فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال نوزدهم شماره 5 (پیاپی 88، امرداد 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شیما مجتهدی*، فاطمه شب خیز، علی اکبرنژاد، امید صالحیان صفحات 380-389
    زمینه و هدف
    ورزش منجر به ارتقای شکل پذیری سیناپسی و اثرات محافظت کننده نورونی در مغز بالغ می شود. با این حال هنوز چگونگی تغییر مولکول های وابسته به شکل پذیری در پی انواع مختلف تمرین ناشناخته مانده است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی بر نوروتروفین مشتق مغزی(BDNF)، و گیرنده تیروزین کیناز B در هیپوکمپ رت نر بالغ بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 12 سر رت نر بالغ 8 هفته با میانگین وزنی 200 تا 225 گرم به صورت تصادفی به 2 گروه مساوی کنترل و تمرین تقسیم شدند. تمرین شامل بالابردن وزنه روی نردبان بود. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات کشته شدند و هیپوکمپ آن ها جهت انجام آزمایش های بعدی برداشته شد. تغییرات سطوح پروتئینی با روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در سطوح پروتئینی متغیرها در گروه تمرین در مقایسه باگروه کنترل، تفاوت معنی داری وجود داشت(05/0p<) و تمرین مقاومتی پروتئین های BDNF و TrkB را در هیپوکامپ رت ها افزایش داد.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی برای اشاعه شکل پذیری هیپوکامپی وابسته به سیگنالینگ BDNF و فواید شناختی و عملکردی در پی آن مفید است.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، نوروتروفین مشتق مغزی، تروزین کینازB، الایزا، رت بالغ، هیپوکمپ
  • بهناز حاجیون*، حامد الهی زاده صفحات 390-400
    زمینه و هدف
    امواج سبب اختلال در میزان هورمون ها می شوند. سیر نیز به منظور کاهش عوامل خطرساز در ارتباط با بیماری های مختلف مورد استفاده می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی مصرف سیر در برابر اختلالات هورمونی ناشی از امواج بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی به طور تصادفی به 5 گروه نر و 5 گروه ماده شامل؛ کنترل، شاهد (در معرض امواج)، تجربی1 (عصاره سیر) تجربی2 و3 (عصاره سیر به همراه امواج) تقسیم شدند. پس از 30 روز نمونه ها وزن شدند، خون گیری انجام شد و غلظت هورمون های استروژن، پروژسترون و تستوسترون اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در نرها میانگین وزن در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل کاهش داشت، اما در گروه تجربی3 نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. غلظت تستوسترون در گروه های تجربی2 و 3 کاهش یافت، استروژن این کاهش را در تمامی گروه ها نشان داد. هم چنین در تمامی گروه ها پروژسترون افزایش نشان داد. در ماده ها میانگین وزن در گروه های مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد، تنها پروژسترون در گروه های تجربی2 و 3 نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    کاهش وزن ناشی از امواج که در نرها مشاهده شد، به خاطر وجود ترکیباتی نظیر تیامین، آلیسین و ویتامین A موجود در سیر جبران می شود. امواج و سیر هر دو اثراتی در بیضه برجای می گذارند که در تغییر تعداد سلول های لیدیگ و تراکم سرمی تستوسترون و استروژن منعکس می شود. افزایش پروژسترون نیز نتیجه اثر امواج بر هیپوتالاموس و اثر تحریکی سیر برترشح هورمون های تخمدانی است، بنابراین، سیر نمی تواند تمام اثرات زیان آور امواج را مرتفع سازد.
    کلیدواژگان: سیر، تستوسترون، استروژن، پروژسترون
  • ارسلان خالدی فر، محمود مباشری*، برزو خالدی فر صفحات 401-410
    زمینه و هدف
    عیوب انکساری شایع ترین علت مراجعه بیماران به درمانگاه های چشم پزشکی است. هدف این مطالعه تعیین شیوع و ویژگی های اختلالات انکساری در بیماران مبتلا به فشارخون اولیه در شهرکرد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی 217 بیمار مبتلا به فشارخون اولیه از نظر عیوب انکساری به وسیله چشم پزشک بررسی شدند. فشارخون سیستولیک بالای140 میلی متر جیوه و دیاستولیک بالای 90 میلی متر جیوه به عنوان افزایش فشار خون قلمداد شد و انکسار برابر 05/0 ± به عنوان عیوب انکساری لحاظ گردید. داده ها به وسیله آزمون های آماری کای دو و تست تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع اختلالات انکساری در بیماران فشارخون بالا 35/72 درصد بود. 4/36 درصد بیماران مبتلا به نزدیک بینی، 9/36 درصد دوربین و 7/26 درصد بدون عیب انکساری بودند. بین اختلالات انکساری ناشی از فشارخون در بیماران نزدیک بین، دوربین و بدون عیوب انکساری تفاوت معنی داری مشاهده شد(05/0> p).
    نتیجه گیری
    خطر ابتلابه دوربینی در بیماران مبتلا به فشارخون اولیه بیشتر از ابتلا به نزدیک بینی و یا بدون عیوب انکساری است. هم چنین در بیماران دوربین ارتباطی بین میزان فشارخون متوسط و دوربینی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فشارخون اولیه، اختلالات انکساری، نزدیک بینی، دوربینی
  • فاطمه اسدی منش، اصغر شریفی، زینب محمدحسینی، حلیمه نصرالهی، ندا حسینی، علی کلانتری، سیدعبدالمجید خسروانی* صفحات 411-420
    زمینه و هدف
    عفونت مجاری ادراری یکی از شایع ترین عفونت های دوران کودکی پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می باشد. تشخیص به موقع، درمان صحیح و پیگیری مناسب بیمار می تواند سبب کاهش قابل توجه عوارض شود. هدف این مطالعه تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی در عفونت مجاری ادراری کودکان زیر 14 سال مراجعه کننده به درمانگاه اطفال و بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج سال 1391 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، آنتی بیوگرام های انجام شده به روش دیسک دیفیوژن برای 145 کشت ادرار مثبت، بررسی شدند. نمونه های ادرار به روش آسپیراسیون سوپراپوبیک و کاتتریزاسیون یورترا در کودکان فاقد کنترل ادراری و Mid Stream Clean-Catch در کودکان دارای کنترل ادراری، جمع آوری شدند. داده ها با آزمون آماری مجذورکای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از میان موارد مطالعه شده، 68/60 درصد دختر و 31/39 درصد پسر بودند. شایع ترین عامل عفونت ادراری در کودکان، اشریشیاکلی(41/72 درصد) و به دنبال آن کلبسیلا(34/10 درصد) بود. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی شامل؛ آمپی سیلین(51/85 درصد)، آموکسی سیلین(44/83 درصد)، سفالکسین(65/69 درصد)، سفالوتین (06/62 درصد)، کوتریموکسازول(37/61 درصد)، نالیدیکسیک اسید(82/44 درصد)،سفیکسیم(24/37 درصد)، نیتروفورانتوئین(55/36 درصد)، جنتامایسین(17/35 درصد)، سفتریاکسون (27/28درصد)، سیپروفلوکساسین (89/26 درصد)، آمیکاسین (51/25 درصد)، سفوتاکسیم(82/24 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در عفونت ادراری کودکان شهر یاسوج در سال 1391 نسبت به سال های قبل به جز آمیکاسین، افزایش یافته بود که این افزایش در مورد سیپروفلوکساسین و کوتریموکسازول قابل توجه بود. استفاده از نیتروفورانتوئین، سفوتاکسیم، سفالوسپورین های نسل سوم و آمینوگلیکوزیدها جهت درمان تجربی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، کودکان، آنتی بیوگرام، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • علی کلانتری*، سیدعبدالمجید خسروانی صفحات 421-432
    زمینه و هدف
    فعالیت پرسنل بخش رادیولوژی از نظر عملکردی و حفاظتی یکی از موارد مهم در افزایش کیفیت و کمیت کارکرد می باشد. هدف این مطالعه تعیین وضعیت رعایت استانداردهای رادیولوژی در بیمارستان بهشتی یاسوج در سال 1392 بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 118 گرافی که بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با استفاده از چک لیست رتبه بندی شده و با آگاهی کامل از استانداردهای رادیولوژی، در دو نوبت انجام شدند، صورت گرفت. داده ها با آزمون های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دانشجویان در انتخاب کاست 3/87 درصد وضعیت بیمار3/76 درصد وضعیت عضو 3/87 درصد، اشعه مرکزی9/83 درصد و فاصله بین تیوب تا بیمار 6/68 درصد مطابق با استانداردها عمل نمودند. از بین تمامی عوامل و متغیرها، بین نما با کاست، نما با فاصله بین منبع اشعه تا گیرنده تصویر، جنس با وضعیت بیمار، گرید با اشعه مرکزی، گرید با SID، درخواست با وضعیت بیمار و هم چنین بین دانسیته با وضعیت بیمار و وضعیت عضو رابطه معنی داری مشاهده شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    کارکنان و دانشجویان از نظر عملکردی در سطح خوب، ولی از نظر حفاظتی در سطح نامطلوب وضعیتی قرار داشتند. بنابراین پیشنهاد می شود به منظور ارتقای سطح حفاظتی آنها، آموزش و پایش دوره ای به طور مستمر انجام گردد.
    کلیدواژگان: رادیولوژی، استانداردهای بین المللی، عملکرد
  • شعله نسیون پور، محمدرضا پیپل زاده، کاوه به آئین، رضا آخوندزاده، ویتا درخشنده، مسعود اسدی نیا* صفحات 433-441
    زمینه و هدف
    پیرامون حداقل دوز پروپوفول برای نگهداری بیهوشی اجماع کلی وجود ندارد. هدف این مطالعه اثر انفوزیون پروپوفول در دو دوز متفاوت بر پاسخ های قلبی عروقی در بیماران کاندید جراحی سپتوپلاستی بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 58 بیمار 15 تا 55 ساله کاندید عمل جراحی سپتو پلاستی بینی به صورت تصادفی به دو گروه الف(انفوزیون پروپوفل با دوز 50 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه) و گروه ب (انفوزیون پروپوفل با دوز100 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه) تقسیم شدند. پس از القای بیهوشی و انتوباسیون انفوزیون پروپوفول با دو دوز متفاوت آغاز گردید، فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و متوسط شریانی در دقایق 0، 2، 5، 10، 15، 20، 30،45 و 60 پس از شروع انفوزیون، اندازه گیری شد. هم چنین عمق بیهوشی بیماران طی عمل جراحی و زمان بیدار شدن بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    زمان بیدار شدن در گروه الف(19/3± 71/28) و در گروه ب)29/5± 00/31) دقیقه بود که تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(05/0p>). تغییرات ضربان قلب و میزان کاهش فشار خون سیستولی، دیاستولی و متوسط شریانی در دقایق مختلف در یک گروه و هم چنین در مقایسه دو گروه با یک دیگر نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت(05/0p>).
    نتیجه گیری
    افزایش دوز پروپوفول از50 به 100 میکروگرم برکیلوگرم وزن در دقیقه تاثیری در عمق بیهوشی، پاسخ های قلبی عروقی و زمان بیدار شدن بیماران ندارد، لذا انفوزیون دوز پایین تر پروپوفول در حین بیهوشی توصیه میشود.
    کلیدواژگان: پاسخ های قلبی عروقی، پروپوفول، زمان بیدار شدن، سپتوپلاستی
  • فاطمه شاکرمی*، محمد تقی اکبری، شهره زارع کاریزی، فرزام عجمیان صفحات 442-449
    زمینه و هدف
    منظور از سقط تکراری وقوع 2 یا 3 بار سقط متوالی خود به خودی، قبل از هفته 20 می باشد. علل متعدی در ایجاد سقط تکراری در زنان نقش آفرینی می کنند که از آن جمله می توان به مشکلات انعقادی اشاره نمود.هدف این مطالعه تعیین ارتباط پلی مورفیسم D/I ژن آنزیم مبدل آنژیوتانسین با سقط مکرر جنین بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی، 100 بیمار با سابقه سقط(حداقل دو بار) به عنوان گروه مورد و 100 خانم سالم بدون سابقه سقط به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. برای بررسی پلی مورفیسم های ژن آنزیم مبدل آتزیوتانسین(D/I) واکنش زنجیره ای پلی مراز با جفت پرایمر طراحی شده انجام شد. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ژنوتیپ I/I در افراد گروه مورد دارای فراوانی 7 درصد بود، در حالی که در گروه شاهد هیچ موردی مشاهده نشد(05/0p<). هم چنین فراوانی آلل I در گروه مورد و شاهد به ترتیب 6/36 و 24 درصد بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، ارتباطی بین ژنوتیپ D/D و آلل D با سقط مکرر جنین وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سقط مکرر، آنزیم مبدل آنژیوتانسین، پلی مراز
  • صبا بهاری، محمد فرامرزی*، اکبر اعظمیان جزی، مجید چراغ چشم صفحات 450-461
    زمینه و هدف
    دیابت از جمله بیماری های متابولیک است که مشخصه آن ها افزایش مزمن قند خون و اختلال متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین می باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر شاخص های التهاب کبدی (سطوح در گردش آنزیم-های کبدی آلانین آمینوترانسفراز، گاماگلوتامیل ترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) زنان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 20 زن مبتلا به دیابت با دامنه سنی 44 تا 69 سال به طور تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. سپس آزمودنی های گروه تجربی در برنامه ی تمرین مقاومتی هشت هفته ای، سه جلسه در هفته، هر جلسه 45 دقیقه تمرینات مقاومتی شرکت کردند. به منظور مقایسه درون گروهی داده ها از آزمون تی همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد انجام هشت هفته تمرین مقاومتی اگر چه موجب کاهش معنی داری در سطح سرمی آنزیم های کبدی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و گاماگلوتامین ترانسفراز، گلوکز خون ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در گروه مداخله شد(05/0p<)، با این حال، تفاوت معنی داری بین گروه مداخله و کنترل مشاهده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    به طور کلی، اگرچه هشت هفته تمرین مقاومتی باعث کاهش توده چربی بدن و کاهش وزن و بهبود نسبی وضعیت متابولیکی به ویژه شاخص های التهاب کبدی در بیماران دیابتی می شود، اما بر روی شاخص های التهاب کبدی اثر معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، نوروتروفینتمرین مقاومتی، گاماگلوتامین ترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، دیابت نوع دو
  • مرتضی دهقان، محمد تقی بهمنی* صفحات 462-468
    زمینه و هدف
    در سراسر جهان نزدیک نیمی از افراد بالای 70 سال از استئوآرتریت زانو رنج می برند که شناخت فاکتورهای مرتبط با این بیماری حایز اهمیت است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط پارامترهای آناتومیک مفصل زانو با بروز استئوآرتریت بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه موردشاهدی تعداد 94 بیمار مبتلا به استئوارتریت مفصل به عنوان گروه مورد و 106 فرد سالم نیز به عنوان گروه شاهد جهت مقایسه از کلینیک ارتوپدی بیمارستان شهرکرد وارد مطالعه شدند. فاکتورهای آناتومیک از جمله شیب پلاتوی تیبیا در رادیوگرافی نیمرخ، Cam effec و درصد اشغال سطح مفصلی پلاتوی تیبیا به وسیله کوندیل های استخوان فمور با استفاده از یافته های رادیوگرافی افراد محاسبه و در دو گروه مقایسه شدند. داده ها با آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و همبستگی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر شیب پلاتوی تیبیا در رادیوگرافی نیم رخ در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو (4/3 ± 9/11 درجه) به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (9/1 ± 2/10 درجه) بود (001/0p<). هم چنین نسبت Cam effect در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو(1/0±8/1) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل(1/0±7/1) بود(001/0p<). شاخص درصد اشغال سطح مفصلی پلاتوی تیبیا به وسیله کوندیل های استخوان فمور در بیماران مبتلا به استئوآرتریت 2/3±9/51 درصد و در گروه کنترل1/2±1/50 درصد بود(001/0p<). این شاخص ها با یکدیگر و هم چنین با سن و جنسیت ارتباطی نداشتند(05/0p>).
    نتیجه گیری
    پارامتر های آناتومیک مورد مطالعه می توانند در پیشگویی بروز استئوآرتریت در افراد سالم مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، پارامترهای آناتومیک، اندازه گیری رادیوگرافی
  • ناهید عسگری، زهرا نیک منش* صفحات 470-479
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس بیماری مزمن و ناتوان کننده دستگاه عصبی است که اغلب در بالغین جوان آغاز شده و از نظر پاتولوژی با از بین رفتن میلین و ایجاد اسکار گلیال مشخص می شود. با توجه به ایجاد مشکلات روحی روانی پس از ابتلا ء، هدف این مطالعه بررسی تاثیر مقابله مذهبی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 43 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکروزیس از میان مراجعه کنندگان به مراکز مغز و اعصاب بیمارستان علی بن ابی طالب شهرستان زاهدان در سال 1392 به صورت در دسترس انتخاب شدند. متغیرها با استفاده از پرسشنامه های شیوه مقابله مذهبی و کیفیت زندگی سنجیده شدند. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین مقابله مذهبی منفعل با بعد ایفای نقش ناشی از مشکلات هیجانی(از ابعاد کیفیت زندگی) و بین فعالیت های مذهبی و ارزیابی های خیر خواهانه با بعد روانی کیفیت زندگی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت و بین مقابله مذهبی منفعل با بعد روانی کیفیت زندگی رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت(05/0p<). هم چنین نتایج رگرسیون نشان داد که فعالیت های مذهبی در گام اول به تنهایی 07/0 بعد روانی کیفیت زندگی و در گام دوم فعالیت های مذهبی با مقابله مذهبی منفعل روی هم 2/0 بعد روانی کیفیت زندگی را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    افزایش فعالیت های مذهبی و معنوی می تواند منجر به ارتقای کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکروزیس شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، مقابله مذهبی، کیفیت زندگی
|
  • Pages 380-389
    Background and Aim
    Exercisecauses to enhance synaptic plasticity and neuroprotective effects in the adult brain. However، it remains unknown that how plasticity molecules were changed following types of training. The purpose of this study was to determine the effect of eight weeks resistance training on protein levels of Brain Derived NeurotrophicFactor (BDNF) and receptor of TrkB، in the hippocampus of adult male rats.
    Methods
    This experimental study was conducted with the animal model. so 12 adult male vistar rats، 8 weeks of age and with mean body weight of 200-225 gr were selected as subjects. The animals randomly divided into 2 groups of control (n=6) and train (n=6). Resistance training included weight lifting up on a vertical ladder. After 24 hours of the last session of training، the animals were sacrificed and the hippocampus of both side of hemisphere removed. Changes in protein levels were determined with ELISA technique. The data were analyzed with using independent T test.
    Results
    There was a significant difference (p≤0. 05) between train and control groups In protein level of variablesstatically.; and resistance training increased protein levels of BDNF and TrkB in the hippocampus of rats.
    Conclusion
    Resistance training is beneficial for promoting hippocampal plasticity associated with BDNF signaling and consequently functional and cognitive benefits.
    Keywords: Resistance training, BDNF, TrkB, ELISA, Hippocampus, Adult male rat.
  • Pages 390-400
    Background and Aim
    waves cause hormonal disorders، whereas garlic is known as reducing risk factors associated with various diseases. The aim of this study was to investigate the protective effects of garlic against a hormonal disorder caused by the waves.
    Methods
    In the present experimental study، sixty rats were divided into 5male and 5female groups: control، sham (under exposed)، experimental1 (garlic extract)، and experimental2 and3 (both extract and microwaves). After a month، the rats were weighed، their blood samples were collected and concentration of estrogen، progesterone and testosterone were measured. Results were analyzed by SPSS، ANOVA and Tukey tests.
    Results
    In males، the mean weight were reduced in the control group than in the sham group، but increased in the experimental group than the control group 3. Testosterone concentrations of experimental groups 2 and 3 were decreased but in all groups showed a decline in estrogen. Progesterone also increased in all groups.
    Conclusion
    Weight loss due to radiation observed in males were compensated with compounds such as thiamine، vitamin A contained in garlic allicin. Microwaves and garlic extract have effects on testes which reflected in the number of Leydig cells and serum testosterone and estrogen concentration. Progesterone increased as a result of waves on the hypothalamus and the stimulatory effect of garlic on the secretion of ovarian hormones. Thus، Garlic cannot overcome all detrimental effects of waves.
    Keywords: Electromagnetic wave, Estrogen, Garlic, Progesterone, Testosterone
  • Pages 401-410
    Background and Aim
    Refractive errors are the most common reasons for patients'' referring ophthalmology clinics. The purpose of this study was to determine prevalence and characteristics of refractive errors in the patients with primary hypertension in Shahrekord.
    Methods
    In this descriptive، analytical، cross-sectional study 217 patients with primary hypertension were examined for refractive errors by an ophthalmologist. Systolic pressure of > 140 mmHg and diastolic pressure of > 90 mmHg were considered as increase in blood pressure and refraction equal to ± 0. 5 as refractive error. The data were analyzed by chi-square and t test.
    Findings
    The prevalence of refractive errors in hypertension patients was 72. 35%. 36. 4% of the patients had myopia، 36. 9% had hyperopia، and 26. 7% had emmetropia. No significant difference in hypertension-derived refractive errors was observed among myopic، hyperopic، and emmetropic patients (p < 0. 05).
    Conclusion
    The risk of developing hyperopioa in primary hypertension patients is higher than that of developing myopia and emmetropia. In addition، there is no association between the rate of mean blood pressure and hyperopia.
    Keywords: essential hypertension, refractive errors, myopia, hyperopia
  • Pages 411-420
    Background and Aim
    Urinary tract infection is the most common childhood infections after upper respiratory tract infection. Early diagnosis، proper treatment and appropriate patient follow-up can lead to a significant reduction in symptoms. The purpose of this study was to determine the antimicrobial resistance of urinary tract infection in children under 14 years admitted to the pediatric clinic of Imam Sajjad (AS) Yasooj.
    Methods
    Methods
    In this cross-sectional study antibiotic sensitivity of 145 positive urine cultures were evaluated by disc diffusion method. Urine specimens were collected by suprapubic aspiration and catheterization urethral in children without urinary incontinence and Mid Stream Clean-Catch method. Data were analyzed by chi square test.
    Results
    Among the patients were studied، 60. 68% female and 39. 31% were male. The most common cause of urinary tract infections in children، Escherichia coli (72. 41%)، followed by Klebsiella (34/10. 34%). Antibiotic resistance patterns including ampicillin (85. 51%)، amoxicillin (/83. 44%)، cephalexin (69. 65%)، cephalothin (62. 06%)، cotrimoxazole (37. 61%)، nalidixic acid (44. 82%)، cefixime (24. 37%)، nitrofurantoin (36. 55%)، gentamicin (35. 17%)، ceftriaxone (28. 27%)، ciprofloxacin (26. 89%)، amikacin (25. 51%)، and cefotaxime (24. 82%) were respectively.
    Conclusion
    Antibiotic resistance in urinary tract infections of children in Yasuj in 2012 was higher than previous years except for amikacin، But it was a remarkable increase in ciprofloxacin and co-trimoxazole. The use of nitrofurantoin، cefotaxime، third generation cephalosporins and aminoglycosides is recommended for empirical treatment.
    Keywords: UTI, Children, Antibiotic Resistance, Antibiogram
  • Pages 421-432
    Background and Aim
    Radiology personnel are working in terms of performance and safety in one of the most important functions is to increase the quality and quantity. This study aimed to evaluate the radiological standards in 92 YASUJ Beheshti Hospital.
    Methods
    This research is a descriptive - analytical study is based on 118 sampling graph sampling and the list ranking list and with full knowledge of standard radiological evaluation was performed two times، then the software were analyzed using SPSS software.
    Results
    The study was conducted on 118 imaging varies in different patients 56. 8% were male and 43. 2% were female. In this study، the radiology staff and students of YASUJ Shahid Beheshti Hospital (RAH) in the selection cassette 87. 3%; choose the positioning of the patients76. 3%; selected member position87. 3%; the choice of the central ray 83. 9%; choose the distance between the tube to the patient68. 6%; has been operated in accordance with the standards. In addition، among all the factors and variables، between view with cassette - view with SID-sex with position patients - grid with central ray- grid with Source Image to Distance - Request with positioning the patient and between density with patient position & member position Significant relationship was observed.
    Conclusions
    Research findings indicate that staff and students in good in terms of performance (x> 50%) but in terms of protecting the poor and weak (x <50%) are located. It is recommended to promote their conservation، education and continuous monitoring should be performed periodically.
    Keywords: Radiology, international standard, Performance
  • Cardiovascular Responses, Propofol, Wake Up Time, Septoplasty Pages 433-441
    Background and Aim
    There is no general consensus on the minimum dose of propofol for maintenance of anesthesia. The purpose of this study was to determine the effect (s) of two different doses of propofol on cardiovascular responses in patients undergoing Septoplasty surgery.
    Methods
    In the present clinical-trial study، fifty-eight patients (15 to 55 years) candidate for nasal Septoplasty were randomly divided into two groups of A (propofol infusion dose 50µg/kg/min) and B (propofol infusion dose 100µg/kg/min). After induction of anesthesia and intubation، propofol infusion was started with two different doses. Systolic، diastolic and mean arterial blood pressures were measured at 0، 2، 5، 10، 15، 20، 30، 45 and 60 minutes after initiation of infusion. The depth of anesthesia during the surgery and wake-up time was evaluated. The data were analyzed by independent sample t-test، Mann-Whitney U test، repeated measure and Freidman.
    Results
    Wake up time in group A and B was (28. 71±3. 19) and (31. 00±5. 29) min respectively which no significant differences were observed between the two groups. Changes in heart rate and systolic blood pressure، diastolic and mean arterial at different minutes in each group compared with the other two groups showed no significant difference (p> 0. 05).
    Conclusions
    Increasing dose of propofol from 50µ/kg/min to 100µ/kg/min does not affect the depth of anesthesia، cardiovascular responses and wake up time، so a lower dose of propofol infusions is recommended during general anesthesia.
  • Pages 442-449
    Background and Aim
    Recurrent pregnancy loss (RPL) refers to the occurrence of two or more consecutive losses of clinically recognized pregnancies prior to the 20th week of gestation. The aim of this study was to investigate the hypothesis that recurrent pregnancy loss (RPL) is associated with a common insertion-deletion polymorphism in the angiotensin-converting enzyme gene..
    Methods
    The present paper intended to study the ACE deletion (D) /insertion (I) polymorphism in women with recurrent abortion. One hundred patients with recurrent abortions (at least two) as cases and one hundred healthy female with two or more normal term deliveries and without a history of abortion selected as controls. Genomic DNA was isolated from peripheral blood leukocytes and the ACE insertion/deletion (I/D) polymorphism in intron 16 was performed by polymerase chain reaction (PCR). For the statistical analysis، SPSS software version18 was used and Chi-square tests were calculated.
    Result
    Seven patients، (7 %)، and non from the control group، were homozygote (I/I) for ACE polymorphism (OR=22. 82; 95% CI=1. 26-412. 69; p=0. 034)، depicting no significant associations between ACE D allele or DD genotype and RPL.
    Conclusion
    The present study showed no significant associations between ACE D allele or DD genotype and RPL.
    Keywords: Recurrent Pregnancy Loss, Thrombophilia, Angiotensin Converting Enzyme, ACE
  • Pages 450-461
    Background and Aim
    Diabetes is a metabolic disease characterized by the chronic hyperglycemia and impaired metabolism of carbohydrates، Lipids and proteins. The aim of the present study was to investigate the effect (s) of eight weeks of resistance training on liver inflammatory indices (circulating levels of liver enzymes، Alanine aminotransferase (ALT)، Gamma-glutamyltransferase (GGT)، and Aspartate aminotransferase (AST) in women with type II diabetes disease.
    Methods
    In the present study، twenty diabetic women ageds 44 -69 years were randomly assigned into two groups، control and intervention groups respectively. The subjects in the experimental group participated in eight weeks of resistance training، three sessions per week and each session lasting 45 minutes. In order to compare data within groups and the between groups t-test and independent t-test were used respectively.
    Results
    Conducted eight weeks of resistance training resulted in a significant decrease in serum levels of the alanine aminotransferase، aspartate aminotransferase and gamma glutamine transferase of liver، fasting blood glucose، insulin and insulin resistance in the experimental group (p <0. 05).
    Conclusion
    Overall، the eight-week resistance training reduced body fat and weight loss and improved metabolic status indicator of liver inflammation، especially in diabetic patients، but no significant effect on markers of hepatic inflammation was observed. Article keyWords: Resistance Training، Alanine aminotransferase، Gamma-Glutamyltransferase، Aspartate Aminotransferase، Type II Diabetic
  • Pages 462-468
    Background and Aim
    Throughout the world، half of the people over 70 years of age suffer from knee osteoarthritis and detection of the factors associated with this disease is important. The present study was conducted to examine the association of knee joint anatomic parameters with osteoarthritis occurrence.
    Methods
    In the present observational-comparative study، ninety-four patients with joint osteoarthritis as case group and 106 healthy individuals as control group were enrolled from Orthopedic Clinic of Shahrekord Hospital into the study for comparison. Anatomical parameters such as tibial plateau tilt، Cam effect، and tibial plateau coverage by femoral condyles were calculated by using radiographic findings and compared between two groups. The data were analyzed by SPSS software 16 using chi-square and Pearson correlation
    Results
    Tibial plateau tilt values in patients with osteoarthritis of knee (11. 9±3. 4°) was significantly higher than the control group (10. 2±1. 9 °) (p<0. 001). Cam effect in patients with osteoarthritis (1. 8 ± 0. 1) was higher than control group (1. 7± 0. 1) (p< 0. 001). Index of tibial plateau articular surface occupied by condyles of femur in patients with osteoarthritis were 2/3±9/51% and 1/2±1/50% in the control group respectively (p<001/0). Tibial plateau coverage was identified in patients with osteoarthritis equal to 51. 9 ± 3. 2% and in the control group 50. 1±2. 1%. These parameters were not associated with each other، as well as age and gender (p>0. 05).
    Conclusion
    Anatomic parameters under study could be used to predict osteoarthritis occurrence in healthy individuals.
    Keywords: Osteoarthritis, Knee, Anatomic Parameters, Radiographic Measurement
  • Pages 470-479
    Background and Aim
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic disease which disables the nervous system that begins most commonly in young adults and is characterized pathologically by demyelination، and glial scarring. As many psycho– mental problems are caused by MS، the aim of this study was to investigate the effect of the aspects of religious coping on predicting the aspects of quality of life in MS patients.
    Method
    the persent study was a descriptive one. The sample included 43 patients that were selected by the Available sampling in Aliebn Abitaleb Hospital during 2013 in Zahedan، Iran. The variables were measured by the questionnaires of religious coping and quality of life. The data were analyzed by using the correlation and step-wise Regression methods.
    Results
    The results showed that there was a significant relationship between the passive religious coping and the role playing that is caused by emotional problems (from dimensions of quality of life) (P≤. 05). There was a positive and significant relationship between religious activity and benevolently assessment with mental aspect of quality of life. There was a negative significant relationship between passive religious coping and mental aspect of quality of life. Also the regression results showed that in the first step، religious activity Predicted. 07 of changes of psychological quality of life and in the second step، religious activity along with passive religious coping Predicted. 20 of changes of psychological quality of life changes.
    Conclusions
    Therefore، increase of religious and spirituality activities may have significant role in enhance quality of life in MS patients.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Religious Coping, Quality of life