایش هورمون های تیروئیدی به سطح طبیعی در موش های دریافت کننده استات سرب گردید. تصور می گردد ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره این گیاه قادرند محافظت بافت تیروئید را در مقابل تاثیرات مخرب استات سرب صورت دهند.
    کلیدواژگان: استات سرب، هورمون های تیروئید، موش صحرایی، گیاه شنگ
  • محبوبه فروزنده، سید ابراهیم حسینی* صفحات 337-349
    پیش زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS) ) (Polycystic ovary syndrome) یکی از شایع ترین علل ناباروری در زنان است.با توجه به شیوع PCOS در سراسر جهان ، این مطالعه با هدف مقایسه اثر متفورمین با زنجبیل بر عملکردمحور هیپوفیز-گوناد در موشهای صحرایی ماده بالغ PCOS انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی از 72 سر موش صحرایی ماده بالغ استفاده گردید که به گروه های کنترل، شاهد PCOS و7 دسته تجربی PCOS دریافت کننده متفورمین با دوزmg/ kg 500، زنجبیل با دوزهای mg/ kg300،200و100 و زنجبیل با دوزهای mg/ kg300،200و100 با متفورمین با دوزmg/ kg 500 تقسیم شدند.کلیه تجویزها برای مدت 28 روز و به صورت گاواژ انجام گرفت. پس از خون گیری از حیوانات جهت اندازه گیری هورمونهای FSH، LH و استروژن،پروژسترون و تستوسترون ،تخمدانهای آنها خارج و پس از تهیه مقاطع بافتی فولیکولها شمارش گردیدند. داده های به دست آمده توسط نرم افزار 18-SPSS و از طریق آزمونهای ANOVA و Duncan مورد آنالیز قرار گرفتند و معناداری اختلاف داده ها در سطح 05/0>P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که لتروزول با ایجاد PCOSباعث افزایش فولیکولهای آترتیک،تستوسترون،استروژن و کاهش سایر فولیکولها و هورمون FSH در سطح01/0P< می شود و متفورمین و زنجبیل به تنهایی و با یکدیگر باعث کاهش فولیکولهای آترتیک،تستوسترون،استروژن و افزایش سایر فولیکولها و هورمون FSH در سطح01/0P< می گردند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مصرف متفورمین و زنجبیل به تنهایی و یا با یکدیگر باعث بهبود شرایط PCOS می شوند واین بهبود در گروه های دریافت کننده همزمان زنجبیل با متفورمین بیشتر مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، متفورمین، زنجبیل، FSH، LH، استروژن، پروژسترون، تستوسترون، موش صحرایی
  • آرمان سلیمی، امیر عباسی، کیانوش زهراکار، بتول طامه، رضا داورنیا* صفحات 350-363
    زمینه و هدف
    اختلال طیف اوتیسم با مشکلات در زمینه عملکرد اجتماعی، ارتباطات و وجود رفتارهای تکراری و قالبی مشخص شده است. به خاطر مشکلات فراوان این کودکان، خانواده ها و به خصوص مادران، از تنش ها و فشارهای روانی بسیاری رنج می برند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر امید درمانی به شیوه گروهی بر تاب آوری مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم طراحی و انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مداخله ای نیمه تجربی بود که با بهره گیری از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه این پژوهش را تمامی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اتیسم مراجعه کننده به مرکز توانبخشی ندای عصر (ویژه کودکان اتیسم) در شهر تهران در سال 1395 تشکیل می دادند که کودکان آنها تشخیص اختلال اتیسم را توسط یک روانپزشک متخصص اطفال و یک روانشناس بالینی دریافت کرده بودند. 30 مادر دارای کودک اوتیستیک که کمترین نمرات را در پرسشنامه تاب آوری کانر- دیویدسون (2003) کسب نموده بودند و از تاب آوری پایین تری برخوردار بودند، به شیوه در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. پس از اخذ پیش آزمون، آزمودنی های گروه آزمایش 8 جلسه امید درمانی به شیوه گروهی را دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل در این مدت در لیست انتظار بودند. پس از پایان جلسات، مجددا شرکت کنندگان دو گروه توسط پرسشنامه مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های پژوهش توسط آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و با بهره گیری از نرم افزار SPSS18 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها حاکی از آن بود که در مرحله پس آزمون، بین آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل از نظر میزان تاب آوری، تفاوت معناداری وجود داشت. بعبارت دیگر جلسات امید درمانی گروهی باعث ارتقای تاب آوری در مادران دارای کودک اوتیستیک شده بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش، تاثیر امید درمانی بر تاب آوری مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم مورد تایید قرار گرفت. پیشنهاد می شود مراکز ویژه کودکان اوتیسم در سراسر کشور از بسته مداخله ای امید درمانی در جهت کاهش مشکلات روان شناختی و ارتقای سلامت روان والدین این کودکان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، امید درمانی، اختلال طیف اوتیسم
  • ساسان دارابی، کامبیز کریم زاده شیرازی*، مهدی اکبرتبار طوری، سیدعلی موسوی زاده، سیما زمانی صفحات 364-374
    مقدمه
    امروزه بیماری های قلبی عروقی علت اصلی ناتوانی و مرگ ومیر در بسیاری از کشورها به شمار می رود و پیشگیری از آن یکی از موارد موردبحث در سازمان جهانی بهداشت است. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی باور سلامت بر ارتقای رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی – عروقی در زنان 45-30 ساله شهر سی سخت انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی عرصه ای بود که بر روی 137 زن 45-30 مراجعه کننده به مرکز بهداشتی و درمانی شهر سی سخت در سال 1395 به روش نمونه گیری تصادفی منظم صورت گرفت. گرداوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه باور سلامت و ثبت 3 روزه غذا، قبل و دو ماه بعد از آموزش انجام شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مداخله آموزشی باعث افزایش نمرات آگاهی و سازه های مدل باور سلامت به جز سازه موانع درک شده گردید (05/0 > P). همچنین میانگین مصرف کالری، کربوهیدرات، چربی، اسیدهای چرب، نمک و گروه های نان و غلات، کاهش و گروه های شیر و لبنیات و سبزیجات افزایش یافت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    آموزش بر اساس مدل باور سلامت درافزایش آگاهی و ارتقای رفتار تغذیه ای درزمینه پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، الگوی باور سلامت، رفتارهای تغذیه ای، بیماری های قلبی و عروقی، زنان
  • حبیبه بیات منش، منصوره زاغری تفرشی*، هومان منوچهری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 375-389
    مقدمه و هدف
    ارتقاء کیفیت خدمات درمانی از دغدغه های اصلی سازمان های ارائه دهنده خدمات سلامت است . امنیت بیمار به معنای فقدان هرگونه آسیب ناشی از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است. در بخش مراقبت های ویژه به دلایلی چون پیچیدگی شرایط بیمار و فرایند درمان، امکان بروز خطا و رویدادهای ناخواسته به حداکثر می رسد و نیازمند توجه جدی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با ایمنی بیمار با استانداردها در بخش های مراقبت ویژه است.
    روش
    در این مطالعه توصیفی، 1998 مراقبت پرستاری مرتبط با ایمنی بیمار طی عملکرد شیفت صبح 54 پرستار در سه
    بخش مراقبت ویژه بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در زمستان سال 1394 با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته که شامل 37 عبارت و 6 حیطه بود، ارزیابی شد. این حیطه ها شامل پذیرش و ارزیابی اولیه بیمار، انجام پروسیجر صحیح در محل صحیح از بدن بیمار، اجتناب از اتصالات نادرست لوله ها و سوند بیمار، پیشگیری از سقوط بیمار، پیشگیری از زخم بستر و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی بود. چک لیست پس از تعیین روایی صوری و محتوا(96%CVI=) و پایایی به روش محاسبه ضریب توافق بین مشاهده گرها(99% ICC=)، با مشاهده عملکرد توسط پژوهشگر در شیفت های صبح، برای 54 پرستار تکمیل و داده ها با استفاده از آمار توصیفی بررسی شد.
    یافته ها
    در مشاهده عملکرد 54 پرستار بخش های مراقبت ویژه ، متوسط میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با ایمنی بیمار در مقایسه با چک لیست مورد نظر از 100 امتیاز، نامطلوب(75/46)ارزیابی شد. بیشترین میزان مطابقت مربوط به حیطه پیشگیری از سقوط بیمار نسبتا مطلوب(25/50)؛ و کمترین میزان مربوط به حیطه پیشگیری از زخم بستر نامطلوب(87/1) ارزیابی گردید
    نتیجه گیری
    میزان مطابقت مراقبت های پرستاری مرتبط با ایمنی بیمار در بخش مراقبت های ویژه، با استانداردها فاصله دارد. مدیران حوزه درمان در راستای ارتقای کیفیت خدمات درمانی ارائه شده به بیمار توسط پرستار در رابطه با شاخص های ایمنی بیمار در بخش مراقبت ویژه و به دنبال آن افزایش ایمنی بیماران جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به آنها در نتیجه ارائه این مراقبت ها، باید بر حسابرسی و نظارت منظم در مراقبت های پرستاری و برنامه های آموزش مداوم، تاکید بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ایمنی بیمار، بخش مراقبت های ویژه، مراقبت پرستاری
|
  • Mahdi Ghafari, Dr Ebrahim Banitaledi *, Dr Mohammad Faramarzi, Dr Abdalnaser Mohebi Pages 282-294
    Background And Aims
    Lipid metabolism disorder plays a important role in creating insulin resistance in skeletal muscle and It was shown PLIN2 is effective in regulating the accumulation and metabolism Intramuscular lipid. On the other hand, one of the proposed pathways for the effects of exercise training on metabolic diseases is an Intramuscular lipolysis pathway. The purpose of this study was compared the effect of aerobic exercise intensity in PLIN2 protein expression skeletal muscle diabetic rat.
    Method
    24 male Wistar rats were randomly divided into three groups. Low-intensity endurance training (n=8) and high-intensity endurance training (n=8). The control group (n=8) did not receive any intervention. Diabetes mellitus induced by intraperitoneal injection (55 mg per kg body weight) Streptozotocin, and endurance training was applied three times a week for eight weeks. Low-intensity exercise group were trained to the treadmill by running at a speed of 18 meters per minute (equivalent to 55-65 percent of vo2 max) and high intensity training with a speed of 34 meters per minute(equivalent to 85% Vo2max). The expression of the plin2 protein was analyzed by Western blot technique. To determine the significance of differences between the groups, the results were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post-hoc test (α= 0.05).
    Results
    Direct comparison between the groups by ANOVA show significant differences in PLIN2 (p=0/037). Tukey's post hoc test showed that there was a statistical difference between the mean values of the diabetic control group and high intensity endurance group (P = 0.028). PLIN2 not significantly increased in low-intensity exercise compared to the control group (P=0/28), No significant between-group differences were found for changes in PLIN2 occurring during the 8-week low-intensity and high-intensity aerobic exercise (P=0/38). Also, comparison between groups showed, there was no significant difference between the three groups. The serum levels of glucose and insulin (respectively p=0/09 and p=/028).
    Conclusion
    The results of the present study showed that the Effects of with high-intensity endurance training increase the expression PLIN2 In diabetes rats.
    Keywords: Diabetes, PLIN2, endurance training, intramuscular triglycerides, insulin resistance
  • Ahmad Mozafar, Dr Davood Mehrabani *, Dr Akbar Vahdati, Dr Ebrahim Hosseini, Dr Mohsen Forouzanfar Pages 295-310
    Background and Aim
    Administration of chemotherapy in cancer patients can cause infertility. This study was conducted to evaluate the effect of conditioned media from bone marrow-derived stem cells (secreta) in treatment of azoospermic infertility induced by Busulfan in Bulb–C mice.
    Methods
    In this experimental study,eighteen Balb-C mice were randomly divided into three groups of control,azoospermia and secreta. The control group did not receive any treatment. In order to stop endogenous spermatogenesis and induce azoospermia, two doses of 10 mg/kg of busulfan with 21 days interval were injected. In secreta group, 35 days after the last injection of busulfan, conditioned media from bone marrow-derived stem cells was injected into the testes. After 8 weeks, testes were removed for histological and histomrphometric evaluations. the collected data were statistically analyzed using one-way analysis of variance.
    Results
    Histological findings showed, in azoospermia group, spermatogenic cells had dramatically decreased and vacuolated spaces in the germinal epithelium were observed. After treatment with secreta, the germinal epithelium layer and spermatogenesis process significantly improved. The histomrphometric findings indicated that cellular diameter, cellular area, total diameter, cross-sectional area and spermatogenesis index in the seminiferous tubules in the conditioned media were more than azoospermia group (p0.05).
    Conclusion
    Injected conditioned media from bone marrow-derived stem cells (secreta) into testis could induce spermatogenesis in seminiferous tubules of azoospermic mice. That these findings can be added to the previous literature for treatment of male infertility.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, secreta, Busulfan, Azoospermia
  • Mohammad Faramarzi, Sayed Mohammd Javad Mortazavi Pages 311-324
    Background
    Exposure to electromagnetic radiation can cause oxidative stress and antioxidant system performance also improved with regular exercise and reduce oxidative stress. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks aerobic training on oxidative stress markers in rats exposed to electromagnetic microwave radiation emitted from the Wi-Fi routers.
    Methods
    In this experimental study 30 male rats 8 weeks Wistar weighing 20 ± 200 g were randomly divided into four groups: control group, Wi-Fi, aerobic training and Wi-Fi aerobic training. The main program of training 8 weeks (one session per day, five days a week) running on the treadmill for animals with 40 to 60% of maximum speed and protocol of Wi-Fi includes daily one hour exposure to 2/45 GHz emitted by the modem from the Wi-Fi routers for 8 week. Before and 48 hours after the original intervention, blood samples were taken from all groups. Plasma levels of SOD and GPx Were measured by ELISA Method With using the valid kits and MDA by measured by TBA Method. Data Were analyzed by statistical ANOVA, of T-dependent and Tukey's post hoc (P≥ 0.05).
    Results
    Results
    Analysis of variance showed a significant difference between the groups. eight weeks of radiation exposure Wi-Fi decreased plasma levels of SOD and GPx and increase MDA On the other hand eight week training exercise aerobic increased plasma levels of SOD and GPx and reduce the MDA. Post-hoc test showed that SOD and GPx in the difference between all groups except exercise groups with the Wi-Fi 笗ꭲ⬞ (P=.119 and P=.073) was significant. And the MDA difference between all groups, except Wi-Fi aerobic training with aerobic training and control groups (P=.323 and P=.717) was significant. T-test results also showed a significant difference between pre-test and post-test all variables was investigated
    Conclusion
    It seems regular aerobic exercise can have beneficial effects on antioxidant system and makes adjustments in oxidative stress markers emitted from Wi-Fi.
    Keywords: oxidative stress, radiation, Wi-Fi, aerobic training, antioxidant system, electromagnetic radiation
  • Salimeh Kiani, Hossein Vazini *, Naser Mirazi Pages 325-336
    Background
    Pituitary and thyroid hormones have important roles on homeostasis control. The aim of this study was to investigate the effect of Tragopogon pratensis L. hydroethanolic extract (TPE) on serum levels of thyroid hormones in male rats induced with lead acetate.
    Methods
    In this study, 36 male Wistar rats (weighing 220-250 gr) divided in 6 groups (n=6): control, lead acetate (in tap water, 500ppm), treatment groups : (Lead acetate 500 ppm, and 200mg/kg, 400mg/kg and 800mg/kg TPE), and positive control group ( 400mg/kg TPE). All data were expressed by mean±SEM and analyzed by ANOVA and Tukey's test. The statistical differences was significant by P
    Results
    Lead acetate significantly (P
    Conclusion
    The results of this study showed that lead acetate have toxic effects on thyroid hormones and Tragopogon pratensis L. hydroalcoholic extract may have protective role on thyroid function.
    Keywords: Lead acetate, Thyroid Hormones, rat, Tragopogon pratensis
  • Mahbobeh Foroozandeh, Syed Ebrahim Hosseini * Pages 337-349
    Background and Aim
    Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is one of the most common causes of infertility in women. Due to the prevalence of PCOS in worldwide, this study aimed to compare the effect of metformin with ginger on pituitary-gonad function in PCOS adult female rats was performed.
    Methods
    In this experimental study, 72 adult female rats divided to control, sham PCOS and 7 experimental groups PCOS receiving metformin at 500mg/kg, the ginger at doses 100, 200 & 300mg/kg and ginger at doses 100, 200 & 300mg /kg with metformin at 500 mg/kg were used. All injections by gavage and for 28 days were conducted. After phlebotomizing the animals, to measure hormones FSH, LH and estrogen, progesterone and testosterone, their ovaries removed and after preparing tissue sections, follicles were counted. Data obtained by 18-SPSS software and ANOVA and Duncan were analyzed, then the significant difference of data at P> 0.05was considered.
    Results
    The results showed that letrozole by creating PCOS causes to increase atretic follicles, testosterone, estrogen and reduce other follicles and FSH at P
    Conclusion
    The results showed that metformin and Ginger alone or together cause to improve PCOS, and these improvements in both groups receiving simultaneous ginger with metformin can be seen more.
    Keywords: polycystic ovary, metformin, ginger rhizome, progesterone, testosterone, estrogen, FSH, LH, Rat
  • Arman Salimi, Amir Ababsi, Kianoush Zahrakar, Batool Tameh, Reza Davarniya * Pages 350-363
    Introduction
    Autism spectrum disorder has been characterized by problems in social function, communication and having repetitive and stereotype behaviors. Due to ample problems of such children, families and particularly mothers suffer from tensions and psychological pressures. The present research was designed and conducted by the aim of investigating the effect of group based hope-therapy on resiliency of mothers of children with autism spectrum disorder.
    Materials And Method
    The present research was a semi-experimental intervention which was conducted by using a pretest-posttest with control group design. The research population included all the mothers of children with autism spectrum disorder visiting Nedaye-Asr rehabilitation center (specialized for autism children) in Tehran in 2016 whose children were diagnosed to have autism disorder by psychiatrist, pediatrician and clinical psychologist. 30 mothers with autistic children who gained the lowest scores in Connor- Davidson Resiliency Scale (2003) and possessed lower resiliency, were selected by available sampling method and were assigned into experiment and control groups through random assignment. After taking the pretest, subjects of the experiment group received 8 sessions of group based hope-therapy, while the control group were put in the waiting list. After finishing the sessions, the participants of both groups were again evaluated by the questionnaire. The research data were analyzed by univariate covariance analysis test (ANCOVA) and by using SPSS v18. R
    esults: Results of the data analysis indicated that in the posttest stage, there was a significant different between the participants of experiment and control groups concerning their resiliency level. In another words, the group based hope-therapy sessions enhanced resiliency among the mothers of autistic children.
    Conclusion
    Based on the research results, the effect of hope-therapy on the resiliency of mothers of children with autism was confirmed. It is recommended that the centers specialized for autistic children across Iran would use the hope-therapy interventional package for the purpose of reducing psychological problems and enhancing mental health of parents of these children.
    Keywords: Resiliency, HopeTherapy, Autism Spectrum Disorder
  • Darabi S., Karimzadeh Shirazi K.*, Mousavizadeh Sa, Akbar Tabareti M., Zamani S Pages 364-374
    Introduction
    Cardiovascular disease is the leading cause of morbidity and mortality in many countries. Its prevention has been discussed by the World Health Organization. The current study determined the effect of an educational program designed to raise awareness about cardiovascular disease based on the health belief model on the preventative nutrition behavior of women aged 30-45 years.
    Result
    Educational intervention increased the scores for knowledge and health belief model structures except when barriers were perceived (The mean consumption of calories, carbohydrates, fats, fatty acids, salt, milk groups, bread and cereals decreased, but the consumption of milk, dairy products and vegetables increased (p
    Keywords: education, health belief model, nutritional behavior, cardiovascular disease, women
  • Habibeh Bayatmanesh, Mansoureh Zagheri Tafreshi *, Houman Manoochehri, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 375-389
    Introduction
    Improving of curative services quality is a most important problem in health services organization. Patient safety is denotes hospitalization with no harm or medical error . Error explosion possibility to become available to maximum Because of patient conditions and cure process complication in intensive care unit and it needs to serious attention. This study was conducted to determine the extent of observing patient safety standards by nurses in ICUs.
    Methods
    In this descriptive study, 1998 nursing cares related to patient safety assessed using a researcher made checklist containing 37 items and 6 domains including Admittance and early evaluation, right procedure on correct local of patient body, avoid of incorrect connections, prevention of patient falling down, prevention of pressure ulcer, prevention of infection based on functionality in the morning shift for 54 nurses in three units of the selected hospitals of Yasouj University of Medical Sciences in winter of 2015 After determination of face and content validity (CVI=98.16) and reliability by calculation of intraclass correlation coefficient between observers (ICC=0.99), The data were analyzed by descriptive statistic.
    Results
    Observing the 54 nurses function in ICU showed that, the conformity rate of nursing cares in patient safety, compared to the intended checklist (that it has 100 point), would be almost the undesirable amount 46.75. The maximum desirable compliance rate was for prevention of patient falling down (50.25), and the minimum compliance was for prevention of pressure ulcer (1.87) that was undesirable.
    Conclusion
    Conformity rate of nursing cares with six domains related to patient safety in ICU, has distance from standards. To improve quality of curative services and patient safety, managers should be more emphasize on auditing, surveillance and continues education programs.
    Keywords: Assessment, Patient Safety, Intensive Care Unit, nursing care