فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 87، تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مینو محمودی، افرا عظیمی*، سیامک شهیدی صفحه 283
    زمینه و هدف
    کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی گل همیشه بهار بر میزان گلوکز، LDL، HDLو کلسترول تام در موش های دیابتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 30 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه مساوی؛ کنترل، دیابتی و دیابتی تیمار شده با دوزهای100، 150 و 250 میلی گرم بر کیلو گرم از عصاره هیدروالکلی گل همیشه بهار تقسیم شدند. القای دیابت به وسیله استرپتوزوتوسین و به صورت درون صفاقی انجام شد. پس از 30 روز تیمار حیوانات با تزریق درون صفاقی، میزان گلوکز، LDL، HDL و کلسترول تام پلاسمای خون اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه های تیمار با دوزهای 150 و 250 میلی گرم بر کیلو گرم عصاره گل همیشه بهار گلوکز به صورت معنی داری کاهش یافت(05/0>p). هم چنین LDL و کلسترول تام در گروه های تیمار با عصاره کاهش معنی داری را نسبت به گروه کنترل دیابتی نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی گل همیشه بهار دارای اثرات هیپوگلایسمیک می باشد و منجر به تغییراتی در سطوح لیپیدهای پلاسمای موش های صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، گل همیشه بهار، گلوکز، LDL، HDL، موش صحرایی
  • ایمان نظری*، مسعود محمدی، قاسم نظیری صفحه 295
    زمینه و هدف
    از جمله مشکلات موثر بر وضعیت روانی افراد آسیب دیده از جنگ، اختلال استرس پس از سانحه می باشد. هدف این مطالعه بررسی میزان اثر بخشی گشتالت درمانی به شیوه گروهی بر کاهش علائم اختلال استرس پس از سانحه جانبازان شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، از بین جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه تعداد 24 نفر به صورت تصادفی در دو گروه مساوی آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای ارزیابی نشانه های اختلال استرس پس از سانحه، ازفهرست اختلال استرس پس از ضربهPCL)) استفاده شد، سپس گشتالت درمانی گروهی در جلسات90 دقیقه ای و به صورت هفته ای 2 جلسه صرفا برای گروه آزمایش در 10 جلسه ارایه گردید. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    گشتالت درمانی گروهی باعث کاهش معنی دار علایم اختلال استرس پس از سانحه شد(001/0p=). هم چنین یافته ها حاکی از این بود که گشتالت درمانی گروهی بر کاهش علایم تجربه مجدد و علایم برانگیختگی اثر معنی داری داشت، اما بر علایم کرختی عاطفی و اجتناب اثر معنی داری نداشت(05/0p>).
    نتیجه گیری
    می توان از روش گشتالت درمانی گروهی به عنوان روشی مستقل و یا در کنار سایر درمان ها در جهت بهبود علایم اختلال استرس پس از سانحه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گشتالت درمانی گروهی، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • فاطمه بسطام پور، هیبت الله صادقی، سید ابراهیم حسینی* صفحه 305
    زمینه وهدف

    ناباروری یکی از مسایل مهم در علم پزشکی است و از گذشته برای درمان این بیماری از داروهای شیمیایی و گیاهی مختلفی استفاده می شود. با توجه به اثرات جانبی داروهای شیمیایی و با عنایت به این که یکی از دلایل ناباروری مردان اختلالات هورمونی می باشد، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جعفری برمیزان سطح سرمی هورمون های محور هیپوفیز گناد انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه تجربی بر روی 50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار انجام شد.. در این بررسی حیوانات به 5 گروه مساوی؛ کنترل، شاهد و تجربی دریافت کننده دوزهای1500،1000 و2000 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی برگ جعفری تقسیم شدند. تجویزها برای مدت 28 روز و به صورت گاواژ انجام شد. در پایان دوره آزمایش از قلب حیوانات خون گیری به عمل آمد و میزان سرمی هورمون های تستوسترون، FSH وLH اندازه گیری گردید. داده ها با آزمون های تی و دانکن آنالیز شدند.

    یافته ها

    عصاره برگ جعفری باعث افزایش معنی دار سطح سرمی هورمون های FSH و LH در غلظت های مورد استفاده شد. در حالی که در غلظت های حداقل و متوسط باعث افزایش معنی دار سطح سرمی تستوسترون و در غلظت حداکثر کاهش معنی دار غلظت این هورمون را سبب شده است(05/0p<).

    نتیجه گیری

    برگ گیاه جعفری به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدان، باعث افزایش هورمون های محور هیپوفیز گناد می شود.

    کلیدواژگان: گیاه جعفری، FSH، LH، تستوسترون
  • روح الله دهقانی، سید مهدی تخت فیروزه، غلامرضا حسین دوست*، محدثه مسیبی، مسعود عرب فرد صفحه 314
    زمینه و هدف
    امروزه آلودگی هوای ناشی از وسایل نقلیه، فعالیت صنایع و مصرف روز افزون سوخت های فسیلی، سلامت انسان و محیط زیست را به خطر انداخته است. پایش آلاینده ها و شناسایی منابع انتشار آنها یکی از راهکارهای اساسی برای کنترل آلودگی هوا به شمار می رود. هدف این مطالعه تعیین کیفیت بهداشتی هوای شهر کاشان بر اساس شاخص کیفیت هوا در سال 1390 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی غلظت آلاینده های هوا شامل؛ ازن، مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، دی اکسیدنیتروژن و ذرات معلق اندازه گیری شدند. شاخص کیفیت هوا به وسیله نرم افزار MATLAB R2007a محاسبه شد و بر مبنای آن، کیفیت بهداشتی هوا در شش گروه طبقه بندی گردید.
    یافته ها
    از 365 روز در سال 1390، 179روز در حد پاک و قابل قبول بود، ولی در 187 روز کیفیت هوا از حد استاندارد تجاوز کرده است، بر این اساس، کیفیت هوا در 86 روز ناسالم برای گروه های حساس، 38 روز ناسالم، 32 روز خیلی ناسالم و 31 روز در شرایط خطرناک بود.
    نتیجه گیری
    ازن، ذرات معلق و مونوکسید کربن به ترتیب بیشترین سهم را به عنوان آلاینده مسئول آلودگی هوای شهر کاشان در شرایط غیر استاندارد بر عهده داشتند. افزایش تعداد ایستگاه های سنجش آلاینده ها در سطح شهر می تواند وضعیت آلاینده ها را به طور روشن تری نشان دهد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، ازن، مونواکسید کربن، ذرات معلق، کیفیت هوا
  • سید میثم ابطحی فروشانی*، نوروز دلیرژ، رحیم حب نقی، اصغر مرواریدی صفحه 326
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت هایی که در سال های اخیر در امر درمان بیماری اسکلروز متعدد حاصل شده است، بسیاری از بیماران کمتراز حد بهینه به درمان های موجود پاسخ می دهند. در مطالعات گذشته به اثرات ایمونومودولاتوری تریتینوئین اشاره شده است. هدف این مطالعه بررسی اثرات تریتینوئین بر روی سیمای بالینی و هیستوپاتولوژیک مدل موشی اسکلروز متعدد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی بیماری آنسفالومیلیت تجربی خود ایمنی از طریق ایمن سازی با پپتیدMOG35-55 و ادجوانت کامل فروند، در موش های ماده C57BL/6 القاء شد. موش های مبتلا در دو گروه 7 تایی قرار گرفتند. 7 سر موش نیز به عنوان گروه سالم در نظر گرفته شدند. درمان با ترتینوئین (25 میلی گرم بر کیلوگرم یک روز در میان) از زمان بروز علایم درمانگاهی در گروه درمانی (روز 12) آغاز گشت. هم زمان، گروه شاهد تنها حلال دارو را دریافت نمودند. علایم تا زمان کشتار موش ها (روز 33) روزانه ثبت گردید. بافت مغز نیز به منظور ارزیابی های نوروپاتولوژی برداشت گردید و مقاطع تهیه شده به شیوه هماتوکسیلین ائوزین و تولوئیدن بلو مارکی رنگ آمیزی شدند. داده ها با آزمون آماری مان ویتنی یو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجویز تریتینوئین پس از بروز علائم بیماری به طور معنی داری موجب تخفیف بیماری گردید(05/0p<). نتایج هیستولوژیک حاکی از کاهش شدت ادم پارانشیم، ارتشاح سلولی و استحاله نرون ها و دمیلیناسیون در مغز موش های دریافت کننده ترتینوئین نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده درمانی از تریتینوئین، ممکن است به عنوان استراتژی سودمند در درمان اسکلروز متعدد مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسکلروز متعدد، آنسفالومیلیت تجربی خود ایمن، ترتینوئین
  • اصغر شریفی، سید سجاد خرم روز*، سید عبدالمجید خسروانی، محبوبه یزدان پناه، فرزانه غریب پور، سید علی اصغر ملک حسینی، سیده مریم محمدیان صفحه 337
    زمینه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری یکی از مهم ترین عفونت های باکتریایی است که باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد جامعه می شود. اشرشیا کلی به عنوان شایع ترین عامل عفونت ادراری مقاومت بالایی نسبت به درمان های آنتی بیوتیکی دارد، هدف این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بین ایزوله های اشرشیاکلی جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی طی یک دوره 6 ماهه، 120 نمونه اشرشیا کلی جدا شده از نمونه های ادراری بیماران مبتلا به عفونت ادراری پس از تایید قطعی با تست های بیوشیمیایی جمع آوری شدند. الگوی حساسیت باکتری های جدا شده نسبت به 11 آنتی بیوتیک های انتخابی با روش انتشار دیسک انجام شد. داده ها با روش آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در بین 120 ایزوله اشرشیا کلی، بیشترین مقاومت نسبت به سفالوتین (100 درصد) و کمترین مقاومت به ایمی پنم (83/0 درصد) وجود داشت. سایر موارد مقاومت به ترتیب؛ آموکسی سیلین/کلاولانیک اسید(3/78 درصد)، کوتریموکسازول (5/62 درصد)، تتراسایکلین (55 درصد)، نالیدیکسیک اسید (3/48 درصد)، سفتازیدیم (6/41 درصد)، سپیروفلوکساسین (3/28 درصد)، جنتامایسین(8/20 درصد)، کلرامفنیکل (5/7 درصد) و آمیکایسین (5 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود در درمان عفونت های ادراری از آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین/کلاولانیک اسید و کوتریموکسازول کمتر استفاده شود و در مورد تجویز سیپروفلوکساسین و جنتامایسین احتیاط بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، اشرشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ارسلان جمشیدی، علی تاج امیری*، سید احمد میرباقری صفحه 347
    زمینه و هدف
    یکی از خطرات زیست محیطی بالقوه که هم اکنون منابع آبی را تهدید می کند، نفوذ شیرابه تولیدی از محل دفن زباله های شهری می باشد. با توجه به موقعیت چاه های آب شرب تنگ کناره در پایین دست لندفیل زباله ها، هدف این مطالعه بررسی تاثیر شیرابه محل دفن زباله یاسوج بر پارامترهای کیفی چاه شماره 6 تنگ کناره بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی، 26 پارامتر کیفی آب چاه شماره 6 تنگ کناره در فصول کم آبی و پرآبی انتخاب شده و به روش های استاندارد متد و استاندارد هک مورد آنالیز قرار گرفته اند. پارامترهای انتخابی شامل؛ PH، کدورت، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، هدایت الکتریکی، جامدات محلول کل، قلیائیت، سختی کل، کلسیم، منیزیم، سولفات، فسفات، نیترات، کلراید، فلوراید، سدیم، پتاسیم، کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی، مس، آهن، منگنز، سرب، کادمیوم، کروم و نیکل بودند. نتایج یافته ها با استانداردهای صنعت آب ایران مقایسه شدند.
    یافته ها
    در تمام نمونه های آب چاه شماره 6 به جز میزان سختی کل و یون سرب مقادیر سایر پارامترهای مورد سنجش کمتر از حد مطلوب بودند. دلیل افزایش غلظت این دو پارامتر احتمالا به خاطر عبور جریان های زیرزمینی از بستر سازند آهکی و کانی های سرب دار می باشد. در مقایسه فصلی غلظت اکثر پارامترها در فصل کم آبی به خاطر تغلیظ ترکیبات شیمیایی افزایش قابل ملاحظه-ای داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه به طور غیر مستقیم تهدید آلودگی آب چاه های منابع پایین دست محل دفن زباله های شهر یاسوج در دراز مدت قابل پیش بینی می باشند، لذا لازم است تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: آلودگی آب، مواد زائد شهری، شیرابه، کیفیت آب
  • سیدعلی موسوی رجا، امیر اشکان نصیری پور*، جانمحمد ملک زاده صفحه 361
    زمینه و هدف
    طرح برنامه پزشک خانواده در نظام ارایه خدمات بهداشتی درمانی ایران، طرحی نسبتا نو ظهور است که از مرداد ماه 1384 به وسیله وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با همکاری اداره کل بیمه خدمات درمانی با هدف افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت جامع و مداوم شروع شد. یکی از مهم ترین مشکلات برنامه عدم ماندگاری پزشکان در محل کار به ویژه در مناطق محروم است. هدف این مطالعه ارزیابی عوامل مرتبط با ماندگاری پزشکان خانواده در محل کار در استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، مقطعی که در سال1388 انجام شد، جامعه مورد مطالعه کلیه پزشکان خانواده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بودند، که به صورت تمام شماری مطالعه شدند. داده های مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه به روش مراجعه مستقیم و مصاحبه جمع آوری شدند و با استفاده از آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    55 نفر(75 درصد) از پزشکان شرکت کننده در پژوهش مرد و 18 نفر(25 درصد) زن بودند. بین محرومیت منطقه با عدم ماندگاری پزشکان خانواده در محل کار و بین امکانات بیتوته با عدم ماندگاری پزشکان خانواده در محل کار، رابطه معنی داری مشاهده شد(05/0p<). بین میزان حقوق و مزایا با ماندگاری پزشکان خانواده در محل کار و هم چنین بین زمان پرداخت حقوق با ماندگاری پزشکان خانواده در محل کار رابطه معنی داری یافت نشد(05/0< p).
    نتیجه گیری
    با فراهم آوردن عوامل معیشتی و رفاهی نظیر امکانات مناسب اقامت محل زیست پزشکان و محرومیت زدایی از مناطق محل خدمت پزشکان خانواده منجر به امر ماندگاری آنان خواهد شد.
    کلیدواژگان: ماندگاری، پزشک خانواده، محل کار، مراکز بهداشتی، درمانی
  • سارا تقوی*، محمد کارگر، عباس دوستی صفحه 371
    زمینه و هدف
    کلی سین ها گروهی از باکتریوسین ها هستند که به وسیله سویه های اشریشیاکلی تولید می شوند و باعث مهار رشد سایر سویه های بیماری زای اشریشیاکلی می شوند. امروزه کاربرد سویه های کلی سینوژنیک به عنوان میکروارگانیسم های پروبیوتیک و جایگزینی آنها به جای ترکیبات آنتی بیوتیکی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه شناسایی تیپ های مختلف کلی سین در سویه های اشریشیاکلی کامنسال بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی، مقطعی بر روی 120 نمونه مدفوعی اشریشیاکلی کامنسال که به صورت تصادفی از کودکان مراجعه کننده به مراکز درمانی در شهرستان یاسوج جدا شد، انجام گرفت. در ابتدا با استفاده از تست های بیوشیمیایی باکتری اشریشیاکلی تایید شد. سپس با استفاده از 9 جفت پرایمر اختصاصی وجود ژن های کلی سین مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 120 نمونه اشریشیاکلی کامنسال در 85 مورد (8/70 درصد) ژن کلی سین شناسایی شد، به طوری که 11/34 درصد از نمونه ها دارای یک ژن، 89/45 درصد دو نوع و 20 درصد، دارای بیش از دو نوع ژن کلی سین بودند. یک سویه با شش نوع کلی سین در بین نمونه ها مشاهده شد. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به ژن های IaIb و A.N.S4 بودند.
    نتیجه گیری
    سویه هایی با بیش از یک ژن کلی سین فراوانی بالایی را نشان دادند. این سویه ها دارای یک مزیت انتخابی برای مهار سویه های حساس می باشند، بنابراین حضور کلی سین در دستگاه گوارش، یک فاکتور مهم برای مهار سایر سویه های اشریشیاکلی پاتوژن می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، کلی سین، کانسال
|
  • Page 283
    Background and Aim
    It’s very important to decrease the glucose level and lipid’s serum in diabetes patients by using medicinal plants. In the present study, the effect of hydroalcoholic extract of Calendula officinalis on blood glucose, LDL, HDL and total cholesterol in diabetic rats was examined.
    Methods
    In this experimental study, thirty adult male Wistar rats were randomly divided into control, diabetic and diabetic treated with hydroalcoholic extract of Calendula officinalis (100, 150 and 250 mg/kg) groups. Diabetes was induced by streptozotocin. Injections were intraperitoneally (I.P). After thirty days, the blood glucose, total cholesterol, HDL, LDL was measured and the data were analyzed with One-way ANOVA.
    Results
    The results showed that blood sugar(glucose) significantly reduced in treated diabetic groups with extract as compared to untreated diabetic group (150 & 250 mg/kg) (p<0.05).. Also LDL and Total cholesterol in the group treated with the extract decreased significantly compared to the diabetic control group (p<0.05).
    Conclusion
    This study indicated that the hydroalcoholic extract of Calendula officinalis had a hypoglycemic effect and led to appropriate changes on blood lipid profiles levels in diabetic rats.
    Keywords: Diabetes, Calendula officinalis, Glucose, LDL, HDL, Rat
  • Page 295
    Background and Aim
    Among the problems affecting the mental health of war veterans is post traumatic stress disorder. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of Gestalt therapy on post traumatic stress disorder (PTSD) symptoms on veterans of Yasuj city, Iran.
    Methods
    The research design was based on pre-post test study with control group and a three month followed-up. The research population included veterans who were referred to Salman hospital and had been diagnosed of having PTSD. The sample included 24 veterans with PTSD which were randomly selected and divided into two groups of experimental and control (n=12). The Post Traumatic Stress Disorder Mississippi Scale (M-PTSD) administered before training for both groups was used to assess symptoms of PTSD. The experimental group was exposed to Gestalt therapy interventions in six, 90 minute weekly sessions. Both groups were conducted measurements after the first, third, fifth and seventh therapy sessions. The data were analyzed using ANCOVA.
    Results
    The results in the post-test stage revealed that Psychological Debriefing and behavioral interventions reduced PTSD symptoms (p<0.01), as well as, the results in followed up stage revealed that Psychological Debriefing and behavioral interventions reduced PTSD symptoms (p<0.05).
    Conclusion
    Gestalt therapy technique can be used as a standard in conjunction with other treatments which can be used to improve the symptoms of post-traumatic stress disorder.
    Keywords: Post Traumatic Stress Disorder, Gestalt therapy, Veteran
  • F Bastampoor, H Sadeghi, SE Hosseini* Page 305
    Background and Aim

    Infertility is one of the major issues in medical science which various chemical and herbal medicines have been used for its treatment from ancient times. Due to the side effects of chemical drugs and with regard to the cause of infertility in men is a hormonal disorder, thus, the study aimed to investigate the effect of ethanol extracts of parsley leaves performed on serum levels of pituitary - gonadal hormones.

    Methods

    The present experimental study was conducted on fifty adult male rats. The animals were divided into 5 groups of 10 specimens, including controls, and three sets of empirical receiving doses 1000, 1500 and 2000 mg/kg ethanol extract of parsley leaves respectively. Prescriptions were done as gavage for 28 days. At the end of the test, the hearts of the animal and the serum hormones levels of testosterone, FSH and LH were measured. The Data were analyzed with t-test and Duncan and significant differences of data was considered at p = 0.05.

    Results

    The findings revealed that the leaf extract of parsley caused a significant increase in FSH and LH and testosterone significantly increased at minimum and medium doses and decreased significantly in maximum dose.

    Conclusion

    Parsley leaf, having antioxidant compounds, led to the increasing of FSH and LH hormones at three doses and increasing testosterone at minimum and medium doses and decreasing at maximum dose.

    Keywords: Petroselinum crispum Extract, LH, FSH, Testosterone
  • Page 314
    Background and Aim
    Nowadays air pollution from vehicles, industry and increasing consumption of fossil fuels threatens human health and the environment. Monitoring and identifying pollutant sources are one of the basic strategies for controlling air pollution. The aim of this study was to determine the quality of air of Kashan, Iran, based on the air quality index in 2011.
    Methods
    In the present descriptive - analytical study, the concentration of air pollutants, including O3, CO, SO2, NO2 and PM10 were determined. Index of air quality was calculated by the MATLAB R2007a software, which six groups were classified.
    Results
    The results indicated that the air quality index of 365 days in 2011, 179 days were clean and acceptable, but 186 days exceeded the air quality standards. Accordingly, the air quality was unhealthy for sensitive groups at 86 days, unhealthy 38 days, very unhealthy 31 days and 31 days were dangerous.
    Conclusions
    O3, PM10 and CO was responsible for the largest contingent air pollution in non-standard conditions in Kashan city. Moreover, one suggestion for better estimate of the quality of the air in the city is to increase the number of pollutant measuring stations of the city.
    Keywords: Air pollution, O3, CO, PM10, Air Quality
  • Page 326
    Background and Aim
    In spite of the progress achieved in the treatment of multiple sclerosis in recent years, many patients have been less responding than optimal to existing therapies. Previous studies have determined the immuno-modulatory potential of Tretinoin. The aim of the present study was to determine the effects of Tretinoin on the clinical and pathological features of multiple sclerosis mouse model.
    Methods
    In the present study, experimental autoimmune encephalomyelitis was induced by immunization with MOG35-55 peptide and complete Freund's adjuvant in mice C57BL / 6. Infected mice were divided into two groups of 7 mice. 7 mice were also used as controls. Tretinoin treatment (25 mg kg other day) was initiated as clinical signs appeared (day 12). Simultaneously, the control group received only the solvent. Symptoms were recorded daily until animals were slaughtered (day 33). In order to evaluate the neuropathology, the brain tissue was taken and sections were stained by hematoxylin and eosin and toluidine blue marquis methods. The data were analyzed by using Mann Whitney-U test.
    Results
    Administration of Tretinoin after the onset of symptoms led to significant pain relief (p < 0.05). Histological findings showed decreased parenchymal edema, cellular infiltration and demyelization and degeneration of neurons in the brain were significantly reduced compared to control mice receiving Tretinoin (p < 0.05).
    Conclusion
    Tretinoin therapy, a useful strategy in the treatment of multiple sclerosis, should be considered.
    Keywords: encephalomyelitis
  • Page 337
    Background and Aim
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common bacterial infections, which affected the majority of community. Escherichia coli as a most frequent causative agent of UTI have high resistant rate to antibiotic therapy. The aim of this study was to investigate the prevalence of antimicrobial resistance pattern of E. coli isolated from patients with UTI in Yasuj city.
    Methods
    In the present descriptive study, over a 6 months period, 120 samples of E. coli were collected from patient with UTI and confirmed by biochemical tests. Susceptibility pattern of bacterial isolates against 11 antibiotics carried out by disc diffusion method. Data were analyzed by SPSS software version 16.
    Results
    Among 120 isolated E. coli, the greatest resistance to cephalothin (100%) and the least resistance to imipenem (83/0%) were seen respectively. Susceptibility pattern to other antibiotics is as follow: amoxicillin-clavulanic acid (78.3%), cotrimoxazole (62.5%), tetracycline (55%), nalidixic acid (48.3%), ceftazidime (41.6%), ciprofloxacin (28.3%), gentamicin (20.8%), chloramphenicol (7.5%) and amikacin (5%).
    Conclusion
    It is recommended to treat urinary tract infections by using fewer antibiotics such as Amoxicillin / Clavulanic acid and co-trimoxazole, and administration of ciprofloxacin and gentamicin should be used with caution.
    Keywords: E. coli, urinary tract infection, Antibiotic resistance
  • Page 347
    Background and Aim
    One of the potential environmental hazards threatening the water resources is the influence of leachate from municipal wastes landfill.Since the Tang-e-¬Konareh drinking water wells are located downstream of landfill waste, the aim of this study was to evaluate the effect of landfill leachate on water quality parameters of Tang-e-¬Konareh well No.6water resource.
    Methods
    In the present analytical study, twenty-six quality parameters of water of Tang-e¬-Konaneh well number 6 in tight and wet seasons were selected and analyzed by standard and Hach standard methods. Optional parameters included turbidity, biochemical oxygen demand, chemical oxygen demand, electrical conductivity, total dissolved solids, alkalinity, total hardness, calcium, magnesium, sulfate, phosphate, nitrate, chloride, fluoride, sodium, potassium, total coliform, fecal coliform, Cu, Fe, Mn, Pb, Cd, Cr and Ni, respectively. The results were compared with the standards of the Iran water industry.
    Results
    In all of the samples from Tang-e-¬Konareh well No.6, the measured parameters were less than desirable, except lead-ion concentration and total hardness. Probably due to the fact that the concentration of these two parameters is that the groundwater flows through the bed of limestone formations and minerals leaded. In contrast, in dry seasons, most of the parameters increased due to increase of the concentration of the chemical components.
    Conclusion
    According to the results, threats by water pollution and landfill waste wells downstream in Yasuj resources are predictable in the long term indirectly, therefore, necessary measures should be considered.
    Keywords: Water Contamination, Solid Waste Landfill, Leachate, Water Quality
  • Page 361
    Background and Aim
    Family Physician Plan in health and treatment services providing a relatively new plan beginning from 2005 by ministry of health in collaboration with general health insurance office to increase people's access to comprehensive health services. One of the main problems is the lack of retention of doctors in the workplace, particularly in deprived areas. The purpose of this study was to evaluate factors associated with survival in the workplace of family physicians in the Kohgiloyeh and Boyer Ahmad province, Iran.
    Methods
    In the present cross-sectional, analytical study, the target population included the total physician population practicing in health centers and cities with population under. Data collected through filling direct questionnaire and interviews and analyzed by the SPSS software and non-parametric chi – square test.
    Results
    Fifty-five (75%) of the physicians participating in the study were male and 18 (25%) were female. There was a significant relationship between low facilities and family Physician retaining in their work place. In addition, there was a significant relationship between accommodation facilities and retaining of family physician in work place (p < %5). There was no significant relationship between salary rate and family physician retaining in their workplace and there was also no significant relationship between pay time and stay of family physician in the workplace.
    Conclusion
    Accommodating the family physician with proper facilities such as proper home leads to their retaining in their workplace in deprived areas.
    Keywords: Retaining, Family Physician, Post Work, Health Centers
  • Page 371
    Background and Aim
    colicins are a group of bacteriocins produce by Escherichia coli and act against pathogenic bacteria Escherichia coli. Today, the use of colicinogenic strains as probiotic microorganisms and replace them instead of the combination of antibiotics are taken into consideration. Therefore, this study was conducted to identify the different types of colicins in commensal Escherichia coli.
    Methods
    This research was a descriptive - analytic study was performed on 120 stool samples that randomly was isolated from the commensal Escherichia coli in children referred to health centers in the Yasuj city. Firstly, E. coli isolates were determined by common biochemical tests. Then colicin gene existence was analyzed using specific primers 9. Data were analyzed by chi-square test.
    Results
    Of the 120 commensal E. coli in 85 cases (71%) colicin gene has been identified, so that 34/11% of samples containing a gene, 45/89% contain two genes and 20% of the samples had more than two genes. A strain was observed with six different colicin. The highest and lowest frequencies were related to colicin-coding genes IaIb and ANS4.
    Conclusion
    the strains with more than one colicin gene showed a high frequency. These strains have a selective advantage for inhibition sensitive strains. The presence of colicin in the gastrointestinal tract, an important factor is to inhibit other pathogenic Escherichia coli.
    Keywords: Escherichia coli, Colicin, PCR