فهرست مطالب

مدیریت فراگیر - سال دوم شماره 3 (پاییز 1395)

نشریه مدیریت فراگیر
سال دوم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله موردی
  • فضل الله اسمعیلی، مهدی خداداد صفحه 1
    زمینه و هدف
    مشارکت مردمی و همکاری آنان در تفکیک پسماند خانگی می تواند گامی مهم برای رسیدن به مدیریت بهتر شهر باشد. در واقع مدیریت پسماندها بدون مشارکت شهروندان، کاری سخت و پرهزینه است. لذا در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف تحلیل فضایی مشارکت شهروندان، در مدیریت پسماندهای خانگی در مناطق سه گانه شهر گرگان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع پیمایشی و به لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع میدانی می باشد. جامعه مورد مطالعه شامل شهروندان گرگان در سه منطقه شهری می باشند که با استفاده از روش کوکران، تعداد 258 نفر انتخاب و پرسش نامه به صورت تصادفی ساده بین آنها توزیع شد.
    یافته ها
    در این پژوهش داده ها در دو گروه مدیریت پسماند خانگی و مدیریت در کاهش پسماند خانگی تقسیم شده اند که نتایج به دست آمده از آزمون کروسکال والیس، نشان دهنده بیشترین سطح مشارکت در مدیریت پسماند خانگی در منطقه 2 شهر گرگان با میانگین 91/2 بود. همچنین در رابطه با کاهش تولید زباله در محدوده مورد مطالعه، نتایج نشان داد منطقه 1، دارای بیشترین مشارکت در کاهش زباله خانگی با میانگین 06/3 می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش می توان نتیجه گرفت که آگاه ساختن مردم از آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، و مشارکت آنها در مدیریت پسماندهای شهری می تواند تا حد زیادی از هزینه های اقتصادی آن کاسته و این نکته حضور مردم را پررنگ تر می نماید. همکاری مردم در فرایند تفکیک از مبدا، صرفه های اقتصادی فراوانی را برای بخش خصوصی و مدیریت دولتی به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: پسماند خانگی، مشارکت شهروندان، شهر گرگان
  • مقاله پژوهشی
  • تاثیر کیفیت زندگی کاری بر عملکرد کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان نجف آباد
    فرشته داوری، حسین علی رستگاری صفحه 6
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی کاری به عنوان رویکردی که موجب همسویی کارکنان و سازمان می شود، یکی از موضوعات مهم هر سازمان است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان نجف آباد از توابع استان اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش از نوع میدانی با استفاده از پرسش نامه بود. حجم نمونه پس از برآورد آماری محاسبه و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نمونه ای متناسب باجامعه آماری پژوهش 210 = n انتخاب گردید. در این پژوهش از پرسش نامه ای شامل سه بخش دموگرافیک یا جمعیتی پاسخگویان، سوالات مربوط به سنجش کیفیت زندگی کاری (با استفاده از الگوی 8 عاملی والتون) و سوالات مربوط به سنجش عملکرد (با استفاده از مدل 7 عاملی Achieve)؛ استفاده گردید. ضریب پایایی این آزمون با استفاده از روش آلفای کرونباخ 95 درصد برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    همبستگی معنی داری بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد کارکنان شبکه بهداشت و شهرستان نجف آباد وجود دارد (05/0 < p value). جهت رابطه نیز نشان می دهد که بین دو متغیر، همبستگی مثبت وجود داشته و با افزایش کیفیت زندگی کاری میزان عملکرد نیز افزایش می یابد. همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان می دهد از بین کلیه متغیرهای مستقل فقط متغیرهای پرداخت منصفانه، توسعه قابلیت های انسانی، یکپارچگی و انسجام، قانون گرایی و وابستگی اجتماعی با عملکرد دارای رابطه معنی دار می باشند.
    نتیجه گیری
    وجود هر یک از عامل های مربوط به کیفیت زندگی کارکنان، موجب رضایت شغلی، تعهد سازمانی و بهبود عملکرد کارکنان و سازمان می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، عملکرد، مدیریت منابع انسانی، شبکه بهداشت و درمان نجف آباد
  • مقاله موردی
  • بررسی وضعیت هوش اخلاقی و عوامل موثر بر آن در معلمان اردبیل (مورد مطالعه: شهرستان بیله سوار)
    خدیجه آذر، وحید عطایی صفحه 7
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، تعیین وضعیت هوش اخلاقی و مولفه های آن در معلمان آموزش و پرورش شهرستان بیله سوار استان اردبیل در سال 95-1394 بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی و برحسب هدف، کاربردی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه معلمان زن و مرد به تعداد 386 نفر که بر اساس جدول مورگان، نمونه ای به حجم 190 نفر، به روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد هوش اخلاقی Lennick و Keil استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    هوش اخلاقی معلمان بیشتر از میانگین نظری بود، همچنین آزمونt گروه های مستقل نشان داد که بین هوش اخلاقی و مولفه های آنان در مردان و زنان تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی دستاوردهای این تحقیق نشان می دهد که اگر معلمان به مبانی اخلاقی پایبندی بیشتری داشته باشند، رفتارهایی مثل درست کاری، مسئولیت پذیری، دلسوزی و گذشت در میانشان ترویج پیدا می کند و احساس ارزشمند بودن در آنها ارتقاء خواهد یافت.
    کلیدواژگان: اخلاق، هوش اخلاقی و مولفه های آن، معلمان
  • مقاله پژوهشی
  • سمیه افچنگی، حسین کردلو صفحه 165
    زمینه و هدف
    بازاریابی، یکی از مهم ترین وظایف سازمان های ورزشی است. در این میان رضایت مندی مشتری به عنوان نقطه آغاز برقراری یک رابطه طولانی مدت مابین مشتری و سازمان است. این مساله، ذهن اکثر بازاریابان حوزه ورزش را به خود مشغول کرده که بر چه مولفه هایی از رضایت مندی بیشتر تمرکز کرده تا در دراز مدت مشتری را حفظ و در نهایت سودآوری مالی را افزایش دهند. لذا در این پژوهش به پیش بینی تمایل حضور مجدد مشتریان باشگاه های ایروبیک توسط مولفه های رضایت مندی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر کاربردی و از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی انجام گرفت. به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 300 پرسش نامه توسط مشتریان باشگاه های ایروبیک شهر مشهد تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت جمع آوری داده های پژوهش از دو پرسش نامه رضایت مندی و تمایل حضور مجدد لیم (Lim) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه بیانگر این است که تمامی مولفه های رضایت مندی، پیش بین معنی داری برای تمایل حضور مشتریان بودند. از بین مولفه های رضایت مندی، تجهیزات (305/0) بیشترین و ترویج (060/0) کمترین پیش بین را برای تمایل حضور مشتریان تبیین نمودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، ضروری است که به کیفیت خدمات ارائه شده در باشگاه توجه شود، از سوی دیگر باید از تجهیزاتی استفاده شود که مورد توجه و علاقه مشتریان باشد به طوری که بتواند مشتریان را برای حضور مجدد در باشگاه ترغیب نماید.
    کلیدواژگان: بازاریابی خدمات، رضایت مندی، تمایل حضور مشتری، باشگاه های ورزشی
  • سجاد زارعی صفحه 166
    زمینه و هدف
    موفقیت در جنگ به عنوان یک پدیده‏ مهم و پیچیده برای یک جامعه که با آن روبه رو شده بسیار مهم است. تجهیزات، نیروی کارآمد، اتخاذ تاکتیک‏های صحیح دفاعی و داشتن میل به پیروزی، فاکتورهای مهم پیروزی در یک جنگ هستند. در همین راستا نزاجا در کنار به روزرسانی تجهیزات خود تاکید زیادی بر جذب نیروی انسانی متعهد، ولایت مدار و پایبند به ارزش‏های دینی و اخلاقی داشته است. هدف اصلی از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر ارزش‏های دینی و اخلاقی بر اصول جنگ در هشت سال دفاع مقدس و همچنین جنگ‏های آینده‏ نزاجا می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع بنیادی و همچنین از جهت جمع آوری داده ها، توصیفی می‏باشد. این پژوهش با استفاده از توزیع پرسش نامه و مصاحبه حضوری از فرماندهان نزاجا، در حدود 160 نفر که با توجه به فرمول کوکران تعداد 108 نفر تعیین گردید، انجام شد.
    یافته ها
    علاوه بر روش‏های آموزشی مرسوم، با بکارگیری سبک نوین آموزشی به کمک افراد نخبه و جوان، سازمان می تواند در جذب و آموزش آموزه های دینی به نسل جوان، کارآمدتر بوده و بهره‏وری بالاتری داشته باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از تحلیل آماری و رگرسیون نشان می‏دهد که فرضیه مطرح شده مبنی بر تاثیر ارزش‏های دینی و اخلاقی بر اصول جنگ در دفاع مقدس و جنگ‏های آینده مورد پذیرش قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: ارزش های دینی و اخلاقی، دفاع مقدس، جنگ های آینده، نزاجا، اصول جنگ
  • هدا مجتهدزاده، سوزان برومندفر صفحه 175
    زمینه و هدف
    توانمندسازی، یکی از راهکارهای مهم در مدیریت است که با هدف ارتقا و توانمند نمودن فرد و سازمان انجام می گیرد. با بکارگیری مدل تعالی سازمانی، سازمان ها می توانند حوزه های قابل بهبود و میزان رشد سازمان را در مسیر تعالی تعیین نمایند. مطالعه حاضر در حوزه توانمندسازها بر اساس مدل EFQM (European Foundation of Quality Management) ویرایش 2010 با هدف ارزیابی کیفیت عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد، تعیین نقاط قوت و قابل بهبود واحد سوسنگرد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی و کاربردی است. ابزار گردآوری داده های پژوهش، به روش کارگاهی بوده است که کلیه معاونین و مدیران دانشگاه (12 نفر) در فرایند آموزش، جمع آوری داده ها و کارگاه امتیازدهی شرکت داشتند و با استفاده از منطق رادار، امتیازدهی 5 معیار و 24 زیرمعیار در توانمندسازها انجام پذیرفت.
    یافته ها
    با استفاده از آمار توصیفی در معیار رهبری، 5/25 امتیاز، معیار خط مشی، 8/20 امتیاز، معیار کارکنان، 8/58 امتیاز، معیار شراکت ها و منابع، 5/37 امتیاز، معیار فرایندها، 2/76 امتیاز از 100 بدست آمد. کسب امتیاز 8/218 از 500 امتیاز عامل توانمندسازها، حاکی از آن است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد با وضعیت مطلوب، تفاوت قابل ملاحظه ای داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد، برنامه استراتژیک را تدوین نموده است، لذا بازنگری برنامه استراتژیک و تدوین رویکردی جهت طراحی و پیاده سازی استراتژی های دانشگاه، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مدل تعالی سازمانی، خودارزیابی، توانمندسازها
  • ستار صادقی ده چشمه، حجت الله مرادی پردنجانی، شهناز نگهبان صفحه 182
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین حمایت سازمانی و رهبری اخلاقی با رفتارهای شهروندی سازمانی در بین کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرکرد به مرحله اجرا درآمد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرکرد مشتمل بر 480 نفر بود. با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان، تعداد 213 نفر به شیوه تصادفی ساده و بر اساس اسامی ثبت شده در بخش کارگزینی سازمان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل پرسش نامه 16 سوالی حمایت سازمانی آیزنبرگر و همکاران، پرسش نامه 11 سوالی رهبری اخلاقی راولد و پرسش نامه رفتار شهروندی لی و آلن بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده های مطالعه در سطح توصیفی از میانگین، انحراف استاندارد، فراوانی و درصد فراوانی و در سطح استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون، ضریب تعیین و آزمون رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    بین حمایت سازمانی و رهبری اخلاقی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (01/0 > p value). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد عوامل حمایت سازمانی و رهبری اخلاقی توانسته اند به صورت معنی داری تغییرات رفتار شهروندی سازمانی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    کارکنان در مورد رفتارهایی که از سوی سازمان و همکارانشان سر می زند واکنش متقابل انجام می دهند و زمانی که به ارزش های انسانی آنها احترام گذاشته می شود، آنان نیز حاضر به فداکاری برای سازمان و همکارانشان می شوند و دست به رفتارهای شهروندی می زنند.
    کلیدواژگان: حمایت سازمانی، رهبری اخلاقی، رفتارهای شهروندی سازمانی، شهرکرد، آموزش
  • سعید شهابی نیا، مریم عسگری نیا، مجید بالایی، علی لاهوتیان، شایسته تقوی سبزواری، نیره بخشیان، غلامرضا کرمی صفحه 200
    زمینه و هدف
    بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت، مدل EFQM (European foundation of quality management) را برای تعیین میزان رشد و تعالی سازمان و ترسیم راه رسیدن به تعالی سازمانی تدوین کرده است. ارزیابی عملکرد بر اساس مدل EFQM، برای مدیران این امکان را فراهم می آورد تا بتوانند در مسیر تعالی گام برداشته، وضعیت سازمان خود را شناسایی و بر اساس یافته های حاصل شده، نسبت به بهبود وضعیت آن اقدام نمایند. هدف اصلی این پژوهش، ارزیابی عملکرد حوزه ستادی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس مدل EFQM بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که در سال 1393 در حوزه ستادی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
    یافته ها
    این معاونت از نظر معیارهای الگوی سرآمدی در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار گرفته است. پراکندگی معیارها در حوزه توانمندسازها (تفاوت کمترین و بیشترین درصدها در حدود 8 درصد) و نتایج (تفاوت کمترین و بیشترین درصدها در حدود 6 درصد)، نشان دهنده همتراز بودن نسبی متغیرهای مذکور در این معاونت می باشد. در عین حال در حوزه توانمندسازها، معیار کارکنان و در حوزه نتایج، معیار نتایج کارکنان حائز کمترین امتیاز شدند که نیازمند برنامه ریزی و توجه مدیران می باشد.
    نتیجه گیری
    حوزه کارکنان در بخش معاونت توسعه نیروی انسانی، نسبت به سایر حوزه ها نیازمند برنامه ریزی و توجه خاص مدیران است و استفاده از کارشناسان این حوزه می تواند راهکارهای کارآمد و موثری را به منظور آشنایی مدیران و کارکنان با مقوله مسوولیت اجتماعی و ارتقای آن در سازمان ارایه نماید.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مدل EFQM، معاونت توسعه مدیریت و منابع علوم پزشکی همدان
|
  • Fazlollah Esmaeili, Mehdi Khodadad Page 1
    Aim and
    Background
    Human partnerships and their contribution to waste disposal can be an important step towards achieving better city management. In practice, waste management is difficult and costly without the participation of citizens. In this regard, the present study is aimed at spatial analysis of citizen participation in the management of household wastes in the three regions of Gorgan.
    Materials And Methods
    The present study is descriptive-analytic in nature and in terms of its implementation, it is a type of scrolling and in terms of data collection method, the field type. The population of this study is Gorgan citizens in three urban areas. By using Cochran method, 258 people (from each area of 86) were selected and the questionnaire was randomly distributed among them
    Findings: In this study, the data were divided into two groups: waste management and management in reduction of waste disposal. The results of Kruskal-Wallis test showed the highest level of participation in waste management in the region of two cities of Gorgan (with an average of 91/2). Also, in relation to the reduction of production in the study area, the region has the highest participation in reducing household waste (with a mean of 3.6).
    Conclusions
    According to the findings of the research, it can be concluded that awareness of people from the economic, social and environmental impacts of their participation in urban waste management can greatly reduce its economic costs, and this The point of the people's presence is more colorful. People's participation in the process of separation from the source will bring enormous economic savings to the private sector and public administration.
    Keywords: Household waste, Citizen participation, Gorgan city
  • The Effect of the Quality of Work-Life on the Performance of Najafabad's Healthcare Staff
    Fereshteh Davari, Hoseinali Rastegari Page 6
    Aim and
    Background
    The quality of work-life as an approach which aligns the staff and organization with each other; is one of the main issues in any organization. So this study aimed to determine the relationship between quality of work-life and performance of Najafabad’s healthcare staff.
    Materials And Methods
    Research design was field survey using a questionnaire. The sample size was calculated based on the statistical population and randomly selected proportional (n = 210). The questionnaire used in this study consisted of three parts: demographics, the quality of work-life (using Walton 8-parameter model), and questions about performance measurement (using 7-parameter ACHEVE model). In this research, Data analyzed in two levels: descriptive and perceptive. Frequency, percentage, average and standard deviation are used in descriptive level. T test and Pearson correlation index are used in perceptive level. SPSS was used as software.
    Findings: The findings showed a significant correlation between quality of work-life and the performance of Najafabad healthcare workers at p value
    Conclusions
    The existence of any work-life quality factors lead to job satisfaction, organizational commitment, and subsequently improve the performance of employees and organization.
  • The Survey of Moral Intelligence on Education Teachers in the Ardabil (Case Study: Bilehsavar City)
    Khadijeh Azar, Vahid Ataee Page 7
    Aim and
    Background
    The purpose of this study was to determine the status of ethical intelligence and its components in the teachers in Bilehsavar, Ardabil in 2014-2015.
    Materials And Methods
    The research method was descriptive and the study population consisted of 386 male and female teachers and using stratified random sampling, was selected a sample size of 190 people. The Lennick and Keil ethics standard questionnaire was used to collect information. Data were analyzed using SPSS software.
    Findings: The results showed that teacher's moral intelligence is more than theoretical average (3) and independent T-test showed that there is no significant difference between moral intelligence and its components in men and women.
    Conclusions
    In general, the results of this research show that, if teachers are more committed to ethical principles, behaviors such as honesty, responsibility, compassion and transience will be promoted among them, and the sense of worth will be promoted in them.
    Keywords: Ethics, Moral intelligence, its components, Teachers
  • Somayeh Afchangi, Hossein Kordlu Page 165
    Aim and
    Background
    Marketing is one of the most important and most complex tasks of sports organizations. Customer satisfaction is considered as initial point to develop a long-term relationship between the organizations and their customers. Marketers are looking to find which of the satisfaction components can keep the customers for long term and increase financial profitability. Therefore, this study determined the relationship between components of satisfaction and future intention of costumers in aerobic clubs.
    Materials And Methods
    This research is practical and is of the correlation method which was carried out as a field study. The data gathered by two questionnaires customer satisfaction and future intention of customer questionnaire of Lim. 300 questionnaires that were gathered by the multi-stage sampling among costumers of aerobic clubs from Mashhad province were analyzed.
    Findings: Results indicated that all components of customer satisfaction were significant predictors for future intention of customers. In between, customer satisfaction with facilities (0/305) and Promotion (0/060) have the most and lowest impact on future intention of customers, respectively.
    Conclusions
    According to the findings is necessary to consider the quality of services provided by the club, On the other hand, the equipment used should be of interest to customers, so that customers are able to participate in the club future intention.
    Keywords: Service marketing, Customer satisfaction, Future intention, Sports clubs
  • Sajad Zareei * Page 166
    Aim and
    Background
    The success in a war is an important factor in a society that faces to it. Making the correct defensive tactics, desire for victory, active force and equipment’s are the important factors to win a war. According to the strong cultural and religious and moral training, Islamic Republic of Iran tries to have effective usage of these factors, so according to the holy defense experiences employs faithful, committed and highly motivated human power in the army forces specially Iran Army Ground Force (NEZAJA). In this regard NEZAJA in addition to updating equipment have a strong emphasis on employing committed to religious and moral merits. So this investigation was carried out with the aim of the effect of religious and moral merits on the war conceptions of 8 years holy defense and future.
    Materials And Methods
    Data was collected using face to face questionnaire method from 108 NEZAJA commanders.
    Findings: Today, in addition to educational methods, new education in the new educational styles with the help of the elite and youth in this organization can be more effective in attracting and teaching religious teachings with younger generations.
    Conclusions
    The results showed that the main hypothesis as the effect of religious and moral merits on the war principles of 8 years holy defense and future was accepted.
    Keywords: Religious, moral merits, Holy defense, Future wars, NEZAJA, War principles
  • Hoda Mojtahedzadeh, Souzan Boroumandfar Page 175
    Aim and
    Background
    The promoting and empowering the individual and the organization carried out by empowerment. It is one of the important ways in the management. Using business excellence model, Organizations can determine strengths, areas for improvement and their growth toward excellence. This study aimed to assess the quality of enablers performance in the Islamic Azad University Susangerd based on EFQM model 2010 Edition and determine the strengths and areas for improvement.
    Materials And Methods
    This research was descriptive study and functional. Research data has been collected at the workshop that all deputies and managers (12 people) in the process of training, data collection and scoring workshop involved and using Radar Logic, scoring 5 criteria and 24 sub-criteria was conducted.
    Findings: Using descriptive statistics leadership criteria, policy’s and strategy criteria, employees’ criteria, resources and partners’ criteria and processes based on their scores 25.5; 20.8; 58.8; 37.5; 76.2 out of 100, respectively. 218.8score Enablers out of 500 points indicated that Islamic Azad University Susangerd is significantly different to the ideal situation.
    Conclusions
    Considering that the Islamic Azad University of Sozengvarde has developed a strategic plan, it is necessary to review the strategic plan and formulate an approach for designing and implementing university strategies.
    Keywords: Organization excellence, Self-evaluation, Enablers
  • Sattar Sadeghi Dehcheshmeh, Hojatollah Moradi Pordanjani, Shahnaz Negahban Page 182
    Aim and
    Background
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational support and ethical leadership with organizational citizenship behaviors among employees of Shahrekord Education Department.
    Materials And Methods
    The research method was descriptive-correlational and its population was consisted of all 480 staff of the education department. Using the Krejcie and Morgan formulas, 213 people were randomly selected based on the registered names in the Human Resource Unit of the organization. The research tools were 3 questionnaires consisted of the organizational support questionnaire of Eisenberger et al with 16 Questions, The Rawlod ethical leadership questionnaire with 11 questions, and Lee and Allen citizenship behavior inventory questionnaire. Data analyze were conducted using mean, standard deviation, frequency and frequency on descriptive level, and, Pearson correlation coefficient, coefficient of determination and stepwise regression test on inferential level.
    Findings: The results showed a positive and significant relationship between organizational support and ethical leadership with organizational citizenship behavior (p value
    Conclusions
    Employees react to behaviors of organization and their colleagues. When they are respected by their human values, they are also willing to sacrifice to the organization and their colleagues and take on citizenship behaviors.
    Keywords: Organizational support, Ethical leadership, Organizational citizenship behavior, Shahrekord, Education
  • Saeid Shahabinia, Maryam Asgarinia, Majid Balaei, Ali Lahoutian, Shayesteh Taghavi Sabzevari, Nayereh Bakhshian, Gholamreza Karami Page 200
    Aim and
    Background
    European Foundation for Quality anagement, proposes EFQM model to determine the growth and development of eorganization and draw the path to excellence of organization. Performance evaluation based on EFQM model, provides managers with the opportunity to step on the path to excellence, identifing position of thier organization and based on this, improve the conditions.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done in 1393. The population of study consisted experts and managers on deputy of development and resource management affairs at Hamedan University of medical sceinces. Sample size is 89 staff. Data collection tool is a standard questionnaire to assess the validity of organizational performance excellence model with the help of professors and experts were approved and reliability was determined. Cronbach's alpha coefficient is 95%. For analyzing the data used the normal test, Kolmogorov-Smirnov and descriptive statistical tests.
    Findings: The rating of evaluation performance in both erea (Enablers and Results) is 600.25 from 1000. At fisrt phase (Enablers) is 307.47 score form 500 and in second phase 293.18 from 500. In enalblers processes criteria has the best score (90.43 form 140) and people has the lowest score (51.04 from 90). In result phase Society and other stakeholder's results are the best one (90.5 from 150) and people resuls are the lowest one (49.28 from 90).
    Conclusions
    The results show that the deputy from perspective of excellence model ie relatively good. Dispersion of criteias in enablers (difference between the lowest and most percentages are about 8%) and results (difference between the lowest and most values about 6%) Indicates relatively same level of criteria in the deputy. Meanwhile in enabler’s people criteria and in results people results had the lowest score that show require attention and planning these by managers.
    Keywords: Performance evaluation, EFQM model, Hamedan University of Medical Sciences