فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 130، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا عرفان منش*، سید ابراهیم حسینی ، سعید خاتم ساز صفحات 536-546
    زمینه و هدف
    اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سال‎های اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبز گردو بر میزان سرمی قند، پروفایل لیپیدی و آنزیم های ALP ،ALT وAST در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت.

    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ که به 4 گروه 8 تایی شامل گروه های؛ کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار 10 روزه دوز100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) ، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) و آنزیم های آلکالین فسفاتاز (ALP) ، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) ، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اندازه گیری و داده های به دست آمده از طریق آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    داده های این مطالعه نشان داد که در حیوان های دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و LDLافزایش و میزان HDL کاهش می یابد (001/0=p) در حالی که در موش های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی آنزیم های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و LDL کاهش و میزان HDL افزایش می یابد (001/0=p).

    نتیجه گیری
    عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می گردد.
    کلیدواژگان: پوست سبز گردو، قند، پروفایل لیپیدی، دیابت، موش صحرایی
  • حاتم مهرانی بای نوج، نبی الله غلام زاده ، روح الله قلندری ، فرنگیس قاسمی * صفحات 547-558
    زمینه و هدف
    استفاده از داروی سیکلوفسفامید در درمان بعضی بیماری ها با وجود عوارض جانبی سوء آن الزامی است. با توجه به ارزش دارویی شناخته شده عصاره دارچین، این تحقیق با هدف بررسی اثر حفاظتی آن در مقابل عوارض استفاده از سیکلوفسفامید بر عملکرد تخمدان موش انجام شد.

    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 49 سر موش صحرایی در 7 گروه مرتب شدند. گروه؛ کنترل بدون تیمار، شاهد حلال دارو و گروه های تیمار 1، 2 و 3روزانه 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش از داروی سیکلوفسفامید (بضورت تزریق درون صفاقی) و 5/0، 1 و 2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش از عصاره دارچین (با گاواژ) دریافت کردند. تیمار 4 روزانه فقط 5 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش سیکلوفسفامید و تیمار 5 فقط 2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش از عصاره دارچین (با گاواژ) دریافت کردند. پس از 21 روز، موش ها را بیهوش و از قلب آنها خون گرفته شد. بلافاصله تخمدان چپ موش ها جدا و پس از تثبیت در محلول فرمالین 10 درصد، طی مراحل پاساژ بافتی، مقاطع 5 میکرونی تهیه و مطالعه شد. با سانتریفیوژکردن خون، سرم را جدا و غلظت هورمون های FSHو LH، استروژن و پروژسترون به روش الیزا اندازه گیری شد. داده‏های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    مطالعه میکروگراف های تهیه شده از بافت تخمدان در گروه های مورد بررسی نشان داد که میانگین تعداد انواع فولیکول و تا حدودی جسم زرد در گروه های تیمار شده با سیکلوفسفامید و عصاره دارچین بصورت توام به خصوص در دوز حداکثر در مقایسه با گروه کنترل کاهش و در مقایسه با تیمار سیکلوفسفامید افزایش معنی دار (5 0/0p<) داشته است. تیمار عصاره دارچین نسبت به بقیه گروه ها افزایش معنی دار نشان داد. افزایش معنی دار فولیکول اترزی در تیمار سیکلوفسفامید و کاهش آن در بقیه تیمارها نیز دیده شد. کاهش معنی دار FSHو LH، استروژن و پروژسترون در تیمار سیکلوفسفامید و افزایش آنها در بقیه تیمارها مشاهده گردید.

    نتیجه گیری
    مطابق نتایج حاصل، عصاره دارچین با خواص آنتی اکسیدانی خود بر محور هیپوفیز گناد به صورت وابسته به دوز مصرفی اثر حفاظتی داشته و با بهبود تعداد فولیکول ها و سطح هورمون های تخمدانی تا حدودی عوارض سوء ناشی از مصرف سیکلوفسفامید در تخمدان را کاهش داده است، لذا تحقیق بیشتر بر تعمیم این نتیجه برای انسان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عصاره دارچین، سیکلوفسفامید، تخمدان، موش صحرایی
  • محمد جواد آقاجانی ، بهمن اکبری *، جواد خلعت بری ، عباس صادقی صفحات 559-576
    زمینه و هدف
    ورود به دانشگاه همواره با تغییرات عمده ای در روابط اجتماعی، انتظارات و نقش های افراد همراه می باشد، که دانشجویان را مستعد به اختلالات روانی و مشکلات مختلف می سازد که یکی از عمده ترین آنها، ضربه های عاطفی است. معنی درمانی یکی از روش های درمان مشکلات مختلف ارتباطی و عاطفی است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی معنی درمانی به شیوه گروهی بر احساس تنهایی و سرسختی روانشناختی دانشجویان دختر دارای نشانگان ضربه عشق انجام شد.

    روش بررسی
    این پژوهش نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه پژوهش دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال تحصیلی 13961395 بودند که از طریق نمونه گیری دردسترس تعداد 30 نفر به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای دهی شدند. هر دو گروه قبل از اجرای آموزش، پرسشنامه احساس تنهایی و سرسختی روانشناختی را تکمیل کردند. گروه آزمایش طی 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت مداخله معنی درمانی به شیوه گروهی قرار گرفت، اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و به وسیله آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه (مانکوا) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    تحلیل کوواریانس چندمتغیره برای احساس تنهایی (76/9=F) و سرسختی روانشناختی (8/21=F) نشان داد بین دختران گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p). با توجه به نمرات پس آزمون گروه های آزمایش و کنترل در این دو متغیر مشخص گردید، معنی درمانی موجب کاهش احساس تنهایی و افزایش سرسختی روانشناختی در دختران گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون شده است.

    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که شرکت در جلسه های معنی درمانی گروهی می تواند در کاهش احساس تنهایی و افزایش سرسختی روانشناختی دختران دچار نشانگان ضربه عشق تاثیرگذار باشد، بنابر این می توان با ارتقاء سطح معنی داری زندگی و معناجویی افراد، ضمن افزایش توان مقابله افراد در برابر فشارهای روانی، احساس تنهایی آنان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: معنادرمانی گروهی، احساس تنهایی، سرسختی، ضربه عشق، دختران دانشجو
  • محدثه منصوری ، فهیمه باغبانی آرانی*، سید عطاله سادات شاندیز صفحات 577-590
     
    زمینه و هدف
    سرطان معده یکی از رایج ترین سرطان ها در بین افراد مختلف سرتاسر جهان می باشد. امروزه، نانوذرات، به عنوان یک فاکتور ضد سرطانی در تحقیق های حوزه درمان سرطان مورد توجه قرار گرفته است. از آنجا که ژن P53 به عنوان ژن سرکوبگر توموری در بسیاری از سرطان ها مشخص شده، هدف از این مطالعه ارزیابی بیان ژنی P53بر روی رده سلولی سرطان معده AGS بعد از اثر نانوذرات پالادیوم بود.

    روش بررسی
    این مطالعه تجربی از فروردین تا شهریور سال 1396، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین انجام شد. در این تحقیق رده های سلولی سرطانیAGS و نرمال HEK293 با غلظت های مختلفی از نانوذرات پالادیوم (5700،570، 57، 7/5 میکروگرم در میلی لیتر) به مدت 48 ساعت تیمار شدند. اثر نانوذرات بر میزان زنده مانی سلول ها با کمک روش MTT اندازه گیری شد. استخراج RNA و سنتز cDNA صورت گرفت. در نهایت، بیان ژن P53 با استفاده از روش Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری واریانس یک طرفه تجریه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    نتایج سمیت سلولی بیانگر آن است که در غلظت های بالا از نانوذرات پالادیوم در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری منجر به مرگ سلولی شده اند (002/0=P). نتایج تست Real Time PCR حاکی از آن بود که میزان بیان ژن P53 در مقایسه با ژن مرجع، طی مدت زمان 48 ساعت افزایش معنی داری نداشته است (09/0=P).

    نتیجه گیری
    نانوذرات پالادیوم توانایی نابود کردن رده سلولی سرطانیAGS را در مقایسه با رده نرمال HEK293 دارد، اما این کشندگی در اثر افزایش بیان ژن P53 نمی باشد. جهت تعیین نوع مرگ سلولی حاصل از سمیت نانوذرات پالادیوم نیاز به انجام تست های بیشتر و گسترده تر می باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات پالادیوم، سرطان معده، ژن
  • عزتاللهقدم پور ، نسرین سادات حسینی رمقانی، سیده خدیجه مرادیانی گیزه رود * صفحات 591-607
    زمینه و هدف
    مدل طرح واره های هیجانی بر نقش ارزیابی و تفسیر علایم اضطرابی و راهبردهای تنظیم هیجان در اختلالات اضطرابی تاکید زیادی دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی طرح واره درمانی هیجانی بر حساسیت اضطرابی و راهبردهای تنظیم هیجان در دانش آموزان با نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی صورت گرفت.

    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی می باشد، که به صورت پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر نوجوانان دختر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 13961395 در مدارس متوسطه شهرستان دلفان بودند. بدین منظور32 نفر از دانش آموزان دارای نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی به روش غربال گری انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. از پرسشنامه های اضطراب اجتماعی کانور (SPIN) به همراه مصاحبه بالینی به عنوان ابزار غربالگری و از پرسشنامه های حساسیت اضطرابی (ASI) و تنظیم هیجان (ERQ) برای گردآوری داده هااستفاده شد. در مرحله بعد افراد گروه آزمایشی در فرآیند اصلی مداخله طرح واره درمانی هیجانی که طی 10 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد، شرکت نمودند، در حالی که گروه کنترل چنین مداخله ای را دریافت نکردند. بعد از اتمام جلسه های مداخله ای، هر دو گروه آزمایشی و کنترل در مرحله پس آزمون مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    نتایج نشان داد که در گروه آزمایشی در مرحله پس آزمون در مقایسه با گروه کنترل، میانگین نمرات حساسیت اضطرابی و راهبرد فرونشانی تنظیم هیجان به طور معنی داری کاهش (001/0>p) و میانگین نمرات راهبرد ارزیابی مجدد تنظیم هیجان به طور معنی داری افزیش یافته است (001/0>p).

    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که طرح واره درمانی هیجانی می تواند به عنوان مداخله ای موثر برای کاهش علایم اختلال اضطراب اجتماعی و بهبود راهبردهای تنظیم هیجان در افراد دارای نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: طرح واره درمانی هیجانی، اضطراب اجتماعی، حساسیت اضطرابی، تنظیم هیجان
  • عبدالعلی مشفع *، پروین غفاری ، سید سجاد خرم روز ، طاهره باب ، اشکان اکبرزاده، مارال قرقانی صفحات 608-618
     
    زمینه و هدف
    تریکومونیازیس شایع ترین عفونت غیر ویروسی منتقله از راه جنسی در سراسر جهان می باشد. در مطالعه های قبلی در زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان شهر یاسوج، آلودگی به انگل تریکوموناس واژینالیس، با روش های مختلف تشخیص بالینی 04/19 درصد و 28 درصد، با روش میکروسکوپی 9/42 درصد و 41 درصد و با روش ملکولی 11 درصد گزارش شده است. مقاومت انگل به مترونیدازول مشکل درمانی موجود می باشد که در این مقاومت، جهش در ژن فریدوکسین انگل نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه فراوانی جهش و تعیین نقطه جهش در این ژن در انگل های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به کلینیک زنان یاسوج در سال 1396بود.

    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی که در سال 1396 انجام شد، تعداد 46 نفر بیمار دارای علایم بالینی واژینیت انتخاب و پس از ثبت اطلاعات فردی به همراه علایم بالینی در پرسشنامه، از هر بیمار دو نمونه سواب واژینال تهیه شد. یک نمونه در لوله آزمایش حاوی سرم فیزیولوژی برای بررسی میکروسکوپی و نمونه دیگر در محیط کشت دورسه برای رشد انگل قرار داده شد. در نهایت دی ان آی تروفوزوئیت های به دست آمده با استفاده از کیت استخراج و با دو بار انجام آزمایش PCR مختلف وجود تریکوموناس واژینالیس و ژن فریدوکسین تایید گردید. باندهای حاصل از پی سی آر ژن فریدوکسین به وسیله کمپانی بیونر کره جنوبی تعیین توالی گردید و در پایگاه NCBI به منظور یافتن محل جهش، بلاست شدند. نتایج با استفاده از تعیین درصد و روش های آماری توصیفی تحلیل گردید.

    یافته ها
    بر اساس یافته های این پژوهش، 20 نمونه (47/43 درصد) در مطالعه های میکروسکوپی و محیط کشت از نظر تریکوموناس واژینالیس مثبت بودند و 12 نمونه (08/20 درصد) در PCR، مثبت شدند. ژن فریدوکسین در این 12 نمونه، تکثیر و توالی یابی شد. در هیچ کدام از نمونه های بررسی شده جهش در ژن فریدوکسین دیده نشد.

    نتیجه گیری
    تغییرات در ژن فریدوکسین باعث مقاوت به مترونیدازول در درمان تریکومونیازیس می گردد، که در این مطالعه از نمونه های مورد بررسی چنین تغییری دیده نشد و این بدان معنا می باشد که در این نمونه ها هیچ مقاومت درمانی مرتبط با ژن فریدوکسین وجود نداشته است.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، ژن فریدوکسین، واژینیت، جهش
  • مهدیس حسنی ، مجید رحیمی فر، کامبیز کریم زاده شیرازی * صفحات 619-630
     
    زمینه و هدف
    سلامت جسمی دانش آموزان از سنین ابتدایی و شکل گیری صحیح وضعیت اسکلتی عضلانی بدن آنها بخشی از سلامت کلی این افراد محسوب می شود. بیشتر مشکلات و دردهای مزمن اسکلتی عضلانی با آموزش در سنین پایین قابل کنترل و کاهش می باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع ناهنجاری های ساختار قامتی در دختران دارای اضافه وزن و چاق مدارس ابتدایی یاسوج انجام شد.

    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، ابتدا 1215 دانش آموز دختر مقاطع چهارم تا ششم ابتدایی از شش مدرسه انتخاب شده شهر یاسوج بررسی شدند و در نهایت تمام 236 دانش آموز چاق و بالای وزن موجود در نمونه منتخب به مطالعه وارد شدند. داده ها جهت انجام تست صفحه شطرنجی و کولیس، و آزمون بین المللی نیویورک جمعآوری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس، آزمون تی، فراوانی مطلق، نسبی و میانگین تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    میزان شیوع ناهنجاری های اسکلتی عضلانی در دانش آموزان بالای وزن وچاق 77 درصد و میزان شیوع اضافه وزن و چاقی در 1215 دانش آموزدر نمونه اولیه، به ترتیب معادل 8/12 و 6/6 درصد بود. گودی کمر تقریبا با 60 درصد بیشترین و زانوی پرانتزی تقریبا با 11 درصد کمترین میزان شیوع را در بین ناهنجاری ها داشتند. هم چنین بیش از 58 درصد از این دانش آموزان دارای 3 ناهنجاری و بیشتر بودند.

    نتیجه گیری
    مشاهده میزان بالای شیوع ناهنجاری های ساختار قامتی در دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاقی حاکی از وضعیتی تهدیدآمیز برای سلامتی آنان است و بر این اساس می توان گفت که اتخاذ اقدامات و راهکارهای پیشگیرانه در جهت کنترل و کاهش عوامل موثر در ایجاد ناهنجاری های اسکلتی عضلانی می تواند جزء اولویت ها در برنامه ریزی های سلامت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های ساختار قامتی، اضافه وزن و چاقی، دانش آموزان
  • فرشته بهداروند ده کردی، سمیه رئیسی *، پریسا محمدی نزاد صفحات 631-642
     
    زمینه و هدف
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) ، یک بیماری التهابی مزمن در دستگاه عصبی مرکزی می باشد، که با تخریب غلاف میلین سلول های عصبی همراه است. یکی از مهم ترین سیتوکین هایی که در استعداد و یا تعدیل بیماری MS نقش دارد، فاکتور تغییر دهنده ی رشد بتا (TGF-B) می باشد. ژن smurf2 نقش مهمی در تعیین صلاحیت سلول در پاسخ به مسیر سیگنالینگ TGF-β دارد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر مشخص شدن نقش ژن smurf2 در این مسیر سیگنالینگ و همراهی آن با فاکتورهای بالینی در بیماران MS می باشد.

    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 50 نمونه MS و 50 نمونه کنترل سالم بود. در ابتدا 2 سی سی خون محیطی از تمام بیماران مورد مطالعه گرفته شد. پس از استخراج RNA تام و سنتز DNA مکمل (cDNA) ، بیان نسبی ژن با استفاده از روش کمی Real Time PCR به دست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان می دهد که میزان میانگین بیان نسبی ژن Smurf2 در نمونه های بیمار نسبت به نمونه های سالم با کاهش بیان همراه بوده است (03/0=p). هم چنین این کاهش بیان در حالت ناتوانی (EDSS) شدید به صورت معنی داری مشاهده شد، به صورتی که با افزایش ناتوانی در بیماران مبتلا به MS میزان بیان ژن Smurf2 کاهش یافته است (009/0=p).

    نتیجه گیری
    با توجه به این که smurf2 یک پروتئین درگیر در مسیر سیگنالینگ TGF-B می باشد، در اینجا ممکن است کاهش بیان smurf2 بر روی این مسیر به گونه ای باشد که با تاثیر بر لیگاند اصلی آغازگر مسیر، سبب ایجاد ناهنجاری در سلول شود و در نهایت ممکن است بر تمایز نورونی تاثیر گذارد.
    کلیدواژگان: بیان ژن
  • نرگس حبیباللهپور زرشکی ، سمانه افشار قهرمانی ، امیر پیمانی * صفحات 643-655
     
    زمینه و هدف
    کلبسیلا پنومونیه از اعضای خانواده انتروباکتریاسه، یکی از مهم ترین باکتری های دخیل در ایجاد عفونت های بیمارستانی است. کپسول پلی ساکاریدی مهم ترین فاکتورهای بیماری زایی این ارگانیسم است که سروتیپ های کپسولیK1 و K2 از مهم ترین عوامل ایجاد کننده عفونت های انسانی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های کلبسیلا پنومونیه، به تعیین سروتیپ های کپسولیK1 و K2 با جداسازی ژن های wzc وorf10 که در فرآیند ساخت کپسول دخالت دارند، بود.

    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 149 جدایه کلبسیلا پنومونیه از نمونه های بالینی مختلف بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهر قزوین جمع آوری شدند. تمام جدایه ها با استفاده از روش های استاندارد آزمایشگاهی تعیین هویت و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها با انجام آزمون استاندارد کربی بائر بر اساس دستورالعمل موسسه استانداردهای آزمایشگاهی بالینی (CLSI) سنجیده شد. سپس با جداسازی ژن های wzc و orf10 از نظر حضور دو سروتیپK1 و K2 با استفاده از آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (تعیین فراوانی و درصد) و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها
    در این مطالعه، 98 (8/65 درصد) جدایه ها الگوی مقاومت دارویی چندگانه (MDR) را نشان دادند که بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به سفتازیدیم (7/61 درصد) و سفوتاکسیم (4/60 درصد) و بیشترین میزان حساسیت نسبت به آمیکاسین (4/66 درصد) و سیپروفلوکساسین (1/59 درصد) گزارش شد. نتایج آزمونPCR نشان داد که 79 (53 درصد) جدایه مربوط به سروتیپK1 و 19 (13 درصد) جدایه مربوط به سروتیپK2 و51 (34 درصد) جدایه مربوط به سروتیپ های غیر از K2/ K1 بودند. در این مطالعه، ارتباط معنی داری ما بین حضور سروتیپ های کپسولیK1 و K2 و الگوی مقاومت دارویی چندگانه مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از بروز الگوی مقاومت دارویی چندگانه و حضور قابل توجه جدایه های بیماری زای کلبسیلا پنومونیه سروتیپ های K1 و K2در بیمارستان های مورد مطالعه قزوین دارد. بنا به اهمیت حضور این سروتیپ های کپسولی در ایجاد بیماری های متنوع در کنار ماهیت مقاومت دارویی چندگانه، استفاده از ابزارهای مناسب کنترل عفونت و راه کارهای مناسب درمانی برای جلوگیری از انتشار بیشتر این ارگانیسم های مهاجم و مقاوم ضروری است.


    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، کپسول پلی ساکاریدک یک، کپسول پلی ساکاریدک دو، مقاومت دارویی چندگانه
  • سید محمدرضا ربانی *، سید حسین ربانی صفحات 656-665
     
    زمینه و هدف
    بیماری کیست هیداتید در دستگاه ادراری عملا به معنی عفونت کلیه به وسیله اکینوکوکوس گرانولوزوس است و درگیری قسمت های دیگر دستگاه ادراری در این بیماری بسیار نادر است. از طرفی دیگر گونه های اکینوکوکوس مثل اکینوکوکوس مولتی لوکولاریس و اکینوکوکوس آلوئولاریس در دستگاه ادراری فوق العاده نادرهستند. هدف از انجام این مطالعه گزارش تجربه های خود در مواجهه با این بیماری و نیز مروری اجمالی بر مطالعه هایی است که تا کنون در این مورد صورت گرفته است.

    روش بررسی
    در این مطالعه 16 بیمار بین 9 تا 61 ساله از مهر 1380 تا شهریور1394 در شهر یاسوج تحت عمل جراحی قرار گرفتند. روش های تشخیصی شامل؛ سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و تست های سرولوژیک بودند. 14 بیمار با عمل جراحی باز، از طریق خلف صفاق پریسیستکتومی و 2 بیمار با که تشخیص تومور کلیه تحت عمل نفرکتومی قرار گرفتند، ولی جواب آسیب شناسی بیماری کیست هیداتید را نشان داد. به علاوه در این مطالعه مروری بر مطالعه های منتشر شده به زبان انگبیسی در پاب مد و اسکوپوس صورت گرفت.

    یافته ها
    متوسط سن بیماران 39 سال (9 تا 61 سال) ، نسبت زن به مرد مساوی، تست های سرولوژیک در هر دو بیماری که نفرکتومی شدند منفی بودند و سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی وجه تمایز خاصی برای کیست هیداتید کلیه نداشتند. نتایج حاصل از مرور مطالعه ها در یک جدول منعکس شده اند.

    نتیجه گیری
    کیست هیداتید کلیه هنوز یکی از مشکلات بهداشتی است که باید مورد توجه باشد. به علت پیشرفت هایی که در تکنیک های تصویربرداری صورت گرفت، تشخیص سریع کیست هیداتید کلیه امکان پذیر است، اما در هر توده کیستیک در کلیه به خصوص در مناطق آندمیک، قبل از اقدام جراحی باید کیست هیداتید کلیه را رد کرد.


    کلیدواژگان: کیست هیداتید کلیه، اکینوکوکوس گرانولوزوس، بیماری هیداتید کلیه
|
  • Z Erfanmanesh *, SE Hosseini , S Khatamsaz Pages 536-546
     
    Background & aim
    The anti-diabetic effects of Walnut green skin have attracted many researchers in the recent years.The aim of this study was to evaluate the effects of green skin extract on the serum level of sugar, lipid profile, and ALP, ALT, AST enzymes in adult male diabetic rats.

    Methods
    In the present experimental study, 32 adult male rats were divided into 4 groups of 8, including control, treated with medicine solvent, diabetic with 60 mg/kg dose of streptozotocin, and diabetic under 10 day treatment of 100 mg/kg dose of green skin extract of walnut groups. At the end, the serum level of glucose, triglyceride, high density lipoprotein cholesterol (HDL-C), low density lipoprotein cholesterol (LDL-C), Alkaline Phosphatase (ALP), Alanine aminotransferase (ALT), and Aspartate aminotransferase (AST) enzymes are measured. Data were analyzed by ANOVA and Tukey tests.

    Results
    The results of this study indicated that in diabetic animals, in comparison with control group, serum levels of ALP, ALT, AST enzymes, glucose, triglyceride, and LDL were increased, and HDL level decreased (P = 0.001). While in diabetic rats treated with green skin extract,in comparison with diabetic animals, the level of serum ALP, ALT, AST enzymes, glucose, triglyceride, and LDL decreased and HDL increased compared to diabetic animals(P = 0.001).
    Conclusion
    The green skin extract of walnut with anti-diabetic effects reduces glucose, liver transaminases, and lipid profiles in diabetic animals
    Keywords: Green skin extract of walnut, diabet, Glucose, Lipid profile, ALP, ALT, AST, Rat
  • H Mehrani Bainvig , N Gholamzadeh , R Ghalandari , F Ghasemi * Pages 547-558
     
    Background & aim
    The use of cyclophosphamide in the treatment of some diseases with its adverse side effects is imperative. Considering the well-known value of cinnamon extract, the present study aimed to evaluate its protective effect against the effects of cyclophosphamide on ovarian function in mice
    Methods
    forty-nine adult rats were arranged in seven groups. No treatment control group, sham group was injected drug’s solvent, and treatment groups 1, 2, 3 were injected 5mg/kg/b.wt Cyclophosphamide daily. These groups were gavaged )0.5, 1, 2(mg/kg/b.wt Cinnamon extract daily. Group 4 was injected 5 mg/kg/b.wt Cyclophosphamide, and Group 5 was gavaged 2 mg/kg/b.wt Cinnamon extract. After 21 days, all rats were unconscious and blood was taken from their hearts. Immediately, the left ovary of them was removed and after fixation in 10% formalin solution and tissue processing, the sections with 5 micron thickness were prepared and studied. By centrifuging the blood, serum was isolated and the concentration of FSH and LH, estrogen and progesterone hormones was measured by ELISA method. The obtained data were analyzed with SPSS (18( and ANOVA, and they were compared with Duncan’s test.
    Results
    The study of prepared photomicrographs of ovarian tissue indicated that the mean of follicle types and corpus luteum presented a significant decline in the treatment of Cyclophosphamide and Cinnamon extract especially in maximum dose compared to the control group and increase compared to the treatment Cyclophosphamide (P<0.05). Compared to cyclophosphamide treatment, there was a significant increase in the level of P <0.05. Extract of cinnamon extract increased significantly compared to other groups. Significant increase in atherosclerosis was observed in cyclophosphamide treatment and its reduction in other treatments. Significant decrease in FSH and LH, estrogen and progesterone in cyclophosphamide treatment and their increase in other treatments were observed.

    Conclusion
    According to these results, the cinnamon extract with its antioxidant properties had a dose- dependent protective effect on the pituitary-gond axis, and by increasing the number of follicles and the level of ovarian hormones, it reduced the adverse effects of cyclophosphamide in the ovary. Therefore, further research is recommended on generalizing this result to humans.
    Keywords: Cinnamon extract, Cyclophosphamide, Ovary, Rat
  • MJ Aghajani , B Akbari*, J Khalatbari , A Sadighi Pages 559-576
     
    Background & aim
    Entrance to university is accompanied with major changes in social relationships, expectations and roles that make the students susceptible for mental problems that one of them is emotional blow. Logotherapy is one of the methods of treatment for communication and emotional problems. The purpose of this research was to investigate the efficacy of group logo therapy on Symptoms of feeling loneliness and psychological hardiness of female students with love trauma syndrome.  
    Methods
    The present research was of applied research type. The research method was semi-empirical with a pretest-posttest with control group design. Populations were all female students of Rasht Azad University and were selected through voluntary sampling method. Sample numbers were 30 students that gained high scores on Feeling loneliness (1980) And had the lowest score in psychological hardiness (1998) randomly assigned to control and experiment groups (each group included 15 students). The experiment group exposed to 10 instruction sessions of group logo therapy. But the control group did not receive any interventions. The data were analyzed through descriptive statistics method and multivariate covariance analysis (MANCOVA) in SPSS v.20.  
    Results
    The multivariate covariance analysis results for Feeling loneliness (F=9.76) and psychological hardiness (F=21.8) suggested that there was a significant difference between the Girls of experiment and control groups (P< 0.01). According to the posttest scores of the experiment control groups for these two variables, it was recognized that the Group Logo therapy has led to reduction in Feeling loneliness and increase in psychological hardiness among the Girls of the experiment group in comparison to the control group in the posttest stage.  
    Conclusion
    The results of this study show that participating in Group Logo therapy meeting can affect reduction in feeling loneliness and promotion of psychological hardiness of female students with love trauma syndrome. Therefore it is possible to raise the level of meaningfulness of life by increasing the coping ability of individuals against psychological stress and reduced their loneliness.   Group Logo therapy, hardiness, loneliness, love Trauma, female students.
    Keywords: Group Logo therapy, hardiness, loneliness, love Trauma, female students
  • M Mansouri , F Baghbani, Arani* , SA Sadat Shandiz Pages 577-590
     
    Background & aim
    Gastric cancer is one of the most common cancers in different parts of the world. Nowadays, nanoparticles, as an anticancer agent, have been considered in research on cancer treatment. Since the P53 gene has been identified as a tumor suppressor gene in many cancers, the aim of this study was to evaluate the expression of P53 gene on AGS gastric cancer cells after the effects of palladium nanoparticles.

    Methods
    The present experimental study was conducted from April to September 2011 in Varamin Islamic Azad University. In this study, AGS and normal HEK293 cancer cells were treated for 48 hours at different concentrations of palladium (5700.570, 57.5, μg / ml) nanoparticles. The effect of nanoparticles on cell survival was measured by MTT method. Extracting RNA and synthesizing of cDNA was determined. Finally, expression of P53 gene was evaluated using Real Time PCR. The collected data were analyzed using one-way ANOVA.

    Results
    The results of cell toxicity indicated that in high concentrations of palladium nanoparticles, cell proliferation significantly lead to cell death compared to the control group (P = 0.002). The results of the Real Time PCR test disclosed that P53 gene expression was not significantly increased in comparison with the reference gene during 48 hours (P = 0.09).

    Conclusion
    Palladium nanoparticles presented an ability to destroy the AGS cancer cell line compared to the normal HEK293 class, but this was not due to the increased expression of the P53 gene. More studies are desirable to determine the type of cell death caused by the toxicity of palladium nanoparticles.
    Keywords: Palladium nanoparticles, Gastric cancer, P53 gene
  • E Ghadampour , NA Hosseini Ramaghani , SKh Moradiani Gizeh Rod * Pages 591-607
    Background & aim
    The emotional schema model emphasizes on evaluation and interpretation of anxiety symptoms and emotion regulation strategies. The present study aimed to determine the effectiveness of Emotional Schema Therapy (EST) on anxiety sensitivity and emotion regulation strategies.

    Methods
    The present research was a semi-experimental study with a pretest-posttest control group. The statistical population of the present study was adolescent girls with social anxiety disorder who were studying in the high schools of Delfan, Iran, during the academic year 2016-2017. For this purpose, 32 students with clinical symptoms of social anxiety were selected with screening method and were randomly assigned to experimental and control groups. The Social Phobia Inventory (SPIN) with clinical interviews were used for screening, the Anxiety Sensitivity Index (ASI) and Emotion Regulation Questionnaire (ERQ) were used to collect data in two conditions (pretest and posttest). then, the experimental group participated in the main intervention process of emotional schema therapy, which was directed by a PhD student of psychology in 10 sessions of 90 minutes, while the control group received no treatment intervention. Data were analyzed using SPSS software (ver 23) and multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results
    The results showed that in the experimental group in the post-test phase compared with the control group, the mean scores of anxiety and emotional regulation suppression were significantly decreased (P <0.001) however, the mean scores of the emotion regulation Was significantly increased (P <0.001). (Use numbers and figures in the findings.

    Conclusion
    The study findings proposed that emotional schema therapy can be used as an effective intervention in order to reduce symptoms of social anxiety and improved emotion regulation strategies in the people with clinical symptoms of social anxiety.
    Keywords: Emotional Schema Therapy, Anxiety Sensitivity, Emotion Regulation Strategies, Social Anxiety
  • A Moshfe *, P Ghaffari , SS Khoramrooz , T Bab , A Akbarzadeh , M Ghareghani Pages 608-618
     
    Background & aim
    Trichomoniasis is the most common non-viral sexually transmitted disease worldwide. In previous studies in women referred to the Yasuj gynecologic clinic, Trichomonas vaginalis infection was reported by three
    methods
    clinical diagnosis (19/04% - 28%), microscopic (42/9% - 41%) and polymerase chain reaction (11%). Parasite resistance to metronidazole is a therapeutic problem. In this resistance, mutation in the parasite ferredoxin gene plays an important role. In the present study, frequency of mutation and determination point of the mutation in this gene, in isolated parasites from patients referring to Yasuj women's clinic in 2017 were investigated.  
    Methods
    In the present descriptive study, forty-six patients with clinical signs of vaginitis were selected. Then, they were asked to fill out a questionnaire. Two swabs of each vaginal sample were taken from each patient. One specimen in a test tube containing physiological serum for microscopic examination and another sample was placed in Dorset medium for growth of the parasite. DNA extraction were extracted using a kit and PCR experiments were performed to confirm the presence of trichomonas vaginalis and fiducoxin genes two times. The sequences of fibridoxin gene pseudo-bands were sequenced by South Korean bioresorpants and blast in the NCBI database to find the location of the mutation. The results were analyzed using descriptive statistics and statistical methods.  
    Results
    Out of forty-six samples, twenty samples (43.44%) were positive for Trichomonas vaginalis in microscopic and culture media and twelve samples (20.08%) were positive in PCR. The ferredoxin gene was reproduced and sequenced in these 12 samples. No mutation in ferredoxin gene was detected in any of the studied samples.  
    Conclusion
    Changes in the ferredoxin gene resulted in metronidazole discontinuation in the treatment of trichomoniasis, which was not seen in the present study samples. It meant that there was no therapeutic resistance associated with ferredoxin gene in these specimens.
    Keywords: Trichomonas vaginalis, Ferredoxin gene, Vaginitis, Mutation
  • M Hasani , M Rahimifar , K Karimzadeh Shirazi* Pages 619-630
     
    Background & aim
    The students’ physical health and the proper formation of their musculoskeletal system is a basic requirement for children’s overall health. Most of the musculoskeletal chronic pain can be controlled and reduced by early childhood education and training. The aim of this study was to investigate the prevalence of postural deformities in overweight and obese girls in elementary schools of Yasuj
    Methods
    the present cross-sectional study was carried out in the school year of 2017-2018 using multistage cluster sampling. At the first stage, 1215 students in grades four to six from six schools in Yasuj, Iran, were examined and finally, with following the inclusion criteria, 236 students were enrolled. The data were collected using a chessboard, Vernier caliper and the New York Test. The height and weight of the participants were measured to calculate the BMI according to WHO guidelines. BMI was categorized according to age and gender by using the CDC’s determination software of body mass index for individuals under the age of 18.
    Results
    The prevalence of musculoskeletal abnormalities in overweight and obese students and prevalence of overweight and obesity in 1215 students in the primary sample was 12.8% and 6.6%, respectively. The waist circumference is almost 60% higher and the knee bracelet has the lowest prevalence rates of approximately 11% with abnormalities. Also, more than 58% of these students had 3 abnormalities and more. More
    Conclusion
    The high prevalence of musculoskeletal deformity among obese and overweight students represents a real treat to their health status, and emphasizes on the necessity of planning the preventive and controlling interventions as the priorities in the health programs.
    Keywords: Posture’s Deformities, Overweight, Obesity, Elementary School Girls
  • F Behdarvand Dehkordi , S Reiisi *, P Mohamadi Nejad Pages 631-642
     
    Background & aim
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic inflammatory disease in the central nervous system that is associated with degeneration of the myelin of neural system. One of the most important cytokines that are involved in the susceptibility to MS disease is beta-stimulating factor (TGF-β).The smurf2 gene plays an important role in determining the competence of the cell in response to the signaling pathway of TGF- β. Therefore, the aim of this study was to determine the role of the smurf2 gene in this signaling pathway and its association with clinical factors in MS patients.

    Methods
    Blood samples obtained from 50 MS patients and 50 normal. First, 2ml of peripheral blood sample were taken from all patients. Then complementary DNA synthesis (cDNA), relative gene expression was obtained using Real Time PCR method and the data were analyzed by statistical methods.

    Results
    The present study indicated that the relative expression of Smurf2 gene was significantly decreased in MS patients compared with control group) P value= 0.03(.

    Conclusion
    Since smurf2 is a protein involved in the signaling pathway of TGF- β, here the reduction of the expression of smurf2 on this pathway may be such that it affected the pathway initiator primary ligand causing abnormalities in the cell and ultimately may affect neuronal differentiation.
    Keywords: Smurf2, RRMS, Gene Expression
  • N Habibollah, Pourzereshki , S Afshar Ghahramani , A Peymani * Pages 643-655
     
    Background & aim
    Klebsiella pneumonia, is the most significant member of the enterobacteiaceae, which is one of the most important pathogen involved in health care associate infections. The capsular polysaccharide is a prominent virulence factor in the pathogenesis of this organism and serotypes K1and K2 are the most virulent types in human infections. The main aims of this study were to assess the antimicrobial susceptibility and to determine the distribution of serotypes K1, K2 by detecting of wzc and orf10 genes in clinical isolates of K. pneumoniae.

    Methods
    In the present cross-sectional study, a total number of 149 clinical isolates of K. pneumoniae were collected from patients admitted to educational hospitals of Qazvin. Bacterial identification was performed by standard laboratory methods. Antimicrobial susceptibility was determined by standard Kirby–Bauer disk diffusion method according to the Clinical Laboratory Standards Institute (CLSI) guideline. PCR assay was further performed for the detection of wzc and orf10 genes related to serotypes K1 and K2, respectively. The data were analyzed by using descriptive statistics and chi-square.

    Results
    totally, 98 (65.8%) of isolates showed multidrug resistance (MDR) pattern among those ceftazidime (61.8%) and cefotaxime (60.4%) showed the highest rates of resistance whereas amikacin and ciprofloxacin revealed high susceptibility rates as 91.3% and 59.1%, respectively. Results of the PCR assay showed that 79 (53%) isolates related to K1serotype, 19 (12%) to K2 serotype and 51 (34%) of isolates were belonged to non K1/ K2 serotypes. no significant association was seen between serotypes K1, K2 and MDR pattern (P< 0.05).

    Conclusion
    the present study indicated considerable rate of serotypes K1, K2 with MDR pattern among clinical isolates of K. pneumoniae collected from Qazvin hospitals. Considering the major role of these serotypes with high rates of drug resistance in different clinical infections, using of appropriate infection control measures and treatment strategies are essential to prevent further dissemination of these virulent and resistant isolates in studied hospitals.
    Keywords: : Klebsiella pneumonia, capsular polysaccharide K1, capsular polysaccharide K2, multiple drug resistance
  • SM Rabani *, SH Rabani Pages 656-665
     
    Background & aim
    Hydatid disease of urinary tract is limited to renal involvement by echinococcus granolosus. Involvement of other parts of the urinary tract has been limited. However, the other types of echinococcuses are rare. The aim of this study was to report experiences with renal hydatid cyst, and a brief review of articles.  
    Methods
    In the present study, 16 patients aged 9 to 61 were operated in Yasuj, Iran, from September 2001 to September 2005. Diagnostic methods included ultrasound, CT scan, MRI and serologic tests. Fourteen patients were diagnosed by open surgery with peristaltic neoplasia through peristaltic peristalsis and 2 patients diagnosed with renal tumor, but their pathology was diagnosed. In addition, in this study review was carried out of the published English-language studies in Pabmind and Scopus.  
    Results
    The mean age of the patients 39 years (9 to 61 years), the ratio of women to men, serologic tests were negative in both cases, which were negative for nephrectomy, ultrasound, CT scan and MRI had no specific differentiation for renal hydatid cyst.  
    Conclusions
    Renal hydatid cyst is still one of the health problems that should be considered. Due to advances in imaging techniques, rapid diagnosis of kidney hydatid cyst is possible, but renal hydatid cyst should be rejected in any cystic mass in the kidney, especially in endemic areas before surgery.
    Keywords: renal hydatid cyst, renal echinococosis, renal hydatid disease